|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
My tez karmimy.
Wczoraj wieczorem w moje dziecko wstapil rogaty wlochaty pieron. Chyba kolejny skok rozwojowy, bo bylo upiornie. Po 6h stawania na rzesach padlam spac. Ona jeszcze pol godziny marudzenia, lezac kolo mnie i tez padla. U meza na rekach wyla jeszcze gorzej. Pierwsze nocne karmienie bylo niespokojne ale teraz jest(tfu tfu zeby nie zapeszyc) cacy |
|
|
|
#2582 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wlasnie wzielam malego na spiocha bo przeciekam :p |
|
|
|
|
#2583 |
|
Zakorzenienie
|
Tez karmie a przed chwilą była akcja kupa gigant aż po pachy
![]() Jak piszecie ze karmicie na spiocha to znaczy ze spicie z maluchem w jednym łóżku? |
|
|
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
Druga noc z rzędu kiedy mała śpi strasznie niespokojnie, a ja prawie wcale. .nie wiem co jest, całą noc zachowuje się jakby się już wybudzała, rzuca się, zaczyna płakać
może coś żołądkowego, tak mi przychodzi do głowy po wczorajszej akcji rzygowej. Fab, my śpimy z Niną. Kładę ją w łóżeczku wieczorem ale później juz po karmieniach zostaje z nami. Ja bym ją odkladala, ale tż chce się do niej tulic ![]() Lambada, który mamusiowy biustonosz z gorsenii masz i chwalisz?
Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-06-28 o 06:20 |
|
|
|
#2585 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas nie ma spania od 3:00. Co pół godziny pobudka ;(
Laski nie wspominajcie o GOT bo mnie dopiero czeka 😀😀😀 |
|
|
|
#2586 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czy przypadkiem nie M też pełni teraz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2588 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gdzie na camping jedziecie? Pod namiot? Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2589 |
|
Zakorzenienie
|
Manu ja witaminy daje rano a mimo to w nocy masakra. W dzień jest grzeczny je bawi się i spi a w nocy takie jaja
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2590 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też było nocne żarcie przed 1 i o 4, ale jakoś wyjątkowo siedzieliśmy jak dwa zombiaki, zwłaszcza o 4, bo mąż już był przybity perspektywą budzika o 5...
Ostatnio mi kociak usypia jak go przytulę na wysokości piersi i dam smoczek do ssania, bo próbuje się dobierać. |
|
|
|
#2591 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też podaje z rana. W ogóle ciężkie ostatnio mamy wieczory placzliwe i marudne no i noce są słabe. Mam nadzieję że to kwestia skoku 7-9 tydzień Bo Wczoraj skończyła 8 więc dobijalybysmy do końca. ..
|
|
#2592 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() http://gorsenia.pl/Img.ashx?Id=4395 |
|
|
|
|
#2593 |
|
Zakorzenienie
|
Wspolczuję Wam niektorym nocy... U mnie odziwo fajna. Jedzonko i od razu spanie. Co dwie godz ale juz sie przyzwyczaiłam ze tak ma byc. Odkładany do łóżeczka nie wybudzał sie ale to w jaki sposob obudził mnie o 7 to do tej pory nie moge wyjsc z podziwu. Otóż z delikatnym pokwękiwaniem i uśmiechami do karuzeli na przemian
![]() zwykle przy budzeniu sie jest płacz daaaj jeeeeeść
|
|
|
|
#2594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2595 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Oddajcie mi moje dzieckoooo. Kto mi popsul Gadzine????????
|
|
|
|
#2596 |
|
Zakorzenienie
|
Życie, życie ją dopadło i zeżarło!
Moja też wczoraj nie tolerowala tatusia
Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-06-28 o 09:38 |
|
|
|
#2597 | |
|
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
![]() Bede o nia walczyc! Nie oddam tak latwo!!! |
|
|
|
|
#2598 |
|
Zakorzenienie
|
jak mi ktoś powie, że jak dziecko chwilę popłacze to mu nic nie będzie to patelnią w łeb zasunę!
zasnął na rękach, odłożyłam do leżaczka, łypnął okiem, myślałam że zaśnie i poleciałam pod prysznic. w 3 minuty była taka histeria, że dopiero pełne 5S Karpa pomogło! Przysięgam, przy zakładaniu wenflonu i pobieraniu krwi uspokoił się szybciej!wtula się teraz ta glizdka i jeszcze pochlipuje...ja nie wiem, czy on ma traumę z zabiegu, kiedy musiałam już zostać przed blokiem operacyjnym a on może biedny ryczał beze mnie zanim go uśpili? |
|
|
|
#2599 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieje ze Kociak zapomni za chwile Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2600 |
|
Zadomowienie
|
Nie namiot. Mamy camper vana takze jedziemy na klify. Poki jest lato i temperatury znosne.Maly o 6 domagal sie zmiany pieluchy. Ok, zmienione. Pojedzone. Spanie. Ja zasnelam jak zabita, wlasnie sie obudzilam a tz do mnie ze on wzial malego o 7 bo traktorzyl i i tak nie mogl spac. Eh te facety, taki slaby sen...:p |
|
|
|
#2601 | |
|
Zadomowienie
|
Kobietki a u mojej Zuzi jakaś masakra z kupą, wczoraj zrobiła takiego twardego klocka, że biedna aż się spociła żeby go wystękać. Pierwszy raz się tak zdarzyło, zawsze była luźna musztardówka, a tą to mogłabym okno wybić
![]() Zastanawiam się co mogę jej podać żeby tą kupę rozluźnić? Bączki lecą regularnie. ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
|
|
|
#2602 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj przy babce szło mi wiązanie pięknie a dzisiaj dupa. Juz 2 razy próbowałam i poleglam ;(((
|
|
|
#2603 |
|
Zakorzenienie
|
Martunia na spokojnie. Kolejny raz sie uda.
Ja wlasnie ogladam filmiki w necieni czekam na moja chuste. Zastanawiam sie czy nie pożyczyć lalki od jakiegos dziecka zeby pocwiczyc na niej. Chusta przyjdzie jutro. Znalazlam grupe chustowyh mam na fejsiebu siebie w miescie i ewentualnie bede blagac o ratunek. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Moja klusia wazy 4280 . Ostatni raz byla dzis polozna.
|
#2604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
babka wczoraj mówiła żeby zawsze kończyć wiązanie choćby miało wyjść źle a ja dzisiaj 2 razy odpuscilam bo nie byłam w stanie dokończyć...Na szczęście się udało i spi misiu ale muszę go zaraz wyciągnąć bo słabo dociagnelam i boję się że coś mu zrobię Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2605 | ||
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Ale nie, nie zostawiam samego w lozeczku. Cytat:
---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- A tak w ogole meldujemy sie po szczepieniu, wszyscy nas chwalili, ze nie przyjechalismy sie szczepic podczas upalu. Mlody byl nadzwyczaj grzeczny i naprawde dzielnie zniosl szczepienie. A teraz uwaga, Olgierd ma 8,5tygodnia, jutro konczy dwa miesiace i ma 62cm i 6,6kg!!! Czyli przez pierwszy miesiac przybral 1kg, a przez drugi 1,6kg... i naprawde na spokojnie nosi ubranka na 3-6 msc i wcale nie ma w nich zbyt duzych luzow. Pediatra powiedziala, ze wyglada jak 4-ro miesieczne dziecko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
babka wczoraj mówiła żeby zawsze kończyć wiązanie choćby miało wyjść źle a ja dzisiaj 2 razy odpuscilam bo nie byłam w stanie dokończyć...Na szczęście się udało i spi misiu ale muszę go zaraz wyciągnąć bo słabo dociagnelam i boję się że coś mu zrobię Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2607 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Uff kupa wróciła do normalności to napewno była kwestia upałów. Muszę Zuzię bardziej nawadniać jak znowu będzie tak gorąco.
|
|
|
#2608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) on też wygląda na dużo starszego. Pięknie mama karmi synka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2609 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a jeśli usypiacie dziecko i rozpłacze wam się w łóżeczku, to od razu wyciągacie i przytulacie, czy też przez jakiś czas próbujecie je uspokoić w łóżeczku - głaskając i mówiąc do nich? Bo piszecie, że jesteście przeciwko zostawianiu dziecka, żeby się wypłakało (ja też), ale właśnie zastanawia mnie jak postępujecie w przedstawionej wyżej sytuacji?
|
|
|
|
#2610 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie że chyba dostałam drugi okres w przeciągu 3 tygodni??? Może ten gin się wczoraj czegoś złego dopatrzyl i stad ta cytologia w sierpniu???? Kurde zaczynam schizowac! Ale powiedział że jestem zdrowa ???
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.

może coś żołądkowego, tak mi przychodzi do głowy po wczorajszej akcji rzygowej.

zwykle przy budzeniu sie jest płacz daaaj jeeeeeść