|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy WRZEŚNIOWYCH szczęść 2016 - epizod IV (a semestr już III :)
Cytat:
Kalinka to śliczne imię, mnie się zawsze bardzo podobało Co do moich sąsiadek, to faktycznie, będzie z kim jeździć na spacery i plotkować a Karolinka będzie miała z kim się bawić, z tym, że póki co dookoła sami chłopcy już na świecie bądź w drodze. Liczę, że któraś dziewczyna jednak urodzi dziewczynkę, bo po sobie wiem, że nie jest aż tak fajnie, jak człowiek zmuszony jest do zabaw z samymi chłopakami i idąc do zerówki czy podstawówki nie umie skakać w gumę, ale za to ma tyle samo siniaków na nogach co największe łobuzy w klasie ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja nie wiem co oni robili na tym materacu i kto sikał były ewidentne plamy moczowe zresztą i tak byśmy kupili nowy, bo żadna przyjemność spać na używanym, ale nie mieliśmy wtedy kasy, dzięki Bogu rodzice byli tak mili i Nam kupili..
|
|
#363 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#364 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sprobuj sobie koldre lub jakis grubszy koc zrolowac i podlozyc za soba i miedzy udami. Przy takiej konstrukcji, czy poduszce raczej sie nieświadomie nie przekrecisz. Maz brzucha nie ma, a jak wraca po nocce to poduche kradnie i mowi, ze jest super wygodna. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#365 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
szkoda, ze nie mają stacjonarnego sklepu z Krakowie.Co do materaca to ja pojadę do hurtowni i posłucham co mają mi do powiedzenia w tej kwestii albo zdecyduje się na lateks albo pianka-kokos. Jestem ciekawa jakiej jakości są materace w Ikea.Przeraża mnie póki co zamówienie z gemini i wózek - odkładam te zakupy na lipiec ![]() Dziewczyny jaki może być powód twardnienia brzucha? Wystarczy, ze wstaje i brzuch twardy jak skała.. dzisiaj idę na wizytę i już się boję.. |
|
|
|
|
#366 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry,
Natka wszystkiego najlepszego! Cytat:
Ja na razie nie kupuję żadnych kosmetyków ani maści na zapas. Zamierzam kupić jedno małe opakowanie chyba Sudocremu no i jak się sprawdzi to wtedy kupię więcej, bo np jakby dzidzia dostała uczulenia to po co mi tego więcej. Tak samo chcę zrobić z kosmetykami, że kupić na pierwszy raz tylko po małym opakowaniu. My wstępnie wybraliśmy Hubert i mój mąż już tak mówi, a ja jakoś tak do końca nie jestem przekonana, w sumie to nie wiem czemu, chyba hormony :P Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja materaca jeszcze nie kupiłam, zresztą łóżeczka też nie, ale kupiłam taki podkład pod materac http://allegro.pl/nieprzemakalny-och...694335114.html Przed chwilą przyszedł kurier z moimi rzeczami higienicznymi, na majtki poporodowe, podkłady poporodowe i na łóżko i parę gazików wydałam prawie 80zł, ale to dlatego że kupiłam sobie podkłady hartmann, które są dość drogie, ale stwierdziłam, że po porodzie chociaż na taki luksus mogę sobie pozwolić :P |
||||
|
|
|
#367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz znowu są duże, mąż zachwycony, wczoraj dotykał mojej pupy, która też zrobiła się okrąglejsza i powiedział: 'ale będzie bzykanie' (obecnie jest abstynencja)
|
|
|
|
|
#368 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#369 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Kochane brzuchatki baaardzo dziękuję za życzonka Cytat:
Dzieciaczki nabierają już konkretnych rozmiarów ![]() Mąż wiedział kiedy się urodzić ![]() Cytat:
![]() ![]() Tak sobie właśnie o Tobie myślę, że Tobie (wulkanowi energii) to ciężko będzie odpoczywać ![]() Cytat:
Cytat:
Ja na dzisiaj mam Warkę Radler 0% (a nawet 4pak)Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ufff... czyli nie ma z nami tak źle
|
|||||||
|
|
|
#370 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do wózków, dzisiaj chcę podjechać jeszcze do Entliczka. Jednego dnia jestem już zdecydowana na model, kolejnego z kimś rozmawiam i mi mąci w głowie i w efekcie znowu nie wiem Mnie też się zaczęły pojawiać, a biorę cyclo 3 fort |
|
|
|
|
#371 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ja dzisiaj wizyta u innego lekarza. Nie wiem czy to z nerwów czy wczorajsza kukurydza, ale gania mnie do toalety jak nigdy :/ mała kopie i wierci sie non stop. Chyba udziela Jej sie moj stres. Ale wole chwile grozy niż kolejne 3 tygodnie bez jakichkolwiek informacji. Trzymajcie kciuki
|
#372 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#373 | |
|
Rozeznanie
|
aa teraz widzę, dzięki Rybka za namiar na ten kocyk
---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#374 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę.Koniecznie pochwal się rękodziełami ![]() Cytat:
Ja bym wymieniła na lateksowy Cytat:
Cytat:
![]() My materac mamy jeszcze po synku właśnie lateksowy, jest w super stanie, nigdy nie był zasikany, bo rozkładałam podkładkę pod prześcieradło. I tutaj odradzam wszelkich cerat pod prześcieradło, bo dziecko się tyko w tym poci, a polecam takie podkłady, do dzisiaj rozkładam starszemu synkowi w razie "w" ![]() http://www.sklep.misja-mama.pl/misja...otherhood.html Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2016-06-22 o 12:24 |
||||
|
|
|
#375 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Biorę 6 tabletek dziennie.. |
|
|
|
|
#376 |
|
Rozeznanie
|
Witam Was dziewczyny w nowym wątku :-* narazie staram się na bieżąco Was czytać, ale się nie odzywam, bo uczę się na piątkowy egzamin, no i w końcu remont ruszył.
Gratuluję wizyt, dużych dzieciaczkow, przytulam te, które się martwią i witam nowe wrzesniówki Kasia_wroc, szok że tak się mały lobuz przyczail, teraz mam schizy czy moja Laura na pewno jest dziewczynką :-P Natka wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :-* Jeszcze co do tych kremów, to na szkole rodzenia położna mówiła, żeby na codzień używać takich, które nie mają w składzie tlenku cynku czyli np linomag, bepanthen a jak się zrobią jakieś odparzenia, itp to wtedy np. sudocrem lub inne kremy które w składzie już ten tlenek cynku mają. Podsumowała to tak, że smarowanie na codzień kremami z tl. cynku to tak jakby zażywać antybiotyk jak jest się zdrowym. Więc ja będę używać linomag, a w razie w sudocrem. Buziaki dla wszystkich :-* Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#377 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
Zapowiada się ciepły dzień... Chciałam sobie wczoraj kupić szorty, ale nie będę płacić stowki za spodenki na 2 miesiące ![]() Kupiłam sobie za to t-shirt ciążowy i stanik do karmienia (więc razem mam już dwa, więcej nie kupuję dopóki nie zobaczę jaki rozmiar zrobi mi się podczas karmienia). Oprócz tego w Auchan kupiłam dwie sukienki nieciazowe, tylko po prostu trochę większe. Natka, wszystkiego co najlepsze! Niech Ci się spełnią wszystkie marzenia! ![]() Weselna, mi ta poducha ciążowa też na plecy pomaga ![]() Co do materaca, to my kupiliśmy piankę-kokos. Mam nadzieję, że nie będzie smierdzial, muszę odpakowac go i sprawdzic. Kupiłam też ceratke. Wloze na sam początek i zobaczę czy dzidziol nie będzie przesikiwac. Jeśli będzie, to kupię jakiś taki oddychajacy podkład, skoro mówicie, że ceratki są beznadziejne. Ashley, kciuki za wizytę u nowego giną ![]() Ja mam dzisiaj USG, ciekawe ile mój dzidziol waży, bo widzę, że już olbrzymie rozbieżności sa, jeśli chodzi o nasze watkowe dzieciaczki ![]() Trzymajcie kciuki, bo właśnie siedzę w wannie i będę ogarniac Bożene, której już w ogóle nie widzę
|
#378 |
|
Raczkowanie
|
To tak jak ja :/ bez lusterka ani rusz.
|
#379 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#380 |
|
Zakorzenienie
|
A w ogóle, to wczoraj podczas szkoły rodzenia położna mówiła o porodzie. Obrazowo opisywała nacinacie i pękanie krocza, a na koniec pokazywała też zdjęcia. Szczegolnie panom kazała się przyglądać, a to były zdjęcia krocza z wychodzącym z niego dzieckiem
![]() Powiem Wam, że bałam się, że mój mąż przerazi się tym wszystkim Ale chyba tak się nie stało, bo wieczorem zaczął rozmowę, że fajnie by było szybko zdecydować się na kolejne dziecko ![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- A, w Auchan kupiliśmy jeszcze jedne śpiochy i dwa kocyki (przecenione z 45 zł na 15 ).
|
#381 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny zamówiłam sobie kilka rzeczy e ze SMYKA ale do odbioru w sklepie. Wczoraj dostałam maila że już jest. Ile mam czasu na odbiór? Wie któraś?
|
|
|
|
#382 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja zauważyłam, że jak dużo leżę na plecach to mnie później bolą. Cytat:
Mi tak wyskoczyły na sam koniec ciąży...Cytat:
. Daj znać po wizycie!
|
|||
|
|
|
#383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale z doświadczenia ci powiem - do 7 dni, bo oczywiście ja musiałam odebrac pod koniec 7mego
|
|
#384 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#385 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzeba będzie spróbować
|
|
#386 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny, nie doczytałam
|
|
|
|
#387 |
|
Raczkowanie
|
To zaczynam się naprawdę bać , skoro już wyskoczył mi pierwszy... Nie można masować tylko wklepywać, ale jakoś nie mam przekonania co do skuteczności wklepywania. Cóż, po ciąży szykuje się usuwanie. Na udach, pod kolanami, na boczkach - ok, ale na brzuchu rozstępom mówię "nie"
35/40 Edytowane przez _chouchou Czas edycji: 2016-06-22 o 12:52 |
|
|
|
#388 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w tej pewnie będę równie konsekwentna.. haha
|
|
#390 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No i kciuki za Bożene Cytat:
Ja do pupy stosowałam na co dzień Linomag, a w razie odparzeń dopiero Sudocrem albo mąka ziemniaczana. I zmieniliśmy jednak łóżeczko na takie, z którego można zrobić później łóżko. |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:58.

były ewidentne plamy moczowe

Dzieciaczki nabierają już konkretnych rozmiarów 

ja się czułam oblepiona tym smordem na wyrost, pościel prałam chyba co 3 dni..
za wizytę.
Niech Ci się spełnią wszystkie marzenia!
Ale chyba tak się nie stało, bo wieczorem zaczął rozmowę, że fajnie by było szybko zdecydować się na kolejne dziecko