Sierpnióweczki 2016! Część VI. - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-22, 20:08   #481
ziuta.
Rozeznanie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.

Hejka,
wpadłam na chwile do Was za potrzebą zaraz Was nadrobię. My dziś w szale oglądania wózków i fotelików
Macie gdzieś linka do testów fotelików? Bo szukam i coś znalazłam ale nie wiem czy to jest to Zastanawiamy się nad Cybex Cloud Q ale w jednym sklepie facet nam powiedział że ma 5 gwiazdek a w innym że 4 i chciałam się dowiedzieć jak to jest naprawdę.
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 20:15   #482
Krefetka
Zadomowienie

Sierpnióweczki 2016! Część VI.

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Hejka,

wpadłam na chwile do Was za potrzebą zaraz Was nadrobię. My dziś w szale oglądania wózków i fotelików

Macie gdzieś linka do testów fotelików? Bo szukam i coś znalazłam ale nie wiem czy to jest to Zastanawiamy się nad Cybex Cloud Q ale w jednym sklepie facet nam powiedział że ma 5 gwiazdek a w innym że 4 i chciałam się dowiedzieć jak to jest naprawdę.

Fotelik.info

Wysłane za pomocą magii

Edytowane przez Krefetka
Czas edycji: 2016-06-22 o 20:17
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 20:17   #483
LunaLov
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Wrzucam fotki ciuszkow dla Kasi i gratis zdjęcie ze spacerku z Natalka
Obróciłam lapka do góry nogami i było ok:P Piękne ciuszki szczególnie sukienka w koty Niezły ciucholand bo łupy super! No i córa przesliczna!

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
A ja po tygodniu w domu znów w szpitalu. Z plamieniem tym razem. Nasz plan: dotrwać do 38tyg. O 40 możemy marzyć.
O rany Trzymaj się!!!!
W takich chwilach naprawde doceniam poświęcenie przyszłych mam. Wiadome dla bezpieczeństwa dziecka zrobi sie wszystko ale nie każdy tak ma (czyt. ostatnie opowieści Żony i Piernika...)
Zuzia - 29.07.2016 19:01
LunaLov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 20:25   #484
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
mojej nikt nie przebije

też się nad tym zastanawiam. Tak ciężko płacze, że aż sobie już wyremontowała "naszą" górę i się tam przeniosła do sypialni

ojej współczuje. Żeby tylko rządzić nie chciała
Moja całe szczęście jest daleko i to jest jej najlepsza cecha

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ciekawe, czy jest coś takiego jak fajna teściowa :P

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Mój mąż taką ma - sam tak twierdzi

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
Też polecam wklejane lustro, a do tego listwę/taśmę ledową - bardzo sobie chwalę to rozwiązanie

Współczuję bardzo sytuacji. Jak najszybciej zadzwońcie do ZUS (a może i ZNP) dowiedzieć się o możliwe opcje

Właśnie mi się aspargin kończy, muszę dokupić. Jak nie zapomnę po południu zazyć to jest ok, ale jak nie wezmę, to ta "niespokojna noga" mnie do szału doprowadza

Daj znać po wizycie, jakoś tak niepokojąco ten Twój wpis zabrzmiał

Ja póki co nie mam problemu z temperaturami, lubię ciepełko, a okna mieszkania wychodzą mi na drzewa, które skutecznie chronią przed słońcem i dają przyjemny cień na balkonie. Jeszcze nic mi nie puchnie, a spędziłam dziś w komunikacji miejskiej prawie 2 godziny w kilku różnych tramwajach - aż sama jestem zaskoczona, że tak dobrze to zniosłam. Ale na piątek i sobotę w całym kraju zapowiadają afrykańskie upały...

Jesli zdecydujesz się na wannę z parawanem, to polecam na nim nie oszczędzać (profile aluminiowe, a nie plastiki) i brać taki minimum 2 skrzydłowy (są też 3 skrzydłowe), składany w obie strony. Ja mam taki 2 lata, nic się z nim nie dzieje, super spełnia swoją funkcję no i jest mega łatwy w czyszczeniu: pryskam specjalnym sprayem do kabin i po 5 minutach spłukuję prysznicem Kupowałam na allegro (taks amo jak wannę), bo różnica cenowa w porównaniu ze sklepami stacjonarnymi była b. duża.

za szyjkę i udaną wizytę

Ale masz, delikatnie mówiąc, dziwną teściową

Super
Taśma i lustro w płytkach obowiązkowo
Bardzo bardzo sie mi to podoba

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Moja mama mówiła, że miała wspaniałą teściową. No i muszę powiedzieć, że dla nas to była najlepsza babcia na świecie

Oczywiście też miała swoje momenty, ale cudownie nas rozpieszczała Jako dzieci spędzaliśmy z bratem u niej każdy weekend. Niestety odeszła jak byłam w liceum. Ale to była ukochana babcia.

Moja mama jest za młoda i aktywna by być taką babcią. Ale teściowie są już starsi i jeśli chodzi o dzieci szwagierki to mają je rozpuszczone do granic możliwości. Choć nie ukrywam, że jak tam jestem (w ciąży czy nie) to teściu też nade mną skacze. Teściowa ma swój świat:P

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Ja bym jadła!:P

Ja tacie zapowiedziałam, że ma mi nagotować i pomrozić jak przyjedzie Ja wyjadą a ja będę w depresji to będę tylko z zamrażarki wyciągać
Mój tata świetnie gotuje

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Co do remontu łazienki, ja na pewno wybrałabym opcji wanny z prysznicem. Nie kąpiemy się zbyt często, ale jednak czasami jest ochota się położyć w gorącej wodzie i bąbelkach
Mój tata jak mnie odwiedza to pierwsze co leci to do wanny.

Ja na pewno będę mieć w łazience radio wbudowane w ścianę
Moi rodzice mają kabinę z radiem i tak mnie to przyzwyczaiło, że jak idę brać prysznic to włączam radio w telefonie

Również postawiłabym na dobrego fachowca a nie pana zdzisia z pcimia dolnego - pracowałam w tych klimatach i historie moich klientów były przerażające.

Ja teraz przed remontem salonu (a u mnie to musi być nisko budżetowy remont bo mieszkanie wynajmowane), rozpisałam sobie to co jest dla mnie najważniejsze. Czyli ustawienie, oświetlenie, ściany, meble, kolory. Trochę się poinspirowałam pinterestem - zresztą polecam jako super źródło inspiracji Do tego szczypta naszego klimatu u mam nadzieję, że będzie ok.
Teraz pozostaje mi żyć nadzieją, że TŻ spełni moje oczekiwania jako fachowiec:P
Ja z wanny nie zrezygnuję za żadne skarby. Mam włosy do pasa prawie nie wyobrażam sobie ich myć pod prysznicem. Uwielbiam się wylegiwać - prędzej zrezygnowałabym z prysznica ale znów mój mąż 90% kąpieli to prysznic. Z resztą w lecie super się schłodzić

Paintester? co to
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 20:28   #485
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość

Ja z wanny nie zrezygnuję za żadne skarby. Mam włosy do pasa prawie nie wyobrażam sobie ich myć pod prysznicem. Uwielbiam się wylegiwać - prędzej zrezygnowałabym z prysznica ale znów mój mąż 90% kąpieli to prysznic. Z resztą w lecie super się schłodzić

Paintester? co to

Zdaje sie ze chodziło o Pinterest – serwis społecznościowy przeznaczony do kolekcjonowania i porządkowania zebranych materiałów wizualnych.

Uwielbiam, korzystam z przepisów i DIY

Wysłane za pomocą magii
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 20:30   #486
Babygirl1990
Raczkowanie

Orange pewnie chodziło o to:
https://pl.pinterest.com/

Uwielbiam tam zaglądać
Stary 2016-06-22, 20:34   #487
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
jestem po wizycie..wg lekarza wszystko jest w jak najlepszym porządku-ciśnienie idealne, szyjka bez zmian, wyniki książkowe..dzieć prawidłowo się rozwija-wypada ok 40-45centyla, brzuszek standardowo mniejszy niż tc, ilość wód płodowych - prawidłowa..wg lekarza opryszczką mam się nie przejmować w 34tc odstawiamy luteinę..aż mnie strach obleciał.. ogólnie lekarz bardzo pozytywny, gadał ze mną dziś prawie godzinę, badań już żadnych nie mam do zrobienia.. przegapił jedynie moment podania przeciwciał w 28tc w związku z odmiennymi biegunami grupy krwi mojej i męża,ale to dopiero może wyjść przy kolejnej ciązy..więc trudno.. aha..i nie dał mi zaświadczenia,że mogę uczestniczyć w szkole rodzenia, ponieważ będąc na l4 wg niego to byłoby dziwne..zus mógłby podważyć l4..lipa

za wizytę..jesli twardnienie nie powoduje skracania się szyjki to też nie powód do zmartwień..
Tija , przy okazji, rano pisałaś,że przepowiadające pojawiają się od 37tc,a ja czytałam,że już po 30tc mogą się zdarzać..to jak to jest?

pomysłowego masz męża..dobrze,że głowę i brzuch przynajmniej chcę wkleić Twoje

super te zdjęcia..

kupiłam dziś truskawki, maliny, brzoskwinie i bób..jestem po racuchach z jabłkami, maliny podjadłam w trakcie smażenia i rozważam co nastepne
My też mamy odmienne bieguny i też żadnego zastrzyku nie dostałam. Z tego co słyszałam właśnie w pierwszej ciąży nie ma zagrożenia ... oby tak było

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Zdaje sie ze chodziło o Pinterest – serwis społecznościowy przeznaczony do kolekcjonowania i porządkowania zebranych materiałów wizualnych.

Uwielbiam, korzystam z przepisów i DIY

Wysłane za pomocą magii
Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość

Uwielbiam tam zaglądać
Dzięki za wyjaśnienie - zaraz obczaję
12.12.2015 II kreseczki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-22, 20:37   #488
florencee
Zadomowienie

Też lubię pinteresta.

Chyba znalazłam meble do naszego nieustawnego pokoiku, w BRW. Wyglądają ok na żywo. Jeszcze mierzymy i rozkminiamy, ale na jutro planowany jest zakup. <3 Cieszę się, bo z tymi na wymiar słabo jeśli chodzi o terminy, a i ceny zniechęcające jak na razie.

Od łażenia po sklepie rozbolała mnie okropnie głowa, ale i tak jestem rada.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 20:53   #489
Babygirl1990
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Też lubię pinteresta.

Chyba znalazłam meble do naszego nieustawnego pokoiku, w BRW. Wyglądają ok na żywo. Jeszcze mierzymy i rozkminiamy, ale na jutro planowany jest zakup. <3 Cieszę się, bo z tymi na wymiar słabo jeśli chodzi o terminy, a i ceny zniechęcające jak na razie.

Super że doszliście do konsensusu i jaki kolor wybraliście?

Znowuzapomnialam
Fajne te koszulki a kocyk tez, nawet rozważam zakup. Dobrze ze jest ten wątek, tyle rzeczy można zgapić
Virginia jak mogłam nie wspomnieć o Twojej pięknej córeczce.. jest zjawiskowo śliczna
Stary 2016-06-22, 20:56   #490
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:

Paintester? co to

https://pinterest.com/

I wpisujesz np Bathroom inspirations i miłej zabawy
Stary 2016-06-22, 20:56   #491
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Też lubię pinteresta.

No niestety meble na wymiar to zupełnie inna liga niż tych z brw.
Sama też mam trochę mebli z brw bo te na wymiar wychodzily zdecydowanie za drogo - plus taki, że nie żal wyrzucać przy wymianie hehe
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-06-22, 20:57   #492
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:

Uwielbiam tam zaglądać

Nie wiedziałam, że jest polska wersja
Stary 2016-06-22, 21:01   #493
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Super że doszliście do konsensusu i jaki kolor wybraliście?

Znowuzapomnialam
Fajne te koszulki a kocyk tez, nawet rozważam zakup. Dobrze ze jest ten wątek, tyle rzeczy można zgapić
Virginia jak mogłam nie wspomnieć o Twojej pięknej córeczce.. jest zjawiskowo śliczna

Miało być wszystko białe, ale teraz chcemy białe kombinowane z wenge, będzie mniej monotonnie.

Cytat:
No niestety meble na wymiar to zupełnie inna liga niż tych z brw.
Sama też mam trochę mebli z brw bo te na wymiar wychodzily zdecydowanie za drogo - plus taki, że nie żal wyrzucać przy wymianie hehe

No właśnie, jakby co to tak żal nie będzie, cenowo wychodzi spoko, a jeszcze w tym tygodniu w BRW jest szafowa promocja.
Stary 2016-06-22, 21:35   #494
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny.
Bobk mamy nie słucha. Taty zresztą też. Oby pt
Przetrwać te 5-6 tyg i jak chce świat oglądać to proszę bardzo. Ale pod koniec lipca dopiero.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 21:47   #495
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny.
Przetrwać te 5-6 tyg i jak chce świat oglądać to proszę bardzo. Ale pod koniec lipca dopiero.

Ale nie w szpitalu aż do porodu??

