![]() |
#4471 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rocznik 87 Zgłoś Się!!! :)
Ja już się wypowiadałam o moim stosunku do tż. Jestem taka... z dystansem. Nie chcę go stracić, ale nie poświęce mu też wszystkiego, bo w życiu różnie się układa i za jakiś czas może nie być nas. Jesteśmy ze sobą jeszcze krótko, więc może kiedyś bardziej zacznę wierzyć w ten związek. Może...
![]() ![]() A tż znam, bo niestety, albo i stety jest kolegą z klasy mojego ex. Poznaliśmy się na jakiejś imprezie 3 lata temu. Od razu mi się spodobał. Generalnie to widywaliśmy się raz na rok gdzieś przypadkiem. No i w sierpniu też tak całkiem przypadkiem na siebie wpadliśmy. Zawsze wydawał mi się atrakcyjny, ma świetny głos, jest przystojny, a do tego czuły. Może to nie była miłość od pierwszego wejrzenia, ale coś na jego widok mnie ruszało i wiedziałam, że prędzej czy później coś z tego wyniknie ![]()
![]() |
#4472 |
Wtajemniczenie
|
No widzicie, niektore z was podchodza do TŻtow z dystansem, a ja musze tak zaczac robic i zajac sie w koncu soba(podpadł mi bardzo).
Korlat tez troche zaluje zycia jego zyciem. Zaczelam sobie czytac ksiazki, zamiast siedziec ciagle przed kompem ![]() ![]()
#4473 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz jest mi calkiem dobrze samej aczkolwiek czasami brakuje mi faceta, zeby sie oprzec i wiedziec, ze jest... Ale wole byc sama niz byc z tym skur.....nem z ktorym bylam ostatnio... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4474 |
SPAMER
Nieopłacona reklama |
![]()
Dziewczyny cholera myślę, myślę i nie wiem czy to była miłość od pierwszego wejrzenia. Chodziliśmy razem do klasy w lo, zaczęło sie od kontaktów na gg(jakieś notatki z po czy coś
![]() Wtedy to było wariactwo, teraz jest "przytulnie" ale już kiedyś o tym pisałam. Myślę że bardzo dojrzeliśmy, nauczyliśmy sie kompromisów. Np. dziś plan jest taki że kujemy na zaliczenia, ale mi nie za bardzo sie chce.Mój Tż zostawił swoje programowanie przychodzi do mnie przytula i mówi "kotku zacznij sie uczyć, wiem ze Ci sie nie chce ale musisz sie zmusić" po czym dotknął mojej nagiej stopy stwierdził ze jest zimna, wyjął z szafki skarpetki i mi je załozył. Takie rzeczy strasznie mnie rozczulają. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4475 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4476 |
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj wyznałam mojemu tż miłość
![]() Z jednej strony dobrze, że to wyrzuciłam z siebie, bo jest mi jakoś lżej, ale z drugiej chyba sie tego wystraszył. Bo odmówił dzisiejszy spacer, a dobrze wie, że jeżeli dziś się nie zobaczymy to dopiero w piątek. Jest mi cholernie ciężko, bo zaangażowałam się całym serduchem w ten związek i po prostu go kocham tak najzwyczajniej. Chociaż ostatnio twierdziłam, że jeszcze nie. Ale potem to wszystko, co się wydarzyło tylko utwierdziło mnie w przekonaniu, że to ten. Teraz siedzę sama jak palec i nie wiem, co mu po głowie chodzi. ![]() Niby dystans jest, bo jest. Tylko przed tym trudnym tygodniem na studiach chciałam go mieć na chwilkę koło siebie. A wczoraj nie byliśmy w stanie normalnie rozmawiać ze względu na jego stan. Czy wasi tż też tyle piją? Ciągle i ciągle? Dziennie?
![]() |
#4477 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moj eks z trzyletniego zwiazku potrafil wypic duzo i czesto, do tego mial slaba glowe wiec konczylo sie rzyganiem gdzie popadnie i spaniem pod drzewem u mnie w ogrodku (taaak... takie akcje tez z nim mialam...) Ale takie piwko codziennie to potrafil wypijac, zreszta byl to jeden z powodow naszego zerwania... Ten ostatni z kolei lubil sobie zapalic... Ale nie na codzien tyko na imprezach. Tye ze on lubil imprezy... ![]() Edytowane przez Korlat Czas edycji: 2008-01-06 o 14:17 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4478 |
Zakorzenienie
|
Kurcze dziewczyny, wy to miałyście niezłe przejścia ze swoimi TŻtami. U mnie też bywało różnie, ale ostatnio (odpukać) jest wszystko super a jesteśmy ze sobą już prawie 5 lat (może za jakieś 3 latka pomyślimy nawet o ślubie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4479 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 4832b41e8290910197f9e2708b6071e8198c523e_655bf3bc8fce4 Czas edycji: 2023-11-20 o 22:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#4480 |
Zakorzenienie
|
Mój raczej sporadycznie jakieś piwko wieczorkiem, czasem razem po lampce winka lub szampana sobie wypijemy. On wogóle nie lubi wódki i jej nie pije, a do tego głowe ma naprawdę mocną więc żadnych akcji z przecholowaniem alkoholu nie mam co się obawiać
![]()
![]() |
#4481 |
Zakorzenienie
|
A jeśli chodzi o dystans do związku z moim TŻtem to go wogóle nie mam. Ale myślę sobie, że jeżeli planuje się spędzić całe życie z tym jednym facetem, to trochę trudno jest mieć do tego dystans. Spotykamy się na dobrą sprawę tak często jak tylko mamy czas (bo mieszkamy zaledwie 5 minut drogi na pieszo od siebie). Czuję się może trochę uzależniona od niego emocjonalnie (ale nie wiem czy nie jest to jakaś część składowa miłości - niesamowitego przywiązania do drugiej osoby). Nie mniej jednak, kiedy się pokłócimy albo po prostu nasze humory się rozjeżdżają w przeciwne strony idę sobie na basen, do sauny, na zakupy albo spotykam się ze znajomymi a następnego dnia wszystko wraca do normy. Taki scenariusz przerobilismy już niejednokrotnie i w naszym przypadku dobrze się sprawdza
![]()
![]() |
#4482 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 4832b41e8290910197f9e2708b6071e8198c523e_655bf3bc8fce4 Czas edycji: 2023-11-20 o 22:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#4483 | |
Rozeznanie
|
Na szczęście mój tylko piwo, bo za czystą nie przepada, za winem również.. od czasu do czasu jakiegoś drinka.. nie upija się a to głupie, bo chciałabym zobaczyć jak zachowuje się po alkoholu..
Z kolei on pali.. i to mi cholernie przeszkadza ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4484 |
Rozeznanie
|
Ale jak Wy interpretujecie ten dystans? Bo ja do końca nie rozumiem. Dystans jako brak całkowitego zaufania? Ja wiem, że mogę Mojemu zaufać do końca. Jest taki problem, że gd ja napisze smsa 'tęsknię' on zaraz do mnie przyjedzie. GDyby on chciał żebym pojechała z nim do sklepu w zimno czy cś.. nie wiem czy tak szybko bym się zgodziła, raczej próbowałabym się wymigać
![]()
![]() |
#4485 |
Zakorzenienie
|
[1=4832b41e8290910197f9e27 08b6071e8198c523e_655bf3b c8fce4;6219897]Treść usunięta[/QUOTE]
moj tak samo, ale przy mnie sie nie upija. absolutnie na to nie pozwalam. nie mam ochoty go ogladac w tym stanie. nice kurde, ale przykro ze on nie zareagowal na twoje wyznanie... ![]() moze nie byl gotowy jeszcze? |
![]() ![]() |
![]() |
#4486 |
Rozeznanie
|
Mój TŻ jest (i był od początku) w moim typie ... mmm...
![]() ![]() Jeśli chodzi o picie to czasem jak mysza_87 sobie razem lampke wina wypijemy, a tak to generalnie TŻ mało pije, w dodatku nawet jak jest okazja zazwyczaj jest kierowcą więc same wiecie ![]() ![]() ![]()
#4487 |
SPAMER
Nieopłacona reklama |
Mojego Tż widziałam pijanego 3 razy w życiu, robi sie wtedy bardzo refleksyjny i zabawne pomysły przychodzą mu do głowy. Ma zdrowy stosunek do alkoholu, do 18 roku życia uważał picie za głupie, teraz traktuje je jak dobry deser, na który od czasu do czasu ma sie ochotę. Za każdym razem kiedy był pijany wynikało to z tego ze był chory albo bardzo mało spał w danym dniu, wiec zna swoje granice, czasami po prostu nie bierze pod uwagę dodatkowych czynników, które mogą je przesunąć.
A co do dystansu, to chyba każda z nas ma na myśli co innego. "mój" dystans polega na tym że potrafię "oddychać" bez jego pozwolenia, słucham muzyki która mi sie podoba i nie zrywam kontaktu z ludźmi tylko dlatego ze "teraz już tylko On się liczy i Jego towarzystwo mi wystarcza". Chodzę sama np. na imprezy z moim rokiem ze studiów, spotykam sie ze swoimi znajomymi kiedy chce, a nie tylko gdy on nie ma dla mnie czasu. Ale to nie znaczy ze obojętne mi czy np. jutro ze mną zerwie, czy myśli o tym związku poważnie albo czy obłapia jakieś inne laski. Nie mam też takiego dystansu żeby np. depilować sobie przy nim nogi woskiem, albo co gorsza nie depilować ich wcale cała zimę(mieszkamy razem). |
![]() ![]() |
![]() |
#4488 |
Wtajemniczenie
|
Moj nie pije prawie w ogóle. Jedynie okazyjnie(na jego szczęście, bo mam bardzo krytyczne podejście do alkoholu). Także wypije troszkę na spotkaniach ze znajomymi, imprezce itp. Upił sie przy mnie raz i pożałował tego...
![]() Edit.Moj TŻ na szczescie tez nie pali ![]() [1=4832b41e8290910197f9e27 08b6071e8198c523e_655bf3b c8fce4;6220144]Treść usunięta[/QUOTE]To zalezy jak ktos rozumie dystans. Ja tu nie mowie np o braku zaufania. Mi chodzi po prostu o to by miec swoje zycie, pasje, nie nudzic sie kiedy nie ma TŻta, by zajmowac sie czyms tworczym, rozwijac sie, by zycie nie bylo uzaleznione w 100% od faceta. ![]()
#4489 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
co do guarany nie probowalam ![]() A na kole pewnie powiem "Proste ..wystarczylo sie nauczyc" jehehe tlyko raczje nie zapowiada zebym sie nauczyla ![]() Co do picia Tżta- moj Tzt to piwosz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4490 |
Rozeznanie
|
To może zabrzmi trochę egoistycznie, ale .. cieszę się, że nie tylko ja tak mam
![]() ja ten egoizm różnie sobie tłumaczę, na początku tym, że nie był On do końca w moim typie ![]() ![]() a jaki jest bądź był Wasz typ? kurcze ja to zawsze leciałam na brunecików z ciemnymi oczami, włosami roztrzepanymi i ciemna karnacją, umięśnionymi bez przesady i słodkim uśmiechem ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4491 |
Wtajemniczenie
|
Mi sie podobali przystojni wysocy faceci z poczuciem humoru i ladnym usmiechem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4492 |
Raczkowanie
|
Hmm moj typ WYSOKI ciemne wloski ciemne oczka ciemna karnacja
![]() ![]() ![]()
#4493 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() O piciu moich bylych pisalam ale kiedy mowilam o paleniu to nie chodzilo mi o papierosy... A moj ideal...? Wysoki przede wszystkim (chyba nieosiagalny, wszyscy faceci jakich spotykam sa mojego wzrostu lub troszke wyzsi, albo sa zajeci ![]() ![]() Rozmarzylam sie... ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napewno nie był przygotowany, z resztą wiem, że on nie czuje do mnie tyle, co ja do niego. Tylko nie wiem po co to wszystko było: poznawanie jego rodziców, rodzeństwa, szwagrów, ciotek, znajomych... poczułam się jak swoja, a on po prostu nie chciał się ze mną dziś spotkać. Tak po prostu bez powodu. Chyba nie mogę na niego liczyć. Nic nie umiem na kolokwium tylko myślę jaka jestem głupia, że powiedziałam mu o swoich uczuciach. Mój tż pije tak często, że ma problemy np. ze wzwodem. Powiedział, że to ograniczy, a przynajmniej jak będę się z nim spotykała. A wczoraj na randkę przyszedł tak nawalony, że musiałam ukrywać łzy i żal. I co do Korlat to niestety mój tż też pali. Inne używki też preferuje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4495 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4496 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cholera dzięki Wam znowu się zakochałam ![]() ![]() kurcze chyba zaraz zadzwonię do mojego boyfrienda ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Muiee to powodzenia z ukochanym ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4498 | |
Rozeznanie
|
Mój ideał... ciemne włosy, ciemne oczka
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Może się musi oswoić z tą myślą ![]() ehh.. a ja znowu się nic nie pouczylam ![]()
![]() |
#4499 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
nice6irl => moze on potrzebuje troche czau, facetom to czasem ciezko przez usta przechodzi... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4500 |
Zakorzenienie
|
ja teraz jestem w dziwnej sytuacji...mam dwóch Panów na glowie:/
a tu sesja... jak to przetrwam to będzie dobrze. ![]() po sesji zajmę się sprawami uczuciowymi a póki co singiel ![]() post scriptum -> sporo NAS 87 ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.