|
|
#4891 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe to babki odlotowe! 2016
|
|
|
|
#4892 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie grudniowe, na II trymestr prawie gotowe! 2016
No właśnie ja nie wiem jak to już jest Monika, bo mam termin niby na 15 grudnia. na usg miałam 15t3d (tak mam wpisane na karcie ciąży ) a wizyta była 13 czerwca. Minęło już trochę czasu od tej daty. Kurde musze zobaczyć jaki mam termin z om ( miałam duże zawirowania z zagniezdzeniem się jajeczka) ostatnia miesiączkę miałam 28 lutego z tego co pamietam ale niby zagniezdzenie się komórki jajowej nastąpiło 2 tygodnie po owulacji dopiero. JUZ SIĘ SAMA ZGUBIŁAM W TYM WSZYSTKIM...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na usg powinna pisac data porodu wedlug wymiarow usg ja z om mam 14 a z usg wlasnie 12
|
|
#4894 |
|
Wtajemniczenie
|
No rozumiem..ginekolog powiedzial mi ze będzie coś koło 15 grudnia. Ale to było jak moja Ala była naprawdę mała kruszynką. Jak byłam pierwszy raz u niego to byłam w 9 tyg wg usg a po równym miesiącu na usg było 15t. Wiec nie wiem co ta moja fasolą nagle zaczęła tak rosnąć. Paskuda
A teraz sobie pływa w swoim baloniku i mnie smyra od środka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4895 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Ależ to był mecz! Mamy ćwierć finał, super! |
|||
|
|
|
#4896 |
|
Zadomowienie
|
Rozpisałam się na pół strony i mi laptop zdechł :/ Będę musiała od nowa, ale to już w skrócie.
Dziękuję wam wszystkim za słowa otuchy i wparcie, na prawdę mi pomogłyście i pocieszyłyście Macie racje, nie powinnam się martwić, tylko cieszyć, że mam chwile bez bólów i innych objawów Ruchy jeszcze będą i to jeszcze pewnie będę stękać, że po żołądku kopie ![]() Do lekarza nie pójdę wcześniej, bo do 5 ma urlop... Co to pizzy, to bym ją oddała i kazała oddać pieniądze :/ FUJ!! Jeśli chodzi o mecz, to cóż to były za emocje! Tak się stresowałam, że musiałam się czymś innym zająć ![]() A Milik to się zachowuje, jakby mu to wszystko wisiało czy trafi czy nie, zawsze się głupio śmieje :/ Jakby był przekupiony... Ale najważniejsze, że wygraliśmy i gramy dalej!
Edytowane przez PaniMigdalek Czas edycji: 2016-06-25 o 19:51 |
|
|
|
#4897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4898 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie oglądałam meczu, bo byłam u Mamy, ale słyszałam jak brat z kolegami krzyczeli GOOOOOL to już wiedziałam, że jest dobrze
|
#4899 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Tak się stresowałam wczorajszą wizytą, że prawie w ogóle nie korzystałam z Internetu, aby czegoś złego przypadkiem nie wyczytać ![]() Ale okazało się, że wszystko jest okej Maluszek był baaaardzo aktywny, skakał i wił się na początku, a później gdy lekarka miała przejść do konkretniejszych oględzin to ułożył się z ręką pod głową i ciężko było zmusić go do zmiany pozycji Prawdopodobnie będzie chłopiec i mierzy całe 6,3cm Mamy 12t6d a następną wizytę za dwa tygodnie, bo wtedy kończy mi się zwolnienie. Będą też już wyniki genetyczne i mam nadzieję, że już się całkowicie wszystkiego dowiem A tak wyniki wszystkie są ok Teraz będę tu częściej A, i zapomniałabym - mdłości mnie już, tfu tfu, nie nękają
|
|
|
|
#4900 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny!
Jestem już w Chorwacji. Podróż długa i męcząca ze względu na upal. Dziś już jestem strasznie zmęczona, ale mam nadzieję, że jutro już was poczytam żeby być na bieżąco. A, i pochwalę się - dziś pierwszy raz tak na 100% poczułam maluszka
|
|
#4901 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Snufey gratuluje udanej wizyty ![]() Mam 30 stopni w mieszkaniu Rozplywam sie... Jutro ide na grilla do brata tz, mam nadzieje na pogode ale chlodniejsza...
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4903 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja już nie mogę się doczekać tego pierwszego wyczuwalnego ruchu Choć pewnie będę się też stresowała, jak to będzie tylko jednorazowe. To tak samo jak z mdłościami: wymiotowałam - źle, przestałam wymiotować - o borze, coś na pewno jest nie tak... ![]() Jutro muszę zanieść zwolnienie i się stresuję, bo wolałabym podać je i od razu uciekać Niemcy wyznają zasadę, że ciąża to nie choroba i do pracy można chodzić Mam nadzieję, że udało mi się przekonać lekarkę i jednak pociągnie mi to zwolnienie do końca sierpnia, czyli do końca umowy... Choć mówiła, że tu nie jest to przyjęte i raczej rozwiązuje się problem na zasadzie rozmowy z szefem i albo pracownica się sama zwalnia albo szef sam podejmuje taką decyzję Ja jednak wolałabym po prostu zakończyć współpracę wraz z końcem umowy, jakoś lepiej to wygląda.---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- U nas na szczęście pogoda jest łaskawa - jak temperatura jest wysoka za dnia, to wieczorem/w nocy pada deszcz i odświeża powietrze. Choć przedwczoraj termometr pokazywał 36 stopni w cieniu, a wyświetlacz w samochodzie pokazał, uwaga, 48 stopni
|
|
|
|
|
#4904 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No i ruchy maluszka!!!! Ja też już chce! Kociulku miłego wypoczynku
|
||
|
|
|
#4905 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
Cudownie, że kolejna Mamusia czuje kopniaczki |
||
|
|
|
#4906 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj spałam okropnie
![]() Pełno gówniarzy, patologicznego dziadostwa chodziło po mieście i darło mordę :/ Przy bloku stoją dwie ławeczki, ulubiona miejscówka dla tego menelstwa, a co za tym idzie każde ich słowo odbija się podwójnie między blokami, a że mordy drą to jakby mi ktoś na łóżkiem się wydzierał :/ I tak do 4 rano!! Jak nie jedna grupa, to druga! ![]() Teraz jestem zła i niewyspana :/ Może na grillu będzie fajnie, to się odstresuję... Jeszcze nie zakładam nowego wątku, chyba w 1 dzień nie naprodukujecie 100 postów
|
|
#4907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Wczoraj zaczelam 17t, czekam na kopy
|
|
#4908 | ||
|
Raczkowanie
|
Cześć
kurcze jest tak gorąco, że szok, od wczoraj wiatrak chodzi non stop, a i tak się rozpływamy. aha też już czuję maluszka, na razie takie niewinne muśnięcia, ale już. We wtorek mam wizytę i już się nie mogę doczekać, bo standardowo, jak już minie dwa tygodnie po wizycie, to zaczynają się schizy czy wszystko ok. a i wczoraj pytałyście jak z wizytami u dentysty. Ja już od trzech tygodni uczęszczam, na razie leczę bez znieczulenia daje radę, jeszcze jeden ząb i kamień do usunięcia. No i ta cholerna ósemka, ale to muszę ginki zapytać czy można wyrywać. Także we wtorek ginka, a w środę dentystka Cytat:
---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4909 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A to świnie, na szczęście kolejny mecz Polski dopiero w czwartek, więc może trochę spokoju będzie ![]() Co do 100 postów w jeden dzień jesteś tego pewna? :P |
|
|
|
|
#4910 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a pogoda nie sprzyja klikanie, więc raczej nie nastukamy 100 ![]() ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- ja też 18, a duży masz brzuch?? |
|
|
|
|
#4911 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio zaczął nawet bardziej rosnąć, ale jedynie jak ubiorę coś obcisłego to widać go tak trochę Dziś może wrzucę zdjęcie do klubuA jak Twój?
|
|
|
|
|
#4912 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u gratulujr synka ![]() Cytat:
![]() ale super ze ruchy czujesz ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4913 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4914 | ||
|
Wtajemniczenie
|
cieszę się że dziś jest chłodniej w tym naszym Poznaniu. idę dziś na kilka godzin do pracy za siostrę, bo jej to zapalenie ucha nie przeszło.
od samego rana leżę w łózku i czuje jak moja Alicja rusza się w brzuszku. ciągle mnie smyra i się wierci, bo czuje tak...no... jakbym niosła balona napełnionego wodą w rękach i wiecie, tak jakby mi się przelewał w rękach. to samo odczuwam w brzuchu Cytat:
Cytat:
no na bank jesteś :PP
|
|
#4915 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja do dentysty oczywiście prywatnie chodzę bo jakże by w pl inaczej mogło być Ale jestem dobrej myśli bo nic mnie nie boli Także może skończy się na sprawdzeniu tylko. Bardzo bym chciała bo ja borowania bez znieczulenia nie daje rady wytrzymać ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
Chamstwo podwojne ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
![]() Co do tygodnia ciąży to ja nie wiem którym tp się sugerować Z om czy z usg Pierwszy 6 grudzień drugi 30 listopad ![]() Na razie mi to bez roznicy Zaczne o tym myslec we wszystkich swietych ![]() No i gratki Daria corci! !! ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- U mnie w mieszkaniu za to chłodno Zalety starego budownictwa bo mam 45 cm ściany z cegły Za oknami drzewa więc wewnątrz mam ok 24 stopni Dziewczyny trzeba zamykać okna bo wtedy gorące powietrze nie wlatuje do środka Dzis u mnie wieje i jest cudownie bo też jednocześnie słonecznie Idę zaraz z koleżanką z ktora wieki sie nie widzialam na soczek do kawiarni A wczoraj miałam mega chcice ciężarnej O 23 zachciało mi się arbuza i wysłałam po niego tz do Tesco Kupił mi prawie 8 kg byka i ogromny bukiet piwonii Miewa te swoje chwile chwały
|
||||
|
|
|
#4916 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Podobno najbardziej wiarygodny jest termin z pierwszego usg. Mi w każdym razie się sprawdził z dokładnością co do dnia. Potem dzieci rosną w różnym tempie i te terminy już nie są takie pewne ciekawe który ci się sprawdzi...
|
|
|
|
|
#4917 |
|
Zadomowienie
|
Cześć laseczki, tyle naprodukowałyście od mojego ostatniego postu ze juz nawet nie bede próbować czegokolwiek cytować
![]() My za 2 dni zaczynamy 18 tydz ale ruchów póki co nie czuje ( albo nie wiem ze to to) Brzuch juz mam taki że tylko w nielicznych kreacjach go nie widać. W obcisłej sukience wyglądam na ostro zaawansowana ciaze. Do dentysty tez chyba się przejdę choć wydaje mi sie ze zęby mam względnie ok. Od wielu lat chodzę do takiego który zamiast borowania stosuje abrazje wiec u mnie problem znieczulenia odpada ![]() U nas pogoda dzisiaj do bani, bo zrobiło sie chłodno i ponuro. No ale ja akurat jestem fanką upałów i póki co mimo ciąży taka wysoka temp mnie nie meczy wiec wczorajszy dzień był dla mnie extra nawet sie trochę opaliłam ![]() Darunia olej prace i idź na zwolnienie. Rozumiem, że nie chcesz spalić mostu i zostawić po sobie złego wrażenia ale czytając to co piszesz powiem Ci, że Twoj szef to typowy prywaciarz i obojętnie jak długo poczekasz i tak kiedys usłyszysz, ze sobie zaszłaś w ciąże i musiał na szybko brać byle kogo na Twoje miejsce. Jeśli dobrze pamietam od dawna wie o tym ze jesteś w ciazy , wiec powinien się cieszyć ze nadal pracujesz a nie za Twoimi plecami Ci dupę rąbać ze coś kombinujesz. Ja choć pracuje teraz po 4 godz i tak się powoli zastanawiam czy nie uciekać na zwolnienie. W piątek np dzidzia chyba jakoś dziwnie się ułożyła bo siedzenie przy biurku było mało komfortowe - mozna powiedzieć ze mój synalek mnie uwierał ![]() Tak wiec chyba powoli dojrzewam do zwolnienia. Pisałyście o kp, nie wiem która to pisała ale podpisuje się obiema rękami pod stwierdzeniem, ze nie wyobrażam sobie żeby być niewolnikiem własnego dziecka wiec butelka od samego początku musi pójść w ruch żeby dzidzia umiała z niej pić. Oczywiście to taki mój plan a jak znam życie to i tak wyjdzie inaczej Oczywiscie gratuluje wszystkich kopniaczkow i dziewczynek i chłopaczków O połowie i tak zapomniałam co chciałam pisać.. |
|
|
|
#4918 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- U nas dzisiaj grzmiało i lało i powietrze fajne Ale wiatrak idzie 24h. Teraz mam skierowany do okna i wydmuchuje ciepłe powietrze 😊Wrąbałam dzisiaj trochę śledzi, tak mi się ich zachciało. Teraz cały czas mi się nimi odbija ![]() I chce mi się frytek... oj bardzo omniom mniom ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- A ja lece 16 tydzień i czekam na upragnione kopniaczki w 17. Gin mi mówił, że poczuje w ok 20 tygodniu. Nieprawda, bo poczuje na dniach 😉 W sumie to jestem zaskoczona jak macica tłumi takie ruchy. Przecież w brzuchu mam już całkiem pokaźne dziecię, ok 9 cm! Do tego doliczyć nogi to jak nic z 14 cm 😊 ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Mewkaa uroczy ten Twój Mąż, skoro o 23 do Tesco pojechał 😊 Ja do dentysty pójdę na kontrolę w najbliższym czasie. Przed ciążą wyleczyłam wszystkie zęby ale to będzie już pół roku temu więc trza iść znowu 😊 |
||
|
|
|
#4919 |
|
Wtajemniczenie
|
Modemoiselle ja pisałam o kp. Ciesze się ze ktoś podziela moją opinię.
A jeśli chodzi o odejście z pracy to jak najbardziej się zgadzam. I tak nie docenia szef tego ze teraz jestem. Cały czas uszczypliwosci wiec moja miarka powoli się przebiera Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Monia ja też byłam pół roku temu ale w ciąży żeby szybciej mogą się psuć i chyba to mnie właśnie spotkało :-( Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:45.

Macie racje, nie powinnam się martwić, tylko cieszyć, że mam chwile bez bólów i innych objawów 

Rozplywam sie...

Mam nadzieję, że udało mi się przekonać lekarkę i jednak pociągnie mi to zwolnienie do końca sierpnia, czyli do końca umowy... Choć mówiła, że tu nie jest to przyjęte i raczej rozwiązuje się problem na zasadzie rozmowy z szefem i albo pracownica się sama zwalnia albo szef sam podejmuje taką decyzję
Ja jednak wolałabym po prostu zakończyć współpracę wraz z końcem umowy, jakoś lepiej to wygląda.