|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1831 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja po wizycie u gina. Zagojona, obkurczona, nówka sztuka na pione z plusem ![]() ![]() Póki co dostałam recepte na pigułki te Limetic czy coś, te co wy macie, to na pół roku a potem pomyślimy o spirali Wzięłam zaświadczenie do becikowego. Jakie dziwne uczucie mnie ogarnelo jak robił usg i pokazywał obkurczona macie. ... pustą ![]() Kocie! Super że już w domku, Odpoczywajcie ![]()
Nina 02.05.2016 ![]() ![]() Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-06-22 o 12:28 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1832 | |
Zakorzenienie
|
Asta, u nas też nie ma kołek i oby tak zostało
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1833 |
Zakorzenienie
|
Dzień doberas!
![]() Nadrobiłam po problemach technicznych z forum. ![]() Trzymam kciuki za szczepienia i wizyty na przeglądach technicznych ![]() Kocie super ze juz w domu. ![]() Dziewczyny jak ja Wam zazdroszcze odkładania nieśpoących dzieci (gdziekolwiek wozek, łożeczko, łóżko) to moje to tylko wyczuwa ze zmienia mu sie pozycja na taką do odkładania i juz sie zaczyna płacz. ![]() Coś zrobiłam źle ze tak teraz mam... W szpitalu jak mnie z nim rozdzielono to faktycznie spedzalam u niego cale dnie na swoj oddzial szlam tylko zjesc i wracalam. Wtedy faktycznie wiecej byl na rekach tak mu chcialam wynagrodzic rozłakę przez pierwsze dni. Potem juz razem w szpitalnym hoteliku to sam sobie lezał na moim lozku budzil sie jadl i od razu spał wiec jako takiego czuwania nie było jeszcze. Wiec pewnie zawaliliśmy w domu... Teraz jak karmie tato nosi do odbicia i po odbiciu juz sie rzuca na inna pozycje ![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Moj mały teraz spi w samym pampersie przykryty tetrą. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1834 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nic nie zrobilas zle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1835 | ||
Zakorzenienie
|
Od rana z 15 minut płakała. Praktycznie ciągle śpij z przerwą na jedzenie i przewijanie. Tak mi się to podoba, że aż mnie to przeraza
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1836 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a dwa że trzeba zakładać podczas okresu, którego póki co ani widu ani słychu wiec sama nie wiem jak to rozegram xD U mnie wizyta za tydzień u nowego lekarza xD musiałam podkreślić bo mam nadzieje, że ten bedzie ogarniety a nie idiota jak ten poprzedni.. Zobaczymy co powie na temat antykoncepcji ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1837 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1838 |
Zakorzenienie
|
Jakby nie było, prędzej ją obcy ulula tak, niż przy mojej nieobecnej piersi
#1839 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Na rozbieranie do pampersa jest jeszcze za Mały. Poza tym trzeba chronić takie dziecko przed słońcem a nie dopuszczać aby dodatkowo słońce działało na niezakryte części ciała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1840 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a włosy maluchom to kiedy się zaczynają wycierać I wypadać? Te ciążowe w sensie of kors
#1841 |
Zadomowienie
|
Witajcie, ja też dzisiaj po przeglądzie podwozia i też na usg tam pusto - nie ma groszka - tak jakoś dziwnie
![]() Alicja od godziny rozmawia z motylem lamaze zawieszonym nad łóżeczkiem - dokładnie z jego czarno-białą stroną ![]() ![]() A wiecie, że mój mąż wczoraj się do mnie dobierał, trochę to można było podciągnąć pod molestowanie, a dzisiaj po wizycie u gina to już zakrawało na paragraf ![]() ![]() Wczoraj na osiedlu spotkałam dziewczynę ze swoim maluchem w nosidełku tula - tak sie zgadałyśmy, że przymierzałam to cudo na mojej Alicji - wiem, że to za wcześnie jeszcze dla niej na takie wynalazki póki nie siedzi, ale powiem Wam, że to fajna sprawa jest z taką wkładką dla maluchów niby od 3,5kg. Myślałam nad chustami ale coraz poważniej zastanawiam sie teraz nad tym nosidełkiem bo to takie wygodne cyk cyk i już. U nas w okolicy pełno przejść podziemnych, sklepów ze schodami więc takie nosidło by wiele ułatwiło - na dzień dzisiejszy wypad do osiedlowego małego sklepiku jest niemożliwy bo wózek tam nie wjedzie, więc przez ostatnie 7 tygodni chodzę tylko do sklepów, gdzie nie ma schodów i innych barier, co nas znacznie ogranicza. Wiadomo, że mąż zakupy zrobi ale fajnie jest jednak nie być ograniczonym ![]()
27 kwietnia - ♥ Alicja ♥ Edytowane przez czekooladki Czas edycji: 2016-06-22 o 14:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#1842 |
Zakorzenienie
|
Woo rany, a my bodziak na krotki rekaw, na noc z dlugim. I kocykiem nozki przykryte. Czasem skarpetki.
Była polozna. Poleciła jeszcze espumisan sprobować.Mowiła, ze rozumie ze pierwsze dziecko z bolem brzuszka sie nie zostawia. Mala przybiera takie minimum. Ale kazala sie nie martwic, bo jest ok.Krocze cud miód malina. Jak pomogla mi przystawic Malą tak mniej sutek bolał, wiec sama teraz probuje jeszcze glebiej. Co do spania osobno...wyszlo mi na pol godz po bujaniu obok na materacu. Nie wychodzi mi to ewidentnie...i nocy znow sie boje. Zastanawiam sie jak to rozgrywac. Probujr na spiocha, przed spiochem. Ale najlepiej jej sie lezy na mnie. Przyszly mi te muszle. Cholera tyle kasy wydalam a to takie se. Nadaje sie tylko jak sie siedzi lub stoi. Jak juz zaczyna sie czlowiek schylac, zginac to mleko wylatuje. Myslalam ze jak kupir avent ktore byly dwa razy drozsze od np akuku to bede zadowolona.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-06-22 o 14:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#1843 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1844 |
Zakorzenienie
|
Mona ile dalaś za hustawe? Znalazlam za 160 używke. Plus 25 zl przesyłka. Tylko nie sahara,a jakiś ślimak.
Niby miałam czekać na przyjmowanie gości i liczenie na taka hustawke, ale jak to mówią : umiesz liczyć licz na siebie.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-06-22 o 15:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#1845 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A tak poważnie to najfaniejsze są lata 35+ bo ma się niesamowite poczucie świadomej własnej wartości, doświadczenia itp itd A wracając do tematu maluchów to czy w związku z upałami zmieniły się kupki waszych malców? Właśnie przebrałam Zuzię bo zrobiła i miała taką jak plastelina, wydaje mi się że powinna być bardziej "mokra".
![]() |
#1846 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1847 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wtedy nie było żadnych nosidełek z bajerami, ot takie zwykłe. Nikt wtedy nie mówił że za wcześnie, pewnie i świadomość była inna, ale bardzo szybko zaczęła samodzielnie trzymać główkę, siadać a chodzić sama zaczęła jak miała 10 m-cy.
![]() |
#1848 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sorry za glupie pytania,ale głupieje. Mowia mi 'nie naucz bo zycia nie bedziesz miec, a z drugiej strony serce sie kraja jak brzuszek doskwiera i podoba mi sie jak spokojniutko na mnie lezy. I badz tu czlowieku madry i wiedz co robić. Oczywiscie,ze chce szczesliwe dziecko, ale chce tez miec zdrowe malzenstwo a nie tylko dziecko i dziecko za jakis czas.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-06-22 o 15:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1849 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1850 |
Zakorzenienie
|
Wylicytowalam za 120 plus koszty przesyłki, więc te 160 to całkiem nieźle
#1852 |
Konto usunięte
|
U mnie spotkanie z doradca w piatek ;D nie mogę się doczekać
![]() po dzisiejszym dźwiganiu wózka to w chuście pokładam wszelkie nadzieje ;p |
![]() ![]() |
![]() |
#1853 |
Zadomowienie
|
A probowalyscie motac same?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1854 |
Zakorzenienie
|
Ja motam z internetami
#1855 | |
Zakorzenienie
|
A my idziemy na warsztaty we wtorek
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1856 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1857 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie napisałam do znajomej która proponowała mi pożyczenie chusty jak byłam w ciąży. Zobaczymy czy ogarne internetowo ![]() Mała śpi pierwszy raz dzis sama. Ale juz coś stęka. Znikły Wam już kreski z brzucha? ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- A szczepionki.. chodzi chyba o to, ze platnymi jest mniej ukłuć i dziecko mniej się meczy. A te dodatkowe pisalyście ze nie przy pierwszym. A jest jakiś ograniczony czas na to? Bo naraz tyle kasy to średnio.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-06-22 o 16:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1858 |
Zakorzenienie
|
Kreskę jeszcze mam
Motac może i spróbuję sama ale boję się Ile u Was doradcy biorą kasy za spotkanie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1859 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1860 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale taka chuste sie mota za kazdym razem? Tzn pora karmienia trzeba odwiazywac? Czy da się Malą wyciagnac bez tego? I ile czasu tak nosicie dziennie?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:31.