|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. IV Połówkę przekraczamy o wyprawce rozmawiamy
ale robicie smaka tym grillem
Ja dzisiaj wegetowałam w domu, rano tylko zawiozłam TŻ na dworzec, zrobiłam szybkie zakupy i do domu... teraz muszę się zebrać, mamy umówione spotkanie klasowe z ludźmi z liceum, takie skromne, ale wypadałoby iść ![]() my mieszkamy w bloku..niestety.. ponieważ oboje kochamy życie poza miastem, ale niestety finansowo jeszcze na domek nie możemy sobie pozwolić :/ i znalazłam piękny becik, ale 60zł :/ więc nie wiem czy kupię, nie przepadam jakoś specjalnie za becikami u dzieci, wolę kocyki... ale ten wybitnie mi się podoba :P |
|
|
|
#152 |
|
Rozeznanie
|
Ja też dziewczyny nic nie czuję a jestem w 20t4d 😊ale już jestem spokojna byłam u mojego gina przyjął mnie bez wcześniejszego umówienia się sprawdzić co tam z bobo. Cały i zdrowy i wierci się choć ja tego nie czuję 😊😊
|
|
|
|
#153 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#154 |
|
Raczkowanie
|
Odczuwanie ruchów zależy też od położenia łożyska, jeśli jest na przedniej ścianie, to odczuwa się później
|
|
|
|
#155 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kurczę, a mi się sera blue z biedronki zachciało... miałam nie jeść w ciąży, ale może bym się skusiła? Chociaż właśnie poczytałam o listeriozie i chyba jednak sobie odpuszczę. Jeszcze 5 miesięcy wytrzymam :P |
|
|
|
|
#156 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#157 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.Łeb mi pęka od tych informacji o referendum. Narazie leżę i nadrabiam. Jestem dzisiaj zmeczona. Kurcze,to juz tak leci a ja jeden pajacyk
i zero jakiejkolwiek listy. Dzisiaj jakoś mi się płakać chce
|
#158 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#159 |
|
Raczkowanie
|
Sprawdź skład, myślę że robią go na mleku pasteryzowanym (zresztą nie wiem czy można w Pl sprzedawać na niepasteryzowanym), listeriozą można zarazić się jedząc produkty z mleka niepasteryzowanego
|
|
|
|
#160 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#161 |
|
Konto usunięte
|
Melduję się w nowym wątku
|
|
|
|
#162 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, a zwłaszcza mamy, czy to możliwe, że mała mnie tak kopie w narządy, albo na nie napiera że aż boli, tzn takie kłucie czuję. Wiem, że może sprawić ból kopniak ale czy na tym etapie już to możliwe i to jest taki właśnie ból ? ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
![]() PS. Nie wiem czy widzicie ale ja do Was piszę z domu czyli mam internet
Edytowane przez Cherry_24 Czas edycji: 2016-06-24 o 18:45 |
||
|
|
|
#163 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
No pewnie że możliwe że kopie narządy, ja kurde nie czuję specjalnie ruchów, ale np. wczoraj tak się ułożyła, że całkiem w poprzek miałam rozciągnięty brzuch, już czułam z lewej strony jak macica do granic jest naciągnięta, a z prawej taka górka mi urosła. I to już bolało. I ogóle dzisiaj się tak rano zdenerwowałam, pojechałam na zakupy z córką do marketu, i już przy wędlinach w mega chłodzie czułam że coraz słabiej mi się robi, potem wyszłam do piekarni w tej samej galerii i już całkiem słabo, już czułam że postoję chwilę i padnę, aż sprzedawczyni się mnie pytała czy chcę wody, ale poszłam dalej bo im dłużej stoję tym zawsze gorzej, muszę się rozchodzić. No ale żeby dojść do samochodu to trzeba na upał wyjść i już tak się zestresowałam że się popłakałam, miałam jeszcze zakupy babci zawieźć ale nie było mowy więc szybko do auta klima na full i pędem do domu. Na szczęście zawsze jak kieruję to wszelkie dolegliwości mijają (nawet mdłości mi przechodziły w I trymestrze). No i w domu wiadomo lepiej, ale się najbardziej wystraszyłam w tym sklepie że co ja zrobię jak z małym dzieckiem jestem i zemdleję😞 Chyba w ogóle nie powinnam z domu wychodzić😒 Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#164 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nie miewam omdleń itp ale ciężko mi już wysiadać z auta albo schylić się po coś, dziś na poczcie tak mnie właśnie kuło że aż się zginałam w pół, ehhh nikt mnie nie widział...jestem kurde ze szkła....
|
|
|
|
|
#165 |
|
Zakorzenienie
|
Podczytuje Was, ale z pisaniem średnio :/
Nie mam humoru, Tz jednak wyjeżdża, zostajemy sami ![]() Nie lubię jak go nie ma
|
|
|
|
#166 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziś stałam w metrowej kolejce do ubikacji na stacji benzynowej i już naprawdę nie oczekuję że ktoś mi ustąpi (jakby była potrzeba to bym się nie certoliła i poprosiła), ale irytuje mnie jak ludzie mi się ostentacyjnie gapią na brzuch (a miałam luźną sukienkę, która się na brzuchu układa, także ciążę widać jak byk). Po prostu stoją i się gapią, a mnie jest dziwnie. Pół biedy że Ci nie ustąpią, jeszcze się przed Ciebie wcisną ![]() Mnie by było wstyd, od małego mama tłukła mi do głowy, jak wypada się zachowywać w takich sytuacjach i inaczej nie umiem. A kiedyś nawet mnie zrugano za to, że ustąpiłam innej osobie. Ludzie są dziwni...
|
|
#167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tż na mnie czasami tak patrzy, zaczyna łapać mnie za brzuch |
|
|
|
|
#168 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Coś mi nie gra, wypiłam masę wody, a strasznie mało sikam.
|
|
#169 |
|
Zakorzenienie
|
Już w ubraniach po mnie widać. poszam do miasta pare dni temu w ciążowych spodniach i takim lekkim siatkowym seeterku. Zawsze byl na mnie luzny, teraz juz opięty. Koleżanki mamy mnie widzialy i na drugi dzień do niej z pytaniem czy babcia nie zostanie
![]() Wczoraj wróciłam z jeziorka w luznej sukience, tej granatowej w kwiatki z lumpka co pokazywalam w klubie a tato na mnie patrzy i się usmiecha i mowi, ze widać juz po mnie. Myslalam ze w takiej luznej nic nie widać, a jednak
|
|
|
|
#170 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oj rzeczywiście, dzień mi dzisiaj zleciał nie wiem kiedy. Ale sądzę, że ogarnęłam wszystkie niezbędne tematy i teraz niech się inni martwią Nawet nie kiblowałam zbyt długo, bo wyszłam z pracy jedynie 30 min. po czasie - bywało już gorzej. Teraz tylko ogarnąc tematy związane z wyjazdem... A że ciuchów za wiele nie mam, to przynajmnie j nie będę miała dylematu co zabrać ![]() Cytat:
Z tego co wiem, to na wyspie Kos jest zatrzęsienie uchodźców - ale to przy samej Turcji, tu mam nadzieję będzie spokój ![]() Cytat:
I mają super krój - pomimo że są one size, to nie wiszą nie wyją i równie dobrze będą wyglądać po ciązy. Tak mi się przynajmniej wydaje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
U mnie dzisiaj też masakrycznie gorąco. Teraz jeszcze są 33 stopnie. A jak wyszłam z pracy i wsiadłam do auta, to myślałam że nie wysiedzę. Siedzenia się nagrzały, kierownica i gałka od biegów parzyły w ręce i do tego klima mi nie działa Cytat:
Gorzej z teściową, która lubuje się w każdym odcieniu majtkowego różu, złota i kwiecistych wzorach. Im więcej napaćkane i im mniej mi się coś podoba, tym dla niej ładniej... Dlatego chyba jednak cieszę się, że będziemy mieć synka, bo w razie chęci robienia dziecku prezentów ciuszkowych, będzie miała słabe pole do popisu ![]() Ogólnie nauczyłam ją, żeby mi w żadnym wypadku nie kupowała żadnych ubrań, czy ozdób do domu i raczej się słucha Ale ostatnio kupiła mi różową koszulkę do spania z kotkiem. A największy hit to prezent dla mnie na dzień dziecka (tak, dostałam od teściowej prezent na dzień dziecka) - różowy szlafroczek w panterkę.... ![]() Cytat:
I owoce na krzaczkach... i piertruszka, i szczypiorek... Teraz mieskzamy w bloku i też intensywnie myslimy nad tym, jak zmienić sytuację Może za rok do dwóch uda się coś wykombinować.Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#171 |
|
Wtajemniczenie
|
W temacie jedzenia napisze, że byłam dzisiaj w sklepie i zobaczyłam na półce zupki chińska ta taka ostra i nie mogłam się powstrzymać, musiałam kupić :P
Właśnie ja robię haha Takie rzeczy to ja jadłam może z dwa lata temu jak nie więcej, ale chyba raz w ciąży nie zaszkodzi cooo???? ![]() Im więcej uczę się do obrony tym mniej mam wrażenie wiem
|
|
|
|
#172 |
|
Zadomowienie
|
MajWija, to może znak, że już więcej nie powinnaś się uczyć
Wyluzuj teraz, zrób sobie relaksujący wieczór, a praca sama się obroni
|
|
|
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
PATRYCJA mi też się dzisiaj baba wryla w kolejce do kasy, choć wcale nie miała mniej niż ja, a ja miałam aż 3 rzeczy. Sama bardzo często przepuszczam kogoś w kolejce , ale ciężarnej bym się nie ryła na bezczelnego.
---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Objadłam sie domowych Hot dogow
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#174 |
|
Zadomowienie
|
Ależ mi się młody rozbujał, aż brzuch podskakuje
Bluesberry, to ja przed chwilą wciągnęłam bardziej leniwą wersję - po prostu parówki
Edytowane przez ma_i Czas edycji: 2016-06-24 o 20:45 |
|
|
|
#175 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hehehe.A w tę pogodę TEN byłby idealny: http://static2.money.pl/i/galeria/157/24/14749_m644.jpg ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dobrze, że zostajesz...Cytat:
ja też tak mam.Majwija - powodzenia jutro!
|
|||||
|
|
|
#176 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
NajadÄźam się risotto z cukinią i groszkiem, poprawiłam arbuzem i pękaaaam! ![]() Mi z kolei ostatnio dziewczyna ustąpiła miejsca w pociągu aż podskoczyła, jak zobaczyła mój brzuch
Edytowane przez aleksandramaj Czas edycji: 2016-06-24 o 20:54 |
|
|
|
|
#177 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#178 |
|
Zadomowienie
|
A ja zmykam na czereśnie, mamusia mi dzisiaj przywiozła
|
|
|
|
#179 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ostatnio pod marketem parkowałam tyłem i w tej samej chwili jakaś kobieta zaczęła się wciskać na to samo miejsce, ledwo jej nie stuknęłam. Najpierw klakson, a potem aż wyszłam i ją ochrzaniłam. Nie wiem czy mnie nie zauważyła, czy to było celowe. ![]() Oooo parówki
|
|
#180 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde, jakos mi tak dziwnie... jeszcze do mnie nie dociera, ze juz wakacje. Ze w poniedzialek nie zobacze tych wszysykich moich dzieciakow.
Zakonczenie bylo bardzo wzruszajace. To moja 3 klasa, ktora oddaje ale pierwszy raz byly placze. Plakalismy wszyscy, I ja I dzieciaki I mamy... Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:59.

Ja dzisiaj wegetowałam w domu, rano tylko zawiozłam TŻ na dworzec, zrobiłam szybkie zakupy i do domu... teraz muszę się zebrać, mamy umówione spotkanie klasowe z ludźmi z liceum, takie skromne, ale wypadałoby iść 

i zero jakiejkolwiek listy. Dzisiaj jakoś mi się płakać chce

nie chcę mamie robić przykrości choć mówiłam jej, że mi się to nie podoba ale no ona i tak kupuje...czasami mam wrażenie, że ona grubo przesadza.....
dobrze, że zostajesz...