Nasi mecze wygrywają a lipcówki swe dzieci na świecie witają! Lipcówki 2016, część XI - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-28, 10:47   #811
melleczka
Zakorzenienie

Dot.: Nasi mecze wygrywają a lipcówki swe dzieci na świecie witają! Lipcówki 2016, cz

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
W zeromskim ))
To czekam na relację jeśli urodzisz przede mną Chociaż wolałabym pierwsza
Stary 2016-06-28, 10:51   #812
Miqesi
Wtajemniczenie

Dot.: Nasi mecze wygrywają a lipcówki swe dzieci na świecie witają! Lipcówki 2016, cz

Cytat:
Napisane przez Ananka Pokaż wiadomość
Przyszła mi wyściółka do wózka z maxi cosi. Czekałam równy miesiąc, dłużej niż na wózek.
Ananka. A gdzie zamawialas wysciolke? Tez bym chciala swoja wymienic, bo mi wyblakla od slonca.

Wysłane z mojego SM-G350 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Nie wiem, co Wy ladujecie do tych toreb, ale ja mialam 2. Jedna wieksza dla siebie i mniejsza z rzeczami dla dzidzi. Maz tylko dowozil jakies zarelko ale generalnie az tak duzo rzeczy nie mialam, a wzielam wszystko potrzebne.

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-28, 10:55   #813
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Kurde umówiłam się w enelmedzie do lekarza, u którego nigdy nie bylam. Myślicie, że jak powiem, że mam te bóle spojenia a moja lekarka nie chciała już mnie badac itd to mnie nie wyrzuci? Z bólem spojenia to chyba średnio na IP jechać. jutro mam wizytę u mojego pani dr, ale ona mi usg dobrego nie zrobi.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-28, 10:55   #814
eskav8
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam taka sama

Tez sie nad tym zastanawialam... ale poprzednio mialam dwie
Z czego ta druga na porod to byla tylko wieksza torebka
Ps. Na pewnobtezvrecznik bo podvprysznic wydylaja w trakcie

I nie zjadlas przekasek?

Tylko )

Obys szybciutko urodziła i przestala sie meczyc! Z bolami i tesciowa ;p

Wczoraj jak na zlosc mi wizaz przestal dzialac ;p

Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 06:29 ---------- Poprzedni post napisano o 05:43 ----------

Dlaczego tu nikogo nie ma kiedy ja mam czas?

Ktora rodzi po wczorajszym meczu? Niby nie Polacy, ale co za emocje

Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
Nie zjadłam przekąsek, mam oddzielne w szafce w kuchni

Cytat:
Ja mam chyba genetyczną tendencję do chłopców
Mam geny po babci, która ma 3 synów, moja kuzynka, która też jest podobna do tej części rodziny też ma 2 synów

Więc córka może być problematyczna... ale mam jeszcze tyle lat na próby

mój lekarz mówił że facet odpowiada za płeć. My chcemy niedługo o chłopca się starać a u tz same dziewuchy jak na razie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Przed chwilą obliczyłam że do zdjęcia pessara zostało 346 godzin 😂😂😂

Hahaha padlam

Cytat:
Napisane przez nutik Pokaż wiadomość
Zrób sobie kisiel domowej roboty albo ubij śmietanę. Albo zrób ekspresowe babeczki, zapodaję przepis, fest dobre:

Składniki:
1. Część sucha:
-mała płaska łyżeczka proszku do pieczenia:
- cukier wanilinowy- 1 opakowanie
- kubek cukru
- 1,5 kubka mąki pszennej

Wymieszać i przesiać do miski.

2. Część mokra:
- szklanka mleka
- 0,5 szklanki oleju
- 2 jajka

Dodać do suchej części, wymieszać i sru do formy na babeczki (takiej co ma 12 dołków) z papierowymi foremkami w środku. Ta ilość ciasta starcza na ok. 1,5 blachy. Do rozgrzanego piekarnika wsadzić, czas 20 min, temp= 190-200 st. C.

