Panny Młode 2008 - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-05, 10:42   #3031
biedronka19876
Rozeznanie

Arrow Dot.: Panny Młode 2008

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
Ja mam jeszcze 8 miesiecy do slubu, ale po co mi teraz suknia, buty, dodatki? Po co TZtowi teraz garnitur? Na to przyjdzie czas! A po co Nam teraz obraczki? Moj przyszly szwagier odebral obraczki miesiac przed slubem i bylo
Zaproszeniami zajmiemy sie za miesiac, moze nawet dwa.
Nie panikuje, wrecz przeciwnie, na luzie do tego podchodze Na sukienke to bym sie teraz napatrzyla za bardzo i co obraczki sie beda niepotrzebnie kurzyc a tak to beda jak swieze buleczki poza tym w zimie palce sa 'chudsze' wiec po co mam teraz przymierzac jak w lecie spuchna mi o 1-2 rozmiary?
No a wiadomo - najwazniejsze sprawy dawno juz zalatwione
teraz na luzie na kurs tanca, odbebnic poradnie i znow chwila nic nie robienia (a raczej robienia-sesja). No ale to ja tak widze, a kazdy przygotowuje w swoim tempie
Ja mam troche inne zdanie na ten temat. Ślub mam w sierpniu, a sukienka jest juz w szafie, Tz juz ma cały kompletny ubiór, mnie tylko brakuje butów, no i sukienke trzeba oddac do czyszczenia by ją odświezyc, gdyz nie jest nowa. Obraczki mamy zamiar isc kupowac pod koniec lutego. teraz rozgladam sie obecnie za zaproszeniami i dekoracja samochodu. W sumie, każdy robi jak chce jedni kupują wszystko 3 miesiace przed slubem a inni rozkładaja to w czasie. Mnie niestety nie bylo by stać na to, aby kupić wszystko w jednym czasie Pozdrawiam wszystkie przyszłe PM
biedronka19876 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-05, 10:53   #3032
czekoladka79
Zadomowienie

Dot.: Panny Młode 2008

Cytat:
Napisane przez biedronka19876 Pokaż wiadomość
Ja mam troche inne zdanie na ten temat. Ślub mam w sierpniu, a sukienka jest juz w szafie, Tz juz ma cały kompletny ubiór, mnie tylko brakuje butów, no i sukienke trzeba oddac do czyszczenia by ją odświezyc, gdyz nie jest nowa. Obraczki mamy zamiar isc kupowac pod koniec lutego. teraz rozgladam sie obecnie za zaproszeniami i dekoracja samochodu. W sumie, każdy robi jak chce jedni kupują wszystko 3 miesiace przed slubem a inni rozkładaja to w czasie. Mnie niestety nie bylo by stać na to, aby kupić wszystko w jednym czasie Pozdrawiam wszystkie przyszłe PM
biedronka19876 jestem podobnego zdania, wolę wcześniej wszystko załatwić i zaplanować niż później tuż przed ślubem martwić się i biegać bo tyle rzeczy jeszcze do załatwienia. Dodatkowym plusem jest rozłożenie tych wszystkoch wydatków w czasie

Ja chcę czas przed ślubem spędzić z moim kochanym, wyjść na spacer, czy nawet gdzieś wyjechać i nie martwić się już niczym. Widziałam już niejedną pannę młodą, która wszystko zostawiła na ostatnią chwilę i w dniu ślubu była tak bardzo zmęczona, tak zła że nie wszystko wyszło tak jak chciała, że zamiast się bawić i cieszyć tym dniem czekała tylko kiedy się ten "koszmar" skończy
czekoladka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-05, 11:21   #3033
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka79 Pokaż wiadomość
biedronka19876 jestem podobnego zdania, wolę wcześniej wszystko załatwić i zaplanować niż później tuż przed ślubem martwić się i biegać bo tyle rzeczy jeszcze do załatwienia. Dodatkowym plusem jest rozłożenie tych wszystkoch wydatków w czasie

Ja chcę czas przed ślubem spędzić z moim kochanym, wyjść na spacer, czy nawet gdzieś wyjechać i nie martwić się już niczym. Widziałam już niejedną pannę młodą, która wszystko zostawiła na ostatnią chwilę i w dniu ślubu była tak bardzo zmęczona, tak zła że nie wszystko wyszło tak jak chciała, że zamiast się bawić i cieszyć tym dniem czekała tylko kiedy się ten "koszmar" skończy
Ale ja nie naleze do tych Panien Mlodych ktore zalatwiaja wszystko na ostatnia chwile Ja juz od roku mam zalatwiona sale i orkiestre Fotograf i kamerzyste od paru miesiecy 2 Koscioly dawno zaklepane samochod zalatwiony juz z pol roku temu nauki odbebnione praktycznie juz w pazdzierniku Takze to jest dowod na to, ze tez lubie miec wczesniej zalatwione niz tak na ostatnia chwile
Ale dla mnie 8 miesiecy to jeszcze sporo czasu, tymbardziej, ze teraz mam sporo innych spraw do zalatwienia Za to ciagle powtarzam, ze chcialabym to robic z wielka pompa, zwawo, energicznie, chcialabym czuc te przygotowania ale wiem ze jak teraz wszystko przygotuje, to potem nie bede miala co robic A tak to rozkladam sobie to w czasie - w jednym miesiacu to, w drugim tamto, spokojnie, nie wszystko naraz Przygotowania mam tak rozlozone juz od roku, wiec mam to sprawdzone, takze wiem ze nie robic nic na ostatnia chwile
Wiec ja nie krytykowalam osob ktore wszystko teraz zalatwiaja, ja tylko powiedzialam swoja metode Mam nadzieje ze nikogo nie uradzilam! Nie mialam takiego zamiaru! A jesli tak to przepraszam

Co do tego kredytu... Czyli tak zle i tak niedobrze...
Moja mama jeszcze wymyslila jedno: Czy dalo by sie tak, ze na TZta bedzie kredyt, moja mama bedzie wspolwlascicielem kredytu (wkoncu jestem na jej utrzymaniu), a na umowie kupna mieszkania i w akcie notarialnym bedzie TZ i ja...
No a jak tak sie nie da zrobic, to po slubie poprostu spiszemy intercyze rozszerzajaca i juz
A jesli bede na stazu, badz na umowie na czas okreslony - to czy moge byc wspolwlascicielem kredytu?? Boze jak ja nie lubie tych zawiklan prawnych...

Cytat:
Napisane przez toverek83 Pokaż wiadomość
a u mnie dzieje sie zletesciowa przyszla sie wtraca miesza wybiera wszystko a nawet gosci zaprasza o ktorych my nie mamypojecia kim saodeszla mi ochota na poszukiwania sukni,,,zaproszenia jedynie moge sobie sama wybrac bo bede miala robione rtecznie przez kolezanke...noi kloce sie z TZLADNIE TO WYGLADA
Rozumiem Cie doskonale, nawet nie bede mowic juz o sobie bo mi sie cisnienie podniesie Ale ja radze Ci tylko jedno - uprzec sie i postawic na swoim! Oczywiscie nie isc na udry z TZtem Trzymajcie sie razem! Ja jak widze ze przyszla tesciowa probuje cos wtracic a mnie to nie pasuje - odrazu rozmawiam z TZtem, mowie Mu swoje zdanie, argumenty i albo sie zgadza ze mna albo wspolnie dochodzimy do jakiegos kompromisu - wtedy wiem ze mam Go po swojej stronie I zawsze Mu powtarzam - to jest Nasz slub i ostateczna decyzje mamy MY Porozmawiaj z TZtem i nie martw sie

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-01-05 o 14:41 Powód: post pod postem
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-05, 11:41   #3034
_carmen_
Raczkowanie

Ja też zawsze powtrzam, że to nam ma sie podbac i to my za to płacimy i my decydujemy co ma byc i kto ma być na naszym slubie.

_carmen_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-05, 13:02   #3035
biedronka19876
Rozeznanie

Arrow Dot.: Panny Młode 2008

[quote=Kakusia;6208662]Ale ja nie naleze do tych Panien Mlodych ktore zalatwiaja wszystko na ostatnia chwile Ja juz od roku mam zalatwiona sale i orkiestre Fotograf i kamerzyste od paru miesiecy 2 Koscioly dawno zaklepane samochod zalatwiony juz z pol roku temu nauki odbebnione praktycznie juz w pazdzierniku Takze to jest dowod na to, ze tez lubie miec wczesniej zalatwione niz tak na ostatnia chwile
Ale dla mnie 8 miesiecy to jeszcze sporo czasu, tymbardziej, ze teraz mam sporo innych spraw do zalatwienia Za to ciagle powtarzam, ze chcialabym to robic z wielka pompa, zwawo, energicznie, chcialabym czuc te przygotowania ale wiem ze jak teraz wszystko przygotuje, to potem nie bede miala co robic A tak to rozkladam sobie to w czasie - w jednym miesiacu to, w drugim tamto, spokojnie, nie wszystko naraz Przygotowania mam tak rozlozone juz od roku, wiec mam to sprawdzone, takze wiem ze nie robic nic na ostatnia chwile
Wiec ja nie krytykowalam osob ktore wszystko teraz zalatwiaja, ja tylko powiedzialam swoja metode Mam nadzieje ze nikogo nie uradzilam! Nie mialam takiego zamiaru! A jesli tak to przepraszam/quote]]

rozumiem, zrozumialam troszke inaczej
my w sumie mamy:
- zaklepany kosciol
- odbyte nauki przedmałzenskie i poradnie
- kamerzyste, który bedzie filmował i u niego mamy zdjecia w plenerze (ostateczne szczegóły do obgadania miesiac przed slubem)
- sale ( umowa w marcu)
- samochod- ma nas wiezc moj kuzyn
- ubiór- mój nie dokonca kompletny
- świadków- choc jest z nimi mały problem, gdyz brat TZ nie bardzo chce nim byc :/

w sumie najwazniejsze sprawy załatwione (chyba ze cos ominełam) a ja ciagle sie boje ze sie nie wyrobimy i nie damy rady finansowo
biedronka19876 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-05, 15:16   #3036
malutka_24
Wtajemniczenie

Kakusia[B] podobnie jak marta12101 też braliśmy kredyt i to przed ślubem. Dla banku to nie ma znaczenia czy jesteście już małżeństwem czy nie. My powiedzieliśmy, że jesteśmy narzeczeństwem. A jeżeli chodzi o umowę o pracę to nie może ona się kończyć minimum 6 m-cy przed staraniem się o kredyt. Oczywiście, że banki "wolą" ludzi z umową na czas nieokreślony, ale nie każdy ma taką umowę
malutka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-05, 16:48   #3037
asiulka84
Raczkowanie

Kakusia a mnie twoja odpowiedz na mojego posta sie nie podoba i szczerze mowiac urazila mnie ona lekko. nie znasz mojej sytuacji inie wiesz czemu wszystko zalatwiam wczesniej.
sukienke zamowilam bo byla okazja zeby nie placic za ta jedyna nie wiadomo ile bo w koncu to tylko na jedna noc. obraczki mielismy kupon na -50% wiec tez nie widze powodu zeby przeplacac.
TZ zafundowala chrzesna garnitur bo byla w PL a na weselu jej nie bedzie i chciala jakos zaznaczyc swoja obecnosc, jej sprawa i jestesmy jej wdzieczni.
Zaproszenia musimy miec wczesniej bo TZ jest obcokrajowcem i musimy wczesniej miec zaproszenia bo wyjazd na druga polkule nie czesto przed slubem nam sie trafia a z racji wydadtkow weselnych pojedziemy na poczatku lutego na ferie i potem juz bedziemy czekac na ich przyjazd.
takze nie wiesz nic o mnie a oceniasz negatywnie co sie u mnie dzieje.
asiulka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-05, 17:06   #3038
czekoladka79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malutka_24 Pokaż wiadomość
Kakusia[B] podobnie jak marta12101 też braliśmy kredyt i to przed ślubem. Dla banku to nie ma znaczenia czy jesteście już małżeństwem czy nie. My powiedzieliśmy, że jesteśmy narzeczeństwem. A jeżeli chodzi o umowę o pracę to nie może ona się kończyć minimum 6 m-cy przed staraniem się o kredyt. Oczywiście, że banki "wolą" ludzi z umową na czas nieokreślony, ale nie każdy ma taką umowę
Ale ta dyskusja nie dotyczyła tematu.....czy bank nam udzieli kredytu przed ślubem.....
Stary 2008-01-05, 20:32   #3039
_carmen_
Raczkowanie

Mnie sie osobiście nie podoba tutaj wątek o kredytach... Może załóżcie oddzielny temat

Edytowane przez _carmen_
Czas edycji: 2008-01-05 o 20:33 Powód: literówki
Stary 2008-01-05, 21:29   #3040
sylwiaczek79
Przyczajenie

Witajcie, jestem na tym forum od kilku minut. Ślubuję 24.05 tego roku.
Taką suknię ślubną będę miała

Pozdrawiam Was wszystkie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg madeira_1.jpg (21,4 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg madeira_2s.jpg (10,6 KB, 50 załadowań)
sylwiaczek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-05, 21:30   #3041
emi22
Zadomowienie

GG do emi22

Cytat:
Napisane przez sylwiaczek79 Pokaż wiadomość

Pozdrawiam Was wszystkie
bardzo ładna
emi22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-05, 22:06   #3042
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:

Pozdrawiam Was wszystkie
widzę, że też wybrałaś hiszpańską firmę, tak jak ja
mnie też się modele z la sposa bardzoo podobają
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-05, 22:41   #3043
Kakusia
Zakorzenienie

asiulka84 - ja nie skrytykowalam Twojej metody powtorze to raz jeszcze ja przedstawilam swoja. Nie chcialam Cie urazic nie unos sie tak bo to nie byl zaden atak z mojej strony! A przynajmniej nie mialam zlych intencji. Przepraszam jesli tak to odebralas...
Kazdy ma inna sytuacje i ja to w pelni rozumiem, poprostu na podstawie Twojej wypowiedzi przedstawilam swoj sposob przygotowan, nie gniewaj sie, nie chcialam wprowadzac niemilej atmosfery na wizaz

_carmen_ - dla niektorych slub zwiazany jest z mieszkaniem. A mieszkanie zwiazane jest z kredytem. Chyba nic sie nie stalo, ze przy okazji rozmow o sukienkach zachaczylo sie o tematy prawne dot. mieszkania

Robaczek-85 - poradnia czynna jest w poniedzialki od 17-19 i w soboty od 10-12 Tak mowil ksiadz w listopadzie ze to z powodu mniejszej ilosci Narzeczenstw jak to na listopad przypadlo, ale ze stare godziny maja wrocic do ladu za pare miesiecy (stare godziny mam na mysli ze poradnia wczesniej byla dluzej i czesciej czynna). Ale z Twojej wypowiedzi wychodzi na to, ze nowe godziny sa nadal aktualne Tez sie wybieramy, moze sie nawet przypadkiem spotkamy hehe Acha - na nauki chodzilas tez do Nas?

Nasza Córunia

Stary 2008-01-05, 23:55   #3044
kodeina
Zakorzenienie

Dzisiaj kupiliśmy ubranie dla Pana Młodego - nareszcie!
Wczoraj byłam na przymiarcę sukni na poprawiny - szyję u krawcowej we wtorekl ją odbieram.
Czekam na odbiór i ostateczną przymiarkę sukni ślubnej.
Musimy jeszcze wybrać wódkę, wino, zrobć wizytówki, pomyśleć nad dekoracją samochodu ( kościołu nie dekorkujemy a sala chyba bedzie lekko udekorowana) zamówić bukiet, ja nie mam jeszcze bielizny i bizuteri..musimy kupić koszulę + krawat na drugi dzień ( w zieleni pod kolor mojej sukienki)

..hm... za równe dwa tygodnie o tej porze będę tańczyć na własnym weselu ))

póki co to muszę wyzdorwieć bo jestem przeziębiona i mam zaczerwieniony nos od kataru i opryszczkę na ustach:/ ....jak to mówią: do wesela się zagoi... mam taką nadzieję
kodeina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-06, 08:52   #3045
czekoladka79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _carmen_ Pokaż wiadomość
Mnie sie osobiście nie podoba tutaj wątek o kredytach... Może załóżcie oddzielny temat
to proponuję ominąc te strony......dla "nie podoba mi się" jednej osoby nie będziemy zaśmiecały wizażu tysiącem wątków
Stary 2008-01-06, 09:09   #3046
blush
Zadomowienie

Dziewczyny powiedzcie czy chodzicie do markowych salonów sukien ślubnych?? Śledząc wątek zauważyłam że piszecie o różnych modelach z konkretnych firm (albo zagranicznych) i zastanawiam się czy jak pójdę do salonu w moim mieście to tam też takie będą?? Czy znajdę sukienki które są w katalogach z modą ślubną?
Z góry przepraszam jeśli pytanie jest tendencyjne, ale jeszcze nie chodziłam po salonach i nie mam pojęcia jak to jest.

Ach i jeszcze jedno: jak dobieracie fryzurę żeby pasowała do całości (suknia, welon+kształt twarzy)??
Stary 2008-01-06, 10:03   #3047
kodeina
Zakorzenienie

blush ja mieszkam w Żywcu - mała miejscowość, dwa salony a w nim kilka sukien ale szyją na zamówienie taką jaką chcesz ( tylko wiadomo że nie będzie identyczna jak wzór bo bedą inne rodzaje materiału itp.)
Bardzo podobają mi się suknkie firm Pronovias. One White ale do markowego salonu mam daleko a i ceny mnie skutecznie zniechęciły:/
Są też salony typu Agnes, Classa które za pewne znajdują się w Twoim mieście.

Nad fryzurę musisz pomyśleć sama... czy wolisz rozpusczone, lekko podpięte czy koka. Przedewszystkim musisz czuć się dobrze. Fryzura zależy od kształtu twarzy...jeśli masz kwadratową twarz optycznie wydłuży ją wysokie upięcie. Rodzaj włosów i ich długość także mają duże znaczenie. No i najważniejsze to suknia i dodatki do włosów. Jeśli chcesz kapelusz to ciężko go będzie założyć na wysokiego koka. Podobnie z welonem jeślui jest bardzo długi...to trudno stabilnie umocować go na całkowicie rozpuszczonych włosach. Moim zdaniem na odkrytym dekoldzie ładnie prezentują się rozpuszczone dłuższe włosy. Oglądaj zdjęcia z fryzurami i rodzajami welonów ...można go upiąc na kilka sposobów i warto wiedzieć jak się podoba bo to też jest ważne dla fryzury
Ja mam ślub za niecałe dwa tygodnie i sama nie wiem jak się uczesać:/ za tydzień będe mieć robioną fryzurę próbną ...zdam się na sugestie fryzjerki, pokaże jej welon jakbym chciała mieć upięty oraz zdjęcie sukni.
kodeina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-06, 10:06   #3048
_carmen_
Raczkowanie

Cytat:

Pozdrawiam Was wszystkie
Ładna suknia też mi się takie podobają

czekoladka79 - myślę, że to to dobry temat na nowy wątek, bo na pewno nie jedna dziewczyna ma podobny problem

Edytowane przez _carmen_
Czas edycji: 2008-01-06 o 10:10 Powód: dopisek
Stary 2008-01-06, 10:13   #3049
katia0117
Zadomowienie

sylwiaczek suknia czadowa,bardzo mi sie podoba,choć do mnie ten kolor by zupewnie nie pasował

Blush ja np oglądam z necie firmowe suknie i mniej więcej wiem co mi sie podoba i jaką suknie chciałabym mieć.Jak bedę chodzic po salonach to zarówno tych markowych jak i zwykłych salonów,gdzie też mozna trafić na coś fajnego niekoniecznie ze znaną metką . Ostatecznie porównam sobie ceny i jeśli znajdę coś gotowego dla siebie w przystępnej cenie to kupię,a jesli nie to przyczaję sobie jakiś wzór i pójdę do krawcowej,żeby mi coś takiego uszyła(oczywiście,jeśli sobie za dużo nie zażyczy,bo jezeli róznca w cenie będzie niewielka to oczywiście wolę oryginał) i tak to mniej więcj wygląda u mnie
Stary 2008-01-06, 10:32   #3050
annajak
Raczkowanie

Cytat:

Pozdrawiam Was wszystkie
Sylwiaczek79 - piękna suknia.
Aż by mi się chciało jeszcze raz

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2007071401801830.png
annajak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-06, 10:56   #3051
_carmen_
Raczkowanie

U mnie w mieści nie ma markowych salonów. Teraz mi przychodzą na myśl może 4 salony, ale to raczej pracownie, które same szyja suknie. Poza tym jest taka krawcowa, która zajmuje sie szyciem sukien ślubnych i wieczorowych.

Edytowane przez _carmen_
Czas edycji: 2008-01-06 o 10:56 Powód: dopisek
Stary 2008-01-06, 10:58   #3052
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blush Pokaż wiadomość
Ach i jeszcze jedno: jak dobieracie fryzurę żeby pasowała do całości (suknia, welon+kształt twarzy)??
Ja dopasowuje fryzure do sukni, ale takze do rodzaju moich wlosow (nie zrobie sobie burzy lokow bo mam proste i niepodatne wlosy... ) no i do moich upodoban - musze sie dobrze czuc z tym co bede miala na glowce
I juz od roku zbieram sobie z internetu rozne fryzurki - i jak nachodzi mnie ochota otwieram folder i ogladam fryzurki probujac sobie ja wyobrazic na swojej glowce
Ponadto jak fryzjerka czesala mnie na rozne inne wesela - zawsze wypytywalam pod swoim katem - a jakby mnie pasowalo, a jak ja bym miala w tej fryzurze welon upiety, a czy taka fryzura pasowalaby do moich wloskow...itd - warto doradzic sie zaufanej fryzjerki
I jeszcze dostalam rade od mezatej juz kolezanki - kazda fryzura probna kosztuje. Jednej z Nas wystarczy ze po 1 probnej bedzie wiedziala czy to ta czy nie, inne beda potrzebowaly paru takich probnych. Kolezanka poradzila - idziemy na jakas okazje - na kogos wesele, na sylwestra, na bal karnawalowy- robmy taka fryzure zeby byla pod katem naszej slubnej - bo bedziemy mialy odrazu probna Stosuje sie do tej rady
Tyle z mojej strony

Nasza Córunia

Stary 2008-01-06, 11:16   #3053
stataneta
Przyczajenie

hejka nasz termin to 30.08.2008 a zalatwione mamy ze hohoho Sala, Orkiestra, kamerzysta, Fotograf, Wodeczka się chłodzi, zamówione zawieszki na winko, jestem w trakcie przeglądania tablic rejestracyjnych No i oczywiście kościół zalatwianie zaczeliśmy od czerwca 2007 roku... i na ostatnią chwilę zdążyliśmy ze salą Nie mogę sięzdecydować na pierwszy taniec
stataneta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-06, 12:40   #3054
kasiuleks
Rozeznanie

stataneta witam to slubujemy w ten sam dzien pozdrawiam
kasiuleks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-06, 12:53   #3055
marta12101
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czekoladka79 Pokaż wiadomość
to proponuję ominąc te strony......dla "nie podoba mi się" jednej osoby nie będziemy zaśmiecały wizażu tysiącem wątków
CARMEN, akurat to, ze ktos kupuje mieszkanie, bo PO SLUBIE bedzie w nim mieszkal, jest zwiazane chyba ze slubem, co? nie przesadzaj , tylko tak jak czekoladka radzi, nei czytaj tych postow, bo widocznie ty nie masz problemu z meiszkaniem, kredytami itd

a jak widac, pare osob to dotyczy, i dobrze ze mozemy doradzic

doradca kredytowy jest akurat za darmo (wszystkie open finance, expandery itp doradzaja za darmo, a prowizja ewentualna bank dzieli sie z nimi, my nic nie doplacamy do tego.
wiem na pewno, bo sprawdzalismy warunki najpierw w bankach, a potem u doradcy i on nawet nam lepsza stawke wynegocjowal. dla mnie plus takiego doradcy to to, ze pokazuje oferty kilku bankow no i ze mozna z nim sie na konkretna godzine umowic, nawet w soboty- a banki niestety tego nam nie oferowaly)

czekoladka ma racje z tym, ze obnizysz zdolnosc kredytowa. nei wiem wiec, czy to zebys byla na umowie kredytowej, o czym pisalam, jest mozliwe
zawsze jednak jest mozliwosc o ktorej wspominalam wczesniej- po slubie mozecie podpisac intercyze rozszerzajaca i na jej podstawie wpisac CIebie do ksiegi wieczystej nieruchomosci- ok 400-500 zlotych bedzie to kosztowac.
pozdrawiam i zycze powodzenia w zalatwianiu kredytu
marta12101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-06, 15:03   #3056
_carmen_
Raczkowanie

Oj dziewczyny, przecież ja Wam nie zabronię pisać tutaj o tym. jeśli czujecie sie urażone to bardzo przepraszam. Nie miałam najmniejszego zamiaru zniechęcać kogoś to wypowiadania się na ten temat

A jeśli chodzi o mieszkanie to ja mam zupełnie inny problem Ale moja sytuacja jest skomplikowana

Edytowane przez _carmen_
Czas edycji: 2008-01-06 o 15:05 Powód: Dopisek
Stary 2008-01-06, 15:26   #3057
aniatr
Raczkowanie

U mnie też przygotowania do ślubu idą w parze z przygotowaniami do budowy domku ale do tego potrzebny jest kredyt niestety.Z tego co piszecie zrozumalam ,że jeśli ja jeszcze koncze studia i nie pracuje to lepiej żeby Tż wziął na siebie kredyt przed ślubem bo ja obniżylabym naszą zdolność kredytową jeśli wzielibyśmy kredyt po ślubie tak?a jak już będziemy mieć domek to wtedy trzeba się udać do notariusza żeby rozszerzył nasz majątek wspólny dobrze to rozumiem?
aniatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-06, 16:08   #3058
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta12101 Pokaż wiadomość
doradca kredytowy jest akurat za darmo (wszystkie open finance, expandery itp doradzaja za darmo, a prowizja ewentualna bank dzieli sie z nimi, my nic nie doplacamy do tego.
wiem na pewno, bo sprawdzalismy warunki najpierw w bankach, a potem u doradcy i on nawet nam lepsza stawke wynegocjowal. dla mnie plus takiego doradcy to to, ze pokazuje oferty kilku bankow no i ze mozna z nim sie na konkretna godzine umowic, nawet w soboty- a banki niestety tego nam nie oferowaly)
No to super! To na pewno skorzystamy z TZtem z uslug doradcy

Cytat:
Napisane przez marta12101 Pokaż wiadomość
zawsze jednak jest mozliwosc o ktorej wspominalam wczesniej- po slubie mozecie podpisac intercyze rozszerzajaca i na jej podstawie wpisac CIebie do ksiegi wieczystej nieruchomosci- ok 400-500 zlotych bedzie to kosztowac.
pozdrawiam i zycze powodzenia w zalatwianiu kredytu
Tak tez chyba zrobimy skoro innego korzystniejszego wyjscia nie ma
Bardzo dziekuje za rady

Nasza Córunia

Stary 2008-01-06, 16:34   #3059
Ana844
Raczkowanie

Hello dziewczyny! ja mam ślub w sierpni i najgorzej boję się że dostanę okresu w dzień ślubu, a jest taka możliwość. Jak można przesunąć okres? bezpiecznie, Bez skutków ubocznych. i ile przed planowanym okresem
Ana844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-06, 16:59   #3060
emi22
Zadomowienie

GG do emi22

Cytat:
Napisane przez Ana844 Pokaż wiadomość
Hello dziewczyny! ja mam ślub w sierpni i najgorzej boję się że dostanę okresu w dzień ślubu, a jest taka możliwość. Jak można przesunąć okres? bezpiecznie, Bez skutków ubocznych. i ile przed planowanym okresem
jesli bierzesz tabsy to nie rób 7 dniowej przerwy
emi22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości