Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - zbiorczy - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-12-29, 14:12   #1201
Hanulinka
Raczkowanie

Dot.: Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - zbiorczy

Cytat:
Napisane przez jantar Pokaż wiadomość
Ginekolodzy mówili mi zawsze, że nie mam się martwić, że taka już moja "uroda". Kiedy pytałam czy może zrobić badania hormonalne, wszyscy mówili, że jest to zbędne...
Taki już urok większości ginekologów I niektórych endokrynologów (nawet z tytułem profesora). Trzeba naprawdę mieć szczęście, żeby trafić na takich lekarzy, którzy w końcu zainteresują się tym, co się z Tobą dzieje, zamiast wypisywać kolejne recepty na antykoncepcję ("Pani organizm nieprawidłowo reaguje na prawidłowe stężenia hormonów, więc nic Pani nie poradzę - proszę brać Cilest/Diane35/cokolwiek")...

Zerknij tutaj
- podałam spis badań, jakie zleciła mi doktor endokrynolog ginekologiczny. Może do czegoś Ci się przyda.

A teraz pochwalę się wynikami Prolaktyna spadła tak, że muszę zmniejszyć dawkę Parlodelu (25.9mlU/L przy normie od 40), głowa już prawie nie boli, nastrój się poprawił, libido - wiadomo
Niestety kolejny okres się nie pojawił, więc znowu biorę zastrzyki z Progesteronem. Od piątego dnia cyklu (czyli 5 dni od rozpoczęcia krwawienia) mam brać Androcur (16 dni), potem Duphaston (6 dni) i w międzyczasie 5 czopków estrogenowych (Ortho-Gynest D, co 4-5 dni). Do tego doktorka zapisała żel na pryszcze (Progestagel) i wspomagająco: drożdże, Citrosept i Vitrum Calcium D3. Po tej kuracji mam mieć twarz jak pupcia niemowlaka czyli papa pryszcze, a przy okazji może zmniejszy mi się porost włosów tam, gdzie nie trzeba.
Hanulinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-31, 09:57   #1202
alex2804
Przyczajenie

Czesc Dziewczyny
od 4 lat bralam tabletki antykoncepcyjne, napierw Diane, potem Harmonet, Logest a na koncu przez 2 lata Marvelon.
Czulam sie po nich dobrze, ale ze wzgledu na totalny spadek libido zdecydowalismy z mezem ze czas zrobic przerwe w ich stosowaniu.
Skonczylam ostatnie opakowanie, po 4 dniach tak jak zwykle dostalam krwawienie z odstawienia ktore trwalo tyle co normalnie.
Nastepnego opakowania nie zaczelam.
8 dnia od dnia w ktorym powinnam rozpoczac nowe opakowanie dostalam kolejne krwawienie...
chcialam sie upewnic czy to takie normalne rozregulowanie hormonalne organizmu.. ?? bo troche sie martwie.
Czekam na odp
pozdrawiam wszystkie forumowiczki
alex2804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-01, 17:43   #1203
anezka
Raczkowanie

GG do anezka

alex 2804 - mysle, ze kazdy ginekolog powie Ci, ze tak moze sie zdarzyc. natomiast czy to jest normalne? kiedy sie odstawia tabletki prawie nic nie jest normalnie pozostaje byc spokojnym i czekac co bedzie sie dzialo dalej...
anezka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-01, 18:00   #1204
anezka
Raczkowanie

GG do anezka

natomiast u mnie lipa w czwartek bylam u ginekologa, bo przyplatala mi sie grzybica pochwy. przy okazji porozmawialam z pania doktor jak sie sprawy maja po odstawieniu pigulek. zrobilam usg. i okazalo sie, ze mam 4cm torbiel na prawym jajniku:/ prawdopodobnie jest to torbiel czynnosciowa, ktora powstala na skutek zaburzen hormonalnych po odstawieniu tabletek, po prostu pecherzyk rosl i rosl, ale nie pekal..
dostalam provere na wywolanie miesiaczki. ale nie zaczelam jej brac bo dostalam okres samoczynnie (to jedyny plus). po miesiaczce mam sie ponownie zglosic na usg. po miesiaczce ta torbiel powinna sie znacznie zmniejszyc i to bedzie dobry znak. wtedy nic nie bede wiecej robic i czekac co bedzie sie dzialo dalej. niestety jesli sie nie zmniejszy to najpewniej bede musiala wrocic do brania tabletek antykoncepcyjnych
zeby bylo weselej to moj lewy jajnik jest policystyczny, czyli ma pelno malych pecherzykow oczywiscie pani doktor uspokaja, ze tak moze sie dziac po odstawieniu tabletek (na skutek zaburzen koordynacji przysadkowo-jajnikowej) i zeby narazie sie tym za bardzo nie martwic. ale ja sie obawiam, ze moze byc to zespol policystycznych jajnikow. narazie jest za wczesnie zeby go zdiagnozowac, wiec musze czekac... PCO tlumaczyloby moje problemy z cera, przez ktore to zaczelam brac pigulki w wieku 16 lat (wtedy, 7 lat temu, nikt nie zdiagnozowal u mnie PCO bo lekarze mieli o nim blade pojecie). najgorsze, ze to oznaczaloby koniecznosc wrocenia do antykoncepcji hormonalnej i dozywotnie problemy z jajeczkowaniem, miesiaczkowaniem i z zajsciem w ciaze
anezka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-06, 18:08   #1205
bubulinka20
Przyczajenie

GG do bubulinka20
Red face Dot.: Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - zbiorczy

Ja zazywalam juz 3 rodzaje tabletek anty; stedrill 30 , Microginon , i novynette. CO do tych pirewszych dwoch sie nei wypowiadma bo malo pamintam ale nei byly za dobre , ale okresu po nich dostalm normalnie i wiekszych jazd nie bylo teraz od wsumie od ponad roku zazywalm novynette ; piersi mi nie urosly , schudlam , cera mi sie znacznie poprawila , ale meczy mnei jedno zazywalam tabletke na noc i nie moglam spac w nocy czesto albo mialm bole brzucha rano i iw nocy , rano czesto bylo mi nie odbrze . Niewiedzialm czym to jest spowodowane , wiadomo ze zaleznie od moej kondycjji raz bardziej raz menij zwracalm na to uwage ale eni cchialm przestac ich zazywac gdyz mialm przy nich krotki i wsumie bezbolesny okres i dostawalm regularnie o tej samej nawet porze... Ale ostatnio zaczelam die czuc coraz gorzej i nie zazylam ostanich 3 tabletek okresu dostalm jak zawsze po 5 dniach ... i spalo mi sie lepij przez te 3 dni ..i nieiwem co robic dalej czy odstawic je na jakis czas potem ewentualnie wrocic do nich , zmienic na inne - co moze byc jeszcze gorszym wyjsciem bo nei wiadomo jak zaakceptuje je ? czy zazyc np dzis tabletke normalnie chodz 1 normalnie powinnam zayzyc wczoraj .???????? nieiwem jestem w strasznej rozsterce
bubulinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-06, 20:12   #1206
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
Napisane przez bubulinka20 Pokaż wiadomość
Ja zazywalam juz 3 rodzaje tabletek anty; stedrill 30 , Microginon , i novynette. CO do tych pirewszych dwoch sie nei wypowiadma bo malo pamintam ale nei byly za dobre , ale okresu po nich dostalm normalnie i wiekszych jazd nie bylo teraz od wsumie od ponad roku zazywalm novynette ; piersi mi nie urosly , schudlam , cera mi sie znacznie poprawila , ale meczy mnei jedno zazywalam tabletke na noc i nie moglam spac w nocy czesto albo mialm bole brzucha rano i iw nocy , rano czesto bylo mi nie odbrze . Niewiedzialm czym to jest spowodowane , wiadomo ze zaleznie od moej kondycjji raz bardziej raz menij zwracalm na to uwage ale eni cchialm przestac ich zazywac gdyz mialm przy nich krotki i wsumie bezbolesny okres i dostawalm regularnie o tej samej nawet porze... Ale ostatnio zaczelam die czuc coraz gorzej i nie zazylam ostanich 3 tabletek okresu dostalm jak zawsze po 5 dniach ... i spalo mi sie lepij przez te 3 dni ..i nieiwem co robic dalej czy odstawic je na jakis czas potem ewentualnie wrocic do nich , zmienic na inne - co moze byc jeszcze gorszym wyjsciem bo nei wiadomo jak zaakceptuje je ? czy zazyc np dzis tabletke normalnie chodz 1 normalnie powinnam zayzyc wczoraj .???????? nieiwem jestem w strasznej rozsterce
powinnaś swojemu lekarzowi powiedzieć o tych objawach bo na pewno nie powinno tak być i zmieniłby ci te tabletki na inne. A dlaczego zrezygnowałaś z microgynonu? co było w nich nie tak?
Stary 2008-01-06, 20:36   #1207
Candy86
Raczkowanie

Hej mam, problem. odtawilam tabletki 23 listopada a okres dostalam 28. przez czas ich brania okres dostawalam zawsze w 26 dniu cyklu. teraz juz styczen a ja nadal nie mam grudniowego kochalam sie z chlopakiem za pierwszym razem w zabezpieczeniu od poczatku do konca ( 3 grudnia) a za 2 na poczatku bez a pozniej juz w (16 grudnia). Prosze o pomoc co jest grane.
Candy86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-07, 08:22   #1208
pola_m
Wtajemniczenie

czesc
ja byłam u ginekologa (do tej pory brałam diane i chciałam nareszcie skończyć z tymi hormonami) I tak jak się spodziewałam dostałam tabsy z mniejszą ilością hormonów- żeby nie zszokować za bardzo organizmu.

co mnie zaskoczyło ginka powiedziała mi żebym nie odstawiała tabsów zanim będę chciała zajść w ciązę- poradziła mi że gdy będziemy się decydowac na bobasa to brac cały czas tablety- łykać też jakiś kwas foliowy a potem odstawić tablety i od razu próbować. że wtedy organizm będzie taki "naładowany"

no i chyba tak zrobię...a tak chciałam już całkiem je odstawić...
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-07, 13:55   #1209
monia5551
Przyczajenie

U mnie życie z tabletkami wyglądało następująco : brałam 8 miesięcy Yasmin, przy 3 miesiącu w połowie cyklu zaczął się bardzo poważny ból brzucha łącznie z krwawieniem. Ból (gdzie ja naprawde jestem wytrzymała) był nie do zniesienia, przez 3 dni, zanim dostałam sie do ginekologa brałam po 4-5 tbletek Ketonalu (dla mnie szok). Pojechałąm na pogotowie ale nie wiedzieli co mi jest, doczekałam sie tego 3 dnia i szanowna Pani ginekolog również nie wiedziała co się dzieje, przepisała mi antybiotyk bo rzekomo miałam kamyczki w przewodzie moczowym choć nie była pewna natomiast gdy powiedziałam ze może m ieć to coś współnego z tabletkami powiedziała że niekoniecznie, więc nie odstawiłam tabletek Ból minął. Po kilku miesiącach nastąpił spadek libido, suchoty w pochwie i tak przeszłam na Milvane (tylko jedno opakowanie). Od 1,5 miesiąca nie biore tabletek i choć miesiączka była bardziej bolesna (spóźniona 2 tyg) to i tk mam lepsze samopoczucie. Już nie terroryzuje wszystkich tak jak terroryzowałam w drugiej połowie cylku podczas brania tabletek... Fakt włosy bardziej się przetłuszczają, gdzie niegdzie pojedyncze wypryski ale teraz nie wiem czy wróce do tabletek, trudno bedziemy używać prezerwatyw Pozdrawiam was gorąco
Stary 2008-01-07, 15:13   #1210
Alborada1983
Raczkowanie

Ja dzis dostalam okres Po odstawieniu tabl- po 35 dniach Mysle ze nie jest zle w takim razie Ale w ciaze nie zaszlam tak jak chcialamniestety wydaje mi sie ze nie bedzie to teraz takie latwe
Alborada1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-07, 19:51   #1211
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
Napisane przez Alborada1983 Pokaż wiadomość
Ja dzis dostalam okres Po odstawieniu tabl- po 35 dniach Mysle ze nie jest zle w takim razie Ale w ciaze nie zaszlam tak jak chcialamniestety wydaje mi sie ze nie bedzie to teraz takie latwe
jeżeli ureguluje ci się w miarę cykl, to nie należy się przejmować przez co najmniej pół roku tym że nie zaszłaś w ciąże

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-08, 15:33   #1212
Alborada1983
Raczkowanie

Dzieki za odp to az tyle czasu mozna czekac na ciaze???!!!o rany a ja chcialabym jakos to p[rzyspieszyc Czy istnieje taka mozliwosc? np leki?
Stary 2008-01-08, 15:36   #1213
Alborada1983
Raczkowanie

Ps czuje ze nie mialam owulacji. Skad to wiem? bo czytalam w czasopismie medycznym ze jesli okres jest bardzo obfity-taki wlasnie mam i do tego nie boli wcale, moze to znaczyc brak owulacji .Chec jeszcze dodac ze przed rozpoczeciem brania tabl. mialam okres co 40- 45 dni Wiec tez nie bylo kolorowo.
Stary 2008-01-09, 14:41   #1214
Alborada1983
Raczkowanie

Kurcze czuje sie jakbym znowu miala 14 lat-wtedy mialam takie obfite okresy (najprawdopodobniej w wyniku braku owulacji) Poza tym nic nie boli- czuje sie z tym dziwnie Załuje teraz ze bralam te tabl. Teraz widze ze nie od razu organizm bedzie sprawny-jesli wogle...
Stary 2008-01-09, 18:22   #1215
miss.a
Raczkowanie

przenioslam sie z novynette na regulon (czyli niby ze slabszych na mocniejsze) bez robienia 7dniowej przerwy.
poniewaz pierwszy raz cos takiego zrobilam, nie wiem, czy moge sie obawiac tego, ze nie bede miala okresu po pierwszym opakowaniu regulonu?
tak sie sklada, ze zalezy mi na okresie po tym opakowaniu, bo przygotowuje sie do zabiegu.
czy miala ktoras z was sytuacje, ze po zmianie tabletek, ewentualnie po niezrobieniu przerwy na okres, okres nie wystapil?
miss.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-09, 18:58   #1216
miss.a
Raczkowanie

nie wiem, czy do konca moje pytanie nadaje sie do tego tematu, ale mysle, ze jestescie bardziej doswiadczone niz ja i mozecie mi pomoc
mianowicie:
czy ktoras z was miala sytaucje po zmianie tabletek, badz po niezrobieniu przerwy 7dniowej na okres, ze okres nie wystapil?

jestem w glupiej sytuacji: przeszlam z novynette na regulon (czyli teoretycznie ze slabszych na mocniejsze), jednak nie zrobilam pomiedzy opakowaniami przerwy na okres. teraz bede konczyla pierwsze opakowanie regulonu i bardzo mi zalezy na okresie, poniewaz przygotowuje sie do zabiegu.

wiem, moze glupie, ale musze miec okres!
miss.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-09, 19:32   #1217
Ingene
Przyczajenie

A co z tyciem po odstawieniu? Czy któraś miała taki problem. Brałam microgynon
Ingene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-09, 20:18   #1218
pola_m
Wtajemniczenie

ja utyłam okropnie- po odstawieniu evry i kompletnie nie mogłam tego zrzucić... dopiero potem, gdy zaczęłam brac diane. dziwne
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-09, 21:22   #1219
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
Napisane przez miss.a Pokaż wiadomość
nie wiem, czy do konca moje pytanie nadaje sie do tego tematu, ale mysle, ze jestescie bardziej doswiadczone niz ja i mozecie mi pomoc
mianowicie:
czy ktoras z was miala sytaucje po zmianie tabletek, badz po niezrobieniu przerwy 7dniowej na okres, ze okres nie wystapil?

jestem w glupiej sytuacji: przeszlam z novynette na regulon (czyli teoretycznie ze slabszych na mocniejsze), jednak nie zrobilam pomiedzy opakowaniami przerwy na okres. teraz bede konczyla pierwsze opakowanie regulonu i bardzo mi zalezy na okresie, poniewaz przygotowuje sie do zabiegu.

wiem, moze glupie, ale musze miec okres!
jeden post wystarczy okres powinien wystąpić bez żadnych opóźnień. Możesz nawet mieć w trakcie tego opakowania plamienia spowodowanie niezrobieniem przerwy. A poza tym czy jest jakieś wskazanie, żeby mieć okres przed zabiegiem, który masz mieć?
Stary 2008-01-09, 21:29   #1220
Taverney
Zakorzenienie

ja właśnie muszę umówić się do lekarza ale brak mi coś i chęci i odwagi, chcę odstawić tabletki, wyleczyć nadżerkę, zrobić wszystkie badania, zacząć łykać folik i witaminy i starać się o dziecko...
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-10, 05:55   #1221
monia5551
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Alborada1983 Pokaż wiadomość
Kurcze czuje sie jakbym znowu miala 14 lat-wtedy mialam takie obfite okresy (najprawdopodobniej w wyniku braku owulacji) Poza tym nic nie boli- czuje sie z tym dziwnie Załuje teraz ze bralam te tabl. Teraz widze ze nie od razu organizm bedzie sprawny-jesli wogle...
Oj powiem Ci kochana że też żałuje, przytyłam, chodziłam wciąż nerwowa i wógóle nie czułam się z tym najlepiej. Niestety plusów brania tabletek jest trochę więcej niż minusów, mówie niestety, bo nie wiem czy do nich wrócić. W końcu prezerwatywy to 95% pewności, tylko szkoda że nie zawsze nosimy je przy sobie
Stary 2008-01-10, 14:21   #1222
Alborada1983
Raczkowanie

Odp dla miss.a Nie radze brac 2 opakowan z rzedu jesli zminiasz tabl Trzeba zrobic koniecznie przerwe tak mi powiedzial pani gin kiedy poszlam do niej z krwawieniem przy 9 tabletce! tez tak zrobilam Czyli zmieniajac z Mercilonu na yasmin czyli z mniejszej dwadki na wieksza rozregulowalam hormony i najpierw dostalam plamienia a potem jak pani dr kazala mi odstawic - krwawienia Do tego dostalam cyclonamine zeby za bardzo sie nie "wykrwawic" A trwalo to w sumie 2 tyg!!! dziewczyny nie robcie tego !!!
Stary 2008-01-10, 14:26   #1223
Alborada1983
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monia5551 Pokaż wiadomość
Oj powiem Ci kochana że też żałuje, przytyłam, chodziłam wciąż nerwowa i wógóle nie czułam się z tym najlepiej. Niestety plusów brania tabletek jest trochę więcej niż minusów, mówie niestety, bo nie wiem czy do nich wrócić. W końcu prezerwatywy to 95% pewności, tylko szkoda że nie zawsze nosimy je przy sobie
A widzisz ja sie teraz znacznie lepij czuje Libido wzroslo i to jak!!! nie mam tych stanow depresyjnych ktore zmusily mnie do leczenia sie u psychologa A wszystko przez hormony Ja bardzo sie cieszylam z tak pewnego zabezpieczenia ale widze teraz ze skutki uboczne naprawde utrudnily mi zycie Najgorsza byla depresja z samobojczymi myslami wlacznie Zadziwiajace jest to ze kiedy odstawila tabsy wszystko wrocillo do normy i to w mpierszym miesiacu po odstawieniu! Minusy- przetluszczanie sie wlosow Okropnie! ale tylko przez pierwsze 4 tyg Teraz jest ok

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-10, 14:28   #1224
Alborada1983
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ingene Pokaż wiadomość
A co z tyciem po odstawieniu? Czy któraś miała taki problem. Brałam microgynon
Kurzcze ja przy braniu yasmin wazylam 50 kg przy wzroscie 156 a jak odstawial to mam napady wilczego głodu niestety waze tearz 55
Stary 2008-01-12, 11:43   #1225
dragonfly123
Raczkowanie

hej dziewczyny, ja rózwnież zdecydowałam przestać brać tabletki, (biorę yasminelle). w środę zjadłam ostatnią tabletkę z blistra, zawsze dostawałam krwawienie w niedzielę (jutro..). mam lekkiego stresa, bo ok 2 tyg temu mialam opóźnienie w zarzyciu tabletki aż 6 godzin.. wiem że jak się nie przekroczy 12 to nic sie nie dzieje, no ale ja schizę lekką mam;] więc czekam na te krwawienie.. bo to oznacza że nie jest się w ciązy tak?

no i jak to jest.. teraz dostane tego krwawienia z odstawienia (miejmy nadzieje :P ) a potem... czekam na normalną miesiączkę?
dragonfly123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-12, 11:59   #1226
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
Napisane przez dragonfly123 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, ja rózwnież zdecydowałam przestać brać tabletki, (biorę yasminelle). w środę zjadłam ostatnią tabletkę z blistra, zawsze dostawałam krwawienie w niedzielę (jutro..). mam lekkiego stresa, bo ok 2 tyg temu mialam opóźnienie w zarzyciu tabletki aż 6 godzin.. wiem że jak się nie przekroczy 12 to nic sie nie dzieje, no ale ja schizę lekką mam;] więc czekam na te krwawienie.. bo to oznacza że nie jest się w ciązy tak?

no i jak to jest.. teraz dostane tego krwawienia z odstawienia (miejmy nadzieje :P ) a potem... czekam na normalną miesiączkę?
Takim opóźnieniem nie powinnaś się przejmować, za kilka dni dostaniesz normalne krwawienie jak po zakończeniu listka a następna miesiączka będzie już taką naturalną

BTW. Ja dziś dostałam kolejną naturalną miesiączkę. W środę pójdę do lekarza po skierowanie na badania hormonalne i jeśli wszystko będzie ok to przy następnej miesiączce wracam do tabletek.ale wydaje mi się że wszystko z moimi hormonami jest dobrze bo naturalne miesiączki dostaję co 29-31 dni więc rozbieżność jest niewielka
Stary 2008-01-12, 13:38   #1227
lure88
Przyczajenie

Witam,jestem tutaj pierwszy raz,zaczełam brac tabletki od nowa bo miałam przerwę miesięczną i tutaj pojawia sie pytanie czy moge sie kochac z moim chlopakiem bez zabezpieczen odrazu czy potrzebny jest ten miesiac kiedy biore tabletki i kocham się z prezerwatywą.

Z góry dziękuję za odpowiedz.
lure88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-12, 14:18   #1228
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
Napisane przez lure88 Pokaż wiadomość
Witam,jestem tutaj pierwszy raz,zaczełam brac tabletki od nowa bo miałam przerwę miesięczną i tutaj pojawia sie pytanie czy moge sie kochac z moim chlopakiem bez zabezpieczen odrazu czy potrzebny jest ten miesiac kiedy biore tabletki i kocham się z prezerwatywą.

Z góry dziękuję za odpowiedz.
Wystarczy, że przeczytasz ulotkę dołączoną do opakowania i będziesz wiedziała
Stary 2008-01-12, 14:28   #1229
lure88
Przyczajenie

nie mam ulotki :-( była bym wdzięczna za odpowiedz.
lure88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-12, 14:34   #1230
alkaxy
biegam dla Zabawy

Widzę, że znacie się na rzeczy więc moze i mi pomożecie. Biorę Regulon od pół roku, ze względów antykoncepcyjnych, ale też na poprawienie cery. Teraz juz mi nie bedzie potrzebna antykoncepcja, więc chętnie bym je odstawiła.

Boję się jednak o cerę, bo przyznam, że ładniej wygląda. Czytam, że niektóre z was przed odstawiniem przeszły na lżejsze, zeby uniknąc szoku dla orgzanimzu. CZy to faktycznie dobry pomysł , jakie tabletki są lżejsze od regulonu?
(regulon ma skład: 0.03 mg etinylestradiolu oraz 0.15 dezogestrelu.)
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości