Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegnamy - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-23, 12:54   #4801
desire87
Zadomowienie

Dot.: Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegn

Cytat:
Napisane przez Cherry_24 Pokaż wiadomość

ehhh moja mama jest Grażyna...

a moja Bożena
desire87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-23, 12:55   #4802
Cherry_24
Wtajemniczenie

Dot.: Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegn

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Haha Grażyna i Bożena to też były niegdyś popularne imiona :P
W sumie tyle tych Julek ostatnio, że nasze typy, choć nie ostateczne to Hubert lub Alicja. Zobaczymy co tam siedzi...
Ooo Alicja ja chciałam, może drugiej córeczce dam Alicja ale lepiej synek kolejny

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
Napisane przez desire87 Pokaż wiadomość
a moja Bożena
To kiedyś były bardzo popularne imiona
Cherry_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-23, 12:56   #4803
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Opsss pardon! To oczywiście nic osobistego! Tak w kontekscie pisałam
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-23, 12:56   #4804
Sibbyl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jalouse Pokaż wiadomość
Moja też. A teściowa Bożena

Sibbyl, gratulacje.

Hehe, to masz komplet Jeszcze niektórzy nazywają Kasia - nic tylko córę tak nazwać
Sibbyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-23, 12:59   #4805
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
a moja Bożena
Też nic osobistego!!!!!!

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Sibbyl Pokaż wiadomość
Hehe, to masz komplet Jeszcze niektórzy nazywają Kasia - nic tylko córę tak nazwać
Ja o Kasi nie słyszałam, moja koleżanka mówi Jessika, ale nazywanie dziecka Jessika to już inna bajka
Stary 2016-06-23, 12:59   #4806
doooti
Zadomowienie

Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegnamy

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
Opsss pardon! To oczywiście nic osobistego! Tak w kontekscie pisałam

Haha zaczęłaś lawinę przyznawania sie jak rodzice maja na imie. Tak wiec dołączam sie do dziewczyn i moja mama tez ma na imie Grażyna :P ale tez miałam koleżankę na studiach o tym imieniu ja właśnie byłam nastawiona na Julkę ale mama mi wybija ze w przedszkolu u niej w grupie jest po 5 julek i sama nie wiem.. Oliwia wchodziła w grę ale tutaj podobna sytuacja. Z mniej popularnych bierzemy pod uwagę jeszcze Agatke albo Natalkę

Edytowane przez doooti
Czas edycji: 2016-06-23 o 13:01
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-23, 13:00   #4807
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Ooo Alicja ja chciałam, może drugiej córeczce dam Alicja ale lepiej synek kolejny

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

To kiedyś były bardzo popularne imiona
W razie kolejnej ciąży, imię już jest
Mieliśmy zagwozdkę, bo Tz ma specyficzne nazwisko (dla mnie śmieszne:P) i nie wszystko z nim brzmi dobrze. Czasem się odgrażam że w przyszłości to chyba zostanę przy swoim, bo imię mam jak Twoja teściowa... W połączeniu brzmią lekko niefortunnie.
Stary 2016-06-23, 13:02   #4808
desire87
Zadomowienie

Cytat:
Też nic osobistego!!!!!!

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Ja o Kasi nie słyszałam, moja koleżanka mówi Jessika, ale nazywanie dziecka Jessika to już inna bajka
nie słyszałaś o KAŚCE ?
Stary 2016-06-23, 13:02   #4809
Cherry_24
Wtajemniczenie

aleksandramaj hhaaha ja się nie gniewam hahaha My na moją mami mówimy Grażi albo Grażilla no ewentualnie Grażinios
Stary 2016-06-23, 13:02   #4810
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
Haha zaczęłaś lawinę przyznawania sie jak rodzice maja na imie. Tak wiec dołączam sie do dziewczyn i moja mama tez ma na imie Grażyna :P ale tez miałam koleżankę na studiach o tym imieniu ja właśnie byłam nastawiona na Julkę ale mama mi wybija ze w przedszkolu u niej w grupie jest po 5 julek i sama nie wiem.. Oliwia wchodziła w grę ale tutaj podobna sytuacja. Z mniej popularnych bierzemy pod uwagę jeszcze Agatke albo Natalkę
No właśnie właśnie Pozdrawiam wszystkie mamy, teściowe, ciocie itd
Mi się Agatka bardziej podoba, taka dziewczyneczka
Stary 2016-06-23, 13:04   #4811
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
W razie kolejnej ciąży, imię już jest
Mieliśmy zagwozdkę, bo Tz ma specyficzne nazwisko (dla mnie śmieszne:P) i nie wszystko z nim brzmi dobrze. Czasem się odgrażam że w przyszłości to chyba zostanę przy swoim, bo imię mam jak Twoja teściowa... W połączeniu brzmią lekko niefortunnie.
nie no pewnie nie jest tak źle Ja miałam i teraz też nam neutralne nazwisko
Stary 2016-06-23, 13:06   #4812
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
aleksandramaj hhaaha ja się nie gniewam hahaha My na moją mami mówimy Grażi albo Grażilla no ewentualnie Grażinios
Graaażka
Grażilla wygrywa internet. Dziękuję.

Koleżanka ma znienawidzoną ciocię Dorotę od strony męża. Zawsze z kwaśną miną oświadcza "ciotka Doris przyjeżdża".
Stary 2016-06-23, 13:08   #4813
Anettt87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez EmRzet Pokaż wiadomość
Czy u Was też jest tak gorąco? W Gdańsku jest piekielnie ciepło!
Oj tak... Ale ja uwielbiam lato. Chciałabym tylko być teraz z mężulem gdzieś na wsi albo nad morzem

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Połowę przekraczamy o wyprawce rozmawiamy
Super!

Cytat:
Wydaje mi się nieraz, że w obecnych czasach nastąpiło takie rozluźnienie obyczajów i skojarzeń że wszystko z wszystkim się kojarzy
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-23, 13:08   #4814
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
nie słyszałaś o KAŚCE ?
Hahaha a faktycznie teraz coś mi już świta w głowie
Stary 2016-06-23, 13:09   #4815
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
nie no pewnie nie jest tak źle Ja miałam i teraz też nam neutralne nazwisko
Trochę jest, bo będę się nazywać jak część ciała, co prawda nie intymna, ale jednak. Tylko, pssst, nie zgaduj.
Stary 2016-06-23, 13:12   #4816
Coco_Blanco
Raczkowanie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;62126211]
chyba wszystkie poszły w cycki [/QUOTE]

No właśnie tak widziałam, że cyce większe od brzucha

Cytat:
Jak tylko coś znajdę to dam znać Ja nie wywalam nic z szafy ma wisieć i po porodzie mnie motywować do powrotu do moich ubrań choć mam tam sporo rzeczy których i tak nie lubię nosić
Ja kilka miesięcy po pierwszym porodzie ważyłam mniej niż przed ciążą. Mam nadzieję, że i tym razem tak będzie :P

Cytat:
Ja za to Komandora nie polecam - robiliśmy szafy i są beznadziejne, od roku się z nimi nie możemy dogadać...

Super!

Gratuluję i witamy kolejną dziewuszkę

Duży chłopak!

Ja też już po wizycie - wszystko jest w porządku dzidzia rośnie zdrowa, wszystkie narządy prawidłowe, serduszko zdrowe no i potwierdzona Julcia - jak to lekarz powiedział wyraźny "hamburger" między nóżkami :-D

Z radości wybrałam się na zakupy, ale tylko się zmęczyłam, bo jakoś nic mi się nie podobało :-D dalej nic nie kupiłam
hamburger

Gratuluję wizyt i kolejnej dziewczynki!

W smyku dodatkowa obniżka. 20% od cen wyprzedażowych. Ważna do 26.06
Coco_Blanco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-23, 13:14   #4817
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Trochę jest, bo będę się nazywać jak część ciała, co prawda nie intymna, ale jednak. Tylko, pssst, nie zgaduj.
Nie będę zgadywać ale znam wiele osób które mają nazwisko jak część ciała, znam osoby o nazwisku nos i łokieć i na moje oko to są normalne nazwiska.

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Graaażka
Grażilla wygrywa internet. Dziękuję.

Koleżanka ma znienawidzoną ciocię Dorotę od strony męża. Zawsze z kwaśną miną oświadcza "ciotka Doris przyjeżdża".
No to u nas jest ciocia Grażyna, która jest specyficzna i mówimy na nią ciocia DŻILI

Coco Blanco ja mam postanowienie, że chociaż na rowerku w domu będę śmigać jak Zofia mi pozwoli

Edytowane przez Cherry_24
Czas edycji: 2016-06-23 o 13:15
Stary 2016-06-23, 13:14   #4818
desire87
Zadomowienie

Cytat:
Nie będę zgadywać ale znam wiele osób które mają nazwisko jak część ciała, znam osoby o nazwisku nos i łokieć i na moje oko to są normalne nazwiska.
ja znam nogę

aaa ..i fiuta.. więc u Ciebie na pewno nie jest tak źle

Edytowane przez desire87
Czas edycji: 2016-06-23 o 13:16
Stary 2016-06-23, 13:19   #4819
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość
Oj tak... Ale ja uwielbiam lato. Chciałabym tylko być teraz z mężulem gdzieś na wsi albo nad morzem

Super!

Wydaje mi się nieraz, że w obecnych czasach nastąpiło takie rozluźnienie obyczajów i skojarzeń że wszystko z wszystkim się kojarzy
A jak powiesz, że cię Lucyna boli to też na to samo wychodzi...hahaha chociaż ten polskie imiona pasują tu idealnie, nie brzmi to już tak fajnie z imieniem Amelka albo Patrycja

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
ja znam nogę

aaa ..i fiuta.. więc u Ciebie na pewno nie jest tak źle
to nie ja to patrycjazuzanna no jakbym miała nazywać się Fiut albo np. Justyna Wagina no to kiepsko
Stary 2016-06-23, 13:20   #4820
desire87
Zadomowienie

Cytat:
A jak powiesz, że cię Lucyna boli to też na to samo wychodzi...hahaha chociaż ten polskie imiona pasują tu idealnie, nie brzmi to już tak fajnie z imieniem Amelka albo Patrycja

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

to nie ja to patrycjazuzanna no jakbym miała nazywać się Fiut albo np. Justyna Wagina no to kiepsko
Lucyna to moja babka.. kurde może te kojarzące sięimiona to u nas w rodzinie jakaś tradycja

tak tak wiem że nie Ty, tak tylko niefortunnie mi się zacytowało
Stary 2016-06-23, 13:25   #4821
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Lucyna to moja babka.. kurde może te kojarzące sięimiona to u nas w rodzinie jakaś tradycja

tak tak wiem że nie Ty, tak tylko niefortunnie mi się zacytowało
No u mnie też tradycyjnie
Akurat co jak co ale nazwisko miałam zawsze ładne
Stary 2016-06-23, 13:26   #4822
Coco_Blanco
Raczkowanie

Mój tata miał klienta o nazwisku Ciota. No kurde, ja bym zmieniła
Coco_Blanco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-23, 13:28   #4823
desire87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Coco_Blanco Pokaż wiadomość
Mój tata miał klienta o nazwisku Ciota. No kurde, ja bym zmieniła
oj ja też... niż całe życie widzieć jak się ludzie podśmiechują..
a dzieci to potrafią być już bezwzględne w takich kwestiach
Stary 2016-06-23, 13:29   #4824
Anettt87
Zadomowienie

Cytat:
Coco Blanco ja mam postanowienie, że chociaż na rowerku w domu będę śmigać jak Zofia mi pozwoli
W świetle naszej rozmowy zabrzmiało to jakbyś chciała powiedzieć, że będziesz jeździć, jeśli Ci Grażyna/Bożena pozwoli :P haha sorki tak mi się głupio skojarzyło

Cytat:

A to prawda, te polskie dobrze pasują do brzydkich skojarzeń
Nazwisko "Fiut" też kojarzę, masakra najbardziej szkoda mi, jak ktoś po ślubie takie nazwisko przekazuje dziecku. Ja bym się chyba nie odważyła.
Stary 2016-06-23, 13:30   #4825
Listopadowaa
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Cytat:
http://media.castorama.pl/media/cata...474-214396.jpg
Kupiona w castoramie

Wczoraj po pracy miałam jechać na zwykłe zakupy a wyszło tak, że z mamą i tż latałam po sklepach i szukałam sukienki na wesele w lipcu, jedno wam powiem totalna masakra, nie wiem w czym ja wystąpię chyba w namiocie ;/
My chcemy podobną, ale z mniejszą ta dziurą na wode a po brzegach wiecej miejsca na szczoteczki.
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-23, 13:31   #4826
geosmina
Wtajemniczenie

Annulka ładnie widać brzusio 😊

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Ja już po)
I jest 100% syn!!!!
Także proszę mi dopisać Leona na pierwszą stronę
Wszystko z Naszym Misiem w jak najlepszym porządku )
Waży 244 gram i jak to lekarz stwierdził już się zapowiada, że będzie spory
Powiedział, że ciąża wybitnie prawidłowa, szyjka długa także ulga jest
Aaa no i zmierzył stópkę bo tak fajnie ułożył i ma 2,5cm
Gratulacje! ☺

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
No i ja po wizycie Wygląda na to że mamy na wątku kolejną dziewuszkę do potwierdzenia na połówkowym ale po między nóżkami nic nie było więc póki co jest Basia Ruszała się skubana, ledwo mozna było cokolwiek uchwycić... No i macica jest większa niz w standardowej ciąży, chyba z 3 razy dopytywał czy to na pewno 1 ciąża haha
Kolejna babeczka, super! 😀

Cytat:
Napisane przez Nulka90 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny my tez już po wizycie wczorajszej ) a wiec Dawidek rosnie jest starszy od terminu OM o tydzień wiec dzisiaj mamy 21t1d )) czyli już 22 tydzień ))

Rosnie zdrowy wszystko ma na miejscu prawidłowo no i wazy 410 gram hehe w dwa tyg przybral 100gram )

także gratuluje wizyt dziewczyna
Rzeczywiście duży, gratulacje! ☺

Cytat:
No kocham go bardzo, ale on jest takim głupkiem czasami To jest urodzony prawnik, u niego są konkrety, u niego nie ma ślimaczenia. )
Nie przejmuj się, mój też taki jest, nie prawnik co prawda, ale też żadnego ślimaczenia i pitu pitu, kawa na ławę i koniec. Ale ja nie mogłabym być z romantykiem, zawsze mnie irytowali i nie mogłabym czuć się przy takim bezpiecznie😜

Cytat:
Ja za to Komandora nie polecam - robiliśmy szafy i są beznadziejne, od roku się z nimi nie możemy dogadać...

Ja też już po wizycie - wszystko jest w porządku dzidzia rośnie zdrowa, wszystkie narządy prawidłowe, serduszko zdrowe no i potwierdzona Julcia - jak to lekarz powiedział wyraźny "hamburger" między nóżkami :-D

Z radości wybrałam się na zakupy, ale tylko się zmęczyłam, bo jakoś nic mi się nie podobało :-D dalej nic nie kupiłam
Gratuluję hamburgera! 😁

U mnie Komandor się sprawdził już kilkukrotnie akurat☺

Cytat:
nie słyszałaś o KAŚCE ?
A no raczej, "Szykuj kaśkę kochana bo mam nastrój" 😀

Ja zjadłam pomidorówkę z wczoraj i padam, jestem cała spocona jak wieprz, gorąco i źle mi. A potem robię tą tartę, wersja improwizacja😀 myślałam że podjedziemy dzisiaj do moich rodziców ale chyba odpuścimy bo na 15.30 mamy pediatrę. A mała już nie gorączkuje i wyjdę pewnie na przewrażliwioną matkę, trudno 😜

Piszę z telefonu-pozdro szejset

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-23, 13:33   #4827
Anettt87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Ja zjadłam pomidorówkę z wczoraj i padam, jestem cała spocona jak wieprz, gorąco i źle mi. A potem robię tą tartę, wersja improwizacja😀 myślałam że podjedziemy dzisiaj do moich rodziców ale chyba odpuścimy bo na 15.30 mamy pediatrę. A mała już nie gorączkuje i wyjdę pewnie na przewrażliwioną matkę, trudno 😜
Ja zawsze mówię, że lepiej dmuchać na zimne
Stary 2016-06-23, 13:33   #4828
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
Imitacja drewna bardzo dobrze sie sprząta, nie widac praktycznie jakiś brudów, włosów, etc gorzej z białymi płytkami - ja mam w łazience zabudowane rury kanalizacyjne białymi plytkami przez co robi sie taka półeczka dookoła ktora tylko zbiera kurz a w ubikacji mam bialo-czarne plytki to na podłodze widac każdy mój włos, a to ze mam bujna czuprynę i wlosy mi zawsze wypadają to praktycznie max co 2 dni trzeba przejechać jakimś odkurzaczem :/ ja kuchnie robiłam w Komandorze, nie wiem czy kojarzysz firmę ale ogólnie polecam
To dobrze bo podłoga będzie drewnopodobna, sciany w prysznicu też. Biała bedzie sciana przy ktorej bedzie umywalka i drabinka, także będzie prawie cała przyslonieta tymi rzeczami. Biała bedzie tez jedna scianka nad kibelkie, tz zrobil mi tam dwie wneki na poleczki i je chyba we wnatrz karze wykonczyc tymi plytkami drewnopodobnymi, bo podejrzewam za na bialej polce bedzie widac kurz. Ja sie bardziej martwie o fugi, ze po jakims czasie zrobią sie zolte lub zajdą szarym kolore, ktory bedzie ciezko domyc
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-23, 13:37   #4829
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość
W świetle naszej rozmowy zabrzmiało to jakbyś chciała powiedzieć, że będziesz jeździć, jeśli Ci Grażyna/Bożena pozwoli :P haha sorki tak mi się głupio skojarzyło

A to prawda, te polskie dobrze pasują do brzydkich skojarzeń
Nazwisko "Fiut" też kojarzę, masakra najbardziej szkoda mi, jak ktoś po ślubie takie nazwisko przekazuje dziecku. Ja bym się chyba nie odważyła.
No właśnie hhahah Zofia też pasuje
No ten fiut to okropne, a dzieci w szkole miałyby zabawę, z normalnych nazwisk potrafią szydzić...u nas był chłopiec i miał na nawisko Kulesza czyli popolurane nawisko dzieci wołały Kulesza gówno miesza, dzieciaki są czasami straszne.

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

My chcemy podobną, ale z mniejszą ta dziurą na wode a po brzegach wiecej miejsca na szczoteczki.
Dziura na wodę duża nie jest i tak jest korek metalowy, na szczoteczki jest dużo miejsca na przodzie, choć u mnie są zawieszone pojeminiki na ścianie. Ten model testuję i radzę się porządnie zastanowić, umywalka jest spora i na brzegach zbiera się brud, po goleniu, malowaniu się czy myciu zębów trzeba ją gąbeczką przemyć. Jak chcesz to wstawię foto jak to u mnie wygląda
Stary 2016-06-23, 13:37   #4830
doooti
Zadomowienie

Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegnamy

Cytat:
No właśnie właśnie Pozdrawiam wszystkie mamy, teściowe, ciocie itd

Mi się Agatka bardziej podoba, taka dziewczyneczka

No ta Natalia to typ TZ, jestem w stanie zaakceptować aczkolwiek na drugie imie.. Mi sie jakos mega nie podoba.. No ta Agatka mnie kusi strasznie. Miałam inne typy ale TZ sie nie podoba wiec zostały te cztery. Kiedyś jak jeszcze nie byłam w ciazy to zawsze sie śmialiśmy ze będzie Agatka, ale to tak zupełnie przez przypadek.. I właśnie musze sie zastanowić czy nazwać dziecko imieniem popularnym czy mniej popularnym :F i jakos nie potrafię sie określić

Edytowane przez doooti
Czas edycji: 2016-06-23 o 13:42
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości