|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
My w poniedziałek mamy naukę chustowania. Wczoraj zawiazalam raz na szybko z lalka i jednak dobrze ze sie zswcydiwalam na lekcje. Tylko niech pogoda dopisze bo póki co chusta nie wchodzi w grę
Mam nadzieję że to wygramy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2252 |
Wtajemniczenie
|
Ja trzymam sie zalecen i dopajac bede po rozszerzeniu diety czyli po 6mż
Chuste dluga da sie ogarnac. Jak mala mi krzyczy to tancze ![]() Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2253 |
Zakorzenienie
|
Mona mozliwe ze dzis przejedzona. Je czesciej niz co te 2 jej godziny. Ale chce, bo ciumka palce, robi jak dzieciał, ciumka mi ramie. Wtedy zawsze chce.
I tak jej daje mniej. Jak wypusci na chwile sutka to go 'kradne. Jak nie krzyczy to nie daje juz.
![]() |
#2254 |
Zakorzenienie
|
Żabcia, ja bym nie kombinowała z tą herbatką. Ja się na nią zdecydowałam jak mały miał skonczone 5 tygodni. I też nie pije zawrotnych ilości.
Uparcie też próbowałabym odkładać małą - choćby na chwilę. Przecież nie moze cały czas na Tobie wisieć. Połozyłabym obok niej jakieś swoje ubranie - niech czuje mój zapach. Ewentualnie karmiłą sie na leżąco - wtedy łatwiej "odejść". A wychodzicie na spacerki? U nas sie to sprawdza jak mały marudzi - wtedy wózek i spacer to jest zbawienie. Ewentualnie fotelik samochodowy i mała przejażdżka połączona ze spacerem "na mieście". U nas sie to sprawdza doskonale.
#2255 |
Zadomowienie
|
Ja za chusta kółkowa nie przepadam. I szczerze mowiac wpakowanie porządne Uli do niej zajmuje mi więcej czasu niz zawiązanie chusty.
Bona a czemu sie ta wzbraniasz przed opiekunka? Tak małemu dziecku jest kompletnie wszystko jedno kto pcha wózek czy grzechocze zabawka ![]() Ula 2-3 razy w tygodniu na 2-3 godziny zostaje z opiekunka, moim zdaniem to jest bardzo dobre rozwiazanie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2256 | |
Zakorzenienie
|
Gooooooollllllll!!!!
![]() ![]() |
![]() |
#2257 |
Zakorzenienie
|
#2258 |
Moderatorka z pazurem
|
Bona, dopiero dokopalam sie do twojego posta. Juz pakujemy tylki w pendolino i pedzimy z widlami, przetlumaczyc twojemu $$@€#@!!
---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Polska gooooolaaaa ![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Zabcia, ulala i bedzie ulewac. Ba, nawet fontanny niestrawionego mleka moze wyrzucac. Bedzie tez rzygac tzw serwatka. Fizjologia. Trzeba przez to przejsc. |
![]() ![]() |
![]() |
#2259 |
Zakorzenienie
|
Kibicujemy razem z lalunia, tzn ona lezy z pupa wypieta do gory i ma wywalone ale mama sie emocjonuje każdą akcją
![]() Ja nie podaje żadnej wody ani herbatki, Ala dostaje tylko pierś. W upały domaga się nieco częściej i widać ze chce jej się pić bo tylko parę minut doi, zanim zacznie lecieć to tresciwsze mleko. I to wystarcza, nie widzę potrzeby podawania butli |
![]() ![]() |
![]() |
#2260 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
2.nie mam zaufania żeby ktoś obcy cały dzień zajmował się małą 3.jak by się wydarzyło to o czym ostatnio słyszeliśmy wszyscy w mediach to ja trafiłabym za kratki bo ubiłabym babę 4.mam w rodzinie opiekunkę i nsłuchałam się jak to może wyglądać jak matka wyjdzie do pracy (oczywiście to są sporadycznie przypadki) 5.chodzi o zasadę, jak się na coś umawiam z mężem to rozumiem że to obowiązuje, zachodziłam w ciążę świadomie właśnie mając tak obgadany schemat rozwiązania.
![]() |
#2261 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ps. Mnie mecze w ogole nie interesują. Nawet nie posiadam tv. A moze lepiej byłoby z tv a nie ścianami w wypadku zycia z niemowlakiem. Itakne, nie wyobrazam sobie spacerow gdy na polu jest 40stopni. A jazda autem 'w miasto', na to nie czuje zie gotowa. Jakos przeraza mnie mysl, karmienia byle gdzie. A moja bardzo czesto jest glodna i nic ja nie uspokaja tylko pierś. Ok, z ta herbatka dam na luz, ale juz nie wiem jak temu dziecku mozna pomoc z tym brzuchem. I probuje odkladac, ciagle probuje. Ale czasem odpuszczam bo mam dosc obudzenia sie , karmienia i zajmowania. Czasem chce miec chwile, wtedy sie nie ruszam. Albo po prostu wiem, ze bedzie gorzej jak sie nie prześpi w ogole. A Wy nieraz piszecie,ze macie dzien na klacie. Wiec myslalam, ze tak ma byc i juz. I ja dziwna ze mnie to dobija. Rose, czyli norma ze pije i zwraca ok. Zaliczylysmy krotką drzemke- wreszcie. Ale ja czuje sie bardziej zmeczona niz bylam. Fruzja jaka Ty masz?
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-06-25 o 15:40 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Problem polega na odbeknięciu, powietrze ją uwiera jeszcze bardziej na leząco 'na plasko' i pospane.
![]() ![]() |
![]() |
#2264 |
Zadomowienie
|
no a robisz przerwy podczas karmienia zeby ja odpowietrzyc?
#2265 |
Zakorzenienie
|
Igor zasnal o 13 obudzil o 15 mysle juz po meczu a on zjadl i spi dalej.
![]() Ale nie ryzykowałan meczu i spi na mnie. ![]() ![]() Ps. I przelała mi sie czara goryczy. Znowu sama jestem bo komus cos trzeba. Bedzie awantura. Mi tez go trzeba ale dostajemy z Igorem tylko ochłapy po innych. Ja tak sie nie bawie sorry. Jakby ktoras radzila szczera roznowe o tym. Była. Nie raz. |
![]() ![]() |
![]() |
#2266 | |
Zakorzenienie
|
Marysia śpi na klacie u dziadka
![]() Mąż dzisiaj świętuje urodziny naszego kolegi + mecz, nie chce nawet myśleć w jakim stanie wróci do domu... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2267 |
Zakorzenienie
|
W sensie podnoszenia do góry?
![]() |
#2268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja bejba pospała od 11.00 do 14.30 w bujaczku, przelezala bez pisniecia zabawiana i uhahana do 17tej i znów kima w bujaczku. Wiem wiem wiem, pisałam już pierdylion razy -bujaczek na prezydenta!
Nina 02.05.2016 ![]() ![]() Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-06-25 o 16:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2269 |
Konto usunięte
|
Ja mecza wlaczylam dopiero w 82 minucie :/ ale za to zrobilam obiadzior i ciasto
![]() Moj maly to taki cwaniak.. nie chcial w chuste, ja tez ze zmeczenia odpuscilam.. klade go na siebie a ten rozwalil sie na mnie, patrzy sie i zaczal sie bezczelnie usmiechac do matki cos w stylu "wygralem! nie bedziesz mi mowic jak mam zyc" xD A teraz wlaczyl mu sie tryb gaduly ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2270 |
Zadomowienie
|
no niekoniecznie tylko do gory mozesz ja odbic na ramieniu, na piersi albo na kolanie, no tak jak ja odbijasz po prostu
#2271 |
Zakorzenienie
|
Tak. Odbijam podniesiona do gory. Ona ogolnie bardzo lubi tą pozycje. I choć odbije w trakcie jedzenia po tez jest zagazowana.
![]() |
#2273 | |
Moderatorka z pazurem
|
To byl piekny mecz
![]() ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Zabcia, norma ze pije i zwraca, o ile nie za czesto. Jesli przybiera na wadze to jest ok. ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2274 |
Zakorzenienie
|
Polskaaaaaa
#2275 |
Zakorzenienie
|
Zabcia podobno masz dzis gosci? Skoro mala wisi na piersi znaczy ze jest najedzona. Czyli Ty sie ogarniasz - dziecko ogarniasz i czekasz na gosci jak juz przyjda wciskasz mala na rece gosciom ktos ja poprzytula ulula a Ty robisz herbatke kawke i zyjesz. Naprawde male dziecko czasem wystarczy utulic na rekach jak trzeba to dac smoka, wlozyc do wozka troche urozmaicic to zycie. To prawda ze nasze czasem tez sa nieodkladalne ale nie karmimy sie 24/dobe. Trzeba cos robic nawet z dzieckiem na reku a nie tylko patrzec w sufit bo nie chcesz sie zajmowac - a to lezenie to nie zajmuje twojego czasu?
Bona - nie dziwie sie ze sie wkurzylas nie cierpie jak maz planuje cos co nas dotyczy beze mnie. A jak juz mialas to obgadane z nim dawno to w ogole nie powinno byc tematu ! Wazne ze przyznal Ci racje. Co do niani tez bym nie pozwolila obcej odobie zostac z taka malizna - matka kwoka ![]() Iwonia -tlumacz ile sie da w takim dobrym malzenstwie jak Wasze to dzieciatko powinno tylko dodac milości i scalic jeszcze bardziej :-* ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Co to był za mecz !!!!! Moje serce ledwo wytrzymalo. Edytowane przez mialavi Czas edycji: 2016-06-25 o 16:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#2276 |
Moderatorka z pazurem
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2277 | |
Zakorzenienie
|
Taaa, każdy na niego zdążył
![]() ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Cytat:
Moje dziecko dostało dziś od znajomych piękną krowkę a'la lamaze i jest zachwycona! Żółtym plastikowym, dynadajacym nad jej głową klipsem! Prezent trafiony w dychę ![]()
Nina 02.05.2016 ![]() ![]() Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-06-25 o 17:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Smoczka nie daje. Moja ma niecale 3 tyg wiec z nia na rekach jakoś nie wyobrazam sobie cos zrobic. W koncu trzymam ją dwoma rękami. Urozmaicac i dawac innym? A tyle tu czytalam o przebodzcowaniu tak malego dziecka. I nie karmimy sie cały czas. Przewaznie co 2 godziny. Dzis wyjatek bo w ogole nie spala do 16. I chyba ten upał. Ale ja staram sie, wkladam do wozka, chodze z nia pokazuje inne pomieszczenia, wieczorem podworko. Do wozka tez daje, choc to jest 5 min. I nie chodzi, ze leze z nia z wygody. Chetnie bym wstala i zyla, ale wiem ze czesto jak ja odloze to bedzie placz. Niewyspanie, rozdraznienie i znow glod i bedzie jeszcze gorzej. Odkladam, proboje. Teraz spi sama, dlatego ze pierwsze pol godz spalam obok niej.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-06-25 o 17:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2279 |
Zakorzenienie
|
Ja bardzo często podczas karmienia odbijam w trakcie i wracam do jedzenia.
Ja jestem chyba wyrodną matką. Nie karmię non stop. Karmię co 2h nie częściej. Chyba że naprawdę się domaga... U nas to wygląda tak że karmię przebieramy chwilę gadamy leżymy chodzimy itp zaczyna się marudzenie i to jest znak że trzeba iść spać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2280 |
Zakorzenienie
|
Przeciez napisalam o co chodzi, o gazy.
![]() Probowac bede dalej, do skutku. Ja z rad korzystam. Ale ta juz wyprobowalam. Choc zrobie to po raz setny dzis w nocy.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:02.