|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2131 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow
Znajoma, cały czas ta sama, dosładza kaszkę dziecku, bo przecież trochę cukru nie zaszkodzi, a tak to nie chce jej jeść.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2132 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow
Cytat:
No musiałam ją z nią zostawić bo egzaminy. Ale jak widać ma gdzieś co ja mówię. Ciągle mi mówi, że ja jakoś dostawałam soczki i wszystko mi słodzili i jakoś no żyje i że biedne to moje dziecko. No tylko, że nie jadłam warzyw i nie piłam w ogóle wody. Chce wdrożyć małej zdrowe nawyki to mnie wyśmiewają. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zagralabym ta sama bronia.
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2134 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlasnie stoje na werandzie i sie chlodze! W domu 26 st, na dworze 22. Jak tu zyc? Otworzylam oba skrzydla drzwi wejsciowych, wszystkie okna... Ech
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2136 |
Rozeznanie
|
U nas w domu 28 st, a na dworze 25. Masakra..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2137 |
Zakorzenienie
|
Od ponad godziny juz nie śpimy. I gada w najlepsze.
U nas kolejna burza przeszła. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2138 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie przeszła lekka burza i deszczykkkkk sobie teraz kropi^^ Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2139 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry u nas noc bez zmian jak w zegarku padam po prostu padam
Jakub wciaga wode niczym ja kawe ![]() Koktajlowa kurcze przykro mi ze tak sie stalo moze z mama na spokojnie pogadac? Moja byla zdania ze jak dziecku sloiczek jak trzeba ugotowac a jak byl i zobaczyla a) jak wygladam b)jak on sypia c) jaki jest za dnia to powiedziala ze gotowanie to teraz mam miec w no tam ten... takze ten Ledwo stoje Kuba nieodkladalny |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2140 |
Raczkowanie
|
Ewusia dziekuje za odpowiedz
![]() Olaf obudzil sie o 1 i tancowal 2 godziny:/ masakraa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2141 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry , noc za nami w porządku. Młody co raz rzadziej Się budzi co mnie nie zmiernie cieszy. Powitał dzień o 6:15 teraz dospia. . Ale już mnie coś trafiało bo od pół godziny rzucał się mimo że zmęczony. .. najgorzej jak oczy ma już zamknięte a przewróci się na brzuszek ,to jak gdyby nigdy nic otwiera oczy i się cieszy. .. tak mu się ten brzuszek teraz kojarzy z zabawą że nie umie już na nim spać
![]() Współczuję nocek. Rus do nie dawna ja jeszcze wstawalam co dwie godziny w nocy. Czasami i co godzinę. I tak od stycznia. .. pomału się coś zmienia na lepsze. Wczoraj jadł o 19 przed kąpielą późnej o 22:30 ,o 2:30 i 6. Życzę żeby u Ciebie też się coś zmieniło na lepsze ... Keas nocne pobudki są najlepsze. .. :/ pamiętam te akcje ,odpukać już się nie zdążają. . Burza przeszła nad ranem ale jest tak samo gorąco. .. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2142 |
Zakorzenienie
|
U nas noc lepsza niż się spodziewałam, co prawda obudziła się o północy, ale zjadła i zasnela, a potem o 5 i do 8 spała
![]()
![]() |
#2143 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja podałam wczoraj wodę pierwszy raz w doidy, większość wylądowała wszędzie indziej ale zabawa była ![]() ![]() Cytat:
![]() U mnie przeszła burza i na razie jest chłodniej ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2144 |
Rozeznanie
|
Koktajlowa współczuję przejsc z mamą, nie martw sie że tak ci mówi u mnie w rodzinie pewnie o mnie mysla to samo o mnie bo zaczełam podawać pierwsza marchewkę a nie jabłuszko, bo marchewki nie posłodziłam, bo wody nie chciałam długo podawać a teraz jej nie słodzę
![]() ![]() u nas noc nawet ok choc po tm co wyprawiała z usypianiem bylam przygotowana na najgorsze, zasnała po 23 a wstała wczesniej niż zwykle ![]() zazdroszcze deszczu i burzy, u nas dalej nic, teraz jest juz 28 stopni ehhh, udało sie troche dom schłodzić w nocy ale ile musza za to naleciało ![]() ja jade dzis do rodziców z Kluską bo moja siostra wróciła do domu na wakacje ![]() ![]() no i dziś 3 dzień jemy brokuła a jutro ziemniak ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2145 |
Raczkowanie
|
Heloł
![]() Ahnessy, bardzo dobrze z tym brokułem, pokaż im! 😎 fajnie że Ci Karinka lubi warzywka na razie 😊 w ogóle, nie wiem czy pisałam, ale moja przyjaciółka ma też tak na imię 😊 Koktajlowa, mama się trochę niefajnie zachowuje ![]() Ewusia_marchew, biedny Konradek ![]() U nas dużo pobudek w nocy, ale co się dziwić jak tak gorąco. Przed 7 pogrzmiało, ale burzy jednak nie było i dalej upał. Młoda w ogródku z gołym tyłkiem się wypasa, póki jeszcze da się wysiedzieć. Chyba dziś do centrum handlowego na ostatnie zakupy przed wyjazdem pojadę, żeby się schłodzić klimą 😎 o 15 na mecz mamy iść do znajomych, obyśmy się nie rozpłynęli, bo oni mieszkają na ostatnim piętrze 😜 Magda, to dziś wielki dzień? Aaaaa, Jagoda właśnie mi się na kocu sama świadomie przewróciła z pleców na brzuch! 😍😍😍😍 Edytowane przez MietaZCytryna Czas edycji: 2016-06-25 o 08:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2146 |
Zakorzenienie
|
Brawo dla Jagódki
![]() Ej, jakie macie butelki? Bo dalej nic na wode nie kupilam na spacery.. Wiem,ze Karen ma ten kubek treningowy Aventu i wyglada spoko, a co jeszcze polecacie? Butla glownie do wody, ew. sporadycznie mleko (o ile da rade). Malwi, to Ty o odparzeniach od wielo pisalas? Bo juz nie nadazam. Bo mialam napisac co do prania, ze ja piore na takim programie, ktory ma dodatkowe plukanie. A jak pierzesz na zwyklym, to jak skonczy prać, to włącz jeszcze samo płukanie. Pieluchy wielo mają to do siebie, że muszą być dobrze wypłukane żeby nie szkodzić dziecku i żeby nie przeciekały. Ja muszę zamówić więcej wkładów, bo jednak przechodzę na same otulacze + wkłady. Mam bambusowo-węglowe z pupusa i bajka, zmieniam pieluche co 2-3h, nic nie cieknie mimo ze Witek sik ma spory. Ale mam tylko 4 i to mi starcza na 1 dzień, a jak rano wypiorę no to nie mam co ubrać. Russian, nie myslalas o chuscie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2147 |
Zakorzenienie
|
Dotka dzieki
![]() Ja mam zwykla butelke z aventu ze smoczkiem 1
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2148 |
Zakorzenienie
|
Dotka my mamy kupek niekapek FP z miekkim ustnikiem i robi jako gryzak plus mlody pije 😊 wiem, ze niekapki to zuo ale chodzi o te z twardym ustnikiem. U nas noc calkiem spoko, zaspalam do szkoly :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2149 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczy za dobre slowo
![]() Barwa dla Panny Jagody ![]() Malwi jest taki gryzak z lamillou woody bunny i ja nawet tych uszu nie umiem zaplatac jak Kuba zdejmie to czekam na meza ![]() Pozatym mam watpliwosci tez bo kuba nienawidzi przykrywania opatulania i wpada w histerię nie wiem co robic.. Kubula wypila dzis ok 300 ml wody my pijemy z dr browns wszystko tylko inne levele smoczkow wode pijemy z 2 ale tych butelek nie polecam fakt fajne takie retro jak ktos klimat lubi ale masa mycia i ceny nie warte my uzywamy bo mlody od 6 doby z nich ciumka wiec przyzwyczajony ale szalu nie ma |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2150 |
Zakorzenienie
|
Ależ cisza na forum.... wszystkie mecz oglądają? ;-)
![]() |
#2151 |
Zakorzenienie
|
Ahnessy i super ze mala tak wcina warzywka
![]() Mieta brawo dla malej! Teraz sie pewnie rozkreci mala akrobatka ![]() U nas z kolei doida to zuooo zreszta wrzucilam Wam filmik na fejsie ![]() Dzis ogladalismy mecz a on marudzil i marudzil bo widzial jak jemy ciasta. TZ obral mu cwiartke jablka masakra jak on to wcinal. Najpierw w całości a potem mu skrobalam łyżeczka. Jak robilam za dluga przerwe to wyl wnieboglosy. Jak skonczylam mu dawac to w histerie prawie wpadl masakra ale to glodomor rosnie ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2152 |
Zakorzenienie
|
Mieta
![]() ![]() Ahnessy super, ze Karinka tak pieknie wcina 😊 Karen noooo Jaś niezle wcina ![]() ![]() Ja meczu nie ogladalam bo ucze sie na jutrzejsze egzaminy.... Aleeee nie wytrzymalam i kupilam kaszke ta z hipp bezglutenowa i mlody sama na wodzie taka mega rzadka wcinal ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2153 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Do wody mamy doidy ale Konradek na razie rozlewa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ciekawe jak tam Magdy wesele ![]() My dziś znów u rodziców byliśmy bo klima ![]() ![]() Konradek przez cały dzień spał 0,5 godziny na mnie, więc ominęła mnie prawie cała druga połowa meczu bo akurat wtedy spał a byłam w pokoju bez telewizora ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2154 |
Raczkowanie
|
Jagódka dziękuję za oklaski
![]() Hehe, Ewusia_marchew, ja miałam to samo w drugiej połowie, też przegapiłam. Za to na dogrywkę już zdążyłyśmy 😉 Młoda w ogóle spała dziś tżtowi 2h jak ja byłam u lekarza ![]() Właśnie, ciekawe jak Magda 😊 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2155 |
Zakorzenienie
|
Tez jestem ciekawa jak sie wesela
![]() ![]() Ewusia ponoc druga polowa byla do kitu wiec moze dobrze, ze nie ogladalas 😉 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2156 |
Zakorzenienie
|
Casaa no pieknie u Was tez apetyt dopisuje! Probowalas sama ta kaszke? Bo skład chyba ma fajny?
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2157 |
Zakorzenienie
|
Casaa, fajnie, że zjadł Ci kaszkę.
Mięta, no to Jagoda spryciula z tymi obrotami. Moja łajza na razie na działce ze 2 tyg temu przewróciła się z brzucha na plecy, 2 razy, a teraz kombinuje żeby to powtórzyć, ale jej nie wychodzi na razie. Bo ona to zrobiła przez podniesienie dupki, i wyprostowanie jednej nogi i przechyliła się. Nie wiem czy tak samo inne dzieci robią. Tylko ona teraz nie może się tą nogą zaprzeć. A moja Kornelka coraz częściej na butli ląduje, bo i wczoraj i dziś wieczorem coś jej nie szło z cycka. Rozprasza się strasznie, gapi w różne strony, a z butli zje.... :-( Czyżby pożegnanie z cycem?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sklad super bo kasza jaglana, maka ryzowa i kukurydziana. Dla mnie to w sumie bezsmakowe choc walilo wit B :P za kilka dni doloze ciut mm i zobacze czy bedzie plucie 😊 Ruda nie wiem jak z brzucha na plecy wyglada poprawny obrot ale przypomina mi sie chyba Szymek Kingi z obrotem "na pancernika" ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2159 |
Rozeznanie
|
Ale piękny Mecz !!! emocje super !!!
Ruda może chwilowe , ja jak się rozgląda i rozprasza uznaje że nie głodny. Próbuje późnej. Jak głodny to je pięknie. Najczęściej po przebudzeniu z drzemek. Późnej w większości nie ma mowy żeby zjadł a jak zmęczony to nawet głowy nie zwróci ku piersi. Cały się napina i zapiera. Taki typ. Nie dokarmiam. Dziś mi w ogóle nie pił z lewej piersi. Obraził się ... Dziś szalał z temperaturą. .. ![]() Na szczęście przeszła burza i cały czas leje. Super się ochłodziło , mam nadzieje że czeka nas spokojna noc ,bo dziś było 34c w cieniu ![]() Edytowane przez 86ewula Czas edycji: 2016-06-25 o 20:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2160 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dałam dziś pierwszy raz kleik ryżowy zjadła połowę, a zrobiłam 50 ml ![]() Ech u nas burza z deszczem jak zwykle przeszła obok. Dalej parno i duszno ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:44.