Ja czasem coś jeszcze do środka dodaję, np kawałki czekolady, dżem, owoce albo nutellę. Szybkie i mega pyszne.

polecam do środka wyciskany karmel lekko solony z dr oetkera mmmm

Cytat:
Napisane przez kattoo Pokaż wiadomość
Ja juz po wizycie. Wszystko ok. Szyjka dluga i zamknieta. Na porod sie nie zapowiada Lozysko juz III st ale to chyba normalne w 38tc+0. Na ktg pisaly sie jskies mikro skurcze do 40% ktorych nie czulam nawet. Za tydzien kolejne ktg a wizyta za 2 tyg o ile donosze. Wtedy to bedzie rowny 40tc+0

Ciesze sie bardzo ze fajnie sie tetno malego unormowalo i po moich chorobach nie ma sladu. Caly czas w przedziale 140-150
Super wiesci z wizyty, będzie duuuzo sexu

dreamer piękny opis!!!! Wzruszylam się. Tyle miłości z niego bije i takiej pozytywnej energii, że poród nie musi być straszny. Cieszę się że tak ładnie wam poszło. Teraz cycolcie się i poznawajcie*** zazdroszczę już Zosi po tej stronie brzuszka

Ja się witam w dwupaku, wstawanie o 10 weszło mi w krew. Zwazylam się rano i wcale nie chudne, juz +17 kg niech to się już skończy bo do końca życia tz będzie na mnie wolal "pudzian" muszę poszukać po porodzie jakiś Ćwiczeń z maluszkami

Co by tu dzisiaj robić....
eskav8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-28, 10:56   #815
nutik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Ananka. A gdzie zamawialas wysciolke? Tez bym chciala swoja wymienic, bo mi wyblakla od slonca.

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Nie wiem, co Wy ladujecie do tych toreb, ale ja mialam 2. Jedna wieksza dla siebie i mniejsza z rzeczami dla dzidzi. Maz tylko dowozil jakies zarelko ale generalnie az tak duzo rzeczy nie mialam, a wzielam wszystko potrzebne.

No właśnie mi się też wydaje, że jakoś strasznie dużo rzeczy do tej torby się nie pakuje...mi ta jedna cała wystarczy. Mam taką ala sportową ale z kółkami i rączką, wielkościowo taka zwykła.
nutik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-28, 10:57   #816
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
Kurde umówiłam się w enelmedzie do lekarza, u którego nigdy nie bylam. Myślicie, że jak powiem, że mam te bóle spojenia a moja lekarka nie chciała już mnie badac itd to mnie nie wyrzuci? Z bólem spojenia to chyba średnio na IP jechać. jutro mam wizytę u mojego pani dr, ale ona mi usg dobrego nie zrobi.

Ale cały czas Cię boli? Ja miałam bóle spojenia jakoś od 20 do 37tc. Potem ustały całkiem. Ale nic z tym nie robiłam, tzn moja gin uważa, że to normalne, bo to druga ciąża w małym odstępie czasu, więc pewnie się jeszcze wszystko nie zregenerowało jak trzeba. A bolało mnie niemal cały czas, wstanie z pozycji leżącej to był dramat, tak samo przekręcenie się z boku na bok, jak dłużej chodziłam to też.
Stary 2016-06-28, 10:58   #817
aclerya
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marcylina Pokaż wiadomość
torba torbą.. a powiedzcie co trzeba urzędowo-pracowego zalatwic w ciagu pierwszych tygodni? moze istnieje jakas magiczna lista?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Ja sobie taka listę zrobiłam:

1. Rejestracja w USC
DOKUMENTY NIEZBĘDNE PODCZAS REJESTRACJI NOWORODKA:☠
W PRZYPADKU DZIECKA POCHODZĄCEGO Z MAŁŻEŃSTWA :
·☠☠☠ dowody osobiste rodziców☠ 
·☠☠☠ odpis skrócony aktu małżeństwa☠ 
·☠☠☠ zaświadczenie o urodzeniu dziecka wydane przez szpital

2. Urząd dzielnicy Białołęki:
a) PESEL, potrzebne dokumenty:
- Akt urodzenia dziecka lub książeczka zdrowia dziecka
b) meldunek, potrzebne dokumenty:
- skrócony akt urodzenia, oryginał
c) becikowe
d) 500+

3. Przychodnia
4. Kadry w pracy - zgłosić dziecko do ubezpieczenia zdrowotnego - tylko 7 dni jest na to!
5. Do firmy ubezpieczeniowej - świadczenie za urodzenie dziecka - potrzebne dokumenty: oryginał skróconego odpisu aktu urodzenia.
6. Wniosek o urlop macierzyński i rodzicielski.

Jadę właśnie na ktg i po 15 mam wizyte, zobaczymy co powie mi ordynator.
aclerya jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-28, 10:58   #818
Ananka
Zadomowienie

Cytat:

Na oficjalnej stronie. Dzwoniłam do nich i zamówienia kazali składać przez e- mail PL-Serwis.dorel@dorel.eu. Średnio byłam zadowolona, bo bardzo długo to trwało, coś ściemniali, że paczka zaginęła itp. i jak już zapomniałam i chciałam zamawiać przez allegro to napisali, że wysyłają. Ale kontakt telefoniczny e-mail bardzo dobry, tylko trzeba uzbroić się w cierpliwość.
Ananka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-28, 10:59   #819
*misia*
Zakorzenienie

Jest już prawie południe, a ja nadal nic konkretnego nie zrobiłam, masakrycznie się dzisiaj czuję, jakby ktoś spuścił ze mnie całe powietrze.
Na szczęście zadzwoniła znajoma, że nasi synowi się umówili na dziś i zawiozłam Matiego do nich a ona ma go oddać dopiero wieczorem. Wiecie co dawno mi nikt takiej frajdy nie zrobił jak dziś ona tym telefonem Normalnie przez to moje dupne samopoczucie to nawet gadać z synem i słuchać jego gadania mi się nie chciało.
Z domofonem nadal walczę, tzn nagadałam im tam równo w spółdzielni i dziś ma być technik i sprawdzać kabel po kabelku, bo niby w piątek był i wszystko było ok.
katto dobrze, że na wizycie wszystko ok, a Emi widocznie postanowił grzecznie czekać na tatusia w tej ważnej chwili.
Pszczolinka świetnie, że te enzymy wątrobowe nie wyszły po za normy i nie doszedł w związku z nimi kolejny problem.
Stary 2016-06-28, 11:03   #820
Miqesi
Wtajemniczenie

Ananka. Dzieki. a jak to wyglada cenowo? Na Allegro tez sa? Nie wiedzialam.

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
Napisane przez eskav8 Pokaż wiadomość
Nie zjadłam przekąsek, mam oddzielne w szafce w kuchni

mój lekarz mówił że facet odpowiada za płeć. My chcemy niedługo o chłopca się starać a u tz same dziewuchy jak na razie

Hahaha padlam

polecam do środka wyciskany karmel lekko solony z dr oetkera mmmm

Super wiesci z wizyty, będzie duuuzo sexu

dreamer piękny opis!!!! Wzruszylam się. Tyle miłości z niego bije i takiej pozytywnej energii, że poród nie musi być straszny. Cieszę się że tak ładnie wam poszło. Teraz cycolcie się i poznawajcie*** zazdroszczę już Zosi po tej stronie brzuszka

Ja się witam w dwupaku, wstawanie o 10 weszło mi w krew. Zwazylam się rano i wcale nie chudne, juz +17 kg niech to się już skończy bo do końca życia tz będzie na mnie wolal "pudzian" muszę poszukać po porodzie jakiś Ćwiczeń z maluszkami

Co by tu dzisiaj robić....
Hej, eskav. Nigdzie tego nie widzialam. To gotowa masa jest czy w proszku?

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-28, 11:08   #821
Ananka
Zadomowienie

Miqesi- z kurierem zapłaciłam 94zł. A allegro będzie np. tutaj
http://allegro.pl/wklad-do-gondoli-m...935532589.html

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-28, 11:08   #822
Ananka
Zadomowienie

Przyszedł też kokon, można się ruszyć z domu . Wyprawka complete.

Edytowane przez Ananka
Czas edycji: 2016-06-28 o 11:12
Stary 2016-06-28, 11:09   #823
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
Ale cały czas Cię boli? Ja miałam bóle spojenia jakoś od 20 do 37tc. Potem ustały całkiem. Ale nic z tym nie robiłam, tzn moja gin uważa, że to normalne, bo to druga ciąża w małym odstępie czasu, więc pewnie się jeszcze wszystko nie zregenerowało jak trzeba. A bolało mnie niemal cały czas, wstanie z pozycji leżącej to był dramat, tak samo przekręcenie się z boku na bok, jak dłużej chodziłam to też.
Bolalo mnie do ok 27 tc potem był spokój. Od kilku dni masakra. Myślę, że to relaksyna się uwalnia, ale naprawdę nie mogę się ruszać. Czuję, jakby biodra miały mu się rozpasc. U mnie 3 ciąża i boję się rozejscia spojenia. Wiem, że w takim przypadku potrzebne usg. Dodatkowo martwi mnie to puchnięcie. Nie schodzi mi po nocy i te skoki ciśnienia. Normalnie mam bardzo niskie a dzisiaj rano znowu 140/94

Mikołaj <3
Stary 2016-06-28, 11:18   #824
katrina1606
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dreamer9o Pokaż wiadomość
Lipcoweczki kochane! Dziekujemy za kciuki w trakcie porodu! O 11:40 pisalam do tzta wiadomosc, ze juz sie nie moge doczekac naszej Zosi....wtedy odeszly mi wody na poczatku szok, ale poszlam do lazienki i saczyly sie dalej. Podbarwione lekko na rozowo bylam pewna ze zaczynamy rodzic zadzwonilam sciagnac tzta z pracy i poszlam pod prysznic. Chyba po 12 bylismy na IP. Kolejka spora, ale tylko ja po odejsciu wod. Lekarz mnie zbadal, oszacowal wage na 2,9kg i od razu po ktg zawiezli mnie na sale porodowa. Sala i warunki rewelacja. Prysznic, muzyczka, worek sako, pilka, drabinki, lina i przyjemnie 24stopnie. Zaczely sie skurcze ale delikatne. Pisalam Wam jak polozna stwierdzila 2cm rozwarcia. Poszlam z tz pod prysznic na 40min, okazalo sie po wyjsciu ze juz mamy 5cm. Tz zapytal o znieczulenie, ale zupelnie nie czulam takiej potrzeby. Bol byl znosny, w skurczu tz przypominal mi o oddychaniu co bardzo pomagalo. Po kazdym skurczu chcialo mi sie pic, wiec dawal mi wode. Przy rozwarciu na 8cm polozna powiedziala ze to ostatni moment na znieczulenie. Odmowilam bo to naprawde jest do zniesienia. Powdychalam troche gazu, ale uznalam ze to nic nie daje. Po 8cm przy kazdym skurczu bylam chyba coraz glosniejsza, ale to sie tak szybko dzialo...nagle na sali juz byly 2 polozne, pomagaly mi zmieniac pozycje zeby malej bylo latwiej wyjsc. Czulam ze musze przec, ale obydwie stawialy mnie do pionu. Tz moj bohater! Trzymal mi glowe przy parciu, wycieral pot z czola i mowil ze zaraz konczymy i jestesmy dzielne. Nie poradzilabym sobie bez niego... W kulminacyjnym momencie byly dwie polozne i dwoch lekarzy. Polozna musiala mnie naciac na 2cm zebym nie popekala. No i o 19:07 SN pojawil sie na swiecie moj cudowny cukiereczek, moja piekna Zosia... 3,260gram i 55 cm szczescia! Polozyli mi ja cieplutka na brzuchu a ja nie moglam uwierzyc ze juz po wszystkim... Tz lzy w oczach, ja ciagle powrarzalam ze moja coreczka jest juz z nami... Nie moglam uwierzyc ze juz jest, sliczna, malenka, taka spokojna... Nie plakala bardzo, pojekiwala sobie... Zlapala tz za palec i zaczela szukac piersi. W trakcie urodzilam lozysko, lekarz mnie szyl, polozne zmienily podklady i wszyscy zostawili nas w spokoju na cudowne wspolne 2h we troje. Cos niesamowitego... Tyle milosci w oczach tzta, ta cudna buzia naszej malenkiej coreczki, cieplo jej cialka to najpiekniejsze co mnie w zyciu spotkalo! Zycze Wam takich porodow. Wiadomo ze cos tam musi bolec, ale to co nas czeka na koniec wynagradza wszystko.
Dreamer9o gratulacje wzruszyłam się czytając Twój opis. Byłaś bardzo dzielna. Brawa również dla TŻ.

katrina1606 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-28, 11:19   #825
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:
Napisane przez Ananka Pokaż wiadomość
Przyszedł też kokon, można się ruszyć z domu . Wyprawka complete.
Poka Poka

Mikołaj <3

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-28, 11:20   #826
Ananka
Zadomowienie

Dzisiaj mamy rocznicę ślubu. A ja nie mam żadnego pomysłu, jak spędzić wieczór. Nastawiałam się, że będę w szpitalu i nie chciałam zapraszać gości itp. Z resztą chyba mi się nie chce gości. Na spacer to też nie najlepszy pomysł, bo brzuch już ciągnie w dół, do kina oklepane, do knajpy też nie, bo byle co zjem
i brzuch mnie boli, muzea, wystawy pozamykane wieczorem. Głupia jestem, nie mam pomysłu
Stary 2016-06-28, 11:20   #827
Ananka
Zadomowienie

coś mi się wpisy dublują

Edytowane przez Ananka
Czas edycji: 2016-06-28 o 11:21
Stary 2016-06-28, 11:21   #828
pszczolinka
Raczkowanie

Do przeczytania:

http://tvn24bis.pl/ze-swiata,75/ikea...ci,656667.html
pszczolinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-28, 11:22   #829
eskav8
Wtajemniczenie

Cytat:
Ananka. Dzieki. a jak to wyglada cenowo? Na Allegro tez sa? Nie wiedzialam.

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Hej, eskav. Nigdzie tego nie widzialam. To gotowa masa jest czy w proszku?

To jest w płynie, tylko tez pomyślałam że ciekawe czy to jest w pl... Mi dużo rzeczy oetkera tz przynosi z pracy, u nas to największa firma z posypkami itp... Może u was też będzie. Wrzucam foto bo nie umiem wytlumaczyc o co mi chodzi. Ale jest przepyszne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1467109368462.jpg (28,8 KB, 14 załadowań)
Stary 2016-06-28, 11:28   #830
eskav8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pszczolinka Pokaż wiadomość
Ja też nie przykrecilam dwoch malmow do ściany, nawet u mnie nie da rady bo sa cokoly na 2 cm i komoda nie dochodzi do ściany. Uważam jednak że ludzie tyle lat mieli komody i nie przykrecali do ścian i było dobrze. Same z siebie się chyba nie przewróciły... Moje są tak ciężkie że nie ma opcji żeby je coś ruszyło. Poza tym na dzieci się patrzy i uczy nie otwierania szafek... No nie wiem
Stary 2016-06-28, 11:31   #831
MuniaMusia
Zadomowienie

GG do MuniaMusia

Cytat:
Napisane przez aclerya Pokaż wiadomość
Ja sobie taka listę zrobiłam:

1. Rejestracja w USC
DOKUMENTY NIEZBĘDNE PODCZAS REJESTRACJI NOWORODKA:☠
W PRZYPADKU DZIECKA POCHODZĄCEGO Z MAŁŻEŃSTWA :
·☠☠☠ dowody osobiste rodziców☠ 
·☠☠☠ odpis skrócony aktu małżeństwa☠ 
·☠☠☠ zaświadczenie o urodzeniu dziecka wydane przez szpital

2. Urząd dzielnicy Białołęki:
a) PESEL, potrzebne dokumenty:
- Akt urodzenia dziecka lub książeczka zdrowia dziecka
b) meldunek, potrzebne dokumenty:
- skrócony akt urodzenia, oryginał
c) becikowe
d) 500+

3. Przychodnia
4. Kadry w pracy - zgłosić dziecko do ubezpieczenia zdrowotnego - tylko 7 dni jest na to!
5. Do firmy ubezpieczeniowej - świadczenie za urodzenie dziecka - potrzebne dokumenty: oryginał skróconego odpisu aktu urodzenia.
6. Wniosek o urlop macierzyński i rodzicielski.

Jadę właśnie na ktg i po 15 mam wizyte, zobaczymy co powie mi ordynator.
Te akty urodzenia są do wglądu czy zostają w tych poszczeólnych miejscach? Wiesz może?
Jakby zostawały to ja potrzebuje co najmniej 6 szt

Mój blog szyciowy

Szczęśliwa żonka [od 10.09.2011]
Kierowczyni [od 26.09.2011]
Tymoteusz [12 lipiec 2016]

MuniaMusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-28, 11:33   #832
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kama_pas Pokaż wiadomość
Właśnie. A u mnie wyganiają i pewnie się narazę jak m ją przemyci. Sama nie wiem.

U mnie jest zakaz dzieci na oddziale,ale oddzialowa powiedziala,ze zawsze moge zejsc do dziecka na dol. Tyle,ze wg niej to bez sensu,bo dziecko bedzie przez to bardziej tesknic. No ale moj synek jest malutki.
Stary 2016-06-28, 11:34   #833
Arida_
Zadomowienie

Amerykanie to inny swiat.
MamANiny, ja jak powiedziałam lekarce ze bardzo mnie boli spojenie, ze ledwo kroczka daje to sprawdzila mi jakos to na usg i rozejscia nie stwierdzila,miednica prawidlowa.

Stary 2016-06-28, 11:35   #834
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kamila_509 Pokaż wiadomość
No własnie.
Niestety ale taki maluszek ma tak niska odporność, że ja nawet nie chce dorosłych w szpitalu. Tylko siostra i T. Nikt więcej.
A myslisz,ze jak wrocicie do domu to nagle odpornosc skoczy o 100%?
Stary 2016-06-28, 12:34   #835
olutka
Zakorzenienie

Pożarło mi cytaty ;(
I nie pamiętam co komu chciałam napisać ;(

MamaNiny, ja w czasie ciąży 2 razy byłam awaryjnie u innego lekarza to od drzwi mówiłam, kto jest moim lekarzem prowadzącym, a dziś przyjechałam na nagłą wizytę z powodu bólu czegośtam i poprosiłabym o sprawdzenie tego.

Straszny dzień.

Fitnessu delikatnego godzinkę jakoś zniosłam. Wróciłam do chaty, znalazłam drugie kluczyki i kartę pojazdu od tego auta co chcę sprzedać i zaczęłam obdzwanianie myjni w poszukiwaniu prania tapicerki na dziś. Ok, znalazłam 10 km od domu -tylko zapomniałam, że to auto jest w innej miejscowości po zabraniu wczoraj od mechanika. Pędem nowym autem tam po stare, nim do mechanika, po drodze tankując oblałam się z lekka paliwem (nie wiem jak to zrobiłam...). Oczywiście nie miałam jak stamtąd wrócić więc odwołałam ktg bo nie miałam jak dojechać. Na szczęście pan z myjni mnie odwiózł do mojego auta, no to znów umówiłam się na to ktg. Jak byłam max 500m od położnej, dzwoni pani z recepcji, że ona przeprasza, ale nie wiedziała, że położna właśnie wyjeżdża na wizytę i mi ktg nie ma jak zrobić...
No to zawrotka, zakupy w Biedrze i przyjechałam do starostwa po odbiór dowodu rejestracyjnego. Czekam tu od pół godziny i szlag mnie trafia ;( mam dość tego dnia ;( chcę już wrócić do domu... :/
A jak wrocę to zaraz będzie trzeba jechać po odbiór auta z prania, żeby zdążyć przed kupującymi... ;(

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

I jeszcze nie pamiętam do której opłaciłam parking i nie wiem czy dalej tu siedzieć i czekać na swoją kolej, która niby już zaraz, czy biec do tego auta...
olutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-28, 12:35   #836
marcylina
Wtajemniczenie

o boziu.. Olutka, mega hardcore- podziwiam!

marcylina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-28, 12:37   #837
olutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcylina Pokaż wiadomość
o boziu.. Olutka, mega hardcore- podziwiam!

Mam już łzy w oczach, tak mam tego dnia dość ;(
Stary 2016-06-28, 12:41   #838
marcylina
Wtajemniczenie

zdecydowanie za dużo na siebie bierzesz, szczególnie w tych ostatnich dniach.. czas na odpoczynek przed sporym wysilkiem kochana :-*

marcylina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-28, 12:51   #839
olutka
Zakorzenienie

Marcylina, ja tak się pocieszam, że może jak w mega biegu jestem po jakoś i poród w tym kieracie łatwiej pójdzie, tak 'z rozpędu'...

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Ufff, zdazylam po czasie parkingu ale kartki brak
Stary 2016-06-28, 12:52   #840
*misia*
Zakorzenienie

olutka powinaś baty zdecydowanie na tyłek dostać za to, że łapiesz się tylu rzeczy na raz, kiedy wiadomo że powinnaś już choć troszkę zwolnić. Ja też jestem moim zdaniem aktywna i ciągle w ruchu, ale bez przesady.
umyłam okna w jednym pokoju i zeszło mi na nich godzinę teraz siadam do wyprasowania na nie firanki. Myślałam że uda mi się choć dwa pokoje jednego dnia obskoczyć, ale widzę, że jestem zbyt wolna

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości