Nasi mecze wygrywają a lipcówki swe dzieci na świecie witają! Lipcówki 2016, część XI - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-28, 23:50   #1021
Margosia__
Zakorzenienie

Dot.: Nasi mecze wygrywają a lipcówki swe dzieci na świecie witają! Lipcówki 2016, cz

U nas wesolo
Jak to latem bywa Starszy przeziebiony ;p
Katar po pas i teraz Mu splywa...
Kaszel jak u gruzlika go wybudza i srednio co 15-20 minut jest przeszywajacy serce jęk "Mamooooo gdzie jestes?"

Chyba z nim zostane tej nocy co by chociaz on troszke odpoczął
Ale nie wiem jak sie na tym malym wyrku w tyle brzuchow zmiescimy

A Tz ma do pracy na 4 wiec w sumie niedlugo wstaje

Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-29, 00:10   #1022
Ananka
Zadomowienie

Dot.: Nasi mecze wygrywają a lipcówki swe dzieci na świecie witają! Lipcówki 2016, cz

Tz zrobił małe przemeblowanie w łazience. Na górę wyniósł pralkę, tam będzie pralnia i suszarnia, a na dole przygotował stanowisko dla malej- przewijak, wanienka, kosze, elegancko to wygląda
Ananka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-29, 03:00   #1023
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ananka Pokaż wiadomość
Tz zrobił małe przemeblowanie w łazience. Na górę wyniósł pralkę, tam będzie pralnia i suszarnia, a na dole przygotował stanowisko dla malej- przewijak, wanienka, kosze, elegancko to wygląda
Brawo Tz...

I Ty badz bohaterem w swoim domu

Sytuacja na razie opanowana
Od moich ostatnich zali Mlodziez spi spokojnie ;p

Mały
Stary 2016-06-29, 03:01   #1024
olutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kattoo Pokaż wiadomość
Na wywolywanie przed terminem i na cc przed terminem musi byc skierowanie. Po tp po prostu sie zglaszasz. Ostatnio byl nt temat post na grupie "Naturalnie po cesarce" wiec pamietam

A to nie wiedziałam, że w praktyce tak jest. Standardy opieki okołoporodowej mówią, że od 40 tc jest badanie co 2-3 dni, a po 41 tc skierowanie do hospitalizacji.

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
Kurde, ja mam 2 karty ciąży i nie wiem, którą pokazać w szpitalu ;-) może obie?

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Mi.w enelmedzie powiedziała, że jak będzie po terminie, to mam pojechać do szpitala i umówić się na ktg. Skierowania nie dała..

Ja bym dała dwie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
U nas wesolo
Jak to latem bywa Starszy przeziebiony ;p
Katar po pas i teraz Mu splywa...
Kaszel jak u gruzlika go wybudza i srednio co 15-20 minut jest przeszywajacy serce jęk "Mamooooo gdzie jestes?"

Chyba z nim zostane tej nocy co by chociaz on troszke odpoczął
Ale nie wiem jak sie na tym malym wyrku w tyle brzuchow zmiescimy

A Tz ma do pracy na 4 wiec w sumie niedlugo wstaje

Współczuję chorego synka ;( wymęczycie się okropnie ;( i obyś się nie zaraziła!

Cytat:

Super, że wszystko ma swoje miejsce
Pochwal się fotką kącika toaletowego
Ja się ciągle zastanawiam czy kombinować i robić w łazience też jakieś stanowisko czy to w pokoiku wystarczy...
olutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-29, 03:27   #1025
Dreamer9o
Rozeznanie

Olutka dziekujemy! Bede probowac wszystkiego. Juz powoli latwiej idzie dobudzanie ale nadal jest wyzwaniem... Jak bedzie trzeba to nawet doradce laktacyjnego sciagniemy no pomoc szpitalna w tym zakresie niestety dramat

---------- Dopisano o 04:27 ---------- Poprzedni post napisano o 04:24 ----------

Kattoo na szczescie zoltaczki nie ma. Wszystko inne gra. Moja dzielna coreczka! Na pewno jest spadek masy ciala przez to jak slabo i malo ciumka, ale zobacze co pediatra powie dzis rano...
Stary 2016-06-29, 03:32   #1026
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna_Hanna Pokaż wiadomość
Wreszcie udalo mi sie spotkac i podpisac umowe z polozna na indywidualna opieke w czasie porodu. Od 37 tyg kazala mi cwiczyc na pilce i uprawiac regularny seks. Ale wytlumaczyla ze seks nie wywola mi porodu a jedynie bedzie swietnym cwiczeniem na rozciaganie i obkurczanie miesni. Moze to zatem pomoc uchronic krocze przed nacieciem, a pozniej ulatwic zejscie sie do stanu sprzed porodu. Podobno to lepsze niz masaze olejkami.
Oooo, jak yo pięknie brzmi! Muszę pokazać mężowi 😂
Cytat:
Napisane przez kattoo Pokaż wiadomość
Na wywolywanie przed terminem i na cc przed terminem musi byc skierowanie. Po tp po prostu sie zglaszasz. Ostatnio byl nt temat post na grupie "Naturalnie po cesarce" wiec pamietam
Dokładnie...
Cytat:
Brawa dla tżta!
Cytat:
Napisane przez Dreamer9o Pokaż wiadomość
Olutka dziekujemy! Bede probowac wszystkiego. Juz powoli latwiej idzie dobudzanie ale nadal jest wyzwaniem... Jak bedzie trzeba to nawet doradce laktacyjnego sciagniemy no pomoc szpitalna w tym zakresie niestety dramat

---------- Dopisano o 04:27 ---------- Poprzedni post napisano o 04:24 ----------

Kattoo na szczescie zoltaczki nie ma. Wszystko inne gra. Moja dzielna coreczka! Na pewno jest spadek masy ciala przez to jak slabo i malo ciumka, ale zobacze co pediatra powie dzis rano...
Trzymam kciuki za Was!
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-29, 03:44   #1027
olutka
Zakorzenienie

Dreamer, trzymam kciuki za Wasze karmienie! Przypomniało mi się jeszcze, że jak już delikatnie rozbudzisz Spiącą Królewnę dzięki choćby lekkiemu rozebraniu, zmianie pampersa itd to możesz też sutkiem dotykać jej usteczek, ewentualnie kropelkę mleka skapnąć- tak żeby ten zapach ją trochę pobudził.

A w razie czego spotkanie z doradcą laktacyjnym to świetny pomysł - sprawdzi czy dobrze przystawiasz małą itd i zmniejszy to ryzyko innych problemów.

Kolejny raz w środku nocy myślę o jedzeniu ;( głodna jestem, choć przyjmuję tryliard kalorii ;( idę do kuchni ;(

---------- Dopisano o 04:37 ---------- Poprzedni post napisano o 04:35 ----------

Cytat:
Wreszcie udalo mi sie spotkac i podpisac umowe z polozna na indywidualna opieke w czasie porodu. Od 37 tyg kazala mi cwiczyc na pilce i uprawiac regularny seks. Ale wytlumaczyla ze seks nie wywola mi porodu a jedynie bedzie swietnym cwiczeniem na rozciaganie i obkurczanie miesni. Moze to zatem pomoc uchronic krocze przed nacieciem, a pozniej ulatwic zejscie sie do stanu sprzed porodu. Podobno to lepsze niz masaze olejkami.

Właśnie, Panna Hanna -dzięki Alloffkowej przypomniało mi się, że jeszcze Ci nie podziękowałam. Przytoczone przez Ciebie argumenty pomogły mi przekonać tż-ta do wieczornych przyjemności dziękuję

---------- Dopisano o 04:44 ---------- Poprzedni post napisano o 04:37 ----------

Pożarłam kawałeczek ciasta, banana i brzoskwinię...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-29, 03:45   #1028
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olutka Pokaż wiadomość
Dreamer, trzymam kciuki za Wasze karmienie! Przypomniało mi się jeszcze, że jak już delikatnie rozbudzisz Spiącą Królewnę dzięki choćby lekkiemu rozebraniu, zmianie pampersa itd to możesz też sutkiem dotykać jej usteczek, ewentualnie kropelkę mleka skapnąć- tak żeby ten zapach ją trochę pobudził.

A w razie czego spotkanie z doradcą laktacyjnym to świetny pomysł - sprawdzi czy dobrze przystawiasz małą itd i zmniejszy to ryzyko innych problemów.

Kolejny raz w środku nocy myślę o jedzeniu ;( głodna jestem, choć przyjmuję tryliard kalorii ;( idę do kuchni ;(

---------- Dopisano o 04:37 ---------- Poprzedni post napisano o 04:35 ----------

Właśnie, Panna Hanna -dzięki Alloffkowej przypomniało mi się, że jeszcze Ci nie podziękowałam. Przytoczone przez Ciebie argumenty pomogły mi przekonać tż-ta do wieczornych przyjemności dziękuję

---------- Dopisano o 04:44 ---------- Poprzedni post napisano o 04:37 ----------

Pożarłam kawałeczek ciasta, banana i brzoskwinię...
Pozdrawiam znad kabanosa 😂
Oliwka 21.07.2016
Stary 2016-06-29, 03:56   #1029
olutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Pozdrawiam znad kabanosa

Sma!
Muszę dziś kupić kabanosy... Muszę je mieć!!
Stary 2016-06-29, 03:59   #1030
Wesola_Ania
Zadomowienie

Ale z Was glodomorki,a mnie przy Kp to dopiero się chce jesc

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Wesola_Ania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-29, 04:08   #1031
olutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wesola_Ania Pokaż wiadomość
Ale z Was glodomorki,a mnie przy Kp to dopiero się chce jesc

Tego się boję
Jak się macie? Jak znosisz nocne pobudki?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-29, 04:53   #1032
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
A to nie wiedziałam, że w praktyce tak jest. Standardy opieki okołoporodowej mówią, że od 40 tc jest badanie co 2-3 dni, a po 41 tc skierowanie do hospitalizacji.

Ja bym dała dwie

Współczuję chorego synka ;( wymęczycie się okropnie ;( i obyś się nie zaraziła!

Super, że wszystko ma swoje miejsce
Pochwal się fotką kącika toaletowego
Ja się ciągle zastanawiam czy kombinować i robić w łazience też jakieś stanowisko czy to w pokoiku wystarczy...
Ja nie wiem jakie sa normy wiec sie tu nie chce madrzyc,
Ale u mnie jest wlasnie ktg w poradni przyszpitalnej co tydzien od 38tc i po terminie czesciej ale to zalezy od zapisu i decyzje podejmuje szpitalny lekarz po badaniu kiedy przyjsc... ewentualnie zaprasza na patologie

Czasami robia tylko ktg, czasami jest dodatkowo bsdanie na samolocie i/lub usg z przeplywami w zaleznosci od lekarza

---------- Dopisano o 05:53 ---------- Poprzedni post napisano o 05:50 ----------

Ja ide na morfologie i zastanawiam sie jak tu tyle wytrzymac bez sniadania

Moge nie jesc kplacji ale bez sniadania nie dam rady ;p

Mały

Edytowane przez Margosia__
Czas edycji: 2016-06-29 o 04:51
Stary 2016-06-29, 05:19   #1033
Wesola_Ania
Zadomowienie

Cytat:
Tego się boję
Jak się macie? Jak znosisz nocne pobudki?
No właśnie w nocy jest lepiej niż w dzień,dłużej spokojnie śpi.

Wesola_Ania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-29, 05:22   #1034
Margosia__
Zakorzenienie

Kamila where are you?

Mały
Stary 2016-06-29, 05:36   #1035
kamila_509
Zakorzenienie

Cytat:
Kochane nie dam rady Was nadrobic. U nas dzis maly kryzys. Ja zaczelam sie podlamywac ze coreczka duzo spi i ciezko ja dobudzic na karmiemie.. Do tego mamy problem z zasysaniem przy kp i juz dzis mi lzy lecialy jak grochy z bezradnosci. Ale walczymy i na pewno sie uda! Pokarm jest, checi sa, sily zabraklo ale biore sie w garsc a poza tym Zosia jest aniolkiem, tz jest najwspanialszy. Pomaga, wspiera, wpatrzony w nas jak w obrazek. Aby jak najszybciej do domku....
Kochana, będzie lepiej
Na pewno za sekundeczke
malutka już będzie bardziej "ogarnięta" w temacie i szybko zazegnacie kryzysy. Olutka myślę dała najlepsze rady

Cytat:

powiedziałam to swojemu mezowiu a on zapytał kiedy w takim razie ma spać...
Mężczyźni. Nie dogodzisz. Jeszcze mi go rozklada przeziębienie. U nich w pracy jest wirus czy coś i każdy po kolei chory jak nie będzie mógł wejść na porodówkę to chyba się zabije.

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Kamila where are you?

Jestem
Stesknilas się za moim marudzeniem?

---------- Dopisano o 06:36 ---------- Poprzedni post napisano o 06:32 ----------

A tak w ogóle to dzień dobry!

Witam wie w dwupaku w 37+0
Już się czuje bezpieczniejsza w razie wu. Torby spakowane tylko jeszcze trzeba mi więcej hormonów co zacznę myśleć jak matka

Śniło mi się, że urodzilam. Dziecko jak je pierwszy raz zobaczyłam leżało w wózku pod kocykiem. Spało cały dzień. Jak w końcu nie wytrzymalam i zerknelam co się dzieje to się obudziło. Rozebralam z T natychmiast bo nie wiedzielismy jaka płeć
I w końcu do teraz nie wiem bo zamiast skupić się na plci to ja latalam po domu szukać oliwki bo ciemieniucha
Stary 2016-06-29, 06:07   #1036
nutik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lazurowa1 Pokaż wiadomość
Melduję.
U mnie bez szału.
Szyjka koło centymetra, przepuszcza dwa palce. Syn 3800 +/- 15%

Idę Was nadrobić
Uaaaaa to już za moment! Ale masz sporego synka!
Coś czuję, że teraz pójdzie Ci szybko, w końcu to dzidziuś nr 3

Cytat:
Kochane nie dam rady Was nadrobic. U nas dzis maly kryzys. Ja zaczelam sie podlamywac ze coreczka duzo spi i ciezko ja dobudzic na karmiemie.. Do tego mamy problem z zasysaniem przy kp i juz dzis mi lzy lecialy jak grochy z bezradnosci. Ale walczymy i na pewno sie uda! Pokarm jest, checi sa, sily zabraklo ale biore sie w garsc a poza tym Zosia jest aniolkiem, tz jest najwspanialszy. Pomaga, wspiera, wpatrzony w nas jak w obrazek. Aby jak najszybciej do domku....
Kryzysy przechodzą trzymam kciuki, żeby się udało, na początku chyba zawsze jest trudniej. Rady Olutki są super, Marcylina chyba ostatnio też wypisała podobne jak Arida miała ten problem co Ty. Warto tu pytać, jak się okazuje

Cytat:
Napisane przez wuncek Pokaż wiadomość
Nawet nie mów... Ja tez nie jestem gotowa. Trudno było zajść w ciążę, w ciąży nie narzekam a jak pomyślę o porodzie... To chciałabym być w tej ciąży cały czas! Przeraża mnie sam poród, co ja zrobię z maluszkiem i zmiana życia. Mój tz jest spokojny, aż mnie to dziwi bo rozrywkowy chłopak. Ostatnio się w ogóle zastanawiałam czy obudzi się we mnie instynkt macierzyński :|

Muszą przyjąć do szpitala po tp bez oznak porodu. Odesłanie do domu jest bardzo ryzykowne

Ja miałam tydzień temu i to jakiś mega grzybek bo mnie swedzialo tak ze myślałam że się zadrapie. Dostałam globulki, one są mega dobre!
Ja też mam nadzieję, że mój instynkt macierzyński się włączy. Ostatnio jest z nim średnio. Jak całe życie marzyłam o dziecku, tak teraz...wygasł? Dzieci nie robią na mnie wrażenia, wręcz mnie denerwują. Oby się to po porodzie zmieniło. Ale jestem pewna, że tak będzie. Biologia, chemia, hemoglobina i te sprawy.

Jakie globulki dostałaś? Mi lekarz dał Nystatynę i tylko czekam żeby wziąć bo właśnie zaczęłam kurację antybiotykiem. Układ pokarmowy już leci, to czuję, że o Bożenkę się też obije za moment.

Wczoraj mój mąż mnie tak rozwalił wieczorem, że myślałam, że padnę. Położna dała nam instrukcje odnośnie tego, jak masować krocze. No to ja sobie tam coś zaczęłam działać sama w tym kierunku, bo jakoś tak wolę. Mąż o tym zapomniał i wczoraj wieczorem tak do mnie z troską przychodzi i się pyta "to co, smarujemy Bożenę???". Myślałam, że padnę, hahahaha. Potem zaczął mówić, że to jest ważne, żebym nie zapomniała, bo będzie mi się dzięki temu łatwiej rodzić i może nie trzeba będzie nacinać. Ale się przejął
nutik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-29, 06:09   #1037
kamila_509
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nutik Pokaż wiadomość
Uaaaaa to już za moment! Ale masz sporego synka!
Coś czuję, że teraz pójdzie Ci szybko, w końcu to dzidziuś nr 3

Kryzysy przechodzą trzymam kciuki, żeby się udało, na początku chyba zawsze jest trudniej. Rady Olutki są super, Marcylina chyba ostatnio też wypisała podobne jak Arida miała ten problem co Ty. Warto tu pytać, jak się okazuje

Ja też mam nadzieję, że mój instynkt macierzyński się włączy. Ostatnio jest z nim średnio. Jak całe życie marzyłam o dziecku, tak teraz...wygasł? Dzieci nie robią na mnie wrażenia, wręcz mnie denerwują. Oby się to po porodzie zmieniło. Ale jestem pewna, że tak będzie. Biologia, chemia, hemoglobina i te sprawy.

Jakie globulki dostałaś? Mi lekarz dał Nystatynę i tylko czekam żeby wziąć bo właśnie zaczęłam kurację antybiotykiem. Układ pokarmowy już leci, to czuję, że o Bożenkę się też obije za moment.

Wczoraj mój mąż mnie tak rozwalił wieczorem, że myślałam, że padnę. Położna dała nam instrukcje odnośnie tego, jak masować krocze. No to ja sobie tam coś zaczęłam działać sama w tym kierunku, bo jakoś tak wolę. Mąż o tym zapomniał i wczoraj wieczorem tak do mnie z troską przychodzi i się pyta "to co, smarujemy Bożenę???". Myślałam, że padnę, hahahaha. Potem zaczął mówić, że to jest ważne, żebym nie zapomniała, bo będzie mi się dzięki temu łatwiej rodzić i może nie trzeba będzie nacinać. Ale się przejął
Faceci
Przypomni im się zawsze jak już jest po ptakach prawie
Ale miło, że myśli o Tobie.
Stary 2016-06-29, 06:18   #1038
nutik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kamila_509 Pokaż wiadomość
Faceci
Przypomni im się zawsze jak już jest po ptakach prawie
Ale miło, że myśli o Tobie.
Ale ja nie mam do niego żalu, on mnie tym właśnie rozczulił
Ja sama zawaliłam to całe smarowanie. Przed obroną nie potrafiłam się na niczym innym skupić, w ogóle nic żadnych herbatek zaleconych nie piłam itd. Teraz jest już późno, ale może coś da. Choćby mnie mieli o 0,5 cm mniej naciąć zawsze coś...
Stary 2016-06-29, 06:22   #1039
kamila_509
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ja nie mam do niego żalu, on mnie tym właśnie rozczulił
Ja sama zawaliłam to całe smarowanie. Przed obroną nie potrafiłam się na niczym innym skupić, w ogóle nic żadnych herbatek zaleconych nie piłam itd. Teraz jest już późno, ale może coś da. Choćby mnie mieli o 0,5 cm mniej naciąć zawsze coś...
Faceci tacy sa: niby się niczym nie przejmują ale w glowie mają pewnie cały system opracowany dotyczący porodu, rodzicielstwa i innych tego typu

Ja to idę na żywioł. Nie pije herbatki z liści malin, nie mam wiesiolka, nie masuje krocza bo nawet nie wiem jak to się powinno robić

Jestem glodna jak wilk! A dopiero zjadłam żelazo. Grrrr

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-29, 06:26   #1040
Elfka86
Zakorzenienie

Hej

Lazurowa u Ciebie jest nieźle, rozwarcie jest, miękka szyjka, dobra waga ja ostatnio też rozczarowana byłam, że nic nie rusza mimo tych pachwin bolących i kłucia w szyjce :/ kurczę termin mam pojutrze i ja bym nie chciała od razu do szpitala :/ może się ruszy samo :/ takiego scenariusza jak wywoływanie w ogóle nie brałam pod uwagę
Stary 2016-06-29, 06:29   #1041
kamila_509
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
Hej

Lazurowa u Ciebie jest nieźle, rozwarcie jest, miękka szyjka, dobra waga ja ostatnio też rozczarowana byłam, że nic nie rusza mimo tych pachwin bolących i kłucia w szyjce :/ kurczę termin mam pojutrze i ja bym nie chciała od razu do szpitala :/ może się ruszy samo :/ takiego scenariusza jak wywoływanie w ogóle nie brałam pod uwagę
Trzymam kciuki żeby się rozkręcilo!
Ja mam 3 tyg do TP a już mi się wydaje, że przenoszę bo nic się u mnie nie dzieje. Żadnych przepowiadaczy, szyjka długa na 3 cm, przepuszcza jeden palec.
Brzuch wysoko.
No żadnych objawów nawet przygotowywania się do porodu

A co dopiero Wy, kobietki które macie termin lada moment? chyba po ścianach bym chodziła.
Stary 2016-06-29, 06:36   #1042
nutik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
Hej

O ja Cię! To już naprawdę za moment! Nie martw się, nadejdzie ta pora, okna umyte?

---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

Cytat:
Trzymam kciuki żeby się rozkręcilo!
Ja mam 3 tyg do TP a już mi się wydaje, że przenoszę bo nic się u mnie nie dzieje. Żadnych przepowiadaczy, szyjka długa na 3 cm, przepuszcza jeden palec.
Brzuch wysoko.
No żadnych objawów nawet przygotowywania się do porodu

A co dopiero Wy, kobietki które macie termin lada moment? chyba po ścianach bym chodziła.
Kamila, nigdy nie wiadomo. Na tym etapie to może w każdej chwili ruszyć. To ja się tylko pocieszam, że przenoszę :P
Stary 2016-06-29, 06:40   #1043
kamila_509
Zakorzenienie

Cytat:
O ja Cię! To już naprawdę za moment! Nie martw się, nadejdzie ta pora, okna umyte?

---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

Kamila, nigdy nie wiadomo. Na tym etapie to może w każdej chwili ruszyć. To ja się tylko pocieszam, że przenoszę :P
Bo Ty dopiero masz czas dla siebie Ja odutego siedzę w domu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-29, 06:45   #1044
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Faceci tacy sa: niby się niczym nie przejmują ale w glowie mają pewnie cały system opracowany dotyczący porodu, rodzicielstwa i innych tego typu

Ja to idę na żywioł. Nie pije herbatki z liści malin, nie mam wiesiolka, nie masuje krocza bo nawet nie wiem jak to się powinno robić

Jestem glodna jak wilk! A dopiero zjadłam żelazo. Grrrr
Piona, ja też nic nie robię z kroczem
Mimo że położna na szkole rodzenia tłumaczyła jak, parę zdań potem powiedziała że i nich w szpitalu 90% pierworódek jest nacinanych :/

Mi też się często ostatnio śnią jakieś tematy okołodzieciowe.
Oliwka 21.07.2016
Stary 2016-06-29, 06:45   #1045
wuncek
Rozeznanie

Cytat:

Pimafucin. Polecam
wuncek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-29, 06:49   #1046
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wuncek Pokaż wiadomość
Pimafucin. Polecam
Ja mam maść Pimafucin, też polecam

Ale ona na recepte

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Co do przenoszenia, to np patrząc na Kamile to chyba mam mniejsze szanse....
Mam 3 rodzaje skurczy:
Twardnienia brzucha
Ból miesiaczkowy
I takie drętnwienie w podbrzuszu.

I to mam mimo że ciągle jestem na luteinie i dotychczas brałam 2 scopolany, teraz staram się do 1 ograniczyć.
Oliwka 21.07.2016
Stary 2016-06-29, 06:51   #1047
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Hej. W nocy poklocilam się z mężem. Mam ochotę wywalić go razem z teściową z mojego domu. I chyba dzisiaj wubuchnę. Ten oczywiście rano jakby nigdy nic się do mnie odzywa. Muszę zadzwonić do mamy.

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-29, 06:53   #1048
kamila_509
Zakorzenienie

Cytat:
Hej. W nocy poklocilam się z mężem. Mam ochotę wywalić go razem z teściową z mojego domu. I chyba dzisiaj wubuchnę. Ten oczywiście rano jakby nigdy nic się do mnie odzywa. Muszę zadzwonić do mamy.

Ja Ci kobieto życzę już tego porodu co chociaż teściowa zniknie z Waszego domu i będziesz mogła się troszkę zrelaksować.
A mężem się nie przejmuj jeśli to nic poważnego... czasem trzeba się poklocic żeby zrozumiał...

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Ja mam maść Pimafucin, też polecam

Ale ona na recepte

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Co do przenoszenia, to np patrząc na Kamile to chyba mam mniejsze szanse....
Mam 3 rodzaje skurczy:
Twardnienia brzucha
Ból miesiaczkowy
I takie drętnwienie w podbrzuszu.

I to mam mimo że ciągle jestem na luteinie i dotychczas brałam 2 scopolany, teraz staram się do 1 ograniczyć.
Weź mnie nie stresuj :P
A właśnie, zrozumiałe urodze w terminie :P

Jest mi tak strasznie niedobrze
Stary 2016-06-29, 06:58   #1049
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:

Co tym razem kochana? Teściowa w domu to zło... Czuje że gdyby u nas była taka potrzeba i musiałabym znosić teściową też by się to zarąbiście odbiło na naszym związku :/

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Przestałam wierzyć dziś w ludzi..dziś w nocy u mnie w mieście zatrzymano kobietę która prowadziła auto mając 3 promile alko... Kobieta w 3 miesiącu ciąży... Nie mam pytań.
Oliwka 21.07.2016
Stary 2016-06-29, 07:01   #1050
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Nawet nie chce mi się gadać. Natomiast co do teściowej, to koniec skrupolow.

Kurdę siedzę piję wodę. Mam parcie na 2 i jest mi niedobrze. Nie wiem ce coś się zaczyna, czy to nerwy po prostu. Mąż dopiero do pracy dojechał.

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości