Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7 - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-25, 13:13   #4561
Asiek121
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy jest sens odciagac mleko po 20-30 ml?bo nic więcej mi się nie udaje
odciągaj tyle ile masz co 3-4h. Ja tylko odciągam wgl cycka nie daje, i na początku też miałam po 30 ml a teraz różnie raz mi sie uda naraz 120 odciągnąć a raz 60, z jednego cycka naraz potrafie 80 a z drugiego max 40
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-25, 13:20   #4562
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Pikpik Gratulacje ! Jest co dźwigać
My sie witamy z porannego karmienia i standardowo po nim zwiedzamy świat i śpiewamy donośnie :p
Wczoraj wieczorem i w nocy Ignasiowi sie ulalo i to raz tak ze az mu nosem poszło tak mi go szkoda było
Mojej właśnie też niedawno tak się ulało, że aż nosem wyleciało, się kurna przez moment przestraszyłam...

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Ide spać dalej, o ile znajdę miejsce, bo synek przyszedl.do nas i wiekszosc lozka zajął kocham ra moją rodzinkę))

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Ja nie rodzę i nic się na to nie zapowiada. Mam za to teraz towarzystwo w sali to przynajmniej nie jest nudno. Wszystkie czekające na rozwój akcji.
To masz raźniej przynajmniej Może spróbujcie metody ze zderzaniem się brzuchami, o której kiedyś pisała Haneczka

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Fiazo przynajmniej bedzie z kim pogadac
Ja witam sie w 42 tc jeszcze dzis i jutro i moze w koncu w tym szpitalu zacznie sie cos dziac.
Cos mnie od wczoraj boli na wysokosci zeber. Myslalam ze moze od watroby, czy zoladka, ale po wypiciu wczoraj miety, braku kolacji i dzis po toalecie, nic mi nie ulzylo, to raczej to nie to. Moze Gabrys gdzies uciska. Maz poszedl do pracy, ja zaraz na drzemke, potem zakupy i obiad dla tesciow, i nic wiecej nie robie, o reszte niech sie martwi szwagierka, w koncu to jej rodzice
Ależ uparciuch z tego Twojego Gabrysia

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Serce mnie boli dziewczyny bo właśnie wylałam 70 ml mleka mam taki nawał ze muszę ściągać i to nie tylko do poczucia ulgi tylko więcej bo z takich pełnych piersi to mały sobie nie radzi z piciem. A nie byłam przygotowana i nie mam w domu żadnych pojemników do mrożenia pokarmu. Dopiero zamówiłam w aptece

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Też za pierwszym razem musiałam wylać A potem wysłałam męża po woreczki na pokarm, super są Wczoraj nawet z jednego skorzystałam, bo miałam znowu jakiś nawał

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny,my 3 dzień w domu przepraszam,że nie nadrabiam,ale kompletnie nie mam czasu,mam taki syf w domu,że nie wiem kiedy się z niego wygrzebie...przekładam tylko rzeczy z miejsca na miejsca i szlag mnie trafia. W dodatku nie mam żadnych ciuchów,które mi wchodzą na tyłek:-/
Basia jest słodka i kochana tylko nie może kupki zrobić,chyba to mm ją przytkalo, przy kąpieli zrobiła coś,ale nadal się męczy,nie wiem jak jej pomóc:-( btw w poradni neonatologicznej zrobili jej badanie bilirubiny z paluszka i wyszło trochę mniej,ale i tak kontrola w piątek.
Dzanet,współczuję,wiem co przezywasz
Gratuluję nowym Mamusiom i trzymam kciuki za ostatnie ciężarówki,oby wszystko poszło jak z płatka i Wasze Dzieci były z Wami szybko w domku:-*
Najważniejsze, że już w domku

Cytat:
Napisane przez Claudette1996 Pokaż wiadomość
Witam się w mój Tp nie wierzę że to tak szybko zleciało !
No pięknie To się Twój doktorek musi dziwić, że tak dotrwaliście tego dnia z Kubusiem w dwupaku!

Cytat:
Napisane przez kanwa Pokaż wiadomość
Pik pik ogromne gratulacje
Dzielna kobieta z Ciebie.
Witamy synusia na świecie

A co tam u Was, Idce chyba też się nie spieszy?

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Dziewczyny idziemy do domu
Malutka jest przebadana, mamy konsultacje umówione z powodu podejrzenia dysplazji bioderka i koślawych stópek... Na to bylam przygotowana bo jako dziecko mialam problemy z biodrami. Niestety lekarze wybadali też lekkie krwawienie wewnatrz czaszki i będziemy się dalej badac. Lekarze zapewniają, że krawiak sam się wchłonie i nie będzie rzutowal na dalszy rozwój. Taką mamy nadzieję.
Wazne, że będziemy już w domu
Super, że idziecie do domku I świetnie, że masz takie pozytywne podejście - na pewno wszystko będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Fajnie macie z tą ładna pogoda. Tak jak piszesz można włożyć sukienkę i Luz.
U nas 15 st. Więc ja właśnie w leginsach smigam bo najwygodniej. Chociaż taka duża się w nich czuję bo to te ciążowe i ciut za szerokie

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
15 stopni?! U nas taka Sahara, że nie wyrabiam

Cytat:
Staram się dużo pić. Ale bede bardziej się pilnować zeby dwie butelki znikały w ciągu dnia.

Maja byla przy cycku odlozylam ja i zaczela plakac. Tz mowi to robić butle. A ja ze nie. Wzielam ja na raczki przytulilam i dzieci mi na klacie usnelo. Po jakimś czasie dalam ja tzowi. Niech poleza sobie razem a ja włożę pranie i odciagne mleko
No widzisz, czyli tak jak dziewczyny pisały - to raczej nie jest kwestia nienajadania się, tylko masz po prostu dziecko pragnące bliskości
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-25, 13:24   #4563
Asiek121
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie po arbuzie ok.
Słyszyscie ze można po2 tyg podawać herbate koperkowa albo wodę przygotowana?[COLOR="Silver"]
my podajemy rumiankowa z hippa od 1 tygodnia jest, tylko musze dosłodzic pół łyzeczki bo inaczej nie wypije ale troche problemy brzuszkowe zmalały
Stary 2016-06-25, 13:27   #4564
australia87
Zakorzenienie

Dziewczyny, proszę o polecenie jakiegoś dobrego kremu z filtrem dla maluszka Bo jeszcze nie mamy takowego
Stary 2016-06-25, 13:38   #4565
kaska87
Zakorzenienie

Ja podaję tylko wodę nie ma co uczyć dziecka na słodkie, chociaż moje mleko z cycka słodkie haha bo próbowałam i nawet Miki trochę wypił bo chciał takie jak braciszek

Wysłane z mojego EM63 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Madzia i inne dziewczyny po cc jak tam Wasze brzuchy? Mój już lepiej a nie lapalam depresję wiadomo nie jest idealnie ale jak pocwicze to powinno być ok

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-25, 13:45   #4566
motylek1984
Zadomowienie

Cześć dziewczyny, my jak zwykle nie w temacie, przedtem jak ściągałam mleko jednym laktatorem, to miała chociaż jedną rękę wolną, a teraz jadę na dwa. U mnie z mlekiem też różnie, wczoraj pierwszy raz dałam na jedno karmienie mm, bo mojego mleka nie wystarczyło, a rano udało mi się ściągnąć 240 :-D ile wasze skarby jedzą?? Bo moje tak od 60-120, i czy podgrzewacie swoje mleko? Bo ja teraz daję takie w temp pokojowej, czyli ok 25 stopni, tak pozwoliła pediatra, przynajmniej jak nie zjedzą to nie muszę wylewać. Piję felmaltiker, hippa, herbatkę bocianek i robię bawarkę, z jednego cyca mam więcej mleka, też czasem mam więcej, a raz mniej pokarmu, nie wiem od czego to zależy?? W domu sauna, na górze w sypialni prawie 30 stopni, dlatego przez dzień jesteśmy na dole, chociaż tu też koło 25 stopni jest.
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-25, 13:45   #4567
PikPik09
Raczkowanie

Mam w pokoju 30 st umieramy po prostu!!! A cycki mi rozsadzi bola straszliwie bo to spioch i rzadko sie budzi czasami nie da sie docucic i koniec.probuje sciagac ale boli mega i miejscami chyba zastoje sa bo takie mega twarde miejsca sa.
Stopy mam jak banie.w czym wymoczyc???
Stary 2016-06-25, 13:47   #4568
motylek1984
Zadomowienie

A to my :-D
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1466855238769.jpg (67,9 KB, 37 załadowań)
Stary 2016-06-25, 13:50   #4569
kaska87
Zakorzenienie

Motylek żaden laktator nie wyciągnie tyle co dzidzia więc nie ma co się dokonać mój jak je z butli co mu średnio wychodzi :/ to się 50/60ml ma 17dni

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Bleee na wodę nie widzę zdjęcia

Stary 2016-06-25, 13:52   #4570
australia87
Zakorzenienie

Motylku, cudne te Twoje maluchy A jak w nocy, budzą się jednocześnie?

PikPik, musisz ściągać do poczucia ulgi, żebyś się zapalenia nie nabawiła... I zimne okłady sobie rób, jeśli masz b. ciepłe piersi
Stary 2016-06-25, 14:01   #4571
kaska87
Zakorzenienie

Ja dzisiaj w nocy się bałam bo cyce jak kamienie myślałam że mały tylko jedna pokona ale dał radę tej drugiej też trochę bo średnio mi się chciało o 3:30 walczyć z laktatorem

Stary 2016-06-25, 14:02   #4572
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Motylku, cudne te Twoje maluchy A jak w nocy, budzą się jednocześnie?

PikPik, musisz ściągać do poczucia ulgi, żebyś się zapalenia nie nabawiła... I zimne okłady sobie rób, jeśli masz b. ciepłe piersi
Z jedzeniem to różnie bywa, czasem się zadarza, że razem wstają, a czasem nie. Lilka wczoraj w nocy przespalta 6 godz, a dzisiaj 5.5.
Stary 2016-06-25, 14:11   #4573
Asiek121
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;62196756]Jestem sama w pokoju. Ma to swoje plusy, mogę wywalić krocze do wietrzenia

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]
miałam izolatke było bardzo fajnie ale gorzej jak chcialam siku czy cos i za kazdym razem odwozic Mała do dyzurki bo nawet minute dziecko nie moze zostac same chociaz wc mialam przy sali

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Cytat:
Napisane przez PikPik09 Pokaż wiadomość
Hej heeejjj to jaaa! A wlasciwie MY mama i Beniamin!!! Przyszdlem na swiat sn 22.06.2016 r.o godz.7.00 wazylem 4330 g i dl 59! Moja mama nie pekla ani jej nie nacieli.ma tylko pare szwow kosmetycznych.byly jaja bo na kardiologii odeszly jej wody.
P.s. tu mama: w wolnym czasie wrzuce opis.synek okaz zdrowia!!
WITAJ
Stary 2016-06-25, 14:15   #4574
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Staram się dużo pić. Ale bede bardziej się pilnować zeby dwie butelki znikały w ciągu dnia.

Maja byla przy cycku odlozylam ja i zaczela plakac. Tz mowi to robić butle. A ja ze nie. Wzielam ja na raczki przytulilam i dzieci mi na klacie usnelo. Po jakimś czasie dalam ja tzowi. Niech poleza sobie razem a ja włożę pranie i odciagne mleko
Super

Motylek ładnie ci idzie z karmienien! I nieźle maluchy śpią w nocy moja starsza to do pół roku przesyoiala max 3h bez cycka

Mleka z piersi nie trzeba podgrzewać, temp pokojowa jest ok.

PikPik witaj w klubie utrapionych nawalem... Moja jeszcze ma tą zoltaczke, jest wiecznie ospala i usypia po kilku pociagnieciach... pomijając fakt że nie mam jej przy sobie tylko mi ją przywoza co min 3h

Australia ja mam krem ziajka 50 i ziajka 30 spf
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-25, 14:22   #4575
Asiek121
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]I dodam, że ok 19-ej zjadl 120ml mm i jest niespokojny i nadal szuka jakby był głodny. Czyli podobnie jak i Ciebie. I też do końca nie wiem o co chodzi. Poczekam z jakieś pół godziny i dam mu pociumkac cycusia.

120 MOJA MAX 50 ZJADA

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;62224246]Super

Motylek ładnie ci idzie z karmienien! I nieźle maluchy śpią w nocy moja starsza to do pół roku przesyoiala max 3h bez cycka

Mleka z piersi nie trzeba podgrzewać, temp pokojowa jest ok.

PikPik witaj w klubie utrapionych nawalem... Moja jeszcze ma tą zoltaczke, jest wiecznie ospala i usypia po kilku pociagnieciach... pomijając fakt że nie mam jej przy sobie tylko mi ją przywoza co min 3h

Australia ja mam krem ziajka 50 i ziajka 30 spf[/QUOTE]

U Nas tez max 3h spi a tak to przewaznie co 2,5 sie budzi

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
Cześć dziewczyny, my jak zwykle nie w temacie, przedtem jak ściągałam mleko jednym laktatorem, to miała chociaż jedną rękę wolną, a teraz jadę na dwa. U mnie z mlekiem też różnie, wczoraj pierwszy raz dałam na jedno karmienie mm, bo mojego mleka nie wystarczyło, a rano udało mi się ściągnąć 240 :-D ile wasze skarby jedzą?? Bo moje tak od 60-120, i czy podgrzewacie swoje mleko? Bo ja teraz daję takie w temp pokojowej, czyli ok 25 stopni, tak pozwoliła pediatra, przynajmniej jak nie zjedzą to nie muszę wylewać. Piję felmaltiker, hippa, herbatkę bocianek i robię bawarkę, z jednego cyca mam więcej mleka, też czasem mam więcej, a raz mniej pokarmu, nie wiem od czego to zależy?? W domu sauna, na górze w sypialni prawie 30 stopni, dlatego przez dzień jesteśmy na dole, chociaż tu też koło 25 stopni jest.
o boze jakbym tyle sciagneła to bym miala zapas na cały dzien musze zaczac pic te herbatki ale ciezko mi idzie, a najgorzej w nocy wstac na sciaganie, czasami nie mam mocy sen zwycieza i daje mm :P ale nie mam wyrzutow, matka tez musi odpoczac
Stary 2016-06-25, 14:36   #4576
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, proszę o polecenie jakiegoś dobrego kremu z filtrem dla maluszka Bo jeszcze nie mamy takowego
Ja mam Babydream taki żółty 50+ dużo pozytywnych opinii o nim czytałam.moja Hania dużo jest teraz na dworze tylko między 11-a 16 w największy upał mama ją zabiera do domu a tak to poza przewijaniem i karmieniem wózek i na dworze dziecko
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Ja podaję tylko wodę nie ma co uczyć dziecka na słodkie, chociaż moje mleko z cycka słodkie haha bo próbowałam i nawet Miki trochę wypił bo chciał takie jak braciszek

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Madzia i inne dziewczyny po cc jak tam Wasze brzuchy? Mój już lepiej a nie lapalam depresję wiadomo nie jest idealnie ale jak pocwicze to powinno być ok

Hania też tylko wodę i ew nie slodzona herbatke koperkowa. Krzywila się na początku po wodzie ale pierwszy łyk oburzona i wypluwa smoka a,potem już pije ładnie położna środowiska gadala, że można glukoze dawać do wody, ale zdrowiej jak nie słodkie piję

Mój brzuch nie wygląda źle. Jestem miesiąc po cc. Z tym, że ja i przed zajściem w ciążę nie miałam płaskiego brzucha tylko lekka oponke po ciąży zostało mi 1,5 kg 2tyg po porodzie wazylam 10kg mniej. Przez ciąże przytylam 12kg
Kasia brzuch Ci się jeszcze zmieni, poza tym tak jak piszesz,pocwiczysz czy coś i będzie elegancki brzuszek
Cytat:
Z jedzeniem to różnie bywa, czasem się zadarza, że razem wstają, a czasem nie. Lilka wczoraj w nocy przespalta 6 godz, a dzisiaj 5.5.
To ładnie Lilka śpi Dziewczynki chyba są grzeczniejsze ogólnie podziwiam Cię Kochana że tak dzielnie sobie radzisz. Tz jeszcze w domu czy musiał do pracy od razu w trasę wyruszyć?
Napisz jak pieselek, Zabel akceptuję nową sytuację?

Hania zjada max 140ml mm ! Rośnie nam mały glodomor Ale czasem np zje tylko 60ml i zasypia więc nie ma reguły.
Na problemy z brzuszkiemm dajemy Dicoflor, chcialam Floractin polecany przez Haneczkab ale w trzech aptekach nie było i wzięłam odpowiednik Dicoflor plus herbatka koperkowa na razie to działa i oby tak dalej!

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-25, 14:43   #4577
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
A nie masz pojemnikow na lód albo woreczków? tymczasowo mogły by byc

O! Super pomysł!

Cytat:
My używamy ziajke 30

Stary 2016-06-25, 14:53   #4578
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Malutka jest przebadana, mamy konsultacje umówione z powodu podejrzenia dysplazji bioderka i koślawych stópek... Na to bylam przygotowana bo jako dziecko mialam problemy z biodrami. Niestety lekarze wybadali też lekkie krwawienie wewnatrz czaszki i będziemy się dalej badac. Lekarze zapewniają, że krawiak sam się wchłonie i nie będzie rzutowal na dalszy rozwój. Taką mamy nadzieję.
Super ze do domku

I trzymam za bioder ka i żeby ten krwiak szybko się wchlonal!

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

No u mnie jeszcze jest brzuszek widoczny. Z rana jeszcze jak cie mogę. Ale po południu jak pojem to taki 4 miesiąc jest
No i taki flakowaty jest, trzęsie się strasznie jak chodzę
jeszcze depresji nie łapie, we wtorek miną Mo 3 tyg po porodzie.
Mam nadzieje ze będzie lepiej.

Jednak nie ma to jak SN
Nawet inni zauważają i mi mówią ze po urodzeniu Bartka byłam od razu jak tyczka

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Cytat:
Ziaja chyba jest najlepsza i od 1. Dnia

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Cytat:
Piękne dzieciaczki masz
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-25, 14:56   #4579
Madzia9999
Zakorzenienie

Honcia fajnie, że do domku trzymam mocno kciuki żeby krwiak się wchlonal żebyś nie musiała się zamartwiac.

Ja nie mam porównania pomiędzy sn a cc, ale jedyne co złego odczuwam po cc to czasm lekkie klocie w okolicach rany jak za szybko wstane z pozycji leżącej nic poza tym się nie dzieje.

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-25, 14:58   #4580
madzius90
Zakorzenienie

Hormony mnie dobijaja.
Wzruszam się jak widzę piłkarzy i kibiców śpiewających hymn Polski
Niech już się skończy ta huśtawka
Stary 2016-06-25, 14:59   #4581
201711281320
Konto usunięte

Dziewczyny proszę się jeszcze brzuszkami nie przejmować! Przez 9 m-cy rosły to teraz trzeba dać im trochę czasu żeby zniknęły.
Mnie wczoraj syn zapytał czy niedługo urodzę drugiego dzidziusia, bo znowu mam duży brzuch

A dzisiaj pierwszy raz córka samodzielnie przewinęła braciszka (kupka była, więc wyższa szkoła jazdy) i dała radę. No normalnie mam luz blues

Dzanet Ignasia wypisali do domu przy bilirubinie 11,4.

Honcia super że już do domciu

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Hormony mnie dobijaja.

motylku, piękne masz dzidziulki I w ogóle szacun, że tak świetnie sobie radzisz :brawo:

Edytowane przez 201711281320
Czas edycji: 2016-06-25 o 15:01
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-25, 15:02   #4582
madzius90
Zakorzenienie

Sliweczka brawa dla Igi!
Dzielna starsza Siostra

Edytowane przez madzius90
Czas edycji: 2016-06-25 o 15:04
Stary 2016-06-25, 15:08   #4583
ania230
Zakorzenienie

Jak na razie sam cyc i spi Maja na mnie. Chociaż mam trochę wyrzuty czy nie jest glodna :/

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
odciągaj tyle ile masz co 3-4h. Ja tylko odciągam wgl cycka nie daje, i na początku też miałam po 30 ml a teraz różnie raz mi sie uda naraz 120 odciągnąć a raz 60, z jednego cycka naraz potrafie 80 a z drugiego max 40
To super mysle żeby kupić lepszy laktator i może on będzie więcej sciagal z cycka

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-25, 15:11   #4584
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Ja mam Babydream taki żółty 50+ dużo pozytywnych opinii o nim czytałam.moja Hania dużo jest teraz na dworze tylko między 11-a 16 w największy upał mama ją zabiera do domu a tak to poza przewijaniem i karmieniem wózek i na dworze dziecko

Hania też tylko wodę i ew nie slodzona herbatke koperkowa. Krzywila się na początku po wodzie ale pierwszy łyk oburzona i wypluwa smoka a,potem już pije ładnie położna środowiska gadala, że można glukoze dawać do wody, ale zdrowiej jak nie słodkie piję

Mój brzuch nie wygląda źle. Jestem miesiąc po cc. Z tym, że ja i przed zajściem w ciążę nie miałam płaskiego brzucha tylko lekka oponke po ciąży zostało mi 1,5 kg 2tyg po porodzie wazylam 10kg mniej. Przez ciąże przytylam 12kg
Kasia brzuch Ci się jeszcze zmieni, poza tym tak jak piszesz,pocwiczysz czy coś i będzie elegancki brzuszek

To ładnie Lilka śpi Dziewczynki chyba są grzeczniejsze ogólnie podziwiam Cię Kochana że tak dzielnie sobie radzisz. Tz jeszcze w domu czy musiał do pracy od razu w trasę wyruszyć?
Napisz jak pieselek, Zabel akceptuję nową sytuację?

Hania zjada max 140ml mm ! Rośnie nam mały glodomor Ale czasem np zje tylko 60ml i zasypia więc nie ma reguły.
Na problemy z brzuszkiemm dajemy Dicoflor, chcialam Floractin polecany przez Haneczkab ale w trzech aptekach nie było i wzięłam odpowiednik Dicoflor plus herbatka koperkowa na razie to działa i oby tak dalej!

U mnie brzuch też bez tragedi, wiadomo że jeszcze odstaje, ale jest ok. Zostało mi 3kg na plus. Tż już do pracy wrócił, ale codziennie jest w domu, mamę mam prawie cały czas, dzisiaj jak tż jutro w domu, to mama poszła do domu. U nas Kubuś spokojniejszy, cierpliwszy, prawie wogóle nie płacze, jak jest głodny to tylko marudzi, po jedzeniu odkładam go do łóżeczka i grzecznie leży, za to Lila to mała żyłka, umie się o swoje upomnieć, już polubiła leżenie na rączkach, chyba ją trochę brzuszek pobolewa, bo ma twardy, i jak nóżkami ponaciskam to purka, ale myślę że to od żelaza bo im daję. Też daję dicoflor, pediatra przepisała ff baby, ale nigdzie w aptece nie było. Też on wam się taki cukier w środku robi??? Kapselek, nie zwraca na maluchy uwagi, tylko jak płaczą to przylatuje i patrzy z zainteresowaniem. Odciągam 20 min i już mam 230 :-D dzisiaj mi tak te cyce puściły :-D

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Madzia, a jak tam wasz piesiełek??
Stary 2016-06-25, 15:28   #4585
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie mam porównania pomiędzy sn a cc, ale jedyne co złego odczuwam po cc to czasm lekkie klocie w okolicach rany jak za szybko wstane z pozycji leżącej nic poza tym
Mi jeszcze rana się nie zagoila i jak przejade palcem to czuje pod skora tak jakby takie zrosty... nie wiem czy tak ma byc czy to zniknie.

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Cytat:
Hormony mnie dobijaja.
My również ogladany mecz

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Cytat:
Odciągam 20 min i już mam 230 :-D dzisiaj mi tak te cyce puściły :-D[COLOR="Silver"]
Zazdroszczę ze tyle mleka masz.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-25, 15:31   #4586
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
120 MOJA MAX 50 ZJADA

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

U Nas tez max 3h spi a tak to przewaznie co 2,5 sie budzi

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

o boze jakbym tyle sciagneła to bym miala zapas na cały dzien musze zaczac pic te herbatki ale ciezko mi idzie, a najgorzej w nocy wstac na sciaganie, czasami nie mam mocy sen zwycieza i daje mm ale nie mam wyrzutow, matka tez musi odpoczac
Ale ja mam dużego mężczyznę😉 i potrzebuje dużo zjeść.

I dla mnie Karmienie lub odciaganie w nocy to też koszmarek bo straszny śpioch jestem

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-25, 15:41   #4587
haneczkab92
Ania

Cytat:
Super
Ci do zdrówka to lciuki mocne zeby wszystko było ok

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;62220446]Hania od wczoraj do dziś do 20 jest na lampach z przerwami na karmienia także nie mam jej prawie wcale. Wczoraj tym pistoletem zmierzyli jej na 10,6 to na granicy, dlatego zrobili badanie z krwi gdzie wyszlo aż 16! Dzisiaj pistolet dalej 10,6 i nawet już jej nie kluli tylko od razu pod lampy do 20. Potem dostanę ją na noc i jutro badanie kontrolne[/QUOTE]

Kciuki żeby było wszystko ok

Cytat:
Mojej właśnie też niedawno tak się ulało, że aż nosem wyleciało, się kurna przez moment przestraszyłam..!

To masz raźniej przynajmniej Może spróbujcie metody ze zderzaniem się brzuchami, o której kiedyś pisała Haneczka

Ależ uparciuch z tego Twojego Gabrysia ;!

No widzisz, czyli tak jak dziewczyny pisały - to raczej nie jest kwestia nienajadania się, tylko masz po prostu dziecko pragnące bliskości

metoda dobra, podziała na dwie kobietki na raz

Cytat:
my podajemy rumiankowa z hippa od 1 tygodnia jest, tylko musze dosłodzic pół łyzeczki bo inaczej nie wypije ale troche problemy brzuszkowe zmalały
Ja bym cukru nie dawala... Cukier to zlo, a dla maluszka to juz w ogóle :/

Cytat:

brawo za ilosc mleka )
Moja potrafi zjesc nawet 150ml)
Jesli zostawią mleko w butelce z ktorej jadly powinno sie wylac. Slina dostaje sie do środka a to idealne miejsce dla zarazków :/
Ja podgrzewam bo trzymam w lodówce. Ściągam na zas, wiec mam gotowe porcje w lodówce. Jak moje zje, a nie zdarze ściągnąć, to podaje kilka porcji mm, dzięki temu uzbieram kilka porcji mojego i znowu dluzszy czas je moje

Cytat:

Hania zjada max 140ml mm ! Rośnie nam mały glodomo Ale czasem np zje tylko 60ml i zasypia więc nie ma reguły.

Bo floractin to tanszy zamiennik dicofloru

Sliweczka-brawa dla córki
No i syn z pytaniem, uśmiałam sie)

Cytat:
Jak na razie sam cyc i spi Maja na mnie. Chociaż mam trochę wyrzuty czy nie jest glodna :/

To super mysle żeby kupić lepszy laktator i może on będzie więcej sciagal z cycka
Ania, jak spi, tzn ze nie jest glodna

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-25, 15:42   #4588
PikPik09
Raczkowanie

Dzanet czy jest gdzies opis twojego porodu? Do tylu jestem mocno a zaintrygowala mnie roznica 2 h miedzy naszymi porodami
A to Beniś:
IMG_20160622_072148.jpg
IMG_20160625_063852.jpg

Motylek fajne te twoje motylki a jaka czuprynka

Plecy niestety juz zaczynaly mi fiksowac.jeszcze ze szpitala umowilam masazystke i po powrocie do domu zaraz przyszla i mnie wymaglowala.mam nadzieje ze dalej nie pojdzie ten bol.narazie pobolewa jeszcze.
Stary 2016-06-25, 15:53   #4589
Asiek121
Zakorzenienie

Cytat:

Też za pierwszym razem musiałam wylać A potem wysłałam męża po woreczki na pokarm, super są Wczoraj nawet z jednego skorzystałam, bo miałam znowu jakiś nawał

)
ja tez kupilam tylko pojemniki takie wielorazowe , bo raz jeden dzien cały wylewałam bo chciałam sprawdzic jak zareaguje tylko na mm

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Cytat:
U mnie brzuch też bez tragedi, wiadomo że jeszcze odstaje, ale jest ok. Zostało mi 3kg na plus. Tż już do pracy wrócił, ale codziennie jest w domu, mamę mam prawie cały czas, dzisiaj jak tż jutro w domu, to mama poszła do domu. U nas Kubuś spokojniejszy, cierpliwszy, prawie wogóle nie płacze, jak jest głodny to tylko marudzi, po jedzeniu odkładam go do łóżeczka i grzecznie leży, za to Lila to mała żyłka, umie się o swoje upomnieć, już polubiła leżenie na rączkach, chyba ją trochę brzuszek pobolewa, bo ma twardy, i jak nóżkami ponaciskam to purka, ale myślę że to od żelaza bo im daję. Też daję dicoflor, pediatra przepisała ff baby, ale nigdzie w aptece nie było. Też on wam się taki cukier w środku robi??? Kapselek, nie zwraca na maluchy uwagi, tylko jak płaczą to przylatuje i patrzy z zainteresowaniem. Odciągam 20 min i już mam 230 :-D dzisiaj mi tak te cyce puściły :-D

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Madzia, a jak tam wasz piesiełek??

nam przepisali też zelazo ale mała strasznie ulewała wręcz wymiotowała i odstawiłam, we wtorek idziemy na kontrol to zobaczymy czy dadza jakies inne czy odpuszcza

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

LASKI PO CC na końcach rany zrobiły mi sie takie uwypuyklenia dziwne.. nic sie nie sączy i nie boli jakoś inaczej niż reszta rany, miała tak któraś ?

Mi już brzucha mało zostało, jakbym zjadła obiad duzy :P za to cycki przez mleko nagle z 70B zrobiły sie 75D

Mała jest kochaniutka ale będzie to ciężkie dziecko w wózku żle, na wszystkich dziurach i krawężnikach sie budzi i marudzi, w nocy czasami dokuczają nam kolki ale już nie każdą noc

dzisiaj np od 21 do prawie 3 nie spała i też wszystko bylo na nie i płacz, chociaż że zrobiła kupe
Stary 2016-06-25, 15:57   #4590
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Hormony mnie dobijaja.

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny proszę się jeszcze brzuszkami nie przejmować! Przez 9 m-cy rosły to teraz trzeba dać im trochę czasu żeby zniknęły.
Mnie wczoraj syn zapytał czy niedługo urodzę drugiego dzidziusia, bo znowu mam duży brzuch

A dzisiaj pierwszy raz córka samodzielnie przewinęła braciszka (kupka była, więc wyższa szkoła jazdy) i dała radę. No normalnie mam luz blues

Dzanet Ignasia wypisali do domu przy bilirubinie 11,4.

Honcia super że już do domciu

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

motylku, piękne masz dzidziulki I w ogóle szacun, że tak świetnie sobie radzisz :brawo:
Hahaha to Cię syn podsumował A co do córki, to rewelacja, kolejna para rąk do pomocy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości