![]() |
#3031 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3032 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Panny Młode 2008
Cytat:
![]() Ja chcę czas przed ślubem spędzić z moim kochanym, wyjść na spacer, czy nawet gdzieś wyjechać i nie martwić się już niczym. Widziałam już niejedną pannę młodą, która wszystko zostawiła na ostatnią chwilę i w dniu ślubu była tak bardzo zmęczona, tak zła że nie wszystko wyszło tak jak chciała, że zamiast się bawić i cieszyć tym dniem czekała tylko kiedy się ten "koszmar" skończy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3033 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale dla mnie 8 miesiecy to jeszcze sporo czasu, tymbardziej, ze teraz mam sporo innych spraw do zalatwienia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wiec ja nie krytykowalam osob ktore wszystko teraz zalatwiaja, ja tylko powiedzialam swoja metode ![]() ![]() Co do tego kredytu... Czyli tak zle i tak niedobrze... ![]() Moja mama jeszcze wymyslila jedno: Czy dalo by sie tak, ze na TZta bedzie kredyt, moja mama bedzie wspolwlascicielem kredytu (wkoncu jestem na jej utrzymaniu), a na umowie kupna mieszkania i w akcie notarialnym bedzie TZ i ja... ![]() ![]() ![]() No a jak tak sie nie da zrobic, to po slubie poprostu spiszemy intercyze rozszerzajaca i juz ![]() A jesli bede na stazu, badz na umowie na czas okreslony - to czy moge byc wspolwlascicielem kredytu?? Boze jak ja nie lubie tych zawiklan prawnych... Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-01-05 o 14:41 Powód: post pod postem |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3034 |
Raczkowanie
|
Ja też zawsze powtrzam, że to nam ma sie podbac i to my za to płacimy i my decydujemy co ma byc i kto ma być na naszym slubie.
#3035 |
Rozeznanie
|
![]()
[quote=Kakusia;6208662]Ale ja nie naleze do tych Panien Mlodych ktore zalatwiaja wszystko na ostatnia chwile
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale dla mnie 8 miesiecy to jeszcze sporo czasu, tymbardziej, ze teraz mam sporo innych spraw do zalatwienia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wiec ja nie krytykowalam osob ktore wszystko teraz zalatwiaja, ja tylko powiedzialam swoja metode ![]() rozumiem, zrozumialam troszke inaczej ![]() my w sumie mamy: - zaklepany kosciol - odbyte nauki przedmałzenskie i poradnie - kamerzyste, który bedzie filmował i u niego mamy zdjecia w plenerze (ostateczne szczegóły do obgadania miesiac przed slubem) - sale ( umowa w marcu) - samochod- ma nas wiezc moj kuzyn - ubiór- mój nie dokonca kompletny - świadków- choc jest z nimi mały problem, gdyz brat TZ nie bardzo chce nim byc :/ w sumie najwazniejsze sprawy załatwione (chyba ze cos ominełam) a ja ciagle sie boje ze sie nie wyrobimy i nie damy rady finansowo ![]()
#3036 |
Wtajemniczenie
|
Kakusia[B] podobnie jak marta12101 też braliśmy kredyt i to przed ślubem. Dla banku to nie ma znaczenia czy jesteście już małżeństwem czy nie. My powiedzieliśmy, że jesteśmy narzeczeństwem. A jeżeli chodzi o umowę o pracę to nie może ona się kończyć minimum 6 m-cy przed staraniem się o kredyt. Oczywiście, że banki "wolą" ludzi z umową na czas nieokreślony, ale nie każdy ma taką umowę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3037 |
Raczkowanie
|
Kakusia a mnie twoja odpowiedz na mojego posta sie nie podoba i szczerze mowiac urazila mnie ona lekko. nie znasz mojej sytuacji inie wiesz czemu wszystko zalatwiam wczesniej.
sukienke zamowilam bo byla okazja zeby nie placic za ta jedyna nie wiadomo ile bo w koncu to tylko na jedna noc. obraczki mielismy kupon na -50% wiec tez nie widze powodu zeby przeplacac. TZ zafundowala chrzesna garnitur bo byla w PL a na weselu jej nie bedzie i chciala jakos zaznaczyc swoja obecnosc, jej sprawa i jestesmy jej wdzieczni. Zaproszenia musimy miec wczesniej bo TZ jest obcokrajowcem i musimy wczesniej miec zaproszenia bo wyjazd na druga polkule nie czesto przed slubem nam sie trafia a z racji wydadtkow weselnych pojedziemy na poczatku lutego na ferie i potem juz bedziemy czekac na ich przyjazd. takze nie wiesz nic o mnie a oceniasz negatywnie co sie u mnie dzieje. |
![]() ![]() |
![]() |
#3038 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3039 |
Raczkowanie
|
Mnie sie osobiście nie podoba tutaj wątek o kredytach... Może załóżcie oddzielny temat
![]()
Edytowane przez _carmen_ Czas edycji: 2008-01-05 o 20:33 Powód: literówki |
![]() ![]() |
![]() |
#3040 |
Przyczajenie
|
Witajcie, jestem na tym forum od kilku minut. Ślubuję 24.05 tego roku.
![]() Taką suknię ślubną będę miała Pozdrawiam Was wszystkie |
![]() ![]() |
![]() |
#3041 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3042 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3043 |
Zakorzenienie
|
asiulka84 - ja nie skrytykowalam Twojej metody powtorze to raz jeszcze
![]() ![]() ![]() Kazdy ma inna sytuacje i ja to w pelni rozumiem, poprostu na podstawie Twojej wypowiedzi przedstawilam swoj sposob przygotowan, nie gniewaj sie, nie chcialam wprowadzac niemilej atmosfery na wizaz ![]() _carmen_ - dla niektorych slub zwiazany jest z mieszkaniem. A mieszkanie zwiazane jest z kredytem. Chyba nic sie nie stalo, ze przy okazji rozmow o sukienkach zachaczylo sie o tematy prawne dot. mieszkania ![]() Robaczek-85 - poradnia czynna jest w poniedzialki od 17-19 i w soboty od 10-12 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3044 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj kupiliśmy ubranie dla Pana Młodego
![]() Wczoraj byłam na przymiarcę sukni na poprawiny - szyję u krawcowej ![]() Czekam na odbiór i ostateczną przymiarkę sukni ślubnej. Musimy jeszcze wybrać wódkę, wino, zrobć wizytówki, pomyśleć nad dekoracją samochodu ( kościołu nie dekorkujemy a sala chyba bedzie lekko udekorowana) zamówić bukiet, ja nie mam jeszcze bielizny i bizuteri..musimy kupić koszulę + krawat na drugi dzień ( w zieleni pod kolor mojej sukienki) ..hm... za równe dwa tygodnie o tej porze będę tańczyć na własnym weselu ![]() póki co to muszę wyzdorwieć bo jestem przeziębiona i mam zaczerwieniony nos od kataru i opryszczkę na ustach:/ ....jak to mówią: do wesela się zagoi... mam taką nadzieję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3045 |
Zadomowienie
|
to proponuję ominąc te strony......dla "nie podoba mi się" jednej osoby nie będziemy zaśmiecały wizażu tysiącem wątków
|
![]() ![]() |
![]() |
#3046 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny powiedzcie czy chodzicie do markowych salonów sukien ślubnych?? Śledząc wątek zauważyłam że piszecie o różnych modelach z konkretnych firm (albo zagranicznych) i zastanawiam się czy jak pójdę do salonu w moim mieście to tam też takie będą??
![]() Z góry przepraszam jeśli pytanie jest tendencyjne, ale jeszcze nie chodziłam po salonach i nie mam pojęcia jak to jest. Ach i jeszcze jedno: jak dobieracie fryzurę żeby pasowała do całości (suknia, welon+kształt twarzy)??
#3047 |
Zakorzenienie
|
blush ja mieszkam w Żywcu - mała miejscowość, dwa salony a w nim kilka sukien ale szyją na zamówienie taką jaką chcesz ( tylko wiadomo że nie będzie identyczna jak wzór bo bedą inne rodzaje materiału itp.)
Bardzo podobają mi się suknkie firm Pronovias. One White ale do markowego salonu mam daleko a i ceny mnie skutecznie zniechęciły:/ Są też salony typu Agnes, Classa które za pewne znajdują się w Twoim mieście. Nad fryzurę musisz pomyśleć sama... czy wolisz rozpusczone, lekko podpięte czy koka. Przedewszystkim musisz czuć się dobrze. Fryzura zależy od kształtu twarzy...jeśli masz kwadratową twarz optycznie wydłuży ją wysokie upięcie. Rodzaj włosów i ich długość także mają duże znaczenie. No i najważniejsze to suknia i dodatki do włosów. Jeśli chcesz kapelusz to ciężko go będzie założyć na wysokiego koka. Podobnie z welonem jeślui jest bardzo długi...to trudno stabilnie umocować go na całkowicie rozpuszczonych włosach. Moim zdaniem na odkrytym dekoldzie ładnie prezentują się rozpuszczone dłuższe włosy. Oglądaj zdjęcia z fryzurami i rodzajami welonów ...można go upiąc na kilka sposobów i warto wiedzieć jak się podoba bo to też jest ważne dla fryzury ![]() Ja mam ślub za niecałe dwa tygodnie i sama nie wiem jak się uczesać:/ za tydzień będe mieć robioną fryzurę próbną ...zdam się na sugestie fryzjerki, pokaże jej welon jakbym chciała mieć upięty oraz zdjęcie sukni. |
![]() ![]() |
![]() |
#3048 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() czekoladka79 - myślę, że to to dobry temat na nowy wątek, bo na pewno nie jedna dziewczyna ma podobny problem ![]()
Edytowane przez _carmen_ Czas edycji: 2008-01-06 o 10:10 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3049 |
Zadomowienie
|
sylwiaczek suknia czadowa,bardzo mi sie podoba,choć do mnie ten kolor by zupewnie nie pasował
![]() Blush ja np oglądam z necie firmowe suknie i mniej więcej wiem co mi sie podoba i jaką suknie chciałabym mieć.Jak bedę chodzic po salonach to zarówno tych markowych jak i zwykłych salonów,gdzie też mozna trafić na coś fajnego niekoniecznie ze znaną metką ![]() ![]()
![]() |
#3050 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Aż by mi się chciało jeszcze raz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3051 |
Raczkowanie
|
U mnie w mieści nie ma markowych salonów. Teraz mi przychodzą na myśl może 4 salony, ale to raczej pracownie, które same szyja suknie. Poza tym jest taka krawcowa, która zajmuje sie szyciem sukien ślubnych i wieczorowych.
Edytowane przez _carmen_ Czas edycji: 2008-01-06 o 10:56 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#3052 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I juz od roku zbieram sobie z internetu rozne fryzurki - i jak nachodzi mnie ochota otwieram folder i ogladam fryzurki probujac sobie ja wyobrazic na swojej glowce ![]() Ponadto jak fryzjerka czesala mnie na rozne inne wesela - zawsze wypytywalam pod swoim katem - a jakby mnie pasowalo, a jak ja bym miala w tej fryzurze welon upiety, a czy taka fryzura pasowalaby do moich wloskow...itd - warto doradzic sie zaufanej fryzjerki ![]() I jeszcze dostalam rade od mezatej juz kolezanki - kazda fryzura probna kosztuje. Jednej z Nas wystarczy ze po 1 probnej bedzie wiedziala czy to ta czy nie, inne beda potrzebowaly paru takich probnych. Kolezanka poradzila - idziemy na jakas okazje - na kogos wesele, na sylwestra, na bal karnawalowy- robmy taka fryzure zeby byla pod katem naszej slubnej - bo bedziemy mialy odrazu probna ![]() ![]() Tyle z mojej strony ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3053 |
Przyczajenie
|
hejka nasz termin to 30.08.2008 a zalatwione mamy ze hohoho
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3054 |
Rozeznanie
|
stataneta witam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3055 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a jak widac, pare osob to dotyczy, i dobrze ze mozemy doradzic doradca kredytowy jest akurat za darmo (wszystkie open finance, expandery itp doradzaja za darmo, a prowizja ewentualna bank dzieli sie z nimi, my nic nie doplacamy do tego. wiem na pewno, bo sprawdzalismy warunki najpierw w bankach, a potem u doradcy i on nawet nam lepsza stawke wynegocjowal. dla mnie plus takiego doradcy to to, ze pokazuje oferty kilku bankow no i ze mozna z nim sie na konkretna godzine umowic, nawet w soboty- a banki niestety tego nam nie oferowaly) czekoladka ma racje z tym, ze obnizysz zdolnosc kredytowa. nei wiem wiec, czy to zebys byla na umowie kredytowej, o czym pisalam, jest mozliwe zawsze jednak jest mozliwosc o ktorej wspominalam wczesniej- po slubie mozecie podpisac intercyze rozszerzajaca i na jej podstawie wpisac CIebie do ksiegi wieczystej nieruchomosci- ok 400-500 zlotych bedzie to kosztowac. pozdrawiam i zycze powodzenia w zalatwianiu kredytu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3056 |
Raczkowanie
|
Oj dziewczyny, przecież ja Wam nie zabronię pisać tutaj o tym. jeśli czujecie sie urażone to bardzo przepraszam. Nie miałam najmniejszego zamiaru zniechęcać kogoś to wypowiadania się na ten temat
![]() A jeśli chodzi o mieszkanie to ja mam zupełnie inny problem ![]() ![]()
Edytowane przez _carmen_ Czas edycji: 2008-01-06 o 15:05 Powód: Dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#3057 |
Raczkowanie
|
U mnie też przygotowania do ślubu idą w parze z przygotowaniami do budowy domku ale do tego potrzebny jest kredyt niestety.Z tego co piszecie zrozumalam ,że jeśli ja jeszcze koncze studia i nie pracuje to lepiej żeby Tż wziął na siebie kredyt przed ślubem bo ja obniżylabym naszą zdolność kredytową jeśli wzielibyśmy kredyt po ślubie tak?a jak już będziemy mieć domek to wtedy trzeba się udać do notariusza żeby rozszerzył nasz majątek wspólny dobrze to rozumiem?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3058 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Bardzo dziekuje za rady ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3059 |
Raczkowanie
|
Hello dziewczyny! ja mam ślub w sierpni i najgorzej boję się że dostanę okresu w dzień ślubu, a jest taka możliwość. Jak można przesunąć okres? bezpiecznie, Bez skutków ubocznych. i ile przed planowanym okresem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3060 |
Zadomowienie
|
jesli bierzesz tabsy to nie rób 7 dniowej przerwy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:04.