|
|
#4441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7
Czy w te upaly wasze dzieci spia bo moje nie chce
|
#4442 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;62172366]Musimy zostać, bilurbina wzrosła
tak mi smutno, Zosia do tekefonu woła"mamuunaa"[/QUOTE]Ojej biedna ;( życzę żeby Was szybko wypuścili żebyś mogła cieszyć się dwiema coreczkami na raz ![]() Cytat:
Czasem takie noce się zdarzają musimy na spokojnie to przetrwać! ![]() Macie już wózek? U mnie miesiąc bo cc jest delikatne plamienie,czasem lekko brązowo a czasem tylko delikatnie podbarwione krwią. Właśnie dziś Hania skończyła miesiąc! jestem zarazem szczęśliwa bo to już i smutna bo nie ma mnie przy małej :/Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4443 |
|
Zakorzenienie
|
Staram sie uspij Mala na klacie a czy wyjdzie i na jak długo nie wiem
ostatnio usłyszalam ze Tz do dwóch lat ciagle się budzil. Oby z Maja tak nie było. Tz kupil sterylizator do butelek żeby mi ułatwić życie jak pójdzie do pracy. Nie wiem czy mam się cieszyć czy nie... Wiecej radości by mi sprawilo gdyby moje dziecko po każdym karmieniu ucinalo sobie drzemkę. Wczoraj przymierzalam ciuchy iii za rok bede mogla je ubrać... to wszystko małe ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Hania juz jest niemowlakiem
|
#4444 | ||
|
Ania
|
Moja ogolnie spi, ale dzis np jest napraede goraco i widac, ze jej to przeszkadza.. Taka niespokojna jest.
Cytat:
![]() A dla Ciebie duzo sil ![]() Cytat:
jedno spi drugie nie, jedno placze drugie nie. Czasami warto to "zaakceptować", bo jak powtarzam ktorys raz, stres mala odczuwa, moze dlatego jest niespokojna. A czytałas ksiazke jezyk niemowlat? Madre rzeczy tam sa napisane. Wiem, ze latwo mi sie mowi, bo nie mam tego problemu, ale domyslam sie co czujesz. Sprobuj sie trochę zrelaksować, nic na sile
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
|
|
|
#4445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zalezy mi aby miala jak najlepiej ale tez ja juz sil nie mam. Jestem sama z nia całymi dniami bo tz od 18 jest w domu. Spi jak zabity to nie słyszy jak Maja placze. Nie mam czasu zjeść ani ugotować.
|
|
#4446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś tam postękała, niby cycka chciała, ale bardziej się nim bawiła, oczy jak 5 zł i ogólnie po co spać skoro można pomarudzić ![]() Wózek mamy, był w innym sklepie od ręki. A z tamtego sklepu do tej pory się nie odezwali, chociaż ostatnio parę razy twierdzili, że "w tym tygodniu już na pewno będzie". Mam w planie wysmarować im odpowiednią opinię w internecie ![]() Już miesiąc |
|
|
|
|
#4447 |
|
Zakorzenienie
|
Haneczkab dziękujemy
![]() Aniu sterylizator to super sprawa! Ja zamówiłam z canpolu za 109zl elektryczny bo nie mammy mikrofali i jestem bardzo zadowolona wygotowyeanie butekek mnie wkurzalo, zresztą wodą u mnie ma mnóstwo kamienia więc osadzal się na butelkach :/ Ja odkąd Hania została sama z moją mamą poprosiłam mamę żeby dawała jej wodę lub/i herbatkę z koperkiem. Upalnie jest, Hania zjada dużo mniej mojego mleczka myślę, żer trzeba ją dopajac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4448 | ||
|
Ania
|
Cytat:
Wiem, ze jest ciezko, nie wątpię. Olej gotowanie, niech maz ugotuje cos jak wroci, wiem, ze on pracuje, ale Ty tez nie siedzisz.. ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
A ja tez mam sterylizator tylko wlasnie to mikrofali, super sprawa A ja siedze z Hania wlasnie w garazu na dworze jest tak goraco ze nawet w cieniu ciezko siedziec, bo zero wiatru. A garaz tata ma w budynku z kamienia wiec jest troche chłodniej
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
|
|
|
#4449 |
|
Zakorzenienie
|
Może uda mi się ja wypożyczyć
|
#4450 |
|
Zakorzenienie
|
Mi położne i lekarze mówili, że min 2tygodnie powinny być odchody o różnym natężeniu jak ustana szybciej to zgłosić się do lekarza tak samo w necie piszą
Ania kp jest w głowie jak Ciebie czytam to jak by to były moje posty z czasów starszaka, może jak Ci ją zwaza to się okaże, że przybiera a po prostu jest ssaczkiem a jak często i jakie ilości mm jej dajesz?Hmmm mnie ani po pierwszej ciąży sni teraz nie boli obkurczanie i teraz myślę czy wszystko ok
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2016-06-24 o 14:28 |
|
|
|
#4451 |
|
Zakorzenienie
|
Bo wątpię ze w wersji pdf można ja gdzieś pobrać
|
#4452 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hania jest na świeżym powietrzu jednak w przyjemym miejscu bez zaduchu jaki jest przy tych upalach na zewnątrz ![]() Cytat:
Kiedy mogę spodziewać się okresu po porodzie? Jest na to reguła czy przyjdzie kiedy będzie chciał ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4453 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z butli dostaje 3 razy. Max wypija 50 ml. Pierw cycek potem butla. ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
|
|
#4454 |
|
Zakorzenienie
|
ania rozumiem Cię doskonale, moje po dwóch sesjach jedzenia na zmiane z piersi potrafią wydoić 60 ml mm, a czasem godzinę po mm uspokaja je pierś. Ostatnio są bardzo żarłoczne, może jak dziewczyny pisały są upały to chcą pić. Też mnie dobija ostatnio to, bo jak były dni, ze tylko kp, tak ostatnio nawet 3 razy mm, nie potrafię powiedzieć dlaczego poza upałami.
|
|
#4455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Znowu się obudziła... zegnam się
|
|
#4456 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam jezyk niemowląt, podaj maila to ci wyślę
Co do okresu to przy samym kp pojawia się zwykle jak się je konczy, albo jak już makuch malo pije z piersi. Przy starszej okres dostałam jak miała 8mc, wtedt już jadła duzo posiłków z nami a mleko tylko kilka razy dziennie. Na mm trzeba dopajac malucha. Mi dziś położna mówiła że przy takim skwarze to nawet dzieci które są tylko na piersi można dopoic woda. Szczególnie te które miały podwyższoną bilurbine. Choć nie wien jaki to ma związek.. Dziewczyny jak mi tu smutno! Mam dwie córy i teraz ani jednej nie mam przy sobie! Na szczęście Hanie teraz odebralam na karmienie i fajnie ściągnęła mi mleko z jednej piersi. Drugiej już nie chciała, a twarda jak kamien... z laktatorem muszę uważać bo może jeszcze pobudzić laktacje więc muszę się pomeczyc |
|
|
|
#4457 |
|
Zadomowienie
|
Ania - Maja jak nie spi to ciagle placze/szaleje?
Jesli odlozysz ja na chwile i jest spokojna to idz do kuchni i cos zjedz! A jesli jest niespokojna to tez idz do kuchni i wez sobie cokolwiek do jedzenia ze soba. Maji przez 5 min Twojej nieobecnosci nic sie nie stanie, a musisz przeciez kiedys jesc! |
|
|
|
#4458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bez sensu przecież sama się nie pchalas do szpitala ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Ja dzisiaj obiad zimny jadłam. Bo Zuzia spać nie chciała, tylko mi na rękach, co dołożę to za 2 minuty juz płacz i na rękach się uspokajala. W międzyczasie Bartkowe problemy- mama pomóż zdjąć spodnie, a pomóż nałożyć koszulkę. I tak latalam od jednego do drugiego. Upały na pewno też się dzieciom dają we znaki |
|
|
|
|
#4459 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry Mamusie
My czujemy się dobrze, ja wstalam wczoraj o 21 a dziś od 6 mam przy sobie Marcelinkę Ale moje dziecko jest typowym cesarkowym śpiochem i od rana śpi... Mamy przez to problem z przystawianiem bo jeszcze nie złapie a juz w komono uderza Mam nadziejë, że jutro będzie bardziej aktywna...
|
#4460 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że jutro wyjdziemy i na spokojnie poprzystawiamy się w domu Moje Kochanie po pępkowym jeszcze dochodzi do siebie... Jak narazie twierdzi, że więcej nie pije
|
|
#4462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja Bartka karmiłam przez pierwsze pół roku wyłącznie piersią a pierwszy okres po porodzie dostałam po 4 miesiącach. Wiec dosyć szybko. a mam koleżankikktóre krótko karmiłam piersią- miesiąc albo nawet i krócej a okresu nie miały ponad pół roku
|
|
|
|
|
#4463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4464 |
|
Zakorzenienie
|
Chudziaszek jeśli Cienko niepokoi to może skonsultuj to z ginekologia albo chociaż położna środowiskowa. Była już u Was?
Może to jakieś chwilowe. Bo u mnie też jednego dnia były krwiste odchody, drugiego juz takie jasniutkie. A później znów krwiste. Dziś rano pisałam ze juz nie krwawie- to już nieaktualne znów lecą krwisto- śluzowe odchody
|
|
|
|
#4465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja siostra po cc plamila tylko tydzień. Położna, która do niej przychodzila twierdzila, że to za krótko ale gin na wizycie powiedzial, że teraz w trakcie cesarki tak czyszcza, że naprawdę niewiele tam w środku zostaje i tydzień jest ok. Siostra jest już 4 lata po cc i jest wszystko ok Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- A okres przy rozwiniętym całodobowo kp dostałam po 4 miesiącach a więc bardzo szybko. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Australia jak będziesz miała chwilkę to wpisz proszę wzrost mojego Kubulka 57cm. Dziekuje Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj to chociaz dłużej pospala ale szału nie bylo.Zastanawiam się czy to nie przez mleko mm. Wcześniej jadla Babilon pro natura a teraz ma nan. Moze ten nan ja pobudza :/ juz sama nie wiem.
|
|
#4467 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;62189826]Ja mam jezyk niemowląt, podaj maila to ci wyślę
Co do okresu to przy samym kp pojawia się zwykle jak się je konczy, albo jak już makuch malo pije z piersi. Przy starszej okres dostałam jak miała 8mc, wtedt już jadła duzo posiłków z nami a mleko tylko kilka razy dziennie. Na mm trzeba dopajac malucha. Mi dziś położna mówiła że przy takim skwarze to nawet dzieci które są tylko na piersi można dopoic woda. Szczególnie te które miały podwyższoną bilurbine. Choć nie wien jaki to ma związek.. Dziewczyny jak mi tu smutno! Mam dwie córy i teraz ani jednej nie mam przy sobie! Na szczęście Hanie teraz odebralam na karmienie i fajnie ściągnęła mi mleko z jednej piersi. Drugiej już nie chciała, a twarda jak kamien... z laktatorem muszę uważać bo może jeszcze pobudzić laktacje więc muszę się pomeczyc[/QUOTE] Dzanet a wyslesz mi? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Tak dumam kiedy ja okres dostanę bo piersią próbowałam karmić 3tygodnie teraz rozlaka więc wiadomo nie karmię :/ ale jak piszecie że nie ma reguły to będę po prostu czekała. Nie znam dnia ani godziny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4468 | |
|
Zakorzenienie
|
Przytulila sie do klaty i zasnela.
---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
|
|
#4469 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
Mi na wizycie powiedziala wlasnie, że niedługo mogę dostać i faktycznie dostałam po jakiś 2 tyg. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4470 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;62189826]Ja mam jezyk niemowląt, podaj maila to ci wyślę
Co do okresu to przy samym kp pojawia się zwykle jak się je konczy, albo jak już makuch malo pije z piersi. Przy starszej okres dostałam jak miała 8mc, wtedt już jadła duzo posiłków z nami a mleko tylko kilka razy dziennie. Na mm trzeba dopajac malucha. Mi dziś położna mówiła że przy takim skwarze to nawet dzieci które są tylko na piersi można dopoic woda. Szczególnie te które miały podwyższoną bilurbine. Choć nie wien jaki to ma związek.. Dziewczyny jak mi tu smutno! Mam dwie córy i teraz ani jednej nie mam przy sobie! Na szczęście Hanie teraz odebralam na karmienie i fajnie ściągnęła mi mleko z jednej piersi. Drugiej już nie chciała, a twarda jak kamien... z laktatorem muszę uważać bo może jeszcze pobudzić laktacje więc muszę się pomeczyc[/QUOTE] A wyślesz mi też? ![]() Dobrze, że piszesz o tym dopajaniu przy wyższej bilirubinie jeśli dziecko jeszcze ma żółtaczkę, to może dlatego, żeby szybciej minęła? Jak dziecko więcej siusia to żółtaczka szybciej wychodzi. Tęsknota za dzieckiem jest okropna! Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:51.

tak mi smutno, Zosia do tekefonu woła"mamuunaa"[/QUOTE]

Normalnie chyba pierwszy raz dopadła mnie taka bezsilność i złość jednocześnie
Ale to chyba też dlatego, że skumulowało się moje zmęczenie (nie robiłam sobie drzemek w ciągu dnia), no i pobyt mamy też momentami mnie doprowadzał do szału... Ale od dziś już jesteśmy bez "obstawy", więc mam nadzieję, że będzie lepiej.

Coś tam postękała, niby cycka chciała, ale bardziej się nim bawiła, oczy jak 5 zł i ogólnie po co spać skoro można pomarudzić 

a jak często i jakie ilości mm jej dajesz?