|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2611 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny skąd zamawialyscie książeczki kontrastowe? Poda ktoś namiary? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2613 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://aros.pl/ksiazka/disney-baby---zwierzeta-kontasty
![]() |
#2615 |
Zakorzenienie
|
Wysmarowałam posta trzy razy i sie nie chciał wysłać. Nie? To nie!
![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Hmm a co to sie dzieje z moim synkiem? Dzis tylko je i spi. Tylko i tak jest od rana. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- U nas tez dzis była położna ostatni raz. Mowiła ze Igor jako jedyny z jej podopiecznych (ciekawe ile ich ma ![]() Mowiła o wizycie u gina, o seksie ze moze byc sucho ![]() No i mimo ze sie juz rozstajemy to moge dzwonic zawsze i wszedzie jesli tylko bede potrzebowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2616 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2617 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2618 | |
Zakorzenienie
|
My po szczepieniach. W sumie spodziewałam się czegoś gorszego, a jakieś 15-20 minut płakała i później ładnie zasnęła. Teraz czekam na godziny marudy
![]() Lekarz stwierdził, że przybiera w astronomicznym tempie. Nie wiem, czy to dobrze, czy źle ![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Dzisiaj tez przyszły ciuszki z 5-10-15. Mają wyprzedaże, wiec kupiłam parę rzeczy na później. ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
![]() ![]()
Jak na razie skończyłem dwie paczki M&M’sów i czekoladowe ciasto. Od razu czuję się lepiej." Edytowane przez gingerbre Czas edycji: 2016-06-28 o 15:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2619 | ||
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
Ja tak bardzo nie lubie swojego gina, ze az nie chce mi sie do niego isc na kontrole. Jutro szczepimy... gdyby ktos szukal w stolicy to najtaniej, zamawiajac przez internet w aptece DOZ z odbiorem osobistym 199.99zl infanrix hexa ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2621 |
Moderatorka z pazurem
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2622 |
Zakorzenienie
|
My też kupiliśmy na arosie - czuczu i z serii "oczami maluszka" harmonijkę i karty.
Głupie pytanie - te szczepionki to na receptę czy po prostu się kupuje? Do przychodni oczywiście się nie dodzwoniłam, ale musimy jakoś ogarnąć temat. I jeszcze do mam chustujących - co robicie, żeby prawidłowo "podwinąć miednicę"? Albo to wina gipsu albo kociak jakiś sztywny, bo jak próbujemy go podwinąć to on się prostuje i podjeżdża w tej chuście za wysoko. Wczoraj wiązaliśmy się chyba kwadrans zanim się udało usadzić go poprawnie, dziś spasowałam, bo kociak już zaczynał się złościć a ja byłam cała spocona od ciągłego odwijania i zawijania... |
![]() ![]() |
![]() |
#2623 |
Moderatorka z pazurem
|
Szczepionki sa na recepte. Chyba, ze masz mozliwosc zaplacenia w przychodni to wtedy nie musisz szukac po aptekach
![]() Tfu tfu tfu (co by nie zapeszyc) chyba mi sie dziecko naprawia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2624 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2625 |
Zakorzenienie
|
Znaczy kolejne pytanie do listy jak się już dodzwonię...a zgłupiałam z tymi szczepionkami, bo na engerix do wzw dostaliśmy receptę na wizycie patronażowej a o żadne inne nikt nas nie pytał jakimi chcemy szczepić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2626 |
Zadomowienie
|
Nam przedstawili możliwości szczepionek na 1 wizycie u lekarza. O każdej pani doktor powiedziała co nieco. Podjęliśmy decyzję i od razu dostaliśmy recepty.
: Edytowane przez Clio_99 Czas edycji: 2016-07-05 o 20:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#2627 |
Zadomowienie
|
U nas dzisiaj dzien masakry. Ula nie dospala rano i cały dzien sie posypał. A do tego ja na usg, a Ula na bioderka.
Biodra idealne, moje usg tez w porządku, w macicy nic nie zostało. Martunia Ty miałaś usg, zeby sprawdzić to krwawienie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2628 | |
Zakorzenienie
|
Fajny wpis a propos naszych ostatnich rozważań http://www.blogojciec.pl/dzieci/nowe...o-sie-zakazac/
Fruzja, super! ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2629 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gin przepisał mi tabletki ovulan ale powiedział żebym wykupila w aptece najtańsze o takim samym składzie... zaproponował spirale mirene ale cena mnie trochę powaliła 1200 zł z założeniem! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2630 |
Z deszczem w butach
|
Ech, u nas dramat z wieczornym usypianiem... Mąż wysłał do mnie córę, żeby mi jęczała o kolację akurat, gdy Olo zasypiał. I zasnął, gdy ona sobie coś tam tylko ględziła, ale gdy zaczęła tłuc (czyli bawić się) zabawkami wybudził się, zasnął dopiero po ponad godzinie, z czego większość to był ryk. Teraz obudził się po raz trzeci. Przekręciłam go na brzuch w końcu, tak mu się dobrze śpi. Ale się wiercił i wiercił. To zgasiłam światło, nie słychać go. Może śpi wreszcie?
Edit: ano, śpi, uff ... może tym razem pośpi, a matka sobie wypije kakao ![]() Edytowane przez daggmara Czas edycji: 2016-06-28 o 20:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#2631 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi też się serce kraje na myśl o takich dzieciach które są pozostawiane same sobie gdy płaczą ![]() Ala płacze max tyle ile mamie zajmuje zrobienie siku czyli przy dobrych wiatrach nawet i 30 sekund. A potem od razu do niej biegnę i tulę Cytat:
My jesteśmy albo przed skokiem albo nas tym razem ominął bo odkąd minęły upały to mam kochaniutkie dziecko. Zasypia sama, nie marudzi, ładnie je, przestała już zupełnie ulewać. Dziś rano pospałyśmy do 9(!) a po południu jeszcze na godzinkę się zdrzemnęłam koło niej ![]() Ale jutro ponoć powrót tropikalnych temperatur. Oby nie zmieniły mi Aluni w marudera |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2632 |
Z deszczem w butach
|
Fab - nieraz kładę na noc na brzuchu, bo w ten sposób nie wybudza się po kilka razy przez pierwszą godzinę, jak to nieraz miało miejsce i często kładę na brzuchu nad ranem, kiedy już gaziory zaczynają męczyć. A wieczorem często przekręcam po prostu z powrotem na plecy po 1-2-3 godzinach snu
![]() ![]() A wiecie, dopiero co gdzieś trafiłam na artykuł informujący, że poddano badaniu dzieci, którym dano się wypłakać aż do zaśnięcia i nie miały w ślinie substancji świadczącej o odczuwaniu stresu, yyy... tzn. chyba potem nie było tej substancji? W każdym razie tekst, który ja czytałam na podstawie badań wychwalał tą metodę i podkreślał, że takie dzieci w przyszłości lepiej śpią i szybciej zaczynają przesypiać całe noce. |
![]() ![]() |
![]() |
#2633 |
Zadomowienie
|
fab Ula śpi w nocy na brzuchu jesli nie jest w Woombie. Tak spała od urodzenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2634 |
Zadomowienie
|
moja Emi spi bardzo plytko ostanio, czemu ;-( tzn chodzi mi o drzemki w ciagu dnia, zaraz sie wierci, jeczy i budzi, nawet potrafi tylko 7min pospac i od nowa zabawa...dziwne...bo tak nie miala dotad
Dzis po usg bioderek jest poprawa,dalej cwiczyc i lezec na brzuszku i do kontroli po 6 tygogniach na zakonczenie obserwacji rozwoju bioderek czyli to juz bedzie 13 tydzien ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- zazdroszcze Wam tego spania na brzuchu, jak taka malizne nauczyc?owszem.zasnie tak ale.na.mnie ja ja nosze i sie poloze to tak spi ale w lozeczku jakos sie boje jej tak klasc.ze.sie obudzi czy, ze udusi...nie wiem...
#2635 |
Z deszczem w butach
|
I ja jako niemowlę podobno całe noce spałam na brzuchu ( i teraz to moja ulubiona pozycja do spania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2636 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ratunku!
U mnie pech za pechem. Jestem z Natka w szpitalu. Od wczoraj wysoka goraczka. Badali jej nawet plyn mozgowo-rdzeniowy... nie ustepuje tagoraczka. Jestesmy tu od 12:00 (w poludnie), mamy antybiotyk a nie wiadomo co jej dolega... teraz miala w pupie 39,3.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2637 |
Zakorzenienie
|
Kurczę, niedobrze. Mam nadzieję że wszystko będzie w porządku i ze po lekach goraczka szybko spadnie. W pupie chyba zawsze jest pół stopnia wiecej niż pod pacha?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2638 | ||
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ---------- Clio, oby dzisiejsza noc byla dla ciebie laskawa ---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2639 |
Zakorzenienie
|
Wiem, ale już wcześniej czytaliśmy i jesteśmy zdecydowani na 5 w 1, tylko na poprzedniej wizycie ani recepty ani informacji czy mają na stanie i można płacić u nich. Więc pewnie najpierw wizyta po receptę a dopiero potem druga na szczepienie, no bomba...a do lekarza już drugi dzień nie można się dodzwonić!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2640 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas równo 3 godziny po szczepieniu podczas picia mleka, najpierw zrobiła się czerwona, potem wrzask trwający godzinę. Ewidentnie coś ja bolało. Po 40 minutach poległam i dałam prochy zapisane przez lekarza na wszelki wypadek jak coś by się działo po szczepieniu. Juz sama nie wiem, czy pomogło, czy ona się tak wymeczyla, czy może przestało boleć. Teraz póki co nastrój ma znośny. ---------- Dopisano o 01:44 ---------- Poprzedni post napisano o 01:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 02:25 ---------- Poprzedni post napisano o 01:44 ---------- Czy któraś z mam podróżowała z maluchem tramwajem/autobusem? Jakieś rady? ![]() ---------- Dopisano o 02:31 ---------- Poprzedni post napisano o 02:25 ---------- Jak by któraś się zastanawiała jak nie ustawiać wózka w autobusie/tramwaju... https://www.youtube.com/watch?v=p0R6Eu9Hffs https://www.youtube.com/watch?v=xDkc27VHESQ https://www.youtube.com/watch?v=UhCVp-gu5c4 https://www.youtube.com/watch?v=0MHjHHeGTkk https://d-pt.ppstatic.pl/k/r/1/ce/67...jpg?1442179761
Jak na razie skończyłem dwie paczki M&M’sów i czekoladowe ciasto. Od razu czuję się lepiej." Edytowane przez gingerbre Czas edycji: 2016-06-29 o 03:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:27.