![]() |
#841 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Cytat:
![]() niestety, chętnie bym poszła na wesele - myślę że dałabym radę chociaż parę piosenek przetańczyć ![]() ![]()
![]() |
#842 |
Zakorzenienie
|
Na specjalne życzenia fotki moich maxi kiecek, kilka jeszcze w praniu
#843 |
Zakorzenienie
|
jak zwykle fotki poszły bokiem.... sorry za jakość. Ta druga jest w kolorze kawy z mlekiem bo tu wyszedł taki przekłamany. I sorry ta ostatnia taka wymięta ale wczoraj w niej latałam...
lecę się położyć bo ledwo dycham a te stopy coraz większe ![]()
#844 |
Zakorzenienie
|
Wow fajne...dużo masz sukienek
![]()
#845 |
Zadomowienie
|
Kwestii zakończenia menu na dziś dostałam sałatkę warzywna z jogurtem złożona głownie z marchewki i ziemniaków do tego trochę groszku i kiszony. Margaryna plasterek mięsa ma wszelki wypadek gdybym miała zachciankę i chleb ten sam co z rana - wyglada na razowy wiec go nie tknę.
![]() Zadziwia mnie jedna rzecz - co mierzą mi ciśnienie tym ręcznym ze stetoskopem zawsze mam takie samo. W domu ani razu nie trafiłam na ta sama liczbę a tu co pomiar to samo... Mam wrażenie ze tylko jeden pomiar znają ... Na wszelki wypadek nie za wysoki, nie za niski... 130/80 ![]() Wysłane za pomocą magii |
![]() ![]() |
![]() |
#846 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#847 |
Zadomowienie
|
![]() Niepotrzebnie podnosiłam rolety ![]() ![]() Co robię w domu? To samo co większość z Was - głownie nic :P jak siedzę w domu to śpię, siedzę na ogródku, jem, oglądam TV. Kupiłam sobie ostatnio książkę ale nie chce mi sie czytać nie wiem dlaczego :-: ogólnie uwielbiam czytać. Wychodzę z psem. Jeżdzę po zakupy. Robię obiad. Czasem pranie. I to chyba na tyle. Chyba ze jade do miasta cos załatwić. Ostatnio spisywałam liczbę ubranek. Teraz czekają mnie zakupy wiec pewnie będę miała trochę więcej rzeczy do roboty może czas zacznie szybciej mi lecieć. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#848 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To moja drzemka trwala niecala godzine, az Ci zazdroszcze ![]() Ogolnie to umieram, siedze, sapie i pije wode. Z wielkimi bolami posprzatalam swinkom morskim brata i bratowej, bo juz zalatywaly ![]() Chyba poszukam jej kredek (ma fajne profesjonalne - jej hobby to rysowanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#849 |
Zadomowienie
|
Tutaj jak zwykle Hafija przychodzi z pomocą
![]() Na dole art sa źrodła gdyby ktoś chciał sie zgłębić w temat bardziej ![]() http://www.hafija.pl/2013/11/karmien...a-w-ciazy.html Ja akurat co do diety (nieważne czy dzieci czy dorosłych) nie ufam lekarzom. Nie dość ze sie nie dokształcają w tym temacie to wiecznie powtarzają te same bzdurne farmazony co nasze babcie (chociażby dieta karmiącej mamy). Już o tym chyba kiedyś pisałam. Oglądałam jeden odcinek na wspólnej gdzie młodzi rodzice wyszli na kolacje i ona zamówiła sobie .... Ryż...z wody...nie solony...bo karmi.... Jak takie bzdury pokazują w popularnym serialu to sie nie dziwie, ze jest to jakimś wyznacznikiem. Jest tez coś takiego jak leczenie dieta. I sa ludzie, którzy sie na tym znają i to bardzo. Chociażby nawet dieta dla osób z problemem z tarczyca. Ale żaden lekarz nie zasugeruje przejścia na dietę tylko bedzie testować leki. A jak nie beda działać to kolejne. Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja
![]() |
#850 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
z tego co pamiętam Afrodita pisała, że mają ok godzinę jazdy samochodem z domu do szpitala... chyba nie chciałabym widzieć rachunku od taksówkarza ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#851 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#852 |
Zakorzenienie
|
Co do pasów w ciąży to jest o tym mowa w artykule:
Art. 39 ust. 2 Ustawy z dnia 20 czerwca 1997 roku "Prawo o ruchu drogowym", który mówi że obowiązek zapinania pasów w samochodzie nie dotyczy m.in. kobiet w widocznej ciąży ![]() ![]()
#853 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Afrodita, aż mam ochotę przyjechać do tych Twoich teściów i im nawymyślać! Autentycznie w głowie mi się nie mieści żeby cieżarnej tak utrudniać... ![]()
![]() |
#854 |
Zadomowienie
|
Przyszedł partner/ maz mojej sąsiadki. Dzień dobry nie usłyszałam ale usłyszałam "qrwa... Tu tak gorąco ze tylko je.bac można" drugie zdanie tez rozwinięte: polej mi wody tylko zimnej bo sie zgrzalem" to tyle WIdę sobie na korytarz posiedzieć ... Jak dobrze ze chodzic mi pozwolono.
Byłam na korytarzu a ze mamy wspólny z porodówka to natknęłam sie na panów opijajacych narodziny. Mieli piersioweczki i kubeczki z sokiem... Wali na 100m ale pewnie twierdza ze są trzeźwi ;( Wróciłam do pokoju. Z dwojga złego wole pokój i odwróce sie plecami i książkę poczytam ![]() Wysłane za pomocą magii |
![]() ![]() |
![]() |
#855 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() może którąś z Was zainteresuje, kupon na -20% do smyka: dodatkowe20 ( https://www.pepper.pl/promocje/dodat...-w-smyku-22897 )
![]() |
#856 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
ciśnienie idealne.. ![]() jak ja leżałam to też miałam dziwnie wysokie, a po wyjściu od razu na drugi dzień 110/60 ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() uważaj podczas tego leżenia na boku... ja nie wiem co ten pan miał na mysli mówiać,że "je.bać można".. ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#857 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I mąż takie niewygody zrobił. :/ Cytat:
![]() Chętnie pograłabym też w grę, niestety komuś ją pożyczyłam i nie wiem komu. :P No i tylko I część miałam, nie znam kolejnych. O KP w kontekście kolejnych starań też myślałam i ciekawe jak to wszystko przebiegnie w praktyce. Trochę by trzeba było na pewno odczekać. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#858 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A jak lubisz grać i lubisz wiedźmina to po prostu musisz się zaopatrzyć w wiedźmina 3!! to najlepsza gra w jaką grałam, serio ![]()
![]() |
#859 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#860 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jestem pod KTG żadne z nich nie pomyślało zeby wyjsć albo zeby mowić ciszej... Ale za to zaprosili dwóch tatusiów z sali obok :/ Dobrze ze mam leginsy pod koszula to przynajmniej dupa im nie świece. Wysłane za pomocą magii |
|
![]() ![]() |
![]() |
#861 | |
Zakorzenienie
|
byliśmy dziś na sr.. było o pielęgnacji noworodka i tatusiowie kąpali dzieci
![]() ![]() dostałam reklamówkę reklam..myślałam,że tam pełno próbek ale chyba ze trzy kilo makulatury wywaliłam..z uzytkowych były jakies wkładki laktacyjne i próbka kremu do brodawek, chusteczki nawilżane,pampek jeden ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#862 |
Zakorzenienie
|
Ja wstaję albo z mężem albobjeszcze trochę poleze. Jednak ok 8.30 jem śniadanie. Potem staram się wykorzystac to ze jest chłodno i mogę no coś wyprasowac, sprzątać. Ok 11 często urywa mu sie film tak na godzinę. Zjem coś, około południa wstawię pranie. Jak było chłodniej to ialam spacer albo do sklepu albo po bratanka do szkoły. Na ok 15-15.30 robię obiad. Wtedy najczęściej poodkurzam. Wraca mąż i resztę dnia spędzam z nim. Ok 20 często jestem gotowa do spania. Teraz jeszcze od czasu do czasu jakis mecz, i tak ok 17 znów przysypiam.
Właściwie kazda aktywność kończy się odpoczynkiem. I cos co zajmowało mi 1h zajmuje teraz 3. ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- W moim szpitalu nie ma odwiedzin w salach. Trzeba wyjść na korytarz. |
![]() ![]() |
![]() |
#863 |
Zadomowienie
|
Mi nie przeszkadza jak sąsiadka ma gości ale jak jest jakies badanie to wolałabym zeby goscie wyszli
![]() Wysłane za pomocą magii |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#864 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#865 |
Zakorzenienie
|
ale na porodówce też? tzn. na poporodowych mi chodzi?
#866 |
Zakorzenienie
|
1 osoba do 1 kobiety. Generalnie nie wypraszaja, ale dla komfortu matek im mniej tym lepiej. Sale sa 2 osobowe i ja bym nie chciała siedzieć z cyckiem na wierzchu jak i sąsiadki kilka odwiedzających. Podobno są parawany ze mozna sie zasłonić przed innymi.
Z tego co widziałam to wpadają i uciekają szybko, albo matki wychodza na chwilę na korytarz. |
![]() ![]() |
![]() |
#867 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#868 |
Zakorzenienie
|
Niee. Tatus ma wolne wejście. Ma pomagać w opiece nad dzieckiem. Choć podobno sa tacy co potrafią bezczelnie sie gapic na drugą pacjentke albo kładą sie na łóżkach matek. No takiego to bym sama wyprosila.
|
![]() ![]() |
![]() |
#869 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#870 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mam mało miejsca na książki, większość moich pokaźnych zbiorów dalej jest u rodziców. Mąż mi "nie pozwala" kupować papierowych, teraz tylko ebooki. Ale takie ulubione serie fajnie mieć w wersji papierowej i taką bym chciała. ![]() ![]() Co najmniej grę trzeba będzie załatwić, ona chociaż dużo miejsca nie zajmie. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() U nas też tyle makulatury dali, coś tam wyłowiłam z próbek, ale niewiele tego. ![]() I brali udział we wciskaniu Octeniseptu. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.