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 21:48   #496
superhuman
Zadomowienie

Pierniku - cieszę sie, ze u Ciebie wszystko tak pozytywnie, czekałam na takie wieści a z tymi przeciwciałami to chyba nie jest niezbędne przy pierwszej ciazy. U nas tez jest rożna grupa ja mam 0rh- a TZ ma dodatnia i lekarz mówił mi ze dopiero przy drugim sie podaje czy cos w tym stylu i wcześniej nawet nie poruszał tematu ze bedzie jakiś zastrzyk czy cus...

Ja tez po wizycie pozytywnie. Ktg na 5+. Po badaniu lekarz był bardzo zadowolony i zdziwiony co musiałam wcześniej narozrabiać ze tak to wyglądało (serio nic :P) i ze w przeciągu dwóch tygodni jest taka zmiana.
Powiedział ze wszystko sie podniosło i szyjka twarda. Nie mierzył bo nie było sensu. Mała wazy ok 1700, wszystko w porządku i już druga wizytę z rzędu zasłania sie raczka. Teraz wizyta za trzy tygodnie. Luteina tylko na noc. Pytałam o basen ale mówił ze przy takich temu bedzie dużo bakterii i po co mam przyjść pózniej z zapalaniem... Wiec już sie zamykam i wytrzymam :P mówił żeby nie przesiadywać teraz w te upały bo sie naczynia rozszerzają mocno no i uważać na żylaki - leżeć w miarę możliwości z nogami do gory lub np chłodzić w wannie nogi czy stopy. Ogólnie był zadowolony. Mówił ze już jedna dzisiaj posłał do szpitala...

TZ zrobił mi niespodziankę bo skończył o 14 i pojechał ze mną i na szkole rodzenia i na wizytę kąpaliśmy noworodka i w sumie tyle. Wybieramy zdecydowanie wanienkę - nie wiaderko. A jutro jeszcze lepiej bo dostał wolne i będziemy montować mebelki strasznie sie cieszę

Gratuluje pozostałych wizyt.
Żona - współczuje oby wszystko wróciło do normy...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 22:00   #497
asicuha
Wtajemniczenie

Nadrobilam Was, a bylo ciezko
Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
kolejna genialna widzę, że co jedna to lepsza;p moja wczoraj poruszyła temat szczepień, ale ucięłam szybko mówiąc, że jeszcze z mężem tego nie przedyskutowaliśmy;p jeszcze tego brakuje, żeby mi mówiła jak mam szczepić...
Oby moja nie wpadla na pomysl podpowiadania...

Cytat:
Moja nie byla zla dopuki nie bylam w ciazy, teraz sie rozkreca

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
To tak jak ja

Tylko wiesz, wtedy przyjdzie z ryżem i gotowanym kurczakiem z marchewką

o fuuuu :P oby jednak nie

Cytat:
I jabłuszkiem ugotowanym

Jabluszkiem nie pogardze

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
ale w końcu dostałam numer konta i kwotę do zapłaty za zdjęcia... więc niedługo - mam nadzieję - je dostanę

ooo, czekamy na foteczki

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
Nie dziwię się
Jak moja czasem coś powie 'mądrego' to, aż mnie ściska w gardle

My tak poniekąd będziemy wyglądać

Jest! Na odległość Co za często widzieć teściową to niezdrowo
Moja nie jest w sumie taka zła.. Można na nią liczyć, stara się nie wtrącać.. ale czasem po prostu mnie męczy swoim paplaniem.. Generalnie jest nawet spoko

Za godzinę jedziemy odebrać wózek i łóżeczko Dzwonili ze sklepu, że już są

Tak w ogóle byłam dzisiaj w pracy u kadrowej i otrzymam z tytułu urodzenia dziecka 1700 zł
Podliczyliśmy z mężem wszystkie dodatki, które otrzymamy i za całą wyprawkę nam się zwróci, a nawet zostanie jeszcze trochę faaaajnie

Piszecie o intensywności Waszych dzieciaczków.. Moja wczoraj popisała się swoją silą Kopniaki są baaardzo mocne, ale na szczęście niebolesne Tż był wniebowzięty
W ogóle tak cudnie mówi do brzuszka i całuje nawet chyba częściej okazuje czułość, niż ja np. budząc się, czy dzwoniąc wita się : ,,Cześć dziewczyny! '' ehhh rozczulam sie..
Fajnie, ze kasa sie zwroci

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
W ogóle to dzisiaj mam 30t0d
Graty

Ja bylam dzis z Tz na malych zakupach
Na gwiazdke dostalam depilator browna , a mieli wtedy taka promo, ze jak sie wyslalo kod z pudelka to wysylali bon zakupowy do Esotiq. I takim sposobem mialam do wydania 150zl do konca czerwca.
Zwlekalam z tym dlugo, ale dzis zakupilam 2 staniki do karmienia i jedne majteczki do kompletu
Zadowolona jestem z zakupow, ale nalazilam sie jak juz dawno :P

Tymczasem dobranoc

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 22:27   #498
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:

Proszeeeee Was. Moja Tesciowa od czwartku bedzie 50 km ode mnie a nie 2500 ... W niedziele maja wpaść na obiad. Już sie boje....

Choć wczoraj do niej dzwoniłam bo potrzebuje akt urodzenia TZ i była dla mnie bardzo miła i nawet zapytała czy coś mi przywieźć...

Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja
ja mam swoja jakieś 7 km od domu, więc błagam Cię ;p 50km to pikuś;p

Cytat:

legendy głoszą, że raz na milion przypadków zdarza się takie zjawisko

Cytat:
Napisane przez LunaLov Pokaż wiadomość
Dzięki za rady dziewczyny, gadałam z mamą - ech załamana jest. Jeszcze mi mówi "moja Zuzia się urodzi a babcia nie bedzie miałą na czekolade"

A'propos teściowej - moja mi powiedziala zeby nie kupować dużej gondoli bo ona to jest tylko na 2 miesiace a potem dziecko już sie do spacerówki wkłada.... i zgłupiałam. Wiem, że różnie z tymi gondolami jest ale obstawiłam z pół roku chociaż
strasznie żal mi Twojej mamy

co do gondoli to chyba zależy od dziecka... ja bym chciała, żeby mi Gosia pojeździła w gondoli przynajmniej 4-5 miesięcy, ale zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce

Cytat:
jestem po wizycie..wg lekarza wszystko jest w jak najlepszym porządku-ciśnienie idealne, szyjka bez zmian, wyniki książkowe..dzieć prawidłowo się rozwija-wypada ok 40-45centyla, brzuszek standardowo mniejszy niż tc, ilość wód płodowych - prawidłowa..wg lekarza opryszczką mam się nie przejmować w 34tc odstawiamy luteinę..aż mnie strach obleciał.. ogólnie lekarz bardzo pozytywny, gadał ze mną dziś prawie godzinę, badań już żadnych nie mam do zrobienia.. przegapił jedynie moment podania przeciwciał w 28tc w związku z odmiennymi biegunami grupy krwi mojej i męża,ale to dopiero może wyjść przy kolejnej ciązy..więc trudno.. aha..i nie dał mi zaświadczenia,że mogę uczestniczyć w szkole rodzenia, ponieważ będąc na l4 wg niego to byłoby dziwne..zus mógłby podważyć l4..lipa
cieszę się, że na wizycie wszystko dobrze i proszę Cię, nie martw się tą opryszczką... zaufaj swojemu lekarzowi

u mnie na sr nie trzeba było mieć zaświadczenia od lekarza... ale też ćwiczenia nie są obowiązkowe.

Cytat:

Moja jest na odległość (400 km), widzimy się ze 3-4 razy w roku, ale i przez telefon potrafi tak ciśnienie podnieść, ze szkoda gadać...
to tak jak moja mama 1000km ode mnie, a potrafi napsuć nerwów jakby stała obok...

Cytat:
Napisane przez slo_nk_o Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie. Z dzieciem wszystko dobrze, waży 1560-1600 gram, szyjka przy pierwszym pomiarze 3,2 a za drugim 3,4 cm z tym, że mały ma bardzo nisko główkę. Dalej mam się oszczędzać.Rozmawiałam z gin i mówiła, żebym wytrzymała do 34-36 tyg w sumie nie ja tylko synuś. Także zaciskam nogi i byle do sierpnia wytrzymać. Mówiła, że powinnam donosić ale coś czuje, że urodzę na początku sierpnia.
Super, że z dzieciaczkiem wszystko w porządku ja też czuję, że załapię się jeszcze na lipiec, niezależnie od terminu cc

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Plasterki na opryszczkę choć wyglądają super są okropne. Rozmiękczaja narośl i tylko sie pod plasterkiem babra.

Maść działa szybko ale wyglada okropnie

Taka moja opinia.

Wysłane za pomocą magii
Moja opinia jest dokładnie taka sama! Nienawidzę tych plasterków...

Mój lekarz mówił, że w 100% bezpieczny w ciąży jest Erazaban. I ja go stosuję gdy mi paskuda wychodzi.

Cytat:
A ja po tygodniu w domu znów w szpitalu. Z plamieniem tym razem. Nasz plan: dotrwać do 38tyg. O 40 możemy marzyć.
Ojej a masz zostać w szpitalu już do porodu? trzymajcie się tam z Bobo!

Cytat:
O patrz, mam to samo...

Ostatnio mojej koleżanki mama była w podobnej sytuacji, tyle że pracowała w banku. Przykro naprawdę... Teraz opiekuje się dzieckiem, z tego co wiem to chyba planowała się sądzić. Nie wiem
bo w bankach nie liczą się z człowiekiem... jesteś tylko liczbą i póki przynosisz zyski i robisz plany sprzedażowe to jest ok. Ale gdy przestajesz to nie patrzą ile lat tam przepracowałaś, czy masz dziecko w drodze (w przypadku faceta- znam taki przypadek) czy też że masz doświadczenie... liczy się wynik

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość

Ja tez po wizycie pozytywnie. Ktg na 5+. Po badaniu lekarz był bardzo zadowolony i zdziwiony co musiałam wcześniej narozrabiać ze tak to wyglądało (serio nic :P) i ze w przeciągu dwóch tygodni jest taka zmiana.
Powiedział ze wszystko sie podniosło i szyjka twarda. Nie mierzył bo nie było sensu. Mała wazy ok 1700, wszystko w porządku i już druga wizytę z rzędu zasłania sie raczka. Teraz wizyta za trzy tygodnie. Luteina tylko na noc. Pytałam o basen ale mówił ze przy takich temu bedzie dużo bakterii i po co mam przyjść pózniej z zapalaniem... Wiec już sie zamykam i wytrzymam :P mówił żeby nie przesiadywać teraz w te upały bo sie naczynia rozszerzają mocno no i uważać na żylaki - leżeć w miarę możliwości z nogami do gory lub np chłodzić w wannie nogi czy stopy. Ogólnie był zadowolony. Mówił ze już jedna dzisiaj posłał do szpitala...

TZ zrobił mi niespodziankę bo skończył o 14 i pojechał ze mną i na szkole rodzenia i na wizytę kąpaliśmy noworodka i w sumie tyle. Wybieramy zdecydowanie wanienkę - nie wiaderko. A jutro jeszcze lepiej bo dostał wolne i będziemy montować mebelki strasznie sie cieszę
super, że na wizycie wszystko ok i ze strony męża, że dał radę być z Tobą jak już mebelki staną w pokoju to już będzie można tak bardziej namacalnie poczuć, że za niedługo będzie Dzidziuś w domu.

My byliśmy na sr, później w pepco (kupiłam maxi za całe 40zł na codzień będzie super) i w Rossmanie, bo miałam jeszcze kilka rzeczy do dokupienia.

Na sr spoko, ale jednak głównie jest nastawione na poród naturalny... od przyszłego tyg będę chodziła 2 razy w tygodniu, żeby zdążyć ze wszystkimi zajęciami. Generalnie pomału do mnie dociera, że jeszcze jakieś 4 tygodnie i Mała będzie z nami...
Stary 2016-06-22, 22:32   #499
natalia_23
Zakorzenienie

witam
Nadrobiłam

Orange_tree współczuje przymusowego remontu

Afrodita
za udaną wizytę

Piernik Torunski za wizytę
U mnie w ogrodzie zaczęły dojrzewać maliny i czereśnie tylko za czereśnie biorą się szpaki a maliny podjadają kuny a moją cukinnię prawie całą zjadły ślimaki
slo_nk_o szyjka ma całkiem fajną długość
zonamojegomeza mam nadzieję, że długo tam nie zostaniesz i dotrwasz do tp

Ja też dziś po wizycie... mój organizm szykuje się na poród lekko mówiąc trochę mnie to dziś przerosło..... Lekarka jest dobrej myśli, bo przy ciąży z Miko też o tym czasie moja szyjka już się przygotowywała i dotrwałam do tp. Jednak jak 5 lat temu w ogóle się tym nie przejełam i twardo byłam przekonana, że dotrwam do porodu, tak teraz jakoś wizja ewentualnego wylądowania w szpitalu na podtrzymaniu mnie przerosła. Muszę chyba zmienić nastawienie...przestawić myślenie itp ..... i zacząć ogarniać wyprawkę.
Na dodatek z mężem kompletnie nie potrafimy się dogadać . Mój mąż nie widzi tego, że jest ciepło, że mogę być zmęczona... i jeszcze ma o wszystko pretensje...... będzie ciężko wytrzymać do porodu ....

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-22, 22:49   #500
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Pierniku - cieszę sie, ze u Ciebie wszystko tak pozytywnie, czekałam na takie wieści a z tymi przeciwciałami to chyba nie jest niezbędne przy pierwszej ciazy. U nas tez jest rożna grupa ja mam 0rh- a TZ ma dodatnia i lekarz mówił mi ze dopiero przy drugim sie podaje czy cos w tym stylu i wcześniej nawet nie poruszał tematu ze bedzie jakiś zastrzyk czy cus...

To świetnie, że na wizycie wszystko ok.
Duża mała.

Miło, że TŻ był z Tobą, dobrze że ma ogarnięty temat kąpieli. Też wybrałam wanienkę, jakoś nie przemawia do mnie wiaderko.

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość

Na gwiazdke dostalam depilator browna , a mieli wtedy taka promo, ze jak sie wyslalo kod z pudelka to wysylali bon zakupowy do Esotiq. I takim sposobem mialam do wydania 150zl do konca czerwca.
Zwlekalam z tym dlugo, ale dzis zakupilam 2 staniki do karmienia i jedne majteczki do kompletu
Zadowolona jestem z zakupow, ale nalazilam sie jak juz dawno :P

Tymczasem dobranoc

Fajnie, że zakupy udane.

Cytat:
ja mam swoja jakieś 7 km od domu, więc błagam Cię ;p 50km to pikuś;p

legendy głoszą, że raz na milion przypadków zdarza się takie zjawisko

strasznie żal mi Twojej mamy

co do gondoli to chyba zależy od dziecka... ja bym chciała, żeby mi Gosia pojeździła w gondoli przynajmniej 4-5 miesięcy, ale zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce

cieszę się, że na wizycie wszystko dobrze i proszę Cię, nie martw się tą opryszczką... zaufaj swojemu lekarzowi

u mnie na sr nie trzeba było mieć zaświadczenia od lekarza... ale też ćwiczenia nie są obowiązkowe.

to tak jak moja mama 1000km ode mnie, a potrafi napsuć nerwów jakby stała obok...

Super, że z dzieciaczkiem wszystko w porządku ja też czuję, że załapię się jeszcze na lipiec, niezależnie od terminu cc

Moja opinia jest dokładnie taka sama! Nienawidzę tych plasterków...

Mój lekarz mówił, że w 100% bezpieczny w ciąży jest Erazaban. I ja go stosuję gdy mi paskuda wychodzi.

My byliśmy na sr, później w pepco (kupiłam maxi za całe 40zł na codzień będzie super) i w Rossmanie, bo miałam jeszcze kilka rzeczy do dokupienia.

Na sr spoko, ale jednak głównie jest nastawione na poród naturalny... od przyszłego tyg będę chodziła 2 razy w tygodniu, żeby zdążyć ze wszystkimi zajęciami. Generalnie pomału do mnie dociera, że jeszcze jakieś 4 tygodnie i Mała będzie z nami...

4 tygodnie, wow, to jest niesamowite.
To ile łącznie jest planowanych spotkań w SR, chyba dużo?

Erazaban u mnie też paprał, ale słyszałam od innych osób, że im się super sprawdził i skrócił czas leczenia.

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
witam
Nadrobiłam

Afrodita
za udaną wizytę

U mnie w ogrodzie zaczęły dojrzewać maliny i czereśnie tylko za czereśnie biorą się szpaki a maliny podjadają kuny a moją cukinnię prawie całą zjadły ślimaki

Ja też dziś po wizycie... mój organizm szykuje się na poród lekko mówiąc trochę mnie to dziś przerosło..... Lekarka jest dobrej myśli, bo przy ciąży z Miko też o tym czasie moja szyjka już się przygotowywała i dotrwałam do tp. Jednak jak 5 lat temu w ogóle się tym nie przejełam i twardo byłam przekonana, że dotrwam do porodu, tak teraz jakoś wizja ewentualnego wylądowania w szpitalu na podtrzymaniu mnie przerosła. Muszę chyba zmienić nastawienie...przestawić myślenie itp ..... i zacząć ogarniać wyprawkę.
Na dodatek z mężem kompletnie nie potrafimy się dogadać . Mój mąż nie widzi tego, że jest ciepło, że mogę być zmęczona... i jeszcze ma o wszystko pretensje...... będzie ciężko wytrzymać do porodu ....

To mam nadzieję, że teraz też dobrze pójdzie dotrwanie jak z Miko.
I że mąż Ci ułatwi jak najbardziej, wytłumacz mu jak to wygląda z samopoczuciem, z tymi upałami jest masakra, mój mąż też się dziwi że ledwo idę i się niecierpliwi. :P
Stary 2016-06-22, 23:57   #501
ziuta.
Rozeznanie

Cytat:
Witam się w środę.
Wczoraj brakło mi sił żeby Wam opisać co mnie spotkało wczoraj. A mianowicie mieszkam w domu z rodzicami tj oni na piętrze a ja na parterze. U rodziców strzelił jakiś wężyk od hydromasażu w wannie i woda się lała ... tak skutecznie, że u mnie 3 ściany zalane, sufit podwieszany wygięty a każdą żarówka w suficie podwieszanym lała się woda .... istny armagedon ...
Efekt taki, że mam cały sufit zalany + ściany. Nie mam prądu w łazience a rodzice chodzą się do mnie kąpać bo nie mają wanny na szczęście został im prysznic. No ale i tak biorąc pod uwagę 30 stopniowy upał ... no i w ogóle ...
Ehh miałam w planach robić remont łazienki w przyszłym roku no bo trzeba liczyć na to z 30.000zł a nie mam takiej wolnej kasy ... teraz chyba trzeba będzie to od razu zrobić i będę musiała pożyczyć od rodziców kasę i im jakoś to w ratach spłacimy (liczę też na odszkodowanie za to zalanie ze swojej polisy, może część kosztów z tego pokryjemy) ale nie o to nawet chodzi. Tylko nie dość, że mam tyle pracy to będę musiała remontować i to szybko zanim się Jasiek urodzi bo kucie w ścianach słabo się przedstawia przy niemowlaku
Ale Ci się trafiła "atrakcja" przed samym porodem.

