|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. IV Połówkę przekraczamy o wyprawce rozmawiamy
Cytat:
i jakoś do tej pory noszę staniki przed ciażowe Mnie to nawet komary nie lubią, od czasu do czasu jakiś mnie capnie ![]() No pewnie, że dobra cena, na dozie jest po 18,49 zamówiłam dwa opakowania bo trzeba powyżej 20 zł zamówić. 23 zł to nie 35 !!!
Edytowane przez Cherry_24 Czas edycji: 2016-06-28 o 12:01 |
|
|
|
|
#812 | |
|
Zakorzenienie
|
ja wlasnie pochlaniam wczorajsze spagetti
![]() jeszcze jedna porcja mi zostala ![]() Cytat:
![]() co do kleszczy - mam kolezanke, w moim wieku, chora na borelioze. straszna i podstepna choroba. bardzo trudna do zdiagnozowania. nasi lekarze nie maja zielonego pojecia jak postepowac w przypadku podejrzenia choroby, jak ja zdiagnozowac, jak leczyc. kompletnie nic, zero. ile ona sie najezdzila po lekarzach, ile lekow najrozniejszych brala to glowa mala :/ a nawet w najsmielszych snach nie podejrzewala ze to borelioza, nigdy niby zaden kleszcz jej ugryzl. a dziadostwo ma juz kilka ladnych lat i dopiero teraz od ubieglego roku choroba dala konkretnie znac o sobie. teraz miesieczna kuracja antybiotykami wynosi 1000zl za same leki, do tego wizyty u lekrza na koncu Polski. a leki ma brac minimum rok. zarazila tez starszego syna, wiec powtorka z rozrywki. wszystko razy dwa. na szczescie u niego zdiagnozowali to szybko, tak ze mlody jeszcze nie mial takich objawow jak ona. na szczescie mlodszy syn jest zdrowy. |
|
|
|
|
#813 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurczę głupi kleszcz a ile problemów...moja babcia przez kleszcza musiała brać silne leki, bradzo źle to znosiła,na szczęście nic się nie stało ale i tak żeby przez takiego robala się męczyć ;/ |
|
|
|
|
#814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś zrobilam zupę krem z cukini
|
|
#815 |
|
Zakorzenienie
|
ta kolezanka to samo
|
|
|
|
#816 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A co do zarażenia, to człowiek człowieka nie może zarazić. |
||
|
|
|
#817 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#818 |
|
Zadomowienie
|
Robiłam kiedyś z tego przepisu http://kuchniaagaty.pl/przepisy/grec...cukinii-i-fety
|
|
|
|
#819 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam, chyba pierwszy raz a wieczorem wchodziłam
Wy to chyba tylko na wizażu całe dnie siedzicie Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Podobno zaleca się spokojne leżenie na lewym boku, zjedzenie czegoś słodkiego. Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#820 |
|
Zakorzenienie
|
My dzisiaj wieczorem siedzimy z siostrzenicą tż. Trochę mi się nie chce, bo wiem, że młoda będzie strasznie jęczała i płakała do mamy. A jakoś nie mam ochoty słuchać jęków. Mam nadzieję, że tż uda się ją jakoś zabawić. I nic nie mamy na obiad, a potrzebujemy czegoś lekkiego, bo tż boli żołądek od kilku dni. Ale dopiero wieczorem zrobimy zakupy...
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#821 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
U mnie krem z cukinii pojawia się systematycznie, z grzaneczkami mniam! Czy któraś z Was ma grupę 0- i bierze jakieś suplementy z powodu niedoboru żelaza? Edytowane przez aleksandramaj Czas edycji: 2016-06-28 o 13:19 |
||
|
|
|
#822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#823 |
|
Zakorzenienie
|
Tż ostatnio faszerował dorszem z cebulką, orzechami, pomidorami suszonymi i chyba ziemniaki na to ser. Pyszne było
|
|
|
|
#824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#825 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja zawsze nosiłam 65f/g, teraz w esotiqu kupiłam dwa 75f po około 80 zł cielisty i czarny z takimi wyjmowanymi poduszeczkami, dzięki którym zyskuje się wiecej miejsca i powinny teoretycznie na dłużej wystarczyć. Zobaczymy...
|
|
|
|
#826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na opakowaniu piszę ze to magnez dla dzieci, przecież dziecko tego nie połknie
|
|
|
|
|
#827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Jak robicie ten krem z cukini ? |
|
|
|
|
#828 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja podsmażam na maśle cebulkę, potem dodaję pokrojoną marchewkę i cukinię ze skórka, wszystko razem podsmażam jeszcze i zalewam wodą. Jak warzywa się zrobią miękkie, to blenduję a potem doprawiam.
|
|
|
|
#829 |
|
Zakorzenienie
|
LISTOPADOWA rozumiem Twój ból! Z mojego wielkiego zamówienia z zalando wybrałam 2 staniki, które w miarę dobrze leżały. Ale wrzucilam je w karton i do szafy. Dziś wyjęłam żeby odesłać reszta i jeszcze raz tamte dwa zmierzyłam i co? Cycki się wylaly
wiec spakowalam i odeslalam wszystkie.. Teraz zamówiłam te cienkie, takie polprzezroczyste ale też odpadają, nawet przez bluzkę sutki widać
|
|
|
|
#830 |
|
Zadomowienie
|
A w mi w ciąży cukinia strasznie zbrzydła
ale może za jakiś czas spróbuję zjeść, w końcu warzywka to zdrowie ![]() Mi cycki na szczęście urosły tylko trochę na początku i na razie od dłuższego czasu już bez zmian. Natomiast w ciągu ostatniego tygodnia przytyłam ponad 1 kg nie wiem, teraz tak już będzie?
|
|
|
|
#831 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem niepocieszona... poszłam do osiedlowej malutkiej piekarni gdzie mają domowe wypieki i powiedzieli ze na jagodowe rzeczy jeszcze za wczesnie
na pocieszenie kupiłam placek drozdzowy z truskawkami i duza iloscia kruszonki![]() ![]() Od rana piękna pogoda, a tu w ciagu 10 minut sie ochlodzilo, slonce zaszlo i zaczelo padac |
|
|
|
#832 |
|
Zakorzenienie
|
Ale bym zjadła takiej drożdżówy domowej z kruszonka
|
|
|
|
#833 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#834 |
|
Wtajemniczenie
|
Coś mi wizaż szwankuje ;/
|
|
|
|
#835 |
|
Zakorzenienie
|
CHERRY mi tez. Jakiś błąd był
|
|
|
|
#836 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Już depresji dostawałam Przenoszą mi kancelarię to już pewne od września zmieniamy lokalizację a mi to wisi już
|
|
|
|
|
#837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do pogrubionego - jej lekarz prowadzacy powiedzial ze to bardzo prawdopodobne ze zarazila starszaka bedac w ciazy.ze nie zawsze sie to zdarza ale sie zdarza. potwierdzaja to na forach wpisy kobiet z bolerioza. malo tego niektorzy lekarze twoerdza ze nawet w mleku matki maga byc bakterie nie wiem czy sa jakies badanie oficjalne w tym temacie, ja specjalista nie jestem, powtarzam tylko czego dowiedzialam sie od kolezanki ja to w ogole mam problem z przelknieciem jakiejkolwiek mikro tableteczki, musze z jakims pokarmem, czymkolwiek. z woda nie ma szans ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- no serio a przeciez i tabletki dodatkowo biore musze sie zapytac w piatek na wizycie o jakis konkretny ten magnez bo te z apteki cos slabo na mnie dzialaja widocznie.Dzieki Bogu jest koktajl
|
|
|
|
|
#838 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie każda kapsułka robi "przystanek" w przełyku i muszę szybko zapić, albo nawet zagryźć :P W sumie jak miałam gastroskopie, to pan doktor coś burczał, że takiego ściśniętego gardła jeszcze nie widział ![]() I u mnie ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#839 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny byłam w łazience, patrzę a na Bożence mi się jakieś plamki ciemne pojawiły!!
|
|
|
|
#840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja robię farsz z pieczarek, papryki, cebuli, kukurydzy, brukuła, piersi kurczaka (może być też mięso mielone czy kiełbasa) - podsmażam na patelni, doprawiam solą, pieprzem, papryką i jak jest gotowe dokładam ugotowany ryż. Cukinie przekrawam wzdłuż, łyżką wyciągam ten gąbczasty środek z pestkami, ładuję farsz, na to daję ser żółty i do piekarnika. Mniam ![]() Na Insta kiedyś się chwaliłam https://www.instagram.com/p/BFv4omys...n-by=kamila_jkMi gin zalecił ostatnio żelazo 3 razy dziennie, w tym pierwsze na czczo, mimo, że w witaminach które biorę jest już żelazo a badań nie robiłam żeby mi niedobór wyszedł. Nie wiedziałam, że może to mieć związek z gr krwi. Powiedział tylko, że rośnie zapotrzebowanie na żelazo i trzeba brać. No to biorę, tylko zaczął się problem z wypróżnianiem i czarnym stolcem
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2016-06-28 o 14:12 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:04.

Kleszcze mnie lubią bardzo ale w tym roku jeszcze nie mialam. 
A nosilam spokojnie 6ostki w obwodzie. Może jakiś tani sieciowy sobie kupię tlyko ciekawe czy 70stki nie beda latac 

Wy to chyba tylko na wizażu całe dnie siedzicie
wczoraj powinnam zrobic (robie co dwa dni), nie zrobilam z lenistwa i rano skurcz mnie zlapal
albo takie konkretne puk