![]() |
#1801 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017
A ja bardzo lubie pobieranie krwi, fajnie sie na to patrzy
![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- I miesiac temu mialam okolo 10 probowek i mocz. A wczoraj tylko jedna probowka, lekarz powiedzial, ze morfologia i mocz co miesiac, zeby w razie czego mogl szybko przepisac mi witaminy itp. Ale jak na razie wszystko mam w normie, a czuje sie jakbym byla obloznie chora i miala anemie
#1802 |
Zadomowienie
|
Też zawsze patrzę jak pobierają - mam wrażenie że to sprawia że mniej słabnę :P
Kurczę może mi aż tak dużo nie pobiorą, bo kiły i hiv nie robię, robiłam niedawno przed ciążą w ramach wygranego pakietu. To może aż tyle ze mnie nie spuszczą :P
#1803 |
Zadomowienie
|
NataliaMB wszystko będzie ok! musimy się w końcu zacząć cieszyć ciążą...
![]() a ja zaczęłam się rozglądać z wózkami. Doświadczone mamy jakie polecacie? Miała któraś Joolz Day?
#1804 |
Konto usunięte
|
Ja też dzisiaj byłam w labo. Ale miałam tylko tsh i mocz do zrobienia. No i od dzisiaj mam wreszcie urlop. Szczerze mówiąc nie mam zamiaru już z niego wracać do pracy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1805 |
Wtajemniczenie
|
Kurcze, mi pobrali jedną fiolkę do tych wszystkich początkowych badań... Nawet pamiętam, że się mocno zdziwiłam, bo się Was naczytałam o 6fiolkach
![]() My z mężem mamy taki patent, że jak muszę być na czczo to on ze mną jedzie i jak wychodzę z gabinetu to już podsatawia mi kanapkę i herbatę w termosie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1806 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1807 |
Raczkowanie
|
Ja jutro idę na badania a wizyta w przyszłym tygodniu
![]() Jutro mam wolneee ![]() Wzięłam sobie jeden dzień żeby ogarnąć pare rzeczy . Jutro popoludniu jedziemy też pod namioty na weekend w skały, może zahaczymy o jakiś zalew popływać bo ma być upał ![]() Nie mogę się doczekać. Dziś przyjechałam do pracy na rowerze i... mimo iż byłam zmuszona bo auto do naprawy pojechało to chyba zacznę jeździć, mam 10 km i jestem szybciej niz samochodem bo strasznie korki u nas. Poza tym duża oszczędność a teraz mam cholernie dużo wydatków ![]() na samo auto idzie 800 zł, do tego studia , ubezpieczenie.. ehh Z Tż mamy plan już jak oszczędzać bo chcemy za rok kupić działkę. Noo i zaczynamy mały remont mieszkanka, nie mogę się doczekać efektu, pokazę wam przed i po ![]() Ostatnio są na prawdę dobre dni ! Z Tż jest nam jak w bajce, te wszystkie plany, pomysły na życie tylko nas jeszcze bardziej zbliżają ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1808 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A rower samo zdrowie, jak czas pozwala to też 10-15km spokojnym tempem robię i zaraz mi po tym lepiej ![]()
![]() |
#1809 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;62143151]Ja też dzisiaj byłam w labo. Ale miałam tylko tsh i mocz do zrobienia. No i od dzisiaj mam wreszcie urlop. Szczerze mówiąc nie mam zamiaru już z niego wracać do pracy ![]() Ja gdzieś za dwa tyg dopiero następne badania, na szczęście, liczę na to że mdłości już nie będzie ![]() Dobrze że mam klime w domu bo bym chyba zdechła dzisiaj ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1810 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Klima w domu! Wow! Marzenie! Jak to wychodzi cenowo, chyba drogi interes? Ja miałam wczoraj badania moczu i krwi i tez mi pobrali chyba z 5 czy 6 fiolek, ale nie patrzyłam ![]() Miałam robiony mocz, glukozę, morfologię, tsh, HBS Ag, Anty HCV, HIV, WR, przeciwciała i toxo IgG oraz IgM. Wyszło mi: ketony w moczu, leukocyty powyżej normy, MCV poniżej, RDW - CV powyżej normy (te 2 ostatnie wskazują na niedokrwistość z niedoboru żelaza) no i toxo IgG wyszło >650IU/ml. Brak wyniku IgM, a wiem, że miałam zlecone... Czy to oznacza, że IgM mam ujemne i dlatego nie napisali, czy po prostu mi nie zrobili? I martwię się tym wysokim IgG...
![]() |
#1811 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1812 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1813 |
Zakorzenienie
|
Właśnie właśnie, chodziło mi o zużycie prądu.
![]() Ja też mieszkam na ostatnim, piątym piętrze, na poddaszu, więc wiem o czym piszesz Lidko. Jest straszy gorąc, nawet robienie przeciągów nie pomaga. Ratuję się najzwyklejszym wiatrakiem,. No, ale my jeszcze w tym roku mamy plan wynieść się na wieś.
#1814 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1815 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Boże jaka ja dziś jestem głodna... jem coś i cały czas czuje ssanie... a brzuch jak balon i ciągle mi mdło jakbym się przejadla :/ a nie mogę o niczym innym myśleć jak o jedzeniu :/ Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1816 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdybym nie planowała wyprowadzki, to też bym się zastanowiła nad klimą. A może w nowym domu sobie zainstaluję. ![]() Cytat:
![]() Na szczęście we wtorek mam już wizytę. To chyba najgorsze uczucie. Ssanie przy jednoczesnych mdłościach. Trzymaj się! Może woda z imbirem i miętą pomoże? Na mnie nieźle działa.
![]() |
#1817 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1818 |
Zadomowienie
|
Taki mam brzuchol.... ewidentnie żarłoczkowy a nie ciążowy... wypukłość się zaczyna na mojej standardowej fałdce (płaskiego brzucha nigdy nie miałam), a przy ciąży to chyba powinna tak niżej.
Proszę nie zwracajcie uwagi na moje przykurzone lusterko, przy non stop otwartym oknie dachowym musiaałabym tam cały czas stać ze ścierą :P Wczoraj się mężowi żaliłam - jestem przygotowana na rosnący biust czy brzuch, ale czemu kurde u mnie to się zaraz muszą robić ramiona jak parówy i uda którymi się boje że go w nocy przydusze ![]()
![]() ![]() ![]() Edytowane przez furjatka Czas edycji: 2016-06-23 o 17:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#1819 |
Zadomowienie
|
Jejku pomocy
![]()
![]() |
#1820 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1821 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1822 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1823 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem to jest piękny ciążowy brzuszek
![]()
#1824 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1825 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1826 |
Zadomowienie
|
Ja się czereśni wczoraj najadłam
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
#1827 |
Zakorzenienie
|
Nektarynki za mną od wczoraj chodzą, za to czereśnie jem codziennie po 0,5 kg.
Strasznie jestem dziś wymęczona... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1828 |
Zadomowienie
|
Mam do Was cos z innej beczki. Musze sie wygadac, osoba, ktorej sie nie zna (os. trzecia) zawsze lepiej powie (jak psycholog). A wiec oczekuje rady, bo jestescie starsze i doswiadczone mimo, ze moze takich sytuacji nie mialyscie. A wiec nie wiem juz jak rozmawiac ze swoja mama... Mam z nia dobry kontakt, ale codziennie narzeka na mnie. Wczoraj odkurzalam, sprzatalam, mam duzo zwierzat wiec siersc ciagle jest w domu mimo sprzatania codziennie. Codziennid po pracy przychodzi i krzyczy, zs nic nie robie, ze moglam sobie dziecka nie robic, ze jakie ja bede miala zycie.. Co prawda ciagle leze, ale non stop SPRZATAM, daje psom i kotom jesc, sobie musze gotowac, zmywac, wkladac i wyjmowac ze zmywarki. Takie codzienne obowiazki, zeby po prostu bylo czysto w domu, bo ja sama balaganu nienawidze, ale na litosc boska mama tego w ogole nie widzi. Ostatnio jak odwiedzila nas babcia to matka skarzyla sie babci, ze ja i moj chlopak nic nie robimy. A potem jeszcze babcia mi gada... Jak posprzatam i jest wszystko idealnie to twierdzi, ze i tak musi po mnie wszystko poprawic, a jak sprzatam to robie to porzadnie... Zwykla rozmowa tutaj nic nie daje. Czasem ide sie kolo niej polozyc, przytule sie i mowie, ze nie chce zeby ciagle tak na mnie narzekala itp. Wtedy mowi, ze nie narzeka i chodzi jej tylko o porzadek. A ja dzien w dzien sprzatam, czesze zwierzaki zeby tak z nich nie lecialy te klaki. A dla niej to i tak za malo. Za to gdybym zaczela pracowac (a szukam teraz pracy) to bedzie mi mowila, ze to zly pomysl, bo nie bede miala czasu na sprzatanie. Najlepsze jest to, ze mama wraca z pracy i nic nie robi... Ciagle sprztaam caly dom (bo mieszkam w jednorodzinnym), oczywiscie w tym sypialnie rodzicow. A jak ostatnio poprosilam, zeby raz w przeciagu 3 miesiecy posprzatala moj pokoj, bo sie fatalnie czuje to byla wielka awantura. Juz czaeem nie wyrabiam.. Mimo tego, ze faktycznie nie pracuje i nic takiego nie robie to jestem wykonczona ciaglym krzykiem i krytykowaniem... Dodam, ze wedlug niej mam siedziec tylko w swoim pokoju, gdyz jak korzystam z salonu to tez jest wieeelka awantura. Chcialabym miec swiety spokoj, bo nawet mieszkajac sama sprzatalabym NAWET Z NUDOW jak to sie mowi... Ale nikt nie gadalby mi nic pod nosem. Czasem mowi, ze mam sie wynosic, a z tz-tem nawet nie mam jak zamieszkac, bo za jego mieszkanie placi jego matula i nie zgada sie na to zebym ja mieszkala "za frajera", a na pieniadze od rodzicow nie mam co liczyc... Napiszcie mi moze, ja faktycznie cos zle robie i nie dostrzegam tego, jesli tak uswiadomcie mi to prosze, bo ja juz sama nie wiem, czy to ja sie buntuje czy moja mama ma nierowno pod sufitem
#1829 |
Zakorzenienie
|
Dontbesoshine, to bardzo trudna sytuacja i nie wiem, czy jest inna rada, jak tylko rozmowa z mamą. Powiedz jej, że się starasz, opisz dokładnie co robisz i zapytaj, co jeszcze od Ciebie oczekuje, a potem to zrób i zapytaj, czy tak jest dobrze, czy jest zadowolona. Powiedz jej, że Ci przykro, bo naprawdę bardzo Ci zależy i się starasz.
Mama może w ten sposób odreagowuje stres i to, że się o Ciebie martwi. Przyznaję, że Twoja sytuacja nie jest łatwa i mama na pewno boi się, jak sobie dacie radę, czy sobie "nie zmarnujesz życia". Ja nie byłam w Twojej sytuacji, a też kontakt z mamą miałam bardzo trudny, wręcz zły, nie mogłyśmy się dogadać. Pomogło dopiero, jak się wyprowadziłam i usamodzielniłam, ale taka opcja u Ciebie póki co nie wchodzi w grę. Dlatego tutaj jedynym wyjściem jest rozmowa i wydaje mi się, że musisz wyjść z pozycji tej, która chce się dogadać i która chce się dostosować do oczekiwań mamy. Stawianie się, pretensje i oskarżenia raczej nie pomogą, przynajmniej nie na tym etapie. Trzymam kciuki i napisz nam, jak się sprawy mają. Myślę, że dziewczyny też Ci cos doradzą. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1830 |
<3 <3 <3
|
hej
![]() Melduje się po badaniach prenatalnych ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:37.