Porodów już oczekujemy, w torby z Biedry się pakujemy! Lipcówki 2016 część X ! - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-24, 13:55   #4291
kamila_509
Zakorzenienie

Dot.: Porodów już oczekujemy, w torby z Biedry się pakujemy! Lipcówki 2016 część X !

Cytat:
Napisane przez kattoo Pokaż wiadomość
Oby oby Nie musisz specjalnie sprzatac jak bede wpadac 😂

Gratulacje! Musialas pekac z dumy! 😍
Chcesz się przykleić do podłogi ?
Stary 2016-06-24, 13:58   #4292
kattoo
Zakorzenienie

Dot.: Porodów już oczekujemy, w torby z Biedry się pakujemy! Lipcówki 2016 część X !

Nie przesadzaj
kattoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 14:00   #4293
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
Właśnie nie mam. W piwnicy przy takim upale byłoby za dobrze ;-) trzeba ją na strych

Szkoda mi męża, bo się juz przy nim popłakałam. A on nie winny, że jego matka to troll. Jest na mnie obrażona, że ten talerzyk kazałam jej wziąć, bo przecież mogę odkurzacz puścić.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Ona brudzi a TY masz puszczac odkurzacz? Wolne zarty...
Stary 2016-06-24, 14:00   #4294
aglo_mammy
Zadomowienie

Cytat:
Beatusia, raczej głupia jestem, bo liczyłam, że dam radę.
Już przestanę narzekać. Zjadłam całe opakowanie rafaello..

I się nie podzieliłaś 😞

Misia - gratki dla młodego i twoich wód 😂 100% frekwencja szalony
aglo_mammy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 14:03   #4295
Miqesi
Wtajemniczenie

Witam się po całkiem fajnej nocce, nawet się wyspałam Izunia budziła się tylko dwa razy, więc nie jest źle

Kattoo, ja takie rozpieranie czułam co jakiś czas, a w noc poprzedzającą poród, było już bardzo intensywne. Robiło się rozwarcie. O 8.00 pojawiły się skurcze, a o 10.50 urodziłam.

Fajnie, że Twój Tż zaakceptował Twojego synka Jak mąż ma na imię? I skąd pochodzi?

Munia, jeśli jesteś na diecie, to może tak być. Jeszcze troszkę, i wszystko wróci do normy

MamaNiny, ja nie rozumiem, po co teściowa jest u Was w domu przez tyle czasu? Tylko Cię wkurza. Niech przyjedzie po porodzie zobaczyć maluszka i już. Nie dasz rady bez jej pomocy? Szczerze mówiąc, ja wolałabym komuś zapłacić, żeby zająć się Niną, niż znosić ciągle jej obecność. No ale czasem nie ma innego wyjścia i trzeba zacisnąć zęby...

WesołaAnia, dziękuję, że pytasz ja się czuję bardzo dobrze, w sumie po takim kilkuminutowym porodzie to nie ma innej opcji
A Ty, dajesz radę? Oprócz tego gardła?

mezzaluna, super, że się tak zorganizowaliście

My też zamierzamy iść do naszego gina i mu podziękować

A co do spotkania to jestem na TAK! I tak, jak napisała cała w kwiatkach, chyba najlepszym miejscem będzie Wrocław, stąd jest nas najwięcej
Ew. ja mogłabym podjechać do Poznania/Krakowa, bo lubię te miasta i mam dobry dojazd z Wro

eskav, fuuuuuj. Nie znoszę zapachu zmokłego psa. Musisz go wykąpać, bo w całej chacie będzie śmierdzieć.

*misia*, super, że udało się pójść na zakończenie roku
Ja na parę dni przed porodem w ogóle się nie ruszałam z domu, bo bałam się właśnie tych odchodzących wód. Na szczęście, sączyły się bardzo delikatnie

Zapisz
Zapisz

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Edytowane przez Miqesi
Czas edycji: 2016-06-24 o 14:05
Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 14:03   #4296
Iza0808
Rozeznanie

A jeszcze mi się przypomniało czy wy też macie koszmary w nocy? Ja chyba od tygodnia co noc. Raz mi się śnił brat ze spał w pralce a potem go nie mogłam w niej znaleźć. Potem jakiś pies bez połowy pyska i świeża krew się wszędzie lała i na dodatek to się działo jakoś kolo mnie na podwórku, dziś jak dwa samoloty się holowaly po niebie i jeden spadł niedaleko a drugie gdzieś zniknął. Tylko ja panikowalam i krzyczałam a wszyscy sąsiedzi olali sprawę i nawet żadne służby nie przyjechały. Tak sobie leżał i się nawet nie palił, nic się nie działo tylko ja przerażona.

Chyba mi ciąża na mózg pada.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Iza0808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 14:07   #4297
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ananka Pokaż wiadomość
Aclerya- piękny gest ze strony męża
Misia- o rety, dobrze, że zauważył kleszcza i szybko zareagowaliście
Nutik- mam to samo z wagą, niesamowite. Mam w domu taką, która mierzy poziom tłuszczu, mięśni, wody, ale nie można się na niej ważyć w ciąży, że niby szkodzi czy coś, więc trzeba żyć z przekonaniem, że to woda
Arida- super, że u was wszystko w porządku i dobrze się czujesz. W ciągu 3 -4 pierwszych dni waga spada u dziecka o 7-10%, bo pozbywa się wód płodowych, tak jest zawsze, niezależnie od karmienia musi ta masa spaść.
Wesoła_Ania- oby ten ból gardła jak najszybciej przeszedł
Musia- moja przyjaciółka ma dietę cukrzycową od początku ciąży praktycznie i przybrała 2,5kg, a to 9 miesiąc.
Tez mam taka wage. Nie wiedzialam,ze nie mozna tych pomiarow robic, dopiero pozniej google powiedzialy,ze tam przechodzi impuls elektryczny i dlatego nie mozna. Tez myslalam,ze wyjdzie,ze mam duzo wody. Niestety wyszlo chyba o 1% wiecej tluszczu niz wody 😭

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:
Napisane przez *misia* Pokaż wiadomość
Wróciłam z zakończenia roku, Mati skończył klasę z wyróżnieniem, dodatkowo dostał nagrodę za 100% frekwencję, także jest pełen szczęścia. Ja też bo wody mi nie odeszły a tego się bałam najbardziej na zakończeniu roku.
U mnie jest chyba ze 100 stopni i jedyne co daje mi ukojenie to bardzo mocno schłodzony arbuz, mogę go jeść kilogramami.
Super ☺
Stary 2016-06-24, 14:08   #4298
kamila_509
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iza0808 Pokaż wiadomość
A jeszcze mi się przypomniało czy wy też macie koszmary w nocy? Ja chyba od tygodnia co noc. Raz mi się śnił brat ze spał w pralce a potem go nie mogłam w niej znaleźć. Potem jakiś pies bez połowy pyska i świeża krew się wszędzie lała i na dodatek to się działo jakoś kolo mnie na podwórku, dziś jak dwa samoloty się holowaly po niebie i jeden spadł niedaleko a drugie gdzieś zniknął. Tylko ja panikowalam i krzyczałam a wszyscy sąsiedzi olali sprawę i nawet żadne służby nie przyjechały. Tak sobie leżał i się nawet nie palił, nic się nie działo tylko ja przerażona.

Też mam koszmary
Pamiętam je po przebudzeniu ale chwilę po już zapominam :/

Nie lubię tego!!
Stary 2016-06-24, 14:08   #4299
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Beatusia, raczej głupia jestem, bo liczyłam, że dam radę.
Już przestanę narzekać. Zjadłam całe opakowanie rafaello..

I tak wspolczuje 😚
Stary 2016-06-24, 14:10   #4300
Iza0808
Rozeznanie

Ej ej laski ja też chcę spotkanie ale wro to dla mnie trochę daleko a co dopiero laski z nas morza? Może jakoś w połowie drogi dla wszystkich wawa albo poznań?

A najlepiej skoro w lipcu za rok to się umówmy nad morzem na jakiś weekend z rodzinami? Będa wakacje to każdy w jakiś weekend chętnie ogarnie morze 😀 i będzie 2 w1.
Ale ja tylko proponuje, dostosuje się też do innych propozycji 😆

Iza0808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 14:11   #4301
Yousthyna
Zadomowienie

Hej koleżanki!

Melduje sie niestety wciąż ze szpitala i nadal w dwupaku. Po dzisiejszym usg i KTG lekarz zdecydował, ze muszę zostać. Pezeplywg są ok, ale te wody nadal im sie nie podobają- nieznacznie wzrosły ale to nadal ok 7. Poza tym na usg mały w ogole nie chce sie ruszać i im sie to nie podoba. Akurat ruchami ja sie nie stresuje, bo wiem ze moje dziecko mega szaleje. Tylko na usg sie wstydzi chyba
Muszę 3 razy dziennie po 1h liczyć ruchy. Musi być minimum 6 a ja naliczam ok.40-50. I nie naciągam tego wyniku, bo jak włączy sie waż wijacay sie np.10 sek non stop to liczę jako 1 ruch.
Nie wiem juz o co chodzi z tymi ruchami:/

Pszczolince mega zazdroszczę szpitalnych warunków, bo u mnie chyba z 40 stopni. Klima jest na położnictwie, ale ja leżę na starej, nieodremontowanej patologii. Nawet TV nie mamy w sali. Współlokatorkę mam teraz taka, która nic sie nie odywa. Nawet jak cos zagaduje do niej to mi nie odpwiada:/
Ale korzystam i Was nadrabiam. Tylko tyle tego było, ze nie pamietam komu co miałam napisać. Na FB boje sie wejść tam tyle postów - szalone!

Edytowane przez Yousthyna
Czas edycji: 2016-06-24 o 14:17
Yousthyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 14:12   #4302
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Witam się po całkiem fajnej nocce, nawet się wyspałam Izunia budziła się tylko dwa razy, więc nie jest źle

Kattoo, ja takie rozpieranie czułam co jakiś czas, a w noc poprzedzającą poród, było już bardzo intensywne. Robiło się rozwarcie. O 8.00 pojawiły się skurcze, a o 10.50 urodziłam.

Fajnie, że Twój Tż zaakceptował Twojego synka Jak mąż ma na imię? I skąd pochodzi?

Munia, jeśli jesteś na diecie, to może tak być. Jeszcze troszkę, i wszystko wróci do normy

MamaNiny, ja nie rozumiem, po co teściowa jest u Was w domu przez tyle czasu? Tylko Cię wkurza. Niech przyjedzie po porodzie zobaczyć maluszka i już. Nie dasz rady bez jej pomocy? Szczerze mówiąc, ja wolałabym komuś zapłacić, żeby zająć się Niną, niż znosić ciągle jej obecność. No ale czasem nie ma innego wyjścia i trzeba zacisnąć zęby...

WesołaAnia, dziękuję, że pytasz ja się czuję bardzo dobrze, w sumie po takim kilkuminutowym porodzie to nie ma innej opcji
A Ty, dajesz radę? Oprócz tego gardła?

mezzaluna, super, że się tak zorganizowaliście

My też zamierzamy iść do naszego gina i mu podziękować

A co do spotkania to jestem na TAK! I tak, jak napisała cała w kwiatkach, chyba najlepszym miejscem będzie Wrocław, stąd jest nas najwięcej
Ew. ja mogłabym podjechać do Poznania/Krakowa, bo lubię te miasta i mam dobry dojazd z Wro

eskav, fuuuuuj. Nie znoszę zapachu zmokłego psa. Musisz go wykąpać, bo w całej chacie będzie śmierdzieć.

*misia*, super, że udało się pójść na zakończenie roku
Ja na parę dni przed porodem w ogóle się nie ruszałam z domu, bo bałam się właśnie tych odchodzących wód. Na szczęście, sączyły się bardzo delikatnie

Zapisz
Zapisz
Super,ze tak fajnie Wam sie uklada!
Nie wiesz po ilu dniach wypuszczaja na Klinikach po cc?

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Cytat:

Ja nie mam wiecej niz zwykle.
Stary 2016-06-24, 14:13   #4303
aglo_mammy
Zadomowienie

Hot dogi na obiad 😂 zły ze mnie inkubator
aglo_mammy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 14:14   #4304
pszczolinka
Raczkowanie

Któraś z Was się pytała, czy robią mi jakieś badania, mam dwa razy dziennie ktg.
W pon będę miała kontrolne usg i lekarka oceni, czy wód nadal przybywa, czy się zatrzymało. Jak się zatrzyma to powiedziała, że wypuszczą mnie do domu. Dziś zaczęłam 37 tc, a termin na 15stego, więc jeszcze trochę czasu jest.
Ale nie nastawiam się na razie, żeby nie być rozczarowaną.
A leżę w szpitalu w Toruniu.

MamaNiny, Ty byś mogła książkę o teściowej napisać i trudno uwierzyć, że takie modele są, bo sama mam super pomocną. Moja Oliwka do teściów jeździ praktycznie od 1,5 roku i zostaje na tydz, czy dwa jak potrzebujemy. Zresztą do moich rodziców tak samo.

Elrosa, gratki za pomyślną wizytę.
pszczolinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 14:15   #4305
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Yousthyna Pokaż wiadomość
Hej koleżanki!

Melduje sie niestety wciąż ze szpitala i nadal w dwupaku. Po dzisiejszym usg i KTG lekarz zdecydował, ze muszę zostać. Pezeplywg są ok, ale te wody nadal im sie nie podobają- nieznacznie wzrosły ale to nadal ok 7. Poza tym na usg mały w ogole nie chce sie ruszać i im sie to nie podoba. Akurat ruchami ja sie nie stresuje, bo wiem ze moje dziecko mega szaleje. Tylko na usg sie wstydzi chyba
Muszę 3 razy dziennie po 1h liczyć ruchy. Musi być minimum ) a ja naliczam ok.40-50. I nie naciągam tego wyniku, bo jak włączy sie waż wijacay sie np.10 sek non stop to liczę jako 1 ruch.

Pszczolince mega zazdroszczę szpitalnych warunków, bo u mnie chyba z 40 stopni. Klima jest na położnictwie, ale ja leżę na starej, nieodremontowanej patologii. Nawet TV nie mamy w sali. Współlokatorkę mam teraz taka, która nic sie nie odywa. Nawet jak cos zagaduje do niej to mi nie odpwiada:/
Ale korzystam i Was nadrabiam. Tylko tyle tego było, ze nie pamietam komu co miałam napisać. Na FB boje sie wejść tam tyle postów - szalone!
Oj,biedna 😕

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-24, 14:15   #4306
olutka
Zakorzenienie

Yousthyna, zaciskam kciuki, żeby jak najszybxiej Cię wypuścili, współczuję takiego pobytu!!

MamaNiny, za rafaello jesteś rozgrzeszona!

Kattoo, obyś jak najszybxiej wszystkie sprawy wygrała!

Misia, no to idealnie z tymi wodami 'wesoło' by było jakby odeszły na zakończeniu

Ciacho w piekarniku
Idę rozwiesić pranie i dalej się będę lenić
olutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 14:18   #4307
kamila_509
Zakorzenienie

Cytat:
Ej ej laski ja też chcę spotkanie ale wro to dla mnie trochę daleko a co dopiero laski z nas morza? Może jakoś w połowie drogi dla wszystkich wawa albo poznań?

A najlepiej skoro w lipcu za rok to się umówmy nad morzem na jakiś weekend z rodzinami? Będa wakacje to każdy w jakiś weekend chętnie ogarnie morze 😀 i będzie 2 w1.
Ale ja tylko proponuje, dostosuje się też do innych propozycji 😆

Morze mi odpowiada :P

Cytat:
Hej koleżanki!

Muszę 3 razy dziennie po 1h liczyć ruchy. Musi być minimum ) a ja naliczam ok.40-50. I nie naciągam tego wyniku, bo jak włączy sie waż wijacay sie np.10 sek non stop to liczę jako 1 ruch.

Niedobrze, że Cie tam trzymają umeczysz się tylko :/
No ale robią to w dobrej wierze więc nic nie zrobisz.

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
Napisane przez pszczolinka Pokaż wiadomość
Któraś z Was się pytała, czy robią mi jakieś badania, mam dwa razy dziennie ktg.
W pon będę miała kontrolne usg i lekarka oceni, czy wód nadal przybywa, czy się zatrzymało. Jak się zatrzyma to powiedziała, że wypuszczą mnie do domu. Dziś zaczęłam 37 tc, a termin na 15stego, więc jeszcze trochę czasu jest.
Ale nie nastawiam się na razie, żeby nie być rozczarowaną.
A leżę w szpitalu w Toruniu.

MamaNiny, Ty byś mogła książkę o teściowej napisać i trudno uwierzyć, że takie modele są, bo sama mam super pomocną. Moja Oliwka do teściów jeździ praktycznie od 1,5 roku i zostaje na tydz, czy dwa jak potrzebujemy. Zresztą do moich rodziców tak samo.

Elrosa, gratki za pomyślną wizytę.
Oby Cie wypuścili
Stary 2016-06-24, 14:20   #4308
BlueSky14
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Kattoo, weź nie strasz! A jakby co to mąż może się wcześniej wyrwać na poród dziecka?

ja od poniedziałku mam ciążę donoszoną, więc biorę się za okna i zamierzam częściej uprawiać spychanie wieloryba do morza

nie ukrywam, że tez mi się już nie chce!

Dziś wstawiłam zmywarkę, pralkę, potem zrobię naleśniki na obiad i tyle mojej dzisiejszej aktywności. Poleguję, drzemię, czytam. W pogotowiu woda, arbuz i Warka 0%
Ja w niedzielę wskakuje w 36tc. Poki co przenoszę kartony do kuchni bo juz stoi. Ale brakuje mi pomyslu na rozmieszczenie tego. 3 raz juz zmywarka dzisiaj idzie i pewnie jeszcze raz pojdzie dzisiaj. Na 15.30 zakończenie roku w przedszkolu. Potem obiad i marzy mi sie piweczko. Woda do basenu się już leje. Jutro wieloryb do niej wskoczy.

BlueSky14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 14:20   #4309
*misia*
Zakorzenienie

Katto pękałam z dumy oczywiście, tym bardziej że wiedziałam jak wiele pracy w to włożył i że sam z siebie też był zadowolony No i jak dzieje się coś dalej u Ciebie czy spokój?
Aglo 100% frekwencja się jednak opłaciła mimo marudzenia zimą czemu inne dzieci chorują a on nie
mamaNiny u nas na sali gimnastycznej było 31stopni i w pewnym momencie trochę słabo mi się zrobiło i ciężko było wytrwać do końca. A z teściową to ja naprawdę Cię podziwiam kobieto i że tak potrafisz się poświęcić dla dobra Niny.
Stary 2016-06-24, 14:23   #4310
Yousthyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamila_509 Pokaż wiadomość
Morze mi odpowiada :P

Niedobrze, że Cie tam trzymają umeczysz się tylko :/
No ale robią to w dobrej wierze więc nic nie zrobisz.

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Oby Cie wypuścili
Dam radę, maly najważniejszy! Jeśli widza potrzebę obserwacji to niech to robią i w razie czego reagują.
W ogole to ja planowałam rodzic w innym szpitalu, ale teraz chyba mimo wszystko zdecyduje sie na poród tutaj. Jednak w razie gdyby (tfu tfu) cos było nie tak to ten ma wyższy stopień. A naprawdę nie mogę narzekać na opiekę i widzę ze na porodówce tez bardzo spoko. Doradczynie laktacyjne latają co chwile

Edytowane przez Yousthyna
Czas edycji: 2016-06-24 o 14:24
Yousthyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 14:26   #4311
kamila_509
Zakorzenienie

Cytat:
Dam radę, mamy najważniejszy! Jeśli widza potrzebę obserwacji to nie u to robią i w razie czego reagują.
W ogole to ja planowałam rodzic w innym szpitalu, ale teraz chyba mimo wszystko zdecyduje sie na poród tutaj. Jednak w razie gdyby (tfu tfu) cos było nie tak to ten ma wyższy stopień. A naprawdę nie mogę narzekać na opiekę i widzę ze na porodówce tez bardzo spoko. Doradczynie laktacyjne latają co chwile
Cieszę się, że jesteś pozytywnie nastawiona
No i, że szpital okazał się dobry. Tzn opieka w nim.
Ja to bym nie wytrzymała w szpitalu :/

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Chce polska kiełbaske z grilla z polskim chlebkiem i musztarda
Stary 2016-06-24, 14:55   #4312
Flowerbombka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aclerya Pokaż wiadomość
Przedszkole
Kocham najbardziej na świecie tą moją mała diablice ale jakbym miała byc z nią teraz w domu to bym padła ona ma tyle energii ze oboje z mężem nie jesteśmy wstanie za nią nadążyć. Wiesz ona juz ma 3,5 roku to w przedszkolu ma lepsze atrakcje niz tu ze mną w domu
To tak jak u mnie..identico

Elrosa to same super wiadomości

Iza cudna ośmiorniczka od MamaNiny..ja jeszcze swojej nie zrobiłam..

Yousthyna szkoda, że musisz jeszcze zostać i to w dodatku z taką niemrawą współlokatorką...może po weekendzie się uda wrócić na troche do domu
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 14:57   #4313
Ananka
Zadomowienie

Arida - faktycznie kiepska ta opieka poporodowa, nie dziwne, że się denerwujesz, to kiedy masz się czegoś dowiedzieć, zapytać o pomoc, jak nie teraz. Ale dobrze, że możesz polegać na opiece doradczyń laktacyjnych bo to tak naprawdę jest teraz bardzo ważne. Trzymam kciuki, żeby jutro udało wam się wyjść. A Tż bierze wolne na tę okoliczność?
Mezzaluna- wy z Tż- tem to strasznie jesteście zakochani w Rozalce . Super, że macie pomoc obu babć, to naprawdę bardzo dużo. No i świetnie, że udaje się kp. Ale ginekolog się zdziwi .
Też jestem za zlotem, świetny pomysł!
Ananka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-24, 15:04   #4314
aclerya
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Po Chińsku Cię zrozumiałam.
Nie patrzyłam na firmę, wpisałam w allegro, zaznaczyłam wg popularności i wyskoczył ten:
http://allegro.pl/bateria-power-bank...680075892.html
W takiej cenie power bank to jakiś chiński szajs który zepsuje się po tygodniu :p

Cytat:
Napisane przez kassate1203 Pokaż wiadomość
skończyłam podyplomowe z funduszy UE, aczkolwiek w pracy bardziej zajmuję się konkursami ofert (np. z u. marszałkowskiego, ministerstw) i innymi pierdółkami aniżeli stricte funduszami. Chciałabym jeszcze bardziej iść w fundusze ale pracę mam jaką mam i nie bardzo widzę możliwości się bardziej w temat zagłębiać. A szkoda bo szalenie mnie to interesuje.
Doczytałam że kontrolujesz projekty, pracujesz w urzędzie marszałk. czy może jakaś firma prywatna?
W województwie mazowieckim mamy dodatkowa firmę - MJWPU, czyli taki jakby drugi stopień urzędu marszałkowskiego. Za duzo kasy i za duzo roboty i musieli zrobić instytucje pośrednicząca czyli nas zajmujemy się tylko efs i efrr i tez nie wszystkimi priorytetami. Ja akurat pracuje w wydziale kontroli projektów efs
aclerya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 15:08   #4315
kattoo
Zakorzenienie

Misia wyciszyly sie. Sa nadal ale nieregularne raz na pare godzin takze to tylko braxtony

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Yousthyna wspolczuje tej temp w szpitalu Kciuki za wyjscie

Pszczolinka oby wody nie wzrosly. Kciuki za wyniki w poniedzialek
kattoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 15:09   #4316
Panna_Hanna
Zadomowienie

Cytat:
Armagedon !!!!!
Ddtvn mi zdjeli z anteny od pon do piątku !!!!!!!
To jest prawdziwa tragedia :P
Co ja będę robić rano??
tez cierpie z tego powodu

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Ja od 3 dni nie wstaję w nocy siku..mam nadzieję, że to nie jakiś znak
ja tez juz nie wstaje co 1-1,5 godz tylko ze 2 razy w ciągu nocy. Ale zalozylam ze to wina upalow
wegetuje na kanapie pod wiatrakiem od rana - wstaje, jem, klade sie, drzemka, siku, jesc, klade sie... masakra!
Panna_Hanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 15:14   #4317
Ananka
Zadomowienie

Wogóle to witam się w 38+0. Dzisiaj nie ruszam się z domu, o nie. Noc miałam koszmarną, chyba najgorszą do tej pory. Było mi bardzo gorąco, nie mogłam usnąć. Wieczorem byłam na pizzy u rodziców z okazji dnia taty. Zjadłam niecałe 3 kawałki, całkiem małe, ale to wystarczyło, żeby mnie pokonać. Wierciłam się w łóżku z boku na bok, bardzo mnie bolał kręgosłup i krzyż, mała się strasznie rozpychała i do tego doszła mordercza zgaga i ból w klatce. Później zrobiło mi się niedobrze i zwymiotowałam krwią, nie było jej dużo i nie mam pojęcia skąd się wzięła. Położyłam się i zaraz powtórka, ale już wyszła całą zaratość żołądka, na szczęście już bez krwi. Kręciłam się w mękach do 5 i w końcu usnęłam. A Tż biedny 5.20 do pracy. Ale dzisiaj już jest ok, tylko kości mnie bolą i jestem spuchnięte, ale da się przeżyć. Kiedy się te męki skończą, już nie mam siły
Ananka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 15:14   #4318
eskav8
Wtajemniczenie

Elrosa gratuluje wizyty i ze dzidiolek fiknal glowka w dol

Miqesi jest update dla Ciebie na pierwszej

Ja musialam jechac na gwalt do banku wplacic pieniadze, a tu ulewa stulecia a autobusy jezdza jak chca....o ile w jedna strone wyszlam z domu akurat, to jak wyszlam z banku i jechal moj autobus to bylam szczesliwa, ale ch...jeden nie chcial zaczekac 10 sek az dojde do przystanku i sobie pojechal.... nie pomogly machania i krzyki a przeciez biec nie bede, bo mi wody na miejscu odejda 20 minut poczekalam, dotlenilam sie i az musialam sie w domu bavaria napoic po tej podrozy nienawidze nie miec auta ;/
eskav8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 15:18   #4319
kamila_509
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna_Hanna Pokaż wiadomość
tez cierpie z tego powodu

ja tez juz nie wstaje co 1-1,5 godz tylko ze 2 razy w ciągu nocy. Ale zalozylam ze to wina upalow
wegetuje na kanapie pod wiatrakiem od rana - wstaje, jem, klade sie, drzemka, siku, jesc, klade sie... masakra!
No mam identycznie tak samo!!

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Ananka Pokaż wiadomość
Wogóle to witam się w 38+0. Dzisiaj nie ruszam się z domu, o nie. Noc miałam koszmarną, chyba najgorszą do tej pory. Było mi bardzo gorąco, nie mogłam usnąć. Wieczorem byłam na pizzy u rodziców z okazji dnia taty. Zjadłam niecałe 3 kawałki, całkiem małe, ale to wystarczyło, żeby mnie pokonać. Wierciłam się w łóżku z boku na bok, bardzo mnie bolał kręgosłup i krzyż, mała się strasznie rozpychała i do tego doszła mordercza zgaga i ból w klatce. Później zrobiło mi się niedobrze i zwymiotowałam krwią, nie było jej dużo i nie mam pojęcia skąd się wzięła. Położyłam się i zaraz powtórka, ale już wyszła całą zaratość żołądka, na szczęście już bez krwi. Kręciłam się w mękach do 5 i w końcu usnęłam. A Tż biedny 5.20 do pracy. Ale dzisiaj już jest ok, tylko kości mnie bolą i jestem spuchnięte, ale da się przeżyć. Kiedy się te męki skończą, już nie mam siły
Hmmmm. Ta krew mi się nie podoba ale może to nic groźnego.

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
Napisane przez eskav8 Pokaż wiadomość
Elrosa gratuluje wizyty i ze dzidiolek fiknal glowka w dol

Miqesi jest update dla Ciebie na pierwszej

Ja musialam jechac na gwalt do banku wplacic pieniadze, a tu ulewa stulecia a autobusy jezdza jak chca....o ile w jedna strone wyszlam z domu akurat, to jak wyszlam z banku i jechal moj autobus to bylam szczesliwa, ale ch...jeden nie chcial zaczekac 10 sek az dojde do przystanku i sobie pojechal.... nie pomogly machania i krzyki a przeciez biec nie bede, bo mi wody na miejscu odejda 20 minut poczekalam, dotlenilam sie i az musialam sie w domu bavaria napoic po tej podrozy nienawidze nie miec auta ;/
Chamidlo ten kierowca :/ kobiety w ciąży nie wziąć... ja się modlę o deszcz!!!
Stary 2016-06-24, 15:25   #4320
eskav8
Wtajemniczenie

Cytat:
No mam identycznie tak samo!!

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Hmmmm. Ta krew mi się nie podoba ale może to nic groźnego.

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Chamidlo ten kierowca :/ kobiety w ciąży nie wziąć... ja się modlę o deszcz!!!
tutaj to standard, kierowca nie zaczeka....tak samo jak sie nie zatrzyma, dopoki nie machniesz na przystanku reka ale i tak jestem zbulwersowana, 10 sekund mialam zeby dojsc do przednich drzwi :p

jak chcesz deszczu to zapraszam, ulewa za ulewą a okna pootwierane.
eskav8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości