|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III
Cytat:
tak nas wciągnęło. Okazało się, że faktycznie Daenerys jest okrutnie do mnie podobna, ale głównie ze względu na figurę (obie z tą aktorka mamy ten sam wzrost propozycje i wagę wtedy - bo Teraz mam 10 kg więcej ) i z twarzy podobno Układ też i blond włosy, zdarza się nawet, że w pubach obcy ludzie do mnie podchodzą i mówią, czy znam Daenerys z Gry o Tron bo taka podobna jestem :O nie ukrywam, że to moja miłość do Got napedzilo bo mi było miło plus daenerys faktycznie jest piękna i przede wszystkim dobra osoba. Wtedy szedł drugi sezon na bieżąco i go obejrzałam. Skończył się i w przerwie przed trzecim sezonem przeczytałam jednym tchem wszystkie książki. Potrafiłam je czytać do 4 nad ranem. Cała seria wywiera na mnie gigant emocje, a ten sezon serialu tym bardziej, bo wychodzi ponad książki. Daj szansę bo warto fakt książka jest lepsza, bardziej głęboka, choćby wątek Cersei, w serialu jest zła i amen, a w książce można ją trochę zrozumieć...Oj ale się rozpisałam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3872 |
|
Wtajemniczenie
|
Też oglądamy z mężem GoT, nie czytałam jeszcze książki, boje się że bym się pogubiła w tych wszystkich wątkach i rodach
Ale serial genialny, szkoda, że dziś znowu finał i czekanie na kolejny sezon Ale na pocieszenie na jesień Wikingowie Znacie cos jeszcze w takich klimatach godnego polecenia? Przerobiliśmy już Borgiów i jesteśmy na końcówce Rzymu
|
|
|
|
#3873 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję wszystkim za miłe powitanie
![]() Cytat:
![]() Daj znać czy przyszła franca ![]() Cytat:
Trzymam kciuki ![]() Cytat:
może zmienię żeby się nie mylić później będę czytać i się zastanawiać kiedy to napisałam ![]() Grill ![]() Cytat:
Cytat:
Ale Wy pędzicie z tymi postami
|
|||||
|
|
|
#3874 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
brzuch pobolewa od kilku dni, mniej mnie bolały teraz piersi, a dzisiaj jak sprawdzałam szyjkę to mam mega wysoko, a w zeszłym cyklu przed okresem była niżej. Ale u mnie to żaden wyznacznik, bo nie robię tego regularnie.
|
|
|
#3875 |
|
Zakorzenienie
|
Też kocham GoT. 💖😍💖😍
Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3876 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3877 |
|
Zadomowienie
|
Haha, no właśnie
ale nie sądzę, bym miała tyle szczęścia. Podejrzewam, że może mi się spóźnić, bo dziwny ten cykl był ogólem. Wróciłam do domu właśnie, gotujemy obiad na jutro do pracy i siadamy do GoT. Mój miał kupić lody, a kupił chipsy smuteczek.
|
|
#3878 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam w zamrażalce, mogę się podzielić :P A ja po pracy na szczęście. Jeszcze tylko 95 dni i obym nie musiała tu nigdy wracać!
|
#3879 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ooo, z chęcia bym lody zjadła, lubię tak w domu przed tv usiąść i pomalutku sobie jeść..
|
|
|
#3880 |
|
Zakorzenienie
|
UPS pomyłka
Żona 2013 Mama 2015 Mama 2016 Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2016-06-27 o 19:54 |
|
|
|
#3881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak fajnie to usłyszeć spodziewając się drugiego dziecka, myślałam, że już tego nie usłyszę Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3882 |
|
Rozeznanie
|
Problem z urlopem. Nie ma pracowników i próbuje managerka wywrzeć na mnie presje, wymyślając do tego najgłupsze sposoby, a ja się uważam, za dobrego pracownika, który jest na każde zawołanie, więc nie pozwolę sobie na takie traktowanie. Urlop za 2 tyg. opłacony z góry, także nie ma możliwości żebym się przejmowała czy mi da łaskawie wolną sobotę i niedziele czy nie. Po prostu nie podpiszę nowej umowy i już. Tak jest z niepoważnym pracodawcą, aaaa do tego tak bardzo tęsknię za szkołą...
Wizyta u endokrynologa nawet udana. Mówiłam jej o dzisiejszym niepowodzeniu i życzyła szczęścia w kolejnym cyklu Sympatyczna bardzo kobitka Oczywiście guzy nie zniknęły, ale postanowiła, że będziemy je jeszcze obserwować. Ze względu na ciążowe plany, kolejna wizyta już za 3 miesiące, bo mówi, że musi mnie kontrolować, a w razie wcześniejszej ciąży, mam po prostu przyjść i mnie przyjmie bez wcześniejszego rejestrowania![]() Też mieliśmy swojego czasu z mężem fazę na Got. Wciągające strasznie, nie da się zaprzeczyć. |
|
|
|
#3883 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
stałam się kibicem, musze przekonać TŻta do meczu
|
|
|
|
|
#3884 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja dziś mam okropny ból głowy i wydęło mnie, jak balon wyglądam... Cytat:
![]() Łykasz jakieś leki? Pewnie będę zadawać trochę pytań, ale jeszcze Was i Waszych historii nie znam, trochę staram się nadrobić starsze posty, ale nie wszystko idzie wyłapać.
Edytowane przez Agg_s Czas edycji: 2016-06-27 o 20:22 |
||
|
|
|
#3885 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do leków to jestem na euthyroxie, ale TSH mam dobre, więc nic my w dawkowaniu nie zmieniały, wszystko w sumie po staremu
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3886 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jaki region?
|
|
|
|
|
#3887 |
|
Rozeznanie
|
Riwiera Makarska
Bardzo żałuję, że ten wyjazd nie wypadnie na owu albo czas po... warunki na zajście w ciąże by były idealne, a tak to... dalej będę szukać szczęścia
|
|
|
|
#3888 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3889 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Skojarzyłam z pracą w stresujących warunkach... Rok temu wiedziałam tylko, że może być u mnie problem z zajściem w ciążę i że trochę to potrwa, więc ciążę uważałam i nadal uważam za cud. W pracy miałam jedną dziewczynę, która od samego początku ciąży cisnęła jak nienormalna. Nadgodziny, trudni klienci... Pracę samą w sobie mamy stresującą. Wyobraźcie sobie, że dziewczyna potrafiła przyjść do pracy bardzo wcześnie - między 6 a 7, przeczekać (przerzygać...) mdłości w toalecie, a potem siedzieć 12 godzin przed komputerem w jednej pozycji... Po kilka dni pod rząd, tygodniami... W 6 miesiącu szła w końcu na zwolnienie, więc żeby po sobie "posprzątać" sama (nikogo nie było już w biurze) przeniosła z 10 segregatorów w pokoju do pokoju, jakby nie mogła o to poprosić kogokolwiek innego. Byłam na nią szczerze mówiąc wściekła, jak można tak nie szanować ciąży i narażać życie swojego dziecka?! Przecież efekty takiej głupoty mogą wyjść dopiero w wieku szkolnym dziecka... Żeby było jasne - nie uważam, że kobieta w ciąży ma tylko leżeć i pachnieć oraz wyręczać się wszystkimi dookoła. Nie. Pracujmy, bądźmy aktywne, ale przede wszystkim o siebie dbajmy. To w końcu wyjątkowy stan. Wymiotowanie w firmowej toalecie dzień w dzień, a potem siedzenie przed komputerem do wieczora to nie jest dbanie o siebie. I co najlepsze, nikt, absolutnie nikt nie docenił tego, co ta dziewczyna robiła. Nawet kiero ostatnio powiedziała, że dziwi się facetowi tej dziewczyny, że pozwalał jej się tak zarzynać w ciąży. Ehh... Okrutnie mnie to bulwersuje. Cytat:
![]() Cytat:
Jestem przekonana, że tak czy inaczej doskonale dacie sobie radę!
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3890 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewuchy!
U mnie pochmurny poranek, brrrr Oglądaliśmy wczoraj mecz, brawo Islandia! |
|
|
|
#3891 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie też pochmurno, ale przynajmniej chłodno. My wczoraj zamiast meczu oglądaliśmy właśnie Grę o Tron. Taki epicki odcinek był, serio super )
|
|
|
#3892 |
|
Rozeznanie
|
Pochmurno i u mnie... w dobry nastrój to nie wprowadza, choć w porównaniu z wczoraj to mam humor świetny
Mam dziś smaka na fast fooda:P skoro i tak nie jestem w ciąży to sobie pozwolę, a co:P Aaaaa czy któraś zna jakiś niezawodny sposób na pożegnanie się ze słodyczami? Nie umie, nie potrafię, no nie da się! Nie pale, nie piję, kawy nigdy się nie nauczyłam pić, nawet cappuccino w proszku sobie darowałam, ale ze słodyczami to wygrać nie potrafię... :P
|
|
|
|
#3893 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny! Robie drugi dzień testy owlulacyjne. Wczoraj pojawił się cień drugiej krechy, a dzisiaj już jest widoczna ale nadal trochę słabszego koloru
czyli mam rozumieć, że poziom LH sobie powoli wzrasta?Cytat:
ja pijałam kiedyś wodę z octem jabłkowym i trochę pomagała. Teraz mam wakacyjne postanowienie: popracować nad formą Obiecałam sobie, że codziennie zmuszę się do jakiejkolwiek aktywności, nawet jeśli miałby to być tylko spacer. Na razie idzie mi całkiem znośnie: w niedziele był basen, wczoraj bieganie |
|
|
|
|
#3894 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo lubię biegać, ale właśnie...trzeba po prostu chcieć się ruszyć:P Ja mam takie okresy - albo ćwiczę intensywnie albo nie robię nic. Jakoś nie mogę wpaść w systematyczność
|
|
|
|
#3895 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki.... MAMY II KRESECZKI
Jestem w takim szoku, że chyba to jeszcze do mnie nie dotarło! Rok starań, laparoskopia, Hashimoto, PCOS, morfologia plemników 4% i udało się ![]() Wyniki bety będą o 13tej (poleciałam od razu, a co ) ale Wam napisze dopiero wieczorem bo idę do pracy
|
|
#3896 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3897 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymam kciuki za bete
|
|
|
|
|
#3898 |
|
Rozeznanie
|
aaaaa GRATULACJE!!!
Edytowane przez Niezlomna_89 Czas edycji: 2016-06-28 o 09:45 |
|
|
|
#3899 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czekamy na betę, ale to na pewno tylko formalność gratuluję!!!
|
|
|
|
|
#3900 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Słodycze to tak średnio mi wchodza, musi mnie na prawde najść. Ale za to z TŻtem uwielbiamy czipsy Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:14.

tak nas wciągnęło. Okazało się, że faktycznie Daenerys jest okrutnie do mnie podobna, ale głównie ze względu na figurę (obie z tą aktorka mamy ten sam wzrost propozycje i wagę wtedy - bo Teraz mam 10 kg więcej
) i z twarzy podobno Układ też i blond włosy, zdarza się nawet, że w pubach obcy ludzie do mnie podchodzą i mówią, czy znam Daenerys z Gry o Tron bo taka podobna jestem :O nie ukrywam, że to moja miłość do Got napedzilo bo mi było miło plus daenerys faktycznie jest piękna i przede wszystkim dobra osoba. Wtedy szedł drugi sezon na bieżąco i go obejrzałam. Skończył się i w przerwie przed trzecim sezonem przeczytałam jednym tchem wszystkie książki. Potrafiłam je czytać do 4 nad ranem. Cała seria wywiera na mnie gigant emocje, a ten sezon serialu tym bardziej, bo wychodzi ponad książki. Daj szansę bo warto
fakt książka jest lepsza, bardziej głęboka, choćby wątek Cersei, w serialu jest zła i amen, a w książce można ją trochę zrozumieć...
Ale serial genialny, szkoda, że dziś znowu finał i czekanie na kolejny sezon 

Jak fajnie to usłyszeć spodziewając się drugiego dziecka, myślałam, że już tego nie usłyszę 
i wydęło mnie, jak balon wyglądam... 
czyli mam rozumieć, że poziom LH sobie powoli wzrasta?