Urodzone w 1989 :) cz. III - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-05, 21:27   #3811
kasia89
Zakorzenienie

Dot.: Urodzone w 1989 :) cz. III

Cytat:
Napisane przez uhahana Pokaż wiadomość
Kasia ładny płaszczyk, widziałam go wczoraj w Forum, ale w regularnej cenie.
Pokaż się jak będziesz miała czas jak wygląda sukienka na Tobie Bardzo jestem ciekawa
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...3&d=1197220004 tutaj jest fotka z tamtego roku

EDIT: Dopiero teraz mi przyszło do głowy, że może chodziło Ci o tą sukienkę ze Stradivariusa? To o którą?

Cytat:
Napisane przez blaque Pokaż wiadomość
kasia- qrcze, szkoda..
Jak ją gdzieś zauważysz to pisz!
jasne

Cytat:
Napisane przez krasulka7399 Pokaż wiadomość
jak on to cudo zrobił?? Ta fryzura jest REWELACYJNA!!
Mi ją siostra robi, tak samo jak ten facet, tylko że zajmuje jej to conajmniej 10min No ale praktyka czyni mistrza Zostawia pasma włosów z przodu, te z tyłu wiąże w wysokiego kuzyka, tapiruje mocno, upina wsuwkami, a później przygładza jeszcze tymi włosami z przodu Tylko nie cierpię później tego rozczesywać

Edytowane przez kasia89
Czas edycji: 2008-01-05 o 22:48 Powód: dopisek
kasia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-05, 21:32   #3812
krasulka7399
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia89 Pokaż wiadomość

Mi ją siostra robi, tak samo jak ten facet, tylko że zajmuje jej to conajmniej 10min No ale praktyka czyni mistrza Zostawia pasma włosów z przodu, te z tyłu wiąże w wysokiego kuzyka, tapiruje mocno, upina wsuwkami, a później przygładza jeszcze tymi włosami z przodu Tylko nie cierpię później tego rozczesywać

To niech siostra uczesze Cię tak na 100 bo wyglada to świetnie!
krasulka7399 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-05, 21:42   #3813
kasia89
Zakorzenienie

Cytat:
To niech siostra uczesze Cię tak na 100 bo wyglada to świetnie!
Czesała mnie tak i w połączeniu z sukienką wydaje mi się, że lepiej w rozpuszczonych. Postarza mnie taka fryzura ale na codzień czasem noszę. Mam jakieś jej fotki tylko na tym kompie co się zespuł Jak będę mieć do nich dostępt to wkleję
Stary 2008-01-05, 22:42   #3814
krasulka7399
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia89 Pokaż wiadomość
Czesała mnie tak i w połączeniu z sukienką wydaje mi się, że lepiej w rozpuszczonych. Postarza mnie taka fryzura ale na codzień czasem noszę. Mam jakieś jej fotki tylko na tym kompie co się zespuł Jak będę mieć do nich dostępt to wkleję
Wklej koniecznie!! Ja jeszcze nie wiem jak się uczeszę ale myślę o takiej fryzurce, żeby czuć się swobodnie. Z resztą nie mam szału na głowie to nie ma z czego cuda zrobić ;p
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 8.jpg (16,8 KB, 10 załadowań)
Stary 2008-01-05, 23:45   #3815
uhahana
Zakorzenienie

Kasia hyhy no chodziło mi o tą ze Str Dopiero teraz zauważyłam edita

Dziewczyny, macie jakis sposób na szybkie schnięcie paznokci? Bo ja bym dzisiaj już musiała, chociaż u nóg, a nie chcę się z iedoschniętymi kłaść spać...
Sprawdziłaby się suszarka?
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.
'

uhahana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-06, 00:10   #3816
tak-po-prostu
Zadomowienie

Cytat:
Współczuję Biedna, wracaj szybko do zdrowia I nie przemęczaj się, dbaj o siebie i rób wszystko, żebyś nie dokładała sobie bólu
I nie przepraszaj

Mam ochotę na czata.. Albo na szybkie pisanie-odp na wizażu..
Chętne?
Dziękuję Będę się stosować bo żeby szybko przeszło (na studniówkę nie chcę iść na proszkach )
I kurczę co do czata, niech mi któraś wyśle link! Bo z tego starego nie potrafię wejść!!

Cytat:
Napisane przez marta6704 Pokaż wiadomość
Tak po prostu: Wracaj do zdrowia

Moja koleżanka z klasy złamała sobie coś w kostce i ma noge w gipsie na 2 tygodnie przed studniówką,ale powiedziała,że najwyżej potanczy o kulach a na gips założy podwiązke

Czy to tylko ja mam lenia okropnego i nie potrafie sie zabrać do czegokolwiek

Wlasnie siedze na naszej klasie i szukam znajomych Któraś chce zostać moją znajomą?
Optymistka z tej Twojej koleżanki
Ja za to mogę się pochwalić, że dziś przepisałam zeszyty i czytam cały czas "Granicę" ale ja nie byłam w tym tygodniu w ogóle w szkole więc...
Ja chcę zostać Twoją znajomą! Tylko mnie znajdź

Cytat:
Pierwszy raz w życiu kupiłam se pończochy i... fajne są
Sexy Też będę mieć na swoją studniówkę

Cytat:
To tak na czasie: boję się, że na studniówce mi się nie będzie podobało w ogóle mam masę wątpliwości...
To piąteczka.

Cytat:
Oj biedna Ty. wspólczuje bo też tak miałam
No widzisz ale Ty żyjesz, to znaczy, że ja też przeżyję
Fryzurka jest ładna

Cytat:
UHAHANA!!!!! USTAMI!! Nie... tyłem...!!
Padłam
Oczywiście od pierda Uhahanej, nie od tego żartu

Cytat:
Dziewczyny, macie jakis sposób na szybkie schnięcie paznokci? Bo ja bym dzisiaj już musiała, chociaż u nóg, a nie chcę się z iedoschniętymi kłaść spać...
Sprawdziłaby się suszarka?
Ja też właśnie nie znam żadnego sposobu, zawsze nie potrafię uważać i mam coś spaprane..

Kurczę, co jest? Sama nie śpię? Eeee to idę spać...

Edytowane przez tak-po-prostu
Czas edycji: 2008-01-06 o 01:22
tak-po-prostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-06, 10:53   #3817
krowa_bez_mleka
Zakorzenienie

Ale mnie wczoraj ominęło
Ale miałam dość komputera, siedziałam juz długo, więc potem nie włączałam.
Gadałam z W. na gg i zapytał sie o moją sukienkę w celu dobrania krawatu No i ogólnie fajnie sie rozmawiało, wreszcie na studniówka jest normalnym tematem, a nie tabu
i też sie denerwuje..wiąże z nią pewne nadzieje

Cytat:
Wkurzona trochę jestem, bo moja fryzjerka, zresztą jak większość, jutro nie pracuje i włosy będę musiała se sama zrobić, a więc chyba tylko wyprostuję, czyli będę wyglądała dość przeciętnie. Dzisiaj tylko byłam podciąć, tak żeby odświeżyć. No ale trudno. Tłumaczę sobie, że może z całą resztą te włosy tak źle nie będą wyglądały.
Ale to przecież wszystkie dziewczyny będą mieć ten sam problem, więc jakoś specjalnie wyróżniać sie nie będziesz

I czemu wybrałaś pończochy zamiast rajstop?

Na pewno będzie fajnie, staraj sie po prostu mimo wszystko bawić dobrze, powtarzając sobie, że to w końcu Twoja studniówka i nic Ci tej zabawy zepsuć nie powinno

Kasia-
ładne zakupy Zwłaszcza podoba mi sie sukienka, bo jest taka..inna
kiedy chcę grzeszyć to grzeszę
krowa_bez_mleka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-06, 11:53   #3818
laylaaa
Zakorzenienie

czesc
ja już po 100dn

wrocilismy z TZ po 4, bylo ok, tylko czas taaaak szybko zleciał.. pierwszy raz spojrzalam na zegarek o 12, a bylam pewna ze nie ma nawet 10
poloneza pomylilismy (jestem w klasie A i tanczylismy z dyrektorem), ale nikt sie tym nie przejal, przynajmniej smiesznie bylo nie ma co sie dziwic, byla jedna proba z osobami towarzyszacymi na ktora nie przyszli wszyscy.
jedzenie dobre, tylko dlugo sie na nie czekalo i moglo byc wiecej rzeczy na stolach - stały tylko misy z owocami i male talerzyki z salatka, na barszcz czerwony sie z tz nie doczekalismy..
wystroj sali jak z PRL-u, kuchnia odgrodzona wielkimi plachtami materiału, ogolnie niezbyt pieknie ale nie to sie liczy
dobrze, ze przyszlismy wczesniej, bo okazalo sie, ze brakuje miejsca dla 4 par podostawiali krzesla i poupychali ich gdzies w rogach stolu..
moje loki ok polnocy nie byly juz lokami.. a konce rozprostowaly sie juz w domu, takze zaluje, ze nie poszlam w prostych wlosach. najladniej wygladaly dziewczyny wlasnie w prostych.
co do % to flaszki staly normalnie na stolach, ale najpierw trzeba je bylo oddac do depozytu (ja wnioslam wodke w ponczochach ). troche bylo mi glupio, bo moja matka (nie odczuwalam za bardzo jej obecnosci, czasem tylko gdzies mi mignęla) wydawala te % i na poczatku za bardzo nie chciala a mi bylo dziwnie ja prosic, krecilam, ze faceci chca itp.. :P nikt sie nie upil nie wiadomo jak, pod tym wzgledem bylo dobrze.

przepraszam za ta troche chaotyczna relacje
zaraz pozgrywam zdjecia (nie jest ich za wiele, malo mam takich gdzie widac cala sukienke no i nie sa za piekne, ale trudno ) i jak znajde liste z Waszymi mailami to porozsylam

'we're all mad here. I'm mad. you're mad.' said the Cat
'how do you know I'm mad?' said Alice
'you must be' said the Cat
'or you wouldn't have come here'
laylaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-06, 12:18   #3819
Ywonula
Zadomowienie

To ja tez zdaje relacje:

Impreza była przednia. Stopy mnie trochę bolą Żarcie było w miarę dobre ale niestety miałam tak ciasną sukienke ze nie mogłam zbyt dużo zjeść Jak tańczyliśmy poloneza to toche mi buty zpadały bo jeszcze nie umiałam w nich perfekt chodzić. Jak przyszedł G. to kazałam mu lecieć po wode do sklepu bo wszystko sie pomieszało i nie mieliśmy swojej flachy. Troche sie upiłam ale nie ąz taaak Troche sie oburzyłam bo dostaliśmy takie dobre ciastko czekoladowe i jak odeszłam od stołu to ktoś mi je ukradł Pod koniec oczywiście tanczyłam na bosaka Wyszliśmy z G. o 4 bo ma dziś mecz ale nie wiem czy poszedł w końcu..
Ogólnie liczyłam z nim na coś wiecej ale nie wyszło. Kolega nam nawet powiedział w pewnym momencie ze wyglądamy jak "pokłócone małżeństwo"
Zdjęć na razie nie mam ale jak tylko dostanę płytke to odrazu powysyłam
Stary 2008-01-06, 12:25   #3820
krasulka7399
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tak-po-prostu Pokaż wiadomość

No widzisz ale Ty żyjesz, to znaczy, że ja też przeżyję
Fryzurka jest ładna
No tak, ale bolało jak cholera
Cytat:
Napisane przez krowa_bez_mleka Pokaż wiadomość
Gadałam z W. na gg i zapytał sie o moją sukienkę w celu dobrania krawatu No i ogólnie fajnie sie rozmawiało, wreszcie na studniówka jest normalnym tematem, a nie tabu
i też sie denerwuje..wiąże z nią pewne nadzieje
Mój pratner też się pytał heh.
Ja wolę nie wiązać żadnych nadziei żeby się nie przejechać...będzie jak będzie. Już sie doczekać nie mogę a to jeszcze swa tygodnie
Cytat:
Napisane przez laylaaa Pokaż wiadomość
czesc
ja już po 100dn

przepraszam za ta troche chaotyczna relacje
zaraz pozgrywam zdjecia (nie jest ich za wiele, malo mam takich gdzie widac cala sukienke no i nie sa za piekne, ale trudno ) i jak znajde liste z Waszymi mailami to porozsylam
Jak fajnie, pewnie wrażen co nie nie miara

Ja też chcę zdjątka
krasulka7399@gmail.com
Stary 2008-01-06, 12:31   #3821
krasulka7399
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ywonula Pokaż wiadomość
To ja tez zdaje relacje:

Impreza była przednia. Stopy mnie trochę bolą Żarcie było w miarę dobre ale niestety miałam tak ciasną sukienke ze nie mogłam zbyt dużo zjeść Jak tańczyliśmy poloneza to toche mi buty zpadały bo jeszcze nie umiałam w nich perfekt chodzić. Jak przyszedł G. to kazałam mu lecieć po wode do sklepu bo wszystko sie pomieszało i nie mieliśmy swojej flachy. Troche sie upiłam ale nie ąz taaak Troche sie oburzyłam bo dostaliśmy takie dobre ciastko czekoladowe i jak odeszłam od stołu to ktoś mi je ukradł Pod koniec oczywiście tanczyłam na bosaka Wyszliśmy z G. o 4 bo ma dziś mecz ale nie wiem czy poszedł w końcu..
Ogólnie liczyłam z nim na coś wiecej ale nie wyszło. Kolega nam nawet powiedział w pewnym momencie ze wyglądamy jak "pokłócone małżeństwo"
Ale Ci zazdroszczę!! teraz to już nie mogę się jeszcze bardziej doczekać swojej jak czytam wasze relacje
Stary 2008-01-06, 12:31   #3822
laylaaa
Zakorzenienie

wyslane zdjecia sa w linkach. wpakowalam tam jeszcze 2 zwykle zdjecia robione w sylwestra

krasulka wysle Ci na PW

Stary 2008-01-06, 12:47   #3823
krasulka7399
Zakorzenienie

Cytat:
wyslane zdjecia sa w linkach. wpakowalam tam jeszcze 2 zwykle zdjecia robione w sylwestra

krasulka wysle Ci na PW
Dzięki, slicznie wyglądałaś!! Jaką masz boską figurę!!
A jak zrobiłaś włosy bo ja chcę podobnie ale nie wiem jak to fryzjerce wytlumaczyć
Stary 2008-01-06, 12:57   #3824
Nija_
Zakorzenienie

laylaaa dostałam
ale ślicznie wyglądałaś, no ale ładnemu we wszystkim ładnie
A zresztą z Was wszystkich takie laski, że komentarze są zbędne

Ywonula czekamy na zdjęcia

Moja studniówka już za tydzień, a ja jeszcze nie mam stanika, w ogóle nie mam czarnego, a biały brzydko wygląda pod sukienką i zrobił się trochę za mały więc zakup nowego jest niezbędny

Ale nie mam kasy, ani grosza, a mama twierdzi, że skąd niby ma brać Wydałam całą kasę, w ostatnim chyba tygodniu wydałam wszystko co mi zostało z kasy z 18stki: 2 pary butów, zimowe i na studniówkę, sweter w House, bluzka (C&A), portfel New Yorker (trochę żałuję, bo w H&M chyba były ładniejsze, a w ogóle nie zajrzałam do Croppa, a tam mi się zawsze podobały portfele, o takie), wisiorek i łańcuszek w Aparcie (do kompletu do kolczyków) i jeszcze 45 złotych trzeba dopłacić za studniówkę, bo jakbyśmy poszli jako para (czyli taniej), to tylko jedna osoba by dostała kasetę i zdjęcia
Szkoda, że nie mam cyfrówki to bym powrzucała zdjęcia
A jeszcze mi się marzy jedna torba (Diverse ), bluza/żakiet i parę innych rzeczy...

W urzędzie podobno nikogo nie chcą do pracy, ale za to szukają w Opiece społecznej, to może jutro się tam przejdę

Idę ZAAARAAAAZ się pouczyć, bo ostatnio tak się opieprzam, że szok
Stary 2008-01-06, 13:15   #3825
laylaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki, slicznie wyglądałaś!! Jaką masz boską figurę!!
A jak zrobiłaś włosy bo ja chcę podobnie ale nie wiem jak to fryzjerce wytlumaczyć
dziekuje

wlosy zakrecilam na 5 papilotow; najpierw podpielam do gory i podzielilam na 2 czesci krótsze, ktore mam wycieniowane, później te dłuższe na 3 części. w domu mialam bardziej skrecone, na zdjeciach fryzura jest juz rozwalona i potargana.. dzien wczesniej podcinałam grzywkę i nie chciała ładnie leżeć na boku, dlatego wygląda jak wygląda

Cytat:
Napisane przez Nija_ Pokaż wiadomość
laylaaa dostałam
ale ślicznie wyglądałaś, no ale ładnemu we wszystkim ładnie
A zresztą z Was wszystkich takie laski, że komentarze są zbędne

Moja studniówka już za tydzień, a ja jeszcze nie mam stanika, w ogóle nie mam czarnego, a biały brzydko wygląda pod sukienką i zrobił się trochę za mały więc zakup nowego jest niezbędny

Ale nie mam kasy, ani grosza, a mama twierdzi, że skąd niby ma brać Wydałam całą kasę, w ostatnim chyba tygodniu wydałam wszystko co mi zostało z kasy z 18stki: 2 pary butów, zimowe i na studniówkę, sweter w House, bluzka (C&A), portfel New Yorker (trochę żałuję, bo w H&M chyba były ładniejsze, a w ogóle nie zajrzałam do Croppa, a tam mi się zawsze podobały portfele, o takie), wisiorek i łańcuszek w Aparcie (do kompletu do kolczyków) i jeszcze 45 złotych trzeba dopłacić za studniówkę, bo jakbyśmy poszli jako para (czyli taniej), to tylko jedna osoba by dostała kasetę i zdjęcia
Szkoda, że nie mam cyfrówki to bym powrzucała zdjęcia
A jeszcze mi się marzy jedna torba (Diverse ), bluza/żakiet i parę innych rzeczy...

W urzędzie podobno nikogo nie chcą do pracy, ale za to szukają w Opiece społecznej, to może jutro się tam przejdę

Idę ZAAARAAAAZ się pouczyć, bo ostatnio tak się opieprzam, że szok
dzieki

staniki ładne i stosunkowo niedrogie (39,90 a po przecenach mniej) sa w H&Mie, takze moze tam zajrzyj ja swój na studniówkę kupilam na bazarku za 14 zł, bo potrzebowalam takiego z silikonowym tyłem. ale beznadziejny jest bo pomniejsza

Stary 2008-01-06, 13:20   #3826
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

laylaaa, dzięki za fotki świetnie wyglądałaś :
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-06, 13:54   #3827
Ywonula
Zadomowienie

laylaaa a ja nie dostałam jakbyś mogła

Edytowane przez Ywonula
Czas edycji: 2008-02-19 o 15:48
Ywonula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-06, 14:22   #3828
tak-po-prostu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ywonula Pokaż wiadomość
To ja tez zdaje relacje:

No to troszkę z G. nie teges ale w końcu to studniówka ważne, że zabawa była super, kto by się facetami przejmował (i kto to mówi :/)

Cytat:
No tak, ale bolało jak cholera
Lekarz przepisał mi Ketonal i jak wezmę to nic nie boli... Tylko muszę brać

Cytat:

krasulka wysle Ci na PW
Dziękuję dostałam W ogóle to jesteś śliczna znowu Ci muszę powiedzieć Lokami się nie przejmuj, kto tam później patrzył na fryzurę Mnie się zawsze wszystko rozpada Fajny TŻ
tak-po-prostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-06, 14:30   #3829
kasia89
Zakorzenienie

layla jak zawsze ślicznie wyglądałaś Na włosy nie ma co narzekać, bo ładnie wyglądały Aa i Twój TŻ zawsze świetnie wychodzi na fotkach
Stary 2008-01-06, 14:34   #3830
laylaaa
Zakorzenienie

ywonula zdjecia sa na PW

tak po prostu, kasia - dziekuje co do wlosow to wszystkim sie fryzury trzymaly cala noc, a u mnie jak zwykle.. ale co tam.

Stary 2008-01-06, 14:38   #3831
marta6704
Zakorzenienie

Laylaa: Ślicznie wyglądałaś No i bardzo pasuje ci ta czerwień.

Ale jak ktoś już napisał: ładnemu we wszystkim ładnie

Wracam do historii
marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-06, 14:40   #3832
lele
Zakorzenienie

Laylaa a ja tez moge?
lele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-06, 14:58   #3833
krasulka7399
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tak-po-prostu Pokaż wiadomość

Lekarz przepisał mi Ketonal i jak wezmę to nic nie boli... Tylko muszę brać
Ketonal to wpieprzam w malinowe dni
Stary 2008-01-06, 15:27   #3834
ślimaczek
Zadomowienie

GG do ślimaczek

czesc dziewczyny
laylaa moge prosic o zdjecia? ja_ciebie_tez@wp.pl

bylam wczoraj na imprezie. Nawet fajnie

ślimaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-06, 15:38   #3835
krowa_bez_mleka
Zakorzenienie

Laylaa, dziękuje za zdjecia
Ślicznie wyglądałaś, chce mieć identyczna niemal fryzurę
Tylko ja nie mam takiego talentu jak ja i Ty i zrobi mi fryzjerka.
kiedy chcę grzeszyć to grzeszę
krowa_bez_mleka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-06, 15:46   #3836
krasulka7399
Zakorzenienie

Wysyłała mi któraś z was dzisiaj zaproszenie na n-k ?
Stary 2008-01-06, 16:46   #3837
laylaaa
Zakorzenienie

lele, ślimaczek, wysłałam Wam obu na PW

krowka tu nie potrzeba talentu, wystarcza zwykle papiloty ale fryzjerka na pewno lepiej Ci utrwali fryzure

Stary 2008-01-06, 16:54   #3838
lele
Zakorzenienie

laylaa dziekuje wyroznialas sie chyba wsrod tych satyn? u was tak fjanie kolorowo, a u nas glownie czern a sukieneczka bardoz ladnie sie prezentowala i Ty rowniez
lele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-06, 17:04   #3839
krasulka7399
Zakorzenienie

Cytat:
krowka tu nie potrzeba talentu, wystarcza zwykle papiloty ale fryzjerka na pewno lepiej Ci utrwali fryzure
A jak były uczesane dziewczyny, które mają krotkie włosy ?? Bo się zastanawiam czy nie ściąć
Stary 2008-01-06, 17:15   #3840
laylaaa
Zakorzenienie

lele wiekszosc sukienek byla z satyny.
fakt, bylo dosc kolorowo, ale i tak najwiecej czerni jak zwykle.

krasulka hmm te z krotkimi mialy przewaznie jakos podpiete wlosy, jedna dziewczyna miala fale.. z tego co pamietam

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości