|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe to babki odlotowe! 2016
spoko, ja dzis wieczorem juz bede odliczac 4 tygodnie
![]() macie pomysł na jakiś szybki, zdrowy obiad? |
|
|
|
#4742 |
|
Zadomowienie
|
Iwona, wszystkiego najlepszego.
Ja karmiłam piersią i drugie dziecko też planuje. Z gadżetów do karmienia w pierwszej ciąży kupiłam tylko laktator i jedna butelkę. Laktator uważam, że warto mieć nawet jak się karmi, w sytuacji nawalu, lub jak chce się wyjść bez dziecka i nie dawać mu mm. Ale co gorsze, to nam się lezaczek bujaczek, mata, karuzela i nawet gondoli nie przydała, bo córka nie akceptowala, tego typu akcesoriów. Nawet łóżeczko od jej 5 miesiąca życia stoi nie używane. Nie sprzedawalam tego wszystkiego z nadzieja, że przy drugim się przyda zobaczymy
Edytowane przez mmgi Czas edycji: 2016-06-23 o 13:03 |
|
|
|
#4743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakoś przetrwamy ![]() Ja jak nie mam weny do gotowania to wrzucam ziemniaki, kalafior i jakieś mięso do parowaru i mam szybki obiad Ale szczerze mówiąc ostatnio mam ochotę gotować, więc sobie dogadzam ![]() Dziewczyny już niedługo jak tylko przyjdzie mi paczka pokaże Wam jakie cudo zamówiłam dla malucha Strasznie się nie mogę doczekać
|
|
#4744 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki
już opowiadam w skrócie :P Mam na imię Krysia mam 27 lat Z mężem 6 grudnia minie nam 13 rocznica związku i 2 rocznica ślubu bardzo chciałam mieć najpierw chłopca a potem dziewczynkę taki miałam zawsze plan ale wiadomo... różnie jest z planami nie mam pojęcia jak mu damy na imię
|
#4745 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe, na II trymestr prawie gotowe! 2016
Jestem już w domku
Na usg całkiem dobrze podobno. Krwiak jest malutki. Łożysko podobno też pójdzie do góry bo niby nisko. Tak coś zrozumiałam. Teraz będę leżeć aż wszystko wróci do normy. Ordynator kazał się oszczędzać i nie skakać za bardzo Ufffff ulga 😊 Miła Pani gin. dała mi zdjęcie usg 😊 ![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
Edytowane przez monika0185 Czas edycji: 2016-06-23 o 14:21 |
|
|
|
|
#4746 | ||
|
Zakorzenienie
|
wieczorem moze mi sie uda dodac
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() cudne zdjecie ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4748 |
|
Zakorzenienie
|
tż mi kupil sukienke maxi w lidlu
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4749 |
|
Rozeznanie
|
monika0185 super, że już jest lepiej
![]() I witam nową mamusię
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć." Coco Chanel Edytowane przez Velvet Wave Czas edycji: 2016-06-23 o 14:34 |
|
|
|
#4750 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wszystkiego najlepszego!Ja miałam 136%, ciekawe, ciekawe... W Lipcu się dowiem ![]() Trzymam kciuki! ![]() Cytat:
Współczuję, ale jeszcze trochę i przejdzie ![]() Cytat:
Cytat:
Zajrzyj na pierwszą stronę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wow, długi staż bycia razem Cytat:
![]() A dzidzia przesłodka i jaka wyraźna postura ![]() Dziewczyny... Chyba właśnie poczułam pierwsze konkretne kopnięcie! 16t2d (17) Tak ze 3 cm pod pępkiem i 3 na lewo Tam raczej kiszki nie bulgoczą, tylko dzidzia
|
|
|
#4751 |
|
Zakorzenienie
|
O co chodzi z ta beta i obliczaniem chlopiec czy dziewczynka?
|
#4752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratulacje pierwszego kopniaka
|
|
#4753 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No i trochę zazdroszczę bo ja dopiero 14t1d
|
|
#4754 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4755 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja za dwa tygodnie idę do krawcowej, która szyję moją suknię ślubną jestem ciekawa jak duży brzuch wyskoczy mi do października na wesele ![]() Cytat:
Witaj! Cytat:
Super, że już w domu dzidzia śliczna na zdjęciu Cytat:
|
||||
|
|
|
#4756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooooo, nie wiedziałam, że mamy tutaj pannę młodą Gratulacje, jakie sukienki ślubne Ci się podobają?
|
|
#4757 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Hejka!
Dziś impreza! Zaczynam II trymestr, juhu! ![]() Cieszę się bardzo, a na poważnie to też kamień z serca mi spada, że już największe ryzyko za mną. Nie dopuszczałam za bardzo żadnych złych myśli, nawet nic o tym nie pisałam, ale jednak czasem coś po głowie chodziło Już po skończonym 11 tc lekko odetchnęłam (bo wtedy miałam późniejsze #), tak to jakoś psychologicznie działa... A teraz już tym bardziej.Cytat:
Tylko właśnie czekałam na jakieś głosy wsparcia Twój przyrost jest jak najbardziej zdrowy i prawidłowy na I trym ![]() Mewka, Velvet, jestem z Wami duchem Cytat:
![]() Wypoczywaj i baw się dobrze! Cytat:
Robię, robię, już jestem w trakcie A mój przepis na tortillę gdzie? ![]() Cytat:
Ja może odezwę się na ten temat tylko raz i krótko. Bo niestety wiem z doświadczenia, że rozmowy na ten temat kończą się zwykle przykro, a nieraz nawet jakimiś kłótniami. Wiedza to podstawa. A niestety ciągle panują, nawet wśród położnych przekonania z pokolenia naszych matek. Nie ma czegoś takiego, że kobieta "nie ma mleka", fizjologicznie jesteśmy do tego stworzone. Jeśli dziecko będzie prawidłowo przystawiane i nie zaburzy mu się prawidłowego odruchu ssania (np. podając zbyt wcześnie smoczek lub butelkę), to mleko będzie Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4758 |
|
Zakorzenienie
|
Monia super ze juz w domku
a dzieć ma długie girki Kupiłam Tż małe skarpetunie i niedrapki na dzień taty
|
#4759 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zobaczymy co z tego wyjdzie
|
|
|
|
|
#4760 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To było takie "puk!" od środka do zewnątrz, delikatne, ale jednak łatwo wyczuwalne ![]() Podobno jeśli beta w 48 urosła więcej niż 120% to będzie dziewczynka, a jak mniej to chłopiec Czy jakoś tak... :PCytat:
Wiem, że jeśli się przystawia częściej i tak jak trzeba, to produkcja mleka się dostosowuje ![]() Niestety dużo dziewczyn szybko rezygnuje, bo to jest pracochłonne i męczące.. Właśnie zjadłam 5 porządnych pierogów z mięsem i skwarkami, ło matko jakie dobre... Mam nadzieję, że trawienie będzie równie dobre
Edytowane przez PaniMigdalek Czas edycji: 2016-06-23 o 16:42 |
||
|
|
|
#4761 |
|
Zakorzenienie
|
P.Migdalek, moja miala 156% heheh
|
#4762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i tu się zgadza ;p Ja w ciagu miesiąca poszalalam z ciuchami ![]() kupilam 2 sukienki maxi, spodnice szarą na gumce taką dresową, spodnicę maxi i 3 pary leginsów Niestety ale w żadne krókie spodnie z tamtego roku się nie mieszcze i nie miałam w czym chodzic..
|
|
#4763 |
|
Zadomowienie
|
Moja też wysoka, to wychodziłaby dziewczynka
:P Ciekawe, ciekawe...
|
|
#4764 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam teraz fazę na pomarańcze, maślanke i arbuza... mięso dalej nie.. dziś zjadłam ledwo ledwo mielonego na obiad ale nic a nic mi nie smakował
|
#4765 | |
|
Zakorzenienie
|
No ciekawe, maz mysli ze bedzie chlopak, a ja to w sumie nie wiem, nie mam jakiegos przeczucia. Moze glupie gadanie ale wazne, zeby dzidzi bylo zdrowe
![]() ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
|
|
#4766 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio boję się jeść mięso. Po kotlecie mielonym mi się bardzo odbijało. Ewentualnie piers z kurczaka albo gołabki i delikatna szyneczka 😊
---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Paskudna jest luteina pod jezyk bleeee |
|
|
|
#4767 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4768 | |||||||
|
Zadomowienie
|
A jeszcze mi umknęło... muffinowe_love, służę moją listą, zaraz przekopiuję, co tam na szybko na razie sobie naskrobałam. To co napisałaś to nie banały, ale na szczęście rzeczy, które są w niemal każdym wózku. No może poza lekkością
Ale to też sprawa indywidualna, co dla kogo znaczy lekki i gdzie i jak ten wózek ma być przenoszony.Moja lista obejmuje na razie tyle: Folia przeciwdeszczowa na spacerówkę (czy jest w komplecie, czy zakrywa dobrze daszek i podnóżek, czy ma okienko/wywietrzniki) często trzeba osobno dokupić, a w markowych wózkach bywają baaardzo drogie Oparcie spacerówki (czy podnosi się do pionu i rozkłada całkiem na płasko, regulacja jedną ręką) Czy plecy są usztywnione, nie sam materiał to raczej w małych spacerówkach się zdarza, ale tak za pamięci zapisałam Buda (czy naciąga się do przodu, ma okienko, wentylację)mój ideał pod tym względem to np. peg perego pliko switch, na filmie na yt np można zobaczyć Podnóżek (czy dobrze podpiera nogi, czy dobry i dla małego i większego dziecka) Wielkość oparcia i podnóżka (jaka długa jest powierzchnia po rozłożeniu, czy będzie wygodnie dla dziecka do spania) myślę, że tym razem nie będę szybko zmieniać wózka na małą spacerówkę, więc mi zależy, żeby był wygodny dla większego dziecka Fotelik (czy można wpinać/są adaptery do fotelików z dobrym wynikiem ADAC, np. Maxi Cosi) Jak coś byś chciała, żebym rozwinęła, to pytaj Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Niech cierpliwość i konsekwencja będą z Tobą! Wytrwaj jeszcze kilka dni i zobaczysz, będzie dobrze! ![]() Cytat:
To jak jesteś z nami, to jak nic wątek jutro będzie zakończony, co? ![]() Piękna modelka Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
Myślę, że na początku największym problemem jest, że jest to bolesne, zanim brodawki się przyzwyczają a męczące to tak bardziej psychicznie, np. mamy bardzo często mają obawy, czy dziecko się najada (są na to sposoby, żeby się upewnić).Dla mnie tam bardziej pracochłonna jest cała zabawa z przygotowywaniem mm, myciem i wyparzaniem butelek, jeszcze trzeba to przygotowywać i zabierać przy wychodzeniu z domu... A z piersi to stołówka zawsze czynna i gotowa w sekundę ![]() Tylko 5? To już wiem, skąd te 4 kg
|
|||||||
|
|
|
#4769 |
|
Rozeznanie
|
Noo, ja swego czasu miałam 4 razy dziennie tą "przyjemność" Nie raz po niej miałam spotkanie w łazience Ale mus to mus, wszystko dla dobra dzidzi A ja mam fazę na morele, brzoskwinie i mango Mięso też mi nie przechodzi przez gardło Za to rybki ooo tak
|
#4770 |
|
Zadomowienie
|
skrótowo sie ustosunkuje bo tyle piszecie ze
![]() Monia śliczna dziewczynka Ci rośnie czesc Krysia Folinka - ja będę baaardzo zainteresowana Twoją wiedzą o kp!!!! ![]() u mnie z owoców po arbuzie teraz top on the top są brzoskwinie ciasteczkowe. 500 g pęka na raz a potem wyglądam jakbym byla w 8 msc ![]() za to mięso też odrzut totalny! indyka w zupie jarzynowej przemycam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:16.

zobaczymy
Ale szczerze mówiąc ostatnio mam ochotę gotować, więc sobie dogadzam

ala:

Ale nie słucha się "starego" no cóż 

Już po skończonym 11 tc lekko odetchnęłam (bo wtedy miałam późniejsze #), tak to jakoś psychologicznie działa... A teraz już tym bardziej.

Ale mus to mus, wszystko dla dobra dzidzi
Za to rybki ooo tak