|
|
#4621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7
Haneczkab ja mam sposób z kąpielą że najpierw ją karmię normalnie zasypia i po ok 2'5godz ja wybudzam,mając już wszystko przygotowane do kapieli (często kapie Hanie sama)i tez daje się ładnie wypielegnowac po kapieli
potem dostaję mleko i ładnie zasypia ![]() Każdy ma swój wypracowany sposób z kąpielą. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4622 | ||
|
Ania
|
Cytat:
Dziękuję Podwójny czyli taki na dwie piersi naraz? Cytat:
Je tez mm, bo nie starcza mojego, ale dużo więcej je mojego Nie każdy musi lubic kp ![]() Choć sciaganie tez meczy, trzeba miec czas i na ściąganie i karmienie. Choc zarówno z piersi jak i butla mają swoje plusy i minusy
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
|
|
|
#4623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4624 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie ze Wasze dzieci lubią kąpiele. Zuzka to w wodzie się drze w nieboglosy
ale Bartek tez na początku był taki sam z czasem dojrzał ze kąpiel fajna rzecz
|
|
|
|
#4625 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
Ja narazie nie wyobrażam sobie wyjścia z Mała i karmiania byle gdzie. A karmie tylko piersią. Jakie macie zdanie na temat podawania mimo wszystko np jednej butelki dziennie (ze swoim mlekiem) aby pozniej nie było kłopotow z pezejsciem na butelke. Z jednej strony strach, ze sie z piersia uwiąze na bardzo dlugo,a z drugiej źe jak podam butelke to już piersi nie bedzie chciała.
|
|
|
#4626 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musiał się bardzo wystraszyć bo po oczyszczeniu i zaklejeniu ran zaraz zasnął tylko wzbudza się co jakiś czas i płacze ze go boli dałam mu przeciwbólowe żeby już się tak nie męczył. I teraz mówił ze juz lepiej. Ten pies jest tutaj ogólnie jakieś 7-8 lat. Bartka od małego przecież zna, co innego jakby to obce dziecko było. Ale to dziwny pies. Teściowie wzięli go ze schroniska i ma jakiś uraz bo np. Nie lubi jak ktoś obcy jedzie rowerem i się rzuca pod ogrodzeniem jak glupi. i chyba mu coś na starość juz odbija bo wczoraj czy przedwczoraj do mojego teścia tez się rzucił, co prawda nie ugryzl ale pierwszy raz rzucił się i to bez powodu ![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
tak jak dziewczyny wiele razy pisały mm to nie przestępstwo i nie świadczy o tym ze nie kochasz swojego dziecka itp. Jeśli masz problem z kp w miejscach publicznych to chyba podanie butelki w takich sytuacjach będzie rozsądnym rozwiązaniem
|
||
|
|
|
#4627 |
|
Zakorzenienie
|
dla mnie karmiebie butelka jak narazie jest wygodne :-P oprocz sciagania ktore zabiera czas
Ale ostatnio na spacerze Mała dostala szału i dawałam jej butle na przystanku i jakoś nie wyobrazam sobie, ze mialabym tam dawac cycka, kombinowanie tez z ciuchami zeby mozna bylo cycka wyjąć :-P flatego podziwiam te co karmia tylko piersia ;-)
|
|
|
|
#4628 |
|
Konto usunięte
|
U nas dzisiaj też było cycanie co chwilę. Pewnie przez upał. I po południu ciężko było Ignaśkowi zasnąć. Pił i pił a zasnąć nie mógł chociaż było widać, że bardzo senny. Dopiero po kąpieli padł. W ogóle bardzo się uspokaja w tym wiaderku, cieszę się że je kupiłam. Czekam tylko aż ten kikut odpadnie żeby mógł się dłużej relaksować.
madzius a próbowałaś Zuzię kąpać nie na plecach tylko brzuszkiem do dołu? Moja córka darła się na plecach w niebogłosy, a brzuszkiem do dołu była spokojna. Haneczka chyba też ma taki patent na Hanię
|
|
|
|
#4629 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
może ktoś w przeszłości draznil się z nim chowajac lub zabierajac mu jedzenie i stąd taka reakcja :/ Teraz nie wiadomo jak pies dalej będzie się zachowywał ![]() Szkoda Bartka bardzo no i psa też bo coś bidak ma z psychiką :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4630 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny odciągające mleko i karmiące przez butlę, ja Was podziwiam
Ja teraz jak Ignaś zaczyna coś pojękiwać daję mu cyca w półśnie i zasypiam, nawet nie wiem która godzina i jak długo je, bo budzę się przy następnym jego jęczeniu z odkrytym cycem Przekładam go tylko do drugiej piersi i śpimy dalej. Madzia jak laktacja zaniknie to trudno, nie przejmuj się tym. Teraz jest najważniejsze Twoje zdrowie. A Hania ma przecież mm po którym też będzie pięknie i zdrowo rosła. |
|
|
|
#4631 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo interesujące
możesz coś więcej powiedzieć jak to zrobilas ze pokarm sie pokazal itp
|
#4632 |
|
Zakorzenienie
|
Sliweczko masz rację jeśli zanikne to nie będę dramatyzowac, praktycznie miesiąc dziecko mój pokarm jadło tyle ile mogłam to mu dałam.
Kp to wygodna tak jak piszesz w nocy ekspresem to idzie co z odbijaniem nie dajesz synka na chwilę na ramię? Tak po prostu zasypia i mu się nie ulewa?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4633 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodziło mi bardziej o opinie tych co dają pierś i butelke czy dziecko wtedy rezygnuje z czegoś. Tzn jakie doświadczenia w tym temacie, choc wiadomo dziecko dziecku nie rowne. Cytat:
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-06-25 o 23:29 |
||
|
|
|
#4634 | ||||
|
Ania
|
Cytat:
Cytat:
i co zamierzacie zrobic? Jeśli raz ugryzl(i jeszcze rzucił sie na teścia) to może tak robić częściej ![]() Cytat:
tak, bierzemy ja bokiem, i wtedy ona wie co się dzieje, zaczynamy powoli zanurzac nóżki później reszta ciała. (maz podpatrzyl jak Zawitkowski(na YouTube) kapie Na początku wlaczalam tez muzykę relaksacyjna no i duzo z nią rozmawiamy podczas kapieli(zresztą w ogóle duzo z nia rozmawiamy) Dwa razy Hania podczas kąpieli spala Cytat:
Ściąganie trwa jakieś pol godziny minimum, a trzeba laktatorumyc, żeby juz bylo na następne ściąganie. No ale coś za cos . No właśnie, nie odbijasz? Moja Hania musi odbić, jal nie to widać , ze jej to przeszkadza.. Ja bym nie mogła spac, karmiąc piersią, udusilabym dziecko..
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||||
|
|
|
#4635 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przyznaje, że czasem w nocy jak Hania zje i już pod koniec jedzenia zasnie to wiem, że jej się nie odbije
i nawet jak ją do góry biorę to nie odbije. Odkładam ją na bok i obserwuje, albo zasypia już,z,Nami w łóżku.-w ciągu dnia jest dużo zywsza i zwykle jej się odbija ![]() Jak kapie sama Hanie to na plecach leży tzn trzymam ją oczywiście ręka. Nigdy mi nie przysnela w wodzie zwykle robi takie wielkie oczy jak jest w wanience. Na,pewno zechcemy szybko chodzić z nią na basen ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4636 |
|
Zakorzenienie
|
My się cycamy
Maja zjadla z cyca odciagniete 30 i dalej je cyca. Jak tylko usnie to chce odciagnac na kolejne karmienie. Bo sie obudzila godzinę wcześniej.
|
#4637 |
|
Zadomowienie
|
My tez jemy
|
|
|
|
#4638 |
|
Zakorzenienie
|
I my
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4639 |
|
Zakorzenienie
|
Haha jak wszyscy to wszyscy
![]() Wysłane z mojego EM63 przy użyciu Tapatalka
|
#4640 |
|
Zadomowienie
|
I my też
|
|
|
|
#4641 |
|
Raczkowanie
|
My też
|
|
|
|
#4642 |
|
Ania
|
Moja Hani tez czasem w nocy nie odbija, bo zje i juz spi, a na spiocha nie odbija
Ja witam ze ściągania mleczka
|
|
|
#4643 |
|
Zadomowienie
|
My znowu :p
|
|
|
|
#4644 |
|
Ania
|
|
|
|
#4645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem za leniwa Tak wyciągam cyca i posiłek gotowy. W nocy sama przysypiam przy karmieniu. A tak bawić się z butelkami, wyparzaniem itd.
Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2016-06-26 o 07:13 |
|
|
|
|
#4646 |
|
Zakorzenienie
|
Mi w nocy też się dupki z łóżka nie chce zwlekać, ja jestem śpioch
![]() Wysłane z mojego EM63 przy użyciu Tapatalka
|
#4647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie próbowałam jeszcze na brzuszku bo Zuzi jeszcze kikut nie odpadl Ale jak tylko się go pozbedziemy to na pewno spróbuję |
|
|
|
|
#4648 |
|
Zakorzenienie
|
Nam wczoraj w nocy kikut odpadł :jupi;
Wysłane z mojego EM63 przy użyciu Tapatalka
|
#4649 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4650 |
|
Rozeznanie
|
Jeju jak ja wytrzymam z ta moja tesciowa :/
Wczoraj az musialam jej przypomniec wazna zasade ze "tesciowa do garow ma mi sie nie mieszac" i w zartach powiedzialam ze ja mowilam mezowi ze nie zapraszamy tesciowej (chyba troche sie obrazila). Oczywiscie, sama jej proponowalam zeby przyjechala, ale szczerze to tak z grzecznosci to zrobilam. Dobrze ze dzis jada na wycieczke, a jutro ja do szpitala i min trzy doby, to nie bede sluchac jej dobrych rad i co tu trzeba zrobic. Troche sie obawiam powrotu do domu z dzidzia gdzie jest tesciowa, bo raczej myslalam ze urodze wczesniej i nauczymy razem zyc. Nie myslalam ze tak mi sie przeciagnie i wizyta moich tesciow przypadnie na moj porod :/ Ja chyba za nerwowa w tej ciazy jestem :/
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.

potem dostaję mleko i ładnie zasypia 

z czasem dojrzał ze kąpiel fajna rzecz
dałam mu przeciwbólowe żeby już się tak nie męczył. I teraz mówił ze juz lepiej. 
i jakoś nie wyobrazam sobie, ze mialabym tam dawac cycka, kombinowanie tez z ciuchami zeby mozna bylo cycka wyjąć :-P flatego podziwiam te co karmia tylko piersia ;-)