Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-28, 13:23   #2611
kaylla
Zakorzenienie

Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Wiecie że chyba dostałam drugi okres w przeciągu 3 tygodni??? Może ten gin się wczoraj czegoś złego dopatrzyl i stad ta cytologia w sierpniu???? Kurde zaczynam schizowac! Ale powiedział że jestem zdrowa ???

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Martunia - nie stresuj się. Mi na wizycie kontrolnej po 6 tygodniu ginekolog powiedział, że jak przyjdę za miesiąc to też mi zrobi cytologię. Niektórzy lekarze po prostu mają taki zwyczaj i tyle.
kaylla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-28, 13:42   #2612
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaylla Pokaż wiadomość
Martunia - nie stresuj się. Mi na wizycie kontrolnej po 6 tygodniu ginekolog powiedział, że jak przyjdę za miesiąc to też mi zrobi cytologię. Niektórzy lekarze po prostu mają taki zwyczaj i tyle.
Uff dziękuję za tego posta. Uspokoiłas mnie troche

Dziewczyny skąd zamawialyscie książeczki kontrastowe? Poda ktoś namiary?

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-28, 13:44   #2613
BonaDea75
Zadomowienie

Cytat:
Wiecie że chyba dostałam drugi okres w przeciągu 3 tygodni??? Może ten gin się wczoraj czegoś złego dopatrzyl i stad ta cytologia w sierpniu???? Kurde zaczynam schizowac! Ale powiedział że jestem zdrowa ???

Ja mam też przykaz zrobienia cytologii standard ponoć po porodzie
Stary 2016-06-28, 13:50   #2614
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:

Z arosa, ja mam jakąś serię Disney
http://aros.pl/ksiazka/disney-baby---zwierzeta-kontasty
Stary 2016-06-28, 13:59   #2615
Iwonia27
Zakorzenienie

Wysmarowałam posta trzy razy i sie nie chciał wysłać. Nie? To nie!

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Hmm a co to sie dzieje z moim synkiem? Dzis tylko je i spi. Tylko i tak jest od rana. Nawet nie mam sie z nim kiedy pobawic bo przy piersi odlatuje na nastepne 2-2,5h. Nudze sie

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

U nas tez dzis była położna ostatni raz.
Mowiła ze Igor jako jedyny z jej podopiecznych (ciekawe ile ich ma ) nie ma po upałach ani jednej potowki i odparzenia. Tak to wszystkie dzieci poprzegrzewane.
Mowiła o wizycie u gina, o seksie ze moze byc sucho , o eksperymencie z glutenem przed wprowadzeniem stałych posiłków.
No i mimo ze sie juz rozstajemy to moge dzwonic zawsze i wszedzie jesli tylko bede potrzebowac
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-28, 14:09   #2616
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam CzuCzu, zamawiałam w jakiejś księgarni razem z książkami dla siebie

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-28, 14:18   #2617
majena_88
Raczkowanie

Cytat:

Ja kupowałam na http://www.megaksiazki.pl/
majena_88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-28, 15:44   #2618
gingerbre
Zakorzenienie

My po szczepieniach. W sumie spodziewałam się czegoś gorszego, a jakieś 15-20 minut płakała i później ładnie zasnęła. Teraz czekam na godziny marudy Niestety spacer nie pomaga, wszystko tylko odwleka się w czasie. Wole jednak, żeby marudzila kolo 18 niż później.

Lekarz stwierdził, że przybiera w astronomicznym tempie. Nie wiem, czy to dobrze, czy źle

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Dzisiaj tez przyszły ciuszki z 5-10-15. Mają wyprzedaże, wiec kupiłam parę rzeczy na później.

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
Moj bezsmoczkowiec od wczoraj cos kombinuje, ze nie bedzie ssal piersi do zasniecia i dzis rano usypial ryczac. Bylam az w szoku, ze moze w jednej sekundzie ryczec, a w następnej spac i niestety trzeba miec nerwy ze stali, poki nie wypracujemy swojego systemu zasypiania bez piersi, smoczka itp.. a nie przetlumacze, zeby nje wyl, bo jest tylko zmeczony.
Ale nie, nie zostawiam samego w lozeczku.

A moze sie odwodnila przy upale i stad taka kupka?

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

A tak w ogole meldujemy sie po szczepieniu, wszyscy nas chwalili, ze nie przyjechalismy sie szczepic podczas upalu. Mlody byl nadzwyczaj grzeczny i naprawde dzielnie zniosl szczepienie.

A teraz uwaga, Olgierd ma 8,5tygodnia, jutro konczy dwa miesiace i ma 62cm i 6,6kg!!!
Czyli przez pierwszy miesiac przybral 1kg, a przez drugi 1,6kg... i naprawde na spokojnie nosi ubranka na 3-6 msc i wcale nie ma w nich zbyt duzych luzow.
Pediatra powiedziala, ze wyglada jak 4-ro miesieczne dziecko.

O to kawał mężczyzny My dzisiaj 8 tydzień zaczynam Jak ten czas leci...

Edytowane przez gingerbre
Czas edycji: 2016-06-28 o 15:30
gingerbre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-28, 16:18   #2619
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:

Kupilam w Empiku

Ja tak bardzo nie lubie swojego gina, ze az nie chce mi sie do niego isc na kontrole.

Jutro szczepimy... gdyby ktos szukal w stolicy to najtaniej, zamawiajac przez internet w aptece DOZ z odbiorem osobistym 199.99zl infanrix hexa

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Z arosa, ja mam jakąś serię Disney
http://aros.pl/ksiazka/disney-baby---zwierzeta-kontasty
W empiku placilam po 10zl za sztunie, a za karty kontrastowe 20
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-28, 16:41   #2620
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
Kupilam w Empiku

Ja tak bardzo nie lubie swojego gina, ze az nie chce mi sie do niego isc na kontrole.

Jutro szczepimy... gdyby ktos szukal w stolicy to najtaniej, zamawiajac przez internet w aptece DOZ z odbiorem osobistym 199.99zl infanrix hexa

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

W empiku placilam po 10zl za sztunie, a za karty kontrastowe 20
Ja pierwszą kupiłam w pepco, jeszcze jak byłam w ciąży za 3.99
Stary 2016-06-28, 16:50   #2621
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Ja pierwszą kupiłam w pepco, jeszcze jak byłam w ciąży za 3.99
Jestem przegrywem
Stary 2016-06-28, 17:08   #2622
pluszowy_kot
Zakorzenienie

My też kupiliśmy na arosie - czuczu i z serii "oczami maluszka" harmonijkę i karty.

Głupie pytanie - te szczepionki to na receptę czy po prostu się kupuje? Do przychodni oczywiście się nie dodzwoniłam, ale musimy jakoś ogarnąć temat.

I jeszcze do mam chustujących - co robicie, żeby prawidłowo "podwinąć miednicę"? Albo to wina gipsu albo kociak jakiś sztywny, bo jak próbujemy go podwinąć to on się prostuje i podjeżdża w tej chuście za wysoko. Wczoraj wiązaliśmy się chyba kwadrans zanim się udało usadzić go poprawnie, dziś spasowałam, bo kociak już zaczynał się złościć a ja byłam cała spocona od ciągłego odwijania i zawijania...
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-28, 17:17   #2623
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Szczepionki sa na recepte. Chyba, ze masz mozliwosc zaplacenia w przychodni to wtedy nie musisz szukac po aptekach

Tfu tfu tfu (co by nie zapeszyc) chyba mi sie dziecko naprawia
Stary 2016-06-28, 18:09   #2624
Anika1986
Zadomowienie

Cytat:
Ja też podaje z rana. W ogóle ciężkie ostatnio mamy wieczory placzliwe i marudne no i noce są słabe. Mam nadzieję że to kwestia skoku 7-9 tydzień Bo Wczoraj skończyła 8 więc dobijalybysmy do końca. ..
Prawdopdobnie skok. Nasze dzieci sa z tego samego dnia i u nas cały zeszły tydzień w dzień prawie nie sypiał a wieczorem i w nocy potrafił robić awanturę jakby go żywcem ze skory ktoś obdzieral, mimo że był nakarmiony, a pielucha pusta. Nie dawał się nawet przytulić na klacie. Koło 3 się uspokajał... Ostatnie dwie noce już jest lepiej, tj. przebudza się co jakies 3 godz (wcześniej potrafił już spać po ok. 5-6 godz.), ale daje się uśpić bez krzyku. Ponadto w dzień jest aktywny max godzinke. Może częstsze pobudki wynikają też z tego że jest mu duszno.
Cytat:
Napisane przez kaylla Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jeśli usypiacie dziecko i rozpłacze wam się w łóżeczku, to od razu wyciągacie i przytulacie, czy też przez jakiś czas próbujecie je uspokoić w łóżeczku - głaskając i mówiąc do nich? Bo piszecie, że jesteście przeciwko zostawianiu dziecka, żeby się wypłakało (ja też), ale właśnie zastanawia mnie jak postępujecie w przedstawionej wyżej sytuacji?
Wyciągamy i przytulam, bo im dłużej placze tym bardziej się nakreca i trudniej Go potem uspokoić. Uspokajanie w łóżeczku stosuje jak nie krzyczy jeszcze tj. Widzę że jest niespokojny, kręci się i ma otwarte oczy.
Anika1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-28, 18:37   #2625
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Szczepionki sa na recepte. Chyba, ze masz mozliwosc zaplacenia w przychodni to wtedy nie musisz szukac po aptekach
Znaczy kolejne pytanie do listy jak się już dodzwonię...a zgłupiałam z tymi szczepionkami, bo na engerix do wzw dostaliśmy receptę na wizycie patronażowej a o żadne inne nikt nas nie pytał jakimi chcemy szczepić.
Stary 2016-06-28, 19:14   #2626
Clio_99
Zadomowienie

Nam przedstawili możliwości szczepionek na 1 wizycie u lekarza. O każdej pani doktor powiedziała co nieco. Podjęliśmy decyzję i od razu dostaliśmy recepty.

Edytowane przez Clio_99
Czas edycji: 2016-07-05 o 20:33
Clio_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-28, 19:46   #2627
fruzjape
Zadomowienie

U nas dzisiaj dzien masakry. Ula nie dospala rano i cały dzien sie posypał. A do tego ja na usg, a Ula na bioderka.

Biodra idealne, moje usg tez w porządku, w macicy nic nie zostało.
Martunia Ty miałaś usg, zeby sprawdzić to krwawienie?
fruzjape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-28, 20:21   #2628
Monanka83
Zakorzenienie

Fajny wpis a propos naszych ostatnich rozważań http://www.blogojciec.pl/dzieci/nowe...o-sie-zakazac/

Fruzja, super!

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Anika1986 Pokaż wiadomość
Prawdopdobnie skok. Nasze dzieci sa z tego samego dnia i u nas cały zeszły tydzień w dzień prawie nie sypiał a wieczorem i w nocy potrafił robić awanturę jakby go żywcem ze skory ktoś obdzieral, mimo że był nakarmiony, a pielucha pusta. Nie dawał się nawet przytulić na klacie. Koło 3 się uspokajał... Ostatnie dwie noce już jest lepiej, tj. przebudza się co jakies 3 godz (wcześniej potrafił już spać po ok. 5-6 godz.), ale daje się uśpić bez krzyku. Ponadto w dzień jest aktywny max godzinke. Może częstsze pobudki wynikają też z tego że jest mu duszno.

Wyciągamy i przytulam, bo im dłużej placze tym bardziej się nakreca i trudniej Go potem uspokoić. Uspokajanie w łóżeczku stosuje jak nie krzyczy jeszcze tj. Widzę że jest niespokojny, kręci się i ma otwarte oczy.
Musimy założyć jakąś grupę wsparcia dla rodziców których dziecko przechodzi skok rozwojowy
Stary 2016-06-28, 20:28   #2629
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fruzjape Pokaż wiadomość
U nas dzisiaj dzien masakry. Ula nie dospala rano i cały dzien sie posypał. A do tego ja na usg, a Ula na bioderka.

Robił mi doktorek usg i stwierdził że faktycznie jest krwawienie no i wczoraj zaczęłam plamić na brazowo, dzisiaj ciąg dalszy. Poprzedni okres też się tak zaczynał... no cóż jestem po prostu wyjątkowa ha ha

Gin przepisał mi tabletki ovulan ale powiedział żebym wykupila w aptece najtańsze o takim samym składzie... zaproponował spirale mirene ale cena mnie trochę powaliła 1200 zł z założeniem! ale chyba się zdecyduje za jakiś czas bo przez najbliższe 3 lata na pewno nie chce mieć dzieci

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-28, 20:43   #2630
daggmara
Z deszczem w butach

Ech, u nas dramat z wieczornym usypianiem... Mąż wysłał do mnie córę, żeby mi jęczała o kolację akurat, gdy Olo zasypiał. I zasnął, gdy ona sobie coś tam tylko ględziła, ale gdy zaczęła tłuc (czyli bawić się) zabawkami wybudził się, zasnął dopiero po ponad godzinie, z czego większość to był ryk. Teraz obudził się po raz trzeci. Przekręciłam go na brzuch w końcu, tak mu się dobrze śpi. Ale się wiercił i wiercił. To zgasiłam światło, nie słychać go. Może śpi wreszcie?

Edit: ano, śpi, uff ... może tym razem pośpi, a matka sobie wypije kakao

Edytowane przez daggmara
Czas edycji: 2016-06-28 o 20:53
daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-28, 20:59   #2631
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fruzjape Pokaż wiadomość

Brawo wy - bioderka i macica

Cytat:
Fajny wpis a propos naszych ostatnich rozważań http://www.blogojciec.pl/dzieci/nowe...o-sie-zakazac/
Świetny artykuł

Mi też się serce kraje na myśl o takich dzieciach które są pozostawiane same sobie gdy płaczą
Ala płacze max tyle ile mamie zajmuje zrobienie siku czyli przy dobrych wiatrach nawet i 30 sekund. A potem od razu do niej biegnę i tulę

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
Ech, u nas dramat z wieczornym usypianiem... Mąż wysłał do mnie córę, żeby mi jęczała o kolację akurat, gdy Olo zasypiał. I zasnął, gdy ona sobie coś tam tylko ględziła, ale gdy zaczęła tłuc (czyli bawić się) zabawkami wybudził się, zasnął dopiero po ponad godzinie, z czego większość to był ryk. Teraz obudził się po raz trzeci. Przekręciłam go na brzuch w końcu, tak mu się dobrze śpi. Ale się wiercił i wiercił. To zgasiłam światło, nie słychać go. Może śpi wreszcie?
Współczuję, oby już teraz oboje dali się ładnie spacyfikować. Kładziesz małego na noc na brzuchu? Ja bym z chęcią położyła tak Alę bo w dzień na brzuchu śpi pięknie kilka godzin ciągiem. Ale na noc się boję więc kładę na pleckach i przez to częściej się wybudza

My jesteśmy albo przed skokiem albo nas tym razem ominął bo odkąd minęły upały to mam kochaniutkie dziecko. Zasypia sama, nie marudzi, ładnie je, przestała już zupełnie ulewać. Dziś rano pospałyśmy do 9(!) a po południu jeszcze na godzinkę się zdrzemnęłam koło niej
Ale jutro ponoć powrót tropikalnych temperatur. Oby nie zmieniły mi Aluni w marudera

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-28, 21:18   #2632
daggmara
Z deszczem w butach

Fab - nieraz kładę na noc na brzuchu, bo w ten sposób nie wybudza się po kilka razy przez pierwszą godzinę, jak to nieraz miało miejsce i często kładę na brzuchu nad ranem, kiedy już gaziory zaczynają męczyć. A wieczorem często przekręcam po prostu z powrotem na plecy po 1-2-3 godzinach snu i tak sobie dalej śpi aż zgłodnieje

A wiecie, dopiero co gdzieś trafiłam na artykuł informujący, że poddano badaniu dzieci, którym dano się wypłakać aż do zaśnięcia i nie miały w ślinie substancji świadczącej o odczuwaniu stresu, yyy... tzn. chyba potem nie było tej substancji? W każdym razie tekst, który ja czytałam na podstawie badań wychwalał tą metodę i podkreślał, że takie dzieci w przyszłości lepiej śpią i szybciej zaczynają przesypiać całe noce.

Stary 2016-06-28, 21:30   #2633
fruzjape
Zadomowienie

fab Ula śpi w nocy na brzuchu jesli nie jest w Woombie. Tak spała od urodzenia.
fruzjape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-28, 21:41   #2634
urshoola
Zadomowienie

moja Emi spi bardzo plytko ostanio, czemu ;-( tzn chodzi mi o drzemki w ciagu dnia, zaraz sie wierci, jeczy i budzi, nawet potrafi tylko 7min pospac i od nowa zabawa...dziwne...bo tak nie miala dotad

Dzis po usg bioderek jest poprawa,dalej cwiczyc i lezec na brzuszku i do kontroli po 6 tygogniach na zakonczenie obserwacji rozwoju bioderek czyli to juz bedzie 13 tydzien

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

zazdroszcze Wam tego spania na brzuchu, jak taka malizne nauczyc?owszem.zasnie tak ale.na.mnie ja ja nosze i sie poloze to tak spi ale w lozeczku jakos sie boje jej tak klasc.ze.sie obudzi czy, ze udusi...nie wiem...

urshoola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-28, 21:42   #2635
daggmara
Z deszczem w butach

I ja jako niemowlę podobno całe noce spałam na brzuchu ( i teraz to moja ulubiona pozycja do spania )

Stary 2016-06-28, 23:26   #2636
konsternacja
Zakorzenienie

Dziewczyny ratunku!
U mnie pech za pechem. Jestem z Natka w szpitalu. Od wczoraj wysoka goraczka. Badali jej nawet plyn mozgowo-rdzeniowy... nie ustepuje tagoraczka. Jestesmy tu od 12:00 (w poludnie), mamy antybiotyk a nie wiadomo co jej dolega... teraz miala w pupie 39,3....
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-28, 23:28   #2637
kaylla
Zakorzenienie

Kurczę, niedobrze. Mam nadzieję że wszystko będzie w porządku i ze po lekach goraczka szybko spadnie. W pupie chyba zawsze jest pół stopnia wiecej niż pod pacha?
kaylla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-28, 23:44   #2638
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Napisane przez pluszowy_kot Pokaż wiadomość
Znaczy kolejne pytanie do listy jak się już dodzwonię...a zgłupiałam z tymi szczepionkami, bo na engerix do wzw dostaliśmy receptę na wizycie patronażowej a o żadne inne nikt nas nie pytał jakimi chcemy szczepić.
Jest tez mozliwosc szczepienia refundowanymi... ja tez sie gubilam w tym temacie. 6w1 wzielam po konsultacji z pediatra

---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ----------

Clio, oby dzisiejsza noc byla dla ciebie laskawa

---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ----------

Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość
Dziewczyny ratunku!
U mnie pech za pechem. Jestem z Natka w szpitalu. Od wczoraj wysoka goraczka. Badali jej nawet plyn mozgowo-rdzeniowy... nie ustepuje tagoraczka. Jestesmy tu od 12:00 (w poludnie), mamy antybiotyk a nie wiadomo co jej dolega... teraz miala w pupie 39,3....
O matuniu. Jedtesmy z wami. Mam nadzieje ze szybko zbija ta goraczke i zwalcza jej przyczyne
Stary 2016-06-29, 01:37   #2639
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Jest tez mozliwosc szczepienia refundowanymi... ja tez sie gubilam w tym temacie. 6w1 wzielam po konsultacji z pediatra
Wiem, ale już wcześniej czytaliśmy i jesteśmy zdecydowani na 5 w 1, tylko na poprzedniej wizycie ani recepty ani informacji czy mają na stanie i można płacić u nich. Więc pewnie najpierw wizyta po receptę a dopiero potem druga na szczepienie, no bomba...a do lekarza już drugi dzień nie można się dodzwonić!
Stary 2016-06-29, 03:31   #2640
gingerbre
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość
Dziewczyny ratunku!

U nas równo 3 godziny po szczepieniu podczas picia mleka, najpierw zrobiła się czerwona, potem wrzask trwający godzinę. Ewidentnie coś ja bolało. Po 40 minutach poległam i dałam prochy zapisane przez lekarza na wszelki wypadek jak coś by się działo po szczepieniu. Juz sama nie wiem, czy pomogło, czy ona się tak wymeczyla, czy może przestało boleć. Teraz póki co nastrój ma znośny.

---------- Dopisano o 01:44 ---------- Poprzedni post napisano o 01:42 ----------

Cytat:
Napisane przez pluszowy_kot Pokaż wiadomość
Wiem, ale już wcześniej czytaliśmy i jesteśmy zdecydowani na 5 w 1, tylko na poprzedniej wizycie ani recepty ani informacji czy mają na stanie i można płacić u nich. Więc pewnie najpierw wizyta po receptę a dopiero potem druga na szczepienie, no bomba...a do lekarza już drugi dzień nie można się dodzwonić!
My wzięliśmy 6 w 1, bo tylko to było + pnemokoki.

---------- Dopisano o 02:25 ---------- Poprzedni post napisano o 01:44 ----------

Czy któraś z mam podróżowała z maluchem tramwajem/autobusem? Jakieś rady?

---------- Dopisano o 02:31 ---------- Poprzedni post napisano o 02:25 ----------

Jak by któraś się zastanawiała jak nie ustawiać wózka w autobusie/tramwaju...

https://www.youtube.com/watch?v=p0R6Eu9Hffs
https://www.youtube.com/watch?v=xDkc27VHESQ
https://www.youtube.com/watch?v=UhCVp-gu5c4
https://www.youtube.com/watch?v=0MHjHHeGTkk

https://d-pt.ppstatic.pl/k/r/1/ce/67...jpg?1442179761

Edytowane przez gingerbre
Czas edycji: 2016-06-29 o 03:32
gingerbre jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości