|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe, na II trymestr prawie gotowe! 2016
zrobie zrobie
chcialam wczoraj ale juz byl wieczor juz brzucha nie wciagam, aoalam taki nawyk jak przed ciaza mi lekko ostawal... wczoraj jak bylam z kumpela w galerii i przebralam bluzke to az ona mowila ze juz widac ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4652 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe to babki odlotowe! 2016
Cytat:
![]() Jak to motylek pisał... Postrasz ich myszami ![]() Cytat:
To prawidłowo
|
||
|
|
|
#4653 |
|
Rozeznanie
|
Folinka, nie tylko Ty przybierasz, mnie przybylo zaraz na poczatku ciazy itak sie trzymalo przez caly pierwszy trymestr (+1,5-2kg ciezko dokladnie powiedziec ile) a teraz widze ze znow zaczyna przybywac - mam tylko nadzieje ze nie zamienie sie w slonika
|
|
|
|
#4654 |
|
Zakorzenienie
|
ale odziwo waga ta sama hehe
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4655 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Stanęło na tym ze musze być w pracy 4 godz a potem mój szef decyduje czy idę do domu czy wymyśla mi cos extra. Zazwyczaj siedze w pracy ok 5 godz |
|
|
|
|
#4656 |
|
Zakorzenienie
|
Pojutrze wizyta, ale czekam z utęsknieniem już, żeby zobaczyć moje maleństwo
|
#4657 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4658 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dzis wedlug om 15t0d a wedlug usg 15t2d
|
#4659 |
|
Rozeznanie
|
A u mnie równo 14 tydzień i brzuszek zaokrąglony jest
Pierwszy raz w życiu się cieszę, że mi urósł brzuch Ale biust to mi mam wrażenie wybuchnie, nie wiem co to będzie dalej bo normalnie przed ciążą nosiłam rozmiar D a teraz jest E do końca ciąży to mi się alfabet skończy
|
#4660 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale pocieszam sie, ze tylko tyle urosly od poczatku i jak na razie stoja w miejscu. U mnie jest 16t4d jakos tak.
|
|
#4663 | |
|
Zakorzenienie
|
Ten szpital jeszcze bardziej mnie uświadomił, że nie ma co czekać na kupowanie wyprawki na ostatnią chwilę. Takie zakupy/rozeznanie po sklepach bardzo cieszą. A jak przychodzi leżeć w łóżku i to jeszcze nie wiadomo jak długo i jest np 6-7 m-c? Tutaj są kobiety w przeróżnych miesiącach.
---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Te myszy mnie rozbrajają
|
|
|
|
|
#4664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W poprzedniej ciazy do 30 tygodnia mialam wszystko przygotowane, poprane itd i to byl strzal w 10! W 31 tc zaczely mi sie nieciekawe skurcze i balam sie cokolwiek robic i za duzo chodzic Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4665 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#4666 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
Miałam już pozaznaczane "trochę" cytatów, ale zanim skończyłam wszystko czytać muszę znów uciekać. Napiszę tylko na razie co na wizycie (dzięki Folinka za kciuki Usg niestety nie miałam, także dziewczynka nie potwierdzona. Miałam tylko samolot po którym doktorek stwierdził, że stan mojej szyjki jest zdecydowanie lepszy jak ostatnio, co mnie mega ucieszyło ![]() A, i mąż ma zielone światło ![]() 20 lipca mam połówkowe
|
|
#4667 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4668 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zważę się dopiero na wizycie :PCo do zrobienia sobie listy, polecam. Lepiej iść z taką listą niż potem mieć mętlik w głowie. Cytat:
Moja aktualna lista (do przerobienia z czasem): Sterylizator Podgrzewacz Laktator Termos na butelkę Buteleczki Smoczki Rogalik Szczotki do czyszczenia butelek Bujaczek z melodyjkami Wózek 3w1 (Nosidełko samochodowe) Łóżeczko (pościele, kocyki) Łóżeczko turystyczne Nosidełko na plecy Komoda i Przewijak Wanienka Elektroniczna niania Nawilżacz powietrza. ![]() Cytat:
To do następnego... ![]() Dziewczyny, podrzucam wam ciekawostkę o szparagach (bo dziś na obiad robiłam :P ) Właściwości odżywcze i lecznicze szparagów
Szparagi są dietetyczne, ponieważ w 100 g zawierają tylko 18 kalorii. Mimo niskiej kaloryczności i zawartości 95 procent wody szparagi są skarbnicą witamin i składników mineralnych, takich jak:
Szparagi najlepiej smakują gotowane w wodzie lub na parze, podane bez dodatków â są wtedy chrupiące i soczyste. Dobrze smakują posypane bułką tartą zrumienioną na maśle. Szparagi warto także polać odrobiną oliwy z oliwek lub skropić sokiem z cytryny. W takiej postaci są najskuteczniejszym afrodyzjakiem
Edytowane przez PaniMigdalek Czas edycji: 2016-06-22 o 16:21 |
|||
|
|
|
#4669 |
|
Zakorzenienie
|
Odnośnie szparagów to jadłam ostatnio w sushi. Ale jakoś nie wyczułam specjalnie dobrego smaku. Sushi z samymi warzywami to jednak nie to samo co z rybką ale chociaż namiastka
|
|
|
|
#4670 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U mnie to wygląda podobnie, posiłkuję się to listą z pierwszej strony Ale rezygnuje ze sterylizatora i podgrzewacza, chyba dam radę "babcinymi" sposobami Nianię też raczej sobie daruje, jest taka aplikacja w telefonach, w razie jakiś spotkań czy coś, gdzie jest głośniej to zostawiasz jeden telefon u malucha a drugi dzwoni jakby co a my mamy małe mieszkanie Na przewijak chyba zdecyduję się na samą taką "matę" nakładaną na łóżeczko albo kładzioną na łóżku, chyba nie będzie miejsca na osobny mebel
|
|
#4671 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do smaków to dla mnie też dużo rzeczy jest za słodkie ale też dużo jest za słonych :P |
|
|
|
|
#4672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polecam karmienie piersia i wtedy wszelkie butelki i gadzety sa zbedne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4673 |
|
Zakorzenienie
|
Haha z tymi myszami to genialne
|
#4674 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A i tak w końcu butelki, termoopakowanie itp. trzeba będzie sobie sprawić Oczywiście to tylko moje zdanie a jestem pierworódką, więc też wole mieć takie rzeczy w zapasie, ale jak najbardziej planuje karmić piersią
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć." Coco Chanel Edytowane przez Velvet Wave Czas edycji: 2016-06-22 o 18:02 |
|
|
|
|
#4675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mialam dziecko bezbutelkowe, nawet mi nigdy przez mysl nie przeszlo zeby odciagac mleko. Ale tez mialam mega ssaka. Aczkolwiek mialam spisany jaki laktator ma mi Tzt kupic w razie 'W'. I to nie tylko ja tak mialam bo wiele mamus z mojego watku tez tak miala. Ogolnie komu zalezy na kp naprawde przygotujcie sie teoretycznie, duzo czytajcie bo poczatki sa bardzo trudne i bolesne ale do przejscia. I prosze nie linczujcie mnie za moje zdanie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4676 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Każdy robi to co uważa za słuszne Poza tym te rzeczy się nie zmarnują, nawet jak nie przydadzą się od razu
|
|
#4677 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A przed chwila mowilam TZowi ze bede musiala wiekszy stanik kupic i ze nie wiem czy produkuja taki rozmiar. Ale pomysl z czapkami wygral Co do butelek - ja chce karmic piersia, ale raz dziennie chcialabym odciagac mleko z piersi i dawac z butelki, bo po 10 miesiacach bede musiala wrocic na zajecia o chcialabym zeby kruszynka umiala pic z butelki a nie tylko z cyca kolezanka miala problem, bo jej synek nie mial pojecia jak obslugiwac butelke bo caly czas byla tylko piers. Maly ma prawie roczek i pije z lyzeczki
|
|||
|
|
|
#4678 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny są jakieś ograniczenie co do zjedzenia owoców w ciągu dnia?
Haha, wcinam i wcinam od rana i ciągle mi mało...
|
#4679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też ciagle jem owoce, ale dzieki temu nie mam problemów w kibelku
|
|
|
|
|
#4680 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez chce karmic piersia i nie kupuje butelek i tym podobnych.
Wczoraj bylam na usg i jest wszystko ok, prawdopodobnie tak jak myslakam bedzie chlopiec. Teoria z bhcg sie sprawdzila. a i moj termin porodu to 8. 12 ,na pierwszej stronie chyba mam inny. Edytowane przez aska8999 Czas edycji: 2016-06-22 o 19:47 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:51.

chcialam wczoraj ale juz byl wieczor 

Wydaje mi się, że sporo w samopoczuciu kobiety też zależy od tego, jak tż traktuje te zaokrąglone kształty... Mam nadzieję, że pozytywne nastawienie u Ciebie zwycięży
A na czym tam u Ciebie stanęło z pracą?

Na przewijak chyba zdecyduję się na samą taką "matę" nakładaną na łóżeczko albo kładzioną na łóżku, chyba nie będzie miejsca na osobny mebel 
Co do zrobienia sobie listy, polecam. Lepiej iść z taką listą niż potem mieć mętlik w głowie.
A i tak w końcu butelki, termoopakowanie itp. trzeba będzie sobie sprawić