Mamy WRZEŚNIOWYCH szczęść 2016 - epizod IV (a semestr już III :) - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-22, 11:07   #361
milako
Rozeznanie

Dot.: Mamy WRZEŚNIOWYCH szczęść 2016 - epizod IV (a semestr już III :)

Cytat:
Napisane przez Ana__86 Pokaż wiadomość
Ceratka, a raczej specjalny podkład nieprzemakalny to ma raczej sens jak dziecko się oducza od pampersa, wcześniej to raczej zbędne. Owszem z 2 razy mi się zdarzyło, że córa w nocy tak nasikała w pieluchę, że zaczęło jej przeciekać, ale to rzadkość i to co przeciekło to taka mała plamka. Tylko u mnie córa większość nocy spała z nami, łóżeczko mam praktycznie nieużywane.

Napewno, któreś Wam podpasuje. Mi się Kalina wcześniej średnio podobało i przy pierwszym dziecku nawet nie brałam tego imienia pod uwagę, a teraz jakoś mi pasuje do brzucha.

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Fajnie, Karolinka będzie miała towarzystwo do zabawy a Ty do spacerów.

Kalinka to śliczne imię, mnie się zawsze bardzo podobało

Co do moich sąsiadek, to faktycznie, będzie z kim jeździć na spacery i plotkować a Karolinka będzie miała z kim się bawić, z tym, że póki co dookoła sami chłopcy już na świecie bądź w drodze. Liczę, że któraś dziewczyna jednak urodzi dziewczynkę, bo po sobie wiem, że nie jest aż tak fajnie, jak człowiek zmuszony jest do zabaw z samymi chłopakami i idąc do zerówki czy podstawówki nie umie skakać w gumę, ale za to ma tyle samo siniaków na nogach co największe łobuzy w klasie

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
Napisane przez weselna01 Pokaż wiadomość
Polta - teściowa chciała mi koniecznie taką kupić, ale sądziłam że ją się kupuje, jak brzuch przeszkadza spać.
Mogę więc ją mieć, ale przetestowałabym najpierw na czymś, czy faktycznie takie rozwiązanie w czymś pomoże. Ja zasypiam na boku a budzę się na plecach. Musiałabym czymś się okopać, żeby spać cały czas na boku?
Oj śpię tak jak Ty. Zasypiam na boku, budzę się na plecach. Nawet poduszka ciążowa mi nie pomaga, bo w jakiś sposób w nocy tak się przekręcam, że kończę na plecach z nogami i głową w górze, nad poduszką i plecy bolą jeszcze bardziej. Wyglądam wtedy jak przewrócony żuk.
milako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 11:08   #362
ButterflyFlyAway
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fortuna1 Pokaż wiadomość

Na materac przecież daje się ceratke a na nią prześcieradło, nie powinno nic przesiaknac na materac...

a ja nie wiem co oni robili na tym materacu i kto sikał były ewidentne plamy moczowe
zresztą i tak byśmy kupili nowy, bo żadna przyjemność spać na używanym, ale nie mieliśmy wtedy kasy, dzięki Bogu rodzice byli tak mili i Nam kupili..

ButterflyFlyAway jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 11:11   #363
milako
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chrupa Pokaż wiadomość
U mnie rozstępów na razie nie widać, ale nie wiem jak będzie później, mam nadzieję, że się nie pojawią, raczej genetycznie nie powinnam mieć. Gorzej z żylakami :/ Miałam już widoczne żyły na łydce wcześniej, teraz zaczynają się powiększać - niewiele bo niewiele, ale jeszcze całe lato przede mną...

O ceratkę pytam, bo ktoś wyżej wspomniał, że kładzie i właśnie wydało mi się to niepotrzebne, dzięki Ana
Ja też się boję żylaków, nosisz podkolanówki? W tym upale mnie w nich trafia...
Stary 2016-06-22, 11:12   #364
Polta
Zadomowienie

Cytat:
Polta - teściowa chciała mi koniecznie taką kupić, ale sądziłam że ją się kupuje, jak brzuch przeszkadza spać.
Mogę więc ją mieć, ale przetestowałabym najpierw na czymś, czy faktycznie takie rozwiązanie w czymś pomoże. Ja zasypiam na boku a budzę się na plecach. Musiałabym czymś się okopać, żeby spać cały czas na boku?
Mi ta poducha przede wszystkim rewelacyjnie odciazyla kregoslup. Pod brzuch i tak podkladam poduszke, bo sama poducha jest za wysoka, zeby lezal na niej.
Sprobuj sobie koldre lub jakis grubszy koc zrolowac i podlozyc za soba i miedzy udami.
Przy takiej konstrukcji, czy poduszce raczej sie nieświadomie nie przekrecisz.

Maz brzucha nie ma, a jak wraca po nocce to poduche kradnie i mowi, ze jest super wygodna.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Polta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 11:22   #365
ttuska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez milako Pokaż wiadomość
Człowiek znika na wieczór, ogląda mecz, a tu od razu tyle postów do przeczytania Szalone!

A wogóle, zakupiłam kocyk, któraś z Was o nim pisała, nie pamiętam ktora, ale mam: http://endo.pl/outlet/dla-niemowlaka...mowlaka,p-8924
Śliczne są te kocyki szkoda, ze nie mają stacjonarnego sklepu z Krakowie.

Co do materaca to ja pojadę do hurtowni i posłucham co mają mi do powiedzenia w tej kwestii albo zdecyduje się na lateks albo pianka-kokos. Jestem ciekawa jakiej jakości są materace w Ikea.

Przeraża mnie póki co zamówienie z gemini i wózek - odkładam te zakupy na lipiec

Dziewczyny jaki może być powód twardnienia brzucha? Wystarczy, ze wstaje i brzuch twardy jak skała.. dzisiaj idę na wizytę i już się boję..
ttuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 11:23   #366
rybka15035
Raczkowanie

Dzień dobry,
Natka wszystkiego najlepszego!

Cytat:
My bierzemy zwykły nosefrida, siostra stosuje u swojego synka od początku, najprostsze i najtańsze

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Dziewczyny co lepsze, sudocrem czy linomag? Siostra poleciła mi kupić od razu 10 opakowań linomagu bo podobno schodzi w zastraszającym tempie...

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Jak nagle wstanę i pójdę lub wygne się nienaturalnie to zaczyna kuc mnie brzuch. Zakładam, że to skóra się po prostu napina.

Ja też kupiłam nosefrida, już uprzedziłam męża że jednym z jego obowiązków przy dziecku będzie wyciąganie kataru. Jakoś nie protestował, ale może po prostu liczy na to że nasze dziecko nigdy nie będzie chorować.

Ja na razie nie kupuję żadnych kosmetyków ani maści na zapas. Zamierzam kupić jedno małe opakowanie chyba Sudocremu no i jak się sprawdzi to wtedy kupię więcej, bo np jakby dzidzia dostała uczulenia to po co mi tego więcej. Tak samo chcę zrobić z kosmetykami, że kupić na pierwszy raz tylko po małym opakowaniu.

Cytat:
Napisane przez Manddy Pokaż wiadomość
My też nie mamy imienia
My wstępnie wybraliśmy Hubert i mój mąż już tak mówi, a ja jakoś tak do końca nie jestem przekonana, w sumie to nie wiem czemu, chyba hormony :P

Cytat:
Człowiek znika na wieczór, ogląda mecz, a tu od razu tyle postów do przeczytania Szalone!

A wogóle, zakupiłam kocyk, któraś z Was o nim pisała, nie pamiętam ktora, ale mam: http://endo.pl/outlet/dla-niemowlaka...mowlaka,p-8924
Ja pisałam, bo bardzo mi się podoba i gdybym miała córkę to bym go kupiła. Skoro nie ma wersji kolorystycznej bardziej "męskiej" w planach mam niby spróbować zrobić kocyk na szydełku. Tylko że z szydełkiem miałam raczej taki dość ograniczony kontakt w życiu, więc pewnie nie zdążę się nauczyć i wydziergać w ciągu tych dwóhc miesięcy.

Cytat:
My kupimy do teściów łóżeczko turystyczne, takie bardziej miękkie, z dwóch stron na kółkach by można było transportować po mieszkaniu. I tańsze też. A w naszym mieszkaniu zwykle drewniane, już złożone czeka. TZ klnal jak składał

Ja też się właśnie zastanawiam nad drugim turystycznym. I nie strasz mnie że tak ciężko złożyć drewniane łóżeczko, bo znając cierpliwość mojego męża to może od razu jak będę w aptece kupię mu jakieś krople na uspokojenie.

Cytat:
Heloł.

Drugi dzień budzę się z obolałymi plecami, zwłaszcza z odcinkiem lędźwiowym. Tak jakby materac przestał mi służyć. Z czego to może wynikać i co ew robić, macie jakieś pomysły?

