|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3631 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3632 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3633 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3634 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
to badanie miałam dwa lata temu. Prawda jest taka, że u każdej to inaczej jest odczuwane. Ja niestety należę o tej grupy która strasznie to przeżyła. Są różne metody ja miałam standardowe, nawet to ustrojstwo nie było jednorazowe, a podobno w przypadku jednorazówki mniej jest to bolesne. Pielęgniarka za późno podała mi znieczulenie - jest to narkotyk podawany dożylnie. Niektóre szpitale usypiają do tego badania i szczerze jeśli będziesz miała taką opcję to się zdecyduj. Ból był okropny, u mnie był problem z założeniem tego aparatu. Dodatkowo lekarka najprawdopodobniej źle zrobiła mi to badanie, bo kontrast przeszedł migiem do jamy brzusznej, ale się zagapiła, zapomniała w odpowiednim momencie zrobić zdjęcia macicy i stwierdziła, że coś z nią musi być nie tak, bo obraz jest brzydki. Napisała mi więc, że jajowody oba drożne, ale macica ma nieprawidłowy kształt, czego nie potwierdza żadne ale to żadne badanie USG, a miałam ich całą masę. Samo badanie trwa 20 minut. Po mój mąż musiał mnie prowadzić na salę, prawie zemdlałam. Po znieczuleniu jesteś jak naćpana, więc nie wybieraj się tam sama, nie wolno Ci wsiąść za kierownicę tego dnia. W sali szpitalnej spędziłam ok godziny, wymiotowałam po tym narkotyku, ale w miarę szybko to przeszło, tylko brzuch mnie bolał przeokropnie przez kolejne 3 dni. Dostałam l4 na tydzień. Co do samego przygotowania to musisz być na czczo, w niektórych szpitalach przebierają Cię w koszulkę , a z powrotem na salę transportują na wózku, ja była zaskoczona, bo nie dość, że musiałam maszerować do innego budynku, gdzie był rentgen, to byłam we własnej odzieży i po badaniu miałam ogromny problem żeby się ubrać, bo męża mi niestety nie chciały panie wpuścić nawet, żeby pomógł mi się ubrać, a ja ledwo na nogach stałam. Mimo moich upewnień panie powiedziały mi że nic mi nie jest potrzebne, ani klapki ani koszulka. Niestety po znieczuleniu zakładanie kozaków było mordownią dla mnie. Badanie robiłam na NFZ i bardzo żałuję, bo nie dość że jest źle zrobione to jeszcze byłam traktowana okropnie i gdybym wiedziała, że tak będzie to wyglądać to zrobiłabym to za 500PLN prywatnie w klinice leczenia niepłodności. Musisz sobie przed badaniem powiedzieć że po prostu trzeba to przejść, jest to bolesna, ale trwa krótko. Nie myśl o tym. Bo ja zrobiłam właśnie ten błąd, myślałam tylko o tym że jak to będzie boleć i poszłam zestresowana. Wiem ze nie da się tego czynnika wyeliminować, tzn. nie da się tak po prostu iść na luzie. Jednak wiedz że u Ciebie może być inaczej, bo znam dziewczyny które twierdzą że to nic takiego i że ból u nich był jak przy okresie. Edytowane przez Martirybka Czas edycji: 2016-06-22 o 08:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3635 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, a co tu tak nerwowo? Myślę, że wiele nowego w temacie nie powiem - nie ma co się stresować, warto się wspierać i nie popadać w skrajne emocje. Im lżejsza głowa, tym łatwiej znosi się znów @, ale i szybciej (podobno
![]() ![]() Ja dziś rano byłam na badaniach - grupa krwi - brrrrr, nie cierpię igieł! Testuję jutro, od wczoraj mam takie uczucie ciągnięcia z jajnika, w którym była owulacja, ale u mnie i na okres tak nieraz ciągnie. A jeszcze wczoraj cudem uniknęłam złamania nogi, bo odpadł nam kawałek szafki w łazience, mijając mnie o kilka cm. I znów dodatkowe wydatki, no bo jak to żyć bez lustra i z otwartą szafką? Cały bałagan w moich kosmetykach widać! ![]() Edytowane przez SteveS Czas edycji: 2016-06-22 o 08:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#3636 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Myślę, że powinnaś po prostu powiedzieć lekarce, że planujesz ciążę i chcesz zbadać też tarczycę. Poproś nie tylko o standardowe hormony tarczycowe, ale też o oznaczenie przeciwciał ANTY TPO. Jestem świeżo po badaniu USG tarczycy. Zawsze hormony tarczycowe były u mnie ok, ale w klinice leczenia niepłodności lekarka zleciła dodatkowo przeciwciała i co się okazuje...że jest Hashimoto i to jest duży problem dla ciąży. Do tej pory zachodzę w głowę dlaczego lekarze nie wykonują tych badań standardowo, zlecając diagnostykę tarczycy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3637 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3638 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3639 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() Krysztalku możesz mi dopisać TP 12.02.2017 Dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3640 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3641 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3642 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3643 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
plu, Niezlomna_89 podajcie proszę swoje imię, wiek, czas starań to dopiszę Was na listę ![]() justkonev ja tam mam cichą nadzieję, że będę marcówką :P Ale fajnie, że u Ciebie wszystko w porządku!!!
Edytowane przez krysztalek88 Czas edycji: 2016-06-22 o 11:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3644 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3645 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3646 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
W ogóle dla mnie testy ciążowe przed terminem okresu mają mały sens i tylko powodują stres. Ale ja mam regularny cykl ok. 28-30 dni, z niewielkimi opóźnieniami co jakiś czas. Jakbym miała dłuższy to pewnie też bym testowała ponad 2 tygodnie po owulacji. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3647 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ania, 27 lat, starania maj 2016. ![]() Cytat:
Ja mam właśnie dość długi i w sumie różny. W tym roku miałam już 30, 31,34, 36 dniowy cykl,więc można jedynie strzelać ile będzie w tym miesiącu, albo nie będzie... :P Edytowane przez Niezlomna_89 Czas edycji: 2016-06-22 o 19:36 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3648 |
Mamusia Luty 2016
|
Cześć dziewczyny.
Niezlomna witaj ![]() ![]() Justkonev ogromne gratulacje z powodu serduszka ![]() Maddd tak strasznie mi przykro i mimo, że długo tu nie jestem to bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki ![]() ![]() Szkoda, że wywiązało się lekkie spięcie na wątku. Rozumiem, że dziewczyny, którym od dawna się nie udaje, że jest dla nich w pewnym sensie przykre jak ktoś szybko zajdzie, czy narzeka, że w drugim cyklu się nie udało, ale nie może być tak według mnie, że najezdza się na takie osoby. Każdy pisze ze swojego punktu widzenia i to normalne, że każdy nieudany cykl czy pierwszy czy dwudziesty jest zawodem i może kogoś doprowadzić do łez itp i każdy ma prawo o tym napisać, bo po to jest forum, grupa wsparcia... A to nie jest mimo wszystko wątek zastrzeżony dla tych, co się starają od dawna, tylko dla wszystkich. I jak któraś tu napisała, że ja krew zalewa jak ktoś narzeka, że się nie udało po 2 miesiącach - a co w tym złego? Ma się cieszyć, że się nie udało? Moim zdaniem to zupełnie normalne reakcje i to nie jest czyjas wina, że komuś się udaje w trzecim cyklu, a innym w pietnastym, a jeszcze innym nigdy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do pogrubionego- lepiej bym tego nie ujela ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3650 |
Rozeznanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3651 |
Zakorzenienie
|
Amen! Pięknie ujęte!
Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3652 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie @ ma być w pon. Cały cykl czuję, że nic z tego nie będzie.. chociaż zupełnie mnie piersi nie bolą, a w poprzednich miesiącach bolały już od owulacji, a na kilka dni przed to musiałam je podtrzymywać, jak szybko chodziłam. Wmawiam sobie pewnie, chociaż zawsze jest to jakaś nadzieja ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3653 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3654 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3655 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No nic, trzeba poczekać kilka dni i wszystko się okaże ![]() A kiedy masz (nie)dostać @? Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3656 |
Zadomowienie
|
Zakładając wg temp. i śluzu, że owulka była niedziela, poniedziałek to tak liczę gdzieś koło 3 lipca max 5.
#3657 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3658 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3659 | |
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
![]() 91 w nicku masz bo jesteś rocznik 91? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3660 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tak zrobiłam wszystkie zalecone przez rodzinnego i ginekologa zanim zabraliśmy się do roboty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.