|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kolorowe soczewki kontaktowe
Mi pasowały te drugie, są wygodne, kolor mi sie podobał :P Te pierwsze i drugie mają jednolity kolor na całej soczewce, te trzecie z tego co pamiętam są trochę bardziej kryjące, maja przerwę na źrenice i obwódkę podkreślająca kolor oka, gdzieś były zdjęcia w tym temacie, chyba najbardziej intensywny efekt z tych 3, sadzac po zdjeciach wizazanek, bo sama ich nie mialam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#872 |
Rozeznanie
|
ja jutro zamawiam te acuvue bo tylko one maja taka krzywizne jak mi potrzeba.. kurcze czemu ja mam takie plaskie oczy?? ja che freshlooki <beczy> maja takie sliczne kolorki...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#873 |
Przyczajenie
|
Dot.: Do dziewczyn noszących kolorowe soczewki!
Też kupiłam soczewki kolorowe i jak je załozyłam widać było jakby były za duże tzn kolor wystawal na bialko troche i mi sie zdaje ze bardzo to widac... czy to normalne czy są jakies rozmiary tych soczewek (mówie o tym kolorze bo same soczewki maja chyba ok 14mm)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#874 |
Zakorzenienie
|
Hej! Miałam soczewki FOCUS SOFTCOLORS AQUA, na moich jasno-niebieskich oczach efekt był świetny.
Zastanawiałam się nad FOCUS SOFTCOLORS ROYAL BLUE miał może ktoś? Czy są bardzo ciemne?
![]() |
#875 |
Przyczajenie
|
Co byście dziewczyny doradziły by podkreslic kolor oczu (niebieskie przechodzące w szaro zielone wokól zrenicy). Myslałem o niebieskich soczewkach choc wacham sie tez nad miodowymi a może zielone. Wazne by efet był naturalny aczkolwiek widoczny - na codzień nosze -1,5 i z ciekawości chciałbym spróbowac kolorowych.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#876 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam sobie soczewki new bio 3-tonowe kolor violet
![]() Bardzo polecam soczewki Focusa Softcolors kolor aqua - efekt swietny! Miałam też Focusa Colorblends kolor turkusowy ładnie na oku wyglądały , ale niestety za duza źrenica jak dla mnie. Z Colorblendsów miałam jeszcze szafirowy kolorek i nie przypasował mi do gustu zbytnio brzydko.. I zdecydowanie nie polecam nikomu soczewek firmy Geo Medical , wydalam kase i po jednym dniu je wyrzucilam ![]()
![]() |
#877 |
ćwir ćwir
|
Witam Dziewczyny
![]() Co myslicie o tych? http://allegro.pl/item281325542_czar...a_allegro.html
Moje książki na wymianę: KLIK! Edytowane przez Ćwirka Czas edycji: 2007-12-12 o 13:24 Powód: dpisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#878 |
Rozeznanie
|
Dot.: kolorowe soczewki - acuvue 2
ja kupilam, dzis zalozylam 1 raz i sie zalamalam;/ na codzien uzywam acuvue advanced, chcialam zaszales i kupilam zielone zmieniajace kolor teczowki(mam zielone oczy ale chcialam inny odcien) kolor jest brzydki, taki ciemno-zgnity zielony. ponadto kupilam taki rozmiar jak nosze te zwykle a splywaly mi op oczach, wypadaly no poprostu jezdzily po calej galce, wkurzylam sie i zamknelam w pojemniczku i zalalam plynem, po kilku godz wyjelam i jeszce raz zalozylam, a akurat tak sie ulozyly ze troche wystawaly ponad plyn i troszke przeschly, jak zalozylam 2 raz to juz lepiej sie trzymaly, dalo si epatrzec normalnie ale i tak ten kolor na nich troszke przyslania zrenice i widac jak przez mgle. ogolnie nie polecam, zaluje ze je kupilam stracilam tylko kase bo raczej ich nie bede za czesto nosic, polecam freshlooki lub focusy nie uzywalam ich i nie iwem jak sie nosza ale napewno maja ladniejsze kolorki.(ja nie moglam ich kupic bo nie produkuja ich o bc=8,3 a ja taki mam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#879 |
Przyczajenie
|
Dot.: Do dziewczyn noszących kolorowe soczewki!
zwykla soczewka też wystaje trochę za tęczówkę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#880 |
Gość
|
mam pytanko czy ktos mial soczewki ColourVue( takie jak na zdjeciu)
jesli tak, prosze opinie na ich temat ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#881 |
Przyczajenie
|
Dot.: Kolorowe soczewki kontaktowe! Ma ktos jakieś doświadczenie?
Przepiękny ten niebieski.
Mogła byś napisac jakiej to firmy i jaki kolor bo niemoge znaleść. Z góry dziekuje. Wybaczcie nie tu miało byc!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#882 | |
Gość
|
Dot.: Kolorowe soczewki kontaktowe! Ma ktos jakieś doświadczenie?
Cytat:
tu jest link ze stony gdzie mozesz kupic te soczewki http://www.hamerlik.com/product_info.php?products_id=65 Edytowane przez aassiiaa11 Czas edycji: 2008-01-07 o 13:11 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#883 |
Raczkowanie
|
Miałam już nie zamawiać zmieniających soczewek, ale teraz trochę mnie kuszą te ColourVue, szczególnie zwiększona przepuszczalność tlenu bo Freshlooki nie były zbyt wygodne w użytkowaniu, w dodatku ColourVue są kwartalne. Ciekawe jak wyglądają te szaro fioletowe. Tych z serii Crazy raczej nie zamówię, ale ceny są rewelacyjne w porównaniu do wild eyes np.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#884 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie jeszcze te sie podobają: http://allegro.pl/item291389904_colo...e_okazja_.html tylko ze... kiedys sprzedawca ColorVue_Lenses miał takie w ofercie.... chcialam nawet kupic kolor Gray ale akurat nie bylo aukcji wiec napisalam zeby wystawił je... A on mi na to ze są wystawione, ze to te same soczewki co takie http://allegro.pl/item290988181_kolo...z_filtrem.html tylko maja inne zdjecia.... No cholera, inne zdjecia..... Przeciez to są ZUPEŁNIE INNE SOCZEWKI na tych obrazkach!!!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#885 |
Raczkowanie
|
Zamówiłam dzisiaj te szaro-fioletowe, zobaczymy co z tego wyjdzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#886 |
Zakorzenienie
|
Zdecydowałam się na zakup soczewek ColorVue- kolor brown. Są to moje pierwsze soczewki i mam problemy z założeniem ich odpowiednią stroną, nie mają numerków i jak dla mnie po obu stronach wyglądają tak samo. Poza tym widzę delikatnie za mgłą nie wiem z czego to wynika? Mimo to zakładam je, ale nie na codzień.
Pierwsze zdjęcie przedstawia mój naturalny kolor a 2 kolejne w soczewkach.
![]() |
![]() |
#887 |
Raczkowanie
|
Bardzo ładne są, gdyby ktoś mi pokazał to zdjęcie to nie powiedziałabym że to soczewki, chociaż Twoje naturalne oczy są przepiękne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#888 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#889 |
Zakorzenienie
|
karmenisia, Liii dziękuje za komplementy
![]() Mam pytanko do Amisu, bo chyba ma soczewki tej firmy co i ja. W jaki sposób rozróżniasz strony tych szkiełek?
![]() |
![]() |
#890 | |
ćwir ćwir
|
Cytat:
Czy ja dobrze zrozumialam, ze wysylka do dowolnego kraju to 5 dolarów?
![]() |
![]() |
#891 | |
Raczkowanie
|
Czekamy z niecierpliwością na fotki
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#892 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do tej mgiełki, to też tak miałam i tu któraś dziewczyna mi poradziła, żeby po prostu przetrzeć soczewki, wlej do nich płyn i palcem delikatnie "wymyj" środek i powinno być ok ![]() Soczewka obrócona dobrą stroną ma brzeki do góry równo, a obrócona "na lewo" ma brzegi lekko wywinięte na zewnątrz, jak się dobrze przyjrzysz to zauważysz różnicę
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#893 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#894 |
Raczkowanie
|
Ja w normalnych soczewkach zawsze tak odróżniałam strony, ale przy freshlook colorblends obie strony bardzo podobnie wyglądają, ColorVue jeszcze nie doszły, ale pewnie znowu będzie problem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#895 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() *Niki* dziękuję za radę, przed kolejnym założeniem zrobię tak jak mówisz- mam nadzieję tylko, że to czyszczenie nie uszkodzi soczewki?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#896 |
Raczkowanie
|
Przyszły moje ColorVue fioletowo szare :P Gdy je otworzyłam stwierdziłam że w życiu nie pokryją moich oczu, ale jestem pozytywnie zaskoczona efektem, nadruk na soczewce nie jest taki pikselowaty jak na freshlookach czy acuvue colors, soczewki są cieńsze niż freshlooki, a ze znalezieniem dobrej strony też nie miałam większych problemów.
Dwa zdjęcia z lampą, trzecie w naturalnym świetle i moje zielone oko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A nie prześwituje Ci naturalny kolor tęczówki jak źrenica się zmniejszy? Bo u mnie czasami widać.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#898 |
Raczkowanie
|
Gdy miałam freshlooki to dziura była dużo większa, przy tych nie zauważyłam jakoś specjalnie żeby było widać, chociaż czasami pewnie wystają ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#899 | |
Zakorzenienie
|
no faktycznie nie miałam ich, miałam kiedyś soczewki w których ciężko było rozróżnic strony, ale jak nabierzesz wprawy, to będzie ok
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() pomogło chociaż??? Jak zrobisz todelikatnie to nie powinnaś nic uszkodzic
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#900 |
Raczkowanie
|
Rany, karmenisia jakie sliczne są
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:21.