Mamy listopadowe 2016 cz. IV Połówkę przekraczamy o wyprawce rozmawiamy - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-30, 07:46   #1201
Cherry_24
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. IV Połówkę przekraczamy o wyprawce rozmawiamy

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
to ładnie wpierdzieliłaś

u mnie przyjemnie, ale pyłki latają więc oczywiscie trochę cierpie...

hahahah wiecie co moj szalony tata zorbił? Przyjechał pod pretekstem ze wczoraj nie wzięłam sobie do domu troche zupy pomidorowej, i przywiózł całą pakę wilgotnych chusteczek i bawełnianych dla Baśki szalony dziadek ! Coś czuję że będzie w niej zakochany hihi
Oj będzie dziadziusia królewna
Właśnie się zastanawiam od kieyd robić wyprawkę kosmetyczną ?
A najadłam się jak bąk a dziś rano tż zrobił mi naleśniki, jeden z dżemem a drugi z pastą sezamową ale ja znowu jestem głodna, moja pirania wyciąga wszystko co zjem
Cherry_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-30, 07:51   #1202
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Znowu wizaż swiruje...

Chciałam napisać dzień dobry ale już nie jest dobry jak oproznilam moja szafę i rzeczy które są do sprzedania, wyrzucenia leżą na większej kupce niż to co zostaje...
Znam ten ból :/
Cytat:
Napisane przez ma_i Pokaż wiadomość
Jesteśmy na Krecie. Też się trochę obawiałem, ale jest dobrze. Najcieplejszą część dnia spędzam w basenie i pod parasolem, wczoraj pojechaliśmy zwiedzać miasto po południu, był lekki wiatr i też było bardzo przyjemnie. Nie puchnę, nie mam duszności, unikam palącego słońca. Może jedynie w innych okolicznościach więcej byśmy zwiedzali, ale cóż... I tak jest fajnie 😜

Co do imienia to też pomyślałam, żeby dać oba, ale nadal problem, bo które pierwsze? Więc pat. Musimy myśleć dalej...

I wcale się dzisiaj nie wyspałam. Pół nocy was czytałam, a teraz muszę lecieć na śniadanie bo inaczej będę głodować

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
super, ze wakacje się udały! widoki bajeczne
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Gdy ja wybierałam materac 3 lata temu gryka-kokos miał dobre opinie, jako najlepiej działający na kręgosłup dziecka. Którąś z warstw powinno się dać do góry jako pierwszą (chyba grykę), a jak dziecko jest bardziej mobilne to drugą. Jakoś nei mogłam zapamiętać którą kiedy i jak zmieniałam pościel którą dałam do góry to ta była.
Jedyne co mnie denerwowało to to, że warstwa z gryką była przyczepiona jakby gumkami i czasami się zwijała.

Co do imienia, to u nas też ostre dyskusje. Nic nam się tak zdecydowanie nie podoba. Ja bym się skłaniała ku Konradowi, ewentualnie Dominiku, od biedy Sebastian też jest ok, ale mąż uparł się na Mikołaja a ja nie chcę (pierwszego syna rodziłam martwego 6.12, więc wolałabym uniknąć świętowania kiedyś imienin w ten dzień).
Za "naszych" czasów też królował kokos-gryka

Dominik to jeden z naszych typów, póki co jako jedyny pasuje mi do nazwiska, pewnie przez to, że to drugie imię Tż
Cytat:
Napisane przez Cherry_24 Pokaż wiadomość
Hejo ale u nas duszno
Znowu coś wizaż odwala
Ale się wczoraj objadłam, zjadłam cały talerz fasolki szparagowej, kiełbasę potem wypiłam koktajl z truskawek, potem zjadłam miseczkę malin i miesczkę czereśni nie dałam rady się ruszać tak się najadłam
niezła mieszanka
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-30, 07:53   #1203
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Znam ten ból :/

super, ze wakacje się udały! widoki bajeczne

Za "naszych" czasów też królował kokos-gryka

Dominik to jeden z naszych typów, póki co jako jedyny pasuje mi do nazwiska, pewnie przez to, że to drugie imię Tż

niezła mieszanka
Uwielbiam imię Dominik <3
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-30, 07:56   #1204
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
A najadłam się jak bąk a dziś rano tż zrobił mi naleśniki, jeden z dżemem a drugi z pastą sezamową ale ja znowu jestem głodna, moja pirania wyciąga wszystko co zjem

ja nalesnikami się najadam na chwilę, także akurat się nie dziwię że juz glodna jestes! :P

ja chyba ruszę za zamawianiem kosmetykow tak lipiec/sierpien, pojedyncze rzeczy jak wpadną w łapki to i owszem, ale takie hurtowe zamowienie z rzeczami do pielęgnacji wtedy zamowie... Juz mi się rzeczy w komodzie dla małej nie mieszczą, a do drugiej poki co nie mam co wciskac bo tam tylko polki otwarte beda, a czeka mnie jeszcze kladzenie gladzi i wstawiadnie drzwi wiec szkoda żeby się coś zakurzyło... Zresztą tż skutecznie zabrania mi teraz cokolwiek kupowac

Ostatnio bylam w eleclerck'u i byl kosz z bodziakami za 6 i 7zł... wygnał mnie od niego dziad jeden!
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-30, 08:01   #1205
domek_z_piernika
Zadomowienie

dzień dobry już po śniadanku, ale czekam z niecierpliwością na obiad. Dzisiaj takie placuszki z jagodami
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-30, 08:04   #1206
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
ja nalesnikami się najadam na chwilę, także akurat się nie dziwię że juz glodna jestes! :P

ja chyba ruszę za zamawianiem kosmetykow tak lipiec/sierpien, pojedyncze rzeczy jak wpadną w łapki to i owszem, ale takie hurtowe zamowienie z rzeczami do pielęgnacji wtedy zamowie... Juz mi się rzeczy w komodzie dla małej nie mieszczą, a do drugiej poki co nie mam co wciskac bo tam tylko polki otwarte beda, a czeka mnie jeszcze kladzenie gladzi i wstawiadnie drzwi wiec szkoda żeby się coś zakurzyło... Zresztą tż skutecznie zabrania mi teraz cokolwiek kupowac

Ostatnio bylam w eleclerck'u i byl kosz z bodziakami za 6 i 7zł... wygnał mnie od niego dziad jeden!
Mi też tż już zabrania zakupów ;/ A kosmetyczne zakupy zacznę od też lipca robić, będę wyłapywać na promocji pampersy, chusteczki nawilżane i inne pierdoły. Chociaż teściowa podobno już mi coś tam kupuje z kosmetyków tylko nie wiem po co bo ja na skład patrzę i wiem czego absolutnie nie chcę, ale jak chce niech kupuje, najwyżej komuś oddam albo sama wykorzystam dla siebie.

Edytowane przez Cherry_24
Czas edycji: 2016-06-30 o 08:09
Stary 2016-06-30, 08:08   #1207
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi też też już zabrania zakupów ;/ A kosmetyczne zakupy zacznę od też lipca robić, będę wyłapywać na promocji pampersy, chusteczki nawilżane i inne pierdoły. Chociaż teściowa podobno już mi coś tam kupuje z kosmetyków tylko nie wiem po co bo ja na skład patrzę i wiem czego absolutnie nie chcę, ale jak chce niech kupuje, najwyżej komuś oddam albo sama wykorzystam dla siebie.

To masz juz jakies typy? Patrzylas juz na ktorys rzeczy sklad? Ja dostalam z Dada, tak jak sobie myslalam to na początek chcialabym kupic z pieluch pampersy bo podobno najlepiej chloną a potem się zobaczy jak ta mała istota bedzie produkowała to i owo

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-30, 08:12   #1208
doooti
Zadomowienie

ma_i - super widoczek my co roku jeździliśmy gdzieś zagranicę ale w tym roku stawiamy na polskie morze i już za tydzień będziemy wypoczywać

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
[/COLOR]Co do imienia, to u nas też ostre dyskusje. Nic nam się tak zdecydowanie nie podoba. Ja bym się skłaniała ku Konradowi, ewentualnie Dominiku, od biedy Sebastian też jest ok, ale mąż uparł się na Mikołaja a ja nie chcę (pierwszego syna rodziłam martwego 6.12, więc wolałabym uniknąć świętowania kiedyś imienin w ten dzień).
Dominik był też moim typem ale TŻ się nie podobało ;/ stwierdził że ciężko je zdrobnić, ale i tak jest dziewczynka więc jeden problem z głowy. W przypadku dziewczynki chociaż mamy kilka wspólnych typów które nam się podobają ale wciąż nie wiemy które wybrać na chwilę obecną pozostaje głównie Julka i Agatka

Witam się z Wami dzisiaj w trochę lepszym stanie.. Wczoraj tak mnie bolała głowa od zatok jak nigdy w życiu.. zapchane zatoki, cała głowa, nos, uszy, nawet szczęka mnie bolała. Poszłam do lekarza, za dużo mi nie pomogła bo powiedziała że w ciąży jestem i za dużo leków nie mogę brać, stwierdziła że jak mi gorączka skoczy ponad 38 to mam wziąć paracetamol (miałam wtedy 37,7) a jak zauważę jakieś naloty ropne to mi przepisała antybiotyk ale mam poczekać do soboty. Strasznie się pocę ale czuję już że z gardełkiem lepiej, więc liczę na to że nie będę musiała go brać i przekoczuję dwa dni w domu i będzie dobrze

Edytowane przez doooti
Czas edycji: 2016-06-30 o 08:13
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-30, 08:13   #1209
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
To masz juz jakies typy? Patrzylas juz na ktorys rzeczy sklad? Ja dostalam z Dada, tak jak sobie myslalam to na początek chcialabym kupic z pieluch pampersy bo podobno najlepiej chloną a potem się zobaczy jak ta mała istota bedzie produkowała to i owo
Pampersy na sam początek to chyba pampers premium care, zacznę od 1 i 2, chusteczki z babydream różowe są całkiem ok i hipp- te są chyba jedne z lepszych jeśli chodzi o skład, tylko tu cena jest wysoka, ale ja chyba będę korzystać z mokrych chusteczek na wyjścia a w domu będę korzystała z suchych chusteczek z Tami. To tylko wstępny plan
Stary 2016-06-30, 08:16   #1210
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Pampersy na sam początek to chyba pampers premium care, zacznę od 1 i 2, chusteczki z babydream różowe są całkiem ok i hipp- te są chyba jedne z lepszych jeśli chodzi o skład, tylko tu cena jest wysoka, ale ja chyba będę korzystać z mokrych chusteczek na wyjścia a w domu będę korzystała z suchych chusteczek z Tami. To tylko wstępny plan

A to też slyszalam, ale jak dostalam to nie bd wybrzydzala, zawsze mozna zmienic jak nie beda pasowac To dokladnie tak samo jak jedna vlogerka na yt Patitv jak się nie mylę, jak nie widzialas to zobacz bo ona tez zwraca uwage na sklad itp !
Stary 2016-06-30, 08:19   #1211
KarolinaNL
Zadomowienie

Cytat:
Hej dziewczyny! Zbudziłam się w środku nocy i zasnąć nie mogę to Was czytam :-P

W temacie toxo, ja też od małego z kotami egzystuje, teraz mam w domu 2. Przed ciążą 2x robiłam badania, ostatnio w październiku i oba wyszły negatywne. Na początku ciąży powtórzyła i wyszło dawno przechorowane :-? Zaczęłam się bać czy może jednak na samym początku nie załapałam dziadostwa i co z dzieckiem. Zrobiłam awidność - wynik w ogóle nie wyszedł. Powtórzyłam toxo - igg i igm negatywne. Po prostu w labie się pomylili 😱

Co do materaca, trochę sobie ostatnio czytałam i na pewno nie chcę tego gryka kokos. Wolę nie ryzykować robactwa w łóżeczku. Albo lateks albo pianka termoelastyczna.

Niestety zdjęć Waszych brzuszków nie widziałam, ale muszę się pochwalić że mój jest już całkiem spory 😄 jak wsiadałam do samolotu to stewardessa od razu zapytała w którym jestem tygodniu, a dzisiaj kelnerka w hotelu pyta czy czasem nie jestem w ciąży bo tak mi się przygląda i wydaje jej się że jestem 😁

---------- Dopisano o 03:57 ---------- Poprzedni post napisano o 03:47 ----------

A tak w ogóle to taki mamy klimat 😁

Pogoda piękna, widoki cudne, pełen relaksik. Młody kopie (nawet teraz) - rakże chyba też jest zadowolony. Tylko z tż nie możemy dojść do porozumienia w sprawie imienia. Ja mam swój typ, który się tż nie podoba, a on ma swój, którego ja nie akceptuje 😒

My mamy z tz umowe od pierwszego dziecka : on wybiera imie dla corki ja dla syna:p i tak tez imiona nam zostaly jeszcze:p

Cytat:
Moja tez! Najesc sie nie moge. Wczoraj zjadlam na obiad taka porcje jak tz (!), za chwile kilka rafaello, pol paczki miskow haribo, dwie kromki z pasztetem, miske platkow z truskawkami, jogurt i banana i dalej bylam glodna! Jem juz na ilosc nie jakosc a i tak pusto w zoladku
KarolinaNL jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-30, 08:22   #1212
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
A to też slyszalam, ale jak dostalam to nie bd wybrzydzala, zawsze mozna zmienic jak nie beda pasowac To dokladnie tak samo jak jedna vlogerka na yt Patitv jak się nie mylę, jak nie widzialas to zobacz bo ona tez zwraca uwage na sklad itp !
Oglądałam jej filmiki, i właśnie widziałam, że też tych z tami chusteczek korzysta. Co do kremu na pupe to bepanthen chyba wybiorę bo tż sis korzysta i mały nigdy nie miał problemów z dupką
Stary 2016-06-30, 08:23   #1213
KarolinaNL
Zadomowienie

Cytat:
Moj Daniel mogl tylko pampersy uzywac, za kazdym razem jak probowalismy zmienic pieluchy to albo pachwiny obdarte albo odparzenia i to tylko po jednym pampersie. Dupka jak z papieru do tej pory podcieram mu tylko mokrym papierem toaletowym.
Stary 2016-06-30, 08:24   #1214
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarolinaNL Pokaż wiadomość
My mamy z tz umowe od pierwszego dziecka : on wybiera imie dla corki ja dla syna:p i tak tez imiona nam zostaly jeszcze:p

Moja tez! Najesc sie nie moge. Wczoraj zjadlam na obiad taka porcje jak tz (!), za chwile kilka rafaello, pol paczki miskow haribo, dwie kromki z pasztetem, miske platkow z truskawkami, jogurt i banana i dalej bylam glodna! Jem juz na ilosc nie jakosc a i tak pusto w zoladku
Zrobię wam foto ile jedzenia zabieram do pracy i o 12 jestem głoda jak pies jestem przekonana, że to ta mała pirania mi wszystko zabiera
Stary 2016-06-30, 08:25   #1215
desire87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Ciężko mi ostatnio was nadrobić.

Nie piszcie nic o autach... Dzisiaj się dowiedzieliśmy, że jednak PZU nie wypłaci całości AC jednorazowo tylko najpierw szkody a później wyceni wrak i na tę drugą cześć trzeba poczekać...
Pewne jest to, że dostaniemy tę kwotę, która jest na polisie w 100% tylko właśnie tak to rozbiją.
I teraz niewiadomo, czy już mamy składać o autocasco, czy czekać co urząd postanowi (potrwa to gdzieś ponad miesiąc) i jakbyśmy teraz już kasę z autocasco wzięli to PZU już sobie regresem od ubezpieczyciela miasta tę kwotę ściągnie.
Jutro mamy spotkanie z prawnikiem to coś będziemy wiedzieć.
zawsze łatwiej i szybciej jest od ubezpieczyciela niż od miasta. Miasto zapewne odmówi w ogóle wypłaty
desire87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-30, 08:26   #1216
KarolinaNL
Zadomowienie

Cytat:
Zrobię wam foto ile jedzenia zabieram do pracy i o 12 jestem głoda jak pies jestem przekonana, że to ta mała pirania mi wszystko zabiera
Hihi, oby te kilogramy chociaz po czesci te piranie zabieraly ja tez duzo jem, co gorsza najchetniej zamieszkalabym przy lodowce
Stary 2016-06-30, 08:26   #1217
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:

hahaha no pokaz
Stary 2016-06-30, 08:28   #1218
doooti
Zadomowienie

Cytat:
też czytałam gdzieś jakieś opinie i że pampers premium care jest najlepsze, pisali też że lepiej nie szaleć z ilością bo każde dziecko inaczej reaguje na pampersy dlatego lepiej kupić z dwa opakowania i zobaczyć czy nic się nie wylewa, czy dziecko akceptuje i dopiero wtedy zrobić większy zapas

Cytat:

mmmmmm.. przypomniałaś mi że mam rafaello powoli apetyt mi wraca i odróżniam smaki więc chyba się za nie wezmę ale wcześniej zjem tosty z masłem czosnkowym aby się wzmocnić nieco :P

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:
gorzej jak pirania będzie chciała coraz więcej będziesz przychodzić do pracy z walizką na kółkach
Stary 2016-06-30, 08:30   #1219
KarolinaNL
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
też czytałam gdzieś jakieś opinie i że pampers premium care jest najlepsze, pisali też że lepiej nie szaleć z ilością bo każde dziecko inaczej reaguje na pampersy dlatego lepiej kupić z dwa opakowania i zobaczyć czy nic się nie wylewa, czy dziecko akceptuje i dopiero wtedy zrobić większy zapas

mmmmmm.. przypomniałaś mi że mam rafaello powoli apetyt mi wraca i odróżniam smaki więc chyba się za nie wezmę ale wcześniej zjem tosty z masłem czosnkowym aby się wzmocnić nieco :P
Ja zjadlam juz 2 grzanki z dzemem i 4 rafaello

---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

gorzej jak pirania będzie chciała coraz więcej będziesz przychodzić do pracy z walizką na kółkach
Plus lodowka turystyczna na USB 😆
Stary 2016-06-30, 08:30   #1220
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Dobry dziewuszynki

Dziś rano poleciałam na pobranie krwi, 4 fiolki mi upuścili Przede mną było tylko 20 osób haha No ale jakos poszło. A wyniki... 15 lipca! A 7 mam wizytę, chyba będę musiała przełożyć

ma_i uuuu ładnie tam, zazdrość! Bawi się dobrze i dbaj o siebie
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-30, 08:30   #1221
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej dziewczyny! Zbudziłam się w środku nocy i zasnąć nie mogę to Was czytam :-P

W temacie toxo, ja też od małego z kotami egzystuje, teraz mam w domu 2. Przed ciążą 2x robiłam badania, ostatnio w październiku i oba wyszły negatywne. Na początku ciąży powtórzyła i wyszło dawno przechorowane :-? Zaczęłam się bać czy może jednak na samym początku nie załapałam dziadostwa i co z dzieckiem. Zrobiłam awidność - wynik w ogóle nie wyszedł. Powtórzyłam toxo - igg i igm negatywne. Po prostu w labie się pomylili 😱

Co do materaca, trochę sobie ostatnio czytałam i na pewno nie chcę tego gryka kokos. Wolę nie ryzykować robactwa w łóżeczku. Albo lateks albo pianka termoelastyczna.

Niestety zdjęć Waszych brzuszków nie widziałam, ale muszę się pochwalić że mój jest już całkiem spory 😄 jak wsiadałam do samolotu to stewardessa od razu zapytała w którym jestem tygodniu, a dzisiaj kelnerka w hotelu pyta czy czasem nie jestem w ciąży bo tak mi się przygląda i wydaje jej się że jestem 😁

---------- Dopisano o 03:57 ---------- Poprzedni post napisano o 03:47 ----------

A tak w ogóle to taki mamy klimat 😁

Pogoda piękna, widoki cudne, pełen relaksik. Młody kopie (nawet teraz) - rakże chyba też jest zadowolony. Tylko z tż nie możemy dojść do porozumienia w sprawie imienia. Ja mam swój typ, który się tż nie podoba, a on ma swój, którego ja nie akceptuje 😒

O jeny, jak pięknie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Dzien dobry!
Witam sie w 21 tyg. Czyli polmetek juz za mna... jejciu...

Mai-ty niedobra kobieto! Baty za to zdjecie! ;-)
To dajcie dwa imiona, kazdy swoje ;-)

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Znowu wizaż swiruje...

Chciałam napisać dzień dobry ale już nie jest dobry jak oproznilam moja szafę i rzeczy które są do sprzedania, wyrzucenia leżą na większej kupce niż to co zostaje...
Pozbędziesz się tych, których nie nosisz i będziesz mieć miejsce na nowe

Cytat:
Myślę że najpóźniej we wrześniu chcę mieć najpotrzebniejsze rzeczy, tak żeby móc spakować torbę do szpitala. A resztę można dokupować później, nawet na ostatnią chwilę. Tylko zrobię listę, ale z kosmetycznych rzeczy nie ma tego dużo Octanisept, płyn do kąpieli, coś na odparzenia, coś do nawilżania ciała, przybory toaletowe, pampersy i nawilżane chusteczki + majty z siatki i podkłady poporodowe.

Cytat:
Bardzo dużo osób polecało mi pampersy Biedronkowe, ponoć mają dobry stosunek jakości do ceny.

Cytat:
ma_i - super widoczek my co roku jeździliśmy gdzieś zagranicę ale w tym roku stawiamy na polskie morze i już za tydzień będziemy wypoczywać

Dominik był też moim typem ale TŻ się nie podobało ;/ stwierdził że ciężko je zdrobnić, ale i tak jest dziewczynka więc jeden problem z głowy. W przypadku dziewczynki chociaż mamy kilka wspólnych typów które nam się podobają ale wciąż nie wiemy które wybrać na chwilę obecną pozostaje głównie Julka i Agatka

Witam się z Wami dzisiaj w trochę lepszym stanie.. Wczoraj tak mnie bolała głowa od zatok jak nigdy w życiu.. zapchane zatoki, cała głowa, nos, uszy, nawet szczęka mnie bolała. Poszłam do lekarza, za dużo mi nie pomogła bo powiedziała że w ciąży jestem i za dużo leków nie mogę brać, stwierdziła że jak mi gorączka skoczy ponad 38 to mam wziąć paracetamol (miałam wtedy 37,7) a jak zauważę jakieś naloty ropne to mi przepisała antybiotyk ale mam poczekać do soboty. Strasznie się pocę ale czuję już że z gardełkiem lepiej, więc liczę na to że nie będę musiała go brać i przekoczuję dwa dni w domu i będzie dobrze
Bidulo jeszcze Cię dopadło w upały. próbowałaś wspomagać się ciepłą wodą z cytryną, miodem i imbirem? Cudów nie zdziała, ale powinno pomóc w walce z chorobą.
Stary 2016-06-30, 08:31   #1222
Anettt87
Zadomowienie

Cytat:
Hejo ale u nas duszno
Znowu coś wizaż odwala
Ale się wczoraj objadłam, zjadłam cały talerz fasolki szparagowej, kiełbasę potem wypiłam koktajl z truskawek, potem zjadłam miseczkę malin i miesczkę czereśni nie dałam rady się ruszać tak się najadłam
Ale pojadłaś

Cytat:
hahahah wiecie co moj szalony tata zorbił? Przyjechał pod pretekstem ze wczoraj nie wzięłam sobie do domu troche zupy pomidorowej, i przywiózł całą pakę wilgotnych chusteczek i bawełnianych dla Baśki szalony dziadek ! Coś czuję że będzie w niej zakochany hihi
Miły prezent
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-30, 08:32   #1223
Cherry_24
Wtajemniczenie

Uwagi do zdjęcia, maliny już prawie zjadłam, a na dole są a raczej były kanapki z pastą sezamową bo właśnie kończę je jeść
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 13563675_1160376737338285_757513609_n(1).jpg (59,1 KB, 25 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-30, 08:33   #1224
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Będzie wnusia dziadziusia
Stary 2016-06-30, 08:34   #1225
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość
Ale pojadłaś

Miły prezent
zawsze miałam spust i jadłam jak koń ale teraz to już lekka przesada
Stary 2016-06-30, 08:35   #1226
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
My kupiliśmy "jedynki" pampersa i dady. jedne i drugie było ok.
Przy kupnie "dwójek" z dady wylądowaliśmy w szpiatlu i skończyło się na maści ze sterydami tak Lile uczuliły

Z rossa rewelacyjne nie są, ja chce drogeryjne spróbować bo przy Lili się sprawdziły. Tyle, że nie z rossmanna a z DM
Cytat:

Ojoj zdrowiej!!
Cytat:
Kosmetyki Hipp nas uczulały
Chusteczki z lidla też mają niezły skład. Za to np chusteczki pampers to jedne z najgorszych jak dla mnie

Polecam kupić na początek po 1 , no max 2 paczki bo różnie może być. Podobnie z kosmetykami :/ choć tu jest jeszcze szansa, ze samemu się zużyje
Krem do pupy polecam z babydream a przy poważniejszych sprawach (zaczerwienienia, odparzenia) Avene Cicalfate
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-30, 08:36   #1227
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Zanotowano
Stary 2016-06-30, 08:37   #1228
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Oglądałam jej filmiki, i właśnie widziałam, że też tych z tami chusteczek korzysta. Co do kremu na pupe to bepanthen chyba wybiorę bo tż sis korzysta i mały nigdy nie miał problemów z dupką
Właśnie oglądałam ten bepanthen baby, napisali że prócz zastosowania na odparzenia pomaga w regeneracji brodawek sutkowych zestaw 100+30g (mała tubka jak znalazł do szpitala) na dozie 29 zł, w rossmanie 46

Cytat:
Ja zjadlam juz 2 grzanki z dzemem i 4 rafaello

---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

Plus lodowka turystyczna na USB 😆
Jak można zjeść tylko 4 rafaello

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
Dobry dziewuszynki

Dziś rano poleciałam na pobranie krwi, 4 fiolki mi upuścili Przede mną było tylko 20 osób haha No ale jakos poszło. A wyniki... 15 lipca! A 7 mam wizytę, chyba będę musiała przełożyć

O kurczę, to co za badania robiłaś, że musisz czekać aż twa tygodnie?
Stary 2016-06-30, 08:37   #1229
doooti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
Dobry dziewuszynki

4 fiołki - upuścili? tak na ziemie? a jakie badania robisz że tak długo trzeba czekać? ja kurcze miałam zrobić w tym tygodniu ale chora nie będę robić.. zrobię w przyszłym

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
O jeny, jak pięknie

Pozbędziesz się tych, których nie nosisz i będziesz mieć miejsce na nowe

Myślę że najpóźniej we wrześniu chcę mieć najpotrzebniejsze rzeczy, tak żeby móc spakować torbę do szpitala. A resztę można dokupować później, nawet na ostatnią chwilę. Tylko zrobię listę, ale z kosmetycznych rzeczy nie ma tego dużo Octanisept, płyn do kąpieli, coś na odparzenia, coś do nawilżania ciała, przybory toaletowe, pampersy i nawilżane chusteczki + majty z siatki i podkłady poporodowe.

Bidulo jeszcze Cię dopadło w upały. próbowałaś wspomagać się ciepłą wodą z cytryną, miodem i imbirem? Cudów nie zdziała, ale powinno pomóc w walce z chorobą.
Też mam plan kupić kosmetyczne rzeczy we wrześniu, nie ma po co wcześniej a później to już lepiej je mieć

Taaa.. piję herbatkę co chwila z cytrynką, miodkiem i imbirem.
Wspomagam się czosnkiem, mam sól morską na katar i tantuum verde, dobre i to :P Mnie to chyba te klimatyzacje załatwiają, tydzień temu po weselu też byłam przeziębiona, ale teraz po kolejnym weselu to już mnie gorzej wzięło. Za każdym razem sala na 200 osób ale jakimś cudnym trafem mój stolik stoi pod jedynym wywiewem klimatyzacji na całą salę.. Nie chcę robić problemu ale raz powiedziałam że zaraz zamarznę i jestem w ciąży i trochę przykręcili.. Teraz w weekend nie miałam takiej opcji. A jeszcze idę w sobotę tym razem na salę na 18-tkę, jak tam znowu będę miała miejsce przy klimie to padnę.. o ile się wyleczę do tego czasu ale myślę że już mi powoli schodzi
Stary 2016-06-30, 08:37   #1230
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość

Bardzo dużo osób polecało mi pampersy Biedronkowe, ponoć mają dobry stosunek jakości do ceny.
Im mniej kosmetyków dla takiego szkraba tym lepiej a co do biedronki to też planuję potem przejść na dadę z biedry, też już mam testy za sobą bo chrześniak wali w dadę i nic mu nie jest, nic nie przecieka. Na początku kiedy walił w pory tak, że aż rękawami leciało to faktycznie dada nie dała rady ale myślę, że w innych byłoby to samo.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości