|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza
Młody z tatkiem i babcią, a mamusia u fryzjera
![]() ☆☆☆
|
|
#1352 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza
Wielki szacunek dla Was za to ze Wasze dzieciaki tak na brzuszkach lerza moja nie chce jedynie na klatce poersiowej lezy i troche podnosi głowę tak jak ja klade to krzyk
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Wykapalam ja o 13 30 pozniej byla piers gwiazdozenie ale usnela spi juz 1,5h az boje sie czy bedzie spac w nocy. Wiatraczek troszke wieje na korytarzu i troszke wiatetku wchhodzi do pokoju. A Wy tez kapiecie kruszynki? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Ooooo szwllejesz. Ja tez sie wybieram ale w polowie lipca.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1353 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też dziś kąpałam, żeby go ochłodzić po spacerze 9:30-12, bo mi go szkoda było, kleił się biedak. No i wożę go w mieście w samym pampersie w takie dni a i tak maleńkie potówki na plecach co do spania w dzień a później w nocy niekoniecznie to się nie wypowiem, bo mój to dziś od 7 do teraz może nie spał z 2h, a po takim dniu i tak całą nocke przesypia ![]()
|
|
|
#1354 |
|
Zadomowienie
|
Boziu on jest jakis dziwny dzis. Na spacerze spal 20 minut
Nie ogarniam go.
|
|
#1355 |
|
Wtajemniczenie
|
Justyna to chyba taki okres. Moj tez ostatnio kichania i kaszlu innych sie boi i placze. Ale wystawie jezyk z usmiechem i jest okej w sekunde. Pewnie skok zaliczacie
|
|
#1356 |
|
Zadomowienie
|
GGI w niedzielę mamy chrzciny i mamusia musi jakoś wyglądać.
☆☆☆
|
|
#1357 | |||
|
Zadomowienie
|
I tak ma być
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Unas duchota, ale niby 20 stopni na dworze. Nie zazdroszczę wam upałów, młody źle je znosi. W sumie w ciągu dnia i tak kiepsko śpi także jeden ciul
|
|||
|
|
|
|
#1358 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jestem zła
ZUS wisi mi już 1,5 wypłaty, zaraz będą 2,5. Niby mam kasę, ale wolę już mieć wszystko wyrównane. Chodzi o to, że moje papiery wędrują między 3 oddziałami, bo w marcu zmieniłam adres ![]() Wracam dziś do TŹ nareszcie <3 Czytam was, i czytam ale nie powiem nic dotyczącego figury bo ja wyglądam jak koło brakuje mi z 9 kg do wagi wyjściowej ?do tego wzrasta mi paznokieć, i już nie wiem co robić z tym fantem. Mój pyszczek też dziś nie chce spać, u nas na zachodzie jest gorąco jak w piekle, i to pewnie dlatego :P Edytowane przez lulka19 Czas edycji: 2016-06-24 o 18:38 |
|
|
|
|
#1359 |
|
Rozeznanie
|
Niulka/-- ja tez u fryzjera właśnie siedzę
a TŻ z synkiem, radzą sobie chłopaki Waga--- mam 173 i mój ideał to 58 ️ niestety do tego ideału jeszcze 7 kg 🙄 ale walczę pod okiem dietetyka, codziennie mam mniej na wadze... Trzeba było nie wpier.... w ciąży ![]() ![]() Rajty w sprayu Sally najlepsze
|
|
|
#1360 |
|
Winter is coming
|
kurde ja mam 54 kg przy 160 cm i jest ok, szczupła jestem z dużym cycem
upał niemiłosierny, przed chwilą wróciłam od rodziców, Pyza wykąpana i chyba w samym pampku będzie spac bo nie mam serca jej ubierać w cokolwiek matka mi dzisiaj mówiła że za jej czasów nawet w taki upały dzieci nosiły czapki, masakra ![]() lulka lipa z tym ZUSem ![]() zaraz się roztopię!!
|
|
#1361 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oby tylko w nocy w miare spal bo oci.pieje ![]() a gdzie Ci wrasta? Na stopie czy na dloni? Mojej siostrze ciagle nawracalo przy duzych paluchach u stop i ciagle miala wycinane to a potem w koncu miala jakis zabieg, tak wycieli coz tam ze juz nie nawracalo, macierz paznokcia chyba?
|
|
|
#1362 |
|
Wtajemniczenie
|
Mallos ja tez mam sally, jestem im wierna. Ale codziennie robic mi sie nie chce
kremem by bylo szybciej..Justyna noc bedzie okej ️---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Alarm cenowy! Dla tych ktore uzywaja pieluszek z lidla od 1 lipca do 3 lipca promo na wszystkie rozmiary
|
|
#1363 |
|
Zadomowienie
|
Kejka krem cc bielenda https://ezakupy.tesco.pl/groceries/p...9YHhoCDyzw_wcB o ten z tym ze to jak z rajstopami efekt na raz i wszystko się zmywa
Kiedyś miałam samoopalcz w sprayu z Ross, tej ich marki własnej i był ok ☺ |
|
|
|
|
#1364 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie,
W skrócie: U nas waga 6300 g. Jutro idziemy sprawdzić bioderka. W nocy mamy aktualnie jedną pobudkę ok 4. Do wagi sprzed ciąży zostało mi 6 kg. Kejka Ale masz uświadomionych sąsiadów z tą chustą. Gdy ja chodziłam po wiosce w chuście, patrzyli jakbym dziecko owinęła zasłoną okienną ![]() AsiaPo Widziałam ten film. Super jest Byłam z mężem. Oczywiście szlochałam, mąż śmiał się, że kobiety tak płakały, że aż się fotele trzęsły. Lulka Czytałaś? Po obejrzeniu filmu, książkę sobie zamówiłam, żeby przeczytać i nie mogę się jej doczekać. Danika Pisałaś o Chorwacji z dzieckiem. Masz namiary na jakieś fajne kwatery w tych rejonach? |
|
|
|
|
#1365 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niektore dzieci noszą czapki jedna mamuśka z przedszkola ma dzidziusia dwa dni starszego od Adasia i ten mały był dziś o godzinie 14 przy chyba 35 C w cieniu ubrany w body na długi rękaw, spodnie dresowe i czape wiązaną na uszy. I w foteliku był. Ona go cały czas tak ubiera bo się boi wiatru (zapytałam ja czy mu nie gorąco bo Adaś upocony w samym bodziaku)... Biedny mały Cytat:
a marudny niesamowicie i też się wystrasza wszystkiego, aż podskakuje. Może skok faktycznie...---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
Ja miałam jedynki i wg mnie były super ale trójek nie testowałam . ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
muszę pogrzebać w męża kompie. Ale my to do dużych apartamentów jeździmy bo zwykle w 2-3 rodzinki
|
||||
|
|
|
|
#1366 |
|
Raczkowanie
|
Danika
W tym roku gdzie się wybieracie? Mnie właśnie chodzi po głowie Chorwacja. |
|
|
|
|
#1367 | ||
|
Winter is coming
|
Cytat:
Cytat:
dlaczego ludzie to robią dzieciom Pyzol to się dzisiaj upocił przy usypianiu w samym pampersie. Moja też krótko śpi w dzień. Dlatego już zapomniałam co to długie spacery, wypuszczam się na krótkie trasy i tak żeby mieć blisko dom swój lub rodziców, bo ona w wózku 2 minut nie uleży jak nie śpi. Wczoraj zasnąć nie mogła i się wierciła, dzisiaj chłop ją uśpił i widzę, że to samo, wierci się, oby się nie obudziła.
|
|
|
#1368 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna na dużym palcu. Sama sobie jestem winna, bo tak go kijowo obcięłam. Przez ten pośpiech, i brak czasu na wszystko
![]() Avlis ano czytałam Ja to taki mol książkowy jestem. Ale ja wolę najpierw książkę, a potem uzupełnić ją filmem, bo jak robię na odwrót to nie mam takiej radości z czytania ![]() ah te matki. W taki upał zakładac czapki, ech... Wam tez się tak lepią do rak? najlepiej tetrę na rękę i hop ![]() zazdroszczę tym u fryzjera, też muszę się wybrać bo włosy lecą :P Edytowane przez lulka19 Czas edycji: 2016-06-24 o 21:33 |
|
|
|
|
#1369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie, w tym roku odpuszczamy, to jest wg mnie za duzo godzin w foteliku dla takiego maleństwa. My jeździmy przez Czechy i Austrię i śpimy koło Wiednia albo w Grazu - już za starzy jesteśmy na nocne wypady ale mimo wszystko to jest 5-6 plus 6-7 h w samochodzie... I z wózkiem kicha bo tam wszędzie wąsko, ciasno, kamory Jedziemy do Wisły do Gołębiewskiego, młoda będzie mieć baseny i różne animacje i rowery zabieramy a do Cro wracamy za rok Ja tak ostatnio karmie z pieluch ą na ręce bo inaczej aż pot się leje z nas obojga Edytowane przez danika Czas edycji: 2016-06-24 o 21:40 |
|
|
|
|
|
#1370 |
|
Mama Land
|
Młoda dziś cały dzień w domu na golaska bez pampera hasała
a i tak spocona jak mysz! A u mnie infekcja grzybek+alergia tam, gdzie nikt nie chciałby jej mieć Kejka: Tak, miałam indywidualną wizytę z certyfikowaną nauczycielką. Od niej też wypożyczyłam chustę i teraz kupiłam taką samą, tylko szarą (ta niemiecka firma). Jejuuuuu jak ja Wam zazdroszczę wagi!!!! Jak pamiętacie, ja w ciąży przytyłam niewiele, ale zrzuciłam tyle co nic I jestem zakochana w chudzielcach
|
|
#1371 |
|
Zakorzenienie
|
Zacznę od tego, że w mieszkaniu mamy 30 stopni i umieramy z gorąca. Wiatrak chodzi non stop i przynajmniej powietrze coś się rusza
Młoda od wczoraj dostaje herbatkę z kopru bo inaczej nigdzie byśmy nie wyszły, pije praktycznie co 15 minut Waga Ja mam mniej niż przed ciążą ale mam jeszcze baaardzo dużo do zrzucenia więc nawet nie mówię ile teraz ważę Pieluchy Teraz używamy dadów i nie są złe. Aaktualnie są w promocji i 3 wychodzą po ok 0,36 czy 0,39 zł więc znowu je kupimy. Lidlowe naatępnym razem może kupię. W domu mamy jeszcze happy ale jakoś mi wyglądem nie pidchodzą i cały czas je odkładam. Fryzjer Idę w czwartek przed szczepieniem więc Ewcia jedzie ze mną. Fryzjerka to moja znajoma i już się nie może doczekać, kiedy pozna młodą. Ostatnio wszyscy się zachwycają jej imieniem, że takie normalne i proste
|
|
|
|
|
#1372 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza!
Asia a jesli mozna wiedziec to ile placilas za lekcje?
ja sie caly czas zastanawiam te chusty takie piekne i bym sobie po loda mogla wyjsc do sklepu na loozie![]() ahh ta firma niemiecka mega, no choruje na ta niebieska![]() zaraz sie pozbedziesz pipkowego klopotu aaa...a jak Ty mloda trzymasz bez pampersa? Nie zasika Ci wszystkiego?![]() ![]() Danika jak opisujesz ten ubior to az mnie mrozi toz to masakra...ja bym opieke naslala w koncu zolza i franca ze mnie![]() Velika a proosze tak wlasnie myslalam ze mozesz byc zainteresowana, a akurat na trojkach bedzie promo najlepsze. Tyle ze trza kupic 2 opakowania![]() Lucy samoopalacz nie wchodzi w gre. Ja wiem ze krem to na raz jak rajtki, ale wydaje mi sie ze posmaruje leciutko i okej, a z rajtkami u mnie to jest jak (kiedys) z solarium. Im wiecej tym lepiej
Mikołaj <3 01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3 Edytowane przez kejka90 Czas edycji: 2016-06-24 o 22:07 |
|
|
|
|
#1373 |
|
Zadomowienie
|
Jeżeli chodzi o wagę, to do wyjściowej zostały mi 4 kg. Po porodzie zeszło już 14 kg.
☆☆☆
|
|
#1374 |
|
Zadomowienie
|
Nie nadazam ostatnio, czasu mi brakuje a wieczorami gdy moglabym nadrobic to ide na 1.5h na rolki, odpoczywam psychicznie, luzuje z kumpela a przy okazji robie cos dla ciala, co sprawia mi ogromna radosc. Maly spi wiec podczytalam co nieco
![]() U nas z lezeniem na brzuszku tez bylo ciezko, po kilku minutach sie denerwowal, a dzis nad ranem go polozylam na brzuszku bo odbić nie chcial, patrzę po chwili a on zasnal rozwalony jak rozplaszczona zaba i tak 3h prawie spal![]() GGI ja dzisiaj malemu zrobilam kapiel w międzyczasie w ciagu dnia i wzięłam go na dwor w reczniczku i do wózka, spal z godzinkę oczywiście nago w rozpiętym pampku na szczęście nie zrobil sobie z dnia nocy bo poszedł spac po drugiej kąpieli tak jak zawsze. Jak dajecie rade w tych upalach? Ja sie ciesze jak głupia ze udalo nam sie klime w domu zamontować przed fala żaru z nieba.Wkurzylam się dzisiaj, mąż pojechał do ross bo promo na chusteczki pampersa byla a te baby ze moja karta nie wazna bo trzeba zrobić zakupy 2 razy w miesiącu :| Martinixxx jaki masz ipl? Robilas juz przy kp? Ja sie boje, mam remingtona i wrócę dopiero na jesień albo jeszcze pozniej. Musze obejrzeć ten film, przeczytałam opis i juz mam na niego ochote
|
|
#1375 | |
|
Mama Land
|
Cytat:
Ale chciałam mieć pewność, że motam poprawnie i nie zrobię Córce krzywdy. Chusta świetna i też chwalił ortopeda, że świetnie robi na bioderka dziecka ![]() Kłopot okropny! Mąż napalony, ja też, a tu ból a przez te upały nawet ochota na zamienniki mija Młodą trzymam na macie, a jak ją zasika (pół dnia jej schodzi, bo ją przekładam po macie ) to na przewijak, który leży na podłodze. Pomysł ściągnięty od którejś z Dziewczyn ![]() Teraz w ogóle w kinie jakiś renesans, bo chyba mam aż 3-4 filmy do obejrzenia A Mąż ma traumę po moim ostatnim wyjściu, gdyż Młoda kaprysiła cały czas
|
|
|
#1376 |
|
Zadomowienie
|
Tabaska mam Philips Lumea, robiłam 2 razy i spoko. Przez całą ciążę włosy mi na nogach nie rosły. Dopiero miesiąc po porodzie coś tam zaczęło się pokazywać to sobie ostrzelilam. Mega wynalazek 😊
Współczuję upałów. Mam nadzieję że do wtorku się skończą 😎 ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Też mi kartę Rossne zablokowali😤 najgorsze, że strona się skupiła j nowej nie mogłam zarejestrować. |
|
|
|
|
#1377 |
|
Zadomowienie
|
Bez sensu ze tak często trzeba tam zakupy robic:/ chyba będę zajeżdżać raz w miesiącu i kupować 2 rzeczy przymusowo osobno, bo na razie tylko pampki/chusteczki byly mi potrzebne, ew. Jakas odzywka do włosów czy henna
|
|
#1378 |
|
Zadomowienie
|
Tabaska mi też dziś zablokowali kartę z Ross.
☆☆☆ ---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- Dziewczyny, pytanie z innego podwórka. Chciałbym kupić lakier do paznokci, żelowy w kolorze neonowy róż. Wiecie jaka firma takie produkuje? Chodzi mi o takie lakiery, co się utwardza tym top coatem. Widziałam takie pazurki u Gessler i muszę je mieć na zwykłe hybrydy znalazłam neonowe lakiery, a te co chcę jakoś nie mogę. ☆☆☆
|
|
#1379 |
|
Zadomowienie
|
K....a już wstał!! Co noc coraz wcześniej pobudka, głodny nie jest ale bez cycka się drze... Ja p.....e :-/
|
|
#1380 |
|
Zakorzenienie
|
Justynka
mówię ci, skok jak nic. Mój spał od 20 do prawie 3, usnął przy karmieniu ale oczywiście łóżeczko parzy w doopkę i już ze mną leży i ciumka sobie. Nie mam mocy z nim walczyć, niech juz tak śpi O nie wiedziałam z tym Rossmannem że tak jest. Ale ja w sumie dużo rzeczy tam kupuje dla córy tez więc pewnie wyjdzie te dwa razy w miesiącu
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.

Nie ogarniam go.

) jak ogolę nogi to mam takie czerwone kropki + jakby krążenie było złe....i to tylko od kolan w dół...no ale przemogłam się dziś i kupiłam sukienkę letnią. Jedyny minus- nie nadaje się do karmienia. Ale będę odciągać i zabierać w butelkę..no kurna, muszę mieć coś od życia no!

a TŻ z synkiem, radzą sobie chłopaki
️ niestety do tego ideału jeszcze 7 kg 🙄 ale walczę pod okiem dietetyka, codziennie mam mniej na wadze... Trzeba było nie wpier.... w ciąży 

kremem by bylo szybciej..
️
dlaczego ludzie to robią dzieciom
te chusty takie piekne
ahh ta firma niemiecka mega, no choruje na ta niebieska
aaa...a jak Ty mloda trzymasz bez pampersa? Nie zasika Ci wszystkiego?
mówię ci, skok jak nic. Mój spał od 20 do prawie 3, usnął przy karmieniu ale oczywiście łóżeczko parzy w doopkę i już ze mną leży i ciumka sobie. Nie mam mocy z nim walczyć, niech juz tak śpi