Mamy WRZEŚNIOWYCH szczęść 2016 - epizod IV (a semestr już III :) - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-22, 09:25   #331
Polta
Zadomowienie

Dot.: Mamy WRZEŚNIOWYCH szczęść 2016 - epizod IV (a semestr już III :)

Cytat:
Napisane przez Shanti9087 Pokaż wiadomość
Hej. Dzięki dziewczyny za gratulacje
Matko znowu dziś mało spałam. A dziś Tż ma urodziny, więc ruszam zaraz na miasto dokupić prezent i produkty na ciacho i obiad.

Natka to wszystkiego co najlepsze z okazji urodzin! Sto lat
A co do picia, kupiłam wczoraj Bavarię białą do picia. Bleeeeeeee Jeszcze ta ciemna mi przeszła, ale biała nie. W ogóle już nie oszukuję się, że smakuje to jak piwo. Nie pije tego więcej

Dziewczyny a ile mniej więcej oczywiście wyniosło Was łóżeczko i materacyk? Już trochę patrzyłam mniej więcej ceny, ale jestem ciekawa ile Wy przeznaczyłyście na to pieniędzy.
My planujemy lozeczko za 460. Drogie, ale ma duza szuflade i jest drewniane.

Materac chyba pianka-kokos.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Polta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 09:28   #332
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterflyFlyAway Pokaż wiadomość
dziewczyny, nie świrujmy z tą wagą.. stracimy będziemy się potem wzajemnie motywować.. zresztą stres, zmęczenie, karmienie, a potem bieganie za maluchami dużo Nam da.. i wiosenne spacerki będzie dobrze.. znam mnóstwo przykładów (w tym Montii) które dały czadu i by się nie powiedziało, że one dzieci urodziły więc luzik
grunt, żeby maluchy były zdrowe! waga to rzecz nabyta
Popieram, weźmiemy się za siebie po połogu

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Cytat:
Napisane przez ttuska Pokaż wiadomość
2 tetry możesz kupić
Nawet chyba na 3 wystarczy

Stary 2016-06-22, 09:29   #333
Montii
Zakorzenienie

cześć, zapowiada się upalny dzień.

co do materaca, to kupuje lateksowy, taki miałam przy synku również, tym bardziej, że łóżeczko które kupiłam jest większe niż standardowe i robi się z tego również łóżko, toteż materac posłuży nam długo

Natka wszystkiego naj!

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 09:34   #334
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:
aaaaaaaaa właśnie bo znowu zapomniałam!

DZIEWCZYNY!
Wy tu jesteście bardzo kreatywne dajcie mi proszę pomysł na skromny prezent na wesele. Głównym będzie kasa, ale chciałabym coś jeszcze dać, najlepiej oryginalnego bo wino, książki, lotto (młodzi w zaproszeniu napisali) to spoko, ale może jest coś innego niż to co wszyscy inni dadzą, a będzie fajne, przydatne itd.
to mój brat więc jak mu dam coś spoza wzmianki w zaproszeniu to zły nie będzie
My dostaliśmy ręczniki zapakowane w kształcie slonikow, dopiero 2 tyg po weselu zdalismy sobie sprawę że to nie maskotki a prawdziwe ręczniki. Wrzucam fotkę

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Maadzialenaa Pokaż wiadomość
Asiaczek a to okrycie kąpielowe z kapturkiem to jest z takiego materiału jak ręczniki czy jakieś inne? Bo też mam je w przechowalni i się nad nim zastanawiam
Tak jest mięciutkie jak ręcznik. Ja wzielam 3szt.

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_wroc Pokaż wiadomość
Hej. Jestem.po wizycie
W wielkim szoku na dodatek...
Na ostatniej wizycie jak pamiętacie poznałam w końcu płeć. A dzis. .. Emilka jest chłopcem. Będziemy mieć synka 😊
Jestem w szoku. Na dodatek waży już 1780g.
WESELNA proszę o zmiane na pierwszej stronie

Naprawdę???? Wow... I tym razem dają 100% pewność? A wyprawkę już miałaś?

Stary 2016-06-22, 09:35   #335
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cherriebomb Pokaż wiadomość
O nieee....znowu wydam wszystkie pieniądze zaraz się okaże że nie mam na chleb a musze jeszcze zapłacić ubezpieczenie auta i przeglad a tu tyyyyyyle pokus z każdej strony

Ja kupiłam Cotton balls nad łóżeczko dla małej i szaleństw tego typu już mi starczy narazie

Stary 2016-06-22, 09:35   #336
chrupa
Zadomowienie

Dzień dobry środowo

Natka sto lat!

Gratuluję też udanych wizyt!
Dziś o 17 ja też się przekonam ile mała już waży. 4 tyg. temu było 700g. I sprawdzę czy to aby na pewno wciąż dziewczynka, a nie chłopak dowcipniś

Cytat:
aaa i tak, bo ciągle Wam zapominam o tym napisać..

od kilku tygodni mam tą kreske na brzuchu.. ale idzie tylko od dołu do pępka i jest fest jasna, więc spoko

no i zaczynam sobie zdawać sprawę z tego, że zaczynam przestawać być tak sprawna jak byłam.. nie umiem już bez potu, zadyszki itd. no i bez BÓLU robić większości rzeczy.. ostatnio zmywałam naczynia i gadałam przez telefon z mamą, a ona się pyta czy ja ćwicze, bo dysze jakbym biegała

jak prasuje bolą mnie żebra z przodu i z tyłu po prawej stronie (za każdym razem), jak siedze boli mnie kość ogonowa, jak leże i mam wstać boli mnie wszystko, spojenie boli mnie non stop, a jak chodze w sensie spacerów to boli mnie całe podbrzusze..

o to chyba tyle z moich obserwacji.. teraz proszę o info, że nie jestem w tym sama i że to normalne

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

to polecam olx 150 zł albo taniej się dostanie, bo nowy to chyba z 500 zł jak nie więcej, tyle bym nie dała
Ja kreseczkę taką jasną u dołu pępka mam już od jakiegoś czasu. Od 2 tygodni też powoli objawia się powyżej pępka.
Co do bóli i zmęczenia to mam wrażenie, że nieźle się trzymam Czasem mnie coś poboli, ale nie intensywnie, w niektóre noce czuję kość ogonową, jak mam dużo aktywności to mięśnie kręgoslupa się odzywają. Muszę wyprostowana siedzieć, bo żebra wbijają mi się w brzuch, a często pod koniec aktywnego dnia bolą mięśnie w okolicach żeber, jakby były zmęczone całodziennym ciągnięciem przez brzuch. Zadyszki czasem dostaję, ale rzadko, raczej zmieniłam tryb spacerów i działań na wolniejszy i jest ok

Też poluję na kosz mojżesza Jeden mi sprzątneli sprzed nosa, ale mam drugi na oku i chyba się na niego zdecyduję. Chcę taki z kołyską, który się buja przód-tył, a nie na boki.
Wymieniacie materac w koszu mojżesza na nowy? Macie jakieś miejsce gdzie można taki kupić? No i prześcieradła by się przydały...

Jadę zaraz po materiały do paczkomatu Jak poszyję wszystko to się pochwalę Myślę, że ogarnę większość do piątku
Stary 2016-06-22, 09:39   #337
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana__86 Pokaż wiadomość
Milako napewno ma sens, bo dawać dziecko na inny poziom odrazu to by raczej nie wypaliło. U nas też pierwsze miesiące Kalina będzie z nami w pokoju, ale jak już mamy dom to chcę, żeby dzieci miały swoje pokój z łóżeczkiem i zabawkami. Teraz wszystkie zabawki składujemy w salonie jako, że w sypialni nie ma na to miejsca. A jak w praktyce wyjdzie to ich spanie to też nie wiem, mąż się śmieje, że on weźmie jeden dziecięcy pokój, a ja mam sobie sypialnię z dziećmi zrobić, bo on coś w to oddzielne spanie nie wierzy.

Ja teraz też właśnie myślę czy kupić kosz mojżesza czy nie lepiej kołyskę, wsumie chciałabym żeby to coś było mobilne, może na kółkach żebym mogła ciągać za sobą po domu, a łóżeczka wstawiać w sypialni nie będziemy, bo na to nie ma miejsca.
My kupimy do teściów łóżeczko turystyczne, takie bardziej miękkie, z dwóch stron na kółkach by można było transportować po mieszkaniu. I tańsze też. A w naszym mieszkaniu zwykle drewniane, już złożone czeka. TZ klnal jak składał

Stary 2016-06-22, 09:40   #338
201609230904
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Manddy Pokaż wiadomość
My też nie mamy imienia
I my też nie mamy imienia. Rozważamy takie: Joanna, Janina, Lidia, Maria, no i Zofia ale tylko na drugie.
Ja mam chyba zbyt wiele wymagań. Imię ma być nie za długie, pasujące do nazwiska, ma się nie powtarzać w rodzinie i musi mieć wiele ładnych zdrobnień. Żebym sama nie była Anną, to bym takie imię nadała.
201609230904 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 09:42   #339
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez slowikowa25 Pokaż wiadomość
ja czytalam o materacach to ponoc najlepsze sa lateksowe i taki tez zakupiłam dla dzidzi
U nas jest piankowo - kokosowy, ale wolałabym gryczano kokosowy.

Stary 2016-06-22, 09:44   #340
_chouchou
Raczkowanie

Natka, wszystkiego dobrego!

Słyszałam złe opinie o materacu kokos-gryka, o kokos-pianka ogólnie dobre, jak szłam do sklepu to planowałam lateksowy, ale babka mnie odwiodła od tego pomysłu, bo ponoć lubi uczulać. I wzięłam kokos-pianka, teraz się zastanawiam czy dobrze zrobiłam i czy nie zmienić go na lateks... Co myślicie?

Cytat:
Napisane przez Fortuna1 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam Cotton balls nad łóżeczko dla małej i szaleństw tego typu już mi starczy narazie

Też planuję je kupić, ale póki co, czekam na mebelki

Cytat:
Napisane przez chrupa Pokaż wiadomość
Dzień dobry środowo

Też poluję na kosz mojżesza Jeden mi sprzątneli sprzed nosa, ale mam drugi na oku i chyba się na niego zdecyduję. Chcę taki z kołyską, który się buja przód-tył, a nie na boki.
Wymieniacie materac w koszu mojżesza na nowy? Macie jakieś miejsce gdzie można taki kupić? No i prześcieradła by się przydały...
Ja zmieniam, bo w moim koszu było straszne badziewie, coś chyba jak w łóżeczku dla lalek :/ Zamówiłam na allegro.
Stary 2016-06-22, 09:44   #341
kasia_wroc
Zadomowienie

Cytat:
My dostaliśmy ręczniki zapakowane w kształcie slonikow, dopiero 2 tyg po weselu zdalismy sobie sprawę że to nie maskotki a prawdziwe ręczniki. Wrzucam fotkę

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Teraz 3 razy sprawdzał, synek był idealnie ułożony.
No coś tam mam już kupione właśnie dla dziewczynki. Ale to sprzedam albo komuś dam w prezencie
Wczoraj wieczorem kupiliśmy z mężem trochę ciuszków dla chłopczyka
Stary 2016-06-22, 09:49   #342
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majlenka_ Pokaż wiadomość
Zachciało mi się budyniu czekoladowego
Mi też, zrobilyscie smaka!

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
zgadzam się, my mieliśmy materac z kokosem i tak śmierdział, że oddaliśmy go na olx za darmo, a rodzice kupili mi nowy.. nie byłam w stanie wejść do sypialni bez odruchu wymiotnego.. tragedia.. i jeszcze w tym spać
odkupiliśmy meble do sypialni od kuzynki i widać było na nim plamy więc ich córka musiała się za przeproszeniem zlać tam kilka razy..

a z ciekawości czy fabrycznie nowy z kokosem też tak wali czy dopiero po posikaniu?

te do łóżeczka są przynajmniej tanie i nie sa tak grube jak te małżeńskie, więc może AŻ tak śmierdzieć nie będą, ale ja nigdy w życiu nie kupie kokosa nawet jakby miał najlepsze opinie ja się czułam oblepiona tym smordem na wyrost, pościel prałam chyba co 3 dni..
Na materac przecież daje się ceratke a na nią prześcieradło, nie powinno nic przesiaknac na materac...

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Shanti9087 Pokaż wiadomość
Hej. Dzięki dziewczyny za gratulacje
Matko znowu dziś mało spałam. A dziś Tż ma urodziny, więc ruszam zaraz na miasto dokupić prezent i produkty na ciacho i obiad.

Natka to wszystkiego co najlepsze z okazji urodzin! Sto lat
A co do picia, kupiłam wczoraj Bavarię białą do picia. Bleeeeeeee Jeszcze ta ciemna mi przeszła, ale biała nie. W ogóle już nie oszukuję się, że smakuje to jak piwo. Nie pije tego więcej

Dziewczyny a ile mniej więcej oczywiście wyniosło Was łóżeczko i materacyk? Już trochę patrzyłam mniej więcej ceny, ale jestem ciekawa ile Wy przeznaczyłyście na to pieniędzy.
Nas łóżeczko i materacyk razem 304 zł.

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Cytat:
Dzień dobry środowo

Natka sto lat!

Gratuluję też udanych wizyt!
Dziś o 17 ja też się przekonam ile mała już waży. 4 tyg. temu było 700g. I sprawdzę czy to aby na pewno wciąż dziewczynka, a nie chłopak dowcipniś

Ja kreseczkę taką jasną u dołu pępka mam już od jakiegoś czasu. Od 2 tygodni też powoli objawia się powyżej pępka.
Co do bóli i zmęczenia to mam wrażenie, że nieźle się trzymam Czasem mnie coś poboli, ale nie intensywnie, w niektóre noce czuję kość ogonową, jak mam dużo aktywności to mięśnie kręgoslupa się odzywają. Muszę wyprostowana siedzieć, bo żebra wbijają mi się w brzuch, a często pod koniec aktywnego dnia bolą mięśnie w okolicach żeber, jakby były zmęczone całodziennym ciągnięciem przez brzuch. Zadyszki czasem dostaję, ale rzadko, raczej zmieniłam tryb spacerów i działań na wolniejszy i jest ok

Jadę zaraz po materiały do paczkomatu Jak poszyję wszystko to się pochwalę Myślę, że ogarnę większość do piątku
U mnie kreska już pod i nad pepkiem

Stary 2016-06-22, 09:50   #343
kasia_wroc
Zadomowienie

Właśnie odkryłam rozstępy na piersiach, ale od spodu. I rozpaczam. A wczoraj wieczorem mówię do męża "Rozstępy to nie jest problem i można z tym żyć"
Stary 2016-06-22, 09:51   #344
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie odkryłam rozstępy na piersiach, ale od spodu. I rozpaczam. A wczoraj wieczorem mówię do męża "Rozstępy to nie jest problem i można z tym żyć"
Ups... U mnie są na zewnętrznej stronie ud tak na wysokości bioder.

Stary 2016-06-22, 09:55   #345
chrupa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lukrecjanna Pokaż wiadomość
I my też nie mamy imienia. Rozważamy takie: Joanna, Janina, Lidia, Maria, no i Zofia ale tylko na drugie.
Ja mam chyba zbyt wiele wymagań. Imię ma być nie za długie, pasujące do nazwiska, ma się nie powtarzać w rodzinie i musi mieć wiele ładnych zdrobnień. Żebym sama nie była Anną, to bym takie imię nadała.
A właśnie! My też nie mamy jeszcze imienia i tak zostanie już do porodu Na pierwszym miejscu jest Łucja, ale jak uznam, że zupełnie mi nie pasuje do dziecka to na podorędziu mamy jak na razie: Lidia, Anna, Karina. Najgorzej jak się okaże, że żadne mi nie pasuje Tylko drugie imię mamy wybrane, bo to po ukochanej babci męża - Natalia.

Kładziecie ceratkę na materac? Dziecko się nie będzie pociło jak będzie to miało pod plecami cały dzień?
Stary 2016-06-22, 10:00   #346
_chouchou
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:

Mi zrobił się mały na brzuchu...
Stary 2016-06-22, 10:10   #347
milako
Rozeznanie

Cytat:
Nadrobie na plaży, bo my właśnie na urlopie
Udanego urlopu, odpoczywaj

Cytat:

Ja też mam w tym miejscu
milako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 10:11   #348
slowikowa25
Zadomowienie

Natka spełnienia marzeń!!

Chrupa daj znać po wizycie, jak mała chrupcia jest już duża

**
Mnie na szczęście jeszcze rozstępy nie zaszczyciły swoją obecnością.. uff. Dziś na wadze +12,4 kg

10.09.2016- Córka Lena
08.01.2019- Syna Janek

Edytowane przez slowikowa25
Czas edycji: 2016-06-22 o 10:12
slowikowa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 10:12   #349
Maadzialenaa
Zadomowienie

Cytat:
zgadzam się, my mieliśmy materac z kokosem i tak śmierdział, że oddaliśmy go na olx za darmo, a rodzice kupili mi nowy.. nie byłam w stanie wejść do sypialni bez odruchu wymiotnego.. tragedia.. i jeszcze w tym spać
odkupiliśmy meble do sypialni od kuzynki i widać było na nim plamy więc ich córka musiała się za przeproszeniem zlać tam kilka razy..

a z ciekawości czy fabrycznie nowy z kokosem też tak wali czy dopiero po posikaniu?

te do łóżeczka są przynajmniej tanie i nie sa tak grube jak te małżeńskie, więc może AŻ tak śmierdzieć nie będą, ale ja nigdy w życiu nie kupie kokosa nawet jakby miał najlepsze opinie ja się czułam oblepiona tym smordem na wyrost, pościel prałam chyba co 3 dni..
Ja mam od nowości w swoim "dorosłym łóżku" materac m.in. z kokosem i nie śmierdzi i jest bardzo wygodny, ale no cóż ani ja, ani mąż nie zsikujemy się do niego ;P

Cytat:
Ja kupiłam materacyk z Havea, kosztował jakoś 230 zł (lateks) i do tego dostaliśmy podusię klin.
Ja właśnie też mam zamiar ten kupić. Tam gdzie chcę zamawiać razem z łóżeczkiem wychodzi za 250 zł, a łóżeczko 120x60 cm, ale takie z którego da się zrobić łóżeczko dla starszaka bez barierek ok. 200 zł

Tylko nie potrafię zdecydować się na kolor. Bo mamy takie meble https://www.abra-meble.pl/arrangemen...x/view/id/382/ one są w kolorze dąb sonoma + wanilia, a do wyboru mam łóżeczko http://allegro.pl/lozeczko-tapczanik...692361835.html w kolorze dąb sonoma + biały albo http://allegro.pl/lozeczko-tapczanik...658423108.html w kolorze krem i teraz nie wiem które będzie bardziej pasowało do tych mebli. Co sądzicie?

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
cześć, zapowiada się upalny dzień.

co do materaca, to kupuje lateksowy, taki miałam przy synku również, tym bardziej, że łóżeczko które kupiłam jest większe niż standardowe i robi się z tego również łóżko, toteż materac posłuży nam długo

Natka wszystkiego naj!
Oj tak będzie dziś gorąco, ale najgorsze podobno przed nami :/

Cytat:

Dzięki Już wczoraj opłaciłam zamówienie i teraz czekam
Udanego urlopowania

Cytat:

Ja też mam cotton balls, jak swego czasu były w biedronce

Natka wszystkiego najlepszego!!

Maadzialenaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 10:12   #350
milako
Rozeznanie

Rany, jak gorąco, wróciłam właśnie ze sklepu. Po drodze spotkałam i od razu zapoznałam się z sąsiadką, mamą Frania. Mamy na osiedlu prawdziwy baby boom i w każdym domu ktoś albo jest w ciąży albo dopiero co urodził Zagaduję każdą możliwą sąsiadkę o wózek, ale chyba już dam sobie spokój, bo każdy mówi coś innego.
milako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 10:16   #351
Polta
Zadomowienie

Cytat:
A właśnie! My też nie mamy jeszcze imienia i tak zostanie już do porodu Na pierwszym miejscu jest Łucja, ale jak uznam, że zupełnie mi nie pasuje do dziecka to na podorędziu mamy jak na razie: Lidia, Anna, Karina. Najgorzej jak się okaże, że żadne mi nie pasuje Tylko drugie imię mamy wybrane, bo to po ukochanej babci męża - Natalia.

Kładziecie ceratkę na materac? Dziecko się nie będzie pociło jak będzie to miało pod plecami cały dzień?
My mamy wybrana Ele, ale ja bym jeszcze pomyslala. Tylko maz juz sie uparl i za kazdym razem mnie splawia.

Jak szukalam to byly jakies podklady na materac, ktore przepuszczaja powietrze. Tylko gdzies tez czytalam, ze nie nadaja sie dla noworodka. Teraz juz nie wiem.
Stary 2016-06-22, 10:21   #352
Ashley_88
Raczkowanie

Cytat:
Łącze sie w bólu. U mnie tez na jednej piersi, od spodu ok.5-6 rozstępów na początku nawet nie wiedziałam, ze to rozstępy, bo obok dodatkowo naczynka mi popękały. Ale lekarz mnie uświadomił. A smarowalam bio oilem od początku ciazy trudno
Stary 2016-06-22, 10:28   #353
Polta
Zadomowienie

U mnie rozstepy pojawiaja sie jako przedluzenie starych juz bladych. W efekcie mam brzuch z kropkami na wysokosci pepka.
Mam duza sklonnosc do rozstepow, wiec nie unikne ich.
Stary 2016-06-22, 10:30   #354
Ashley_88
Raczkowanie

Co do łóżeczka, maż zakochał sie w sowach, wiec wybraliśmy takie:
http://www.tomi.pl/klups-lozeczko-ma...OtGhoCnirw_wcB
290 zł i materac 160 zł kokos-pianka. Jest dosc grube, wiec bede musiała kupować przescieradelka 140x70 żeby weszły na materac, a pod właśnie podkłady zapobiegające przemakaniu. Myśle, ze i tak bym je kladla bez względu na rodzaj materaca. Już raz szorowalam materac z mojego lozka 180x200 - nie uśmiecha robic mi sie tego poraz drugi nawet przy mniejszych gabarytach

Natka najlepsze życzenia! Zdroooooowia dla Was!
Stary 2016-06-22, 10:32   #355
weselna01
Zadomowienie

Heloł.

Drugi dzień budzę się z obolałymi plecami, zwłaszcza z odcinkiem lędźwiowym. Tak jakby materac przestał mi służyć. Z czego to może wynikać i co ew robić, macie jakieś pomysły?

Mam za płotem sąsiadkę, która regularnie drze,inaczej tego nie nazwę, paszczę na męża a on na nią, następnie otwiera tę paszczę i wydziera się na dziecko (dzieci?). Pomijając kwestię że nie wiem po co sobie ktoś robi dziecko inaczej, niż przypadkiem, jak ma problem z nerwami,ale ja bardzo źle znoszę krzyki i zaraz mnie telepie :-/ Chyba przyczaję się zobaczyć jakim autem jeździ i zostawię jej w nocy za wycieraczką stosowną karteczkę, że opieka społeczna na pewno się zaintersuje sytuacją w domu, jesli nie przestaną. A praktykę w tym już mam (i dzięki temu zapewniłam sobie święty spokój z jedną sąsiadką, polecam).

Jako że dżin kazał mi się oszczędzać a nie leżeć plackiem, to posłałam łóżko, zrobiłam sobie peeling, mezo i maseczkę + makijaż, ładnie się ubrałam, zrobiłam sobie śniadanko, odstawiłam na swoje miejsce parę rzeczy, by było czyściej, zażyłam witaminy i padłam na poduchę podzwonić i popracować trochę.
Potem zrobię z poziomu krzesła dorsza na obiad i po nim pójdę trochę poczytać na zewnątrz, skorzystać, że już nie pada i zrobiło się ciepło
Stary 2016-06-22, 10:35   #356
Polta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez weselna01 Pokaż wiadomość
Heloł.

Drugi dzień budzę się z obolałymi plecami, zwłaszcza z odcinkiem lędźwiowym. Tak jakby materac przestał mi służyć. Z czego to może wynikać i co ew robić, macie jakieś pomysły?

Mam za płotem sąsiadkę, która regularnie drze,inaczej tego nie nazwę, paszczę na męża a on na nią, następnie otwiera tę paszczę i wydziera się na dziecko (dzieci?). Pomijając kwestię że nie wiem po co sobie ktoś robi dziecko inaczej, niż przypadkiem, jak ma problem z nerwami,ale ja bardzo źle znoszę krzyki i zaraz mnie telepie :-/ Chyba przyczaję się zobaczyć jakim autem jeździ i zostawię jej w nocy za wycieraczką stosowną karteczkę, że opieka społeczna na pewno się zaintersuje sytuacją w domu, jesli nie przestaną. A praktykę w tym już mam (i dzięki temu zapewniłam sobie święty spokój z jedną sąsiadką, polecam).

Jako że dżin kazał mi się oszczędzać a nie leżeć plackiem, to posłałam łóżko, zrobiłam sobie peeling, mezo i maseczkę + makijaż, ładnie się ubrałam, zrobiłam sobie śniadanko, odstawiłam na swoje miejsce parę rzeczy, by było czyściej, zażyłam witaminy i padłam na poduchę podzwonić i popracować trochę.
Potem zrobię z poziomu krzesła dorsza na obiad i po nim pójdę trochę poczytać na zewnątrz, skorzystać, że już nie pada i zrobiło się ciepło
A masz poduszke ciazowa? Mi pomogla. A jak nie poduszka to podlozenie czegos za plecy, jak spisz na boku. I nie meza wtulonego, bo tylko doda ciezaru.
Stary 2016-06-22, 10:37   #357
_chouchou
Raczkowanie

Cytat:
Mnie na szczęście jeszcze rozstępy nie zaszczyciły swoją obecnością.. uff. Dziś na wadze +12,4 kg
Ja zaczynam się bać, położna powiedziała, że rozstępowy boom jest w ostatnich 2 tyg ciąży

Cytat:
Napisane przez Maadzialenaa Pokaż wiadomość
Ja mam od nowości w swoim "dorosłym łóżku" materac m.in. z kokosem i nie śmierdzi i jest bardzo wygodny, ale no cóż ani ja, ani mąż nie zsikujemy się do niego ;P
Hahaha

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Ashley_88 Pokaż wiadomość
Co do łóżeczka, maż zakochał sie w sowach, wiec wybraliśmy takie:
http://www.tomi.pl/klups-lozeczko-ma...OtGhoCnirw_wcB
290 zł i materac 160 zł kokos-pianka. Jest dosc grube, wiec bede musiała kupować przescieradelka 140x70 żeby weszły na materac, a pod właśnie podkłady zapobiegające przemakaniu. Myśle, ze i tak bym je kladla bez względu na rodzaj materaca. Już raz szorowalam materac z mojego lozka 180x200 - nie uśmiecha robic mi sie tego poraz drugi nawet przy mniejszych gabarytach

Natka najlepsze życzenia! Zdroooooowia dla Was!
Ładniutkie!
Stary 2016-06-22, 10:43   #358
Ana__86
Zadomowienie

Cytat:

Ceratka, a raczej specjalny podkład nieprzemakalny to ma raczej sens jak dziecko się oducza od pampersa, wcześniej to raczej zbędne. Owszem z 2 razy mi się zdarzyło, że córa w nocy tak nasikała w pieluchę, że zaczęło jej przeciekać, ale to rzadkość i to co przeciekło to taka mała plamka. Tylko u mnie córa większość nocy spała z nami, łóżeczko mam praktycznie nieużywane.

Napewno, któreś Wam podpasuje. Mi się Kalina wcześniej średnio podobało i przy pierwszym dziecku nawet nie brałam tego imienia pod uwagę, a teraz jakoś mi pasuje do brzucha.

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Cytat:
Napisane przez milako Pokaż wiadomość
Rany, jak gorąco, wróciłam właśnie ze sklepu. Po drodze spotkałam i od razu zapoznałam się z sąsiadką, mamą Frania. Mamy na osiedlu prawdziwy baby boom i w każdym domu ktoś albo jest w ciąży albo dopiero co urodził Zagaduję każdą możliwą sąsiadkę o wózek, ale chyba już dam sobie spokój, bo każdy mówi coś innego.
Fajnie, Karolinka będzie miała towarzystwo do zabawy a Ty do spacerów.
Stary 2016-06-22, 10:58   #359
weselna01
Zadomowienie

Polta - teściowa chciała mi koniecznie taką kupić, ale sądziłam że ją się kupuje, jak brzuch przeszkadza spać.
Mogę więc ją mieć, ale przetestowałabym najpierw na czymś, czy faktycznie takie rozwiązanie w czymś pomoże. Ja zasypiam na boku a budzę się na plecach. Musiałabym czymś się okopać, żeby spać cały czas na boku?
Stary 2016-06-22, 11:01   #360
chrupa
Zadomowienie

U mnie rozstępów na razie nie widać, ale nie wiem jak będzie później, mam nadzieję, że się nie pojawią, raczej genetycznie nie powinnam mieć. Gorzej z żylakami :/ Miałam już widoczne żyły na łydce wcześniej, teraz zaczynają się powiększać - niewiele bo niewiele, ale jeszcze całe lato przede mną...

O ceratkę pytam, bo ktoś wyżej wspomniał, że kładzie i właśnie wydało mi się to niepotrzebne, dzięki Ana
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości