Mamy styczniowe 2017 - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-29, 06:24   #2041
cicha1990
Rozeznanie

Dot.: Mamy styczniowe 2017

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Czyli dlugosc dziecka CRL odpowiada 10 tc

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Dziewczyny nie nastawiakcie sie ze wymiary beda idealnie pokrywaly sie, teraz zaczna dopiero skakac i mieszac w terminach dlatego ja trzymalabym sie terminu z pierwszego usg lub z dnia owulacji+14dni.
Na blogu 280dni jest podany sposob liczenia terminu.
No a dzieci i tak wyjda kiedy im sie spodoba

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

U mnie termin z om to 20.12, wg usg 29.12 a wg owulacji 2.01 wiec zobaczcie jaka roznica

Dlatego powiedzialam ze termin do 12tc jest jak najbardziej wiarygodny a pozniej juz nie bo pozniej kazde dziecko inaczej rosnie i moze byc wieksze to i termin bedzie wczesniejszy. Ale do 12tc można termin wyznaczyc z usg jesli z om byl jakis problem
Stary 2016-06-29, 07:08   #2042
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cicha1990 Pokaż wiadomość
Wracam od lekarza..troche zmartwiona mimo ze lekarka mnie uspokaja.. roznica miedzy okresem a usg to 6dni..troche mnie to martwi ale mam nadzieje ze z dzidziusiem wszystko oki..
Spokojnie, jak lekarz uspokaja to na pewno jest wszystko ok

Cytat:
Napisane przez NiEBiE Pokaż wiadomość
Cicha, śliczny maluszek Powtarzam, nic nie panikuj!

Mój Bąbelek machał nóżkami i rączkami dzisiaj do mnie i wygląda już w końcu bardziej jak mały człowieczek Ma całe 3,09 cm i jak doktor powiedział "cieszy się życiem".
Zastanawia mnie tylko 1 na zdjęciu mam wpisane CRL 3, 09 cm 10w0d, a GL 09w03d i GL jest poprawne w stosunku do OM. O co może chodzić z tym CRL 10w0d?
Super

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;62359561]Ja już po wizycie. Dzieć ma ok. 8 cm. Nie zapamiętałam dobrze, a na moim zdjęciu nie ma wymiarów. Za to rączki i nóżki są, fałd karkowy w normie, kość nosowa jest serduszko bije

Z badania TSH wychodzi, że mam niedoczynność tarczycy. Nie jest to poodbno tak niebezpieczne jak nadczynność i podwyższone TSH, ale lepiej zbadać i skonsultować z endokrynologiem...

Ja mam spory brzuch. Zostały mi kilogramy po poprzedniej ciąży i wszystkie spodnie zaczęły mnie uwierać w pasie! Szybko musiałam w szafie szukać tych o rozmiar większych, a teraz już noszę tylko takie letnie na gumce lub typowo ciążowe. A najwygodniej mi w letnich, bawełnianych sukienkach. Podobno nie widać jeszcze u mie brzuszka, tzn. raczej wygląda na ciąże spożywczą niż normalną :p Pewnie wszyscy sądzą, że się mocno roztyłam :p[/QUOTE]

Wspaniale tylko się cieszyć że wszystko dobrze
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-29, 08:22   #2043
NataliaMB
Raczkowanie

mi sie brzuch troche powiekszyl ale to tez wyglada jak ciaza spozywcza.Chodze najczesciej w sukienkach, w legginsach i szerokich bluzkach.

U mnie z dolegliwosciami nawet ok, chociaz ostatnie dwa dni mialam wieczorami mdlosci i myslalam ze wyladuje w koncu w wc. na szczescie tak sie nie stalo.Wiecie jaką kombinacje ostatnio zjadłam? naleśniki z powidłami śliwkowymi a do tego salatka kwasna z czerwonej kapusty. Śmiałam się że chciałam zjeść fioletowy obiad.

Mrs.Dorota: ja mam podwyższone TSH, ale biorę euthyrox (zaczełam juz w pierwszych tyg.ciąży)no i ono się powoli normuje.Trafiłam na bardzo dobrą pania endokrynolog która mnie uspokoiła że wszystko będzie ok.Muszę tylko co 6 tyg sprawdzac TSH i pojawiać sie u niej na kontroli.

Edytowane przez NataliaMB
Czas edycji: 2016-06-29 o 08:25
NataliaMB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-29, 08:54   #2044
alica84
Raczkowanie

Ja też mam już straszny brzuch, wzdeć brak więc raczej stawiam na zatrzymanie wody w organizmie. Ale chyba będę musiała sobie kupić jeansy ciążowe szybciej niż myślałam.

No ja od początku ciąży też lecę na Euthyroxie na tarczycę plus jeszcze Glucophage, ale to już przed ciążą się tym szprycowałam.

Stary 2016-06-29, 11:14   #2045
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Oj Kochana, my to będziemy teraz wybierać rury, cement i cegły A potem chyba piec gazowy. Do tych fajnych wyborów: panele, meble jeszcze mi daleko, ale na pewno będę pytać, co polecasz
Dziękuję za gratulacje.

A wiecie, że wzięliśmy z TŻ ślub po 6 miesiącach? Więc jesteśmy rok razem i 6 miesięcy po ślubie.
Myślę, że kiedy jest się doświadczonym życiowo, wiadomo czego się szuka w partnerze i takie związki z krótkim stażem przed ślubem są bardzo trwałe. Wśród moich znajomych ostatnio dużo rozstań w "przechodzonych" związkach - 6 lat, 10 lat... Nie ma reguły.
Jak Wam się udało ogarnąć ślib w 6 miesięcy?
Cytat:
Wracam od lekarza..troche zmartwiona mimo ze lekarka mnie uspokaja.. roznica miedzy okresem a usg to 6dni..troche mnie to martwi ale mam nadzieje ze z dzidziusiem wszystko oki..
Myślę, że z maluszkiem wszystko ok - 6 dni to nie jest dużo w skali całej ciąży.
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;62349416]My w sumie już pięć lat na swoim, ale jak byłam w pierwszej ciąży to robiliśmy gruntowny remont: zrywanie podłóg, wymiana instalacji, nowa kuchnia. Strasznie brudzace i upierdliwe prace, a my jeszcze się codziennie z tym syfem meczylismy! Zresztą moj mąż w znacznej mierze robił wszystko sam, więc strasznie długo nam się ciągnęło! A teraz chcemy położyć cegiełkę w salonie, pora wymienić meble, bo zawsze było szkoda kasy. I sypialnię chciałabym pomalować przez pojawieniem się nowego lokatora trochę pracy przed nami [/QUOTE]
Jaki kolor planujecie tam wprowadzić?
Cytat:
A tu moje mini ponas 2cm malenstwo
Urocze
Cytat:
Napisane przez MigotkaZ Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś z Was ma już spory brzuch? Mój brzuch (po części też przez wzdęcia) stał sie widoczny w 8 tygodniu, w tym momencie nie dopinam się w żadne spodnie... W letnie sukienki nie wchodzę w biuście czy ktoś tak ma czy ja jestem jakaś dziwna i za szybko rosnę??
Ja już mam brzuszek - ale mam też sporo ciałka. Biust faktycznie może zacząć się powiększać - u mnie akurat wzrosły wymiary pod biustem.
Cytat:
Cicha, śliczny maluszek Powtarzam, nic nie panikuj!

Mój Bąbelek machał nóżkami i rączkami dzisiaj do mnie i wygląda już w końcu bardziej jak mały człowieczek Ma całe 3,09 cm i jak doktor powiedział "cieszy się życiem".
Zastanawia mnie tylko 1 na zdjęciu mam wpisane CRL 3, 09 cm 10w0d, a GL 09w03d i GL jest poprawne w stosunku do OM. O co może chodzić z tym CRL 10w0d?
Super
Każdy z tych wymiarów może być różny - alurat u Ciebie różnice są w normie. Rzadko jest tak, że CRL=GL.
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;62359561]Ja już po wizycie. Dzieć ma ok. 8 cm. Nie zapamiętałam dobrze, a na moim zdjęciu nie ma wymiarów. Za to rączki i nóżki są, fałd karkowy w normie, kość nosowa jest serduszko bije

Z badania TSH wychodzi, że mam niedoczynność tarczycy. Nie jest to poodbno tak niebezpieczne jak nadczynność i podwyższone TSH, ale lepiej zbadać i skonsultować z endokrynologiem...

Ja mam spory brzuch. Zostały mi kilogramy po poprzedniej ciąży i wszystkie spodnie zaczęły mnie uwierać w pasie! Szybko musiałam w szafie szukać tych o rozmiar większych, a teraz już noszę tylko takie letnie na gumce lub typowo ciążowe. A najwygodniej mi w letnich, bawełnianych sukienkach. Podobno nie widać jeszcze u mie brzuszka, tzn. raczej wygląda na ciąże spożywczą niż normalną :p Pewnie wszyscy sądzą, że się mocno roztyłam :p[/QUOTE]
Świetne wiadomości
Tsh zbijesz, najważniejsze, że masz leki.
U mnie to samo z podejrzeniami

Mieliśmy wczoraj spotkanie w sprawie remontu. Jest spora szansa, że uda się wszystko zakończyć i nawet wprowadzić przed narodzinami drugiego maluszka

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-29, 11:19   #2046
muffi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

Mieliśmy wczoraj spotkanie w sprawie remontu. Jest spora szansa, że uda się wszystko zakończyć i nawet wprowadzić przed narodzinami drugiego maluszka
My też teraz w remoncie siedzimy, a w sumie to dziś zaczęliśmy wykańczać mieszkanie Prawie wszystko w leroy merlin kupiliśmy, jedynie kuchnię chyba gdzie indziej wybierzemy

Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka
muffi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-29, 11:20   #2047
cornflower_girl
Zakorzenienie

Widzę, że sporo z nas siedzi w tematach wykończeniowych

Jakie są Wasze plany na pokoik dla malucha?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-29, 11:33   #2048
nadia_85
Raczkowanie

Dziewczyny zazdroszczę remontów moze to dziwne ale uwielbiam

Jutro mam na 14 gin bardzo mnie to cieszy bo od wczoraj sie jakos nakręcam ze cos jest nie tak ;(
nadia_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-29, 11:39   #2049
furjatka
Zadomowienie

Cytat:

My od października jesteśmy na swoim, więc remont miałam na tapecie jakiś czas temu ;-) Pokój "dla dziecka" jest, stoją w nim meble, kanapa do spania dla gości. I powiem szczerze że nie wiem co będziemy robić. Czy cały pokój ogarniać dla dziecka już, czy za jakiś czas; czy łóżeczko wstawić najpierw do nas do sypialni czy Maluszek od razu będzie w swoim... Doświadczone Mamusie, jak to było u Was?
Stary 2016-06-29, 11:40   #2050
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez NataliaMB Pokaż wiadomość
mi sie brzuch troche powiekszyl ale to tez wyglada jak ciaza spozywcza.Chodze najczesciej w sukienkach, w legginsach i szerokich bluzkach.

U mnie z dolegliwosciami nawet ok, chociaz ostatnie dwa dni mialam wieczorami mdlosci i myslalam ze wyladuje w koncu w wc. na szczescie tak sie nie stalo.Wiecie jaką kombinacje ostatnio zjadłam? naleśniki z powidłami śliwkowymi a do tego salatka kwasna z czerwonej kapusty. Śmiałam się że chciałam zjeść fioletowy obiad.

Mrs.Dorota: ja mam podwyższone TSH, ale biorę euthyrox (zaczełam juz w pierwszych tyg.ciąży)no i ono się powoli normuje.Trafiłam na bardzo dobrą pania endokrynolog która mnie uspokoiła że wszystko będzie ok.Muszę tylko co 6 tyg sprawdzac TSH i pojawiać sie u niej na kontroli.

Cytat:
Myślę, że kiedy jest się doświadczonym życiowo, wiadomo czego się szuka w partnerze i takie związki z krótkim stażem przed ślubem są bardzo trwałe. Wśród moich znajomych ostatnio dużo rozstań w "przechodzonych" związkach - 6 lat, 10 lat... Nie ma reguły.

Myślę, że z maluszkiem wszystko ok - 6 dni to nie jest dużo w skali całej ciąży.

Jaki kolor planujecie tam wprowadzić?

Urocze

Ja już mam brzuszek - ale mam też sporo ciałka. Biust faktycznie może zacząć się powiększać - u mnie akurat wzrosły wymiary pod biustem.

Super
Każdy z tych wymiarów może być różny - alurat u Ciebie różnice są w normie. Rzadko jest tak, że CRL=GL.

Świetne wiadomości
Tsh zbijesz, najważniejsze, że masz leki.
U mnie to samo z podejrzeniami

a pokrecilam w moim poście, bo u mnie z wartość tsh jest poniżej normy czyli mam nadczynność. Jakbym miała za wysokie to lekarka by mi przepisala leki, a tak muszę skonsultować z endo czy jest konieczne leczenie...

Cytat:

U nas dziecko będzie przez pierwszy rok w naszej sypialni. wg mnie to najlepsze rozwiązanie. Z synkiem mieliśmy przez cały pierwszy rok gotowy i niezamieszkany pokój. a Franek przeprowadził się tam dopiero jak wracałam do pracy zresztą może wam wrzucę jakieś zdjęcia jego pokoju, bo jestem z niego bardzo dumna :p

I witam się w pierwszym dniu zwolnienia lekarskiego
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-29, 11:45   #2051
nadia_85
Raczkowanie

U nas mały spał dwa mc z nami tzn w swoim łóżeczku pózniej wynieśliśmy do jego pokoju teraz poprostu kupie jakaś kołyskę i bedzue sibie spało w niej u nas w nocy a w dzien na drzemki w swoim pokoiku i tak samo myśle pewnie koło tych dwoch mc bedzirmy chcieli zeby spało u siebie
Stary 2016-06-29, 11:56   #2052
alica84
Raczkowanie

Nas we wrześniu czeka stawianie ścianki działowej w salonie (bo jest spory) i zrobienie w tym dodatkowym pokoju naszej sypialni. W dotychczasowej sypialni zrobimy pokój dziecka (jest od środka bloku, od dziedzińca więc tam trochę ciszej, a salon od ulicy) więc i malowanie ścian trzeba będzie zrobić.

Generalnie z jakimś planowaniem wnętrza pokoju dla Pesteczki czekamy aż do momentu poznania płci. Ale nie po to żeby zrobić pokój na różowo bądź niebiesko ale chodzi o dodatki jakieś bardziej. Bo tak ogólnie to chcę, by pokój był w szarościach i wtedy właśnie będę szalała z kolorowymi dodatkami. Ciekawe tylko co mój chłop powie na moje szaleństwa, bo chyba nie do końca zdaje sobie z nich sprawę

Stary 2016-06-29, 12:03   #2053
chupacabra88
Zadomowienie

Szarości w dziecięcym pokoju to teraz chyba hit Wszędzie widzę takie zdjęcia. I też w takim kolorze chce ściany u dziecka plus białe meble. Dodatki kolorowe

My w sypialni nie mamy miejsca nawet na najmniejszą kołyskę lub dostawkę do łóżka, ale w pokoju fasolki będzie kanapa, na którą zapewne na początku przeniesiemy się z Tż [albo ja sama - zobaczymy jaka okaże się rzeczywistość].

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
chupacabra88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-29, 12:10   #2054
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez furjatka Pokaż wiadomość
My od października jesteśmy na swoim, więc remont miałam na tapecie jakiś czas temu ;-) Pokój "dla dziecka" jest, stoją w nim meble, kanapa do spania dla gości. I powiem szczerze że nie wiem co będziemy robić. Czy cały pokój ogarniać dla dziecka już, czy za jakiś czas; czy łóżeczko wstawić najpierw do nas do sypialni czy Maluszek od razu będzie w swoim... Doświadczone Mamusie, jak to było u Was?
Wszystko zależy od Waszego maluszka. Starszak śpi z nami. Od początku miał łóżeczko - dostawkę, było mi z tym łatwiej - duża walka o karmienie piersią, spora liczba karmień w nocy, nieodkładalność dziecka po pobytach szpitalnych - mały ma "mamoczujnik" - szybko budzi się, jak poczuje, że nikogo nie ma obok. Ale z czasem zaczyna lepiej spać, więc jest szansa na bezbolesną eksmisję
Jeśli maluszek da się odłożyc do łóżeczka i nie będzie domagał się niezliczonej ilości karmień, to warto pomyśleć o odrębnym pokoiku.
Na mieszkaniu docelowym dzieciaki przez 3 lata będą mieć wspólny pokoj - maluszek z nami w sypialni, starszak w swoim pokoju. Młodsze pójdzie do dziecięcego, jak będzie w miarę ładnie spało.

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;62383751]a pokrecilam w moim poście, bo u mnie z wartość tsh jest poniżej normy czyli mam nadczynność. Jakbym miała za wysokie to lekarka by mi przepisala leki, a tak muszę skonsultować z endo czy jest konieczne leczenie...

U nas dziecko będzie przez pierwszy rok w naszej sypialni. wg mnie to najlepsze rozwiązanie. Z synkiem mieliśmy przez cały pierwszy rok gotowy i niezamieszkany pokój. a Franek przeprowadził się tam dopiero jak wracałam do pracy zresztą może wam wrzucę jakieś zdjęcia jego pokoju, bo jestem z niego bardzo dumna :p

I witam się w pierwszym dniu zwolnienia lekarskiego [/QUOTE]
Zazwyczaj tsh rośnie w ciąży, więc jest spora szansa, że się wyrówna.
Pokaż pokoik

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
Napisane przez alica84 Pokaż wiadomość
Nas we wrześniu czeka stawianie ścianki działowej w salonie (bo jest spory) i zrobienie w tym dodatkowym pokoju naszej sypialni. W dotychczasowej sypialni zrobimy pokój dziecka (jest od środka bloku, od dziedzińca więc tam trochę ciszej, a salon od ulicy) więc i malowanie ścian trzeba będzie zrobić.

Generalnie z jakimś planowaniem wnętrza pokoju dla Pesteczki czekamy aż do momentu poznania płci. Ale nie po to żeby zrobić pokój na różowo bądź niebiesko ale chodzi o dodatki jakieś bardziej. Bo tak ogólnie to chcę, by pokój był w szarościach i wtedy właśnie będę szalała z kolorowymi dodatkami
Bardzo lubię szarości we wnętrzach. Chłop przeżyje

Stary 2016-06-29, 12:18   #2055
alica84
Raczkowanie

No w sumie faktycznie szarości to teraz hit w wystroju wnętrz ale mi się zawsze ten trend podobał

Co do białych mebli to jeszcze nie wiem czy je chcę, czy jednak nie jakieś inne...
Wiem, że na pewno nie chcę takich typowo dziecięcych typu w baloniki, misie czy w np. szafa wysokości 1,2 metra. Chcę normalne, dorosłe meble, które posłużą kilka ładnych lat.

Chłop będzie musiał przeżyć Chociaż zaczynam się bardziej obawiać jak ten remont zniosą koty i pies. A szczególnie jeden kot, bo to straszny neurotyk :/

Edytowane przez alica84
Czas edycji: 2016-06-29 o 12:20
alica84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-29, 12:33   #2056
nadia_85
Raczkowanie

Zeby sie nie okazało ze chłop jest gorszy niz ty hihi u mnie sie tak okazało dłużej wybierał sto razy zmieniał itd
Stary 2016-06-29, 12:34   #2057
alica84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nadia_85 Pokaż wiadomość
Zeby sie nie okazało ze chłop jest gorszy niz ty hihi u mnie sie tak okazało dłużej wybierał sto razy zmieniał itd

I tak może być

Stary 2016-06-29, 13:21   #2058
chupacabra88
Zadomowienie

a ja właśnie popełniłam pierwsze zakupy dla siebie i fasolki. Kupiłam kojec z motherhood (z moim bólem pleców myślę że przyda się zarówno podczas ciąży jak i później do karmienia) i dobrałam z promki pieluszki flanelowe i przewijak taki do wózka. Wyszła mi darmowa przesyłka. Chyba szaleństwo się zaczęło

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
Stary 2016-06-29, 13:33   #2059
muffi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chupacabra88 Pokaż wiadomość
a ja właśnie popełniłam pierwsze zakupy dla siebie i fasolki. Kupiłam kojec z motherhood (z moim bólem pleców myślę że przyda się zarówno podczas ciąży jak i później do karmienia) i dobrałam z promki pieluszki flanelowe i przewijak taki do wózka. Wyszła mi darmowa przesyłka. Chyba szaleństwo się zaczęło
Zaczyna się

My w Kr w mamy nawet zielony pokoik dla dziecka, gdzie teraz śpimy, no bo jak kupiliśmy mieszkanie to byłam jeszcze w 1wszej ciąży. Także tylko my się wyniesiemy do salonu i będzie pokoik. Ale pewnie na początku też tam zostawimy kanapę do spania
A to mieszkanie co wykańczamy jest w Wawie, to tam jeszcze bez kącika dla maluszka. Ale to kawalerka, więc po prostu wstawimy łóżeczko i na początek musi ewentualnie wystarczyć

Stary 2016-06-29, 13:34   #2060
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Mnie też już korci żeby coś kupić ale postanowiłam że poczekam do 20tc chociaż wątpię że jeszcze tyle wytrzymam
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-29, 13:52   #2061
chupacabra88
Zadomowienie

Lidka99 ja też sobie powtarzam, że dopiero po ślubie zacznę kompletować wyprawkę (czyli jakiś 21-23 tc). Ale, że ja poduszkę z przyczyn obiektywnych potrzebują już dziś, to szkoda było nie skorzystać z promocji i dobrać czegoś dla bejbika za jedną przesyłką. A jeszcze się okazało, że załapałam się na darmową wysyłkę. Więc zaoszczędziłam. Tak sobie to tłumaczę. hyhyh

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
Stary 2016-06-29, 15:25   #2062
furjatka
Zadomowienie

A ja mam w bieli i szarościach większość mieszkania, więc Dzidziul będzie miał kolorowy pokoik ;-) Co w ogóle na początek się przydaje z mebli? Łożeczko, przewijak? Ciuszki będą miały miejsce w szafie przesuwnej chyba. Jak ją w końcu zrobimy

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Właśnie odebrałam wyniki z krwi i mam za niski poziom glukozy. Co prawda tylko trochę poniżej normy. To groźne?

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-06-29, 15:43   #2063
alica84
Raczkowanie

Cytat:
Hehehe, zaczyna się

Ja na szczęście tego kojca nie musiałam kupować, siostrze już nie jest potrzebny, pożyczyła mi. Na samym początku ciąży już z nim (na nim? ) spałam, bo mnie strasznie wtedy kręgosłup bolał. Teraz na szczęście jakoś mi minęło.

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Cytat:
A ja mam w bieli i szarościach większość mieszkania, więc Dzidziul będzie miał kolorowy pokoik ;-) Co w ogóle na początek się przydaje z mebli? Łożeczko, przewijak? Ciuszki będą miały miejsce w szafie przesuwnej chyba. Jak ją w końcu zrobimy

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Właśnie odebrałam wyniki z krwi i mam za niski poziom glukozy. Co prawda tylko trochę poniżej normy. To groźne?

No zbyt niski poziom może świadczyć o hipoglikemii z tego, co pamiętam więc nie za dobrze raczej :/ Jak możesz to zasuwaj szybko do lekarza i noś w torebce coś słodkiego (soczek, batonik, itp.)

Ja z kolei mam problem ze zbyt wysokim poziomem glukozy we krwi :/

Stary 2016-06-29, 15:44   #2064
furjatka
Zadomowienie

Lekarz jutro, zobaczymy co powie :/ ale objawy by się zgadzaly - non stop głodna jestem..

Stary 2016-06-29, 16:21   #2065
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:
e tam sporo, zaledwie pare dni później się okaże że mnie wyprzedzisz chociaż teraz tp z usg skoczyło mi z 10.01. na 07.01.
No to ja nie wiem, która z nas tak się garnie szybciej do rodzenia

Cytat:
Super! Ale kochany tekst lekarza "cieszy się życiem" Cudo!

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;62359561]Ja już po wizycie. Dzieć ma ok. 8 cm. Nie zapamiętałam dobrze, a na moim zdjęciu nie ma wymiarów. Za to rączki i nóżki są, fałd karkowy w normie, kość nosowa jest serduszko bije [/QUOTE]Super!

Cytat:
Napisane przez nadia_85 Pokaż wiadomość
Jutro mam na 14 gin bardzo mnie to cieszy bo od wczoraj sie jakos nakręcam ze cos jest nie tak ;(
No następna siejąca zamęt Proszę się przestawić na pozytywne myślenie!

Cytat:
Ja obiecałam mężowi w dniu zakupu mieszkania, że najmniejszy pokoik będzie jego gabinetem z wielgaśnym biurkiem do pracy, bo narzeka że teraz nie ma swojego miejsca. No więc Bejbik będzie musiał z nami wytrzymać w sypialni co najmniej do 2-go roku życia

Cytat:
Generalnie z jakimś planowaniem wnętrza pokoju dla Pesteczki czekamy aż do momentu poznania płci.
Pesteczka

Cytat:
O kurcze, zaczyna się! Ja chyba sobie zacznę oszczędzać na subkoncie na nieprzewidziane dzieciowe wydatki podyktowane chwilą

Cytat:
Lekarz jutro, zobaczymy co powie :/ ale objawy by się zgadzaly - non stop głodna jestem..
Nie ma co się źle nastawiać. Będzie dobrze

_ _ _

My powoli zaczynamy mówić o ciąży... Rodzina jest bardziej podekscytowana od nas. Chyba każdy czekał z niecierpliwością na tą wiadomość
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-29, 18:45   #2066
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Też wyszliśmy z tego założenia, że nie ma co ze sobą chodzić, skoro już jesteśmy starzy ))

Ślub ogarnelismy w jakieś 5 tygodni, ale to był cywilny, przyjęcie w restauracji dla najbliższych. Do tego tort, fotograf, garnitur, sukienka z Zalando.

Cytat:
Super! Ja kupuję coś z ubranka po każdej wizycie. mamy juz 4 pary skarpetek, 2 czapeczki i 2 komplety bluzeczka + spodnie - Nawet nie wiem jak się to nazywa

Cytat:
Napisane przez muffi24 Pokaż wiadomość
Zaczyna się

My w Kr w mamy nawet zielony pokoik dla dziecka, gdzie teraz śpimy, no bo jak kupiliśmy mieszkanie to byłam jeszcze w 1wszej ciąży. Także tylko my się wyniesiemy do salonu i będzie pokoik. Ale pewnie na początku też tam zostawimy kanapę do spania
A to mieszkanie co wykańczamy jest w Wawie, to tam jeszcze bez kącika dla maluszka. Ale to kawalerka, więc po prostu wstawimy łóżeczko i na początek musi ewentualnie wystarczyć

Przeprowadzacie się do W-wa? Tak z ciekawości - jaki jest powód?

Cytat:
Ja z kolei mam problem ze zbyt wysokim poziomem glukozy we krwi :/

Ja też mam wysoką glukoze na czczo i muszę zrobić obciążenie glukoza. Oby z tego nie było cukrzycy...

Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość
Super! Ale kochany tekst lekarza "cieszy się życiem" Cudo!
Prawda? Też mi się bardzo spodobał

NiEBiE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-29, 19:04   #2067
alica84
Raczkowanie

Cytat:
Też wyszliśmy z tego założenia, że nie ma co ze sobą chodzić, skoro już jesteśmy starzy ))

Ślub ogarnelismy w jakieś 5 tygodni, ale to był cywilny, przyjęcie w restauracji dla najbliższych. Do tego tort, fotograf, garnitur, sukienka z Zalando.
A my na kocią łapę i póki co tak mamy zamiar to zostawić. Tzn. w październiku się zaręczyliśmy ale to tak raczej dla świętego spokoju - mama mojego chłopa wierciła mu dziurę w brzuchu, że ja na pewno marzę o ślubie i nie przyjmuje w ogóle do wiadomości, że jest wręcz odwrotnieWięc żeby dała nam spokój zaręczyliśmy się. No i musiałam przestać o moim chłopie "konkubent" i przestawić się na "narzeczonego"

Cytat:
Super! Ja kupuję coś z ubranka po każdej wizycie. mamy juz 4 pary skarpetek, 2 czapeczki i 2 komplety bluzeczka + spodnie - Nawet nie wiem jak się to nazywa

Ja na razie kupuję siostrzenicy, licząc na to, że Pesteczka będzie dziewczynką

Cytat:
Ja też mam wysoką glukoze na czczo i muszę zrobić obciążenie glukoza. Oby z tego nie było cukrzycy...

No mam nadzieję, że nie uda nam się do tego dopuścić. Póki co wyeliminowałam wszelkie słodycze, łącznie z lodami na które mam straszną ochotę. Nie jem też białej mąki więc wszelkie białe pieczywo, makarony, pizza i cebularze poszły w odstawkę. Choć wcześniej aż tak dużo tego też nie jadłam.

Edytowane przez alica84
Czas edycji: 2016-06-29 o 19:13
alica84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-29, 19:17   #2068
muffi24
Zadomowienie

Cytat:

Przeprowadzacie się do W-wa? Tak z ciekawości - jaki jest powód?

Prawda? Też mi się bardzo spodobał

Dołączam do grona szybkich dosyć ślubów, my po 1,5 roku związku Po maturze w wakacje się pobraliśmy

A tak jedną nogą się przeprowadzamy, mąż ta dostał dobrą ofertę pracy i potem by miał tam duużo lepiej niż w Krakowie robić aplikację. Narazie na 3 miesiące, a potem albo zostaniemy tam, albo tż będzie dojeżdżał tam na 3 dni w tygodniu do pracy Zależy jak nam się tam spodoba

Stary 2016-06-29, 19:41   #2069
NiEBiE
Zakorzenienie

Alica, oczywiście każdy robi tak, jak mu odpowiada. nie mam nic przeciwko związkom "na kocią łapę", jeśli to pasuje obojgu.
Ale przyznasz chyba, że dziwnie mówić o Tż "narzeczony"? Czy nie masz z tym problemu?

Z tych rzeczy, które wymienilas, to tylko raz na parę dni jem loda.
Czy po tej zmianie diety Twoje wyniki są lepsze? Co dalej, co mówi lekarz?

Muffi, Wy to jesteście wariaci! Ślub zaraz po maturze, olaboga. Cudnie
Fajna szansa przed Wami - dwa fajne miasta i taka propozycja. A Ty co dla siebie planujesz w Wawie?

NiEBiE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-29, 19:51   #2070
alica84
Raczkowanie

Cytat:
Alica, oczywiście każdy robi tak, jak mu odpowiada. nie mam nic przeciwko związkom "na kocią łapę", jeśli to pasuje obojgu.
Ale przyznasz chyba, że dziwnie mówić o Tż "narzeczony"? Czy nie masz z tym problemu?

Z tych rzeczy, które wymienilas, to tylko raz na parę dni jem loda.
Czy po tej zmianie diety Twoje wyniki są lepsze? Co dalej, co mówi lekarz?

Muffi, Wy to jesteście wariaci! Ślub zaraz po maturze, olaboga. Cudnie
Fajna szansa przed Wami - dwa fajne miasta i taka propozycja. A Ty co dla siebie planujesz w Wawie?

Dlatego mówię o nim "chłop" albo po staremu "konkubent" lub po prostu "partner". Teraz jeszcze może dojść "ojciec naszego dziecka "

Co do wyników poziomu cukru zdam relację we wtorek lub środę, bo we wtorek idę na ogólne badania krwi właśnie z naciskiem na cukier i jeszcze TSH.
Jeśli cukier nadal będzie wysoki będę musiała wyrzucić z diety jeszcze dodatkowo niektóre owoce (między innymi moje kochane czereśnie), bo podobno nie są zalecane

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości