|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1861 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
Mi tez nie zawsze wychodz ![]() Powiedzcie mi jeszcze, pneumokoki i menigo sa w polsce refundowane? ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
Zapisz siw do grupy na fb, tam jest wszystko wyjasnione |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1862 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1863 | |
Zakorzenienie
|
Martunia, w Poznaniu na pewno 100 zł i więcej, warsztaty komercyjne są za 80 zł od osoby z tego co widziałam, my idziemy na organizowane przez stowarzyszenie "Poznań w chuście" i one chyba są po kosztach robione... A Ty ile płacisz?
![]() ![]() |
![]() |
#1864 |
Zakorzenienie
|
Uff, szczepienie za nami. Ala tak przeraźliwie zapłakała że aż mi się serce na kawałki łamało i mi samej łzy w oczach stanęły. Była dobra minuta okropnego wycia. Dopiero cyc ją ukoił. Mój biedny, skrzywdzony pisklaczek
![]() Na szczęście jak pojadła to już było ok, teraz śpi sobie słodko. No i zobaczymy co dalej. Nastawiam dziś czujniki, będziemy obserwować, czopki przeciwgorączkowe w razie czego kupione. Zdecydowaliśmy się jednak na szczepienie 6w1. Sama nie wiem czy dobrze, że taki kombajn załadowaliśmy Małej ale po tym jak płakała po wkłuciu to bogu dziękowałam że tylko to jedno było. Tak to na wizycie same dobre wieści i pochwały dla Malizny że taka grzeczna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1865 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
A ja się tak zastanawiam czy to przypadek że wszystkie dzieci płaczą przy tej 6 w 1? Moja córka była szczepiona 5 w 1 i nawet nie zajeczala... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1866 |
Zakorzenienie
|
Zabcia, mi kreska chyba zaczyna powoli blednac
#1867 |
Zakorzenienie
|
A w nocy w co ubieracie dzieci? Jak ubiore lekko np body kr rekaw i przykryje to sie rozkopuje i pewnie marznie zanim mnie zbudzi na jesc. Raz tak bylo i sie boje z drugiej str cieplej na dł rekaw to kark gorący i co rób???
|
![]() ![]() |
![]() |
#1868 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1869 |
Zakorzenienie
|
Ps. Też mam kreskę i ani mysli blednąć
![]() ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Niuniutek wariował przy cysiu i nie tylko. Rozebrany do pampera- spokój. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1870 |
Zakorzenienie
|
Też w udo ale może igła mniejsza? Szczepionki może mniej podają?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1871 | ||
Konto usunięte
|
Niee.. jakoś się boję, a dwa nie znam się na tutejszych chustach więc wolę spotkanie z doradcą
![]() Cytat:
![]() Ja mam spotkanie grupowe u mojej położnej, ale będzie nas tylko trójka do chustowania więc to jest fajna opcja ![]() Cytat:
![]() body długi rękaw + śpiworek letni |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1872 | |
Zakorzenienie
|
Iwonia, ja w bawełniany pajacyk i przykrywam kocykiem, ale się odkopuje...
![]() ![]() |
![]() |
#1873 |
Zakorzenienie
|
Dopiero? Wooo to niezle sie trzyma.
Wylicytowalam lezaczek na 150 plus 25 zl przesyłka. I teraz mega oszczędzanie, a wydatkow najwiecej ![]() Jejuu to ja chyba szaleje z tym rozbieraniem.
![]() |
#1875 |
Zadomowienie
|
Moj spi w otulaczu wiec tylko body z ktotkim albo tylko pampers. Zalezy jak cieplo jest
|
![]() ![]() |
![]() |
#1876 | |
Zakorzenienie
|
Żabcia, to wszystko zależy, ile masz stopni w domu, ja spie w długich spodniach od piżamy i tshircie, przykryta kołdrą...
![]() ![]() |
![]() |
#1877 |
Zakorzenienie
|
Tymek śpi w body kr rękaw i woombie przykryty nasza kołdra i tak mu jest najlepiej. Jak woombie obrzyga i się pierze to śpi albo w samym pajacyku albo w body
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1878 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1879 |
Zakorzenienie
|
No u nas ostatnio łapało 24,5 st w sypialni to mały na krotkie rekawy spał to moze mu krzywdy nie robiłam jednak. Zreszta jak po ktorejs pobudce ląduje w naszym łóżku i nozki nakrywamy nasza kołdra to i tak goraco chyba.
Ja sama to w takich warunkach zwykle spałam bez niczego hihi ale teraz to wszyscy na pokładzie by utoneli w mleku. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1880 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja teraz spie tylko w staniku :p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1881 |
Zadomowienie
|
ja chustuję się z internetami, na początku było fatalnie, potem chociaż ogarnęłam mniej więcej kolejność i jak to ma wyglądać,a le no nadal nie jest jakoś super
zdecydowanie polecam kupić chustę używaną, złamaną! z nową jest ciężko ![]()
#1882 |
Zakorzenienie
|
Ja wolę nie, bo wyglądam jeszcze jak morswin. Tż się nawet nie próbuje do mnie zbliżać wiec chyba najlepiej nie jest. ..
#1883 |
Zadomowienie
|
ja lubię spać z małą pod jedną kołdrą, wtedy mam wrażenie, że wiem jak jej jest, choć to może złudne ;p
#1884 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy dobrze robie, no ale tak czuje.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-06-22 o 19:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1885 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Chusta nas uratowała teraz w szpitalu, przed narkozą kociak mógł ostatni raz zjeść o 4, zabieg o 9. Przed 7, jeszcze pół śpiącego, zakręciłam w chustę i robiłam kilometry po korytarzu - póki chodziłam to drzemał i tylko cichutko pomrukiwał przez sen sugerując że by coś zjadł i tak dotrwaliśmy do kroplówki o 8 bez ryku. W ogóle jestem dziwna - z zimną krwią zniosłam dzikie ryki przy zakładaniu wenflonu a nie jestem w stanie znieść kiedy płacze z głodu! Niby się mówi, że jak poczeka 5 minut to się nic nie stanie, ale on płacze tak, jakby to dla niego była dosłownie sprawa życia i śmierci... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1886 | |
Zakorzenienie
|
Zabcia, sprawdzaj kark- jak jest ciepły, jest ok, jak chłodny albo spocony, znaczy, że trzeba cieplej lub lżej ubrać
![]() Kocie, my też chyba po 3 miesiącu dopiero zaczniemy uczyć samodzielnego zasypiania w łóżeczku, właśnie czytam "pierwszy rok życia dziecka" i tam też piszą, że dla takiego maluszka najważniejsze jest, żeby rodzic był blisko i że na początku nie da się "rozpuścić" dziecka, a na naukę przyjdzie czas trochę później... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1887 |
Zakorzenienie
|
Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
Chyba musze sprobowac i gacie zostaną bo jeszcze nie jest czysto. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Wiecie co zaczelam troche mniej panikowac z jedzeniem a tu polozna mowi ze te bolączki mogą byc z nabiału i zebym na tydzien odstawiła. Na próbę. Teraz to dopiero mam problem co jesc. Nie ukrywam ze żarłam ten nabiał a teraz o czym nie pomysle to trzeba cos dodac nabiałowego. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1888 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak teraz u Was? Tez sie ciesze ze jestesmy juz po. Nasza malenka wazy 4055 i ma 55cm ( urodzona 53 cm) troche to dla mnie jest niemozliwe bo juz nosimy 62 w wiekszosci i to mierzenie takie dokladne bylo ale niech bedzie. Pani doktor mowila ze moglaby przybrac chociaz 100g wiecej ale patrzac na rodzicow to sie nie dziwi ![]() ![]() Potem tata spacerował przez godzinke a mama zaliczyła dentyste. W drodze powrotnej juz mała byla niespokojna w domu uspokoiła ja kapiel a teraz przysypia jedynie na rekach i co chwila jest okropny płacz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1889 | ||
Zadomowienie
|
hehehe
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
My dziś szczepilismy 6w1 Hexacima to jest dobre produkcji jakby któraś się wahała to firm sanofi ma dobrej jakosci podukty jesli chodzi o czystość szczepionek czy insulin itd. No i jest tańsza od infanrixu. Płaczu było chwilkę ale tatu wział na rączki zagadał i od razu cisza ![]() Aha no i ważymy 5015kg....Dokładnie dziś skończyła 6 tygodni i waga z 3130 z wypisu skoczyła do 5015. Jestem w szoku totalnym że tak przybrała. Pani dr powiedziała że ponad normę ale to co... mam dziecku odmawiać jedzenia? ![]() ![]()
Edytowane przez urshoola Czas edycji: 2016-06-22 o 20:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1890 |
Zakorzenienie
|
Aaa zapomniałabym hit dnia. Mam nie jeść nabiału malin truskawek brzoskwinek morelek i innych takich jabłek też nie bo sa stare i moge jesc dopiero na jesień, gdy zachce mi sie owocow to mam sobie kupić sloiczek gerberka
![]() ![]() Oczywiscie nie przyznalam sie ze wszystko wymienione jem ![]() Ula - widzisz Ty jestes stworzona do Kp moja miala urodzeniowa 3220 a materaz 4055 wiec prawie kilo mniej od Emi - nie mogly by sie podzielic i troche wyposrodkowac moja ma za malo Twoja za duzo ![]() Edytowane przez mialavi Czas edycji: 2016-06-22 o 20:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:47.