|
|
#4861 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7
Cytat:
|
|
|
|
|
#4862 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Śliweczka no nie wiem czemu mogą położna taka przeciwna temu przemywaniu mlekiem, acz jak na razie wszystkie jej rady mi się sprawdzają więc ja tam jej słucham
Cytat:
Cytat:
a trzecie to być chciała chłopca czy dziewczynkę? [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;62306546]Madzia kciuki za operację!!! wszystko będzie dobrze!My w domu. Jak zobaczyłam Zosie to się poplakalam i tym jar wystraszyłam. Przyszła do mnie z bukietem róż, dała mi buzi i się przytulila a ja płakałam Hania jest zachwycona. Glaszcze ją po buzi, łapie za rączki, woła HajA! Tylko jest trochę wystraszona jak Hania zaplacze, tuli ją i nie wie chyba jak jej pomóc. A Hanna ciągle przy cycku. Ale dobrze bo mam twarde jak skała jeszcze. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Super że Zosia tak zareagowała. I pięknie że strony TŻ, że róże Zosi załatwił Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4863 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
|
|
#4864 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez Paulinagm Czas edycji: 2016-06-27 o 22:44 |
|
|
|
|
#4865 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj Maja cały dzień byla na cycu. Brodawki mnie juz bola. Na noc dostala tylko mm bo bardzo mi się rozzalila
. Również odciagnelam trochę na pierwsze nocne karmienie. Malutka juz spi ja tez ide. Padam... Dobranoc
|
#4866 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;62318796]Fakt o tej pozycji spod pachy też słyszałam, ale za olere nie umiem tak karmić...
[/QUOTE]1467060191197.jpg Ja co jakiś czas tak karmię. Połowa sukcesu jak sobie dobrze poduszkę podłożysz pod dziecko. Reszta sama idzie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4868 | |||
|
Ania
|
Cytat:
ale ładnie wygląda![]() Cytat:
Ja masuje i bardzo jej teraz ropieją.. mam nadzieję, że to oznaka odtykania.. [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;62306546]Madzia kciuki za operację!!! wszystko będzie dobrze!My w domu. Jak zobaczyłam Zosie to się poplakalam i tym jar wystraszyłam. Przyszła do mnie z bukietem róż, dała mi buzi i się przytulila a ja płakałam Hania jest zachwycona. Glaszcze ją po buzi, łapie za rączki, woła HajA! Tylko jest trochę wystraszona jak Hania zaplacze, tuli ją i nie wie chyba jak jej pomóc. A Hanna ciągle przy cycku. Ale dobrze bo mam twarde jak skała jeszcze. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Super, że już w domu! Nie. ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Cytat:
![]() Jak dla mnie może być niedługo! bardzo chętnie się spotkam!!Byłam u lekarza. Pojechałam tam i zapytałam, czy mnie przyjmie lekarz- głupia położna nie chciała go nawet spytać, bo ona nie ma miejsc.. dopiero jak się mąż odezwał(Hania została z moją mamą) to łaskawie poszła. Przyjął mnie na koniec bez problemu, ale tylko trzy pacjentki zostały więc spoko. Zbadał mnie(kiepsko się z tym czułam, wiedząc, że leci ze mnie..), jest mały krwiak w okolicach blizny w środku, ale nie on powoduje krwawienia. Na jego gust to może być już okres, bo wszystko jest tam ok. Dał mi leki, które spowodują zmniejszenie krwawienia- i tu są schody..mam brać przez trzy dni, i przez trzy dni nie mogę dawać Hani mojego mleka ..Będę ściągać i wylewać, serce mi pęknie
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|||
|
|
|
#4869 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;62318796]Fakt o tej pozycji spod pachy też słyszałam, ale za olere nie umiem tak karmić...
[/QUOTE]Ja przy pierwszym nie umiałam a teraz jakoś samo poszlo. Siadam na sofie , synka ukladam jakby dookoła mojego biodra i czasami podtrzymuje mu główkę żeby zaciągnął. Naprawdę polecam na wszelkie zastoje i bolące piersi Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- HAneczka Byłaś skonsultować te krwawienie? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4870 |
|
Rozeznanie
|
Haneczka, dobrze ze bylas u lekarza. A co do mleka, no niestety jakos przebolejesz wylewanie, ale podtrzymasz laktacje
Ty tez musisz byc zdrowa dla Hani ![]() U mnie nic sie nie dzieje. Pierwsza dawka zelu nic nie zmienila, teraz byla druga, polozna kazala isc spac bo raczej nic sie nie wydarzy. No coz :/
|
#4871 |
|
Zakorzenienie
|
Wybił mój TP
![]() A tymczasem Zuzia właśnie skończyła 3 tygodnie : |
|
|
|
#4872 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie z nocnego karmienia
|
|
|
|
#4873 | |
|
Zakorzenienie
|
U mnie to samo
![]() Cytat:
A ci do mleka, to tylko trzy dni, Twoje zdrowie jest ważne, pamiętaj! ![]() Witamy się i my z karmienia... Ciężko było wczoraj z zaśnięciem Nie wiem czy to kolka już czy jakiś skok rozwojowy... Marysia była bardzo nerwowa i jakby jej coś dolegało, suszarka pomogła trochę...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4874 |
|
Rozeznanie
|
Jak wy macie czas na pisanie dzisiaj pierwsza nic która przespałam z przerwami co 3 godziny prawie jestem mega szczęśliwa wiec mam nadzieje ze będę juz nabierzaco narazie to męczą mnie te odwiedziny codziennie ktoś masakra jakas w piątek wybieramy sie na sesje zdjęciowa szkoda ze do tego czasu nie odpadnie pępek
![]() No i mecze sie z alergia a nic nie mogę wziasc :/;/
|
#4876 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:20 ---------- Poprzedni post napisano o 06:16 ---------- Cytat:
Byłam w tamtym roku tydzień we Wrocławiu na szkoleniu i się zakochałam ---------- Dopisano o 06:22 ---------- Poprzedni post napisano o 06:20 ---------- U nas tak samo Ale ja się cieszę, bo w porównaniu z Bartkiem to i tak mam super- on o cyca się dopominal co godzinę-poltorej ![]() ---------- Dopisano o 06:26 ---------- Poprzedni post napisano o 06:22 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:36 ---------- Poprzedni post napisano o 06:26 ---------- Cytat:
Głupia ta położna ![]() Oby te tabletki szybko zadziałały! A mleka szkoda ale jeśli trzeba to nie Twoja wina ![]() Taka utrata krwi jest niebezpieczna |
||||
|
|
|
#4877 |
|
Zakorzenienie
|
My właśnie wstajemy, nawet się wyspalam
![]() Wysłane z mojego EM63 przy użyciu Tapatalka
|
#4878 |
|
Zakorzenienie
|
Haneczka lekarz na pewno wiie co robi!-mleczka szkoda ale z,drugiej strony to tylko 3dni potem Hania już będzie mogła jeść Twoje mleczko
![]() Miszkaa brawo za przyrost wagi u Kubusia. Ja nie wiem ile Hania przybrała, lekarza pediatre mamy w Łodzi tutaj zamieszanie bo ja w szpitalu od lipca mała i tz bedzie miała pakiet Medicover to nawet tutaj w Lublinie pojadę z nią do pediatry bo i tak lada chwila przyjdzie czas na szczepienia. Ile tygodni po pierwszym szczepieniu trzrba zrobić kolejne?Dziewczyny ja Was naprawdę podziwiam, że chcę/chciało Wam się przyjmować gości tuż po szpitalu. U nas bylli tylko Tz rodzice i moi i siostra na pół dnia przyjechała po mame. Jeśli znajomi dzwonili z gratulacjami to zapraszalam w połowie lipca pierwszy miesiąc miał być tylko dla Nas. Tz dużo pracuje więc weekendy tylko we dwoje z malenstwem chcielismy spędzać plus spokojne spacery we troje i pies może to egoistyczne, ale na ogladanie dziecka przyjdzie jeszcze czas![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4879 |
|
Rozeznanie
|
Witam z rana. Ja glupia jestem, bo podpasek nie nosilam, a chyba mi wody odchodza. Stalam w lazience i mi cos cieklo. Na poczatku to byl ten zel z nocy, a potem co chwila cos cieklo to ja na toalete siadalam. Majty mokre, nogi mokre, dopiero potem wpadlam na pomysl zeby zalozyc podklad. Poloznej mowilam, ona sprawdza podklad a tu sucho :/ mowilam jej ze w sumie dopuero teraz o nim pomyslalam. Nic trzeba czekac moze jednak to wody byly. Bo raczej siuski to nie.
|
#4880 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4881 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
powodzenia Justyna!! ![]() obys dzis juz tuliła Synka
|
||
|
|
|
#4882 |
|
Zakorzenienie
|
Justynko Powodzenia!!i oby to byl Twój/wasz dzień
![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- U nas od ciezka noc Maja nie chciala w ogóle spać. Cyc i wiercenie się i tak to samego rana. Mam nadzieje że w ciągu dnia przespi te stracone godziny. ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Zauważyłam ze po drugiej stronie szyi tez ma takie krosty:/ w piątek idziemy do lekarza. Moze do tego czasu zejdzie m
|
#4883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4884 |
|
Zakorzenienie
|
Cycamy sie i moze uda mi się wystawic Mala na balkon.
|
#4885 |
|
Rozeznanie
|
Madzia Tobie rowniez powodzenia
trzymam kciuki ![]() Dziekuje dziewczyny ![]() Teraz nie jrstem pewna czy to byly wody, odkad zalozylam podklad nic nie cueknie :/ Teraz jestem pod ktg, potem kolejny zel i przebijanie pecherza z wodami, lekarz nawet nie zajrzal czy cos na dole ruszylo. Stwierxzil ze skoro boli nie ma, tzn nic sie nie ruszylo. Wiec chyba duuuupa. Moje cialo i dziecko nie chca wspopracowac nic a nic. Sorrki bede Was tak meczyc caly dzien
|
#4886 |
|
Wtajemniczenie
|
Justyna. Trzymam kciuki za rozwoj akcji
Wysłane z mojego SM-G350 przy użyciu Tapatalka
|
#4887 |
|
Raczkowanie
|
Justynian gratuluję coś z pewnością się rusza. Mi jak wody poleciały, to od razy kazała wkladkę pokazac. Śmialam się, że to woda z arbuza, bo taki kolor miało. Powodzenia trzymam kciukasy!
Ja podejmuję dziś pierwsza próbę spaceru, naturalnie bez tzta ale ze starszakiem. strategie z wozkiem opracowalam i czekam aż się dziecię obudzi. Starszak pięknie się zachowuje! w szpitalu pierwsze słowa: to on jest taki mały?? he he był w ogóle taki zmieszany na widok brata jakby zawstydzony czy wzruszony, pieknie wyszło... a jak przyjechalam ze szpitala to mial dla mnie różę i laurkę z obrazkami dla mnie i brata. TEraz stale podchodzi do niego głaszcze po glówce całuje i mówi ze jest ładny i ze mu sie podoba. po trudnym momencie podszedl do mnie i mówi:nie jest źle mama myślałem, że będzie gorzej... rozczula mnie i jedno i drugie. wczoraj była połozna, wszystko jest ok ma leciutka żółtaczkę. no i wczoraj odpadł pępuszek akurat jak była połozna pokazalam, ze na włosku wisi. i ukreciła i spokój. miaalm tez wizyte z centrali- teściowa przyszła. Temat przewodni spotkania:kiedy tz bedzie robil remont u niej wrrrr wiecie co przyniosła w prezencie?? NIC cała ona.
|
#4888 |
|
Wtajemniczenie
|
Pikpik. Super starszy sie zachowuje
a tesciowa brak slow.Wysłane z mojego SM-G350 przy użyciu Tapatalka
|
#4889 |
|
Zakorzenienie
|
Pikpik olac tesciowa! Nie mysl o niej!
Ciesz sie Maleństwem ![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Ja probuje uspic Maje i jest ciężko ale może się uda i na balkon pójdzie. ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Mam gary do mycia, pranie zlozyc i wyprasowac. Kiedy ja to mam zrobić pytam.... ,
|
#4890 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Mamusie
Justynko trzymam mocne kciuki za rozwój akcji PikPik wzruszajace jak Starszak odbiera Benia Dzieci są madrzejsze niz nam się dorosłym wydaje Tesciową olej.My mieousmy kiepską noc bo moje dziecko ma problem z puszczaniem bąków a co za tym idzie z kupą też... Pręży się biedulka i macha nóżkami i rączkami podalismy jej juz pierwszą dawkę Floractinu i mam nadzieję, że cos pomoże.Była dzisiaj u nas położna. Marcelinka przybrała od wyjścia ze szpitala 20gram... W piatek polożna przyjedzie ją zwazyć znów bo to moze być błąd pomiarowy. Albo ta kupa co w niej siedzi Ale poza tym ok, bioderko kazala skpntrolować, stópki mówiła, że już się same korygują.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:11.

wszystko będzie dobrze!

. Również odciagnelam trochę na pierwsze nocne karmienie. Malutka juz spi ja tez ide. Padam... Dobranoc

a tesciowa brak slow.
Tesciową olej.
podalismy jej juz pierwszą dawkę Floractinu i mam nadzieję, że cos pomoże.