Nasi mecze wygrywają a lipcówki swe dzieci na świecie witają! Lipcówki 2016, część XI - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-29, 08:46   #1081
nutik
Rozeznanie

Dot.: Nasi mecze wygrywają a lipcówki swe dzieci na świecie witają! Lipcówki 2016, cz

Cytat:
Napisane przez Lazurowa1 Pokaż wiadomość
Jakbym powiedziała, że ja też nie to mi nie uwierzycie
Jedno wiem, hormony grają mi na nosie w tej końcówce ciąży.

Mnie ostatnio pytają czy bliźnięta
No rzeczywiście ciężko uwierzyć. Ja to raczej myślałam, że dla ludzi, co już są rodzicami jedno dziecko w tą czy drugą stronę to już tyle różnicy nie robi :P Ale moja ciocia, która miała trójkę dzieci rok po roku (!) powiedziała mi, że przy pierwszym nie miała doświadczenia, drżała co tu robić w niektórych momentach i się po prostu uczyła. Przy drugim już wiedziała co i jak. A trzecie pozwoliło jej rozkoszować się macierzyństwem, bo już miała to ogarnięte i skupiała się na najlepszych rzeczach.
nutik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-29, 08:47   #1082
Lazurowa1
Wtajemniczenie

Dot.: Nasi mecze wygrywają a lipcówki swe dzieci na świecie witają! Lipcówki 2016, cz

Cytat:
Napisane przez katrina1606 Pokaż wiadomość
Witaj siostro ciekawe u której szybciej ruszy. A synek spory już Moja na ostatniej wizycie miała 3060.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nie mam pojęcia. Te wszystkie dolegliwości mnie wykańczają.

Stary 2016-06-29, 08:47   #1083
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *misia* Pokaż wiadomość
Dziewczyny a te snikersy to dla r tż na poród a dla Was co ?

Ja mam dla siebie bez czekolady. Muesli z miodem itd
kattoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-29, 08:47   #1084
kassate1203
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MuniaMusia Pokaż wiadomość
Już chyba 6 z nas wybralo sobie 12go tylko jak wszystkie będziemy wtedy rodzic to kto nam bedzie tu gratulowal ?? :P

Eeee tam, ja wam będę gratulować, 12-go się nie wybieram na porodówkę, ja dopiero po 20-stym

MamaNiny współczuję teściowej. prawie każda teściowa to zło w najczystszej postaci i nie smutaj się już.

Widzę, że nie tylko ja jestem wypompowana z energii,a już myślałam że takiego lenia dostałam. Dosłownie kwitne i nic nie robię, a biorąc pod uwagę, że znowu upały wracają więc tym bardziej nie ruszę tyłka nigdzie.

Wiecie co powinnyśmy jeszcze wziąć do szpitala... chusteczki nawilżane do twarzy, biorąc pod uwagę porę roku myślę że się nam przydadzą.

kassate1203 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-29, 08:50   #1085
Lazurowa1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eskav8 Pokaż wiadomość
No piekne wieści niesiesz i niezły klocuszek

Jaka jestem pos.rana dziś... Chumor z du.py, zjadłam arbuza trochę przeszło, obiadu narobilam- nie zjadłam. Teraz jem knedle że śliwka, zapijam shakiem czeko - ale to nie to na co mam ochotę... Chodzą za mną chipsy albo zupka chińska, ale to nie zdrowe, mam ochotę na kanapki a chleba z 3 kromki.... Matko jaka marudaaaa.... Depresja przed powrotem lokatorow chyba....
O, doskonale Cię rozumiem.
Knedle bym zjadła

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Cytat:
Napisane przez aglo_mammy Pokaż wiadomość
Jak mam skierowanie do szpitala i mi wpisza tam szpital X to co wtedy? Nie przyjmą mnie w innym? Na jakiś stronach NFZ niby wyczytałam że nie ma rejonizacji i powinni wszędzie przyjąć.
Jak to jest?
Właśnie też mi gin napisał szpital.

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Dreamer9o Pokaż wiadomość
Kochane nie dam rady Was nadrobic. U nas dzis maly kryzys. Ja zaczelam sie podlamywac ze coreczka duzo spi i ciezko ja dobudzic na karmiemie.. Do tego mamy problem z zasysaniem przy kp i juz dzis mi lzy lecialy jak grochy z bezradnosci. Ale walczymy i na pewno sie uda! Pokarm jest, checi sa, sily zabraklo ale biore sie w garsc a poza tym Zosia jest aniolkiem, tz jest najwspanialszy. Pomaga, wspiera, wpatrzony w nas jak w obrazek. Aby jak najszybciej do domku....
Kryzys minie

Stary 2016-06-29, 08:50   #1086
nutik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kassate1203 Pokaż wiadomość
Wiecie co powinnyśmy jeszcze wziąć do szpitala... chusteczki nawilżane do twarzy, biorąc pod uwagę porę roku myślę że się nam przydadzą.
To ja się tymi do pupy dziecia wytrę. Tak samo nie biorę to higieny intymnej i do rąk. To chyba nie ma takiego znaczenia, byleby mokre.
Stary 2016-06-29, 08:53   #1087
Lazurowa1
Wtajemniczenie

Cytat:
Lazurowa piękne wieści przyniesisz z wizyty.
Aglo a do porodu potrzebne w ogóle e jest skierowanie ? Bo mnie się wydaje że nie.
Ja jutro jadę na ktg i nie wiem czy nie spróbować na gwałt załatwić jakiejś wizyty bo coś mnie Bożena swędzi i obawiam się czy jakieś infekcji nie mam przypadkiem.

Lepiej to sprawdzić

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Cytat:
Napisane przez olutka Pokaż wiadomość
Sporo czytałam w ostatnich dniach o początkowych problemach z kp i na dzieci-śpiochy radzi się, żeby przed karmieniem wyjąć je z kocyka/rożka, aby zrobiło im się chłodniej, można karmiąc zmieniać pozycję, można lekko gilać po stopie (podobno dzieci tego nie lubią i to je szybko rozbudza), można przemyć buźkę lekko wilgotną chusteczką, można przed cycem podać 5-10ml odciągniętego mleka (żeby dziecko zakumało, że pora jeść). Może któryś z tych sposobów Wam pomoże?

A jakby zadzwonić do tego szpitala w którym chces rodzić i zpytać czy mogą Cię przyjąć ze skierowaniem do innego?
Dobrze mówi

Stary 2016-06-29, 08:53   #1088
kattoo
Zakorzenienie

Tez zjadlabym knedle ze sliwkami :/

Kulka mi dala znac ze wszystko ok. Jeszcze nie urodzila ale bylo blisko. Wyszla dzis ze szpitala bo myslala ze juz ma akcje ale sie wyciszyla. Mysle ze szczegoly dopisze jak wroci do nas
Stary 2016-06-29, 08:56   #1089
Lazurowa1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
U nas wesolo
Jak to latem bywa Starszy przeziebiony ;p
Katar po pas i teraz Mu splywa...
Kaszel jak u gruzlika go wybudza i srednio co 15-20 minut jest przeszywajacy serce jęk "Mamooooo gdzie jestes?"

Chyba z nim zostane tej nocy co by chociaz on troszke odpoczął
Ale nie wiem jak sie na tym malym wyrku w tyle brzuchow zmiescimy

A Tz ma do pracy na 4 wiec w sumie niedlugo wstaje

Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
No faktycznie, wesoło. Zdrówka !!!

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Ananka Pokaż wiadomość
Tz zrobił małe przemeblowanie w łazience. Na górę wyniósł pralkę, tam będzie pralnia i suszarnia, a na dole przygotował stanowisko dla malej- przewijak, wanienka, kosze, elegancko to wygląda

Stary 2016-06-29, 08:56   #1090
kassate1203
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nutik Pokaż wiadomość
To ja się tymi do pupy dziecia wytrę. Tak samo nie biorę to higieny intymnej i do rąk. To chyba nie ma takiego znaczenia, byleby mokre.
W sumie to racja, ważne żeby były mokre i się odświeżyć

kassate1203 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-29, 08:57   #1091
Lazurowa1
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja nie wiem jakie sa normy wiec sie tu nie chce madrzyc,
Ale u mnie jest wlasnie ktg w poradni przyszpitalnej co tydzien od 38tc i po terminie czesciej ale to zalezy od zapisu i decyzje podejmuje szpitalny lekarz po badaniu kiedy przyjsc... ewentualnie zaprasza na patologie

Czasami robia tylko ktg, czasami jest dodatkowo bsdanie na samolocie i/lub usg z przeplywami w zaleznosci od lekarza

---------- Dopisano o 05:53 ---------- Poprzedni post napisano o 05:50 ----------

Ja ide na morfologie i zastanawiam sie jak tu tyle wytrzymac bez sniadania

Moge nie jesc kplacji ale bez sniadania nie dam rady ;p

Weź sobie kanapki na drogę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-29, 08:58   #1092
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym nie obtarla twarzy ta chusteczka. To smiererdziii
Stary 2016-06-29, 09:01   #1093
nutik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kattoo Pokaż wiadomość
Ja bym nie obtarla twarzy ta chusteczka. To smiererdziii
Nawet nie miałam nigdy takiej w ręce...kupiłam te z rosska najbardziej naturalne co sroka polecała.
Stary 2016-06-29, 09:07   #1094
aclerya
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Panna_Hanna Pokaż wiadomość
Wreszcie udalo mi sie spotkac i podpisac umowe z polozna na indywidualna opieke w czasie porodu. Od 37 tyg kazala mi cwiczyc na pilce i uprawiac regularny seks. Ale wytlumaczyla ze seks nie wywola mi porodu a jedynie bedzie swietnym cwiczeniem na rozciaganie i obkurczanie miesni. Moze to zatem pomoc uchronic krocze przed nacieciem, a pozniej ulatwic zejscie sie do stanu sprzed porodu. Podobno to lepsze niz masaze olejkami.
No to ja liczę ze Gabi wyjdzie gładko i bez pęknięcia bo tyle seksu co teraz to chyba w życiu nie miałam

Cytat:

Ja też mam nadzieję, że mój instynkt macierzyński się włączy. Ostatnio jest z nim średnio. Jak całe życie marzyłam o dziecku, tak teraz...wygasł? Dzieci nie robią na mnie wrażenia, wręcz mnie denerwują. Oby się to po porodzie zmieniło. Ale jestem pewna, że tak będzie. Biologia, chemia, hemoglobina i te sprawy.

Włączy się, nie martw się ja w ciąży tez nie czuje tego instynktu macierzyńskiego. Przy córce tez tak miałam, można by rzecz ze nie czuje tej przepelniajacej miłości jeszcze. Wiadomo martwię się i troszczę o Gabiego, ale wiem ze po porodzie dopiero poczuje ten wszeochgarniajacy instynkt. Z córka tak miałam ze jak tylko się urodziła, od razu wiedziałam co mam robić, jak wziąć na ręce, jak przebrać pieluchę, itp - a nigdy wcześniej nie miałam doczynienia z niemowlęciem nawet, nie wspominając o noworodku. Nawet męża wyganialam ze zle pampki zmienia, a on przecież córkę miał.

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
Hej. W nocy poklocilam się z mężem. Mam ochotę wywalić go razem z teściową z mojego domu. I chyba dzisiaj wubuchnę. Ten oczywiście rano jakby nigdy nic się do mnie odzywa. Muszę zadzwonić do mamy.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Współczuje :/ moj maz tez tak robi, kłótnia normalnie jak 3 wojna światowa a on potem potrafi rozmawiać ze mną jak gdyby nic się nie stało. A mnie szlag trafia bo jeszcze jestem cała emocjami przepełniona.
I podziwiam Cię, ja bym dnia nie wytrzymała z taka teściowa.

Tak się cieszyłam ze ominęło mnie puchnięcie nóg i co? Od wczoraj mi puchną i stopy i dłonie

Zaraz wyjeżdżamy do szpitala na ktg i zobaczymy jak dzis bedzie.

Ooo moj maz właśnie z matka rozmawia i opowiada jej o długości mojej szyjki macicy boze zero prywatności

A mi dzis fotelik przyszedł dla małego, miał byc dopiero w następnym tygodniu wysłany i się martwiłam ze nie zdarzy dojść a tu taka niespodzianka
aclerya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-29, 09:07   #1095
marcylina
Wtajemniczenie

dla Tz nic nie mam do jedzenia, ale myślę że sama nie bede w stanie nic zjesc, a on wpindoli wszystko ze stresu ;-)

chusteczki do twarzy spakowalam, bo uzywam na co dzien.. najbardziej lubię aloesowe z Isany

marcylina jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-29, 09:10   #1096
kamila_509
Zakorzenienie

Rozplywam się, tak gorąco
Stary 2016-06-29, 09:10   #1097
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet nie miałam nigdy takiej w ręce...kupiłam te z rosska najbardziej naturalne co sroka polecała.
Tez je mam. Mi wszystkie i tak smierdza kupa (syndrom madki to jest) 😂
Stary 2016-06-29, 09:13   #1098
marcylina
Wtajemniczenie

z teściową o długości szyjki? chyba bym mojemu jego wlasna skrocila :-D

marcylina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-29, 09:14   #1099
kattoo
Zakorzenienie

U mnie sa 22st

Aclerya to Ci sie poszczescilo z fotelikiem. Zastanawism sie czy moj przeprac jeszcze czy olac

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-29, 09:15   #1100
Lazurowa1
Wtajemniczenie

Cytat:
Zauważyłam, że wszystkie mamy ostatnio słabe dnito oczekiwanie wysysa z nas energię. Spokojnie, poradzisz sobie, te pomiary na USG to wiadomo jakie są. Pierwsze porody chyba najgorsze są, a potem już jakoś idzie? A w ogóle, to który poród wspominasz gorzej, chyba ten pierwszy, nie? Tylko że tam miałaś też przeboje ze szpitalem...

A mąż mega zabawny, dlatego za niego wyszłam ;P zawsze ma najlepsze hasła w towarzystwie, a nawet jak nie próbuje być śmieszny to zrywam boki. Ostatnio na przykład sprzątał łazienkę i słuchał muzyki. Nie wiedział, że za nim stoję i sobie tak śmiesznie w rytm dupką tańczył, no umierałam w środku.

Olutka, głowa do góry! Z resztą masz daleko do terminu, niby czemu miałabyś zacząć rodzić teraz wiem wiem, rozwarcie itd, wiadomo, że się martwisz. Ale na spokojnie sobie to weź, będzie wszystko dobrze

Ja myślałam, że Emil!
Pierwszy gorszy pod wieloma względami. Jedyny plus, mała córeczka
Dobrze, że macie wesoło ze sobą. Dobrze jest obracać się w towarzystwie pozytywnie zakręconych

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Cytat:
Dziewczyny a te snikersy to dla r tż na poród a dla Was co ?

Też snikersy

Stary 2016-06-29, 09:17   #1101
kulkatm
Raczkowanie

Witam się w dwupaku
Mam ponad tysiąc postow do nadrobienia wiec troszkę mi zejdzie zanim sie ogarne. Słyszałam że mamy nowe dzieciaczki na forum. Dziewczyny wielkie gratulacje!! :-*

Nie odzywalam się, bo w niedzielę wyladowalam w szpitalu, ponieważ odszedł mi czop, skurcze miałam od kilku godzin regularnie co 7 minut a do tego doszły wymioty i krwawienie. No ale mój synuś stwierdził że to jeszcze nie czas i skurcze w sumie ustały a jak są to nieregularne wiec dzis przyjechalismy do domu odpocząć i w spokoju czekamy na rozwój sytuacji ;-)
A w szpitalu mój telefon zwariował i nie mialam internetu stąd ta cisza ;-)
kulkatm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-29, 09:19   #1102
Lazurowa1
Wtajemniczenie

Cytat:
No rzeczywiście ciężko uwierzyć. Ja to raczej myślałam, że dla ludzi, co już są rodzicami jedno dziecko w tą czy drugą stronę to już tyle różnicy nie robiAle moja ciocia, która miała trójkę dzieci rok po roku (!) powiedziała mi, że przy pierwszym nie miała doświadczenia, drżała co tu robić w niektórych momentach i się po prostu uczyła. Przy drugim już wiedziała co i jak. A trzecie pozwoliło jej rozkoszować się macierzyństwem, bo już miała to ogarnięte i skupiała się na najlepszych rzeczach.
Ja przy synku już stresu nie miałam. Może bardziej przykładałam się w przygotowaniach. To pewnie dlatego, że duża różnica wieku. Potem to była tylko sielanka

Stary 2016-06-29, 09:20   #1103
olutka
Zakorzenienie

U Kamili gorąco, a u mnie konkretny deszcz. Idę wstawić pralkę, wziąć spokojny prysznic, odświeżę chatę (cud bo już środa a u nas po weekendowym sprzątaniu dalej czysto) i może do Factory pojadę?? Chciałabym tż-towi fajną koszulę kupić a tam często w Mustangu coś fajnego mają, a te akurat dobrze na nim leżą.
olutka jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2016-06-29, 09:21   #1104
Miqesi
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Malutka kończy dzisiaj 10 dni, boże, jak ten czas zapieprza.

Wczoraj miałam 'wychodne', mała została z tatą, a mnie nie było parę godzin i tak jakoś dziwnie się czułam bez mojego małego ssaka
Ale z drugiej strony, trochę się zrelaksowałam (uprzedzam pytanie, NIE, NIE BYŁAM W MONGOLII).
Malutka dała dzisiaj pospać, bo budziła się tylko dwa razy w nocy i po karmieniu szła dalej w kimę

Cytat:
Hej. W nocy poklocilam się z mężem. Mam ochotę wywalić go razem z teściową z mojego domu. I chyba dzisiaj wubuchnę. Ten oczywiście rano jakby nigdy nic się do mnie odzywa. Muszę zadzwonić do mamy.
Cytat:
Nawet nie chce mi się gadać. Natomiast co do teściowej, to koniec skrupolow.

Kurdę siedzę piję wodę. Mam parcie na 2 i jest mi niedobrze. Nie wiem ce coś się zaczyna, czy to nerwy po prostu. Mąż dopiero do pracy dojechał.
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Nareszcie, strasznie Ci kibicowałam, abyś podjęła tę jedyną SŁUSZNĄ decyzję.
Zobaczysz, teraz będziesz spokojniejsza
A Twojemu mężowi chyba jeszcze ciężko przeciąć pępowinę łączącą go z mamusią On jest jedynakiem?
Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
No ba, Ty urodzisz w terminie a ja po prostu przed 12 lipca rodzę i już!

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

A życzę Ci żeby to było już to się z tą babą psychicznie wykończysz, pamiętaj jak będziesz rodzić że każdy skurcz Cię przybliża do pożegnania teściowej!! Wtedy urodzisz ekspresem 😀
no, dokładnie, dobrze gadasz, polać jej ( Piccolo).

Alloffkowa, napisz podanie do maleństwa:

" Zwracam się z uprzejmą prośbą o natychmiastowe opuszczenie brzucha w nieprzekraczalnym terminie 12 lipca. W przeciwnym razie zostaną podjęte odpowiednie kroki, celem wykurzenia lokatora."

Cytat:
Alloffkowa u mnie na 1 stronie mozesz dopisac ze bedzie Emanuel
Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Pierwszy raz dostałam takiego kopa od Młodej że się popłakałam tak mi zasuneła w spojenie??
no w końcu mamy Euro, nie?

Cytat:
No rzeczywiście ciężko uwierzyć. Ja to raczej myślałam, że dla ludzi, co już są rodzicami jedno dziecko w tą czy drugą stronę to już tyle różnicy nie robi :P Ale moja ciocia, która miała trójkę dzieci rok po roku (!) powiedziała mi, że przy pierwszym nie miała doświadczenia, drżała co tu robić w niektórych momentach i się po prostu uczyła. Przy drugim już wiedziała co i jak. A trzecie pozwoliło jej rozkoszować się macierzyństwem, bo już miała to ogarnięte i skupiała się na najlepszych rzeczach.
u mnie tak jest przy drugim Jestem o wiele spokojniejsza, wiem, co robić, wszystko jest tak, jak ja chcę.
Przy synku się stresowałam, bo nie dość, że to nowa sytuacja była, to nie mieszkaliśmy sami, tak ja teraz, i wszyscy patrzyli mi na ręce, udzielali durnych rad, rościli sobie prawo do synka i takie tam... teraz jest zupełnie inaczej. Po mojemu.
Zapisz

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-29, 09:21   #1105
olutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kulkatm Pokaż wiadomość
Witam się w dwupaku
Mam ponad tysiąc postow do nadrobienia wiec troszkę mi zejdzie zanim sie ogarne. Słyszałam że mamy nowe dzieciaczki na forum. Dziewczyny wielkie gratulacje!! :-*

Nie odzywalam się, bo w niedzielę wyladowalam w szpitalu, ponieważ odszedł mi czop, skurcze miałam od kilku godzin regularnie co 7 minut a do tego doszły wymioty i krwawienie. No ale mój synuś stwierdził że to jeszcze nie czas i skurcze w sumie ustały a jak są to nieregularne wiec dzis przyjechalismy do domu odpocząć i w spokoju czekamy na rozwój sytuacji ;-)

Oj, to trochę stresu miałaś ;( współczuję ;(
W domu zawsze najlepiej się czeka, więc dobrze, że mogłaś wrócić.
olutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-29, 09:23   #1106
Lazurowa1
Wtajemniczenie

Cytat:
One są ok. Bardzo delikatny zapach. Ja też będę korzystać z synowych.

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Cytat:
Napisane przez kulkatm Pokaż wiadomość
Witam się w dwupaku

A skąd to krwawienie?

Stary 2016-06-29, 09:24   #1107
_Inka__
Zadomowienie

Cytat:
U nas wesolo
Jak to latem bywa Starszy przeziebiony ;p
Katar po pas i teraz Mu splywa...
Kaszel jak u gruzlika go wybudza i srednio co 15-20 minut jest przeszywajacy serce jęk "Mamooooo gdzie jestes?"

Chyba z nim zostane tej nocy co by chociaz on troszke odpoczął
Ale nie wiem jak sie na tym malym wyrku w tyle brzuchow zmiescimy

A Tz ma do pracy na 4 wiec w sumie niedlugo wstaje

Oj oj, dużo zdrowia dla starszaka

Cytat:
Napisane przez Ananka Pokaż wiadomość
Tz zrobił małe przemeblowanie w łazience. Na górę wyniósł pralkę, tam będzie pralnia i suszarnia, a na dole przygotował stanowisko dla malej- przewijak, wanienka, kosze, elegancko to wygląda
Brawa dla tż! Kącik małej na pewno wygląda elegancko

Cytat:
Ja się ciągle zastanawiam czy kombinować i robić w łazience też jakieś stanowisko czy to w pokoiku wystarczy...
Ja wszystko organizuje w jednym miejscu tzn w pokoju dla małego. Jakoś mi chyba wygodniej będzie mieć wszystkie rzeczy obok siebie. Ale pokój jest duży, więc spokojnie się pomieścimy, jakoś w końcu te metry trzeba zagospodarować.

Cytat:
Napisane przez wuncek Pokaż wiadomość
Wczoraj zaczęłam dostawać kopniaki w innym miejscu, mam wrażenie jakby mi się mała obniżyła, czuje jej ruchy praktycznie nad Bożena, jakby pod kością. I teraz tez czuje jakby mnie miało rozsadzic.
Całkiem możliwe że mała ci się obniżyła Ja czuję rączki synka dosłownie na bożenie Lekarz potwierdził wczoraj, że jest on już bardzo nisko. A napieranie główki czuję identycznie jak ty- jakby mnie miało zaraz rozsadzić.

Cytat:
Napisane przez kamila_509 Pokaż wiadomość
Chyba mam szansę na polską położna. T mi zasial ziarenko podejrzliwosci, że może coś z nią nie tak skoro ma wolne terminy skoro wszystkie inne mają pozajmowane
Ja już sama nic nie wiem ;(
Mam takie samo zdanie na ten temat jak Olutka- najprawdopodobniej Niemki wolą swoją rodaczkę do opieki okołoporodowej Nie przejmuj się tym, babeczka na pewno jest kompetentna, no i to Polka- zawsze łatwiej będzie ci się z nią porozumieć. Ja bym czuła się pewniej mając do opieki rodaczkę

Cytat:
Ja też biorę tylko jeden rodzaj mokrych chusteczek. I do tego wodę termalną do odświeżenia twarzy.
_Inka__ jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2016-06-29, 09:25   #1108
Lazurowa1
Wtajemniczenie

Cytat:
U Kamili gorąco, a u mnie konkretny deszcz. Idę wstawić pralkę, wziąć spokojny prysznic, odświeżę chatę (cud bo już środa a u nas po weekendowym sprzątaniu dalej czysto) i może do Factory pojadę?? Chciałabym tż-towi fajną koszulę kupić a tam często w Mustangu coś fajnego mają, a te akurat dobrze na nim leżą.
Ja wczoraj posprzątałam całe mieszkanie. Normalnie ogarniam się w 2-3 godziny. Teraz zajmuje mi to prawie cały dzień.

Stary 2016-06-29, 09:27   #1109
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamila_509 Pokaż wiadomość
Rozplywam się, tak gorąco
A u mnie cudowne 18 stopni jest
Cytat:
Ja biorę tylko do higieny intymnej, do buźki mam wodę tą termalną? Co polecałyście i płyn micelarny
Cytat:
Tez zjadlabym knedle ze sliwkami :/

Kulka mi dala znac ze wszystko ok. Jeszcze nie urodzila ale bylo blisko. Wyszla dzis ze szpitala bo myslala ze juz ma akcje ale sie wyciszyla. Mysle ze szczegoly dopisze jak wroci do nas
Oo, to dobrze że wszystko ok, a czemu tu milczy?

Cytat:
Napisane przez aclerya Pokaż wiadomość
No to ja liczę ze Gabi wyjdzie gładko i bez pęknięcia bo tyle seksu co teraz to chyba w życiu nie miałam

Włączy się, nie martw się ja w ciąży tez nie czuje tego instynktu macierzyńskiego. Przy córce tez tak miałam, można by rzecz ze nie czuje tej przepelniajacej miłości jeszcze. Wiadomo martwię się i troszczę o Gabiego, ale wiem ze po porodzie dopiero poczuje ten wszeochgarniajacy instynkt. Z córka tak miałam ze jak tylko się urodziła, od razu wiedziałam co mam robić, jak wziąć na ręce, jak przebrać pieluchę, itp - a nigdy wcześniej nie miałam doczynienia z niemowlęciem nawet, nie wspominając o noworodku. Nawet męża wyganialam ze zle pampki zmienia, a on przecież córkę miał.

Współczuje :/ moj maz tez tak robi, kłótnia normalnie jak 3 wojna światowa a on potem potrafi rozmawiać ze mną jak gdyby nic się nie stało. A mnie szlag trafia bo jeszcze jestem cała emocjami przepełniona.
I podziwiam Cię, ja bym dnia nie wytrzymała z taka teściowa.

Tak się cieszyłam ze ominęło mnie puchnięcie nóg i co? Od wczoraj mi puchną i stopy i dłonie

Zaraz wyjeżdżamy do szpitala na ktg i zobaczymy jak dzis bedzie.

Ooo moj maz właśnie z matka rozmawia i opowiada jej o długości mojej szyjki macicy boze zero prywatności

A mi dzis fotelik przyszedł dla małego, miał byc dopiero w następnym tygodniu wysłany i się martwiłam ze nie zdarzy dojść a tu taka niespodzianka
Dobrze że Cię bawi że gada o długości szyjki
Mnie do szału doprowadza mój mąż jak potrafi mówić teściowej np przyszła do nas paczka z apteki i były tam maczugi i podkłady na łóżko jak będę krwawiła po porodzie...
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-29, 09:28   #1110
deksterowa
Zakorzenienie

Jestem tu od wczoraj a już stwierdzam że jednak piętrowe domy nie są fajne, latam jak opetana po tych schodach bo zawsze coś czego potrzebuje jest na gorze albo w garażu :p

Wzięliśmy ślub 26-09-2015

Lipcowa mama 2016
deksterowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości