![]() |
#2041 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2042 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;62359561]Ja już po wizycie. Dzieć ma ok. 8 cm. Nie zapamiętałam dobrze, a na moim zdjęciu nie ma wymiarów. Za to rączki i nóżki są, fałd karkowy w normie, kość nosowa jest serduszko bije ![]() Z badania TSH wychodzi, że mam niedoczynność tarczycy. Nie jest to poodbno tak niebezpieczne jak nadczynność i podwyższone TSH, ale lepiej zbadać i skonsultować z endokrynologiem... Ja mam spory brzuch. Zostały mi kilogramy po poprzedniej ciąży i wszystkie spodnie zaczęły mnie uwierać w pasie! Szybko musiałam w szafie szukać tych o rozmiar większych, a teraz już noszę tylko takie letnie na gumce lub typowo ciążowe. A najwygodniej mi w letnich, bawełnianych sukienkach. Podobno nie widać jeszcze u mie brzuszka, tzn. raczej wygląda na ciąże spożywczą niż normalną :p Pewnie wszyscy sądzą, że się mocno roztyłam :p[/QUOTE] Wspaniale ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2043 |
Raczkowanie
|
mi sie brzuch troche powiekszyl ale to tez wyglada jak ciaza spozywcza.Chodze najczesciej w sukienkach, w legginsach i szerokich bluzkach.
U mnie z dolegliwosciami nawet ok, chociaz ostatnie dwa dni mialam wieczorami mdlosci i myslalam ze wyladuje w koncu w wc. na szczescie tak sie nie stalo.Wiecie jaką kombinacje ostatnio zjadłam? naleśniki z powidłami śliwkowymi a do tego salatka kwasna z czerwonej kapusty. Śmiałam się że chciałam zjeść fioletowy obiad. Mrs.Dorota: ja mam podwyższone TSH, ale biorę euthyrox (zaczełam juz w pierwszych tyg.ciąży)no i ono się powoli normuje.Trafiłam na bardzo dobrą pania endokrynolog która mnie uspokoiła że wszystko będzie ok.Muszę tylko co 6 tyg sprawdzac TSH i pojawiać sie u niej na kontroli. Edytowane przez NataliaMB Czas edycji: 2016-06-29 o 08:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#2044 |
Raczkowanie
|
Ja też mam już straszny brzuch, wzdeć brak więc raczej stawiam na zatrzymanie wody w organizmie. Ale chyba będę musiała sobie kupić jeansy ciążowe szybciej niż myślałam.
No ja od początku ciąży też lecę na Euthyroxie na tarczycę plus jeszcze Glucophage, ale to już przed ciążą się tym szprycowałam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2045 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak Wam się udało ogarnąć ślib w 6 miesięcy? Cytat:
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;62349416]My w sumie już pięć lat na swoim, ale jak byłam w pierwszej ciąży to robiliśmy gruntowny remont: zrywanie podłóg, wymiana instalacji, nowa kuchnia. Strasznie brudzace i upierdliwe prace, a my jeszcze się codziennie z tym syfem meczylismy! Zresztą moj mąż w znacznej mierze robił wszystko sam, więc strasznie długo nam się ciągnęło! A teraz chcemy położyć cegiełkę w salonie, pora wymienić meble, bo zawsze było szkoda kasy. I sypialnię chciałabym pomalować przez pojawieniem się nowego lokatora ![]() ![]() Jaki kolor planujecie tam wprowadzić? Urocze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Każdy z tych wymiarów może być różny - alurat u Ciebie różnice są w normie. Rzadko jest tak, że CRL=GL. [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;62359561]Ja już po wizycie. Dzieć ma ok. 8 cm. Nie zapamiętałam dobrze, a na moim zdjęciu nie ma wymiarów. Za to rączki i nóżki są, fałd karkowy w normie, kość nosowa jest serduszko bije ![]() Z badania TSH wychodzi, że mam niedoczynność tarczycy. Nie jest to poodbno tak niebezpieczne jak nadczynność i podwyższone TSH, ale lepiej zbadać i skonsultować z endokrynologiem... Ja mam spory brzuch. Zostały mi kilogramy po poprzedniej ciąży i wszystkie spodnie zaczęły mnie uwierać w pasie! Szybko musiałam w szafie szukać tych o rozmiar większych, a teraz już noszę tylko takie letnie na gumce lub typowo ciążowe. A najwygodniej mi w letnich, bawełnianych sukienkach. Podobno nie widać jeszcze u mie brzuszka, tzn. raczej wygląda na ciąże spożywczą niż normalną :p Pewnie wszyscy sądzą, że się mocno roztyłam :p[/QUOTE] Świetne wiadomości ![]() Tsh zbijesz, najważniejsze, że masz leki. U mnie to samo z podejrzeniami ![]() Mieliśmy wczoraj spotkanie w sprawie remontu. Jest spora szansa, że uda się wszystko zakończyć i nawet wprowadzić przed narodzinami drugiego maluszka ![]()
![]() |
#2046 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2047 |
Zakorzenienie
|
Widzę, że sporo z nas siedzi w tematach wykończeniowych
![]() Jakie są Wasze plany na pokoik dla malucha?
#2048 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny zazdroszczę remontów moze to dziwne ale uwielbiam
![]() Jutro mam na 14 gin bardzo mnie to cieszy bo od wczoraj sie jakos nakręcam ze cos jest nie tak ;( |
![]() ![]() |
![]() |
#2049 |
Zadomowienie
|
My od października jesteśmy na swoim, więc remont miałam na tapecie jakiś czas temu ;-) Pokój "dla dziecka" jest, stoją w nim meble, kanapa do spania dla gości. I powiem szczerze że nie wiem co będziemy robić. Czy cały pokój ogarniać dla dziecka już, czy za jakiś czas; czy łóżeczko wstawić najpierw do nas do sypialni czy Maluszek od razu będzie w swoim... Doświadczone Mamusie, jak to było u Was?
#2050 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
a pokrecilam w moim poście, bo u mnie z wartość tsh jest poniżej normy czyli mam nadczynność. Jakbym miała za wysokie to lekarka by mi przepisala leki, a tak muszę skonsultować z endo czy jest konieczne leczenie... Cytat:
![]() I witam się w pierwszym dniu zwolnienia lekarskiego ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2051 |
Raczkowanie
|
U nas mały spał dwa mc z nami tzn w swoim łóżeczku pózniej wynieśliśmy do jego pokoju teraz poprostu kupie jakaś kołyskę i bedzue sibie spało w niej u nas w nocy a w dzien na drzemki w swoim pokoiku i tak samo myśle pewnie koło tych dwoch mc bedzirmy chcieli zeby spało u siebie
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2052 |
Raczkowanie
|
Nas we wrześniu czeka stawianie ścianki działowej w salonie (bo jest spory) i zrobienie w tym dodatkowym pokoju naszej sypialni. W dotychczasowej sypialni zrobimy pokój dziecka (jest od środka bloku, od dziedzińca więc tam trochę ciszej, a salon od ulicy) więc i malowanie ścian trzeba będzie zrobić.
Generalnie z jakimś planowaniem wnętrza pokoju dla Pesteczki czekamy aż do momentu poznania płci. Ale nie po to żeby zrobić pokój na różowo bądź niebiesko ale chodzi o dodatki jakieś bardziej. Bo tak ogólnie to chcę, by pokój był w szarościach i wtedy właśnie będę szalała z kolorowymi dodatkami. Ciekawe tylko co mój chłop powie na moje szaleństwa, bo chyba nie do końca zdaje sobie z nich sprawę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2053 |
Zadomowienie
|
Szarości w dziecięcym pokoju to teraz chyba hit
![]() ![]() My w sypialni nie mamy miejsca nawet na najmniejszą kołyskę lub dostawkę do łóżka, ale w pokoju fasolki będzie kanapa, na którą zapewne na początku przeniesiemy się z Tż [albo ja sama - zobaczymy jaka okaże się rzeczywistość].
#2054 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli maluszek da się odłożyc do łóżeczka i nie będzie domagał się niezliczonej ilości karmień, to warto pomyśleć o odrębnym pokoiku. Na mieszkaniu docelowym dzieciaki przez 3 lata będą mieć wspólny pokoj - maluszek z nami w sypialni, starszak w swoim pokoju. Młodsze pójdzie do dziecięcego, jak będzie w miarę ładnie spało. [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;62383751]a pokrecilam w moim poście, bo u mnie z wartość tsh jest poniżej normy czyli mam nadczynność. Jakbym miała za wysokie to lekarka by mi przepisala leki, a tak muszę skonsultować z endo czy jest konieczne leczenie... U nas dziecko będzie przez pierwszy rok w naszej sypialni. wg mnie to najlepsze rozwiązanie. Z synkiem mieliśmy przez cały pierwszy rok gotowy i niezamieszkany pokój. a Franek przeprowadził się tam dopiero jak wracałam do pracy ![]() I witam się w pierwszym dniu zwolnienia lekarskiego ![]() ![]() ![]() Zazwyczaj tsh rośnie w ciąży, więc jest spora szansa, że się wyrówna. Pokaż pokoik ![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2055 |
Raczkowanie
|
No w sumie faktycznie szarości to teraz hit w wystroju wnętrz ale mi się zawsze ten trend podobał
![]() Co do białych mebli to jeszcze nie wiem czy je chcę, czy jednak nie jakieś inne... Wiem, że na pewno nie chcę takich typowo dziecięcych typu w baloniki, misie czy w np. szafa wysokości 1,2 metra. Chcę normalne, dorosłe meble, które posłużą kilka ładnych lat. Chłop będzie musiał przeżyć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Karma tastes so sweet. Edytowane przez alica84 Czas edycji: 2016-06-29 o 12:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#2056 |
Raczkowanie
|
Zeby sie nie okazało ze chłop jest gorszy niz ty hihi u mnie sie tak okazało dłużej wybierał sto razy zmieniał itd
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2057 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I tak może być ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2058 |
Zadomowienie
|
a ja właśnie popełniłam pierwsze zakupy dla siebie i fasolki. Kupiłam kojec z motherhood (z moim bólem pleców myślę że przyda się zarówno podczas ciąży jak i później do karmienia) i dobrałam z promki pieluszki flanelowe i przewijak taki do wózka. Wyszła mi darmowa przesyłka. Chyba szaleństwo się zaczęło
![]() ![]() ![]()
#2059 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My w Kr w mamy nawet zielony pokoik dla dziecka, gdzie teraz śpimy, no bo jak kupiliśmy mieszkanie to byłam jeszcze w 1wszej ciąży. Także tylko my się wyniesiemy do salonu i będzie pokoik. Ale pewnie na początku też tam zostawimy kanapę do spania ![]() A to mieszkanie co wykańczamy jest w Wawie, to tam jeszcze bez kącika dla maluszka. Ale to kawalerka, więc po prostu wstawimy łóżeczko i na początek musi ewentualnie wystarczyć ![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2060 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2061 |
Zadomowienie
|
Lidka99 ja też sobie powtarzam, że dopiero po ślubie zacznę kompletować wyprawkę (czyli jakiś 21-23 tc). Ale, że ja poduszkę z przyczyn obiektywnych potrzebują już dziś, to szkoda było nie skorzystać z promocji i dobrać czegoś dla bejbika za jedną przesyłką. A jeszcze się okazało, że załapałam się na darmową wysyłkę. Więc zaoszczędziłam. Tak sobie to tłumaczę.
![]()
#2062 |
Zadomowienie
|
A ja mam w bieli i szarościach większość mieszkania, więc Dzidziul będzie miał kolorowy pokoik ;-) Co w ogóle na początek się przydaje z mebli? Łożeczko, przewijak? Ciuszki będą miały miejsce w szafie przesuwnej chyba. Jak ją w końcu zrobimy
![]() ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Właśnie odebrałam wyniki z krwi i mam za niski poziom glukozy. Co prawda tylko trochę poniżej normy. To groźne? Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
#2063 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja na szczęście tego kojca nie musiałam kupować, siostrze już nie jest potrzebny, pożyczyła mi. Na samym początku ciąży już z nim (na nim? ) spałam, bo mnie strasznie wtedy kręgosłup bolał. Teraz na szczęście jakoś mi minęło. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
Ja z kolei mam problem ze zbyt wysokim poziomem glukozy we krwi :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2064 |
Zadomowienie
|
Lekarz jutro, zobaczymy co powie :/ ale objawy by się zgadzaly - non stop głodna jestem..
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
#2065 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;62359561]Ja już po wizycie. Dzieć ma ok. 8 cm. Nie zapamiętałam dobrze, a na moim zdjęciu nie ma wymiarów. Za to rączki i nóżki są, fałd karkowy w normie, kość nosowa jest serduszko bije ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() _ _ _ My powoli zaczynamy mówić o ciąży... Rodzina jest bardziej podekscytowana od nas. Chyba każdy czekał z niecierpliwością na tą wiadomość ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2066 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ślub ogarnelismy w jakieś 5 tygodni, ale to był cywilny, przyjęcie w restauracji dla najbliższych. Do tego tort, fotograf, garnitur, sukienka z Zalando. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Prawda? Też mi się bardzo spodobał ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2067 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja na razie kupuję siostrzenicy, licząc na to, że Pesteczka będzie dziewczynką ![]() Cytat:
No mam nadzieję, że nie uda nam się do tego dopuścić. Póki co wyeliminowałam wszelkie słodycze, łącznie z lodami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Karma tastes so sweet. Edytowane przez alica84 Czas edycji: 2016-06-29 o 19:13 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2068 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A tak jedną nogą się przeprowadzamy, mąż ta dostał dobrą ofertę pracy i potem by miał tam duużo lepiej niż w Krakowie robić aplikację. Narazie na 3 miesiące, a potem albo zostaniemy tam, albo tż będzie dojeżdżał tam na 3 dni w tygodniu do pracy ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2069 |
Zakorzenienie
|
Alica, oczywiście każdy robi tak, jak mu odpowiada.
![]() ![]() Ale przyznasz chyba, że dziwnie mówić o Tż "narzeczony"? Czy nie masz z tym problemu? ![]() Z tych rzeczy, które wymienilas, to tylko raz na parę dni jem loda. Czy po tej zmianie diety Twoje wyniki są lepsze? Co dalej, co mówi lekarz? Muffi, Wy to jesteście wariaci! Ślub zaraz po maturze, olaboga. Cudnie ![]() Fajna szansa przed Wami - dwa fajne miasta i taka propozycja. A Ty co dla siebie planujesz w Wawie? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2070 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do wyników poziomu cukru zdam relację we wtorek lub środę, bo we wtorek idę na ogólne badania krwi właśnie z naciskiem na cukier i jeszcze TSH. Jeśli cukier nadal będzie wysoki będę musiała wyrzucić z diety jeszcze dodatkowo niektóre owoce (między innymi moje kochane czereśnie), bo podobno nie są zalecane ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:57.