![]() |
#961 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Brawa dla naszych chłopaków! Ale mecz!
![]() ![]() ![]() Dzięki za komplementy, zdjęcie wyszło jak wyszło,próbowałam złapać też na nim Natale a to nie takie proste... ![]() Dziewczyny ![]() Zrobiłam w końcu te ciacho,przy schabowych to mało sama się nie usmazylam...jak TZet wrócił z pracy to pojechaliśmy na zakupy i po jego core. Niedawno zjedliśmy super zdrowa kolacje-pizza i fryty,teraz dziewczyny sie bawia a my zaleglismy na kanapie. Plany na jutro - jezioro i grill tamże.
#962 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas podobnie - powiało, poudawało, nic nie popadało,ale chłodkiem zawiało..dopiero wracam z tarasu.. w domu jednak musi sie wietrzyć ze dwa dni.. Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#963 |
Zakorzenienie
|
#964 | ||||
Zakorzenienie
|
Hej,
U Nas dziś jakiś pogodowy armagedon. 35 stopni, czerwona jak burak dziś chodziłam, a wyszłam z domu dosłownie na 20 minut kupić córce basen ![]() Akurat w trakcie meczu przeszła u Nas taka burza ze hoho ![]() Tż lekko wkurzony bo mecz się przycinał w TV ![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja kładę w łóżeczku i u Nas w sypialni też. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja połowy rzeczy nie mam jeszcze ![]() Gemini będe zamawiać w nast tygodniu ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#965 |
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#966 |
Zadomowienie
|
Co do TV to my mamy telewizor jako telewizor ale nie mamy żadnej telewizji naziemnej/dekodera czy satelity. Głownie używany do xboxa, yt, netflixa. Plus podłączamy laptopa gdy oglądamy jakiś film z neta.
Mieliśmy na początku kablówkę, ale nie dość ze nic ciekawego nie było, jakieś durne paradokumenty.... To jeszcze te reklamy były wykańczające. Babski wieczór udany ![]() ![]() Nie wiem co będziemy robić jutro bo znów ma cały dzien padać:/ Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja
![]() |
#967 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Swoją drogą.. czasem zdarza mi się popuścić, jak kicham buehe ![]() Haha ![]() Cytat:
![]() ![]() W ogóle nienawidzę, jak ktoś się umawia na konkretną godzinę, a przyłazi 1,2 godz. później ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Jaką komodę kupiliście? ![]() My kupujemy z ikei nie tyle co szufladę, co taki pojemnik-pudło pod łożeczko Małej.. schowamy tam dyskretnie paki pampersów itp. ![]() Przez tę całodniową duchotę jestem baaardzo umęczona ![]() ![]() Co do tv.. My też nie mamy żadnej kablówki.. Dla nas to strata kasy, bo rzadko oglądamy telewizję.. Wystarczają nam te 'podstawowe' darmowe programy.. Tż zawsze ściąga, jakiś film, serial to oglądamy ![]()
.. i ślubuję Ci.. ![]() ![]() Zuzanka ![]() II kreski ![]() Edytowane przez Afrodita Czas edycji: 2016-06-25 o 23:35 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#968 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#969 |
Przyczajenie
|
![]()
Nie ma to jak mieć mega zakwasy po wejściu i zejściu 2 razy na 3 piętro bloku i raz na 4. Już drugi dzień chodzę jak kaczka... Kondycja -200%
![]() PS. Czy tylko mi coraz bardziej zmniejsza się lista potraw po których nie mam zgagi... ? ![]() Miłej i spokojnej niedzieli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#970 | |
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Cytat:
Jak to co bedziesz robiła??? Ja mam dla Ciebie plan: 1. Możesz poszukać tego baseniku z palemką co obiecałaś zakupić ...(szkoda ze nie mam laptopa bo zawzielabum sie i odnalazła Twój post w tej sprawie) ![]() 2. Możesz calutki dzień zarzucać nas fotkami w klubie 3. Możesz opisać jak Oliwii na wakacjaCh u dziadków 4. Możesz jakaś imprezę na wizażu rozkręcić bo w szpitalu w niedziele zazwyczaj strasznie nudno ... Witam sie niedzielne. Dziś juz niw bede dostawała leku wiec moze mnie wypuszcza (??) Jakby dziś była impreza przebierana to na za ocelota mogę robić ![]() Taki jakoś zwierzęcy mam nastrój. Wstaje, idę sie wykopać po nocy gdyż sie Umęczyłam ![]() Poranek zapowiada sie chłodniejszy. Wysłane za pomocą magii ---------- Dopisano o 05:30 ---------- Poprzedni post napisano o 05:28 ---------- Powiem tak patrząc po statystykach ostatnich upałów i ilości kobiet na porodówce jak w sierpniu zdarza sie takie gorące dni to szybko rozpakujemy nasze jajka niespodzianki. Z patologii z pozabierali lozka na porodówkę w sumkę 8 łóżek zabrali bo sie panie nie mieściły... Dobrze ze w pokojach ich umieścili a nie na korytarzu .. Wysłane za pomocą magii ---------- Dopisano o 05:33 ---------- Poprzedni post napisano o 05:30 ---------- Jak byłam na IP była przyjmowana Pani do porodu z wyglądu miss tylko 1,56 na obcasach ale jak posłuchałam jak sie wyraża i co sadzi o ciazy to aż mi sie żal nienarpdzonego dziecka zrobiło. Po wyglądzie sie nie ocenia, wiem ale pani przyszła w podartej pod pachami lnianej koszulince z lat 80 z haftem. Na pytanie położnej o oddanie karty ciazy mówi ze zgubiła. Na prośbę o teczkę z wynikami mówi ze nie zbiera papierów. Na pytanie czy miała robiony test GBS powiedziała ze u lekarza to ona była jakies 3 mc temu a pózniej miała nie po drodze wiec pewnie nie robiła czegoś takiego. Za to dowiedziałam sie ze jest cos takiego jak test GBS szybki, który wyglada jak test ciążowy ;/ Juz nie truje idę sie popluskać pod prysznicem i stroić do następnego szpitalnego dnia pełnego wyzwań. Pisałam Wam ze wczoraj nie dostawałam pełnego posiłku cukrzycowej bo zapomnieli mnie zgłosić do jedzenia ;/ Miłej niedzieli odpoczywajcie i szalecie ... W końcu niedługo to bedą ostatnie podrygi lekkości ![]() Wysłane za pomocą magii ---------- Dopisano o 05:47 ---------- Poprzedni post napisano o 05:33 ---------- Wczoraj po zastrzyku i obiedzie szpitalnym moje cukry pobiły rekord (dodam ze z posiłku wyslubalam to co wiem ze dla mnie raczej nie groźne) Cukier 216 po godzinie ![]() Liczę ze dziś szybko cukry wrócą do normy Wysłane za pomocą magii Edytowane przez Krefetka Czas edycji: 2016-06-26 o 04:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#971 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Mamusie!
![]()
![]() |
#972 |
Rozeznanie
|
Dzien dobry
![]() ![]() Witam się w 8mym miesiącu!!! ![]()
#973 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby za każdym razem okazywało się,że to właśnie ten.. Cytat:
Cytat:
strój wybrałaś dość monotematyczny,ale niech Ci będzie.. w końcu należy Ci się trochę drapieżności po tym szpitalu.. ten luz pani miss jest czymś czego zazdroszczę.. pewnie w upały porody idą szybciej,bo personel nie chce umęczyć bardziej ciężarnej albo sam siebie ![]() ktoś pisał ,że po zastrzyku może cukier skoczyć... Cytat:
![]() ja , Krefetka i Pati mamy dziś 32t0d... ![]() z tej okazji mam pytanie - jak się pielęgnuje okolice genitaliów u dziewczynek-noworodków/niemowlaków? wacikiem czy myjką od góry na dół tylko z zewnątrz? któs? coś? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#974 | ||||||||
Zadomowienie
|
Hej! Wczoraj byliśmy z mężem prawie cały dzień u teściów i wieczorem jeszcze na grillu u kolegi. Dzisiaj przyjeżdżają do nas znajomi, mieliśmy robić sesję foto, ale z powodu przybywającego co jakiś czas deszczu przełożyliśmy te plany. Teraz tradycyjnie już nie mogę spać, późno wróciliśmy, więc jeszcze bym pospała, ale nie da rady. W tej sytuacji Was ponadrabiam.
![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Cytat:
![]() Moje koszule chyba będą ok na cieplejsze momenty, a pomyślę też o jakichś spodenkach. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Rozważasz teraz porodówki w innych miejscowościach? Myślałaś o jakimś zwiedzaniu ich i podpytaniu, poszukaniu opinii jak tam wygląda oczekiwanie na decyzję o ewentualnym CC? Ja też właśnie zaczynam trochę się martwić i postanowiłam zwiedzić porodówkę w poniedziałek żeby popytać o nurtujące mnie kwestie, może to coś pomoże. ![]() Cytat:
Brawa za spakowanie torby. ![]() Cytat:
Całe krocze mam jakieś takie obolałe, a i w środku nie jest najlepiej. :P Cytat:
![]() Moje meble mają przyjść we wtorek, mam nadzieję że w przyszły weekend uda się wszystko skręcić i też przystąpię do prania. Cytat:
Cytat:
![]() Brawa za skończony 32. tydzień. ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#975 | ||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() W nocy była burza i się fajne powietrze zrobiło ![]() Esik ma zegarek w tym małym zadzie ![]() ![]() ![]() TŻ jak zawsze dający wsparcie. Gadamy o kontakcie jak się poród zacznie. Pytał się co zrobię gdy krwotoku dostanę, a będę w domu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ty pewnie jesteś w dość małym szpitalu, co? Będzie Ci za gorąco w tej panterce ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#976 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do gościówy.. ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Podłączam się do pytania ![]() O żesz kutwa!! ![]()
![]() |
#977 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Super strój ... I w moim kocim klimacie. Szpital do molochów nie należy ale mały tez nie jest ![]() Wysłane za pomocą magii |
|
![]() ![]() |
![]() |
#978 | ||
Wtajemniczenie
|
Jej, wybralam sie dzis na basen na 9, okazalo sie ze czynny od 10 pojechalam o 9.55, a tam na parkingu zadnego wolnego miejsca. Jak pomyslalam ze mam sie przepychac miedzy tymi ludzmi, to wrocilam do domu :P
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A stroje to pokazujecie po prostu cudowne ![]()
![]() |
#979 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale pomysły na co? koty często grasują nocą i to ich naturalna pora.. pewnie Was zaczepia synek jakoś? najlepiej chyba olać,żeby skumał,że to czas kiedy Wy nadal śpicie..ewentualnie przygotować atrakcje do samodzielnej zabawy.. o fuu..ten strój to jakaś masakra.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#980 |
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Czyli ze 33? Wysłane za pomocą magii ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Estetka sie znalazła ![]() Masz cos ładniejszego na oku? Moze żabka ??? ![]() Wysłane za pomocą magii Edytowane przez Krefetka Czas edycji: 2016-06-26 o 09:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#981 |
Zakorzenienie
|
Znacie to:
http://www.blids.de/spion/bilder/aktkartepolengrau.jpg To samoaktualizująca się (co 30 minut) mapa pokazująca, gdzie są burze. Uwielbiam ją. (Czerwone te to najnowsze) Kurde, nie wiem, co z tym drapaniem. Wyeliminowałam mydło, teraz jeszcze podejrzewam bAlsam. Swędzą dłonie, stopy i trochę przedramiona. Ale po wapnie przechodzi, więc to chyba nie od wątroby. Ps. Nie wiem, czy znacie wapno krystaliczne, genialne jest! Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#982 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Po wizycie znajomych drzemka będzie obowiązkowa. ![]() Cytat:
To super, że przechodzi Ci po wapnie! Może balsam winny. U mnie się zaczęły uczulenia na sprawdzone produkty nagle, teraz znowu mam egzemę nie wiem po czym. Krystalicznego wapna nie znałam. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#983 | ||
Zakorzenienie
|
hej.
U Nas od rana znowu skwar ![]() Zaraz nalewamy dziecku wodę do basenu, pomoczę chociaż nogi dla ochłody ![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
Zawsze od warg sromowych do pupy. Nam pediatra kazała delikatnie rozchylać i tam też wycierać, bo zdarzało się, że kupa się tam dostawała. Teraz przyjaciółka urodziła córeczkę i też nie wiedziała jak "to robić". Na początku nie rozchylała bo się bała i dostała opiernicz od lekarza że nalezy "tam" też czyścić. Natomiast nie wiem jak jest u chłopców ???? ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
Brawo ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#984 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo Ci polecam. Mam wrażenie, że działa dużo lepiej i nie ma żadnych dodatków, więc też bezpieczniejsze. Mnie zawsze alergolog synka ostrzega przed wapnami smakowymi, bo mówi, że te aromaty bardzo uczulają? Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
U chłopców łatwiej, bo wszystko jest "na wierzchu" ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#985 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie chociaż nogi pomoczyć. ![]() U nas chyba nadciąga burza. Cytat:
Kupię sobie przy okazji. ![]() U mnie na SR podkreślali właśnie, żeby pod jajkami sprawdzać. ![]() Hmm pewnie trudniejsze dziewczynki, a ja się boję za to trochę sikowego ataku nakierowanego w nieoczekiwane miejsca przy zmianie pieluszki u chłopca. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#986 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() skąd wiedziałaś? mąż na mnie mówi "estetka" zdjęcie sąsiadki z sali uciekającej ze szpitala zrobiłaś? Cytat:
dziwne te swędzenie u Ciebie..mam nadzieję,że jednak jakaś zwykła alergia i tyle.. nie znam tego wapna..dzięki za polecenie.. Cytat:
położna na sr mówiła,że u chłopców ważne żeby czyścić pod workiem mosznowym dokładnie, a reszta tylko z zewnątrz.. Cytat:
widzisz..czyli jednak rozchylać by trzeba..ale też słyszłam,że tam się wytwarza naturalna wydzielina, która chroni właśnie przed infekcjami i żeby tego nie ścierać.. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#987 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sikowy atak to codzienność każdej mamy chłopca. Ale nauczysz sie działać zwinnie i to baaaardzo szybko, na początku najczesciej się obrywa :P Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
Ale kupy na początku są bardzo rzadkie (szczególnie przy kp) i na pewno będą tam się dostawać, nie wyobrażam sobie tego nie ruszać. Czyli pewnie rozchylać, jak jest kupa to czyścić, jak nie ma, to nie ruszać naturalnej wydzieliny Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#988 |
Zakorzenienie
|
I nie smarować dziewczynek kremem/mascia wewnątrz warg sromowych. Tylko z zewnątrz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a po co smarować kremem/maścią z zewnątrz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#990 |
Zakorzenienie
|
Na odparzenia/ zaczerwienienia/ żeby chronic przed działaniem moczu i kału.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:02.