Mam za płotem sąsiadkę, która regularnie drze,inaczej tego nie nazwę, paszczę na męża a on na nią, następnie otwiera tę paszczę i wydziera się na dziecko (dzieci?). Pomijając kwestię że nie wiem po co sobie ktoś robi dziecko inaczej, niż przypadkiem, jak ma problem z nerwami,ale ja bardzo źle znoszę krzyki i zaraz mnie telepie :-/ Chyba przyczaję się zobaczyć jakim autem jeździ i zostawię jej w nocy za wycieraczką stosowną karteczkę, że opieka społeczna na pewno się zaintersuje sytuacją w domu, jesli nie przestaną. A praktykę w tym już mam (i dzięki temu zapewniłam sobie święty spokój z jedną sąsiadką, polecam).

Jako że dżin kazał mi się oszczędzać a nie leżeć plackiem, to posłałam łóżko, zrobiłam sobie peeling, mezo i maseczkę + makijaż, ładnie się ubrałam, zrobiłam sobie śniadanko, odstawiłam na swoje miejsce parę rzeczy, by było czyściej, zażyłam witaminy i padłam na poduchę podzwonić i popracować trochę.
Potem zrobię z poziomu krzesła dorsza na obiad i po nim pójdę trochę poczytać na zewnątrz, skorzystać, że już nie pada i zrobiło się ciepło
My mamy taką sąsiadkę nad sobą. Ma 150cm w kapeluszu a tyle siły w płucach że masakra. Drze się albo na męża albo na córkę na zmianę. Słychać jak idzie po schodach na górę później trzask drzwiami i za minutę awantura. Najbardziej słychać ją u nas w łazience ostatnio jak mój mąż się kąpał to wysłuchał całej kłótni jak wysyłała męża żeby się do mamusi wyprowadził (swoją drogą to on jakoś na perę miesięcy się rzeczywiście gdzieś wyprowadził bo był spokój, więc nie wiem czemu wrócił). Czasami też zdarza jej się śpiewać a raczej miauczeć, masakra. A stres odreagowuje odkurzając co mimo że ma ok. 30m mieszkanie trwa ok godzinę i to jeszcze nie przejeżdża szczotką po dywanie tylko w niego uderza. W sobotę o 21 była kłótnia a od 22 był odkurzacz :P

Ja materaca jeszcze nie kupiłam, zresztą łóżeczka też nie, ale kupiłam taki podkład pod materac http://allegro.pl/nieprzemakalny-och...694335114.html

Przed chwilą przyszedł kurier z moimi rzeczami higienicznymi, na majtki poporodowe, podkłady poporodowe i na łóżko i parę gazików wydałam prawie 80zł, ale to dlatego że kupiłam sobie podkłady hartmann, które są dość drogie, ale stwierdziłam, że po porodzie chociaż na taki luksus mogę sobie pozwolić :P
rybka15035 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 11:37   #367
majlenka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_wroc Pokaż wiadomość
Właśnie odkryłam rozstępy na piersiach, ale od spodu. I rozpaczam. A wczoraj wieczorem mówię do męża "Rozstępy to nie jest problem i można z tym żyć"
ja też mam rozstępy na piersiach, ale to już sprzed ciąży, wtedy gdy się odchudzałam i piersi mi się pomniejszyły
teraz znowu są duże, mąż zachwycony, wczoraj dotykał mojej pupy, która też zrobiła się okrąglejsza i powiedział: 'ale będzie bzykanie' (obecnie jest abstynencja)
majlenka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 11:42   #368
Manddy
Zadomowienie

Cytat:
Ja też się boję żylaków, nosisz podkolanówki? W tym upale mnie w nich trafia...
Ja mam coraz więcej pajączków na nogach i przeraża mnie to
Manddy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 11:55   #369
Natka_
Zakorzenienie

Kochane brzuchatki baaardzo dziękuję za życzonka

Cytat:
Napisane przez Shanti9087 Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie. Kacperek waży ok 1600 g, co jest na górnej granicy normy. Także chłop jak dąb. Tylko śmiałam się do dżina, że nie wiem kto tego kloca będzie rodził :P
Natomiast ja przytyłam uwaga TYLKO 400 g, a byłam wiadomo inaczej ubrana itp., także jestem przeszczęsliwa. Od początku ciąży ok. 7,5 kg na plusie, także tragedii nie ma. Nie powiem ulżyło mi troszkę. Oby tak dalej. Aż gin pochwalił, po moim ostatnim rozpaczaniu :P

Ooo Natka, mój mężulek też ma jutro urodziny
Gratuluję udanej wizyty Dzieciaczki nabierają już konkretnych rozmiarów

Mąż wiedział kiedy się urodzić

Cytat:
Urodziłam się w okolicach, przyjeżdżam średnio co kwartał.

---

Koniec pierwszego dnia leżenia.
Trafi mnie.
Jak mnie nie wyśle do szpitala, to wstawiam krzesło do kuchni żeby móc cokolwiek gotować i normalnie pracuje z łózka po 4h dziennie.
I wietrzenie minimum raz dziennie na podwórku.
A i jestem dziś żerna. Nie wiem czy z głodu czy z poczucia nieszczęścia.

Tak sobie właśnie o Tobie myślę, że Tobie (wulkanowi energii) to ciężko będzie odpoczywać

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Ja już mam kosz - siostra kupiła w uk i mi wysłała razem z ubrankami o ten http://direct.asda.com/butterfly-mos...id=D5M5G1C17S3 Łóżeczko kupimy jak przeprowadzimy się do siebie bo u teściowej nie ma miejsca żeby wstawić a chcę 140x70.

Też tak czytałam

Spoko, nie jesteś sama, mam takie same objawy

Shanti9087
super ze po wizycie wszystko ok! Faktycznie chłop jak dąb! No i gratki za wagę

Dziś na sr mieliśmy taką wizualizację dot dziecka - leżałyśmy z zamkniętymi oczami a położna czytała coś relaksującego, potem było coś w stylu zeby wyobrazić sobie jak wygląda dziecko, jaką ma twarz, usta, co teraz robi, itp i normalnie się poplakałam hehe Dobrze że wizyta już w piątek i będę mogła podejrzeć Młodą
Piękny ten kosz

Cytat:
Napisane przez Shanti9087 Pokaż wiadomość
Hej. Dzięki dziewczyny za gratulacje
Matko znowu dziś mało spałam. A dziś Tż ma urodziny, więc ruszam zaraz na miasto dokupić prezent i produkty na ciacho i obiad.

Natka to wszystkiego co najlepsze z okazji urodzin! Sto lat
A co do picia, kupiłam wczoraj Bavarię białą do picia. Bleeeeeeee Jeszcze ta ciemna mi przeszła, ale biała nie. W ogóle już nie oszukuję się, że smakuje to jak piwo. Nie pije tego więcej

Dziewczyny a ile mniej więcej oczywiście wyniosło Was łóżeczko i materacyk? Już trochę patrzyłam mniej więcej ceny, ale jestem ciekawa ile Wy przeznaczyłyście na to pieniędzy.

Ja na dzisiaj mam Warkę Radler 0% (a nawet 4pak)

Cytat:
Natka! Wszystkiego naj, naj, naj

Cytat:
Napisane przez majlenka_ Pokaż wiadomość
Natka wszystkiego najpiękniejszego! Dużo zdrówka, miłości, radości, łagodnych skurczy i szczęśliwego rozwiązania!

Cytat:
Napisane przez kasia_wroc Pokaż wiadomość
Natka wszystkiego najlepszego ☺

Cytat:
Napisane przez Ana__86 Pokaż wiadomość
Natka sto lat! Spełnienia marzeń i wszystkiego najlepszego w dniu Twoich urodzin!

Cytat:
My też nie mamy imienia
Ufff... czyli nie ma z nami tak źle
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 11:58   #370
milako
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ttuska Pokaż wiadomość
Śliczne są te kocyki szkoda, ze nie mają stacjonarnego sklepu z Krakowie.

Co do materaca to ja pojadę do hurtowni i posłucham co mają mi do powiedzenia w tej kwestii albo zdecyduje się na lateks albo pianka-kokos. Jestem ciekawa jakiej jakości są materace w Ikea.

Przeraża mnie póki co zamówienie z gemini i wózek - odkładam te zakupy na lipiec

Dziewczyny jaki może być powód twardnienia brzucha? Wystarczy, ze wstaje i brzuch twardy jak skała.. dzisiaj idę na wizytę i już się boję..
Zażywasz magnez?
Co do wózków, dzisiaj chcę podjechać jeszcze do Entliczka. Jednego dnia jestem już zdecydowana na model, kolejnego z kimś rozmawiam i mi mąci w głowie i w efekcie znowu nie wiem chcę dziś ma żywo porównać x pulse i x move

Cytat:
Ja mam coraz więcej pajączków na nogach i przeraża mnie to
Mnie też się zaczęły pojawiać, a biorę cyclo 3 fort
Stary 2016-06-22, 12:03   #371
Ashley_88
Raczkowanie

Dziewczyny, ja dzisiaj wizyta u innego lekarza. Nie wiem czy to z nerwów czy wczorajsza kukurydza, ale gania mnie do toalety jak nigdy :/ mała kopie i wierci sie non stop. Chyba udziela Jej sie moj stres. Ale wole chwile grozy niż kolejne 3 tygodnie bez jakichkolwiek informacji. Trzymajcie kciuki
Stary 2016-06-22, 12:09   #372
Zefirkowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ButterflyFlyAway Pokaż wiadomość
zgadzam się, my mieliśmy materac z kokosem i tak śmierdział, że oddaliśmy go na olx za darmo, a rodzice kupili mi nowy.. nie byłam w stanie wejść do sypialni bez odruchu wymiotnego.. tragedia.. i jeszcze w tym spać
odkupiliśmy meble do sypialni od kuzynki i widać było na nim plamy więc ich córka musiała się za przeproszeniem zlać tam kilka razy..

a z ciekawości czy fabrycznie nowy z kokosem też tak wali czy dopiero po posikaniu?

te do łóżeczka są przynajmniej tanie i nie sa tak grube jak te małżeńskie, więc może AŻ tak śmierdzieć nie będą, ale ja nigdy w życiu nie kupie kokosa nawet jakby miał najlepsze opinie ja się czułam oblepiona tym smordem na wyrost, pościel prałam chyba co 3 dni..
Póki co nie śmierdzi. Aczkolwiek wystraszyliście mnie strasznie. Jeszcze trochę i się go pozbędę póki jeszcze jest nowy i nieużywany

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
U nas jest piankowo - kokosowy, ale wolałabym gryczano kokosowy.

Dlaczego? Chętnie się dowiem bo odnoszę wrażenie, że tu wszyscy odradzają grykę.
Zefirkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 12:12   #373
milako
Rozeznanie

aa teraz widzę, dzięki Rybka za namiar na ten kocyk

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Ashley_88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja dzisiaj wizyta u innego lekarza. Nie wiem czy to z nerwów czy wczorajsza kukurydza, ale gania mnie do toalety jak nigdy :/ mała kopie i wierci sie non stop. Chyba udziela Jej sie moj stres. Ale wole chwile grozy niż kolejne 3 tygodnie bez jakichkolwiek informacji. Trzymajcie kciuki
Są kciuki!
Stary 2016-06-22, 12:17   #374
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Natka wszystkiego naj!

Cytat:
Napisane przez chrupa Pokaż wiadomość
Natka sto lat!

Gratuluję też udanych wizyt!
Dziś o 17 ja też się przekonam ile mała już waży. 4 tyg. temu było 700g. I sprawdzę czy to aby na pewno wciąż dziewczynka, a nie chłopak dowcipniś
Jadę zaraz po materiały do paczkomatu Jak poszyję wszystko to się pochwalę Myślę, że ogarnę większość do piątku

za wizytę.
Koniecznie pochwal się rękodziełami

Cytat:
Napisane przez _chouchou Pokaż wiadomość
Natka, wszystkiego dobrego!

Słyszałam złe opinie o materacu kokos-gryka, o kokos-pianka ogólnie dobre, jak szłam do sklepu to planowałam lateksowy, ale babka mnie odwiodła od tego pomysłu, bo ponoć lubi uczulać. I wzięłam kokos-pianka, teraz się zastanawiam czy dobrze zrobiłam i czy nie zmienić go na lateks... Co myślicie?
.

Ja bym wymieniła na lateksowy Jeśli oczywiście masz taką możliwość.

Cytat:
Napisane przez slowikowa25 Pokaż wiadomość
Natka spełnienia marzeń!!

Chrupa daj znać po wizycie, jak mała chrupcia jest już duża

**
Mnie na szczęście jeszcze rozstępy nie zaszczyciły swoją obecnością.. uff. Dziś na wadze +12,4 kg

Cytat:
Napisane przez Maadzialenaa Pokaż wiadomość
Tylko nie potrafię zdecydować się na kolor. Bo mamy takie meble https://www.abra-meble.pl/arrangemen...x/view/id/382/ one są w kolorze dąb sonoma + wanilia, a do wyboru mam łóżeczko http://allegro.pl/lozeczko-tapczanik...692361835.html w kolorze dąb sonoma + biały albo http://allegro.pl/lozeczko-tapczanik...658423108.html w kolorze krem i teraz nie wiem które będzie bardziej pasowało do tych mebli. Co sądzicie?

Natka wszystkiego najlepszego!!
Hmm... ja bym się chyba zdecydowała na łóżeczko w jednym kolorze

Cytat:

Natka najlepsze życzenia! Zdroooooowia dla Was!

My materac mamy jeszcze po synku właśnie lateksowy, jest w super stanie, nigdy nie był zasikany, bo rozkładałam podkładkę pod prześcieradło.
I tutaj odradzam wszelkich cerat pod prześcieradło, bo dziecko się tyko w tym poci, a polecam takie podkłady, do dzisiaj rozkładam starszemu synkowi w razie "w"
http://www.sklep.misja-mama.pl/misja...otherhood.html

Edytowane przez Natka_
Czas edycji: 2016-06-22 o 12:24
Stary 2016-06-22, 12:19   #375
ttuska
Rozeznanie

Cytat:
Zażywasz magnez?
Co do wózków, dzisiaj chcę podjechać jeszcze do Entliczka. Jednego dnia jestem już zdecydowana na model, kolejnego z kimś rozmawiam i mi mąci w głowie i w efekcie znowu nie wiem chcę dziś ma żywo porównać x pulse i x move

Mnie też się zaczęły pojawiać, a biorę cyclo 3 fort
Ja byłam w entliczku, ale nie mieli modeli, które mi się podobają :/polecasz jeszcze jakiś inny sklep?
Biorę 6 tabletek dziennie..
ttuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 12:28   #376
Wilanka
Rozeznanie

Witam Was dziewczyny w nowym wątku :-* narazie staram się na bieżąco Was czytać, ale się nie odzywam, bo uczę się na piątkowy egzamin, no i w końcu remont ruszył.
Gratuluję wizyt, dużych dzieciaczkow, przytulam te, które się martwią i witam nowe wrzesniówki
Kasia_wroc, szok że tak się mały lobuz przyczail, teraz mam schizy czy moja Laura na pewno jest dziewczynką :-P
Natka wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :-*
Jeszcze co do tych kremów, to na szkole rodzenia położna mówiła, żeby na codzień używać takich, które nie mają w składzie tlenku cynku czyli np linomag, bepanthen a jak się zrobią jakieś odparzenia, itp to wtedy np. sudocrem lub inne kremy które w składzie już ten tlenek cynku mają. Podsumowała to tak, że smarowanie na codzień kremami z tl. cynku to tak jakby zażywać antybiotyk jak jest się zdrowym. Więc ja będę używać linomag, a w razie w sudocrem.
Buziaki dla wszystkich :-*

Wilanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 12:35   #377
Lea_ny
Zakorzenienie

Hello

Zapowiada się ciepły dzień... Chciałam sobie wczoraj kupić szorty, ale nie będę płacić stowki za spodenki na 2 miesiące W H&M były przecenione na 3 dychy, ale tylko najmniejszy rozmiar
Kupiłam sobie za to t-shirt ciążowy i stanik do karmienia (więc razem mam już dwa, więcej nie kupuję dopóki nie zobaczę jaki rozmiar zrobi mi się podczas karmienia).
Oprócz tego w Auchan kupiłam dwie sukienki nieciazowe, tylko po prostu trochę większe.

Natka, wszystkiego co najlepsze! Niech Ci się spełnią wszystkie marzenia!

Weselna, mi ta poducha ciążowa też na plecy pomaga Co prawda w nocy i tak często przekrecam się na plecy, ale przynajmniej na początku śpię na boku

Co do materaca, to my kupiliśmy piankę-kokos. Mam nadzieję, że nie będzie smierdzial, muszę odpakowac go i sprawdzic.
Kupiłam też ceratke. Wloze na sam początek i zobaczę czy dzidziol nie będzie przesikiwac. Jeśli będzie, to kupię jakiś taki oddychajacy podkład, skoro mówicie, że ceratki są beznadziejne.

Ashley, kciuki za wizytę u nowego giną

Ja mam dzisiaj USG, ciekawe ile mój dzidziol waży, bo widzę, że już olbrzymie rozbieżności sa, jeśli chodzi o nasze watkowe dzieciaczki

Trzymajcie kciuki, bo właśnie siedzę w wannie i będę ogarniac Bożene, której już w ogóle nie widzę
Stary 2016-06-22, 12:38   #378
Ashley_88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Hello

Trzymajcie kciuki, bo właśnie siedzę w wannie i będę ogarniac Bożene, której już w ogóle nie widzę
To tak jak ja :/ bez lusterka ani rusz.
Stary 2016-06-22, 12:38   #379
rybka15035
Raczkowanie

Cytat:
aa teraz widzę, dzięki Rybka za namiar na ten kocyk

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Są kciuki!
Nie ma za co, mi się nie przyda to stwierdziłam, że dam Wam znać bo może ktoś inny skorzysta.
Stary 2016-06-22, 12:41   #380
Lea_ny
Zakorzenienie

A w ogóle, to wczoraj podczas szkoły rodzenia położna mówiła o porodzie. Obrazowo opisywała nacinacie i pękanie krocza, a na koniec pokazywała też zdjęcia. Szczegolnie panom kazała się przyglądać, a to były zdjęcia krocza z wychodzącym z niego dzieckiem

Powiem Wam, że bałam się, że mój mąż przerazi się tym wszystkim Ale chyba tak się nie stało, bo wieczorem zaczął rozmowę, że fajnie by było szybko zdecydować się na kolejne dziecko

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

A, w Auchan kupiliśmy jeszcze jedne śpiochy i dwa kocyki (przecenione z 45 zł na 15 ).
Stary 2016-06-22, 12:42   #381
Zefirkowa
Rozeznanie

Dziewczyny zamówiłam sobie kilka rzeczy e ze SMYKA ale do odbioru w sklepie. Wczoraj dostałam maila że już jest. Ile mam czasu na odbiór? Wie któraś?
Stary 2016-06-22, 12:43   #382
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Heloł.

Drugi dzień budzę się z obolałymi plecami, zwłaszcza z odcinkiem lędźwiowym. Tak jakby materac przestał mi służyć. Z czego to może wynikać i co ew robić, macie jakieś pomysły?

Mam za płotem sąsiadkę, która regularnie drze,inaczej tego nie nazwę, paszczę na męża a on na nią, następnie otwiera tę paszczę i wydziera się na dziecko (dzieci?). Pomijając kwestię że nie wiem po co sobie ktoś robi dziecko inaczej, niż przypadkiem, jak ma problem z nerwami,ale ja bardzo źle znoszę krzyki i zaraz mnie telepie :-/ Chyba przyczaję się zobaczyć jakim autem jeździ i zostawię jej w nocy za wycieraczką stosowną karteczkę, że opieka społeczna na pewno się zaintersuje sytuacją w domu, jesli nie przestaną. A praktykę w tym już mam (i dzięki temu zapewniłam sobie święty spokój z jedną sąsiadką, polecam).

Jako że dżin kazał mi się oszczędzać a nie leżeć plackiem, to posłałam łóżko, zrobiłam sobie peeling, mezo i maseczkę + makijaż, ładnie się ubrałam, zrobiłam sobie śniadanko, odstawiłam na swoje miejsce parę rzeczy, by było czyściej, zażyłam witaminy i padłam na poduchę podzwonić i popracować trochę.
Potem zrobię z poziomu krzesła dorsza na obiad i po nim pójdę trochę poczytać na zewnątrz, skorzystać, że już nie pada i zrobiło się ciepło
A jak leżysz na boku to też Cię bolą? W jakiej pozycji śpisz?
Bo ja zauważyłam, że jak dużo leżę na plecach to mnie później bolą.

Cytat:
Ja zaczynam się bać, położna powiedziała, że rozstępowy boom jest w ostatnich 2 tyg ciąży
Niestety ma rację Mi tak wyskoczyły na sam koniec ciąży...

Cytat:
Trzymam . Daj znać po wizycie!
Stary 2016-06-22, 12:45   #383
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zefirkowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny zamówiłam sobie kilka rzeczy e ze SMYKA ale do odbioru w sklepie. Wczoraj dostałam maila że już jest. Ile mam czasu na odbiór? Wie któraś?
jest napisane w mailu do kiedy masz odbiór,
ale z doświadczenia ci powiem - do 7 dni, bo oczywiście ja musiałam odebrac pod koniec 7mego

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 12:45   #384
Polta
Zadomowienie

Cytat:
7 dni
Polta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 12:47   #385
_chouchou
Raczkowanie

Cytat:
A w ogóle, to wczoraj podczas szkoły rodzenia położna mówiła o porodzie. Obrazowo opisywała nacinacie i pękanie krocza, a na koniec pokazywała też zdjęcia. Szczegolnie panom kazała się przyglądać, a to były zdjęcia krocza z wychodzącym z niego dzieckiem

Powiem Wam, że bałam się, że mój mąż przerazi się tym wszystkim Ale chyba tak się nie stało, bo wieczorem zaczął rozmowę, że fajnie by było szybko zdecydować się na kolejne dziecko

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

A, w Auchan kupiliśmy jeszcze jedne śpiochy i dwa kocyki (przecenione z 45 zł na 15 ).
Nam pokazywała masaż krocza, który warto wprowadzić od 34 tc, przez to mięśnie krocza są bardziej elastyczne i większość kobiet masujących unika nacinania Trzeba będzie spróbować
Stary 2016-06-22, 12:47   #386
Zefirkowa
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny, nie doczytałam
Stary 2016-06-22, 12:50   #387
_chouchou
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

Niestety ma rację Mi tak wyskoczyły na sam koniec ciąży...
To zaczynam się naprawdę bać , skoro już wyskoczył mi pierwszy... Nie można masować tylko wklepywać, ale jakoś nie mam przekonania co do skuteczności wklepywania. Cóż, po ciąży szykuje się usuwanie. Na udach, pod kolanami, na boczkach - ok, ale na brzuchu rozstępom mówię "nie"

Edytowane przez _chouchou
Czas edycji: 2016-06-22 o 12:52
_chouchou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 12:51   #388
rybka15035
Raczkowanie

Cytat:
7 dni, nie musisz być osobiście tylko wystarczy że ktoś kto będzie odbierał poda ten nr pin który w mailu dostałaś
Stary 2016-06-22, 12:52   #389
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Nam pokazywała masaż krocza, który warto wprowadzić od 34 tc, przez to mięśnie krocza są bardziej elastyczne i większość kobiet masujących unika nacinania Trzeba będzie spróbować
w poprzedniej ciąży masaż krocza zakonczyłam kupnem olejku..i tyle w tej pewnie będę równie konsekwentna.. haha

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 12:53   #390
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wilanka Pokaż wiadomość
Natka wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :-*
Jeszcze co do tych kremów, to na szkole rodzenia położna mówiła, żeby na codzień używać takich, które nie mają w składzie tlenku cynku czyli np linomag, bepanthen a jak się zrobią jakieś odparzenia, itp to wtedy np. sudocrem lub inne kremy które w składzie już ten tlenek cynku mają. Podsumowała to tak, że smarowanie na codzień kremami z tl. cynku to tak jakby zażywać antybiotyk jak jest się zdrowym. Więc ja będę używać linomag, a w razie w sudocrem.
Buziaki dla wszystkich :-*

Cytat:
Hello

Zapowiada się ciepły dzień... Chciałam sobie wczoraj kupić szorty, ale nie będę płacić stowki za spodenki na 2 miesiące W H&M były przecenione na 3 dychy, ale tylko najmniejszy rozmiar
Kupiłam sobie za to t-shirt ciążowy i stanik do karmienia (więc razem mam już dwa, więcej nie kupuję dopóki nie zobaczę jaki rozmiar zrobi mi się podczas karmienia).
Oprócz tego w Auchan kupiłam dwie sukienki nieciazowe, tylko po prostu trochę większe.

Natka, wszystkiego co najlepsze! Niech Ci się spełnią wszystkie marzenia!

Weselna, mi ta poducha ciążowa też na plecy pomaga Co prawda w nocy i tak często przekrecam się na plecy, ale przynajmniej na początku śpię na boku

Co do materaca, to my kupiliśmy piankę-kokos. Mam nadzieję, że nie będzie smierdzial, muszę odpakowac go i sprawdzic.
Kupiłam też ceratke. Wloze na sam początek i zobaczę czy dzidziol nie będzie przesikiwac. Jeśli będzie, to kupię jakiś taki oddychajacy podkład, skoro mówicie, że ceratki są beznadziejne.

Ashley, kciuki za wizytę u nowego giną

Ja mam dzisiaj USG, ciekawe ile mój dzidziol waży, bo widzę, że już olbrzymie rozbieżności sa, jeśli chodzi o nasze watkowe dzieciaczki

No i kciuki za Bożene

Cytat:
W mailu powinna być informacja do kiedy paczka będzie czekała, ale coś kojarzę że ponad tydzień

Ja do pupy stosowałam na co dzień Linomag, a w razie odparzeń dopiero Sudocrem albo mąka ziemniaczana.

I zmieniliśmy jednak łóżeczko na takie, z którego można zrobić później łóżko.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Moon%20all.jpg (111,2 KB, 30 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości