Sierpnióweczki 2016! Część VI. - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-24, 09:34   #751
iweczka
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
A juz skonczyly sie czeresnie?? :P
Ja zjadlam zaledwie kilka razy:P musze jutro sie przejsc po rynku, moze jeszcze cos znajde :P
Są jeszcze

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
LUNA- nie jestes sama, ja tez nie chce tzta przy porodzie Tj. zgodze sie, zeby byl na poczatku, ale przy partych absolutnie nie moze go byc. Uwazam, ze nie ma potrzeby, zeby ogladal te rzez. Poza tym, juz kilka razy slyszalam, ze maz jednej czy drugiej mial potem problemy z seksem, nie umial na zone spojrzec inaczej niz przez pryzmat wydzielin ciala i rozwalonego krocza. A jesli chodzi o pierwsza faze porodu to tez pewnie go wywale szybko, bo pewnie bede wsciekla i tylko bedzie mnie wpieniac jego obecnosc. Wole w trudnych dla siebie sytuacjach byc sama, a nie rozpraszac sie jego obecnoscia. Jak tak strasznie wymiotowalam w pierwszym trymestrze to tez chcial trzymac mi wlosy i jakos pomoc, ale skonczylo sie na tym, ze wsciekla kazalam mu wypieprzac z lazienki.
Ja jeżeli będe rodzić SN to chce tż przy porodzie do momentu partych.
Będę potrzebowała wsparcia, masażu kręgosłupa itp.
Sama nie chce
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 09:37   #752
kasia_ruda
Zakorzenienie

Thumbs down Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.

Zastrzyku z celestonu nie przegapisz. Boli masakrycznie. Poza tym to jest domięśniowe, więc raczej na pewno nie pójdzie w żyłę

Edytowane przez kasia_ruda
Czas edycji: 2016-06-24 o 10:02
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 09:39   #753
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dziś 35+0 :P

śniadanie wygląda całkiem ok

ale dziś gorąco już nie mam czym oddychać i poce sie leżąc na kanapie ahhh, mam nadzieje, ze po weekendzie temp troche spadnie

U mnie też mega skwar
Masakra!
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 09:43   #754
virginia
Zakorzenienie

Te: http://zmajeczkawkuchni.blogspot.com...nowy-puch.html

Zapomniałam Was spytać: jeździcie jeszcze samochodem w pasach?
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 09:47   #755
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość

No pewnie. To skrajna nieodpowiedzialność z takim brzuchem bez pasów jeździć. Ja od początku z adapterem
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 09:52   #756
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja tak! A jak slysze moja tesciowa, ze po co te pasy zapinam to mi sie noz w kieszeni otwiera!!
Zdecydowanie bedzpieczniej i dla nas i dziecka z pasami!

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 10:04   #757
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Jak na razie sie spisują
Śniadanie:

Wysłane za pomocą magii

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Moje wady budowy, podejrzenie cukrzycy lub jak to w szpitalu mówią cukrzyca. Twierdza ze podają była bezpieczeństwa to im wierze.

Jutro dostanę druga dawkę :/

Dzisiejsza juz leci

Wysłane za pomocą magii

Śniadanie całkiem spoko, tylko dziś sałaty brakuje i byłby ideał:P Tylko ciekawe czy chleb z ziaren czy barwiony karmelem:P

Ale cukrzyca nie wywołuje szybszego porodu. Zwłaszcza nie taka z dietą. A jakie Ty masz wady budowy?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-24, 10:05   #758
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Coraz mniej podoba mi sie poród. Poród rozpoczęty na oddziale. Kolejna spaceruje po korytarzu. Potrafią tak ze 12h. Wygląda jak zdjęta z krzyża. Sama. Z jednego konca w drugi. I tak non stop. Jakby wymazał tło to obrazek jak z filmu o zombi.
Wiem, ze to nie jest smieszne, ale...
Kciuki za Was!

Zezarlo mi cytowanie

SWINIACZKU, dobrze, ze skonczylo sie niegroznie z tym wypadkiem. Wiadomo, jak do niego doszlo?

DOBRA DUSZO, szwagierka milutka Ja nie wiem, czy ludzie uwazaja, ze to zabawne czy sa po prostu zlosliwi? Na szczescie u mnie w rodzinie bez takich "komplementow", raczej w druga strone, na szczescie-kazdy chwali i jest mily.
Edit: ostatnio znajomy przywital mnie slowami "Czesc, gruba!!!!". Jako, ze specjalnie gruba nie jestem, to tylko zlosliwie pomyslalam "Czesc, kurduplu", bo wiem, ze to taki zarcik mial byc, ale gdybym przytyla np. 20 kg, to pewnie mysl stalaby sie slowem i wkurzylabym sie.

PIERNIKU, zapomnialam Ci wczoraj napisac-sliczne zakupy. Najbardziej podobaja mi sie meduza oraz legginsy

Edytowane przez znowuzapomnialamhasla
Czas edycji: 2016-06-24 o 10:14
znowuzapomnialamhasla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 10:10   #759
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
Dzień dobry w kolejny upalny dzień

No i mamy brexit... Ciekawe jak to się potoczy wszystko teraz.
Przez najbliższe dwa lata nic się nie zmieni))

Dla mnie jedynym problemem w tym wszystkim jest to, by nie musieć wyrabiać Oliwii paszportu przed jej 18tką....bo będę musiała o ten paszport wystąpić do sądu. A mi się nie chce:P

A tak DO ma chyba do 21rż. Więc paszport będzie mogła wyrobić sobie już sama.

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Ło Jezusku to juz za chwilę!

Niezłe śniadanko. A posiłki masz 3? czy dla cukrzyka wiecej?

No to zrobimy z Tinkerr konkurs na miss mokrego podkoszulka. Tylko to chyba nie kobiety powinny głosować

Ja jestem w depresji aktualnie, czuję się jak słoń. Możemy poczekać na wybory po rozpakowaniu się?:P

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Ja tam mogę głosować

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Taka utajniona kroplówka, że w zasadzie nic To jest czysta sól fizjologiczna, nic tam nie masz dodane Czekaj cierpliwie na zastrzyk w pupę
Czyli trzymają bo liczba zajętych łóżek musi się zgadzać....Przy wypisie powiedzą proszę leżeć (profilaktycznie), postraszą szybszym porodem i oto przepis na wystraszoną zdrową ciężarną...
Stary 2016-06-24, 10:13   #760
florencee
Zadomowienie

Cytat:

Spoookojnie Siara może, a nie musi się pojawić w trakcie ciąży. Piersi też mogą się różnie zachowywać - raz pełne i napięte, innym mięciutkie.
Dobrze wiedzieć.

Cytat:
Dzień dobry w kolejny upalny dzień

No i mamy brexit... Ciekawe jak to się potoczy wszystko teraz.
Też jestem ciekawa jak to teraz będzie.

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Hej,

Po wizycie u endo, w miarę OK. Za m-c dostanę już jakąś kartę do porodu a po porodzie mam pamietać o kontrolach, bo bardzo często występuję poporodowe zapalenie tarczycy, co objawia się osłabieniem, ospałością, brakiem sił, sennością często przypisywanym trudnym chwilom po porodzie.....a to jednak nie to.
Z racji tego , że ja mam już przewlekłe zapalenie tarczycy muszę się pilnować.
To dobrze, że w miarę ok i wiesz jak masz działać i na co zwracać uwagę po porodzie.

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość

Dzień dobry
Ale byłam padnięta po wczorajszych zdjęciach... niby była już 18, ale dalej gorąco... później pojechaliśmy do teścia z życzeniami i załapaliśmy się na grilla.

Jak witałam się z teściową to powiedziałam "Mama też taka opalona!" (teść się mocno opalił) na co siostra mojego męża "A myślałam, że powiesz Mama też taka gruba!". Odparowałam "A kto tu jest gruby? Bo ja akurat nie jestem gruba tylko w ciąży" Później do mojego męża wypaliła coś z tekstem "Brat, Tobie to się przytyło", a tak się składa, że tż zrzucił kilka kg...

Ja nie wiem czy ona jest jakaś ograniczona czy co... tzn w sumie wiem następnym razem jej powiem, że jej za to zmarszczek przybyło, a nikt jej tego nie wypomina...
Przyjemne teksty.

Cytat:
No to jeszcze brzuszek,33tc
Super, ślicznie zarysowany.

Cytat:

ale dziś gorąco już nie mam czym oddychać i poce sie leżąc na kanapie ahhh, mam nadzieje, ze po weekendzie temp troche spadnie
Brawa za 35+0!!!!

Ja też umieram w tym upale, u nas w weekend ma padać, może się poprawi coś...

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
Fajne łóżeczko! Też nam się podobalo, ale w efekcie kupiliśmy inne

Dzisiaj w końcu się wyspałam
Wczoraj 'przed snem' zdrzemnełam się ze 2 godziny.. Poszlam się umyć i dalej spać.. i tak do 8.30 W końcu czuję się wypoczęta.. U mnie też zapowiadają upały.. Już czuje duchote

Ja też tak "lubię" się zdrzemnąć przed snem.

Cytat:

Tak, Kasia Ruda dobrze pisze, no i nie wolno jeździć bez pasów. Też mam adapter, dobrze się sprawdza.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 10:17   #761
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Ja tak! A jak slysze moja tesciowa, ze po co te pasy zapinam to mi sie noz w kieszeni otwiera!!
Zdecydowanie bedzpieczniej i dla nas i dziecka z pasami!
My nie mamy auta, ale jak jedziemy z kimś to zawszę słyszę te pseudo troskę o to, że przecież ciężarna się nie musi zapinać.

Ale powiem Wam, że tak jak ciągle jestem uprzedzona do "chłopaka" mojej szwagierki to ostatnio dołożył to tego właśnie najpierw tym niezapinaniem pasów. Tak się składa, że ja ostatnio zdawałam testy na prawo jazdy wiec mu wyjechałam formułką z kodeksu drogowego. Zresztą w PL też nie ma takiego przepisu, który mówi, że ciężarna nie musi. Jest tylko informacja o tym, że jeżeli lekarz wyda takie oświadczenie na piśmie.

To ostatnio powiedział, że jak będę rodzić to mam dzwonić po niego, bo nawet jeśli będzie po dwóch piwach to jak do porodu to może mnie zawieźć i policja się nawet nie przyczepi.
Nie wiem jaką patologią musiałabym być by wsiąść komuś nietrzeźwemu do auta. Ja gratuluję mojej szwagierce inteligencji jej nowego życiowego partnera. Ciekawe czy swoje dzieci będzie tak właśnie wozić....po dwóch piwach...

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Obudziłam się dzisiaj z beznadziejnym humorem i jeszcze za oknem deszcz. Zjadłam śniadanie, kawa niedopita jak zawsze - już chyba tylko z przyzwyczajenia ją robię - i lecę na spacer póki nie siąpi. Mam plan na urlopie jednak się trochę ruszać...bo czuję jak moja kondycja sięgnęła dna.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-24, 10:19   #762
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Ładny

Cytat:
O kurde!

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Zastrzyku z celestonu nie przegapisz. Boli masakrycznie. Poza tym to jest domięśniowe, więc raczej na pewno nie pójdzie w żyłę
Zdecydowanie nie da się przegapić

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość

Ja jestem w depresji aktualnie, czuję się jak słoń. Możemy poczekać na wybory po rozpakowaniu się?:P

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Czyli trzymają bo liczba zajętych łóżek musi się zgadzać....Przy wypisie powiedzą proszę leżeć (profilaktycznie), postraszą szybszym porodem i oto przepis na wystraszoną zdrową ciężarną...
Po porodzie może być jeszcze lepszy cyc!

Akurat nieciekawy zapis KTG z powodu braku ruchów płodu jest dobrym uzasadnieniem przetrzymania w szpitalu. Zapis gdy dziecko śpi i się nie rusza jest bardzo podobny do zapisu już zagrażającego dla płodu. Więc lepiej posiedzieć te 3 dni w szpitalu i mieć czyste sumienie
Stary 2016-06-24, 10:32   #763
ziuta.
Rozeznanie

Cytat:
Dzień dobry
Ale byłam padnięta po wczorajszych zdjęciach... niby była już 18, ale dalej gorąco... później pojechaliśmy do teścia z życzeniami i załapaliśmy się na grilla.

Jak witałam się z teściową to powiedziałam "Mama też taka opalona!" (teść się mocno opalił) na co siostra mojego męża "A myślałam, że powiesz Mama też taka gruba!". Odparowałam "A kto tu jest gruby? Bo ja akurat nie jestem gruba tylko w ciąży" Później do mojego męża wypaliła coś z tekstem "Brat, Tobie to się przytyło", a tak się składa, że tż zrzucił kilka kg...

Ja nie wiem czy ona jest jakaś ograniczona czy co... tzn w sumie wiem następnym razem jej powiem, że jej za to zmarszczek przybyło, a nikt jej tego nie wypomina...
Złośliwa baba

Cytat:
Nie wiem ile posiłków jak dotrwam do konca dnia to powiem

W mokrym podkoszulku to ja a właściwie mój biust wygra. Nie macie szans
Czyli jest kolejna ochotniczka do konkursu! Ktoś jeszcze?

Cytat:
Ja tam mogę głosować

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Taka utajniona kroplówka, że w zasadzie nic To jest czysta sól fizjologiczna, nic tam nie masz dodane Czekaj cierpliwie na zastrzyk w pupę
Nie będziesz głosować tylko weźmiesz udział w konkursie. Chociaż dla Ciebie to jakaś kategoria piórkowa by się przydała

Cytat:
Superancki ale przy moim to jakiś taki malutki

Cytat:

Piękny komplet i jaki prosty!
a brzuszek cudowny

za nowy tydzień
Kocyk prosty bo zdjęcie z daleka i oświetlenie słabe
U mnie też ukrop, a dziś jeszcze na sr muszę jechać a moje auto nie ma klimy

Cytat:
Dostałam drugie śniadanie. Kromka chleba plasterek wędliny i kiszony

Wysłane za pomocą magii
Szybko zapomnieli a myślałam że będziesz jechać na żółtym serze przez cały czas.

Cytat:
Ja już po kursach w jednostce, dziś miałam tylko 2h. Zresztą chłopaki już mocno rozleniwieni, jak im się dzieci nie rodzą (dwóch z nich zostało niedawno zostało tatusiami) to euro oglądają itd. . Na 13 mam kursy w hospicjum a jeszcze muszę do szpitala zalecieć, zarejestrować teścia na kontrolę bo zapomnieli wczoraj. Miałam na basen jechać ale po pierwsze po ostatnim razie TŻet rozwiesił tylko ręcznik a stroju nie i strój jest teraz ekhem, jakby tu delikatnie....'pachnący' a po drugie stopy mi spuchły i wyglądają jak serdelki, wstyd się pokazać. Zaraz chyba chwilę poleżakuję, może co nieco zejdzie.

Fotki już wrzuciłam. Jak się odważę to jeszcze kiedyś wrzucę w bardziej obcisłej kiecce .
Kocyk w 1h? Nie za dużo od siebie wymagasz?
Wy wszystkie tak te chlebki pieczecie? Przez Was kompleksów dostanę.... Ja się już chyba 3 dzień przymierzam i ciasta zrobić nie mogę a mam ciekawy przepis i bez pieczenia.
A kiedy koleżanko Ty chcesz piec chleb? Między jednostką, hospicjum, szpitalem, basenem, zakupami itp, itd Czy ty w ogóle zauważyłaś że jesteś w 8. m-cu ciąży?
Mnie też stopy puchną

Cytat:

Mam adapter do pasów, jest to bezpieczne dla dziecka no i wygodne dla matki- nic w brzuch nie ciśnie.

Cytat:
Dapresja? 1 dzień bez pracy i już depresja?
Kobieto pięknie wyglądasz. 90% facetów nie rzuca się na kości. W jednej pracy gdzie pracowałam z samymi facetami na 12 facetów tylko jeden wolał takie chuderlaki, to cała reszta się dziwiła- cytuję "dlaczego on lubi takie niedożywione kobiety"

Od tygodnia nie mam krwotoków z nosa
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 10:35   #764
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Mogliby mi zamienić ilośc chleba na warzywa

Wysłane za pomocą magii
ehkm.. jak ja leżałam to z warzywa było nic..po prostu nic..przez 6 dni nie widziałam ,zeby był pomidor,liść sałaty,rzodkiewka czy nawet kiszony..

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Przynajmniej chleb ściemniał od wczoraj.

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Hej,

Po wizycie u endo, w miarę OK. Za m-c dostanę już jakąś kartę do porodu a po porodzie mam pamietać o kontrolach, bo bardzo często występuję poporodowe zapalenie tarczycy, co objawia się osłabieniem, ospałością, brakiem sił, sennością często przypisywanym trudnym chwilom po porodzie.....a to jednak nie to.
Z racji tego , że ja mam już przewlekłe zapalenie tarczycy muszę się pilnować.

zaczynam nadrabianie wczorajszego dnia ....
dobrze,że lekarka wyjaśniła co się może dziać po ciąży..

powodzenia

Cytat:

Cytat:
fajny..wcale nie taki olbrzymi jak zapowiadałaś.. ale sweter? jest gdzieś chłodniej w pl?

Cytat:

o cholera

Cytat:
Dostałam drugie śniadanie. Kromka chleba plasterek wędliny i kiszony

Wysłane za pomocą magii
ooo..zapomnieli,że nie jesz mięcha czy wege wędlina

Cytat:

oczywiście,że w pasach..
a ja jestem taka szybka,że wczoraj przyszedł mi adapter do pasów..rychło w czas

Cytat:

o właśnie..

ja już po pierwszej drzemce..topie się

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 10:38   #765
Origa
Rozeznanie

Hej piątkowo

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość
Dokladnie, dobrze ze tylko reka zlamana i nic powazniejszego. Oczywiscie nikt nie wie dokladnie co sie stalo, bo moj brat nigdy nic nie mowi wydalo sie, ze cos wywineli, bo nie mieli tyle kasy przy sobie, zeby za lawete zaplacic i do taty dzwonili, zeby im przelal to co brakuje, bo glupki chcieli pociagiem wracac i lawete brac stamtad.

Oj jak ja wam zazdroszcze tych foteli do karmienia chocbym nie wiem jak sie starala to nie mielibysmy gdzie go ustawic
Dobrze, że nic poważniejszego im się nie stało
Ja tez zazdraszczam foteli do karmienia - u mnie nie ma szans, żeby jeszcze jakis mebel gdziekolwiek zmieścic:/

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Chyba moj synek sie przekrecil w poprzek bo glowe czuje z lewej strony a nie jak zwykle pod piersiami. Moze jeszcze troche i bedzie do gory nogami mam przynajmniej nadzieje.
za przekręcenie

Cytat:
O nie! Chciałam wrzucić zdjęcia i nie chcą się załączyć
Edit- udało się to moje dzieło- kocyk minky i poduszeczka do wózka

Cytat:
Dzień dobry

A może ta bratowa Ci po prostu zazdrości ciąży i tak odreagowuje

virginia, ziuta super brzuszki!

Cytat:

Mmmmmm...przepis wygląda na prosty i smaczny, może też się skuszę wieczorem i zrobię na weekend takie ciacho...tylko zamiast tych wiorków z masłem i cukrem wyłożę górę truskawkami
Ja jeżdże w pasach i pewnie do końca (o ile się będę w stanie dopiąć) będę ich używać. W ogóle sobie nie wyobrażam pasów nie zapiąć, a już kilku taksówkarzy mi mówiło "a Pani to nie musi zapinać". Ja nie wiem skąd w narodzie takie pomysły

Czekając wczoraj na Tż zaatakowałam alledrogo i kupiłam w końcu łóżeczko, materac (kokos-pianka-kokos), pościel i trochę innych rzeczy typu podkłady poporodowe i do przewijania, majtki siatkowe, myjki flanelowe, pieluszki bambusowe i muslinowe. Zostają mi z takich rzeczy jakies kocyki, ewentualnie okrycie po kąpieli, może otulacz (zobaczę jak te pieluchy bambusowe będą na zywo wyglądać, bo w opisie jest, że do otulania idealne), koszule dla mnie i staniki (ale to jeszcze nie wiem czy nie stacjonarnie) plus szlafrok do szpitala no i gemini - ale to sobie zostawiam na przyszły tydzień.
Byliśmy na basenie i powiem Wam, że rewelacja - już zapomniałam jakie to przyjemne Ludzi dosłownie kilka sztuk (ratownik mówił, że mało kto nawet z bloków po drugiej stronie ulicy wie o istnieniu tego basenu, raczej goście hotelowi z niego korzystają), basen taki typowo hotelowy, o półokrąglym kształcie, ale bez problemu da się przepłynąć i trochę zmęczyć, choć pojęcia nie mam, ile ma metrów. Od następnego poniedziałku planuję 2 razy w tygodniu tam smigać.
A za godzinkę jadę do koleżanki, która ma basen w ogrodzie - na zdjęciu basening z ostatniego wtorku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg basen2.jpg (203,4 KB, 17 załadowań)
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 10:44   #766
tija93
Zakorzenienie

Mam w sumie tak przyjemnie w mieszkaniu (23st), aleee tak mi się spać chce.

Ogólnie to w przyszłym tygodniu kupuję herbatę z liści malin (pan w zielarskim ma dostawę) i wiesiołka

Virginia też jeżdżę w pasach Od lutego mam ten adapter, w sumie od niedawna się przydaję

Piernik Ty na kolejną ciążę już adapter kupiłaś?

Cytat:

Nie będziesz głosować tylko weźmiesz udział w konkursie. Chociaż dla Ciebie to jakaś kategoria piórkowa by się przydała
Mamy biusty oceniać, nie brzuchy Chyba, że masz coś do mojego w sumie niewielkiego biustu
Stary 2016-06-24, 10:54   #767
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
A za godzinkę jadę do koleżanki, która ma basen w ogrodzie - na zdjęciu basening z ostatniego wtorku
o ludzie..weź mnie i tam wsadź..obiecuję,że będę cicho siedzieć..

Cytat:

Ogólnie to w przyszłym tygodniu kupuję herbatę z liści malin (pan w zielarskim ma dostawę) i wiesiołka

ja mam 27stop.

już? dopiero chciałaś ,żeby kurier zakładał Ci krążek

ano w sumie tak stwierdziłam..że teraz te niecałe dwa miesiące sie przyda, a potem po jakiś 9 miesiącach po rozwiązaniu będziemy pracować nad Tośkiem gin mnie namawiał ostatnio
Stary 2016-06-24, 10:56   #768
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
o ludzie..weź mnie i tam wsadź..obiecuję,że będę cicho siedzieć..

ja mam 27stop.

już? dopiero chciałaś ,żeby kurier zakładał Ci krążek

ano w sumie tak stwierdziłam..że teraz te niecałe dwa miesiące sie przyda, a potem po jakiś 9 miesiącach po rozwiązaniu będziemy pracować nad Tośkiem gin mnie namawiał ostatnio

Uu 27st, współczuję

Zobacz jak to się człowiekowi szybko priorytety zmieniają

Ale fajnie, że będziecie nad Tośkiem pracować!
Stary 2016-06-24, 10:59   #769
florencee
Zadomowienie

Cytat:

Super! U mnie też jakby lepiej i z dziąsłami nawet się poprawiło.

Cytat:
oczywiście,że w pasach..
a ja jestem taka szybka,że wczoraj przyszedł mi adapter do pasów..rychło w czas
Też się baaardzo wcześnie zabrałam za zakup, z miesiąc temu go sobie załatwiłam, dopiero planowana dłuższa trasa mnie zmotywowała. Ale już się trochę najeździł z nami i na pewno warto tak zadbać o bezpieczeństwo.

Cytat:

Czekając wczoraj na Tż zaatakowałam alledrogo i kupiłam w końcu łóżeczko, materac (kokos-pianka-kokos), pościel i trochę innych rzeczy typu podkłady poporodowe i do przewijania, majtki siatkowe, myjki flanelowe, pieluszki bambusowe i muslinowe. Zostają mi z takich rzeczy jakies kocyki, ewentualnie okrycie po kąpieli, może otulacz (zobaczę jak te pieluchy bambusowe będą na zywo wyglądać, bo w opisie jest, że do otulania idealne), koszule dla mnie i staniki (ale to jeszcze nie wiem czy nie stacjonarnie) plus szlafrok do szpitala no i gemini - ale to sobie zostawiam na przyszły tydzień.
Byliśmy na basenie i powiem Wam, że rewelacja - już zapomniałam jakie to przyjemne Ludzi dosłownie kilka sztuk (ratownik mówił, że mało kto nawet z bloków po drugiej stronie ulicy wie o istnieniu tego basenu, raczej goście hotelowi z niego korzystają), basen taki typowo hotelowy, o półokrąglym kształcie, ale bez problemu da się przepłynąć i trochę zmęczyć, choć pojęcia nie mam, ile ma metrów. Od następnego poniedziałku planuję 2 razy w tygodniu tam smigać.

Super, że sobie popływałaś i kolejny basen się zapowiada.

Brawa za zakupy.
Jakie wybrałaś łóżeczko?

Uzupełniam teraz jeszcze moją wyprawkę zbierając powoli do koszyka to i owo, zostały mi takie różne prześcieradłowe sprawy.

Chyba już był ten temat, ale sobie nie zapisałam.
Kupowałyście jakiś podkład pod prześcieradło do łóżeczka, coś tego typu?
http://allegro.pl/nieprzemakalny-och...694335114.html

A do wózka, kołyski warto zaopatrzyć się też w prześcieradełko jakieś plus też jakiś podkład ewentualnie pod to?
Np. http://allegro.pl/przescieradlo-38x8...951534425.html (acz nie wiem jeszcze czy to dobry dla mnie wymiar :P).

Poduszkę klin kupować od razu czy jakby np. mi mały ulewał?

Poza tym będzie spać na prześcieradle oraz w śpiworku/rożku i kołdry, poduszki na razie nie potrzebuję kupować?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-24, 11:00   #770
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:
koniecznie! też mam adapter ale musze się przyznać że tak po mieście do pracy to go nie zapinam. Chyba że jadę jako kierowca.

Cytat:
Ale powiem Wam, że tak jak ciągle jestem uprzedzona do "chłopaka" mojej szwagierki to ostatnio dołożył to tego właśnie najpierw tym niezapinaniem pasów. Tak się składa, że ja ostatnio zdawałam testy na prawo jazdy wiec mu wyjechałam formułką z kodeksu drogowego. Zresztą w PL też nie ma takiego przepisu, który mówi, że ciężarna nie musi. Jest tylko informacja o tym, że jeżeli lekarz wyda takie oświadczenie na piśmie.

To ostatnio powiedział, że jak będę rodzić to mam dzwonić po niego, bo nawet jeśli będzie po dwóch piwach to jak do porodu to może mnie zawieźć i policja się nawet nie przyczepi.
Nie wiem jaką patologią musiałabym być by wsiąść komuś nietrzeźwemu do auta. Ja gratuluję mojej szwagierce inteligencji jej nowego życiowego partnera. Ciekawe czy swoje dzieci będzie tak właśnie wozić....po dwóch piwach...
jesooooo ja mam uczulenie na takie gadanie "jedno piwo wypiłem to mogę prowadzić"... staram się unikać jeżdżenia z takimi kierowcami a jak nie mam wyboru to baaardzo cierpię.. skrajnie nieodpowiedzialne to. Zresztą tak samo jak prowadzenie auta podczas zaawansowanego przeziębienia

Cytat:
To jest szansa że się na kolejnym wątku spotkamy

Ja się zaczęłam za to zastanawiać czy nie kupić łóżeczka dostawnego do naszego łóżka. Chciałam żeby mały na początku spał z nami w łóżku, ale zaczynam się zastanawiać czy się pomieścimy... łózko mamy 140cm szerokie...

Florencee ja poduszki nie kupuję. A odnośnie podkładów to jakiś czas temu dziewczyny wrzucały linki do takich oddychających ale nie zapisałam

Edytowane przez scoiatael86
Czas edycji: 2016-06-24 o 11:03
scoiatael86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 11:03   #771
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
My nie mamy auta, ale jak jedziemy z kimś to zawszę słyszę te pseudo troskę o to, że przecież ciężarna się nie musi zapinać.

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Obudziłam się dzisiaj z beznadziejnym humorem i jeszcze za oknem deszcz. Zjadłam śniadanie, kawa niedopita jak zawsze - już chyba tylko z przyzwyczajenia ją robię - i lecę na spacer póki nie siąpi. Mam plan na urlopie jednak się trochę ruszać...bo czuję jak moja kondycja sięgnęła dna.
Ja tez takich ludzi nie toleruje :/ w zyciu bym do auta z nim nie wsiadla...

Cytat:
Złośliwa baba

Czyli jest kolejna ochotniczka do konkursu! Ktoś jeszcze?

Superancki ale przy moim to jakiś taki malutki

za nowy tydzień
Kocyk prosty bo zdjęcie z daleka i oświetlenie słabe
U mnie też ukrop, a dziś jeszcze na sr muszę jechać a moje auto nie ma klimy

Szybko zapomnieli a myślałam że będziesz jechać na żółtym serze przez cały czas.

A kiedy koleżanko Ty chcesz piec chleb? Między jednostką, hospicjum, szpitalem, basenem, zakupami itp, itd Czy ty w ogóle zauważyłaś że jesteś w 8. m-cu ciąży?
Mnie też stopy puchną

Mam adapter do pasów, jest to bezpieczne dla dziecka no i wygodne dla matki- nic w brzuch nie ciśnie.

Dapresja? 1 dzień bez pracy i już depresja?
Kobieto pięknie wyglądasz. 90% facetów nie rzuca się na kości. W jednej pracy gdzie pracowałam z samymi facetami na 12 facetów tylko jeden wolał takie chuderlaki, to cała reszta się dziwiła- cytuję "dlaczego on lubi takie niedożywione kobiety"

juz nie badz taka skromna sliczny Ci wyszedl ja zrobilam zdecydowanie wiekszy

Cytat:
Hej piątkowo

Dobrze, że nic poważniejszego im się nie stało
Ja tez zazdraszczam foteli do karmienia - u mnie nie ma szans, żeby jeszcze jakis mebel gdziekolwiek zmieścic:/

za przekręcenie

A może ta bratowa Ci po prostu zazdrości ciąży i tak odreagowuje

virginia, ziuta super brzuszki!

Mmmmmm...przepis wygląda na prosty i smaczny, może też się skuszę wieczorem i zrobię na weekend takie ciacho...tylko zamiast tych wiorków z masłem i cukrem wyłożę górę truskawkami
Ja jeżdże w pasach i pewnie do końca (o ile się będę w stanie dopiąć) będę ich używać. W ogóle sobie nie wyobrażam pasów nie zapiąć, a już kilku taksówkarzy mi mówiło "a Pani to nie musi zapinać". Ja nie wiem skąd w narodzie takie pomysły

gratuluje zakupow!
Nigdy nie bylam na alledrogo, musze to nadrobic
A basenu to wciaz zazdroszcze!
Musze przymierzyc stroj czy w niego wejde i moze jutro bym sie na basen wybrala...

Cytat:

Virginia też jeżdżę w pasach Od lutego mam ten adapter, w sumie od niedawna się przydaję

Mamy biusty oceniać, nie brzuchy Chyba, że masz coś do mojego w sumie niewielkiego biustu
Zazdroszcze temperatury w domu....

A herbate z lisci od kiedy mozna pic? Bo pani w zielarskim powiedziala mi ze na sam koniec, a moja w szafce juz czeka
I o wiesiolku mi tez napisz co i jak, moze tez zakupie?

Mani hybrydowy <3
Stary 2016-06-24, 11:08   #772
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Uzupełniam teraz jeszcze moją wyprawkę zbierając powoli do koszyka to i owo, zostały mi takie różne prześcieradłowe sprawy.

A do wózka, kołyski warto zaopatrzyć się też w prześcieradełko jakieś plus też jakiś podkład ewentualnie pod to?
Np. http://allegro.pl/przescieradlo-38x8...951534425.html (acz nie wiem jeszcze czy to dobry dla mnie wymiar :P).

Poza tym będzie spać na prześcieradle oraz w śpiworku/rożku i kołdry, poduszki na razie nie potrzebuję kupować?
Nie kupuje póki co podkładu pod łóżeczko Zanim siusiu doleci do materaca będzie musiało przelecieć pampersa, ubranko, śpiworek/rożek, prześcieradło - według mnie dość dużo

Do wózka też nie kupuję prześcieradła, ale będę pod dziecko coś podkładać. Jakąś pieluchę czy inny kocyk.

Z klinem też odpuszczam, jak będzie potrzebny to być może kupię Zawsze można coś pod nogi łóżeczka podłożyć.

Tak, narazie dziecko nie potrzebuje poduszki. Kołdrę to jak Ty uważasz, ale zapewne nie w sierpniu

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:

A herbate z lisci od kiedy mozna pic? Bo pani w zielarskim powiedziala mi ze na sam koniec, a moja w szafce juz czeka
Z tym też jest oczywiście mnóstwo wersji Ja chce i jedno i drugie od 34 zacząć brać. Generalnie to nie ma na tyle mocy by jakoś specjalnie zaszkodzić. Wręcz pewnie w dużej mierze jak działa to tak jak plecebo. Herbatkę kilka razy dziennie, a wiesiołek tak jak na opakowaniu podają (jakieś 4-5 kapsułek). Czytałam, że są panie co rozłupują te kapsułki z wiesiołkiem i stosują ten olej do masażu krocza
Stary 2016-06-24, 11:16   #773
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

Ale fajnie, że będziecie nad Tośkiem pracować!
jeszcze zobaczymy jak poród wpłynie na te plany

Cytat:
Też się baaardzo wcześnie zabrałam za zakup, z miesiąc temu go sobie załatwiłam, dopiero planowana dłuższa trasa mnie zmotywowała. Ale już się trochę najeździł z nami i na pewno warto tak zadbać o bezpieczeństwo.

lepiej późno niż wcale..

ja mam jeden podkład pod prześcieradło z motherhood..patrz,żeby był z materiału nieoddychającego a nie jakieś ceraty..

ja chcę kupić prześcieradło do gondoli,ale jeszcze nie wybrałam..podkładów do wózka nie biorę, do kołyski to nie wiem, bo nie mam..

ja klina dokupię jak będzie potrzebny..zawsze można lekko unieść część łóżeczka od strony głowy wkładając coś pod nogi łóżeczka..

u nas Mała będzie kimac na prześcieradle, bez kołdry i poduszki, w zależności od temperatury pod otulaczem,kocykiem lub w śpiworku.. mam taki grubszy koc , ale chyba zostawie go na spacery zimą do wózka a w nocy inne rozwiązania póki co będę stosować
o taki:

Cytat:
To jest szansa że się na kolejnym wątku spotkamy

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
jesooooo ja mam uczulenie na takie gadanie "jedno piwo wypiłem to mogę prowadzić"... staram się unikać jeżdżenia z takimi kierowcami a jak nie mam wyboru to baaardzo cierpię.. skrajnie nieodpowiedzialne to. Zresztą tak samo jak prowadzenie auta podczas zaawansowanego przeziębienia
to ja znam jeszcze lepszą wersję- mój znajomy twierdzi,że jedno piwo na godzinę mozna wypić i może jechać, bo tyle się "spala" to jego piwo,czyli np 8 godzin=8piw i moze jechać:rolleyes :

Cytat:

na sam koniec? to jak Ty jestes w 36tygodniu to to już jest prawie koniec

Cytat:

Z tym też jest oczywiście mnóstwo wersji Ja chce i jedno i drugie od 34 zacząć brać. Generalnie to nie ma na tyle mocy by jakoś specjalnie zaszkodzić. Wręcz pewnie w dużej mierze jak działa to tak jak plecebo. Herbatkę kilka razy dziennie, a wiesiołek tak jak na opakowaniu podają (jakieś 4-5 kapsułek). Czytałam, że są panie co rozłupują te kapsułki z wiesiołkiem i stosują ten olej do masażu krocza
jako ciekawostkę powiem,że podczas starań o dziecko wyczytałam o magicznych właściwościach wiesiołka i podczas pierwszego cyklu, kiedy go zastosowałam zaskoczyło..nie wiem czy miało znaczenie,pewnie nie, bo to za krótki czas,ale najważniejszy jest efekt
Stary 2016-06-24, 11:19   #774
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze zobaczymy jak poród wpłynie na te plany

jako ciekawostkę powiem,że podczas starań o dziecko wyczytałam o magicznych właściwościach wiesiołka i podczas pierwszego cyklu, kiedy go zastosowałam zaskoczyło..nie wiem czy miało znaczenie,pewnie nie, bo to za krótki czas,ale najważniejszy jest efekt
Masz takiego lekarza, że myślę, że Cię z łatwością przekona

Też czytałam, że wiesiołek świetnie działa na płodność
Stary 2016-06-24, 11:25   #775
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
to ide robić herbate!! a wiesiołka koniecznie musze dziś gdzieś zakupić ;D

Cytat:
na sam koniec? to jak Ty jestes w 36tygodniu to to już jest prawie koniec
ona mówiła nawet o ostatnich 2ch tygodniach :P
no już prawie koniec.... chyba zaczynam sie bać...

Mani hybrydowy <3
Stary 2016-06-24, 11:31   #776
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość

Dostałam dożylnie jedynie co odczułam to przyjemny chłód. I pózniej to długie leżenie pod kroplówka.

Dobrze ze juz sie skończyła bo nie miałam jak sie zebrać do toalety

Wysłane za pomocą magii

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
Śniadanie całkiem spoko, tylko dziś sałaty brakuje i byłby ideał:P Tylko ciekawe czy chleb z ziaren czy barwiony karmelem:P

Ale cukrzyca nie wywołuje szybszego porodu. Zwłaszcza nie taka z dietą. A jakie Ty masz wady budowy?

Na szczęście maz przywiózł mój chleb

Wysłane za pomocą magii
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 11:31   #777
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Masz takiego lekarza, że myślę, że Cię z łatwością przekona
wizyty u niego to sama przyjemność, więc nawet mocno mnie nie musi przekonywać

Cytat:

ona mówiła nawet o ostatnich 2ch tygodniach :P
to by się zgadzało, bo za 2 tygodnie to Wy jesteście donoszone

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-24, 11:34   #778
Krefetka
Zadomowienie

Sierpnióweczki 2016! Część VI.

Cytat:
Przez najbliższe dwa lata nic się nie zmieni))

Dla mnie jedynym problemem w tym wszystkim jest to, by nie musieć wyrabiać Oliwii paszportu przed jej 18tką....bo będę musiała o ten paszport wystąpić do sądu. A mi się nie chce:P

[/COLOR]

Podobno wartość funta spadła :/

Wysłane za pomocą magii

Edytowane przez Krefetka
Czas edycji: 2016-06-24 o 11:35
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 11:40   #779
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
to by się zgadzało, bo za 2 tygodnie to Wy jesteście donoszone
a nie za 3? skończony 37 to donoszona, nie?

Mani hybrydowy <3
Stary 2016-06-24, 11:40   #780
florencee
Zadomowienie

Cytat:

Ja się zaczęłam za to zastanawiać czy nie kupić łóżeczka dostawnego do naszego łóżka. Chciałam żeby mały na początku spał z nami w łóżku, ale zaczynam się zastanawiać czy się pomieścimy... łózko mamy 140cm szerokie...

Florencee ja poduszki nie kupuję. A odnośnie podkładów to jakiś czas temu dziewczyny wrzucały linki do takich oddychających ale nie zapisałam
Też chciałam takie łóżeczko, co prawda mamy 160 cm, ale się rozpychamy. :P W końcu zamiast tego kosz Mojżesza kupiłam, żeby go w ciągu dnia też po całym mieszkaniu nosić (chociaż chcę, żeby mały w ciągu dnia też spał w łóżeczku i się przyzwyczajał, może się uda robić i tak, i tak). No i przy łóżeczku dostawnym trzeba by komodę wynieść z sypialni.
Dzięki, poszukam sobie tych oddychających.

Cytat:
Nie kupuje póki co podkładu pod łóżeczko Zanim siusiu doleci do materaca będzie musiało przelecieć pampersa, ubranko, śpiworek/rożek, prześcieradło - według mnie dość dużo

Do wózka też nie kupuję prześcieradła, ale będę pod dziecko coś podkładać. Jakąś pieluchę czy inny kocyk.

Z klinem też odpuszczam, jak będzie potrzebny to być może kupię Zawsze można coś pod nogi łóżeczka podłożyć.

Tak, narazie dziecko nie potrzebuje poduszki. Kołdrę to jak Ty uważasz, ale zapewne nie w sierpniu

-
Cytat:

lepiej późno niż wcale..

ja mam jeden podkład pod prześcieradło z motherhood..patrz,żeby był z materiału nieoddychającego a nie jakieś ceraty..

ja chcę kupić prześcieradło do gondoli,ale jeszcze nie wybrałam..podkładów do wózka nie biorę, do kołyski to nie wiem, bo nie mam..

ja klina dokupię jak będzie potrzebny..zawsze można lekko unieść część łóżeczka od strony głowy wkładając coś pod nogi łóżeczka..

u nas Mała będzie kimac na prześcieradle, bez kołdry i poduszki, w zależności od temperatury pod otulaczem,kocykiem lub w śpiworku.. mam taki grubszy koc , ale chyba zostawie go na spacery zimą do wózka a w nocy inne rozwiązania póki co będę stosować
o taki:

Dzięki.

Klin odpuszczam w takim razie. Kołdry nie biorę również, bo też mam kilka różnych śpiworków, kocyków, rożek.
Ale chyba się skuszę na podkład do łóżeczka, do wózka i kosza M. jeśli bym znalazła odpowiedni to może też, no i prześcieradełka do nich.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości