Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-24, 19:47   #3781
plu
Rozeznanie

Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
rób dalej Kochana! Będzie wkońcu pozytyw! Ja melduje, że u mnie własnie dziś jest POZYTYWNY!!!!! mam świetny humor!

Ja tam pije alko normalnie, nie popadam w paranoje. Np rozkoszuje sie przepysznym winkiem z kostkami lodu, polecam dziewczynki!

Jejku mam taki świetny humor, jutro z rana nabijamy!
powodzenia

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
Ja ogolnie nie pije prawie wogole,jesli juz to piwko smakowe2 %,no i tylko do owu,potem nic,wole sie potem nie zadreczac a nie jest to dla mnie jakies mega poswiecenie,a ja tak jeszcze chcialam z innej beczki zapytac co sadzicie o sexie w trakcie @?jestem ciekawa Waszych opinii na ten temat
Moje libido zawsze wzrasta podczas @ (no może nie pierwszego dnia...), ale jest to dla mnie granica nie do przekroczenia
plu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 19:53   #3782
BlackSanctum
Zakorzenienie

Spokojnie, alkoholu nie trzeba odstawiać po owulacji. Do momentu wykształcenia łożyska Wasze substancje nie przenikają do zarodka, dopiero łożysko wszystko transportuje. Ja ogólnie nie pije, ale przy pierwszej ciąży dzień przed spodziewaną @ poszłam na koncert i piwkowałam tam z kumpelką i mężem (wtedy jeszcze nie-mężęm ), nawet do głowy by mi nie przyszło, że jestem w ciąży, bo nie trafiliśmy w kalendarzykową owulację, mieliśmy wtedy za dużo rzeczy i stresu na głowie... Także do momentu spodziewanej @ albo do testu nie musicie się niczym przejmować.

Dziś w nocy wraca mój mąż. Oczywiście już dawno po owulacji, także nie ma szans.

Qazsew
, co do seksu w tracie @, to zdarzało nam się wiele razy i nie widzę w tym problemu, co prawda nie pierwszego, drugiego ani trzeciego dnia, ale już np 4. tak. Chociaż nie, w sumie zdarzało się nam wcześniej, ale jak się długo nie widzieliśmy (przez pierwszy rok naszego związku mieszkaliśmy 500km od siebie i ochota po 2-4 tygodniach niewidzenia się była nie do pokonania ).

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2016-06-24 o 19:58
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 20:16   #3783
Vrenth
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Qazsew
Ja ogolnie nie pije prawie wogole,jesli juz to piwko smakowe2 %,no i tylko do owu,potem nic,wole sie potem nie zadreczac a nie jest to dla mnie jakies mega poswiecenie,a ja tak jeszcze chcialam z innej beczki zapytac co sadzicie o sexie w trakcie @?jestem ciekawa Waszych opinii na ten temat
U mnie nic nie wchodzi w grę do dwóch dni po - pewnie dlatego, że mam obfite @, więc jak już kompletnie nie mam plamienia to i tak muszę chwilę jeszcze poczekać. Ale w ogóle jakoś mi to nie pasuje.
Vrenth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 20:28   #3784
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sreberko4 Pokaż wiadomość
zUa_tysica Czemu od rana? Zaczynajcie od razu

U mnie termin @ wypada na niedzielę, jeśli patrzeć na poprzedni cykl (31 dni). Zaczynam się stresować
Kciuuuukiiii! 😊
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 20:30   #3785
myszka_11
Zadomowienie

Cytat:

U mnie termin @ wypada na niedzielę, jeśli patrzeć na poprzedni cykl (31 dni). Zaczynam się stresować
U mnie tez termin @ w niedziele, choc mam nadzieje ze nie przybedzie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
myszka_11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 20:36   #3786
monika0185
Zakorzenienie

Dziewczynki powodzenia w najbliższym nabijaniu i testowaniu 😊 Cały czas Wam kibicuje!

Jagoda pozdrawia z wanny
Stary 2016-06-24, 20:38   #3787
myszka_11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Dziewczynki powodzenia w najbliższym nabijaniu i testowaniu 😊 Cały czas Wam kibicuje!

Jagoda pozdrawia z wanny
Cudownaaa !!

Stary 2016-06-24, 20:40   #3788
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:

Jagoda pozdrawia z wanny
Jaka zgrabna noga

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 21:09   #3789
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi sie nie chce w trakcie @, ewentualnie pod sam samiutki koniuszek jak plamie

Cytat:

Nie no od rana, bo wczoraj wieczorem było, chcemy popracowć nad kondycją żołnierzy, mąż sie uparł

Jutro organizuje małe grill party z okazji urodzin TŻta, właśnie zabieram sie za marynowanie trzeciej partii mięsa

Sreberko trzymam kciuki za test!!!!

Monika - jaka mała modeleczka
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 21:36   #3790
Niezlomna_89
Rozeznanie

Cytat:
Niektóre tu na wątku zaszły od codziennego, inne od "jednorazowego", a jeszcze kolejne od "coduwdniowego" My na poczatku starań dawaliśmy codziennie, teraz co dwa dni, a i tak sie nie udaje Czasem robimy tak, że np wczoraj było wieczorem, a w sobote będzie rano hue hue A najlepiej to jak mamy ochote, a mamy ja często Ale zawyczaj około 22 dc już stopujemy, i np co 3 dni, tak samo świeżo po @, teraz mieliśmy przerwy chyba 4 czy 5 dni, także no różnie A
Ty jaką taktyke przyjmiesz?
W tamtym cyklu mieliśmy 4dniowy maraton, ale że to był tak naprawdę pierwszy cykl naszych starań to się na tyle stresowaliśmy,że jakoś nam nie wychodziło... Teraz to mój mąż obliczył sobie kiedy się będziemy przytulać i... chyba trafił idealnie w owu Przynajmniej tak mi się zdaje, bo to były moje dwa najmokrzejsze dni i dwa przytulanka, ale i tak podchodzę do tego na tyle sceptycznie, że kupiłam dziś paczkę tamponów na wakacyjny wyjazd

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość

My już z Wojtkiem w domu. Uczymy się siebie nawzajem i poznajemy się. Jak na razie mam bardzo grzeczne i spokojne dziecko,acz jestem gotowa że to się może zmienić jak nabierze sił
Poniżej moje serduszko - Wojtuś wita ciocie
Przecudny ten Twój Wojtuś, a włoski faktycznie obłędne

Cytat:
Napisane przez plu Pokaż wiadomość
A ja mam taki weekendowy temat:
Dziewczyny jaką macie strategie "alkoholową" podczas waszych starań? Nie pijecie w ogóle, pijacie tylko do owulacji, czy może nie przywiązujecie do tego jakiejś szczególnej wagi? Pytam, bo w sumie spotkałam się z różnymi przypadkami, a nie chce też popadać w paranoje. Tzn. w pierwszej połowie cyklu nie przejmuje się i raczej się nie ograniczam jakoś bardzo, a w drugiej już staram się nie pić w ogóle do okresu (jakby czasem). Jak jest u Was?
Mam podobnie, do owulacji coś tam wypije, choć pije baaaardzo mało, ale teraz w takie upalne dni to zimne piwko jest bardzo mile widziane. Natomiast już po mówię sobie nie i dziś także sobie odmówiłam, choć mąż dłuuugo wybierał idealne piwko dla siebie Zresztą ja się za bardzo przejmuje czasem drobiazgami. Wczoraj posprzeczałam się trochę z mężem, więc i się podenerwowałam, a dziś mam wyrzuty czy to w jakiś sposób mogło nie zakłócić czegokolwiek, więc raczej dla własnego świętego spokoju wole po prostu i alko. odstawić

Cytat:
Nam się czasem zdarza. Nie jest to najbardziej komfortowy czas, no ale jak się ma ochotę poprzytulać to ciężko sobie odmówić... przynajmniej mi baaardzo ciężko:P

Cytat:
Dziewczynki powodzenia w najbliższym nabijaniu i testowaniu �� Cały czas Wam kibicuje!

Jagoda pozdrawia z wanny

maddd ja również uważam,że dobrze robicie. Odpoczynek Wam na pewno dobrze zrobi. Trzeba się na chwilę wyrwać z tego błędnego koła, by potem znów ze zdwojoną siłą walczyć o swoje szczęście

Edytowane przez Niezlomna_89
Czas edycji: 2016-06-24 o 21:40
Niezlomna_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 22:27   #3791
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:

Jagoda pozdrawia z wanny
Omg jestem wręcz Wzruszona patrząc na takie zdjęcia Jagodka piękna
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Spokojnie, alkoholu nie trzeba odstawiać po owulacji. Do momentu wykształcenia łożyska Wasze substancje nie przenikają do zarodka, dopiero łożysko wszystko transportuje. Ja ogólnie nie pije, ale przy pierwszej ciąży dzień przed spodziewaną @ poszłam na koncert i piwkowałam tam z kumpelką i mężem (wtedy jeszcze nie-mężęm ), nawet do głowy by mi nie przyszło, że jestem w ciąży, bo nie trafiliśmy w kalendarzykową owulację, mieliśmy wtedy za dużo rzeczy i stresu na głowie... Także do momentu spodziewanej @ albo do testu nie musicie się niczym przejmować.

Dziś w nocy wraca mój mąż. Oczywiście już dawno po owulacji, także nie ma szans.

Qazsew
, co do seksu w tracie @, to zdarzało nam się wiele razy i nie widzę w tym problemu, co prawda nie pierwszego, drugiego ani trzeciego dnia, ale już np 4. tak. Chociaż nie, w sumie zdarzało się nam wcześniej, ale jak się długo nie widzieliśmy (przez pierwszy rok naszego związku mieszkaliśmy 500km od siebie i ochota po 2-4 tygodniach niewidzenia się była nie do pokonania ).
Jak ludziom nie przeszkadza to po co się wstrzymać. Mojeggo tż okres nie powstrzymuje a mnie właśnie tak do 4-5 dnia tak ale jak by mi nie przeszkadzało tak jak jemu to po co czekać.

ZUA nabijajcie!!!!

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 22:28   #3792
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny jaką macie strategie "alkoholową" podczas waszych starań? Nie pijecie w ogóle, pijacie tylko do owulacji, czy może nie przywiązujecie do tego jakiejś szczególnej wagi? Pytam, bo w sumie spotkałam się z różnymi przypadkami, a nie chce też popadać w paranoje. Tzn. w pierwszej połowie cyklu nie przejmuje się i raczej się nie ograniczam jakoś bardzo, a w drugiej już staram się nie pić w ogóle do okresu (jakby czasem). Jak jest u Was?
Ja w pierwszej i obecnej ciąży, jeszcze przed zrobieniem testu normalnie zawsze piłam, piwo czy wino wieczorem. W pierwszej ciąży której w ogóle się nie spodziewałam piłam w ogóle dużo na początku bo był koniec studiów, imprezy, pożegnania itp.. No a w tej to w sobotę byliśmy u znajomych i wypiłam butelkę wina przez wieczór, a w poniedziałek test wyszedł pozytywny. Oczywiście po teście totalne zero alko, żadnych radlerów 0,5% i innych.

Cytat:
rób dalej Kochana! Będzie wkońcu pozytyw! Ja melduje, że u mnie własnie dziś jest POZYTYWNY!!!!! mam świetny humor!

Ja tam pije alko normalnie, nie popadam w paranoje. Np rozkoszuje sie przepysznym winkiem z kostkami lodu, polecam dziewczynki!

Fajne masz podejście 😊 zazdroszczę trochę tego nabijania 😜

Cytat:
Nam się zdarzało, nawet w drugi dzień @, ale przez 4 lata widywaliśmy się tylko w weekendy, więc trzeba było korzystać kiedy się dało😜 było inaczej, ale też fajnie

Cytat:

Jagoda pozdrawia z wanny
Jaka nózia! Pełen chillout 😁

Piszę z telefonu-pozdro szejset

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-24, 22:29   #3793
sreberko4
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny za kciuki

Ciekawe czy w ogóle będę testować, czy wcześniej przyjdzie @ To mój pierwszy cykl, w którym nie zrobiłam wcześniej testu/bety. Czekam spokojnie, nie robię sobie nadziei. Objawów czegokolwiek brak
Stary 2016-06-24, 23:07   #3794
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Cytat:
Gratuluję zmiany stanu cywilnego! Wszystkiego najlepszego na nowej drodze

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Ja Was ogromnie podziwiam. Jesteście fantastyczni - kciuki za Was i też uważam że fajna strategia.

W życiu bym nie powiedziała! Ojej! Po Twoich postach myślałam, że jesteś poważniejsza wiekiem Oczywiście nie mówię tego w negatywnym znaczeniu.

Gratulacje! A co do okresu to niby wskazuje na fasolkę. Może powtórz betę? Jeśli owu się mocno przesunela to może i zagniezdzenie zarodka i wytwarzanie bety?

Dziękuje dziewczyny
Niestety z 2 tygodniowym opóźnieniem przysZla @.
Czas zacząć 15 cykl

999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-25, 01:47   #3795
giovanemamma
Rozeznanie

Hej Chciałabym się przyłączyć
giovanemamma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-25, 07:35   #3796
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez giovanemamma Pokaż wiadomość
Hej. Powiedz coś o sobie.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-25, 08:41   #3797
Niezlomna_89
Rozeznanie

Cytat:
witamy
Niezlomna_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-25, 08:44   #3798
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:

Jagoda pozdrawia z wanny
Faktycznie noga niczego sobie piękna

Cytat:
Witaj
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-25, 09:34   #3799
jelonekhihi
Zakorzenienie

Monika0185 słodka ta twoja Jagódka

Wy tu o alkoholu, a mi ślinka cieknie na samą myśl W poprzedniej ciąży mógłby dla mnie nie istnieć, a teraz jak mąż pije zimne piwo, to aż mnie skręca. Może to dlatego, że przestałam karmić ponad 2 miesiàce temu i dopiero mogłam powoli posmakować, a tu znów abstynencja
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-25, 09:49   #3800
Megan1312
Raczkowanie

Cytat:
Mj kończy 27 lat Szykujesz jakąś imprezke?
Tak mielismy zrobic domowke ale taka piekna pogoda i bedziemy imprezowac u tesciowej w ogrodzie

Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.
Nie odpisuje cytując kazdej z Was z osobna, ale dziękuje Wam wszystkim za slowa otuchy. Jesteście naprawdę świetnymi osobami.

Mialam okropna zalamke po tej wizycie u urologa. Chciałam juz wyganiac meza do stolicy, bo tam jest niby świetny androlog. Ale moj mąż teraz przyjal inna strategie.. na początku bylam na niego wsciekla ale jak ochlonelam to pomyslalam juz logicznie i stwierdzilam ze chyba ma jednak racje...

Bakterie w nasieniu zlikwidowalismy. Z jego narządami rodnymi wsxystko jest w jak najlepszym porządku, ma te male żylaki, ale sa niby tak drobne ze bezsensu operować. Lekarka powiedziała ze nie jest andrologiem wiec w 100% nie jest pewna, ze trzeba się skonsultować jeszcze z takim lekarzem.
.
No ale Tz uznał, ze na razie dajemy sobie spokoj z lekarzani i z tym wszystkim. Powiedział, ze chce narazie się posuplementowac witaminami, odstawil ta kawe (juz od kwietnia jest dzielny i nue wypil nawet łyka, a wiem ze to bylo dla niego ostre poświęcenie, bo pil od 3 do 4 "szatanow" dziennie), zaczął o wiele wiecej się ruszać i...chce w październiku isc na badanie nasienia. Drugie. Caly czas ma nadzieję, ze poprawi te 0% ruchliwości, albo ze mize porostu trafil w zly czas dla swojego organizmu i dlatego taki wynik..

20 lipca mamy jeszcze oboje te badania genetyczne. Moze to cos jeszcze wyjasni..
Tz stwierdziłt ze od tego latania po lekarzach, i ze wszystko teraz kreci się wokol jego zdrowia-jeszcze bardziej go stresuje, a stres przecież źle wpływa na nasienie... chce odpocząć od tego wszystkiego i zobaczyc za 3 miesiące czy cos to wszystko dalo..
No i ja jeszcze chce isc w sierpniu na badanie droznosci jajowodow.

Jeśli wyniki męża nadal się nie poprawia, wtedy idziemy z mezem do androloga..

Taki jest plan. Na początku naprawdę bylam zła, bo myślałam ze to takie stanie w miejscu, tym bardziej ze w następnym roku stuknie nam 30., a do tego właśnie się zaczął 15 cykl staran... ale stwierdziłam ze może faktycznie tak będzie lepiej. Nie chce dziewczyny go jeszcze bardziej stresować. Moze faktycznie trzeba wyluzować, bo i miedzy nami relacje jeszcze się niepotrzebnie pogorsza, a tego nie chce najbardziej..

Bede starała się do Was zaglądać.. ale powiem Wam szczerze ze nie mam juz siły, coś we mnie pękło... ale wiem ze muszę się wziąć w garść... jedziemy dziś na Mazury na weekend, a za tydzien 2tygodnie urlopu i wycieczka do Skandynawii na kilja dni,mam nadzieję ze odetchniemy..

Trzymam za Was wszystkie kciuki dziewczyny, za wszystkie! Powodzenia. Bede starała się Was śledzić na bieżąco..
Trzymam kciuki zeby ten wypoczynek przynioslo prezent w postaci 2 kreseczek i zebyscie juz nie musieli chodzic po lekarzach.

Cytat:
Napisane przez cavagirl Pokaż wiadomość
Jesteś rocznikiem mojego TŻta Zdrówko dla Twojego
Dziekuje

Cytat:

Jagoda pozdrawia z wanny

Cytat:
Witam się po przerwie
Cały czas próbuje być na bieżąco co u Was, ale różnie mi to wychodzi. Z tego co pamiętam
Maddd twój TŻ ma rację, trzeba dać czas suplementy i nową dietą zadziałały. Nawet nie wiesz jak mocno trzymam za Ciebie kciuki i uważam że jest to mega niesprawiedliwe, że musicie przez to przechodzić, ale nawet nie mam cienia wątpliwości że w końcu Wam się uda.
Jelonek GRATULACJE !!! spokojnych 9 miesięcy Ci życzę
GosminaGratuluję córeczki. Widzę, że zwyciężyła wersja ekonomiczna
fantaciesz się brzuszkiem póki możesz. Mi mojego strasznie brakuje, ale Wojtek nie da rady być w dwóch miejscach na raz
Za wszystkie Was trzymam kciuki, żeby szybko pojawiły się te dwie upragnione kreski i zapoczątkowały 9 spokojnych miesięcy.

Widzałam że była licytacja na roczniki a więc uwaga uwaga - ja styczeń 84 tż wrzesień 79 i kto da więcej?

My już z Wojtkiem w domu. Uczymy się siebie nawzajem i poznajemy się. Jak na razie mam bardzo grzeczne i spokojne dziecko,acz jestem gotowa że to się może zmienić jak nabierze sił
Poniżej moje serduszko - Wojtuś wita ciocie

Cytat:
Witamy
Stary 2016-06-25, 10:24   #3801
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:

Zapraszamy

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-25, 11:19   #3802
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Dziękuję za wszystkie dobre słowa o urodzie Wojtka, mi też się wydaje że jest śliczny acz ja obiektywna nie jestem

Cytat:
Moim zdaniem Mąż ma rację, stres źle działa Dobrze robicie 😊 powtórzcie badania za jakiś czas a teraz poszalejcie na wyjazdach i kochajcie się jak królki

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Super, że Wojtuś grzeczny 😊 nie widzę zdjęcia ehh oj szkoda.
Jak Twoje kp po cesarce?
Pokarm dostałam w 4 dobie po CC. W szpitalu go przystawiałam i dawałam mm a potem jeszcze próbowałam pobudzać laktacje laktatorem. Teraz od poniedziałku jedziemy tylko na moich zasobach

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Maddd, dobrze byłoby rzeczywiście odpuścić na jakiś czas, jeszcze jak mąż sam mówi że tego potrzebuje to trzeba dać mu odetchnąć. Może akurat się trochę odstresuje i to poprawi jakość plemników?

Chudziaszek, super że Wojtuś grzeczny, szkoda że nie widzę zdjęcia 😞
A jak po cc? Jak się czujesz? Jak sama operacja i szpital?

Szpital ok. Sam zabieg - no cóż pięknie jak przy sn na pewno nie było a znieczulenie to najdziwniejsze rzecz jakiej doświadczyłam, czujesz ze ktoś cię dotyka, ale nie czujesz bólu ogólnie najgorzej jak morfina przestaje działać. Ledwo wtedy chodziłam , teraz spoko czasem ciągnie ale tragedii nie ma. Opieka też ok, acz widać że mają masę tych porodów i trochę taśmowo to idzie.
Cytat:
Ja jestem zdania że trzeba żyć normalnie. Zwłaszcza że tak jak pisała fanta zarodek jest chroniony i wcześniej będziesz wiedzieć, że będziesz w ciąży niż się ta ochrona skończy. Po II kreskach to wiadomo - zero używek
Cytat:

Trzymam kciuki żeby @ nie przyszła
Cytat:

Zua NABIJAJ
Cytat:

Jagoda pozdrawia z wanny
O proszę jak zgrabna dziewczynka i jakie długie nogi
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6220741 1]Dziękuje dziewczyny
Niestety z 2 tygodniowym opóźnieniem przysZla @.
Czas zacząć 15 cykl

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia i żebyście pierwszą rocznicę świętowali w powiększony składzie.

Stary 2016-06-25, 11:28   #3803
monika0185
Zakorzenienie

Dziękuję za miłe słowa o mojej Córuni

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:
Pokarm dostałam w 4 dobie po CC. W szpitalu go przystawiałam i dawałam mm a potem jeszcze próbowałam pobudzać laktacje laktatorem. Teraz od poniedziałku jedziemy tylko na moich zasobach
Czyli pokarm przychodzi tylko trzeba się uzbroić w cierpliwość Mm przygotowywały Ci położne czy sama musiałaś?
Stary 2016-06-25, 13:41   #3804
SteveS
Zakorzenienie

Cytat:
Ja rozmawialam o tym z ginem, bo zdarza nam się pić piwko/wino w niedużych ilościach np. wieczorem (piwo do meczu, wino do GOT ). Powiedział, że alkohol w bardzo dużych ilościach plus zła dieta itd. negatywnie wpływa na płodność. Ale w normalnych ilościach, bez problemów zdrowotnych, innych używek, z dobrą dietą -bez przesady. Kazał się tym nie stresować, bo więcej mogę namieszać zastanawianiem i stresem niż tym nieszczęsnym piwem. I też potwierdził, że do momentu wykształcenia łożyska zarodek samodzielnie się żywi, więc to nie wpływa -inaczej, nie oszukujmy się, byłby problem z co drugą ciążą. Kobiecy organizm jest zmyślny

Cytat:

Jagoda pozdrawia z wanny
Cudna

A u mnie cóż, @ brak, testy negatywne W ogóle się tym nie przejmuję, będzie jak ma być - ja sie relaksuję, szykuję na wyjazd (jeszcze tylko 3 tygodnie!), a co będzie, to się zobaczy. TŻ sugeruje tylko, żeby iść na test z krwi w poniedzialek/wtorek, gdyby nadal nic nie było. Widać, że bardzo liczy na ten cykl.
SteveS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-25, 15:34   #3805
Megan1312
Raczkowanie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6216457 6]Hej. Witam się już jako żona
Mam nadzieje ze wybaczycie mi moja 2 tyg nieobecność
Nie nadrobię Was bo mam prawie 40 stron
Czy mamy jakieś nowe fasolki ?
U mnie już 2 tyg @ się spóźnia ale robiłam betę 4 dni po spodziewanej @ i dupa wiec czekam dalej :/ piersi od wczoraj mnie bolą trochę

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Szczescia na nowej drodze zycia

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
U mnie 13 dc i ciagle nic ma testach owu robię je ze wszystkimi radami Waszymi i dupa

Moze owu w tym cyklu przyjdzie troche pozniej

Cytat:

Udanego nabijania zycze no i udanej imprezy my ruszamy o 18

Dzis zrobilam testa ciazowego zeby bez wyrzutow sumienia mogla sie napic no i negatyw ale czego moglam sie spodziewac skoro przytulanki byly tylko raz w tym cyklu
Stary 2016-06-25, 19:48   #3806
cavagirl
Rozeznanie

Cytat:
Nam się zdarza pod koniec i doznania są super.

Cytat:
Dziewczynki powodzenia w najbliższym nabijaniu i testowaniu Cały czas Wam kibicuje!

Jagoda pozdrawia z wanny

Cytat:
Witaj

Cytat:
Napisane przez jelonekhihi Pokaż wiadomość
Monika0185 słodka ta twoja Jagódka

Wy tu o alkoholu, a mi ślinka cieknie na samą myśl W poprzedniej ciąży mógłby dla mnie nie istnieć, a teraz jak mąż pije zimne piwo, to aż mnie skręca. Może to dlatego, że przestałam karmić ponad 2 miesiàce temu i dopiero mogłam powoli posmakować, a tu znów abstynencja
No i jeszcze ta pogoda, co? Kup sobie 0,0%

Megan
cavagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-25, 21:10   #3807
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję za wszystkie dobre słowa o urodzie Wojtka, mi też się wydaje że jest śliczny acz ja obiektywna nie jestem

Szpital ok. Sam zabieg - no cóż pięknie jak przy sn na pewno nie było a znieczulenie to najdziwniejsze rzecz jakiej doświadczyłam, czujesz ze ktoś cię dotyka, ale nie czujesz bólu ogólnie najgorzej jak morfina przestaje działać. Ledwo wtedy chodziłam , teraz spoko czasem ciągnie ale tragedii nie ma. Opieka też ok, acz widać że mają masę tych porodów i trochę taśmowo to idzie.
U mnie pokarm tak w 2 albo 3 dobie się pojawił.

Dobrze że zabieg i reszta ok, wracaj do zdrowia szybciutko 😊

Cytat:
Napisane przez cavagirl Pokaż wiadomość
No i jeszcze ta pogoda, co? Kup sobie 0,0% :
Polecam Bavarię 😜

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-26, 12:08   #3808
sreberko4
Zakorzenienie

30 dc @ brak rygluję drzwi
Stary 2016-06-26, 12:10   #3809
myszka_11
Zadomowienie

U mnie 31 dc i rowniez nadal brak @ ale balam sie zrobic rano test...

Stary 2016-06-26, 12:10   #3810
taga91
Zadomowienie

Cytat:
30 dc @ brak rygluję drzwi
Trzymam kciuki!

U mnie dzisiaj 31dc, a @ ma być jutro. Ale nawet nie mam nadziei.

Jeśli uważasz, że możesz czegoś dokonać albo przeciwnie, że nie dasz rady - w obu przypadkach masz rację.
taga91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości