|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2312 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c
Cytat:
U nas Zuzia pełna życia czyta książkę 😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#2313 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2314 |
|
Zakorzenienie
|
a co czyta ?
Lola gratulujemy mój padł przed 19tą to był piękny dzień nie umęczył dziś matki
|
|
#2315 |
|
Zakorzenienie
|
Narazie spi. Zobaczymy jak dlugo i czy nie obudzi sie i nie pojdzie spac o 1 w nocy haha. Zocha za to mnie umeczyla ale no i dzieb mi się zaczął o 4:-P
|
|
#2316 | |
|
Zadomowienie
|
Marciar i co, śpi Zosia?
Lola no super, brawo! Kasi no to masz teraz czas dla siebie jak Mati śpi, relaksuje się mama ![]() My po szczepieniu, 2 wkłucia były. Kolejne za parę miesięcy dopiero marudzil po tym całym szczepieniu, daliśmy mu więc paracetamol. Dopiero zasnął, ale przewraca się z boku na bok, niespokojny bardzo. No i przed spaniem płacz, ale to u nas standard. I uwaga, mój syn waży 8,300 Joann czy Artur pobil wagowo Przemysława? ![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
O matko, o 4? Nasz rekord to 4.40, bez żadnego przesyłania w łóżku tylko od razu wstalismy, bo panicz zarządził
|
|
|
#2317 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
|
|
|
#2318 |
|
Zadomowienie
|
Ala jeszcze 3 nosi ale chyba juz niedługo 4... kupiłam karton 4 na zapas. cóż za zakup, cóż za radość:P
|
|
#2319 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zosia mam nadzieje, ze jeszcze spisz a jak tam nauka pocia z doidy???Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2320 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
alez ta Hrabina wymagająca Cytat:
ojej jak dużo karmi mamusia karmi dobrym mlekiem to i Artuś rośnie nie dziwię sie że ręcę opadają po takim noszeniu ...gdzie tam mój do Twojego 2kg lżejszy to i nosić lżej jutro już powinien sie lepiej czuć mój też niespokojny i marudził w dzień szczepienie i ten następny idę ćwiczyć relaks za godzinkę jakąś Cytat:
|
|
|
#2321 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzien zaczal sie bo do wawy lecielismy normalnie jest o tej karmienie tezCytat:
Spiiiiiii jeszcze 💜mowie wam jak mnie nogi bola tzn stopy i lydki. Masakra :-P Doidy nie chce rekami sie ogania i wszystko wylewa. Kubek z ustnikiem to samo.. No ale próbuje zmieniam sciagam probuje probuje probuje.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Agaciorek spokojnej nocy. Dzielny Arturek a jaka waga!!! Nie dziwne jak tyle karmien Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2322 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2323 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2324 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#2325 | |
|
Raczkowanie
|
Hej.
Cud się stał, moje dziecko śpi od 20 bez pobudki. Zobaczymy jak długo. Wiele złego mogłabym o jego spaniu napisać, ale ostatnio jakoś to niemile widziane więc siedzę cicho ![]() Z dobrych spraw, to udało mi się go parę razy nakarmić moim mlekiem łyżeczką. Ładnie dzióbek otwierał i połykał. Cieszę się, bo jak go czasem zostawię z mamą czy kim innym, to nie muszę się martwić, że będzie zupełnie głodny. Wiadomo, że nie wypije tyle co z piersi czy butelki, ale zawsze chociaż trochę pragnienie zaspokoi. Poza tym miałam dziś wychodne, musiałam zrobić badania krwi Nie było mnie półtorej godziny i jakoś wcale nie chciało mi się do domu wracać. Wyrodna matka, co zrobić. A jeszcze bardziej wyrodną matką się okazałam, kiedy rozmawiałam dziś z sąsiadką. Okazało się, że jest w ciąży, rodzić ma w grudniu/styczniu. Oczywiście pogratulowałam i powiedziałam, że liczę, że jednak urodzi w tym roku to Przemo będzie miał kolegę/koleżankę z tej samej klasy A później pomyślałam sobie, cholerka, kobieto, jak mi cię szkoda... Poród cię czeka, pieluchy, bóle brzuszka, kolki, darcie paszczy nie wiadomo o co, wiszenie na cycu, noszenie, lulanie... Także tego Ja coś ostatnio pisałam o drugim dziecku, nie? hehe, dobre Cytat:
Ale nie jestem pewna, bo to takie moje pomiary domowe. Jutro znów go zważę, to sprawdzę mniej więcej.Mi już chyba totalnie mózg zlasowało, bo w chwilach kryzysu, kiedy ten mój diabeł nie chce pozwolić, żeby go odłożyć, a mi ręce do ziemi już wiszą i naprawdę bolą, zaczynam się zastanawiać za jakie grzechy ja muszę takiego kloca dźwigać?! Inne mamy mają dzieciaczki dużo lżejsze i to jeszcze takie, których nie trzeba nosić non stop. No niesprawiedliwe. Lewy nadgarstek mnie tak boli, jak po jakiejś kontuzji. Kiedyś myślałam, że ból fizyczny związany z macierzyństwem kończy się na porodzie No patrzcie, niby miałam nie narzekać, a jednak tyle goryczy w tym moim poście Ale ja odczuwam aktualnie ból istnienia, więc wybaczcie
|
|
|
|
|
|
#2326 |
|
Zadomowienie
|
Joann, spojrz na to tak, jak zacznie raczkowac a potem chodzic to bedzie mial w nosie Twoje rece, to nie bedzie trwalo wiecznie
Moj tez lubi raczki i placze jak go odkladam, a klocuszek z niego tez spory. Ja juz mam taka wprawe w noszeniu, ze juz prawie tej jego wagi nie czuje ![]() Kicha z tym bolem nadgarstka, moze sprobuj nosic malego w innej pozycji? Ja tylko na plecy narzekalam, ale odkad je zaczelam wzmacniac, to nie czuje juz bolu ![]() Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2327 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Z inną pozycją kiepsko, oczywiście przez szelki. Ale może w piątek nasze życie się odmieni |
|
|
|
|
|
#2328 |
|
Zakorzenienie
|
Joann każdy sobi musi ponarzekać
Zocha się obudziła zjadła i dalej śpi. Mieliśmy oglądać grę o tron ale Niue damy rady chyba😂Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Joann tak btw ja podobnie czasem mysle :-D i tak zazdroszcze tym ktorych dzieci maja np po 5 lat same sie bawia i w ogole :-P ale wszystko ma swoj urok... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2329 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
U nas też ostatnio waciki przeciekły i miałam poplamione ubranka.
|
|
|
|
#2330 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzielna ninka super dziewczynka ! ![]() Cytat:
Ja czekam bo zostało mi chyba z 20 pampa i kupuje tez juz 4. Bo malej te 3 się bardzo odcisk aja na bioderka ach - no są za ciasne na nia juz ![]() [QUOTE=joann_;62317006]Hej. Cud się stał, moje dziecko śpi od 20 bez pobudki. Zobaczymy jak długo. Wiele złego mogłabym o jego spaniu napisać, ale ostatnio jakoś to niemile widziane więc siedzę cicho ![]() Z dobrych spraw, to udało mi się go parę razy nakarmić moim mlekiem łyżeczką. Ładnie dzióbek otwierał i połykał. Cieszę się, bo jak go czasem zostawię z mamą czy kim innym, to nie muszę się martwić, że będzie zupełnie głodny. Wiadomo, że nie wypije tyle co z piersi czy butelki, ale zawsze chociaż trochę pragnienie zaspokoi. Poza tym miałam dziś wychodne, musiałam zrobić badania krwi Nie było mnie półtorej godziny i jakoś wcale nie chciało mi się do domu wracać. Wyrodna matka, co zrobić. A jeszcze bardziej wyrodną matką się okazałam, kiedy rozmawiałam dziś z sąsiadką. Okazało się, że jest w ciąży, rodzić ma w grudniu/styczniu. Oczywiście pogratulowałam i powiedziałam, że liczę, że jednak urodzi w tym roku to Przemo będzie miał kolegę/koleżankę z tej samej klasy A później pomyślałam sobie, cholerka, kobieto, jak mi cię szkoda... Poród cię czeka, pieluchy, bóle brzuszka, kolki, darcie paszczy nie wiadomo o co, wiszenie na cycu, noszenie, lulanie... Także tego Ja coś ostatnio pisałam o drugim dziecku, nie? hehe, dobre Raczej tak Ale nie jestem pewna, bo to takie moje pomiary domowe. Jutro znów go zważę, to sprawdzę mniej więcej.Mi już chyba totalnie mózg zlasowało, bo w chwilach kryzysu, kiedy ten mój diabeł nie chce pozwolić, żeby go odłożyć, a mi ręce do ziemi już wiszą i naprawdę bolą, zaczynam się zastanawiać za jakie grzechy ja muszę takiego kloca dźwigać?! Inne mamy mają dzieciaczki dużo lżejsze i to jeszcze takie, których nie trzeba nosić non stop. No niesprawiedliwe. Lewy nadgarstek mnie tak boli, jak po jakiejś kontuzji. Kiedyś myślałam, że ból fizyczny związany z macierzyństwem kończy się na porodzie No patrzcie, niby miałam nie narzekać, a jednak tyle goryczy w tym moim poście Ale ja odczuwam aktualnie ból istnienia, Joaaan Ja ciebie doskonale rozumiem ![]() Ja mam bił istnienia od kiedy mie wyciągnęli mi z brzucha Moja jest po prostu nieodkladalna. A do małych i chudych nie należy -ma 8 kg. Ona w dzień jak spi to tylko na ręku u mnie i żebym ja bujala. ... tak potrafi nawet 2-3 godz walnąć sobie. Ale ciągle mam ja bujac i trzymać na rękę. Od wczoraj powiedziałam dość. ... Ile można ją zaraz się zlamie w pół od noszenia jej... I od wczoraj jak ttlko widzę ze juz by chciala spać to kładę ja do łóżeczka. I się zaczyna wycie darcie itp. No i jak padnie w końcu to spi po 15-30 min. Ale się nie poddam i będzie tam spać aż się nauczy. Ja nie mogę jej cały dzień nosić
|
|
|
#2331 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Czarnooka_Paula;623 23081]Super !!!!@
![]() Dzielna ninka super dziewczynka ! ![]() Ja czekam bo zostało mi chyba z 20 pampa i kupuje tez juz 4. Bo malej te 3 się bardzo odcisk aja na bioderka ach - no są za ciasne na nia juz ![]() Cytat:
Powodzenia ja jakis czas temu chcialam zeby w ciagu dnia zasnal w lezaczku. Hm. Lepiej nie bede pisac jaka awantura sie to skonczylo Melduje calkiem fajna noc. Mialam wczoraj pierwszy "wolny" wieczor od bardzo dawna czyli taki, gdzie moje dziecko bie budziło sie co pol godziny. Pewnie dlatego ze sie chlodniej zrobiło. I nawet do 3 w lozeczku pospal
|
|
|
|
|
|
#2332 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
My wczoraj od 15 mieliśmy dramat. Małego tak bolaly dziąsła, że oprócz wkładania non stop rąk do buzi zaczął krzyczeć, cuca tylko chwilę i krzyk. Biedny mały. Dalam mu schłodzony gryzak to pomogł na chwilę tylko. Mam nadzieje, ze dzisiaj będzie lepiej, bo zębów to ja nie widzę jeszcze ![]() Cytat:
Edytowane przez wykalacka Czas edycji: 2016-06-28 o 08:08 |
|||||
|
|
|
|
#2333 |
|
Zadomowienie
|
Wykalacka, biedny maly... Moze jakis zel na dziaselka?
Artus jadl w nocy niewiele po tym szczepieniu, cos tam dwa razy pochliptal. A to malo jak na niego. Pobudek bylo duzo, poplakiwal i wiercil sie niespokojnie. Oby dzis nie padalo, to sie w koncu na spacer wybierzemy ![]() Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2334 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie u nas tez dzisiaj dużo pobudek. Faktycznie chyba czas kupić jakiś żel, żeby chociaż troszkę mu ulżyć
|
|
|
|
|
#2335 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Zocha budzila sie co 2h ale za to poszla spać kolo tej 20. Cos za cos ;-) Zocha sama. Ie zasnie w lozeczku nie ma szabs najpierw ja lulam odkładam i udaje sie juz na szczescie bi wczesniej nie chciala tez spac w ogóle. Dzis pochmurno i sennie. Zocha jeczy od rana mnie gardlo boli. Jutro prawdopodobnie juz wracamy do rodzicow. Okazalo sie ze tz jest potrzebny bo sianokosy sie zaczynaja. Przynajmniej znow kasa wpadnie a firma sie konczy i urlopu ma to moze wykorzystywac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Jezu wlasnie zobaczylam ze w 23 tyg kolejny skok. Boze jedeb się nie skończyl na dobre. A my juz 21 tyg mamy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2336 | |
|
Zakorzenienie
|
Wykalacka kup cos koniecznie ale z tymi zabkami to roznie jest...Mati od dawna maa dobrze widoczna lewa jedynke...prawa jest slabiej widoczna i ta lewa jeszcze sie nie przebila...pcha raczki do buzi....slini sie....i tyle a sporo to juz trwa
Marcia ale fajnie ze wracacie w domu to inaczej i pewnie sporo zaproszenia do rozdania macie i brat pogra na gitarze hrabinie i troche odsapniesz zasze ktos mala przejmie na pare chwil chociaz ![]() Agaciorek...a jak z temperatura mial Artus? turbo sie nie podobalo mialas racje trzeba miec mocne rece Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Cytat:
|
|
|
#2337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brat raz pogral i dla niego to wystarczy zajmowania sie Zoska hahaha Wkurza mnie i lepoej niech mi sie nie pokazuje na oczy 😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Wykalacka kup cos dobrze miec w zanadrzu... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2338 |
|
Raczkowanie
|
Kaasi, milo że ktos o mnie pamieta
|
|
|
|
|
#2339 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio 50 ml w godzinę laktatorem ściągłam. Później rozhulałam do 100ml w 10 minut. A teraz znowu gorzej. 😕 Zastanawiam się czy nie zacząć dawać butli mm na noc żeby w końcu dojadła. A teraz 2 cyce opróżnia i ryk. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
Ale zostawiam już spacerówkę. Rozkłada się na płasko a jak będą upały to w niej bardziej odkryta będzie a i daszek większy i więcej cienia rzuca. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. Edytowane przez Aninis Czas edycji: 2016-06-28 o 09:12 |
||
|
|
|
|
#2340 | |
|
Zakorzenienie
|
No pewnie ze pamietam jak jest poludnie to dumam czy jestes na podworku i sluchasz aniol panski
![]() [QUOTE=Aninis;62327731] Cytat:
bo bida bedzie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:17.

O matko, o 4? Nasz rekord to 4.40, bez żadnego przesyłania w łóżku

ja jakis czas temu chcialam zeby w ciagu dnia zasnal w lezaczku. Hm. Lepiej nie bede pisac jaka awantura sie to skonczylo