Cytat:
Dziewczyny potrzebuje rad dot łazienki.
Jakie płytki, baterie, wanny, prysznice itd ...
W co zainwestować, co omijać no i w ogóle czy gdzieś można zrobić projekt łazienki np przy zakupie rzeczy?
Gdzieś mi takie coś mignęło ale teraz już nie ogarniam gdzie ...
Ja uparłam się na podwójną umywalkę i jestem z niej megazadowolona. Mam z ikea o szer 100 cm, wymiar niestandardowy ale te na 120 by się nie zmieściły. Kabinę mam niby taką porządniejszą bo ze sklepu z armaturą (nie pamiętam firmy) a nie żadne tam castoramy i po 2 latach ma już zardzewiałe kółka od drzwi- masakra Sprawdzaj ceny w necie bo potrafią być różnice nawet po paręset złotych. Ja wannę kupowałam przez internet bez problemy przywieźli ją z całą paletą No i polecam szerszą wannę jak masz miejsce - idealna na wspólne kąpiele z TŻem Sprawdzaj dokładnie serie płytek na opakowaniach bo inaczej są różnice w odcieniach- bardzo widoczne wbrew pozorom i w rozmiarze płytek- potem są nierówne fugi i to widać.
My mieliśmy faceta do łazienki z polecenia- pierwszą łazienkę na parterze zrobił pięknie, aż znajomi nie mogli się nadziwić że tak ładnie a górna łazienka wygląda tak żebym facetowi nogi z doopy pourywała więc patrz gościom na ręce nie ważne czy z polecenia czy z ogłoszenia.

Cytat:
O mordę jeża rety rety

W dwa tygodnie 1,5 kg.... Na swoje usprawiedliwienie mam tylko, ze od 3 dni nie mogę sie dogadać z kibelkiem.
Ja jego! Help!
No to czeka Cię grubsza sprawa

Cytat:
dzień dobry,
ja nie wiem jak to jest. Jestem na swoim, mam ciszę i spokój a nie mam czasu z wami pisać ciągle doprowadzam mieszkanie do stanu używalności po remoncie i już mam dość. Jutro jedziemy w góry do soboty, a dziś na 18 mam sesje ciążową bo nie wiem czy się tu chwaliłam

moja też chwaliła te baloniki Aniball, że to ogólnie nowość ale miała już na oddziale trzy panie, które go używały i były fajne efekty
Fajnie z tą sesją, powodzenia.
Co położna miała na myśli mówiąc "fajne efekty"? Tzn że nie było nacięcia krocza?

Cytat:
Diabetolog nic na temat wagi nie powiedziała
Młody dalej głowa w dół ale nie znajduje sie w kanale rodnym wiec mam sie nie martwić.
Od teraz ze względu na wcześniejszy pierwszy poród kontrole mam co tydzien.
Skurczami sie nie przejmować i jeśli nie przestaną przechodzić to od razu dzwonić na oddział.

Mamusiu...nie mogę uwierzyć, ze to zaraz....

Cytat:
ja bym chciała by mała jeszcze troche posiedziała chociaż do 8 sierpnia bo nie mam jeszcze wózka ani fotelika
My też jeszcze nic nie mamy Dziś nam w sklepie powiedzieli że czekanie na wózek to 6-8 tygodni czyli akurat z 2 m-ce rodzę

Cytat:
Ja miałam fartuszek i naszyta na to tarcze szkoły. Ale tak było tylko do 3 klasy. Pózniej już nie było fartuszków.
Hmmm ja nie pamiętam fartuszków Wydaje mi się że nie były obowiązkowe, że tylko w 1 klasie parę koleżanek nosiło a potem już nie.

Cytat:
Napisane przez LunaLov Pokaż wiadomość
Orange ja w ciągu ostatniego roku robiłam 3 łazienki, w tym 2 w ciągu ostatnich 3 miesięcy. Moje spostrzeżenia:
- łazienka na której nie oszczędzaliśmy wyszła gorzej niż ta którą robiliśmy po kosztach byleby się dało z niej korzystac...
- baterie kpowaliśmy przez neta do wszystkich (i wymyślne i proste i zwykle) zdecydowanie bardziej się opłaca.
- projekty robią markety budowlane - rok temu za darmo i bez zakupów u nich zrobiliśmy taki projekt w leroy (bez szału, dokladnych wymiarow tylko po to zeby zwizualizowac sobie nasza wizje) teraz wlasnie trzeba zaplacic i odliczaja to od zakupów.
- mam wanne w 2 łazienkach i prysznic z głebokim brodzikiem w 1. Nie był to najlepszy wybór bo akurat tam mamy mega twarda wode - jak wyglada kabina nie musze mówic
- wszystko zależy od twoich potrzeb i wymiarów łazienki, z tego co wiem mieszkasz w domu, więc może wymiary sa wieksze niż klitka w bloku, my postawilismy na praktycznosc stad szafka z umywalka stojąca pomimo ze bardzo podobaja mi się blaty i umywalki nablatowe...
- polecam zrobienie rundy po sklepach z aranzacjami (wiem ze to idealny moment na to) zawsze można jakiś pomysł, połączenie kolorów dopasować do siebie.
Chyba tyle tak myśle

Właśnie się dowiedziałam, że moja mama dostała wypowiedzenie z pracy po 30 latach... Likwidacja szkoły. 3 lata do emerytury.
To zależy od płytek. W jednej łazience mam bardzo popularne płytki, wystarczy nazwę wpisać w google i wyskoczy milion aranżacji, w drugiej łazience natomiast to może ze 2-3 zdjęcia znalazłam.
Ojej współczuję twojej mamie Słyszałam niedawno o podobnej sytuacji i wtedy urząd miasta proponował pracę w innej szkole tej kobiecie, ale to chodziło akurat żeby jej nie płacić odprawy Ale może nie wszystko jeszcze stracone?

Asicuha kocyk wstawię, jak tylko zrobię zdjęcie

My dziś cały dzień na zakupach, a raczej oglądaniu bo nic nie kupiliśmy Nasze typy się potwierdziły. Kupujemy wózek Bebetto Murano w 2 sklepach powiedzieli nam że lepszy niż Riko. Fotelik Cybex Cloud Q, akurat mają w tym sklepie wyprzedaż kolorów z 2015 i jest o 200zł tańszy, zarezerwowaliśmy go sobie i jutro TŻ jedzie go kupić (będzie jedna rzecz ). Jeszcze oglądałam wanienko-przewijak z Cebababy i też na żywo mi się spodobał ale kupię przez neta bo różnica w cenie też jest.
Idę spać dokończe Was jutro.
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-23, 02:20   #502
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Nadrobilam Was, a bylo ciezko

Oby moja nie wpadla na pomysl podpowiadania...

Moja nie byla zla dopuki nie bylam w ciazy, teraz sie rozkreca

o fuuuu oby jednak nie

Jabluszkiem nie pogardze

ooo, czekamy na foteczki

Fajnie, ze kasa sie zwroci

Graty

Zadowolona jestem z zakupow, ale nalazilam sie jak juz dawno

Tymczasem dobranoc
Mają w esotiq fajne staniki do karmienia? Bardzo lubię ich bieliznę ale jakoś nigdy nie widziałam tych do karmienia

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 01:12 ---------- Poprzedni post napisano o 01:06 ----------

Cytat:
witam
Nadrobiłam

Afrodita
za udaną wizytę

O rany współczuję problemów z dogadywaniem z mężem. U mnie jak narazie w tym kontekście nieźle. Od kiedy zobaczył jak boli mnie ta blizna po wyrostku teraz w ciązy jest w 200% pomocny. Ciekawe jak długo ?

Koniecznie musisz zmienić nastawienie !! Żadne podtrzymanie nie będzie nam potrzebne i tego się trzymamy. Nie możesz się dolowac kochana. Musisz walczyć za dwoje

---------- Dopisano o 01:20 ---------- Poprzedni post napisano o 01:12 ----------

Ja dziś cierpię na bezsenność. W nocy zepsuła się spluczka u nas. Jakby problemów było mało. Woda się lala pół nocy. Jak poszłam siku dopiero to zauważyłam .... Także wszystko szlag trafia w tej łazience .... a mnie tak brzuch dziś złośliwie napierdziela ze czuje ze ten remont mnie przenośnie... Jutro idę zamówić okno do łazienki bo podobno 3 tyg minimum się czeka. Ehh oby Jasiek poczekał na koniec remontu bo serio się zalamie Idę spróbować się jeszcze położyć może zasne. .. bo kurde od rana kocioł w pracy czeka ehh

12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-06-23, 06:24   #503
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Też lubię pinteresta.

super,że macie "problem" z głowy..pokażesz co wybraliście?

Cytat:
Dzięki dziewczyny.
dostajesz jakieś leki?
ile szyjka ma mm u Ciebie?

Cytat:

wiesz z tym zastrzykiem to jest tak,że należałoby go podać właśnie w 28t pierwszej ciązy..nie jest to konieczne , ale zalecane...

świetne wieści u Ciebie..czyli już schodzisz z luteiny? przyjmowałaś w dzień i na noc do tej pory? mnie trochę wystraszyło to odstawianie od 34tc..

Cytat:

ale masz inwentarz na tym ogrodzie

a co masz na myśli mówiąc,że organizm przygotowuje się do porodu? coś konkretnie lekarz zauważył?

czasami jest tak,że partner / mąż czegoś nie widzi, bo kobieta wykonuje pewne czynności.. dobrze jest wtedy odpuścić to co mniej ważne i niech się dzieje wola nieba.. może "brak czystych ubrań w szafie albo pieczywa na śniadanie" otworzy mu oczy i wtedy zobaczy jak wiele rzeczy robisz Ty..
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-23, 06:33   #504
florencee
Zadomowienie

Hej! Pół nocy nie spałam, tak mnie głowa bolała. Wzięłam Paracetamol, ale słabo pomagał. :P Wstałam po 6, bo jedziemy na usg prenatalne, co prawda wyjeżdżamy o 8, ale nim ogarnę wszystkie rzeczy z pomiarami, insuliną, to trochę trwa. :P

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość

My dziś cały dzień na zakupach, a raczej oglądaniu bo nic nie kupiliśmy Nasze typy się potwierdziły. Kupujemy wózek Bebetto Murano w 2 sklepach powiedzieli nam że lepszy niż Riko. Fotelik Cybex Cloud Q, akurat mają w tym sklepie wyprzedaż kolorów z 2015 i jest o 200zł tańszy, zarezerwowaliśmy go sobie i jutro TŻ jedzie go kupić (będzie jedna rzecz ). Jeszcze oglądałam wanienko-przewijak z Cebababy i też na żywo mi się spodobał ale kupię przez neta bo różnica w cenie też jest.
Idę spać dokończe Was jutro.
Super, że już macie wybrane.

Cytat:

Ja dziś cierpię na bezsenność. W nocy zepsuła się spluczka u nas. Jakby problemów było mało. Woda się lala pół nocy. Jak poszłam siku dopiero to zauważyłam .... Także wszystko szlag trafia w tej łazience .... a mnie tak brzuch dziś złośliwie napierdziela ze czuje ze ten remont mnie przenośnie... Jutro idę zamówić okno do łazienki bo podobno 3 tyg minimum się czeka. Ehh oby Jasiek poczekał na koniec remontu bo serio się zalamie Idę spróbować się jeszcze położyć może zasne. .. bo kurde od rana kocioł w pracy czeka ehh

O rety, ale pech z łazienką.
Współczuję.
Oby to wszystko łatwo poszło i Jasiek spokojnie sobie siedział.

---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ----------

Cytat:
super,że macie "problem" z głowy..pokażesz co wybraliście?
To jest ta szafa o cudownych wymarzonych wymiarach.
http://www.brw.com.pl/katalog-produk...zafa-nepo.html (wenge/biała chyba, jeszcze kombinuję z kolorami)

Do niej biurko do kompletu.
http://www.brw.com.pl/katalog-produk...urko-nepo.html

Regał od razu też na przyszłość. :P
http://www.brw.com.pl/katalog-produk...egal-nepo.html

I łóżeczko i fotel z Ikei, bo pod tym względem BRW nic nie oferuje interesującego. :P
Stary 2016-06-23, 06:41   #505
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Ale nie w szpitalu aż do porodu??

Kasia mam nadzieję że nie..nawet o tym nie myślę.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-23, 07:03   #506
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Mają w esotiq fajne staniki do karmienia? Bardzo lubię ich bieliznę ale jakoś nigdy nie widziałam tych do karmienia

---------- Dopisano o 01:12 ---------- Poprzedni post napisano o 01:06 ----------

O rany współczuję problemów z dogadywaniem z mężem. U mnie jak narazie w tym kontekście nieźle. Od kiedy zobaczył jak boli mnie ta blizna po wyrostku teraz w ciązy jest w 200% pomocny. Ciekawe jak długo ?

Koniecznie musisz zmienić nastawienie !! Żadne podtrzymanie nie będzie nam potrzebne i tego się trzymamy. Nie możesz się dolowac kochana. Musisz walczyć za dwoje

---------- Dopisano o 01:20 ---------- Poprzedni post napisano o 01:12 ----------

Powiem Ci, ze milo sie zaskoczylam tym Esotiq. Staniki na prawde ladne z fiszbinami, podobaja mi sie

A co do lazienki... Boziu, niech to przeznaczenie juz odpusci Tobie i niech sie wszystko dobrze w czasie zepnie, bo na prawde jakas masakra sie dzieje, trzymam kciuki za sprawny remont i mniej intensywnych dni w pracy!

Cytat:
Hej! Pół nocy nie spałam, tak mnie głowa bolała. Wzięłam Paracetamol, ale słabo pomagał. :P Wstałam po 6, bo jedziemy na usg prenatalne, co prawda wyjeżdżamy o 8, ale nim ogarnę wszystkie rzeczy z pomiarami, insuliną, to trochę trwa. :P

Super, że już macie wybrane.

O rety, ale pech z łazienką.
Współczuję.
Oby to wszystko łatwo poszło i Jasiek spokojnie sobie siedział.

---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ----------

http://www.brw.com.pl/katalog-produk...zafa-nepo.html (wenge/biała chyba, jeszcze kombinuję z kolorami)

I łóżeczko i fotel z Ikei, bo pod tym względem BRW nic nie oferuje interesującego. :P
Ladnie to bedziecwygladalo! I nie ma co przeplacac za robienie na wymiar! )

Cytat:
Kasia mam nadzieję że nie..nawet o tym nie myślę.
Trzymam kciuki za szybki powrot do domku i swojego lozka!

Jakie plany na dzis macie Dziewczyny?
U mnie raczej leniwy dzien... tylko musze szybko sniadanko sobie zrobic, bo juz mnie ssie :P

Mani hybrydowy <3

Edytowane przez asicuha
Czas edycji: 2016-06-23 o 07:05
Stary 2016-06-23, 07:20   #507
TinkerrBell
Zadomowienie

Jeszcze kilka nocy jak trzy ostatnie i będę wyglądać jak zombie i tak tez sie chyba będę zachowywać.
Dzis moje koty w nocy dały takiego czasu, ze zastanawiam sie dzisiaj czy nie zrobić na obiad "cielecinki" w pięciu smakach....
Pózniej pisklęta mew - a te tutaj sa gigantycznych rozmiarów - darły mordę tak, ze gdybym wiedziała gdzie sa to dołączyłyby do tych pięciu smaków tez

A teraz szykuje sie do pracy choć bardzo mi sie nie chce. Mam nadzieje, ze dzis nie ma duzo ludzi na interview bo mogę byc mało sympatyczna....

Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja
Stary 2016-06-23, 07:22   #508
Babygirl1990
Raczkowanie

Witamy się z czkawką Tosi
Dziś 32+0
Cytat:
Nie wiedziałam, że jest polska wersja
Super sprawa

Cytat:
bo w bankach nie liczą się z człowiekiem... jesteś tylko liczbą i póki przynosisz zyski i robisz plany sprzedażowe to jest ok. Ale gdy przestajesz to nie patrzą ile lat tam przepracowałaś, czy masz dziecko w drodze (w przypadku faceta- znam taki przypadek) czy też że masz doświadczenie... liczy się wynik
Smutne, ale prawdziwe... A ta kobieta już jedną nogą była na emeryturze
Cytat:

Współczuję Ci samopoczucia.. Jak wrócisz z wizyty to staraj się odpoczywać jak najwięcej i może odespać, bo nie ma żartów
Świetne mebelki Fajnie się prezentują
za usg
Gratuluję kolejnego tygodnia Artka
Cytat:
Jakie plany na dzis macie Dziewczyny?
U mnie raczej leniwy dzien... tylko musze szybko sniadanko sobie zrobic, bo juz mnie ssie :P
Smacznego

Dziś przyjdzie kolega męża z narzeczoną zapraszać na wesele Wczoraj upiekłam biszkopt, dziś zrobię masę i polewę i będzie milky way, tylko najpierw kurs po mleko w proszku Później ogarnę jakieś przekąski, może kurczaka w sezamie albo roladę serową. I jakąś sałatkę by się przydało. No to lecę do kuchni.
Później czeka mnie kurs na pocztę.

Posadziłam wczoraj kwiaty na balkonie... Lepiej późno niż później Wybrałam na ryneczku werbenę i lobellę. Ciekawe co z tego wyrośnie.
Miłego dnia dziewczyny

Edytowane przez Babygirl1990
Czas edycji: 2016-06-23 o 07:24
Babygirl1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-23, 07:26   #509
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Witamy się z czkawką Tosi
Dziś 32+0

Super sprawa

Smutne, ale prawdziwe... A ta kobieta już jedną nogą była na emeryturze

Współczuję Ci samopoczucia.. Jak wrócisz z wizyty to staraj się odpoczywać jak najwięcej i może odespać, bo nie ma żartów
Świetne mebelki Fajnie się prezentują
za usg
Gratuluję kolejnego tygodnia Artka

Smacznego

Dziś przyjdzie kolega męża z narzeczoną zapraszać na wesele Wczoraj upiekłam biszkopt, dziś zrobię masę i polewę i będzie milky way, tylko najpierw kurs po mleko w proszku Później ogarnę jakieś przekąski, może kurczaka w sezamie albo roladę serową. I jakąś sałatkę by się przydało. No to lecę do kuchni.
Później czeka mnie kurs na pocztę.

Posadziłam wczoraj kwiaty na balkonie... Lepiej późno niż później Wybrałam na ryneczku werbenę i lobellę. Ciekawe co z tego wyrośnie.
Miłego dnia dziewczyny
Zapodaj przepis na milky way
Tez bym cos upiekla, ale pomyslu brak :/

Mani hybrydowy <3
Stary 2016-06-23, 07:33   #510
Babygirl1990
Raczkowanie

Cytat:
Zapodaj przepis na milky way
Tez bym cos upiekla, ale pomyslu brak :/
http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/milky-way-40

Biszkopt:
Mąki daję o 1 łyżkę więcej niż w przepisie (1 szkl+1 łyżka = 180g)
Dodaję 7 łyżek oliwy
Biszkopt piekę w 190 stopniach przez 40min.

Aaa i odkryłam że dobrze jest po przekrojeniu nasączyć biszkopt gorzką herbatą, bo inaczej wychodzi za suchy.

Masa:
ja daję trochę mniej mleka w proszku.. nie wiem czy korzystasz z wagi kuchennej, jeśli tak to 260-270g u mnie jest idealnie
Zamiast margaryny daję masło, ilość bez zmian

Polewę
posypuje delikatnie wiórkami kokosowymi

I to na tyle

Edytowane przez Babygirl1990
Czas edycji: 2016-06-23 o 07:35
Babygirl1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości