![]() |
#691 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek, vol V czas zacząć :D
|
![]() ![]() |
![]() |
#692 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Króliczek boski ![]()
![]() |
#693 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() E-ee. Złapałam może z 1/10 piorunów, na zasadzie "pstrykania zdjęć w ciemno" ![]() Królik, jaki królik ?
![]() |
#694 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziękuję w imieniu Vincenta ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Mam zdjęcie królika na naszej klasie Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-01-08 o 19:55 Powód: post pod postem |
||
![]() ![]() |
![]() |
#695 |
Zakorzenienie
|
Też mam króliczka.
Właściwie małego diabła ![]() Tutaj jak miała 6 mies: Muszę sobie kupić jakąś czapkę...tylko nie wiem w jakim stylu..
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#696 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Też muszę kupić czapkę ![]() ![]() Edit. Niesamowite wąsy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#697 |
Zakorzenienie
|
Mój królik to jak baba z przysłowia Gdzie diabeł nie może tam... Kinia pośle
![]()
#698 |
Wtajemniczenie
|
Madlen - świetna trusia
![]() A jaką masz kurtkę/płaszczyk ?
#699 |
Zakorzenienie
|
Kurtka czarna cała, tylko kilka srebrnych klamr tam jest. Taki klasyk.
Mika - bo tak się królik nazywa jest moim oczkiem w glowie, ale czasem przegina, kiedyś gdy rodzice wyjechali, siostra poszła na imprezę, a ja nocowałam u Tżta. Siostra wraca nad ranem, na klatce schodowej już słyszy muzykę. Że niby od nas - a przecież niemożliwe. Przekręca nerwowo klucz w zamku i widzi kątem oka rozmazujące się kontury biegnących futerek. Czarne jej mignęło, a potem brązy. Patrzy : kot a zanim (pałający doń miłością) królik. Okazało się co następuje: Mika uciekła z klatki (umie skubaniec otwierać), biegała za kotem. Kot w popłochu wskoczył na komodę na krótym stało radio - włączył łapką. Następnie Mika pobobkowała po mieszkaniu (normalnie ma kuwetę ze żwirkiem w klatce i sika tylko tam) nasikała do kociej kuwety, zdjęła obrus ze stolu w jednym pokoju (ślady wskazują, że to ona, wskakując za kotem), potargała gazetę. W drugim pokoju natomiast zastała..również śmieci na podłodze, ale: Na biurku leżała duża doniczka z sadzonką. Ponieważ przysmakiem królików są zioła (suszone i świeże, różne), dobroduszna pańcia kupiła bazylię. Przesadziła do doniczki, podlewała i dawała po parę listków codziennie. Tymczasem pod moją nieobecność Mika wskoczyła na biurko, zeżarła całą (!) bazylię, do gołej ziemi, został tylko malutki korzonek i wykopała ziemię z doniczki, bo a nóż widelec mamy więcej..... ![]() Wierzcie mi : widok mieszkania..bezcenny ![]()
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#701 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój Kiniek tylko raz otworzył sobie klatkę podczas pobytu na działce, gdy stał na ganku. Przybiegł kot i Kiniek chciał z anim pobiec, więc z całej siły łapami uderzył w drzwiczki klatki i dał dyla... na około same wielkie psy... i ganiaj królika który szybki jak błyskawica... Poza tym mój króliczek wciska się w najmniejsze szpary i szukam go potem... Madlen mój do ziół się nigdy nie dostał, ale za to wcina banany, kable, pościel rozrywa ... uwielbia też słodycze, ale oczywiście mu ich nie daje. Kiedyś siostra jadła Marsa i siedziała na podłodze, Kinio z kanapy zaczął jej podjadać ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#702 |
Zakorzenienie
|
Rzucanie się na koty/czy inne zwierzęta o podobnych gabarytach to norma przy dojrzewaniu. Tak jak u psów - dominacja.
Jak jeżdżę na działkę (mamy z rodzicami domek) to wtedy kiedy mogę pilnować to wypuszczam Mikę. Nie wiem jakim cudem a nigdy nie oddala się poza teren działki naszej (dookoła są inne, ale nasza jest nie ogrodzona, to takie "działkowe osiedle") , zawsze jest tam gdzie być powinna ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#703 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja swojego bałabym się wypuścić. Myślę, że by zwiał. Taki narwany jest. więc od czasu do czasu ktoś go na smyczy poprowadza a raczej pogania za nim, bo jak głupi wtedy kica.
![]() |
#704 |
Zakorzenienie
|
Wiesz, ona robila susy dookoła drzewek. Potem się zatrzymuje i kładzie. Nie ucieka poza granicę (nie wiem skąd wie gdzie działka się kończy, chyba po tym, ze u nas trawa skoszona)
Jeśli królik jest oswojony, wypuszczonany na codzień, i ufa właścicielowi na tyle być dać się przenieść na rękach (krótkie dystanse , tulenia jak misia chyba niewiele lubi, chociaż mika lezy na plecach) to nie powinien zwiać. W sensie nie ucieka gdy się do niego podchodzi.
![]() ![]() |
![]() |
#705 |
Wtajemniczenie
|
Hahahaha! Uwielbiam opowieści o zwierzętach.
Ja też mogę kilka przytoczyć: Miałam kiedyś chomika (żeby jednego). Nocą cwaniak uciekł z akwarium, i teraz ciąg dalszy to słowa mojego taty: "Budze sie w nocy i czuje, że coś mnie dotyka, od nogi po brzuch, spowrotem na noge, i znowu w kierunku brzucha. Jak sie nie wystraszyłem, że to jakiś duch. Patrze, a na klacie siedzi mi chomik i sie na mnie gapi". Innym razem uciekł nam chomik, i po całodniowych poszukiwaniach, odsuwaniu mebli itd. stwierdziliśmy ze smutkiem, że musiał gdzieś między rurami spaść na inną kondygnację, w znaczeniu do sąsiadów. Wieczorem zguba się znalazła - chomik cały czas siedział na szczycie choinki bożonarodzeniowej, i nie potrafił sam zleźć ![]() Innym razem wracam z imprezki, 4 nad ranem, no ale przeciez nie pójdę spać jak cała śmierdzę dymem. Raz dwa przygotowałam sobie kąpiel, siedze sobie w wodzie, rozmyślam, a tu nagle w szafce pod umywalką jakieś hałasy. Jak sie nie wystraszyłam! No ale myśle - cóż, do odważnych świat należy. Zaglądam pod uwywalke, a tam jakiś biały, potłuczony, olbrzymi chomik. I tak oto poznałam nowych sąsiadów z góry. Madlen - w takim razie wszystko ci będzie pasować. Ja uwielbiam zwykłe czapki ale w ciekawych kolorach (np. moja ulubiona - pomarańczowa), czapki z daszkiem, w paski, w kropki. Myślę, że jakiś żywy kolor by się przydał, by ożywić czerń. Rok temu w Trollu kupiłam na raz 3 świetne czapki na poświątecznych wyprzedażach.
![]() |
#706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#707 |
Zakorzenienie
|
Teraz mam zwykłą czarną.
Zastanawialam się nad kaszkietem, ale ponieważ (jeszcze) noszę okulary to nie będzie pasowało do daszka. Teraz mam zwykłą (bandycką) czarną, ale może coś na uszy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#708 |
Zakorzenienie
|
Madlen, w jaki sposób się kładzie Twój króliczek? Bo mój się nie kładzie, on się rzuca na ziemię. Siedzi spokojnie i nagle chlast na bok i leży
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#709 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Rav z tym chomikiem na szczycie choinki to żartujesz ... ![]() ![]() Cytat:
![]() 2. Dwa razy mi się uwolnił ze smyczy a miała 2 różne z dwoma sposobami zapięcia. 3. Raz tak się wyrywał do przodu, ze się przuduszał... niezbyt miły odgłos...
Edytowane przez twin--maid Czas edycji: 2008-01-08 o 18:10 Powód: post pod postem |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#710 |
Zakorzenienie
|
Rzucanie się to normalka.
Możecie być dumne bo tak się zachowuje tylko krolik zrelaksowany, kiedy nie ma stresu. Twin--maid : moja kładzie się tak samo. To już mój drugi królik w karierze, poprzednia żyla 7 lat. Ale wtedy byłam dzieckiem, dopiero teraz naprawiam błędy żywieniowe i królik żyje jak członek rodziny ![]() Np przeprowadzając się nie przewiduję, zeby kiedykolwiek siedziała w klatce. Ponieważ siku robi w kuwecie, a kable pozasłaniam osłonkami będzie funkcjonowac prawie tak jak kot, czyli na wolności.
![]() ![]() |
![]() |
#711 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój jest pierwszym królikiem,a wcześniej miałam chomika, który tylko spał caly dzień a nie dawał mi spać gdy chciałam ![]() Mój królik jest rozpieszczany przez wszystkich, każdy an niego chucha i dmucha... Jednak na noc zamykamy go do klatki, bo gdy "kota nie ma myszy harcują" tak samo jest z moim królikiem. Wtedy wynajdzie kabelek, jakiś rękaw od ubrania, wskoczy na pościel i będzie ją pod sobą "prasował" tak, zeby nie miała żadnych fałdek ( co oznacza porwanie pościeli) i dopiero się na niej położy itd...
![]() |
#712 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#713 |
Zakorzenienie
|
świetne te wasze zwierzęce opowieści,
z serii wielkich ucieczek, w załaczeniu kto mojej teściowej po jednej przygodzie; zawsze zwiewały (koty sztuk 2) do sąsiadów gdzie był wilczur uwielbiający małe włochate stworzonka, udało mu się złapać czarnego i tak go wymiętolił strasznie, cud że nie zagryzł. Posadziliśmy toto na podłodze takie uślinione, był w takim szoku że się nie ruszał, a jego siostrzyczka od razu przybiegła i zaczęła mu wylizywać futerko - słodkie to było,
![]() |
#714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma za co Poemi ![]() Próbuję załączyć zdjęcie mojego Kińcia, ale niestety mi to niewychodzi ![]()
Edytowane przez twin--maid Czas edycji: 2008-01-08 o 18:30 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#715 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#716 | |
Zakorzenienie
|
To mój Kinio
![]() Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-01-08 o 19:56 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ps. Śliczny kickac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki ![]() ![]()
![]() |
#719 |
Zakorzenienie
|
Śliczny
![]() Właśnie oglądałam uwagę i jestem niesamowicie wkur*. Ktoś też? I jak tu nie popaść w antyklerykalizm...
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-01-08 o 19:52 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#720 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Zuza a ty czemu masz taki smutny napis w podpisie..? Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:54.