|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe, na II trymestr prawie gotowe! 2016
Cytat:
Ostatnio akurat czytałam świetny wpis na jakimś blogu o kapturkach, ale nie mogę znaleźć teraz ![]() ---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Znalazłam A poważnie tak czułam, że ta moja wypowiedź jest mało rzetelna.Velvet, miałaś rację, że na wklęsłe sutki też się stosuje http://www.hafija.pl/2016/05/nakladk...-pomagaja.html |
|
|
|
|
#4802 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe to babki odlotowe! 2016
Po narodzinach dziecka zmienia się też zdanie na różne tematy. Ja byłam przeciwna spaniu z dzieckiem, a mała śpi z nami. Chciałam karmić piersią max do roku, a karmię nadal. Córka ma 18 miesięcy i nie wiem kiedy skończę. Wcześniej też karmienie 2, 3 latka było dla mnę bardzo dziwne, a teraz normalne
![]() Zaczynam dziś 16 tydzień w poniedziałek wizyta. Jestem strasznie ciekawa czy płeć się potwierdzi, do badań polowkowych nie chce się przywiązywać jakoś szczególnie do płci i dlatego też nie kupuje jeszcze ubrań. W pierwszej ciąży póki nie znałam płci kupowałam neutralne, teraz już mi się nie chce takich szukać, bo to wcale nie takie proste.Miłego dnia, u nas upał |
|
|
|
#4803 |
|
Rozeznanie
|
WHO zaleca karmienie piersia CONAJMNIEJ do drugiego roku zycia wiec nie wiem co jest dziwnegow karmieniu dwulatka.
|
|
|
|
#4804 |
|
Zakorzenienie
|
Babka ode mnie z miejscowosci karmila do 6 ROKU zycia swojego syna, to bylo przegiecie ale kazdy karmi jak dlugo chce, no ja bym sie tego nie podjela
|
#4805 |
|
Zadomowienie
|
nie wiedziałam że kp to temat niczym polityka
na jednym i drugim sie nie znam wiec milczę ale nie byłabym sobą gdybym nie zajęła się inną kwestią ![]() Pani Migdałek dotychczasowy nasz temat bardzo mi sie podoba ale może być też taki: "wszystkie mocno się wspieramy bo się w grudniu spodziewamy" ale to tylko luźna moja propozycja ![]() miłego dnia laseczki - ja zmykam do pracy |
|
|
|
#4806 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4807 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek Kochane
ufff ale dzisiaj będzie gorąco, już jest a co dopiero później! Była Pani pielęgniarka, krew pobrana 😊 oprócz moczu, morfologii i glukozy to dodatkowo cholesterol i tarczyca. Dużo sera żółtego jadłam i majonezu na kanapki dawałam więc wole sprawdzić ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Tytuł wątku dla mnie może zostać taki sam 😊 podoba mi się😊 w końcu cały czas jesteśmy odlotowe ![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- A mnie to lotto kto i ile karmi piersią. Bylebym nie widziała gołych cyców naokoło. Nie mam nic przeciwko karmieniu w publicznym miejscu o ile jest to subtelne i kobieta się przykrywa np. pieluszką 😊 |
|
|
|
|
#4808 |
|
Zakorzenienie
|
ja uwazam ze kazda karmi czym chce i do kiedy chce
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4809 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ja bym nie chciała pamiętać jak ssałam Mamie cycki.... omg
|
|
|
|
#4810 |
|
Rozeznanie
|
A mnie denerwuje postawa matek niekarmiacych najpierw mowia ze to jest indywudua
na osobusta sprawa czy ktos karmi piersia czy nie po cxym eysmiewaja te matki ktore karmia dlugo. Wczoraj wyxzulam wystajaca kostke przez podbrzusze. To byl chyba lokiec? Wkazdy, razie chyba chcial sie pokazac na dzirn taty
Edytowane przez aska8999 Czas edycji: 2016-06-24 o 09:52 |
|
|
|
#4811 | ||
|
Raczkowanie
|
cześć, ufffff gorąco, ja już po spacerze, wybrałyśmy się z dzieckiem na zakupy, póki jeszcze wcześnie, ale i tak skwar straszny, ledwo doczołgałam się do domu, dzisiaj gotuję kapuśniaczek i do tego młode ziemniaczki posypane koperkiem
Cytat:
Cytat:
ja używałam, po prostu mniej sutki mnie bolały, ja tam nic złego w tym nie widzę |
||
|
|
|
#4812 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Mnie tam kicha kto ile karmi czym i czy widzs te cycki czy nie ja karmic bym chciala na pewno pol roku a potem zobaczymy. Po roku na pewno koniec bo wracam do pracy woec sobie tego nie wyobrazam. Ale jak kto woli ![]() Tez znam przypadek gdzie do 6 roku zycia babka karmila ale to juz max przegiecie
|
#4813 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Aleeee lato ![]() Jutro idziemy oglądać mieszkanie A dodatkowo jest z ogródkiem
|
#4814 |
|
Zadomowienie
|
Nie będę nikogo cytować bo z takich tematów jak kp potrafi się stworzyć tak zwana "GÓWNOBURZA".
Ja mam opinię taką: Chcesz karmić pół roku? Ok! Rok?! Ok! 2 lata? Też super! 6?? Też ok, bo to TWOJA sprawa, to jesteś TY i TWOJE dziecko, mojego cycka do tego używać nie będziesz, więc rób co chcesz ![]() (Do nikogo się nie zwracam, mówię ogólnie) Nie chcesz karmić wcale? Też Twoja sprawa ![]() Nie oceniajmy się, każda jest inna i ma inne zdanie i nie można narzucać swojego... Przecież nikt za nikogo karmić lub nie, nie będzie ![]() Jeśli chcecie "dyskutować" o kp, to są od tego odpowiednie wątki na wizażu Tu się nie kłócimy ani przedrzeźniamy.Czy u was też jest tak gorąco? ![]() Ja aż założyłam krótkie spodenki, co u mnie jest ewenementem Ah pokaże mojego grube uda światu, a co tam!
|
|
#4815 | ||
|
Zadomowienie
|
Hejka!
Upał mówicie? Ja się cieszę z 20 stopni i słońca. Ale poza tym dzień u mnie zaczyna się słabo Czosnki i miody nie pomogły, gardło boli mnie tragicznie, chyba będę musiała wziąć antybiotyk Spać nie mogłam aż przez ten ból Do tego od rana oglądam wiadomości na temat wyjścia UK z UE Nie podoba mi się to Cytat:
Tak jak dla dziecka najlepszym lekarstwem niemal na wszystko jest pierś, tak samo dla mnie czy na nawał, czy na zastój najlepsze było dziecko. Z laktatorem moje piersi nigdy nie współpracowały Cytat:
Edytowane przez folinka Czas edycji: 2016-06-24 o 14:01 |
||
|
|
|
#4816 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Polska również powinna z UE wyjść i zająć się w końcu WŁASNYM krajem i WŁASNĄ gospodarka a nie pchają pysk w sprawy innych państw, co nigdy na dobre nie wychodzi. Gospodarka by na tym skorzystała, małe firmy by znów się rozwijały, małe sklepy... A na zagraniczne sklepy nałożyć podatek od sprzedaży na terenie Polski. Tak trudno zadbać o ten kraj? Tylko pchać tą kasę w i tak już przepełnione kieszenie...
|
|
|
#4817 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale z drugiej strony chyba możemy wymieniać się opiniami na wszystkie tematy? Każdy może pisać o czym chce, póki szanuje innych ludzi i ich zdanie. Nie widzę tu na szczęście jeszcze żadnych kłótni. Dlaczego możemy rozmawiać o jedzeniu czy prenatalnych, a o kp nie? ![]() Super, że się tu wspieramy, ciągle trzymamy kciuki i gratulujemy, ale mi właśnie brakuje na naszym wątku ciekawych i konkretnych rozmów.
|
|
#4818 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Swoją drogą polecam zakupić sobie podstawowy zestaw startowy do odciagania mleka. jak Franek miał 6 tygodni miałam jakis stan zapalny i sciagali mi ropę z dziąseł. I jak cierpialam z bólu to mama zabrała małego na kilka godzin i karmiła go moim odmrozonym mleczkiem. No i byłam spokojniejsza, ze jakby musieli mnie znieczulac to jednak mam zapas mleka dla malutkiego... |
|
|
|
|
#4819 |
|
Zadomowienie
|
mój Tż był chyba z kolei za szybko odstawiony
Jak on się garnie do moich piersi gdy tylko je widzi Rączki wyciąga a jak się przyssie... To az żal odstawiac
|
|
|
|
#4820 | |
|
Zakorzenienie
|
Zawsze mozna w klubie taki temat zalozyc
mi tam on nie przeszkadza ale widze ze to taki polityczny temat ile ludzi tyle opini ![]() Ja sie ciesze ze sa tu ekspertki i w razie czego bede mogla poprosoc o porade itp ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
|
|
#4821 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez jestem za rozmowa o kp na naszym watku
Mnie to interesuje np bardzo I chce doświadczone matki mieć pod ręką i moc się ich poradzić A nie szukać info gdzieś po internetach W końcu po to jest też ten wątek Jak kogoś kp nie interesuje to niech zamyka oczy gdy widzi posty na ten temat
|
|
|
|
#4822 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to zadnej klotni nie widze, wymiana zdan ot tyle. Nikt nikogo nie ocenia.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4823 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Generalnie polityka mnie nie interesuje. Który rząd by nie przyszedł i tak pcha tylko w swoje kieszenie, tylko na gospodarkę patrzę. Oczywiście też mam taką osobistą obawę o przyszłość mojej rodziny i moich dzieci w uk ![]() Cytat:
|
|
#4824 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie zakazuję o tym rozmawiać tylko jeśli już zakazywać to zakazuję się kłócić ![]() Dopóki rozmowa jest normalna, to proszę bardzo, tylko nie chciałabym, żeby wątek nabrał wojennych barw, jak inne, gdzie ten temat poruszono.
|
|
|
#4825 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, UWAGA UWAGA!!
W związku ze zbliżającym się limitem postów na wątku, proszę o propozycje nowego tytułu/dopisku po "Mamusie grudniowe...". Najlepsza propozycja będzie ustawiona jako tytuł nowego wątku [/QUOTE]"Mamusie grudniowe ciuszki już kupują nowe" ![]() Cytat:
Ufff...gorąco jak w piekle U mnie temperatura dzisiaj 30C i jak tu żyć? za 9 godzin wizyta i zobaczę moje maleństwo ![]() Wklejam zdjęcie kostiumu Marcelka na grudzień będzie mały rozdawał prezenty
|
|
#4826 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie upal.. dobrze ze o 17 slub . moze sie ochlodzi
|
|
|
#4827 |
|
Rozeznanie
|
Ja bardzo chetnie poczytam o karmieniu piersia - kazda porada sie przyda
![]() Dzis drugi lekarz potwierdzil - bedzie synek W KRK taki upal ze zaraz po wyjsciu na pole cala zaczelam splywac potem ;/ az sie boje sprawdzac prognozy do kiedy to sie bedzie utrzymywac... |
|
|
|
#4828 |
|
Rozeznanie
|
itstoolatex3 czadowy strój
CAR0LKA gratulacje U mnie też ponad 30 stopni. Woda z lodem, cytryną i miętą wjeżdża co chwilę Idę dziś na urodziny, będę się topić
|
#4829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4830 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
spróbuj płukania gardła roztworem wody utlenionej (pół szklanki wody + 2 łyżeczki wody utlenionej), u mnie pomogło jak nic innego nie dawało rady ![]() Cytat:
Hahaha w takim razie mój też :P Cytat:
![]() Powodzenia na wizycie! zdjęcia niestety na apce nie widać
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.

?

a męczące to tak bardziej psychicznie, np. mamy bardzo często mają obawy, czy dziecko się najada (są na to sposoby, żeby się upewnić).

Ja się cieszę z 20 stopni i słońca. Ale poza tym dzień u mnie zaczyna się słabo
Czosnki i miody nie pomogły, gardło boli mnie tragicznie, chyba będę musiała wziąć antybiotyk