![]() |
#91 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Spotykanie się za pieniądze,a nowy normalny facet
Cytat:
Autorko, przemyśl dobrze swoją decyzję. Również jestem zwolenniczką szczerości, nawet daleko bardziej posuniętej, uważam, że porządny facet nawet, jeśli nie będzie chciał kontynuować związku, to zachowa się z klasą. Ludzi z ciągotami do bezinteresownego zadawania cierpienia innym porządnymi bym nie nazwała, ale jest ich sporo. Osobie bez doświadczenia w związkach i z zaniżonym poczuciem własnej wartości może być jeszcze trudniej ocenić, na ile ktoś jest godny zaufania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Konto usunięte
|
Ja na Twoim miejscu Autorko powiedziałabym o swojej przeszłość partnerowi -życie w kłamstwie nigdy dobrze się nie kończy,facet może żyć w błogiej nieświadomość jednak jeżeli w przyszłosc Twoje kłamstwo wyjdzie na jaw -to wasz związek się rozpadnie ,lepiej gdyby dowiedział się tego od Ciebie niż osób trzecich ,albo nawet przez przypadek. A tego byś chyba nie chciała ? Jasne nie ma tutaj dużego ryzyka ale jakieś zawsze jest. Poza tym wydaje mi się że powinnaś nauczy się żyć ze swoją przeszłością i wziąć na klatę jej wszelkie konsekwencje -w końcu z własnej woli weszłaś w ten biznes.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zadomowienie
|
E tam, za duzo telenoweli sie naogladalas
![]() ![]() Edytowane przez green way Czas edycji: 2016-06-30 o 10:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Konto usunięte
|
to nie prawda że takie rzeczy zawsze wychodzą
jak długo trzyma to tylko dla siebie szansę że to wyjdzie na jaw są praktycznie zerowe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Rozeznanie
|
[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;62424076]Ja na Twoim miejscu Autorko powiedziałabym o swojej przeszłość partnerowi -życie w kłamstwie nigdy dobrze się nie kończy,facet może żyć w błogiej nieświadomość jednak jeżeli w przyszłosc Twoje kłamstwo wyjdzie na jaw -to wasz związek się rozpadnie ,lepiej gdyby dowiedział się tego od Ciebie niż osób trzecich ,albo nawet przez przypadek. A tego byś chyba nie chciała ? Jasne nie ma tutaj dużego ryzyka ale jakieś zawsze jest. Poza tym wydaje mi się że powinnaś nauczy się żyć ze swoją przeszłością i wziąć na klatę jej wszelkie konsekwencje -w końcu z własnej woli weszłaś w ten biznes.[/QUOTE]
Ale w jakim kłamstwie? Nie spowiadanie się z kim i po co kiedyś uprawiało się seks, to nie jest kłamanie. Czy facet ma obowiązek wyspowiadać się partnerce, że kiedyś tam za młodu przez 2 lata korzystał z prostytutek?A teraz chce dojrzałego związku i byłby dobrym partnerem? Ja bym wolała żeby zachował dla siebie takie rewelacje. Autorko życie jest jedno i uważam, że powinnaś grubą kreską odkreślić przeszłość i zacząć żyć z czystym kontem. Ciesz się życiem, bo drugiego raczej nie dostaniesz (chybą, że reinkarnacja) serio szkoda życia na umęczanie się w imię nie wiadomo czego, moralności która jest kwestią umowną. Znaczy nie uważam, żeby sprzedawanie siebie było czymś godnym pochwały, ale też nikogo nie zraniłaś, ani nie oszukałaś. Na napiętnowanie bardziej zasługują osoby które zdradziły i oszukiwały w związku. Edytowane przez kiciun Czas edycji: 2016-06-30 o 10:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Konto usunięte
|
Boże, co wy piszecie, ja pierdzielę.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No nie ma obowiązku żeby się spowiadać -równie dobrze może zataić podstawowe fakty o sobie, jednak jeżeli ja dowiedziałabym się takich rewelacji po jakimś czasie związku to jak najbardziej czułabym się oszukana i ta relacja pewnie by się rozpadła .Mam przemyślany i jasny system wartość który wyklucza korzystanie z burdeli czy agencji towarzyskich przez mężczyzn i z takim człowiekiem w związku bym być nie chciała. Uważam że jest to totalnie obrzydliwe i nie mogłaby tego zaakceptować. To jest chyba jasne ?co więcej na początku staram się informować jak się sprawa u mnie miewa ,więc uważam że zatajanie spraw takiego kalibru to zwykle świństwo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
BAN stały
|
Cytat:
Poza tym "wypraszając sobie hipokryzję" piszesz w kontekście tego, że facetowi też byś to samo doradzała. Ale to nie jest ważne co Ty byś jedna z drugą komuś doradzała. Ważne jest jak Wy byście zareagowały dowiadując się, że Wasi kochani "TŻ" dymali panienki na prawo i lewo, a i nierzadko urządzali sobie wyskoki na dziwki. ![]() ![]() Za wplątanie faceta w jej niemoralne życie bez jego wiedzy. [1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;62426931]No nie ma obowiązku żeby się spowiadać -równie dobrze może zataić podstawowe fakty o sobie, jednak jeżeli ja dowiedziałabym się takich rewelacji po jakimś czasie związku to jak najbardziej czułabym się oszukana i ta relacja pewnie by się rozpadła .Mam przemyślany i jasny system wartość który wyklucza korzystanie z burdeli czy agencji towarzyskich przez mężczyzn i z takim człowiekiem w związku bym być nie chciała. Uważam że jest to totalnie obrzydliwe i nie mogłaby tego zaakceptować. To jest chyba jasne ?co więcej na początku staram się informować jak się sprawa u mnie miewa ,więc uważam że zatajanie spraw takiego kalibru to zwykle świństwo.[/QUOTE] Kasiu, szkoda się kłócić z ludźmi, którzy mają inny system wartości, pozostaje im tylko życzyć powodzenia w życiu ![]() Ja tylko jeszcze dodam, że zatajenie oprócz oczywistego skrzywdzenia faceta o dobrym sercu może się również odbić rykoszetem na ewentualnym dziecku w przyszłości. Dowiedzieć się, że Twoja matka w przeszłości puszczała się za kasę to jest jak wyrok dla dziecka. Facet ma prawo nie chcieć zgodzić się na życie z takimi tragicznymi konsekwencjami. To, że ktoś jest tonącym wrakiem to jego problem, ale niech nie ściąga ze sobą na dno innych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#100 |
BAN stały
|
gidran, błąd błędowi nierówny.
Błędem innego kalibru jest zawinięcie cukierka za sklepu, a innego kradzież samochodu, ciężkie pobicie. Tak samo co innego jak ktoś przez chwilę bawił się z przygodnie poznanymi partnerami (a teraz już dojrzał), a co innego jak to był bardzo długi i świadomy proceder stricte dla łatwego zarobienia kasy. Nazwijmy rzeczy po imieniu - to była prostytucja. Równie dobrze mogłabyś być z ciężkim przestępcą i wierzyć, że on się zmieni. Może tak, może nie. Powiesz zaraz, że to jest co innego. A moim zdaniem niekoniecznie, obie rzeczy to są już poważne wykroczenia grubo ponad normę. Bo co innego mieć iluś tam partnerów, a co innego dymać się z kilkudziesięcioma (albo ponad 100?) facetami za kasę. Ty jesteś kobietą i tego nie zrozumiesz tego, co czułby facet, który dowiaduje się, że jego ukochana kobieta była dziwką, którą mógł przelecieć każdy, kto tylko wyłożył odpowiednią ilość gotówki. Mógł z nią zrobić co chciał, w co chciał i w jakiej pozycji chciał. Płaci, dostaje. A to czy jej się to podoba czy nie to inna sprawa - grunt, że dostaje kasę do ręki. Szczyt obrzydlistwa. Może jak dojrzejesz to zrozumiesz. Masz rację, nie każdy jest świętoszkiem i to jest 100% ok. Ale są pewne błędy, które są nie do wybaczenia. Przynajmniej w mojej opinii i w opinii osób, dla których dymanie się z 50-100ma facetami za kasę normalne nie jest, ale jak widać na tym forum są nieco inne osoby. Once a bitch, always a bitch - chciało się łatwiej kasy, to trzeba teraz liczyć się z konsekwencjami posiadania takiej łatki do końca życia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zadomowienie
|
Topdong- sadze ze ona mogla zdecydowac czy chce tak uprawiac seks czy nie a nie ze koles placi to robia to czego ona nie chce. Nie wiemy czy tak bylo. Gorsze tu jest to że autorka robiła to by miec kase na szmatki. Co do moralnosci to teraz malo kto ją ma. Najpierw uprawiac seks za kase a potem myslec. Uwazam ze on powinien wiedziec ze dla autorki wazniejsze byly nowe ciuszki niz szacunek do swojego ciała i oddawala je temu kto wyłożył hajs. Ja tam wole zyc tak by niczego nie żalowac i nie bac sie spojrzec w lustro. Owszem moze nie bede miala duzo kasy łatwo zarobionej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naprawdę nie widzę ,żeby autorka się wybielała a ludzie się zmieniają.Są gorsze rzeczy niż dawanie d..y za pieniądze i faceci ,którym to nie przeszkadza a nawet( co za patola) ich to rajcuje.Nie pochwalam tego co robiła autorka i nie mogłabym tak ale jakoś nie czuję się lepsza tylko z tego powodu Edytowane przez robcia Czas edycji: 2016-06-30 o 12:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zadomowienie
|
Topdong - fascynują mnie ludzie, którzy z taką łatwością osądzają innych. Każdy przebywa swoją drogę, i nie mnie sądzić czy jest/była dobra czy zła, przyczepiać im łatki, mogę co najwyżej próbować zrozumieć ich wybory i czerpać z doświadczenia. Dziwka nie zawsze jest dziwką, przestępca tak samo. Ale spoko, pamiętaj że jedyną bitch always and forever jest karma.
Co do sugestii, że mogłabym być z ciężkim przestępcą: z całym szacunkiem nie Twoja sprawa, ale niech będzie: z kimś kto jest przestępcą nie byłabym, ale z kimś kto był przestępcą a nie jest, już prędzej (o ile przyciągałyby mnie do niego inne cechy). Tak uważam TERAZ, ale wiesz...karma to dziwka.
wątek wymiankowy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1278509 Edytowane przez gidran Czas edycji: 2016-06-30 o 12:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
2. Ja raczej bym nie przełknęła takiej wiadomości i najprawdopodobniej facet byłby stracony, nawet gdybyśmy byli już jakiś czas parą. Ale jakby miał być wobec mnie fair i byłby wymarzonym facetem, to wolałabym żeby to zachował dla siebie i oboje bylibyśmy szczęśliwi. Nie uważam, że ma obowiązek spowiadać się z tego, że dymał panienki na lewo i prawo, ale mnie takie coś odstręcza. Dlatego radze autorce by zapomniała i nic nie gadała, tak jak wolałabym żeby mój misiaczek też zachował to dla siebie, o ile byłby mi wierny po grób. Każdy doradza tak, jak uważa za najlepsze, Ty masz inne zdanie, ja mam inne. Edytowane przez kiciun Czas edycji: 2016-06-30 o 12:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Przyczajenie
|
Czytam ten wątek i oczom nie wierzę. Wiele z was odczuwa jakąś ogromną potrzebę spowiadania się z całej swojej przeszłości, coś w stylu spowiedzi, skąd taki ekshibicjonizm się bierze?
Do tego taka łatwość dawania rad w takich ciężkich życiowych sprawach. Pisanie z pozycji sędziego czy ktoś zasługuje na szczęście czy też nie, czy fakt prostytuowania się skreśla kogoś do końca życia czy też nie, moim zdaniem świadczy to o małej dojrzałości i próbie dowartościowania się kosztem drugiej osoby ![]() Droga autorko decyzję musisz podjąć sama, jednak pamiętaj o jej kosztach! Musisz liczyć się z tym że partner może być niedyskretny, może go ta informacja tak poruszyć że wasz związek padnie a on nie będzie miał żadnych hamulców przed rozgłoszeniem twojej tajemnicy. To jedna z wielu konsekwencji jakie mogą Cię spotkać, i sądzę że sama zdajesz sobie z tego sprawę, stąd szukasz tu jakiegoś rozwiązania. Jeżeli pragniesz wybaczenia idź do spowiedzi, jeżeli szukasz pomocy idź do specjalisty, wizażem się nie przejmuj ![]() Pozwolę sobie jeszcze dodać, że osobiście nie chciałbym wiedzieć, nie mam nic do dużej ilości partnerów a nawet preferuje doświadczone kobiety, jednak prostytucja to inna para kaloszy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Zgadzam się w 100%-ludzie robią różne głupoty w swoim życiu i nie raz za nie żałują ,no ale co to zmienia ? Prostytucja to bardzo poważna sprawa ,tak samo jak sutenerstwo ,handel ludźmi czy igranie z prawem -jak ktoś siedział w takim gównie to nie dość ze jego system wartość jest niskich lotów to i tak nie ma gwarancji że taka osoba nie wróci do tego biznesu gdy znowu zabraknie jej pieniążków na ciuszki? Poza tym nie chciałabym być w skórze tego faceta gdyby ta cała sprawa wyszła na wierzch ,wśród bliskich czy jego rodziny . A nawet jeżeli kobieta już zajmowała się czymś takim to powinna wyznać to szczerze swojemu partnerowi ,przyznać się do błędów i wziąć to klatę -zawsze można wytłumaczyć co nią kierowało,dlaczego się na to decydowała no bo wiadomo ze co innego gdy kobieta w ten sposób zarabiała na szmatki a co innego gdy była podstawiona pod ścianą bo nie miała na życie ,czy ktoś bliski ciężko zachorował czy może była do tego zmuszana . |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zadomowienie
|
[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;62432111]Zgadzam się w 100%-ludzie robią różne głupoty w swoim życiu i nie raz za nie żałują ,no ale co to zmienia ? Prostytucja to bardzo poważna sprawa ,tak samo jak sutenerstwo ,handel ludźmi czy igranie z prawem -jak ktoś siedział w takim gównie to nie dość ze jego system wartość jest niskich lotów to i tak nie ma gwarancji że taka osoba nie wróci do tego biznesu gdy znowu zabraknie jej pieniążków na ciuszki? Poza tym nie chciałabym być w skórze tego faceta gdyby ta cała sprawa wyszła na wierzch ,wśród bliskich czy jego rodziny .
A nawet jeżeli kobieta już zajmowała się czymś takim to powinna wyznać to szczerze swojemu partnerowi ,przyznać się do błędów i wziąć to klatę -zawsze można wytłumaczyć co nią kierowało,dlaczego się na to decydowała no bo wiadomo ze co innego gdy kobieta w ten sposób zarabiała na szmatki a co innego gdy była podstawiona pod ścianą bo nie miała na życie ,czy ktoś bliski ciężko zachorował czy może była do tego zmuszana .[/QUOTE] Wiesz, pozostałe rzeczy które wymieniłaś są karalne, ale prostytucja nie ![]()
![]() |
#108 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ciebie podobnie jak i koleżankę powyżej zaczynają już łapać wątpliwości ![]() Z jednej strony " ja bym takiej wiadomości nie przełknęła, facet stracony nawet jakbyśmy byli parą", ale gdyby to zataił to jest wszystko super! Fuck logic. Wyznajesz zasadę, że jak Ci się poda gówno z bitą śmietaną i z ananasem, to będzie ładne i pyszne. Niestety, ale to nadal gówno, tylko pod przykrywką. Przepraszam za dość brzydki przykład, ale to chyba jedyna droga aby do Was trafić. Edytowane przez topdong Czas edycji: 2016-06-30 o 13:07 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
wańka wstańka
|
[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;62432111]Zgadzam się w 100%-ludzie robią różne głupoty w swoim życiu i nie raz za nie żałują ,no ale co to zmienia ? Prostytucja to bardzo poważna sprawa ,tak samo jak sutenerstwo ,handel ludźmi czy igranie z prawem -jak ktoś siedział w takim gównie to nie dość ze jego system wartość jest niskich lotów to i tak nie ma gwarancji że taka osoba nie wróci do tego biznesu gdy znowu zabraknie jej pieniążków na ciuszki? Poza tym nie chciałabym być w skórze tego faceta gdyby ta cała sprawa wyszła na wierzch ,wśród bliskich czy jego rodziny .
A nawet jeżeli kobieta już zajmowała się czymś takim to powinna wyznać to szczerze swojemu partnerowi ,przyznać się do błędów i wziąć to klatę -zawsze można wytłumaczyć co nią kierowało,dlaczego się na to decydowała no bo wiadomo ze co innego gdy kobieta w ten sposób zarabiała na szmatki a co innego gdy była podstawiona pod ścianą bo nie miała na życie ,czy ktoś bliski ciężko zachorował czy może była do tego zmuszana .[/QUOTE] Wg ciebie prostytucja jest aż tak poważna jak sutenerstwo czy handel ludźmi. Wg mnie w żadnym razie.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Konto usunięte
|
[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;62432111]Zgadzam się w 100%-ludzie robią różne głupoty w swoim życiu i nie raz za nie żałują ,no ale co to zmienia ? Prostytucja to bardzo poważna sprawa ,tak samo jak sutenerstwo ,handel ludźmi czy igranie z prawem -jak ktoś siedział w takim gównie to nie dość ze jego system wartość jest niskich lotów to i tak nie ma gwarancji że taka osoba nie wróci do tego biznesu gdy znowu zabraknie jej pieniążków na ciuszki?[/QUOTE]
Piszesz o konieczności ponoszenia konsekwencji. Dlaczego sama ich nie ponosisz? Konsekwencją braku jakiejkolwiek wiedzy o życiu powinno być milczenie w kwestii skomplikowanych problemów. Ale nie. dla Ciebie nie jest skomplikowany. Dla Ciebie gwałciciele, mordercy, sadyści, szantażyści, stalkerzy, złodzieje, pedofile, manipulanci, mafiozi, dilerzy narkotyków to to samo co prostytutka. W jakim bagnie trzeba siedzieć, żeby wyjść z niego z tak gównianym systemem wartości? I brakiem jakiejkolwiek, choćby elementarnej przyzwoitości, która uniemożliwiłaby porównanie prostytutki do handlarza ludźmi? Umieram z ciekawości. Zrównujesz ofiary z oprawcami. A o uratowanej z rąk psychopaty powiesz, że "była zamieszana w próbę zabójstwa ze szczególnym okrucieństwem"? Edytowane przez 201607040950 Czas edycji: 2016-06-30 o 13:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez kiciun Czas edycji: 2016-06-30 o 13:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No ale... ostatecznie nic nie jest stracone. Może jeszcze kiedyś się zarumienisz, dojrzejesz i spadniesz z tego drzewa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zadomowienie
|
Myślę, że nie warto, z pewnością, wchodzić do związku z człowiekiem pokroju topdog. Zresztą, z tymi lżejszymi przypadkami też. Załóżmy, że chłopak autorki to wielki moralniak i jedyna opcja by z nim być, to kryć się ze wszystkimi tego typu sprawami. Co za przyjemność być z kimś takim? Z jednej strony oklamywanie w sprawie ważnej "ukochanego", z drugiej wieczne poczucie, że ten ktoś tak naprawdę wcale nas nie akceptuje, zerwał by z nami w momencie, rozpowiedzial w razie jakiejś wpadki.
Przy osobie z odpowiednimi poglądami, nie byłoby żadnej potrzeby spowiadania w ogóle. Albo nie byłoby w ogóle potrzeby wywalania brudów, bo przeszłość to przeszłość, albo koleś nie uważałby seksu za rzecz świętą (z tym całym idiotycznym przypisywaniem ideologii co możesz robić ze swoim ciałem, a co nie) i także nie byłoby potrzeby klekania i spowiadania w ogóle. Kwestia opowiadania o swoim życiu pozostalaby czymś dobrowolnym, a próba zapomnienia i nie wracania do tego, przy ewentualnym nie opowiadaniu, łatwiejsza. Z jednej strony robisz ze swoim sekretem co chcesz, z drugiej jesteś w pełni akceptowana. Niestety grono potencjalnych partnerów, przy takich wymaganiach, może być wąskie, ale warto nie celować w "bylejakość byle było". Jest to też jakieś rozwiązanie.
![]() |
#114 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
. Jeśli dla Ciebie ostatecznym upodleniem jest sprzedawanie się za kasę, to gratuluję życia w cukierkowym neverlandzie. Zapewniam Cię, że ludzie są w stanie się upodlić na 1000 gorszych sposobów, ale nie o tym ten wątek. Fajnie, że zauważyłeś, że ogólnie cienkie są granice naszych przekonań i wyobrażeń, tak jak cienka jest granica między życiem a śmiercią albo między patosem a śmiesznością. I nie, nie gadam, w życiu codziennym mówię a na forum piszę. A że inaczej w stosunku do Twojego oglądu, to nie mój problem, bo moje wypowiedzi są spójne.
wątek wymiankowy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1278509 Edytowane przez gidran Czas edycji: 2016-06-30 o 13:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | ||||||||||
Konto usunięte
|
[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;62426931]Uważam że jest to totalnie obrzydliwe i nie mogłaby tego zaakceptować. To jest chyba jasne ?co więcej na początku staram się informować jak się sprawa u mnie miewa ,więc uważam że zatajanie spraw takiego kalibru to zwykle świństwo.[/QUOTE]
No i dobrze, skoro nie kryjesz się ze swoimi poglądami i dajesz szansę drugiemu zadecydować, czy mimo to chce z Tobą być. Bo jej prostytucja to przeszłość, obecnie jej światopogląd się zmienił. A Twoje (i podobnie myślących ludzi) poglądy to teraźniejszość i ma ogromny wpływ na relację. Cytat:
Ja przepraszam ale co on takiego niemoralnego teraz robi, do czego jest zmuszany bez swojej wiedzy? Cytat:
Nie ma to jak rzucać kamieniami w prostytutkę i jeszcze uważać, że ma się kręgosłup moralny. Cytat:
Łoł, poważnie? Cytat:
Chłopie, dorośnij. Tutaj nie ma NIC do zrozumienia, to jest jedej z niższych i bardziej prymitywnych instynktów, znanych większości ludzi, żadna tam skomplikowana logika męskich umysłów. Nikt nikomu nie broni się nim kierować przy doborze partnera, ale wypadałoby to kontrolować na tyle, żeby nie naskakiwać na niczemu nie winnych ludzi w necie. Cytat:
Cytat:
[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;62432111]Prostytucja to bardzo poważna sprawa ,tak samo jak sutenerstwo ,handel ludźmi czy igranie z prawem [/quote] ![]() [1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;62432111] A nawet jeżeli kobieta już zajmowała się czymś takim to powinna wyznać to szczerze swojemu partnerowi ,przyznać się do błędów i wziąć to klatę -zawsze można wytłumaczyć co nią kierowało,dlaczego się na to decydowała no bo wiadomo ze co innego gdy kobieta w ten sposób zarabiała na szmatki a co innego gdy była podstawiona pod ścianą bo nie miała na życie ,czy ktoś bliski ciężko zachorował czy może była do tego zmuszana .[/QUOTE] Na szczęście niczego nie powinna. Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
|
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |||||||||||||||||||||||||||||
BAN stały
|
@anna87
Cytat:
(Co dla kogo jest podstawowe, różnie bywa.) Cytat:
Cytat:
Cytat:
Z czegokolwiek, powiadasz? Wychodzę z założenia, że potrzeba się dobrze poznać, żeby sobie zaufać, żeby wejść w relację głębszą (jeśli komuś zależy na jakości). Spowiedź to określenie przesadne, w tym kontekście o pejoratywnym wydźwięku, ale szczerość jest wymogiem. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Łatwo mi jest wyobrazić sobie człowieka, który nie zapyta o przeszłość seksualną partnerki, ale jednocześnie wolałby, żeby ona sama ubiegła go, gdyby ta przeszłość miała być wypaczona (gwałt, prostytucja, zbiorowe orgie etc). Nie podważysz mojego twierdzenia, że nie ma żadnej pewności, że jeśli facet ten nie chciałby wiązać się z ex-dziwką (tudzież chciałby zostać o jej dziwkarskiej przeszłości uprzedzony) to zapytałby o to wprost. W związku z czym główna oś Twojej argumentacji "ludzie ze sobą takie rzeczy zawsze uzgadniają i jeśli miałby coś przeciwko to by powiedział" krótko mówiąc ssie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pytanie o dalsze kroki po wkurzeniu mijają się już z celem, bo reakcja emocjonalna a chłodna kalkulacja przy wypełnianiu ankiety dają zbyt rozbieżne wyniki. Cytat:
Cytat:
Cytat:
"Ej, a jęczałaś jak robiliście tamten anal? Uprawiałaś z nim seks podczas miesiączki? Brałaś z odbytu do ust? Jaki był największy penis w tobie? Ilu partnerów kończyło w tobie?" Jeśli po wyobrażeniu sobie sytuacji, w której partner/kandydat zadaje taki zestaw pytań, Ty droga czytelniczko(ku) nie poczułaś się zdegustowana, to punkt ląduje na konto Anny 87. Cytat:
Jest w tym coś jeszcze, mianowicie protekcjonalna sugestia, że się rozumie więcej niż osoba, do której kieruje się takie słowa. Próbujesz myśleć za nią, bo ona sama wniosków nie wyciągnie. Pogratulować, tak się okazuje szacunek. A mówiłaś coś o pogardzie ze strony Lejdi Madelajn, czy jak jej tam... Cytat:
Cytat:
"Nikt mnie nie rozumie" to raczej teksty emosów (jeszcze do niedawna słyszało się coś o takiej subkulturze, czyżby już wyginęła? Darwin approves). "Nikt" to za dużo powiedziane, choć prawdą jest, że osoby tak marnie wnioskujące jak Ty mogą mieć z tym problem. @kiciun Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dlaczego zamiast rad "nic mu nie mów!" / "nie możesz tego ukrywać!" nie pojawiły się pytania o jej podejście do tego? @topdong Cytat:
@gidran Cytat:
Cytat:
@kiciun Cytat:
To dopiero podejście przewrotne "jeśli byłby fair, to by ukrył przede mną prawdę". @cygan Cytat:
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-07-13 o 23:32 Powód: Słownictwo. |
|||||||||||||||||||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Konto usunięte
|
O czym tu pisać w ogóle. Człowiek, który lubi oceniać innych, pakować ich do swoich ram z napisem "obrzydliwość", "puszczalstwo" i inne ciekawe określenia, to nie może być osoba szczęśliwa i zadowolona z siebie. Jeżeli czuję, że "coś jest ze mną nie tak", to szukam u innych czegoś, co podbuduje moją kwiczącą samoocenę, bo przecie "ja bym tak nie mógł/mogła", "w życiu bym czegoś takiego nie zrobił/a" i już mamy skok samooceny. Ojejusiu, ktoś jest "gorszy", siebie sprzedał, ciuszki chciał kupić, bla, bla. Rzucę jakieś pierdoły o tonącym raku, pojadę po człowieku, lepiej mi się zrobi na chwilę, co z tego, że smród został tylko zamaskowany działającym na chwilę "odświeżaczem powietrza".
Człowiekowi usatysfakcjonowanemu, zadowolonemu, wystarczy napisać, że "ja akurat bym tak nie mógł, ale to jest twoje ciało, twoja sprawa, twoje życie". Ludziom "śmierdzącym" to nie wystarcza. Bo przecież jak to tak, zostawi się człowieka z jakimkolwiek poczuciem własnej wartości? To naprawdę prześmieszne, że jakieś topdongi i kasie piszą z zadowoleniem i dumą o tym, czego powinni się wstydzić. Jesteście śmieszni, żenujący i biedni jednocześnie. Żal Was, po prostu. Waszych małych rozumków i smutnych jak ciemny, listopadowy dzień egzystencji. Tylko współczuć. Autorko, cokolwiek postanowisz - przepracuj swoją przeszłość ze sobą. Zrozum, że zasługujesz na wszystko, czego chcesz i masz do tego prawo. Ja bym nie mówiła, ale to jest Twoja decyzja. W każdym razie, cokolwiek zrobisz, nie wchodź dla własnego dobra w związku z takimi osobistościami, jakie opisała mpowyżej. Niech się takie dzióbaski we własnym sosie taplają. Tak będzie lepiej dla ludzkości Edytowane przez 201607111028 Czas edycji: 2016-06-30 o 15:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | ||||||
BAN stały
|
Jeszcze jedną pominąłem do zmasakrowania...
@green way Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na początek słusznie negujesz n'tą generalizację w tym wątku, że "takie rzeczy zawsze wychodzą": Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() zielone- Będąc fair miałam na myśli to, że nie zdradziłby mnie. Nie uważam żeby facet musiał mi się spowiadać z błędów przeszłości. Więc jeśli zachowałby takie rzeczy dla siebie, to nie uważam, żeby to było nie fair. No dobra, wyznanie może przynieść jej dobre rzeczy, o ile jakiś dobry facet to zaakceptuje i autorka nie skończy samotna albo nieszczęśliwa. Ja po prostu liczyłabym, że się nie wyda, a jakby się wydało to trudno, wtedy partner mógłby się zastanowić czy to akceptuje, czy nie. Uważam, że zatrzymanie takich rzeczy dla siebie, nie jest oszustwem, ani kłamstwem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja na miejscu autorki wybadałabym jakoś delikatnie podejście faceta do prostytucji i prostytutek. Nie związałabym się z nim, jeśli by się okazało, że ma np. poglądy jak topdong i że gdyby wiedział, to by mnie skreślił. Zalatuje masochizmem bycie z kimś ze świadomością, że ta osoba czułaby do nas pogardę, gdyby znała pewne fakty z naszego życia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:27.