|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
Cytat:
) w 56 sie topi. Mąż do nas do salonu przyniósł stolik,pufke i komputer. Aby przy nauce sobie na nas kukać
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-06-21 o 18:03 |
|
|
|
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra czułam że będzie jazda po szczepieniu. Jest przerazliwy płacz od 30 minut nie dający się nijak uspokoić. Dałam cycka to się zaczął dlawic dusić. Mąż nosi na rękach a on tak rozpaczliwie placze. Słychać że go boli
((((( nóżka czerwona Pierd... szczepionki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Majka dzisiaj kończy 2 miesiące
|
|
|
|
|
#1746 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1748 |
|
Zadomowienie
|
Zabcia wydawało mi się że kiedyś pisałaś że mieszka z wami mama.czy coś pokręciłam?
Bo może mogła by cię wspomóc.
|
|
#1749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1750 |
|
Zakorzenienie
|
Mąż już właśnie robi
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Na razie śpi u mnie na rękach ale placze przez sen ((Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a moja 2 tygodnie.
|
|
|
#1752 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1753 |
|
Zakorzenienie
|
Mieszka. Ale..długi temat.
|
|
#1754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oby to było tylko chwilowe! A pamiętasz jaką szczepionka był szczepiony Tymek? |
|
|
|
|
#1755 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#1756 | |
|
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1757 |
|
Zadomowienie
|
jejku bardzo wspolczuje, my na szczepienie idziemy jutro i az sie zaczelam bac...ale cale szczescie popoludniu i potem jest juz z nami tata wiec moze nie bedzie tragedii...
|
#1758 |
|
Zakorzenienie
|
Oj Tymuś bidulek.
buziaczki dla Niego.
|
|
#1759 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny u Was będzie dobrze! Nie stresujcie się nie potrzebnie. Tymek pospal dobra godzinę na rękach u mnie. Teraz je mleczko. Na razie jest spokojny. Jak skończy to zrobimy okład na nóżke i mam nadzieję że będzie już lepiej
|
|
|
#1760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1761 |
|
Zadomowienie
|
martunia trzymam kciuki za Was, mnie byle stekniecie niepokoi a co dopiero odczyn po szzepioncr i placz
|
#1762 |
|
Raczkowanie
|
Oj współczuję, bo ból po szczepieniu coś na podobe kolki - nie ma jak pomóc
mamy kolki, wiec wiem jak to jest.U nas po szczepieniu za to odwrotnie, ciągle śpi, co chwilę sprawdzam czy oddycha. Az strach co będzie w nocy. |
|
|
|
#1763 | |
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1764 |
|
Zakorzenienie
|
Doczytałam Was, współczuję tych przeżyć po szczepieniach!
Dziękuję za kciuki, daliśmy radę! Od 7 biegałam w chuście po korytarzu żeby kociak drzemał i nie krzyczał że głodny, po 8 dostał kroplówkę i przestał być głodny a o 9 na zabieg. Pierwsze 4-5 godzin dużo spał i mało jadł ale już jest dobrze. Większość dnia była z nami mama żebym mogła zjeść i ściągać mleko kiedy kociak nie da się odłożyć a przez 17 przyjechał mąż, nawet mecz obejrzeliśmy za całe 4 zł ale już liczę godziny do wyjścia do domu!
|
|
|
|
#1765 |
|
Zakorzenienie
|
U nas dzisiaj kiepski dzień. Mała takie arie odstawiała, że masakra. Nie wiem, może to ze zmęczenia? Bo w sumie prawie w ogóle dzisiaj nie spała. Najpierw na spacerze nie zasnęła porządnie, tylko tak przysypiała. Później byłyśmy w szkole rodzenia na masażu Shantala (który był zamiast ostatnich dwóch wizyt położnej w domu). Mała zasnęła w drodze, potem się rozbudziła, potem jak wracaliśmy to znowu zasnęła i w domu znowu się rozbudziła i tak w kółko. W ogóle ten masaż to jakaś masakra, ewidentnie się małej nie podobało, darła się prawie cały czas
Po powrocie do domu póki była przy cycku był spokój, jak już nie jadła i przekazałam ją tatusiowi, to znowu ryk i nic nie działało, ani noszenie, ani huśtanie, zadziałał tylko cycuś.Jeszcze mnie dodatkowo teściowa wkurzyła. Zadzwoniła do P. jak ja akurat byłam w łazience, a on próbował uspokoić małą, więc usłyszała, że mała płacze. Zaraz był pierwszy tekst, że na pewno coś zjadłam. Zaraz potem był kolejny tekst, że ktoś tam dokarmia i dziecko nie ma kolek. I jeszcze dowaliła tekstem, że mogliśmy z nią mieszkać, to ona by się zajęła. No na pewno. Raz na tydzień to ja mogę się z teściową spotykać, ale mieszkać na stałe to ja dziękuje. Zwłaszcza, że jak tylko mała płacze to wg teściowej są dwie opcje - albo jest głodna (mówię, że dopiero jadła, ale wg niej może moje mleko jest nietreściwe - na szczęście po usłyszeniu kilka razy, że mała przybiera na wadze ta opcja została prawie wycofana), albo ja coś zjadłam i małej zaszkodziło. Szlag mnie trafia jak po raz kolejny to słyszę. Edytowane przez kaylla Czas edycji: 2016-06-21 o 22:42 |
|
|
|
#1766 | |
|
Zakorzenienie
|
Kaylla, olej teściową
![]() Marysia wisi na cycku od dwóch godzin co chcę się ubrać, to ona się rozbudza, zaczyna pakować rączki do buzi i płakać... A mąż coś tam dłubie przy komputerze i nawet nie mogę mu jej dać na chwilę...Ale zaliczyłam dziś shopping (w Lidlu) sama, mąż został z Marysią w domu ![]() Kiedy martwić się, że dziecko za dużo ulewa? Co jest normą? Czy ulewanie może być niebezpieczne? Tj. Czy jest taka możliwość, że się zakrztusi?
|
|
|
#1767 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja odkladam synka zawsze tak aby głową był zwrócony na bok, tak żeby wbrazie ewentualnego ulania wydzielina wypłynęła. Natomiast gdzieś czytałam że dziecko ma wrodzony odruch przetrwania i teoretycznie w momencie ulewania zagrażającego zakrztuszeniem powinno odwrócić na bok samo głowę (chodzi oczywiście o dziecko które już potrafi przekładać główkę na boki). Kaylla, może to kolejny skok rozwojowy? U nas też właśnie się chyba rozpoczął. Po dwoch tygodniach posiadania idealnego dziecka, zaczął wychodzić z niego diabeł. Od 17 spał łącznie może godzinę odczepiany od smoczka lub cyca dosłownie krzyczy.
|
|
|
|
|
#1768 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z mojej Zosi az chlustalo. Bylam z nia u lekarza i okazuje się, ze za dlugo jadla. I za dużo zjadala. Jak karmie ja 20 min to tak się dzieje. 15 min to ulewa jej się troche, a 10 min prawie wcale. Mam ja karmic mniej więcej 15 min. A na wadze przybiera wedlug mnie sporo. Skonczyla miesiąc i wazy ponad 4700, tyle ze urodzila się 3830, a po wyjściu ze szpitala 3430. A ulewanie to normalne u większości dzieci, kiedyś przejdzie ☺ |
|
|
|
|
#1769 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
czytałam was na raty , wczoraj moje dziecko było nieodkładalne, udało się wyjść na spacer jedynie. Urshoola, Fruzja, dzięki za odpowiedź, w pon idziemy do pediatry. Ta sól sama nie pomaga, przemywam często. Martunia przykro mi że synus tak przeżywa szczepienie Żabcia uszka do gory! Napisze jeszcze o karmieniu, sytuacja u nas.opanowana z przystawieniem (!). Poza nielicznymi sytuacjami buntu przyssanie zajmuje kilka prób i jest git. Natomiast strasznie, strasznie kłują mnie pierwsze minuty ssania, jakby ktoś wbijał szpilki. Zwłaszcza w prawej piersi brodawki mam eleganckie, zagojone ale bardzo boli :/
|
|
|
|
#1770 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:42.

Mój miał niby 60 cm a w 56 się topił haha
((((( nóżka czerwona

a moja 2 tygodnie.

mamy kolki, wiec wiem jak to jest.
Po powrocie do domu póki była przy cycku był spokój, jak już nie jadła i przekazałam ją tatusiowi, to znowu ryk i nic nie działało, ani noszenie, ani huśtanie, zadziałał tylko cycuś.