![]() |
#1651 |
Zadomowienie
|
Dot.: Targowiskowe Ploteczki część III
Raczej wszystko jest na pierwszej stronie - przy tworzeniu wątku zajmuje się kilka postów na przyszłe dokładki
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1652 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1653 |
koci świat
|
Musisz coś innego za każdym razem napisać i fotę jakas dać
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1654 |
Rozeznanie
|
Cześć
![]() Jestem nowa w temacie wymianek. Czy jest tu gdzieś jakiś dział z wymiankami ciuchów/gadżetów dla malutkich dzieci? Chętnie bym przygarnęła, bo niedługo maluch przychodzi na świat. W zamian mam trochę prawie nowych ubrań i butów i nieco książek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1655 |
koci świat
|
Jest ciuchlandia ☺
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1656 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, co zrobić w sytuacji gdy przy wystawianiu przekupek pojawia mi się błąd
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1657 | |
kosmita jakiś normalnie
Przekupka: 239 pkt / 100% pozyt.
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=433589
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1658 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam taką sytuację: umawiałam się z wizażanką na wymianę. Już w trakcie ustaleń kontakt był rzadki, ok. raz na tydzień. Poprosiłam o wysyłkę jako pierwszej, bo miała zaledwie kilka przekupek, na co się zgodziła 28 kwietnia. Przesyłki nie dostałam, a wizażanka nie loguje się od 2 maja. Ile czasu powinnam czekać wg Was zanim wystawię znów te rzeczy? Mnie nawet nie chodzi o same rzeczy z wymiany czy o wystawianie przekupki, tylko prawdopodobnie pod koniec przyszłego miesiąca czeka mnie przeprowadzka i intensywnie staram się pozbyć wszystkich niepotrzebnych rzeczy, żeby zwyczajnie tego nie wozić bezsensownie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1659 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- A ja mam taką sytuację z Arvena 0506, napisałam u niej w wątku: Cześć, tydzień temu pisałaś, że wyślesz paczkę następnego dnia, wczoraj pisałam do Ciebie na PW jak status paczki, nie odpisałaś, ale widzę, że logujesz się na wizaz.pl i prowadzisz rozmowy na temat wymian. Mogę wiedzieć co z naszą wymianą? Rezygnujesz? pozdrawiam Ostatnia jej aktywność: Dzisiaj 13:19 Umówiłyśmy się, że ona wyśle mi paczkę, a jak ją dostanę to wysyłam dla niej, bo nie ma żadnych przekupek. Podałam adres, ona podała swój i klops, ani paczki, ani znaku życia. Ale wątek jej żyje, więc rozmawia z innymi dziewczynami ![]()
20*12*2007 zapuszczam włosy po pas 01*09*2008 nie farbuję wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=920711 szukam: CK Euphoria, Arabian Oud Kalemat, Gucci Rush, Moschino Love Love, Jimmy Choo Edp, Givenchy Ange ou Demon, Mancera Roses Greedy |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1660 | ||
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
Czas na wysłanie przesyłki tzn. po umowie wymiankujących to 7 dni(nie dotyczy gdy Wizażanki uzgodnią inny termin), czyli np. Wizazanka A umawia sie na wysylke z B na 1.12.2013r. jeśli B od tej daty nie wyśle w ciągu 7 dni pomimo ,że się loguje i jest aktywna Wizazanka A ma prawo wystawić negatywną przekupkę. UWAGA! Nie mówię tutaj o sytuacji, gdzie Wizażanka się nie loguje ani nie jest aktywna, wtedy najpierw prosicie o pomoc Modki. ![]() Poproś jeśli chcesz jeszcze Siarkę o PW do panny, bywa ze działa to zbawiennie ![]() ![]()
Edytowane przez misianka Czas edycji: 2016-06-29 o 21:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1661 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
20*12*2007 zapuszczam włosy po pas 01*09*2008 nie farbuję wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=920711 szukam: CK Euphoria, Arabian Oud Kalemat, Gucci Rush, Moschino Love Love, Jimmy Choo Edp, Givenchy Ange ou Demon, Mancera Roses Greedy |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1662 |
Zakorzenienie
|
Moze sie zorientowala ze ta wymiana jest bardzo niekorzystna dla niej. No ale po co się w takim razie zgadzała..
![]() |
#1663 |
kosmita jakiś normalnie
|
ja bym w tym wypadku też odpuściła
![]() no ale to ja ![]() inna sprawa, że dziwię się innym, że tak sobie targują widząc taki wpis i zerowy odzew drugiej strony, a potem jak będzie płacz to wiesz ![]()
![]() |
![]() |
#1664 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak mi nie odpisze do końca tygodnia to stawiam negatywa, wystarczyło napisac, że jednak rezygnuje, machnęłabym ręką, ale ostentacyjne ignorowanie... ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1665 |
Zakorzenienie
|
ja z kolei nienawidzę jak wysyłasz przesyłkę, dociera i 0 informacji czy wszystko jest w porządku.. Nie wiesz czy Ty możesz używać czy nie.. no i tak sobie przesyłki leżą i czekają na potwierdzenie, a użytkowniczki wypowiadają się w milionie wątków codziennie, a Twoje PW ignorują..
![]()
![]() |
#1666 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
![]() acz kiedyś zdarzyło mi się, że byłam pytana o przesyłkę, która rzekomo do mnie dotarła - tzn. listonosz bezczelnie nie przylazł, przesyłki nie zostawił, ale na śledzeniu było info, że dostarczona ![]() na drugi dzień się pojawił, ciężko oburzony, że już rano pytanie poszło na pocztę, bo mnie szlag trafił ![]()
Edytowane przez misianka Czas edycji: 2016-06-30 o 07:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1667 |
Zakorzenienie
|
Znalazła się moja zguba
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1669 | |
A.
|
Cytat:
![]() " 18. Na wystawienie przekupki masz 7 dni od otrzymania paczki. Jeśli nie zostanie wystawiona po 7 dniach wymiana uznana zostaje za zakończoną." |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1670 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
![]() ale najpierw człek musi czekać te 7 dni, nie mogąc użyć tego, na czym nam zależało i znosząc ignorowanie - to jest niefajne bardzo ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1671 |
Zakorzenienie
|
I tak wam powiem, że zdecydowanie najbardziej lubię wymiany tutaj. Jest system ocen, kogoś kto nie stosuje się do zasad/oszukuje, można szybko wyłapać. Widać, kto jest świeży, więc można poprosić o wysyłkę jako pierwsza. A odkąd zaczęłam się ileś miesięcy temu bawić w wymiany na innych stronach, okazało się, że to co dla mnie jest oczywiste, dla innych nie jest... Notorycznie dostawałam przesyłki w zwykłych kopertach i gdy próbowałam wytłumaczyć komuś, że tak się nie robi, że przesyłka doszła podarta i całe szczęście, że niczego nie brakuje, nie spotykałam się z żadnym zrozumieniem sytuacji. A od jakiegoś czasu dostaję też notorycznie przesyłki nierejestrowane. Nawet gdy zaznaczę wcześniej, że wysyłamy poleconym. Ba, niektórzy nawet twierdzą uparcie, że przecież wysłali poleconym, tylko magicznie jakoś nie mają żadnego potwierdzenia...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1672 |
Zakorzenienie
|
moim hitem na innej stronie była wymiana za moją sukienkę, potrzebna pilnie na wesele więc wysyłam kurierem, płacę za przesyłkę sporo więcej, a mojej przesyłki wymiankowej jakoś nie widać.. dostaję po tygodniu swoją sukienkę spowrotem, brudną
![]() ![]() innym razem wysyłam bluzę z zary, znowu przesyłki brak, po jakimś czasie otrzymuję wiadomość, że jest za mała i nie otrzymam za nią nic (rozmiar oczywiście zaznaczone - xs) bo czemu użytkowniczka ma wysyłać za coś czego nosić nie będzie, bluzki spowrotem nie otrzymałam, administracji oczywiście ponownie to nie zainteresowało ![]() od tamtej pory zrezygnowałam z wymian na tamtym portalu, tutaj czuję się w pewien sposób bezpieczniejsza ![]()
![]() |
#1673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1674 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jak mam się zachować w takiej sytuacji?
Wysłałam paczkę 22 czerwca, miałyśmy wysłać jednocześnie ale wieczorem dostałam wiadomość, że dziewczynie coś wypadło i wyśle w ciągu kilku dni. Napisałam ok, czasem tak się zdarza. Przekupki już miała, paczki do dziś nie dostałam. Dzisiaj jest 15 lipiec, dziewczyna ostatni raz logowała się 1 lipca więc moja paczka powinna do niej dojść, była awizowana i dzisiaj wróciła. Zła jestem, bo ani się nie wymieniłam, a musiałam dodatkowo opłacić i przesyłkę zwrotną..
![]() |
#1675 |
Szef ds. Wymianek
|
Informuję, że przez najbliższe dwa tygodnie przebywam na urlopie i dostęp do forum będę miała znacznie utrudniony, jeśli nie niemożliwy - proszę w razie problemów zwracać się do pozostałych modek Targowiska
![]()
![]() |
![]() |
#1676 |
Zakorzenienie
|
Czy coś się zmieniło i teraz zanim nowy wątek zostanie założony, musi przejść akceptację? Chciałam założyć styczniowy i po napisaniu pierwszego posta, pojawiła się informacja, że będzie sprawdzony przez moderatora. Zakładałam dzisiaj świeży wątek na targowisku książkowym i wszystko było po staremu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1677 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
![]() Tyko niestety nie na każdym firum pofatygowano się poinformować użytkowników.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1679 |
Zakorzenienie
Przekupka: 222 pkt / 100% pozyt.
|
słyszałyście coś o podwyżkach na poczcie ?
w radio mówili coś że ceny wzrosną o 20% niby nie dużo ale jednak ![]()
kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1235941 ciuchy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1126161 książki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1144051 wish https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1261853 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1680 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() Nie tak dawno dostałam mejla od potencjalnej kupującej z allegro, że byłaby zainteresowana zakupem na mojej aukcji, ale - cytuję: "koszty wysyłki powalają". A była to kwota 13 zł/paczka ekonomiczna i 14 zł/paczka priorytetowa - czyli według cennika PP...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:47.