Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 cz.2 :) - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-06-24, 12:50   #2011
Lola2828
Zadomowienie

Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c

Cytat:
Napisane przez Wiedzma132 Pokaż wiadomość
Za żadne skarby Was teraz nie nadrobie, tak gonicie😝 ale ciunża to mi się odrazu w oczy rzuciła 😄 tylko nie wiem czy mam życzyć tego czy jednak zatrucia?😆 A ja się pochwalę że moja Młoda dostała nagrodę za wyniki w nauce jako jedyna z grupy 6-latkow😄 4 dzieci z rocznika tego co poszły normalnie i Ona😀 posłalismy do drugiej klasy a czy dobrze zrobiliśmy to się okaże, narazie sobie radzi😉 tylko to jeszcze mentalnie dzieciuch, do lekcji ciężko zagonić bo wszystko inne jest ciekawsze ale wyrobi się 😊 w sumie jestem dumna jak paw a łzy mi stały w oczach długo, taka jestem teraz płaksiwa😊 Malutka była poprostu boska😍 taka grzeczna jak nigdy, 2 bite godz. bez jedzenia w takiej duchocie, huku a ona poszła spać 😁 wiedziała że to dzień siostry😉 wczoraj skończyła 4 m-ce😍 a jutro urodziny Kajuni😍 i tak mnie docenia że za żadne skarby nie chce kupionego tortu bo mamusia robi najlepsze 😵i ja w ten upał mam piec tort😲 f.u.c.k😨 ale czego się nie robi dla dziecka😩
Gratulacje mamusia 😁 powodzenia z torem 😁

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
Napisane przez joann_ Pokaż wiadomość
A co tam u synowej? Bo ostatnio sie nie wyrabiam i nie nadazam za wami wszystkimi
A u nas dobrze nie ma co narzekać odliczamy dni do urlopu a trochę zostało jakieś 2 miesiące 😁 A u was jak leci poza upałem 😁

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Lola to wracaj do polandii :-D

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Btw Zocha je w koncu ❤

Wychodzimy z Unii to może nas deportuja hahaha ale bym się cieszyła 😁😁

Stary 2016-06-24, 12:51   #2012
esor
Mamusia Luty 2016

Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c

Wiedźma i Mamusiaczek to Wy to macie zdolne dzieci mamusiaczkowi już gratulowałam to i Tobie Wiedźma i powodzenia z tortem, będzie pyszny!

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję że już lepiej 😘

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

U was upały a tu łeb chce urwać tak wieje 😣

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Ale wycieczka w.pelnym słońcu 😎 dobra jestem głupia ale zazdroszczę też bym wam odwaliło jakby lało 360 dni w roku 😂😂

Serio tam tak pada non stop?

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-24, 12:53   #2013
Lola2828
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Wiedźma i Mamusiaczek to Wy to macie zdolne dzieci mamusiaczkowi już gratulowałam to i Tobie Wiedźma i powodzenia z tortem, będzie pyszny!

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Serio tam tak pada non stop?

Dobra może 350 dni w roku to chyba nie tak źle 😂😂

Stary 2016-06-24, 12:54   #2014
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:

Serio???

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2016-06-24, 12:55   #2015
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Super ze w koncu cos zadzialalo :-D nawet nie wiesz jak sie cieszę twoim szczesciem i nie moge doczekac az bede się cieszyc swoim 😂

😂😂😂

Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk.
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-24, 12:57   #2016
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Przynajmniej nie będzie rutynowy dzień

Kurde laski ocb? !
Wymiotowalam rano
test?
Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Aninis, a czemu no pochwal się ja chętnie poczytam
Ja zacznę Bartuś spał od 19:30 do 1:40. Wtedy go sama wziełam na amciu bo cycki pekały A o 4:30 wstał sam, zjadł. Wstał o 7. Pobrykał, o 8:30 zasnął. Teraz śpi. Czekam aż wstanie.

Ja mleka mam dużo. W nocy tryska, czasem aż zakaszle, budzę go zwyczajnie bo szkoda mi laktatorem ciągać.znaczy no nie budze, wyjmuje w łóżeczka, otwieram mu buzię i czekam aż załapie Czasami trup i nie chce to wtedy ściągam. Mam wtedy na rano na żelazo.
Ale..od paru dni mam utrudniony wypływ tego mleka. Sssie i ssie, czuję mrowienie, drętwienie ale chwilę to trwa, tak jakby zatkane A jak się odetka to aż mu sie leje bokami po buzi. I to mnie stresuje, bo on się denerwuje jak nie leci od razu, chce już, teraz, zaraz!
Macie jakieś sposoby na odetkanie? W necie tylko ciepłe okłady, masaże, gó..to daje No może trochę masowanie piersi pomaga, ale nie zawsze mam jak, no kurde nie będę sobie na rehabilitacji dziś siedzieć masowac, bo pomyślą żem zbok, publiczne macanie
Muszę jakoś wrócić do tego jak było, a nie wiem jak.
Dodam że piję dużo, więcej niż zwykle. Nie rozumiem
To chyba normalne jest i niebardzo da się z tym coś zrobić. Krzyś też po kilku ruchach ustami ma wqrw...

Cytat:
No ciunża! Nie ma opcji na to?

A tak serio to byłaś w szpitalu niedawno może jakaś bakteria? Ale życzę by to było jednorazowe że stresu tudzież czegoś zjedzonego

U nas to były dwa spotkanie (jedno razem i jedno niby osobno) i wszystkie względnie krótkie. I przyjemne

Oby już niebawem bo ileż można

U nas też masakra. Siedzę przy klimie i nie ruszam się nigdzie.

U nas o dziwo całkiem znosnie... Wczoraj wieczór po tym żelu się uspokoiła nie na maksa, ale było ok. Zasnęła o 22 co na nią jest późno bardzo... I spala ciągiem do 5:30 najgorszą opcja jak śpi względnie długo ciągiem i chce zacząć dzień. Jeszcze niedawno po takiej drzemce spałyśmy razem do 8, 9, a nawet 10 no i co, walczylam z nią do 6:30 około i się udało... Na godzinę a ja mimo, że polozylam się po 23, to usunęłam po 1, bo jeszcze o 1 sprawdzałam godzinę pewnie przez te upały.

No i po czwartej niewyspanej nocy stwierdzilam że dość, że mam dziś ćwiczyć to wezwałam moja mamę i poszła o 9 na spacer do 10:30 z Hania a ja się godzinkę przespałam :jupi: teraz pije kawę i wiadomo nie jest idealnie ale jest spoczko.

Ale co najważniejsze i dziwne ze Hania od rana oprócz tego że nie śpi to super humor. Nie wiem, czy to możliwe, że ząbkowanie raz dzień taki a raz taki? Sprawdzałam i zeby jak były lekko widoczne spod dziąseł tak nadal są

Aha i dziś na apce Moje dziecko przeczytałam, że jeśli Hania jeszcze nie przewraca się z brzucha na plecy to trzeba zapytać Lekarza bo to źle.... No i zestresowałam sie

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Aninis super że noc ok!!!!! Naprawia Ci się dziecko

Tiaaaa....mówiłam SPAĆ!!!

To w końcu udało Ci się poćwiczyć czy buło lulu?

Krzyś też się nie przewraca ... Też jakoś mi dziwnie... Małgośka przekręcała się jak 3 miechy skończyła a on 4 miesiąc i leży kluch...W sumie ponad kilo cięższy od niej na tym etapie.

Cytat:
Napisane przez lamia12344 Pokaż wiadomość
Zuza dzisiaj znowu ma dzień zdziwiania. Cyc be, spanie be, wszystko be. Spacyfikowałam ją w leżaczku i nakarmiłam na półśpiąco. Śpi godzinę więc jest ok...

Esor Zuza też nie obraca się z brzucha na plecki a tydzień starsza jest. Z pleców na brzuszek w obie strony da radę, a ja chce z powrotem na plecy to lament, płacz i panika...

Zamówiłam zaproszenia na chrzest. 3 razy prosiłam o sprawdzenie listy gości mojego Tż. I co? Tak sprawdził że brakuje 1 zaproszenia, babka nam nie dorobi bo 1 jej się nie opłaca drukować. Więc spędziłam godzinę szukając czcionki na necie, bo zawzięłam się i sama se dorobię... A co :brzydal
:

Zdycham z tego gorąca. Ganiam w bieliźnie Za to za 3 h muszem wyjść po Młodego i już się boję co to będzie Całą drogę w pełnym słoneczku mam... wrócę uprażona na chrupko...

U mnie identyko. Tylko TŻ 2 tygodnie szukał stacjonarnie jednego zaproszenia bo wszystko było w pakach 5 szt. Ale w końcu w matrasie znalazł i prawie w ostatniej chwili zaprosiliśmy.

Cytat:
Ja za to mam dzisiaj takie mdlosci jak nie powiem kiedy serio, jak poczulam perfumy mojej mamy, myslalam ze rzygne. Mam nadzieje ze to jednak przez upal.

Jest tak goraco a moj misiek musi w dlugich spodniach sie meczyc. Tak mi go szkoda
test?

Może na początku lipca jak będziecie mieli kontrolę to lekarz powie o zdjęciu i na lato Przemo będzie już w samych bodziakach. A Ty sama widzisz jakąś poprawę?
Cytat:
Za żadne skarby Was teraz nie nadrobie, tak gonicie😝 ale ciunża to mi się odrazu w oczy rzuciła 😄 tylko nie wiem czy mam życzyć tego czy jednak zatrucia?😆 A ja się pochwalę że moja Młoda dostała nagrodę za wyniki w nauce jako jedyna z grupy 6-latkow😄 4 dzieci z rocznika tego co poszły normalnie i Ona😀 posłalismy do drugiej klasy a czy dobrze zrobiliśmy to się okaże, narazie sobie radzi😉 tylko to jeszcze mentalnie dzieciuch, do lekcji ciężko zagonić bo wszystko inne jest ciekawsze ale wyrobi się 😊 w sumie jestem dumna jak paw a łzy mi stały w oczach długo, taka jestem teraz płaksiwa😊 Malutka była poprostu boska😍 taka grzeczna jak nigdy, 2 bite godz. bez jedzenia w takiej duchocie, huku a ona poszła spać 😁 wiedziała że to dzień siostry😉 wczoraj skończyła 4 m-ce😍 a jutro urodziny Kajuni😍 i tak mnie docenia że za żadne skarby nie chce kupionego tortu bo mamusia robi najlepsze 😵i ja w ten upał mam piec tort😲 f.u.c.k😨 ale czego się nie robi dla dziecka😩
Kochana córeczka Gratuluję zdolniachy

My zaliczyliśmy o 10 spacer. Weszłam do Biedry i tam kurcze nawiew tuż przy drzwiach jest...chyba jakaś klima? i dziecko mi obudziło . I zrobiłam ewakuację do domu. Także ta biedra nie jest najszczęśliwsza.

U mnie sjesta...a ja zamiast prasować 3 pralki to siedzę z Wami

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-24, 12:59   #2017
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje mamusia 😁 powodzenia z torem 😁

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

A u nas dobrze nie ma co narzekać odliczamy dni do urlopu a trochę zostało jakieś 2 miesiące 😁 A u was jak leci poza upałem 😁

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Wychodzimy z Unii to może nas deportuja hahaha ale bym się cieszyła 😁😁

Hahaha
Cytat:
Ej no ja nie narzekam, tylko mówię, że byłam niewyspana! wiem że mam super dziecko dlatego niedługo zaczniemy starania o drugie tzn w sierpniu idę do gin z nią pogadać żeby sprawdziła blizne po cc i czy faktycznie pod koniec roku czy na początku 2017 możemy ja mam ten problem ze nie mogę zasnąć kurde jak człowiek o 23 :/ bo jakbym spała od 23 do 7 to rewelacja przecież. A od 1 to Już słabo jeszcze z godzinna przerwą w środku daje 5 h snu.

Ooo to może też dzisiaj zacznę ćwiczyć z Hania obroty póki co jestem po ćwiczeniach i czekam aż Hania się uspokoi bo muszę skończyc pod prysznic ale ćwiczenia są dziwne jesteś tuż po wyrabana ale po chwili przychodzi masa energii dużo więcej niż przed Szczepieniami

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Lol dużo więcej niż przed ćwiczeniami haha

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Marta a jak to 5 ml podałaś Zosi???? Bo wcześniej pisałaś. Z niekapka? Super ze zaczęła jeść

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Marta a Ty nie pisałaś kilka dni temu że używałas żel na dziąsełka? Może przez ból dziąsełka Zocha nie je? Moja odkąd te dziąsła tak bolą to momentami też drze się i za nic nie chce cycka.

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Dzięki za linka do ćwiczeń

Współczuję wyjścia w ten skwar... Ale podobno ma dzisiaj coś pokropic.

Ta zaczela hahahah wlalam jej na sile z butelki bo 15 z 20ml wyplula to z 5 moze polknela nie wiem hehe

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-24, 13:02   #2018
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lamia12344 Pokaż wiadomość
Aninis super że coś zadziałało żeby u mnie coś podziałało chociaż dzisiaj tylko 3 pobudki... Mleka mam tak że aż tryska i się krztusi i musiałam nakładki wyciągnąć co by mi się nie udusiła...

Paula szykuje się Samarra 2? może wirusa jakiegoś złapałaś?

U nas też upał a ja poćwiczyć musze bo tz o 11 wychodzi i wróci w nocy
A może sprobuj tak jak ja. Odciągnij 150-200ml i daj z butli przed spaniem i dopraw cycem.
Z cyca, żeby Lila tyle wyssała to by musiała się namęczyć a przy tych upałach to mały leń. A tak się zapcha i faktycznie śpi dłużej.

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
Aninis, a czemu no pochwal się ja chętnie poczytam
Ja zacznę Bartuś spał od 19:30 do 1:40. Wtedy go sama wziełam na amciu bo cycki pekały A o 4:30 wstał sam, zjadł. Wstał o 7. Pobrykał, o 8:30 zasnął. Teraz śpi. Czekam aż wstanie.

Ja mleka mam dużo. W nocy tryska, czasem aż zakaszle, budzę go zwyczajnie bo szkoda mi laktatorem ciągać.znaczy no nie budze, wyjmuje w łóżeczka, otwieram mu buzię i czekam aż załapie Czasami trup i nie chce to wtedy ściągam. Mam wtedy na rano na żelazo.
Ale..od paru dni mam utrudniony wypływ tego mleka. Sssie i ssie, czuję mrowienie, drętwienie ale chwilę to trwa, tak jakby zatkane A jak się odetka to aż mu sie leje bokami po buzi. I to mnie stresuje, bo on się denerwuje jak nie leci od razu, chce już, teraz, zaraz!
Macie jakieś sposoby na odetkanie? W necie tylko ciepłe okłady, masaże, gó..to daje No może trochę masowanie piersi pomaga, ale nie zawsze mam jak, no kurde nie będę sobie na rehabilitacji dziś siedzieć masowac, bo pomyślą żem zbok, publiczne macanie
Muszę jakoś wrócić do tego jak było, a nie wiem jak.
Dodam że piję dużo, więcej niż zwykle. Nie rozumiem
Boję się, że jak się pochwalę to się zepsuje.
Nie jest tak super jak u Loli ale idzie ku lepszemu. Do tej pory pobudki co 1.5 h.
A teraz... no dobra napiszę. Spała 7 h ciągiem. Co prawda dzień zaczęłyśmy o 3 w nocy hahahaha ale i tak się cieszę 😂😉😁

Stary 2016-06-24, 13:03   #2019
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
test?

To chyba normalne jest i niebardzo da się z tym coś zrobić. Krzyś też po kilku ruchach ustami ma wqrw...

Tiaaaa....mówiłam SPAĆ!!!

To w końcu udało Ci się poćwiczyć czy buło lulu?

Krzyś też się nie przewraca ... Też jakoś mi dziwnie... Małgośka przekręcała się jak 3 miechy skończyła a on 4 miesiąc i leży kluch...W sumie ponad kilo cięższy od niej na tym etapie.

U mnie identyko. Tylko TŻ 2 tygodnie szukał stacjonarnie jednego zaproszenia bo wszystko było w pakach 5 szt. Ale w końcu w matrasie znalazł i prawie w ostatniej chwili zaprosiliśmy.

test?

Może na początku lipca jak będziecie mieli kontrolę to lekarz powie o zdjęciu i na lato Przemo będzie już w samych bodziakach. A Ty sama widzisz jakąś poprawę?

Kochana córeczka Gratuluję zdolniachy

My zaliczyliśmy o 10 spacer. Weszłam do Biedry i tam kurcze nawiew tuż przy drzwiach jest...chyba jakaś klima? i dziecko mi obudziło . I zrobiłam ewakuację do domu. Także ta biedra nie jest najszczęśliwsza.

U mnie sjesta...a ja zamiast prasować 3 pralki to siedzę z Wami
Badzia fajnie, że u Ciebie sjesta, weź sobie odpocznij chwilę i zaraz się weź za prasowanie

Może właśnie waga Krzysia ma wpływ?

Ale to tak jak z główką, tzn jej podnoszeniem, pamiętam jak na wątku naszym parę dzieci podnosiło i było pospolite ruszenie innych z ćwiczeniami swoich dzieci i po chwili prawie wszystkie podnosiły więc może warto ćwiczyć.
Cytat:
Hahaha

Ta zaczela hahahah wlalam jej na sile z butelki bo 15 z 20ml wyplula to z 5 moze polknela nie wiem hehe

Co ta Zosia... Serio masakra. Kiedy zaczynasz rozszerzać dietę? Wy niedługo 5 miesięcy konczycie to pewnie niedługo?

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2016-06-24, 13:04   #2020
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
Bo taki upal to z nim w dzien mie wyjde to od razu zakupy zaliczylam

Ciesze sie ze w koncu odetchniesz Lola brawo za pomysl

Czekam na kuriera w srode na gemini zakupy zrobilam i dzis paczka bedzie Lucy tam zelazo 3 razy tansze niz w aptece to zamowilam masakra jak sie przeplaca w normalnej aptece..

Lila łaskawa dzisiaj dała matce 2.5 po sklepach polazic 😂 matka kupiła pawia z Lamaze i tego oballa... troche gumy i 25 zł szok... ale jak zachwalacie to żal było nie kupić.

Stary 2016-06-24, 13:09   #2021
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
A może sprobuj tak jak ja. Odciągnij 150-200ml i daj z butli przed spaniem i dopraw cycem.
Z cyca, żeby Lila tyle wyssała to by musiała się namęczyć a przy tych upałach to mały leń. A tak się zapcha i faktycznie śpi dłużej.

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Nie jest tak super jak u Loli ale idzie ku lepszemu. Do tej pory pobudki co 1.5 h.
A teraz... no dobra napiszę. Spała 7 h ciągiem. Co prawda dzień zaczęłyśmy o 3 w nocy hahahaha ale i tak się cieszę 😂😉😁

O kurde super poprawa! A jak zasnęła tak wcześnie? Może się uda dziś zrobić tak samo ale przesunięte o jakiś czas do przodu i tak sukcesywnie aż dojdzie od 22 do 5 czy jak tam chcesz? Ja wolę by później zasypiala i później wstawala ale niektórzy wola odwrotnej. Ale gratulacje dla Lilki bo wiem ze dla niej to duży sukces

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
Lila łaskawa dzisiaj dała matce 2.5 po sklepach polazic 😂 matka kupiła pawia z Lamaze i tego oballa... troche gumy i 25 zł szok... ale jak zachwalacie to żal było nie kupić.

O kurczę Pawia to jeszcze nie widziałam z Lamaze 😁 zaraz obczaje w necie. Mi się jednorozec podoba od nich dla dziewczynki

Daj znać czy się o-ball spodobał. Serio brzmi jakby Lilce przechodził zły okres. Teoretycznie ten skok do 19 tyg trwa więc będzie pewnie tylko jeszcze lepiej

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Lamia teraz doczytałam o zaproszeniach na chrzest Boziu ci faceci to wszyscy prawie tacy są trzeba ich ciągle pilnować. Ale też mają swoje duże zalety

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-24, 13:09   #2022
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:

Superancko!!!
Cytat:
Badzia fajnie, że u Ciebie sjesta, weź sobie odpocznij chwilę i zaraz się weź za prasowanie

Może właśnie waga Krzysia ma wpływ?

Ale to tak jak z główką, tzn jej podnoszeniem, pamiętam jak na wątku naszym parę dzieci podnosiło i było pospolite ruszenie innych z ćwiczeniami swoich dzieci i po chwili prawie wszystkie podnosiły więc może warto ćwiczyć.

Co ta Zosia... Serio masakra. Kiedy zaczynasz rozszerzać dietę? Wy niedługo 5 miesięcy konczycie to pewnie niedługo?

Pewnie jak skonczy 5 mies.
Dlatego Ciebie podziwiam ze drugie chcesz juz. Ja bym nie wyrobila psychicznie i fizycznie a materialnie nie wspomne :-D

Stary 2016-06-24, 13:18   #2023
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Superancko!!!

Pewnie jak skonczy 5 mies.
Dlatego Ciebie podziwiam ze drugie chcesz juz. Ja bym nie wyrobila psychicznie i fizycznie a materialnie nie wspomne :-D

O to już!!! Super jestem ciekawa jak Wam pójdzie.

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2016-06-24, 13:19   #2024
badzia987
Wtajemniczenie

U nas ten o-ball jest ok. Może bez szału bo po jakimś czasie Mały się wkurza, że nie może go całego wsadzić do buzi. Ale on tak reaguje po jakimś czasie na wszystkie zabawki...

Ja idę dziś do tesco. Coś gdzieś wyczytałam, że jest jakieś promo od 22.06...muszę bodziaków na krrótki rękaw na 74 kupić bo jakieś 2 miechy temu kupiłam ale na długi rękaw...

Małgosia 06.10.2013 r.
Stary 2016-06-24, 13:23   #2025
marciar7
Zakorzenienie

A w biedrze jest promo ze przy zakupie 2 paczek dada wychodza po 25 zl

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-24, 13:24   #2026
kaaasi
Zakorzenienie

Aninis to pospala moja synowa moj padl na drzemke wlasnie zrobilam ,mu noc w pokoju

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-24, 13:24   #2027
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Biedny mój zieciunio 😥😥

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Esor moja Ninka prawie miesiąc starsza i się nie obraca i jakoś staram się nie panikować Przyjdzie na nią czas chociaż staram się ją stymulować i zachęcać do obrotów to wczoraj udało jej się praaaawie ale i tak była radość! A ty nie panikuj i nie narzekaj na spanie bo dostaniesz w dupe a masz takie grzeczne dziecko!

Moja też się nie obraca. Ale każde dziecko inne.
Poza tym z podnoszeniem główki też nie chciala i nie chciała. Jak próbowałam ćwiczyć i przewracałam na brzuch to ryyyk i zaprzestałam ćwiczeń. A tydzień później biorę ją na brzuch a ta głowa do góry i trzyma 5 minut 😂

Stary 2016-06-24, 13:25   #2028
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Moja też się nie obraca. Ale każde dziecko inne.
Poza tym z podnoszeniem główki też nie chciala i nie chciała. Jak próbowałam ćwiczyć i przewracałam na brzuch to ryyyk i zaprzestałam ćwiczeń. A tydzień później biorę ją na brzuch a ta głowa do góry i trzyma 5 minut 😂

To samo u mnie było ;-) obroty tez z dnia na dzien zaczela

Stary 2016-06-24, 13:31   #2029
lamia12344
Rozeznanie

Cytat:
Niestety Zuza gardzi butelkami wszelakiej maści... Najadać się najada chyba bo jak obudziła się o 23 wczoraj to właściwie tylko pociumkała i spała do 3. Wtedy najadła się porządnie i znowu ciumkanie o 5. Wstała o 7.30.
U mnie mleko sika na wszystkie strony i pod dużym ciśnieniem, zjada porządnie bo słychać jak przełyka... Myślę że to taki etap jest. Na razie poprawiło się spanie w dzień. Nie można mieć wszystkiego
lamia12344 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-24, 14:01   #2030
badzia987
Wtajemniczenie

Tak mnie natchnęłyście słowem butla i wzięłam odkopałam z czeluści laktator i na szybciora 50 ml ściągnęłam (chociaż na początku chyba przez 3 min. nic nie leciało). Pójdę do tego tesco a TŻ-ta zostawię z butlą i zobaczymy co będzie

Małgosia 06.10.2013 r.
Stary 2016-06-24, 14:05   #2031
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Tak mnie natchnęłyście słowem butla i wzięłam odkopałam z czeluści laktator i na szybciora 50 ml ściągnęłam (chociaż na początku chyba przez 3 min. nic nie leciało). Pójdę do tego tesco a TŻ-ta zostawię z butlą i zobaczymy co będzie
No ! Dadza radę z głodu nie umra

Stary 2016-06-24, 14:39   #2032
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:

😂😂😂

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Cytat:
O kurde super poprawa! A jak zasnęła tak wcześnie? Może się uda dziś zrobić tak samo ale przesunięte o jakiś czas do przodu i tak sukcesywnie aż dojdzie od 22 do 5 czy jak tam chcesz? Ja wolę by później zasypiala i później wstawala ale niektórzy wola odwrotnej. Ale gratulacje dla Lilki bo wiem ze dla niej to duży sukces

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

O kurczę Pawia to jeszcze nie widziałam z Lamaze 😁 zaraz obczaje w necie. Mi się jednorozec podoba od nich dla dziewczynki

Daj znać czy się o-ball spodobał. Serio brzmi jakby Lilce przechodził zły okres. Teoretycznie ten skok do 19 tyg trwa więc będzie pewnie tylko jeszcze lepiej

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Lamia teraz doczytałam o zaproszeniach na chrzest Boziu ci faceci to wszyscy prawie tacy są trzeba ich ciągle pilnować. Ale też mają swoje duże zalety

O 21 zasnęła. Mi już wszystko jedno o której zasypia byleby spała

Chciałam motyloważkę ale nie było... a paw najbardziej podobny... wyglada jak motyl a nie paw 😊

Stary 2016-06-24, 15:06   #2033
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
Przynajmniej nie będzie rutynowy dzień

Kurde laski ocb? !
Wymiotowalam rano
Wolisz zatrucie?

Cytat:
Moze i nie bedzie ale dlugo to trwa u księdza?

Moze pojadlas cos i cie zatrulo?? Upsss

My byliśmy razem i odpowiadalismy tez razem. Chwila moment i po temacie.
Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
Bo taki upal to z nim w dzien mie wyjde to od razu zakupy zaliczylam

Ciesze sie ze w koncu odetchniesz Lola brawo za pomysl

Czekam na kuriera w srode na gemini zakupy zrobilam i dzis paczka bedzie Lucy tam zelazo 3 razy tansze niz w aptece to zamowilam masakra jak sie przeplaca w normalnej aptece..

Dokładnie stacjonarne apteki robią biznes, a przecież te internetowe też na tym zarabiają.
Cytat:
Kasia no wiem, ja hurtowo z gemini biorę U siebie w aptece za Actiferol daję 19 zł, na gemini chyba 13,99. Tylko Innofer co bierzemy niestety nie tańszy, dawałam u siebie 24 i też 24 na gemini. No ale chociaż na jednym oszczędzę

Ja muszę dziś wyjsc w upał, bo rehabilitacja będzie

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

To mój nie zwyczajny bo zazwyczaj tryskało mi szybko.
Laktator sobie nie radzi z tymi twardymi gulkami, tam ewidentnie się pozatykało. No nic to, będę dalej polewać cycki ciepłą wodą i masować się w kącie jak zbok
Ja masowalam w trakcie karmienia jak ni się zrobiło zgrubienie.
Cytat:
Napisane przez agnieszka_2293 Pokaż wiadomość
U nas strasznie jest gorąco. W cieniu termometr pokazuje 28 stopni

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Ja miałam ostatnio takie mdłości, że test robiłam, bo po porodzie krwawilam 6 tygodni, a w 7 tyg przyszedł okres ale po tym incydencie jeszcze do mnie nie zawitał. Wiem, że po ciąży to różnie może być z tym okresem, ale do tego mdłości i miałam schizy,że będę miała 2 dzieci urodzone w jednym roku niebędące bliźniakami 😂😂

No właśnie ja raz mialam plamienie jak na okres 1 dzień, ale na tym się skończyło może to znak, że się zbliża

Cytat:
Ile? Ale drogo.
jejuu, biedactwo
Polecam te ćwiczenia:
https://www.youtube.com/watch?v=mDGTrXr5j5s. Robimy takie na rehabilitacji, robiliśmy w domu. Załapal w jeden dzień

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

My musimy wyjść w ten skwar niestety musi miec spacer z drzemką przed rehabilitacją, bo wtedy jak wyspany lepiej ćwiczy, więc po 13 wyjdziemy.
Fajne te cwiczenia - jak mały trochę strawi to będziemy ćwiczyć 😊
Cytat:

Ooo to Lilka zaczyna pretendowac do najdłużej śpiącego dziecka w nocy 😀

Cytat:
U nas ten o-ball jest ok. Może bez szału bo po jakimś czasie Mały się wkurza, że nie może go całego wsadzić do buzi. Ale on tak reaguje po jakimś czasie na wszystkie zabawki...

Ja idę dziś do tesco. Coś gdzieś wyczytałam, że jest jakieś promo od 22.06...muszę bodziaków na krrótki rękaw na 74 kupić bo jakieś 2 miechy temu kupiłam ale na długi rękaw...
U nas też jedt zainteresowany do momentu nie możności włożenia go do buzi - język wystawia i nic 😀
A w Tesco byłam wczoraj niestetynie było przecen na bodziaki, ale kupiłam mu 5ciopak takich w niebieskie wzorki (na stronie wisi) za 37zl a taki sam, a szare wzorki był po 55zl. Takie ptoste do spania będą ok. A tak poza tym to kupiłam wiatrówkę i bluzę.
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-24, 15:13   #2034
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:

Pewnie ze tak !!!
Idź i szalej

Mi cały dzień mała krzyczy piszczy nie chce spać itp. Myślę żeby znowu

A tu poszła kupa gigant - normalnie wybuchła! 4,5 dnia ja zbierała.

Od razu widzę ze jej lżej

Wyjalaczka
Zatrucie oczywiście

Ale doszłam - wzięłam tablwtki na pusty żołądek i się wymieszaly i pewnie dlatego

Jeszcze 2 godz dożyć i będzie tatuś samaroszkit

I week

Kiedy gra pl z kimś ?

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-24, 15:47   #2035
agnieszka_2293
Zadomowienie

Cytat:
Esor to nie tak zle ci spala.. Jak mi spi ciągiem od 22 do 5 to ja skacze do nie a :-D mi wczoraj zrobila se drzemke don 20 a potem do 23.30 ssala cyca. I przed 2 juz sie obudzila i wiercila. A o 5 juz sie obudzila :-D o 7 jadla i potem wmusilam w nia 5ml mleka i nie jadla do tej pory.. Nie wiem co jej znow.

Joann no szkoda malego :-(

Spanie od 22 do 5 to moje marzenie 😀 moja raz tak pospała, a ja się przebudzilam, spojrzałam na zegarek i wywałam do łóżeczka 😀uderzyłam się o framuge, narobiłam hałasu i obudziłam smacznie śpiącą Zuzke 😂😂 matka wariatka 😀

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Cytat:
Ja za to mam dzisiaj takie mdlosci jak nie powiem kiedy serio, jak poczulam perfumy mojej mamy, myslalam ze rzygne. Mam nadzieje ze to jednak przez upal.

Jest tak goraco a moj misiek musi w dlugich spodniach sie meczyc. Tak mi go szkoda
Też mam mdłości w ciąży nie miałam to teraz przyszły 😂

agnieszka_2293 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-24, 15:51   #2036
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
😂😂😂

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

O 21 zasnęła. Mi już wszystko jedno o której zasypia byleby spała

Chciałam motyloważkę ale nie było... a paw najbardziej podobny... wyglada jak motyl a nie paw 😊

Ale w sensie jak to się stało, że zasnęła? Co podzialalo?
Cytat:
Spanie od 22 do 5 to moje marzenie 😀 moja raz tak pospała, a ja się przebudzilam, spojrzałam na zegarek i wywałam do łóżeczka 😀uderzyłam się o framuge, narobiłam hałasu i obudziłam smacznie śpiącą Zuzke 😂😂 matka wariatka 😀

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Hahaha 😂 a ja wolę jak śpi z większą ilością karmienia, ale do późniejszej pory, chociaż tej faktycznie 7 czy 8 to już w ogóle czad.
Cytat:
Pewnie ze tak !!!
Idź i szalej

Mi cały dzień mała krzyczy piszczy nie chce spać itp. Myślę żeby znowu

A tu poszła kupa gigant - normalnie wybuchła! 4,5 dnia ja zbierała.

Od razu widzę ze jej lżej

Wyjalaczka
Zatrucie oczywiście

Ale doszłam - wzięłam tablwtki na pusty żołądek i się wymieszaly i pewnie dlatego

Jeszcze 2 godz dożyć i będzie tatuś samaroszkit

I week

Kiedy gra pl z kimś ?
Ojjjj dobrze, że weekend już. Mojego też jeszcze nie ma.

Paula jutro o 15 gramy że Szwajcaria czy czymś takim

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2016-06-24, 15:53   #2037
agnieszka_2293
Zadomowienie

Cytat:
Ale masz zdolną córcię 😊 ja też właśnie piekę tort mężowi, bo w niedziele ma urodziny, a jutro wpadają teściowie i siostra tż z chłopakiem. Miałam mieć pomoc, ale jakoś nikt nie przyszedł a pogoda służy wypiekom 😀a do tego moje dziecko chce się tulic do mamy i w ten sposób robię tort jedną ręką 😀

Stary 2016-06-24, 15:55   #2038
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Ale w sensie jak to się stało, że zasnęła? Co podzialalo?

Hahaha 😂 a ja wolę jak śpi z większą ilością karmienia, ale do późniejszej pory, chociaż tej faktycznie 7 czy 8 to już w ogóle czad.

Ojjjj dobrze, że weekend już. Mojego też jeszcze nie ma.

Paula jutro o 15 gramy że Szwajcaria czy czymś takim

Dzięki )

My jutro jedziemy po ubranko do chrztu dla malej

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-24, 15:58   #2039
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:

Haha tez raz tak zrobilam lol

Jezu jak mi sie spac chce serio jakoes cisnienie niskie i wgl. A zosce za to w ogole :-D

Stary 2016-06-24, 15:59   #2040
agnieszka_2293
Zadomowienie

Cytat:

Matka poszła na zakupy, by odpocząć od dziecka i kupiła coś oczywiście dziecku 😂😂

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości