|
|
#4681 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7
Witam się, dziewczynki
![]() Trochę się ochłodziło, ale jak na złość, strasznie wieje, więc zostaniemy chyba dzisiaj w domu. Izunia dzisiaj skończyła tydzień. O tej godzinie już ją do siebie tuliłam. Cudowna jest ta mała istotka Oby to się tak szybko nie skończyło, ale póki co, wdrażanie do życia we czwórkę idzie super ![]() Izunia, kiedy się budzi, to nie od razu z rykiem, tylko najpierw chwilę mruczy, potem tak fajnie chrząka, więc mam czas, żeby jej przygotować mleczko. Najpierw z piersi, potem mm. Soffinka, też tak mam, że podczas karmienia piersią, z drugiej leci mleczko Cytat:
( nie gotuję butelek, nie chce mi się, po to mam właśnie sterylizator). Ale tym i tak przeważnie zajmuje się mąż.Także nie demonizujmy tego karmienia mm. ![]() Cytat:
Nosz ja pier**le!!!! Jak czytam coś takiego, to nóż mi się w kieszeni otwiera!!![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;62245436]PikPik tekst męża Mi też leci z drugiej piersi mleko. Nie wyobrażam sobie zycuar bez wkładek laktacyjnych! U nas Bilutbina 14. SpAdła ale dalej jest za wysoka by mogli nas wypuścić... mam dziś już doła.. 5 doba w szpitalu, mała wiecznie na lampach, starszej już od wtorku nie widziałam :-( Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Dzanet, współczuję A ile ma bilirubiny? Trzymam kciuki, aby szybko spadła. Cytat:
Cytat:
![]() Jak się czujesz? ![]() Zapisz
Zapisz
|
|
#4682 |
|
Rozeznanie
|
Sliweczka, pierwodrodka trzy dobry, pp drugim i kolejnym porodzie jesli bylo wszystko dobrze to jedna dobe po SN, po Cesarce chyba standardowo trzy doby.
|
#4683 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój ma 16 dni i wychodzimy bez czapki
|
|
|
|
|
#4684 |
|
Konto usunięte
|
3 doby w szpitalu to już coś . Zdążycie już nieco się z Gabrysiem poznać przed powrotem do domu i do teściowej...
|
|
|
|
#4685 |
|
Zakorzenienie
|
Miquesi nie wiem ile tutaj będę, póki co antybiotyk i płyny dozylnie muszę pełne 7dni mieć i nerka musi się oczyścić
jutro będzie o prof to na wizycie dopadne go z milionem pytań o rokowania i przypomninajka, że w domku czeka maleństwo i muszę być szybko z powrotem!Hania też mruczy a w,zasadzie kweczy jak się obudzi tylko czasem w środku nocy obudze się już na większy płacz i w te pędy trzeba mleczko mm zrobić z myciem butekek też nie mam problemu kupiłam sterylizator! 100zl a życie łatwiejsze i się człowiek przy garach nie koczuje haha butelki myje na bieżąco w płynie Frosh baby jest też z firmy Nuk płyn do butelek i akcesoriów niemowlęcych. Soffinko dziękuję za odpowiedź przy takiej pogodzie to bez czapki pewnie nic się nie stanie.Hania przyjedzie do mnie jutro. Dziś u Nas 35stop szkoda mi jej taki upał do auta i potem w szpitallu gdzie samej jest mi bardzo ciepło. Poza tym mama mówiła, że co chwila się budzi nie jest głodna a pomrukuje napije się herbatki lub wody i zasypia. Jutro zapowiadają chłodnej na dworze to ją ta wycieczka tak nie zmeczy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4686 |
|
Zakorzenienie
|
Czy Wasze dzieci też mają okresy czuwania w takich samych godzinach jak miały w brzuszku?
Moj ma idealnie w tym samym czasie czyli 20-22 a czasami dłużej I nie wiem jak to zmienić bo czasami chciałabym się położyć wcześniej spać a dziec nie współpracuje. I próby zamawiania w dzień nic nie dają bo śpi jak susel Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4687 |
|
Zakorzenienie
|
Kikut odpadl
sciagnelam 30 ml. Maja teraz się obudziła i cyca. Od razu dostanie ściągniete mleko
|
#4688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj mężu przy pierwszym dziecku jak i teraz super pomaga, nawet nocami, choć na dużo innej pracy i pada na twarz. Ale to on usypia starszaka, on wstaje do niego w nocy jak zawoła i rano. No i jak ja nie mogę dać sobie rady z młodszym bo np. nie śpi 3godz. Bo męczy go brzuszek to też mąż przejmuje. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4692 |
|
Zadomowienie
|
Madzia, dzanet współczuję Wam dziewczyny tęsknoty za dziećmi. Doskonałe to rozumiem, bo....
My z Olciem w szpitalu wczoraj zaczął gorączkować. Niby raz miał 38,7 a potem już tak niżej ale jednak skacze ta temperatura między 37,5 a 38,5. Wolę sprawdzić ale wyłam tu już kilka razy. Raz że się martwię a dwa ze znowu musiałam córcię starszą zostawić na razie robią badania (mocz, morfologia) także nastrój gorszy niż do dupy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4693 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nad 16 st., ciągła mżawka od rana, szaro i depresyjnie Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
U nas nawet jak nie ma upałów to noworodki chodzą ubrane na letniaka, bez czapki i obowiązkowo gole nozki Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4694 | |
|
Zakorzenienie
|
Tz bedzie już mógł bez strachu zmieniać pieluszke
![]() Cytat:
Pewnie ogromnie martwisz się o Olka a z z drugiej stadniny niewyobrażalnie tęsknisz za Iga :/ niech szybko diagnozuja synkaI wracajcie do domku cieszyć się sobą nawzajem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4695 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas takze na niteczce ![]() Przy KP sie nie przepaja woda albo herbatka, prawda? Nawet jak tak gorąco ? |
|
|
|
|
#4696 |
|
Zakorzenienie
|
Kociak, Dzanet, Madzia współczuję szpitala i rozłąki z dziećmi. Przyulam. Oby szybko was wypuścili.
Justyna współczuję wizyty teściowej w tym czasie. Ja po porodzie miałam takie huśtawki nastroju, że ledwo z moją mamą wytrzymuje a co dopiero z obcą kobita. Powodzenia. U was też taka kiepska pogoda? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4698 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dla mnie ten cały ambaras z butelkami byłby męczący. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Madzia- super że zobaczysz się z córcią ![]() Leoś marudny przez te upały- non stop cycek. Kąpię go 3-4 razy dziennie pod letnią bieżącą wodą. Zamyka oczka z rozkoszy ![]() Dzisiaj już się lekko zniecierpliwiłam i zaparzyłam herbatkę dla niemowląt do butelki. Wypił z 10ml, ale się krzywił, także jesteśmy skazani na cycolenie. Chyba, że jeszcze z samą wodą spróbuję. Soffinka- w teorii się nie dopaja przy kp Edytowane przez zebrah Czas edycji: 2016-06-26 o 14:43 |
||||||
|
|
|
#4699 |
|
Rozeznanie
|
Kociak wspolczuje
porobia badania zobacza od czego i wylecza i do domu ;*Skiweczka, no trzy doby to sporo, potem aby wytrzymac z tesciowa do soboty ![]() Miszka zla Irlandie wybralas u mnie 18 st cieplutko, troche chmurek i troche slonca tak w sam raz dzieki tez soboe wspolczuje z ta tesciowa ale od jutra mnie w domu nie bedzie wiec z gorki najwyzej jak mnie bedzie jeszcze wkurzac to jej nagadam
|
#4700 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie
![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Dzisiaj idziemy na spacer burza przeszla jest chlodniej---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Dziewczyny jak to jest z tym dopajaniem? Bo lekarka mi powiedziala ze dopaja sie tylko dzieci karmione mm i mieszanie. A kp nie wolno. Bo powiem szczerze ze zgupialam:/
|
#4701 |
|
Zakorzenienie
|
Zebrah u mnie też Hania się krzywila na początku mocno przy podaniu wody/herbatki. Teraz lekko też się krzywi ale wypije tak max 30ml
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4702 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mam problemu z kp w różnych miejscach. Z Bartkiem przeżyłam, teraz tez dam rade. Nie krepuje mnie to, bo nie wywalam cyca na wierzch. Staram się ubierać na wyjścia tak żeby bez problemu można było wyciągnąć pierś i zawsze przykrywam się pieluszka tetrowa. Wiec robie to dyskretnie bez obnoszenia się.
Jak dziecko głodne to nie mam zamiaru się kitrac gdzieś po kątach czy kiblach
|
|
|
|
#4703 |
|
Zakorzenienie
|
Tz uważa ze 2 godziny spacerek to za długo :/
---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Dzisiaj Maja to inne dziecko...po kazdym karmieniu ładnie zasypia tylko ze na nas. Wiec jedno lezy a drugie coś robi.
|
#4704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze w takim przybytku nie byłam.Miquesi pewnie popedzi z Izunia do Mongolii i da relację jak to od praktycznej strony wygląda ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4705 |
|
Zakorzenienie
|
Mysle ze te upaly robily swoje i była taka niespokojna m
|
#4706 |
|
Zakorzenienie
|
Miqesi ja absolutnie nie demonizuje karmienia butelką.
Nie chciałam żeby to tak zabrzmiałświatapisałam ze podziwiam mamy które karmią butla bo ja jestem na to za leniwa . Wiem ze da się- jak Bartka odstawiłam od piersi to tez przechodzilismy na mm- i nie był to koniec świata. I tak jak długo karmiłam go piersią, tak też długo później dostawał butlę. Tylko dla mnie podanie piersi jest jednak wygodniejsze, bez tych wszystkich ceregieli |
|
|
|
#4707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale z butelkami i mm to pewnie kwestia przyzwyczajenia. To już potem wchodzi w nawyk i z,automatu się pewne rzeczy robi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4708 |
|
Zadomowienie
|
honcia GRATULACJE! Super, że już w domku Trzymam żeby ze zdrowiem malutkiej było wszystko okPikPik GRATULACJE! Jejku na tym Waszym selfie Benio taka kluseczka ania230 to dla Ciebie, ale innym też polecam http://www.hafija.pl/2012/03/nowonar...elegnowac.html Jest o "widzeniu na cycu" i produkcji pokarmu sliweczko jestem z Wami na bieżąco, tylko pisanie jakoś odpuściłam kochane dwupaki myślałam ze przy tych ostatnich burzach wszystkie urodzicie, ale skoro nie, to nadal trzymam za szczęśliwe rozwiązania
nikt nikomu nie byłby potrzebny." [ks. J.Twardowski] Edytowane przez Cierpliwosc Czas edycji: 2016-06-26 o 15:28 |
|
|
|
#4709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeczytałam.---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Kolejne odciagniete mleko 40 ml i juz zjedzone. Teraz dojada Maja i będzie sen a mama o 18-19 znowu mleko ściągnie
|
|
#4710 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
O tym żelu też słyszałam, chyba ma podobne działanie jak te zastrzyki. Jesli po samym żelu nie ruszy, to przynajmniej przygotuje szyjke do porodu ![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.

( nie gotuję butelek, nie chce mi się, po to mam właśnie sterylizator). Ale tym i tak przeważnie zajmuje się mąż.

trzymam mocno kciuki za poprawę wyników!

żeby ze zdrowiem malutkiej było wszystko ok