Spotykanie się za pieniądze,a nowy normalny facet - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-06-30, 09:15   #91
201705042038
Konto usunięte

Dot.: Spotykanie się za pieniądze,a nowy normalny facet

Cytat:
Napisane przez topdong Pokaż wiadomość
Czy zasługuje na szczęście? Może tak, może nie, nie mnie to oceniać. Ale na pewno zasługuje na poniesienie kary w postaci bujania się z konsekwencjami typu: problem ze znalezieniem dobrego faceta który to zaakceptuje, życie w obawie o własną reputację i być może zdrowie.
Aha. Kary za co?

Autorko, przemyśl dobrze swoją decyzję. Również jestem zwolenniczką szczerości, nawet daleko bardziej posuniętej, uważam, że porządny facet nawet, jeśli nie będzie chciał kontynuować związku, to zachowa się z klasą. Ludzi z ciągotami do bezinteresownego zadawania cierpienia innym porządnymi bym nie nazwała, ale jest ich sporo. Osobie bez doświadczenia w związkach i z zaniżonym poczuciem własnej wartości może być jeszcze trudniej ocenić, na ile ktoś jest godny zaufania.
201705042038 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-30, 10:12   #92
20e6ad78eac783f5bf2c2aaa836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb026b9e
Konto usunięte

Ja na Twoim miejscu Autorko powiedziałabym o swojej przeszłość partnerowi -życie w kłamstwie nigdy dobrze się nie kończy,facet może żyć w błogiej nieświadomość jednak jeżeli w przyszłosc Twoje kłamstwo wyjdzie na jaw -to wasz związek się rozpadnie ,lepiej gdyby dowiedział się tego od Ciebie niż osób trzecich ,albo nawet przez przypadek. A tego byś chyba nie chciała ? Jasne nie ma tutaj dużego ryzyka ale jakieś zawsze jest. Poza tym wydaje mi się że powinnaś nauczy się żyć ze swoją przeszłością i wziąć na klatę jej wszelkie konsekwencje -w końcu z własnej woli weszłaś w ten biznes.
20e6ad78eac783f5bf2c2aaa836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb026b9e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-30, 10:21   #93
green way
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PanMajonez Pokaż wiadomość
Takie rzeczy zawsze kiedyś wychodzą
E tam, za duzo telenoweli sie naogladalas A co do spowiedzie ze swojego zycia przed partnerem uwazam, ze to jest kompletna glupota. To jest jej zycie, cialo i wolna wola, reszta to tylko kwestia wyboru, jakiego dokonala. I to tez jest wylacznie jej sprawa. Tylko nasze zaklamane i obludne spoleczenstwo bezczelnie uwaza, ze ma prawo grzebac brudnymi lapskami w czyims zyciu. Kazdy ma prawo miec tylu partnerow seksualnych, ilu mu sie podoba, a takze robic z nimi to, na co ma ochote. A ze jest z tego kasa? Skoro obie strony sa zadowolone z transakcji, to o co biega? Aaaa, bo moralnosc, czystosc i inne bzdety?? Szkoda tylko, ze te szczytne hasla glosza Ci, ktorzy maja sporo za skora i w gaciach. A pieprzenie o moralnosci i sumieniu jest im potrzebne tylko do tego, zeby zniewolic i uzaleznic od siebie ludzi. Strach to najwieksza ze wszystkich broni, a ten kto go wykorzystuje zeby rzadzi sam jest maly i slaby. U nas niestety takich karlow umyslowych i emocjonalnych nie brakuje i to jest zalosne. A Ty autorko miej sie dobrze, zapomnij o tym, co bylo i zyj pelna piersia, i badz szczesliwa Nie zapominaj, ze nie ma ludzi bez skazy, wiec nie samobiczuj sie, bo zycie jest zbyt piekne i krotkie na to, zeby marnowac cenny czas.

Edytowane przez green way
Czas edycji: 2016-06-30 o 10:23
green way jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-30, 10:38   #94
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

to nie prawda że takie rzeczy zawsze wychodzą
jak długo trzyma to tylko dla siebie szansę że to wyjdzie na jaw są praktycznie zerowe
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-30, 10:45   #95
kiciun
Rozeznanie

[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;62424076]Ja na Twoim miejscu Autorko powiedziałabym o swojej przeszłość partnerowi -życie w kłamstwie nigdy dobrze się nie kończy,facet może żyć w błogiej nieświadomość jednak jeżeli w przyszłosc Twoje kłamstwo wyjdzie na jaw -to wasz związek się rozpadnie ,lepiej gdyby dowiedział się tego od Ciebie niż osób trzecich ,albo nawet przez przypadek. A tego byś chyba nie chciała ? Jasne nie ma tutaj dużego ryzyka ale jakieś zawsze jest. Poza tym wydaje mi się że powinnaś nauczy się żyć ze swoją przeszłością i wziąć na klatę jej wszelkie konsekwencje -w końcu z własnej woli weszłaś w ten biznes.[/QUOTE]

Ale w jakim kłamstwie? Nie spowiadanie się z kim i po co kiedyś uprawiało się seks, to nie jest kłamanie.

Czy facet ma obowiązek wyspowiadać się partnerce, że kiedyś tam za młodu przez 2 lata korzystał z prostytutek?A teraz chce dojrzałego związku i byłby dobrym partnerem? Ja bym wolała żeby zachował dla siebie takie rewelacje.

Autorko życie jest jedno i uważam, że powinnaś grubą kreską odkreślić przeszłość i zacząć żyć z czystym kontem. Ciesz się życiem, bo drugiego raczej nie dostaniesz (chybą, że reinkarnacja) serio szkoda życia na umęczanie się w imię nie wiadomo czego, moralności która jest kwestią umowną. Znaczy nie uważam, żeby sprzedawanie siebie było czymś godnym pochwały, ale też nikogo nie zraniłaś, ani nie oszukałaś. Na napiętnowanie bardziej zasługują osoby które zdradziły i oszukiwały w związku.

Edytowane przez kiciun
Czas edycji: 2016-06-30 o 10:52
kiciun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-30, 10:59   #96
201607040946
Konto usunięte

Boże, co wy piszecie, ja pierdzielę.
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-30, 10:59   #97
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kiciun Pokaż wiadomość
Ale w jakim kłamstwie? Nie spowiadanie się z kim i po co kiedyś uprawiało się seks, to nie jest kłamanie.

Czy facet ma obowiązek wyspowiadać się partnerce, że kiedyś tam za młodu przez 2 lata korzystał z prostytutek?A teraz chce dojrzałego związku i byłby dobrym partnerem? Ja bym wolała żeby zachował dla siebie takie rewelacje.

Autorko życie jest jedno i uważam, że powinnaś grubą kreską odkreślić przeszłość i zacząć żyć z czystym kontem. Ciesz się życiem, bo drugiego raczej nie dostaniesz (chybą, że reinkarnacja) serio szkoda życia na umęczanie się w imię nie wiadomo czego, moralności która jest kwestią umowną. Nikogo nie zraniłaś, ani nie oszukałaś.

No nie ma obowiązku żeby się spowiadać -równie dobrze może zataić podstawowe fakty o sobie, jednak jeżeli ja dowiedziałabym się takich rewelacji po jakimś czasie związku to jak najbardziej czułabym się oszukana i ta relacja pewnie by się rozpadła .Mam przemyślany i jasny system wartość który wyklucza korzystanie z burdeli czy agencji towarzyskich przez mężczyzn i z takim człowiekiem w związku bym być nie chciała. Uważam że jest to totalnie obrzydliwe i nie mogłaby tego zaakceptować. To jest chyba jasne ?co więcej na początku staram się informować jak się sprawa u mnie miewa ,więc uważam że zatajanie spraw takiego kalibru to zwykle świństwo.
20e6ad78eac783f5bf2c2aaa836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb026b9e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-30, 11:28   #98
topdong
BAN stały

Cytat:
Ty byś wolała. Ale cała masa innych, normalnych kobiet z jakimkolwiek kręgosłupem moralnym, które nie życzyłyby sobie życia z kimś takim i one również mają do tego pełne prawo.

Poza tym "wypraszając sobie hipokryzję" piszesz w kontekście tego, że facetowi też byś to samo doradzała. Ale to nie jest ważne co Ty byś jedna z drugą komuś doradzała.

Ważne jest jak Wy byście zareagowały dowiadując się, że Wasi kochani "TŻ" dymali panienki na prawo i lewo, a i nierzadko urządzali sobie wyskoki na dziwki. Tak, Wasi TŻ, nie jakiś facet z wizażu, tylko Wasze kochane misiaczki.

Cytat:
Napisane przez anna87 Pokaż wiadomość
Aha. Kary za co?
Za wplątanie faceta w jej niemoralne życie bez jego wiedzy.

[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;62426931]No nie ma obowiązku żeby się spowiadać -równie dobrze może zataić podstawowe fakty o sobie, jednak jeżeli ja dowiedziałabym się takich rewelacji po jakimś czasie związku to jak najbardziej czułabym się oszukana i ta relacja pewnie by się rozpadła .Mam przemyślany i jasny system wartość który wyklucza korzystanie z burdeli czy agencji towarzyskich przez mężczyzn i z takim człowiekiem w związku bym być nie chciała. Uważam że jest to totalnie obrzydliwe i nie mogłaby tego zaakceptować. To jest chyba jasne ?co więcej na początku staram się informować jak się sprawa u mnie miewa ,więc uważam że zatajanie spraw takiego kalibru to zwykle świństwo.[/QUOTE]

Kasiu, szkoda się kłócić z ludźmi, którzy mają inny system wartości, pozostaje im tylko życzyć powodzenia w życiu

Ja tylko jeszcze dodam, że zatajenie oprócz oczywistego skrzywdzenia faceta o dobrym sercu może się również odbić rykoszetem na ewentualnym dziecku w przyszłości. Dowiedzieć się, że Twoja matka w przeszłości puszczała się za kasę to jest jak wyrok dla dziecka. Facet ma prawo nie chcieć zgodzić się na życie z takimi tragicznymi konsekwencjami.

To, że ktoś jest tonącym wrakiem to jego problem, ale niech nie ściąga ze sobą na dno innych.
topdong jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-30, 11:55   #99
gidran
Zadomowienie

Cytat:
Ty byś wolała. Ale cała masa innych, normalnych kobiet z jakimkolwiek kręgosłupem moralnym, które nie życzyłyby sobie życia z kimś takim i one również mają do tego pełne prawo.

Poza tym "wypraszając sobie hipokryzję" piszesz w kontekście tego, że facetowi też byś to samo doradzała. Ale to nie jest ważne co Ty byś jedna z drugą komuś doradzała.

Ważne jest jak Wy byście zareagowały dowiadując się, że Wasi kochani "TŻ" dymali panienki na prawo i lewo, a i nierzadko urządzali sobie wyskoki na dziwki. Tak, Wasi TŻ, nie jakiś facet z wizażu, tylko Wasze kochane misiaczki.

Kasiu, szkoda się kłócić z ludźmi, którzy mają inny system wartości, pozostaje im tylko życzyć powodzenia w życiu

Ja tylko jeszcze dodam, że zatajenie oprócz oczywistego skrzywdzenia faceta o dobrym sercu może się również odbić rykoszetem na ewentualnym dziecku w przyszłości. Dowiedzieć się, że Twoja matka w przeszłości puszczała się za kasę to jest jak wyrok dla dziecka. Facet ma prawo nie chcieć zgodzić się na życie z takimi tragicznymi konsekwencjami.

To, że ktoś jest tonącym wrakiem to jego problem, ale niech nie ściąga ze sobą na dno innych.
Wiesz, kiedyś jak może dojrzejesz, zrozumiesz, że ludzie (przynajmniej Ci, którzy zdrowo się rozwijają) się zmieniają. A żeby się zmienić na lepsze trzeba być niestety gorszym, popełnić kilka błędów, zrozumieć je, przepracować. Mnie nie interesuje co kto dokładnie robił w przeszłości (to znaczy jakiś tam zarys przeszłości to wiadomo, ale nie, że "olaboga X lat temu, jak tak można", tylko "dlaczego akurat tak i co to dało"), o ile jest dobrym, porządnym człowiekiem, swoje odżałował i zmądrzał. Wolę kogoś takiego niż wiecznego świętoszka rozprawiającego o swoim idealnym życiu, a któremu nagle po prostu odbija. Z doświadczenia widzę, że każdy musi przejść przez etap błędów (niestety niewielki odsetek na tym etapie pozostaje) - im wcześniej tym lepiej. Także ja akurat wolałabym spotykać się z osobą, która ma to za sobą, zna te mroczne ścieżki ale świadomie z nich zrezygnowała, niż kogoś kto nagle pragnie poznać uroki "sodomii i gomorii" bo całe życie był grzeczny i mu się należy i w ogóle to fajnie tak zaszaleć (oj, ile ja widziałam wiecznie statecznych matek/ojców którzy ni stąd ni zowąd szli w tango na całego). Ale jak widać nie mam kręgosłupa moralnego i tyle.
Stary 2016-06-30, 12:12   #100
topdong
BAN stały

gidran, błąd błędowi nierówny.

Błędem innego kalibru jest zawinięcie cukierka za sklepu, a innego kradzież samochodu, ciężkie pobicie. Tak samo co innego jak ktoś przez chwilę bawił się z przygodnie poznanymi partnerami (a teraz już dojrzał), a co innego jak to był bardzo długi i świadomy proceder stricte dla łatwego zarobienia kasy. Nazwijmy rzeczy po imieniu - to była prostytucja.

Równie dobrze mogłabyś być z ciężkim przestępcą i wierzyć, że on się zmieni. Może tak, może nie. Powiesz zaraz, że to jest co innego. A moim zdaniem niekoniecznie, obie rzeczy to są już poważne wykroczenia grubo ponad normę. Bo co innego mieć iluś tam partnerów, a co innego dymać się z kilkudziesięcioma (albo ponad 100?) facetami za kasę.

Ty jesteś kobietą i tego nie zrozumiesz tego, co czułby facet, który dowiaduje się, że jego ukochana kobieta była dziwką, którą mógł przelecieć każdy, kto tylko wyłożył odpowiednią ilość gotówki. Mógł z nią zrobić co chciał, w co chciał i w jakiej pozycji chciał. Płaci, dostaje. A to czy jej się to podoba czy nie to inna sprawa - grunt, że dostaje kasę do ręki. Szczyt obrzydlistwa. Może jak dojrzejesz to zrozumiesz.

Masz rację, nie każdy jest świętoszkiem i to jest 100% ok. Ale są pewne błędy, które są nie do wybaczenia. Przynajmniej w mojej opinii i w opinii osób, dla których dymanie się z 50-100ma facetami za kasę normalne nie jest, ale jak widać na tym forum są nieco inne osoby.

Once a bitch, always a bitch - chciało się łatwiej kasy, to trzeba teraz liczyć się z konsekwencjami posiadania takiej łatki do końca życia.
Stary 2016-06-30, 12:25   #101
aleks_90
Zadomowienie

Topdong- sadze ze ona mogla zdecydowac czy chce tak uprawiac seks czy nie a nie ze koles placi to robia to czego ona nie chce. Nie wiemy czy tak bylo. Gorsze tu jest to że autorka robiła to by miec kase na szmatki. Co do moralnosci to teraz malo kto ją ma. Najpierw uprawiac seks za kase a potem myslec. Uwazam ze on powinien wiedziec ze dla autorki wazniejsze byly nowe ciuszki niz szacunek do swojego ciała i oddawala je temu kto wyłożył hajs. Ja tam wole zyc tak by niczego nie żalowac i nie bac sie spojrzec w lustro. Owszem moze nie bede miala duzo kasy łatwo zarobionej.
aleks_90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-30, 12:33   #102
robcia
Zakorzenienie

Cytat:

Błędem innego kalibru jest zawinięcie cukierka za sklepu, a innego kradzież samochodu, ciężkie pobicie. Tak samo co innego jak ktoś przez chwilę bawił się z przygodnie poznanymi partnerami (a teraz już dojrzał), a co innego jak to był bardzo długi i świadomy proceder stricte dla łatwego zarobienia kasy. Nazwijmy rzeczy po imieniu - to była prostytucja.

Równie dobrze mogłabyś być z ciężkim przestępcą i wierzyć, że on się zmieni. Może tak, może nie. Powiesz zaraz, że to jest co innego. A moim zdaniem niekoniecznie, obie rzeczy to są już poważne wykroczenia grubo ponad normę. Bo co innego mieć iluś tam partnerów, a co innego dymać się z kilkudziesięcioma (albo ponad 100?) facetami za kasę.

Ty jesteś kobietą i tego nie zrozumiesz tego, co czułby facet, który dowiaduje się, że jego ukochana kobieta była dziwką, którą mógł przelecieć każdy, kto tylko wyłożył odpowiednią ilość gotówki. Mógł z nią zrobić co chciał, w co chciał i w jakiej pozycji chciał. Płaci, dostaje. A to czy jej się to podoba czy nie to inna sprawa - grunt, że dostaje kasę do ręki. Szczyt obrzydlistwa. Może jak dojrzejesz to zrozumiesz.

Masz rację, nie każdy jest świętoszkiem i to jest 100% ok. Ale są pewne błędy, które są nie do wybaczenia. Przynajmniej w mojej opinii i w opinii osób, dla których dymanie się z 50-100ma facetami za kasę normalne nie jest, ale jak widać na tym forum są nieco inne osoby.

Once a bitch, always a bitch - chciało się łatwiej kasy, to trzeba teraz liczyć się z konsekwencjami posiadania takiej łatki do końca życia.
To jest takie biało -czarne gadanie. Nie ma żadnych odcieni szarości a w życiu nie ma miejsca na błędy i wybaczanie. Twoje słowa sa straszne dla seksualnych niewolnic ,kobiet zmuszanych do nierządu,które były wykorzystywane,uprawiały seks, co prawda bez ich zgody i korzyści ale fakt pozostaje faktem- były prostytutkami. Jakiś typ wkładał im gdzie i kiedy chciał. Powinny przegryźć sobie aortę w porę.
Naprawdę nie widzę ,żeby autorka się wybielała a ludzie się zmieniają.Są gorsze rzeczy niż dawanie d..y za pieniądze i faceci ,którym to nie przeszkadza a nawet( co za patola) ich to rajcuje.Nie pochwalam tego co robiła autorka i nie mogłabym tak ale jakoś nie czuję się lepsza tylko z tego powodu

Edytowane przez robcia
Czas edycji: 2016-06-30 o 12:39
robcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-30, 12:35   #103
gidran
Zadomowienie

Topdong - fascynują mnie ludzie, którzy z taką łatwością osądzają innych. Każdy przebywa swoją drogę, i nie mnie sądzić czy jest/była dobra czy zła, przyczepiać im łatki, mogę co najwyżej próbować zrozumieć ich wybory i czerpać z doświadczenia. Dziwka nie zawsze jest dziwką, przestępca tak samo. Ale spoko, pamiętaj że jedyną bitch always and forever jest karma.
Co do sugestii, że mogłabym być z ciężkim przestępcą: z całym szacunkiem nie Twoja sprawa, ale niech będzie: z kimś kto jest przestępcą nie byłabym, ale z kimś kto był przestępcą a nie jest, już prędzej (o ile przyciągałyby mnie do niego inne cechy). Tak uważam TERAZ, ale wiesz...karma to dziwka.

Edytowane przez gidran
Czas edycji: 2016-06-30 o 12:39
gidran jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-30, 12:37   #104
kiciun
Rozeznanie

Cytat:

1. Wypraszam sobie, mój kręgosłup moralny ma się doskonale. Gdybyś był mądrzejszy, to nie oceniłbyś mnie bezpodstawnie. Gdybyś miał trochę kultury, to darowałbyś sobie takie pociski.

2. Ja raczej bym nie przełknęła takiej wiadomości i najprawdopodobniej facet byłby stracony, nawet gdybyśmy byli już jakiś czas parą. Ale jakby miał być wobec mnie fair i byłby wymarzonym facetem, to wolałabym żeby to zachował dla siebie i oboje bylibyśmy szczęśliwi. Nie uważam, że ma obowiązek spowiadać się z tego, że dymał panienki na lewo i prawo, ale mnie takie coś odstręcza. Dlatego radze autorce by zapomniała i nic nie gadała, tak jak wolałabym żeby mój misiaczek też zachował to dla siebie, o ile byłby mi wierny po grób. Każdy doradza tak, jak uważa za najlepsze, Ty masz inne zdanie, ja mam inne.

Edytowane przez kiciun
Czas edycji: 2016-06-30 o 12:40
Stary 2016-06-30, 12:40   #105
cygan
Przyczajenie

Czytam ten wątek i oczom nie wierzę. Wiele z was odczuwa jakąś ogromną potrzebę spowiadania się z całej swojej przeszłości, coś w stylu spowiedzi, skąd taki ekshibicjonizm się bierze?
Do tego taka łatwość dawania rad w takich ciężkich życiowych sprawach. Pisanie z pozycji sędziego czy ktoś zasługuje na szczęście czy też nie, czy fakt prostytuowania się skreśla kogoś do końca życia czy też nie, moim zdaniem świadczy to o małej dojrzałości i próbie dowartościowania się kosztem drugiej osoby
Droga autorko decyzję musisz podjąć sama, jednak pamiętaj o jej kosztach! Musisz liczyć się z tym że partner może być niedyskretny, może go ta informacja tak poruszyć że wasz związek padnie a on nie będzie miał żadnych hamulców przed rozgłoszeniem twojej tajemnicy.
To jedna z wielu konsekwencji jakie mogą Cię spotkać, i sądzę że sama zdajesz sobie z tego sprawę, stąd szukasz tu jakiegoś rozwiązania.
Jeżeli pragniesz wybaczenia idź do spowiedzi, jeżeli szukasz pomocy idź do specjalisty, wizażem się nie przejmuj

Pozwolę sobie jeszcze dodać, że osobiście nie chciałbym wiedzieć, nie mam nic do dużej ilości partnerów a nawet preferuje doświadczone kobiety, jednak prostytucja to inna para kaloszy.
cygan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-30, 12:46   #106
Konto usunięte

Cytat:

Zgadzam się w 100%-ludzie robią różne głupoty w swoim życiu i nie raz za nie żałują ,no ale co to zmienia ? Prostytucja to bardzo poważna sprawa ,tak samo jak sutenerstwo ,handel ludźmi czy igranie z prawem -jak ktoś siedział w takim gównie to nie dość ze jego system wartość jest niskich lotów to i tak nie ma gwarancji że taka osoba nie wróci do tego biznesu gdy znowu zabraknie jej pieniążków na ciuszki? Poza tym nie chciałabym być w skórze tego faceta gdyby ta cała sprawa wyszła na wierzch ,wśród bliskich czy jego rodziny .

A nawet jeżeli kobieta już zajmowała się czymś takim to powinna wyznać to szczerze swojemu partnerowi ,przyznać się do błędów i wziąć to klatę -zawsze można wytłumaczyć co nią kierowało,dlaczego się na to decydowała no bo wiadomo ze co innego gdy kobieta w ten sposób zarabiała na szmatki a co innego gdy była podstawiona pod ścianą bo nie miała na życie ,czy ktoś bliski ciężko zachorował czy może była do tego zmuszana .
Stary 2016-06-30, 12:53   #107
gidran
Zadomowienie

[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;62432111]Zgadzam się w 100%-ludzie robią różne głupoty w swoim życiu i nie raz za nie żałują ,no ale co to zmienia ? Prostytucja to bardzo poważna sprawa ,tak samo jak sutenerstwo ,handel ludźmi czy igranie z prawem -jak ktoś siedział w takim gównie to nie dość ze jego system wartość jest niskich lotów to i tak nie ma gwarancji że taka osoba nie wróci do tego biznesu gdy znowu zabraknie jej pieniążków na ciuszki? Poza tym nie chciałabym być w skórze tego faceta gdyby ta cała sprawa wyszła na wierzch ,wśród bliskich czy jego rodziny .

A nawet jeżeli kobieta już zajmowała się czymś takim to powinna wyznać to szczerze swojemu partnerowi ,przyznać się do błędów i wziąć to klatę -zawsze można wytłumaczyć co nią kierowało,dlaczego się na to decydowała no bo wiadomo ze co innego gdy kobieta w ten sposób zarabiała na szmatki a co innego gdy była podstawiona pod ścianą bo nie miała na życie ,czy ktoś bliski ciężko zachorował czy może była do tego zmuszana .[/QUOTE]
Wiesz, pozostałe rzeczy które wymieniłaś są karalne, ale prostytucja nie . Wątek przekształcił się w tradycyjne "opukiwanie kotka za pomocą młotka". Wniosek: ludzie są RÓŻNI. Niektórzy nie zaakceptują partnera, który na milimetr odstaje od ich wizji świata i jeszcze naznaczą go szkarłatną literą, inni są w stanie przymknąć oczy na to co było i zostać w tu i teraz a znajdą się i tacy, dla których taka przeszłość to +100 do atrakcyjności. Autorka niech idzie do terapeuty skoro ma problemy z przeszłością, niech się do niej zdystansuje, przepracuje i sama będzie umiała podjąć decyzję jak i z kim ma żyć.
Stary 2016-06-30, 13:04   #108
topdong
BAN stały

Cytat:
Napisane przez robcia Pokaż wiadomość
TTwoje słowa sa straszne dla seksualnych niewolnic ,kobiet zmuszanych do nierządu,które były wykorzystywane,uprawiały seks, co prawda bez ich zgody i korzyści
Nie przeczytałaś mojej poprzedniej wypowiedzi, gdzie napisałem "poza gwałtami i osobami porwanym / zmuszanymi do nierządu". To jest nieco inna sprawa, choć w dalszym ciągu facet mógłby nie wytrzymać takiej przeszłości. Poza tym rozpatrujesz marginalny przypadek, większość prostytutek tam jest bo chcą łatwiej kasy, tak jak autorka.

Cytat:
Napisane przez gidran Pokaż wiadomość
Topdong - fascynują mnie ludzie, którzy z taką łatwością osądzają innych. Każdy przebywa swoją drogę, i nie mnie sądzić czy jest/była dobra czy zła, przyczepiać im łatki, mogę co najwyżej próbować zrozumieć ich wybory i czerpać z doświadczenia. Dziwka nie zawsze jest dziwką, przestępca tak samo. Ale spoko, pamiętaj że jedyną bitch always and forever jest karma.
Ja nikogo łatwo nigdy nie osądzam, bo najczęściej nie ma ku temu podstaw. Tutaj jednak są: dopuszczenie się ostatecznego upodlenia i sprzedawania się za pieniądze celem kupienia sobie kolejnych ciuchów. Zero litości dla czegoś takiego.

Cytat:
Napisane przez gidran Pokaż wiadomość
Co do sugestii, że mogłabym być z ciężkim przestępcą: z całym szacunkiem nie Twoja sprawa, ale niech będzie: z kimś kto jest przestępcą nie byłabym, ale z kimś kto był przestępcą a nie jest, już prędzej (o ile przyciągałyby mnie do niego inne cechy). Tak uważam TERAZ, ale wiesz...karma to dziwka.
Cienka jest granica między "jest" a "był" Widzisz, już zaczynasz gadać inaczej

Cytat:
2. Ja raczej bym nie przełknęła takiej wiadomości i najprawdopodobniej facet byłby stracony, nawet gdybyśmy byli już jakiś czas parą.
(...)ale mnie takie coś odstręcza.
Now we're talking.
Ciebie podobnie jak i koleżankę powyżej zaczynają już łapać wątpliwości Haha, ciekawe macie podejście.

Z jednej strony " ja bym takiej wiadomości nie przełknęła, facet stracony nawet jakbyśmy byli parą", ale gdyby to zataił to jest wszystko super! Fuck logic.

Wyznajesz zasadę, że jak Ci się poda gówno z bitą śmietaną i z ananasem, to będzie ładne i pyszne. Niestety, ale to nadal gówno, tylko pod przykrywką. Przepraszam za dość brzydki przykład, ale to chyba jedyna droga aby do Was trafić.

Edytowane przez topdong
Czas edycji: 2016-06-30 o 13:07
Stary 2016-06-30, 13:10   #109
ajah
wańka wstańka

[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;62432111]Zgadzam się w 100%-ludzie robią różne głupoty w swoim życiu i nie raz za nie żałują ,no ale co to zmienia ? Prostytucja to bardzo poważna sprawa ,tak samo jak sutenerstwo ,handel ludźmi czy igranie z prawem -jak ktoś siedział w takim gównie to nie dość ze jego system wartość jest niskich lotów to i tak nie ma gwarancji że taka osoba nie wróci do tego biznesu gdy znowu zabraknie jej pieniążków na ciuszki? Poza tym nie chciałabym być w skórze tego faceta gdyby ta cała sprawa wyszła na wierzch ,wśród bliskich czy jego rodziny .

A nawet jeżeli kobieta już zajmowała się czymś takim to powinna wyznać to szczerze swojemu partnerowi ,przyznać się do błędów i wziąć to klatę -zawsze można wytłumaczyć co nią kierowało,dlaczego się na to decydowała no bo wiadomo ze co innego gdy kobieta w ten sposób zarabiała na szmatki a co innego gdy była podstawiona pod ścianą bo nie miała na życie ,czy ktoś bliski ciężko zachorował czy może była do tego zmuszana .[/QUOTE]

Wg ciebie prostytucja jest aż tak poważna jak sutenerstwo czy handel ludźmi.
Wg mnie w żadnym razie.
Stary 2016-06-30, 13:25   #110
201607040950
Konto usunięte

[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;62432111]Zgadzam się w 100%-ludzie robią różne głupoty w swoim życiu i nie raz za nie żałują ,no ale co to zmienia ? Prostytucja to bardzo poważna sprawa ,tak samo jak sutenerstwo ,handel ludźmi czy igranie z prawem -jak ktoś siedział w takim gównie to nie dość ze jego system wartość jest niskich lotów to i tak nie ma gwarancji że taka osoba nie wróci do tego biznesu gdy znowu zabraknie jej pieniążków na ciuszki?[/QUOTE]
Piszesz o konieczności ponoszenia konsekwencji. Dlaczego sama ich nie ponosisz? Konsekwencją braku jakiejkolwiek wiedzy o życiu powinno być milczenie w kwestii skomplikowanych problemów.
Ale nie. dla Ciebie nie jest skomplikowany. Dla Ciebie gwałciciele, mordercy, sadyści, szantażyści, stalkerzy, złodzieje, pedofile, manipulanci, mafiozi, dilerzy narkotyków to to samo co prostytutka. W jakim bagnie trzeba siedzieć, żeby wyjść z niego z tak gównianym systemem wartości? I brakiem jakiejkolwiek, choćby elementarnej przyzwoitości, która uniemożliwiłaby porównanie prostytutki do handlarza ludźmi? Umieram z ciekawości.

Zrównujesz ofiary z oprawcami. A o uratowanej z rąk psychopaty powiesz, że "była zamieszana w próbę zabójstwa ze szczególnym okrucieństwem"?

Edytowane przez 201607040950
Czas edycji: 2016-06-30 o 13:28
201607040950 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-30, 13:33   #111
kiciun
Rozeznanie

Cytat:
Now we're talking.
Ciebie podobnie jak i koleżankę powyżej zaczynają już łapać wątpliwości Haha, ciekawe macie podejście.

Z jednej strony " ja bym takiej wiadomości nie przełknęła, facet stracony nawet jakbyśmy byli parą", ale gdyby to zataił to jest wszystko super! Fuck logic.

Wyznajesz zasadę, że jak Ci się poda gówno z bitą śmietaną i z ananasem, to będzie ładne i pyszne. Niestety, ale to nadal gówno, tylko pod przykrywką. Przepraszam za dość brzydki przykład, ale to chyba jedyna droga aby do Was trafić.
Nie zaczynają mnie łapać żadne wątpliwości. Takie coś mnie odstręcza, ale uważam, że nie powinno się całe życie tłumaczyć i płacić za taki błąd. Uważam, że nie ma obowiązku o tym informować. Potrafie się zdystansować do swoich zasad moralnych i doradzić jej tak, jak uważam za najlepsze dla niej i jak ja bym postąpiła na jej miejscu.

Edytowane przez kiciun
Czas edycji: 2016-06-30 o 13:35
Stary 2016-06-30, 13:40   #112
201607040950
Konto usunięte

Cytat:

Bez urazy, ale to brzmi jak 30-letnia męska dziewica cliche. I nie ma nic wspólnego ze "szczytem obrzydlistwa", chyba, że myśli błądzą wyłącznie wokół życia seksualnego innych ludzi i ciał nieosiągalnych kobiet. Bardzo prosty i łatwy do zdefiniowania świat, w którym nie istnieją choroby, ból, śmierć, przemoc, biurokracja, wojny, złodzieje, mordercy... z grubsza całe zło świata tego nie istnieje, wszystko zamienia się w słodkopierdzący Eden i największym złem jest prostytuująca się kobieta i utyskiwania niespełnionego, który non stop wyobraża sobie jakież to bezeceństwa ta dziewucha tam odstawia.

No ale... ostatecznie nic nie jest stracone. Może jeszcze kiedyś się zarumienisz, dojrzejesz i spadniesz z tego drzewa.
201607040950 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-30, 13:51   #113
Kucias
Zadomowienie

Myślę, że nie warto, z pewnością, wchodzić do związku z człowiekiem pokroju topdog. Zresztą, z tymi lżejszymi przypadkami też. Załóżmy, że chłopak autorki to wielki moralniak i jedyna opcja by z nim być, to kryć się ze wszystkimi tego typu sprawami. Co za przyjemność być z kimś takim? Z jednej strony oklamywanie w sprawie ważnej "ukochanego", z drugiej wieczne poczucie, że ten ktoś tak naprawdę wcale nas nie akceptuje, zerwał by z nami w momencie, rozpowiedzial w razie jakiejś wpadki.

Przy osobie z odpowiednimi poglądami, nie byłoby żadnej potrzeby spowiadania w ogóle. Albo nie byłoby w ogóle potrzeby wywalania brudów, bo przeszłość to przeszłość, albo koleś nie uważałby seksu za rzecz świętą (z tym całym idiotycznym przypisywaniem ideologii co możesz robić ze swoim ciałem, a co nie) i także nie byłoby potrzeby klekania i spowiadania w ogóle. Kwestia opowiadania o swoim życiu pozostalaby czymś dobrowolnym, a próba zapomnienia i nie wracania do tego, przy ewentualnym nie opowiadaniu, łatwiejsza. Z jednej strony robisz ze swoim sekretem co chcesz, z drugiej jesteś w pełni akceptowana.

Niestety grono potencjalnych partnerów, przy takich wymaganiach, może być wąskie, ale warto nie celować w "bylejakość byle było".

Jest to też jakieś rozwiązanie.
Stary 2016-06-30, 13:56   #114
gidran
Zadomowienie

Cytat:

Ja nikogo łatwo nigdy nie osądzam, bo najczęściej nie ma ku temu podstaw. Tutaj jednak są: dopuszczenie się ostatecznego upodlenia i sprzedawania się za pieniądze celem kupienia sobie kolejnych ciuchów. Zero litości dla czegoś takiego.

Cienka jest granica między "jest" a "był" Widzisz, już zaczynasz gadać inaczej
Nie wiem czemu ciągnę z Tobą dyskurs, może jestem w masochistycznym nastroju, ale: brak podstaw do osądzania najczęstszym powodem braku osądzania, czyli jak są podstawy to owszem, czemu nie (hipokryta level master)
. Jeśli dla Ciebie ostatecznym upodleniem jest sprzedawanie się za kasę, to gratuluję życia w cukierkowym neverlandzie. Zapewniam Cię, że ludzie są w stanie się upodlić na 1000 gorszych sposobów, ale nie o tym ten wątek.
Fajnie, że zauważyłeś, że ogólnie cienkie są granice naszych przekonań i wyobrażeń, tak jak cienka jest granica między życiem a śmiercią albo między patosem a śmiesznością. I nie, nie gadam, w życiu codziennym mówię a na forum piszę. A że inaczej w stosunku do Twojego oglądu, to nie mój problem, bo moje wypowiedzi są spójne.

Edytowane przez gidran
Czas edycji: 2016-06-30 o 13:59
gidran jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-30, 14:28   #115
201705042038
Konto usunięte

[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;62426931]Uważam że jest to totalnie obrzydliwe i nie mogłaby tego zaakceptować. To jest chyba jasne ?co więcej na początku staram się informować jak się sprawa u mnie miewa ,więc uważam że zatajanie spraw takiego kalibru to zwykle świństwo.[/QUOTE]

No i dobrze, skoro nie kryjesz się ze swoimi poglądami i dajesz szansę drugiemu zadecydować, czy mimo to chce z Tobą być.

Bo jej prostytucja to przeszłość, obecnie jej światopogląd się zmienił. A Twoje (i podobnie myślących ludzi) poglądy to teraźniejszość i ma ogromny wpływ na relację.

Cytat:
Byłam w takiej sytuacji, zrozumiałam. Ale ten człowiek nie traktował innych nawet w 1% tak przedmiotowo, jak Ty.

Cytat:
Ja przepraszam ale co on takiego niemoralnego teraz robi, do czego jest zmuszany bez swojej wiedzy?

Cytat:
Ja tylko jeszcze dodam, że zatajenie oprócz oczywistego skrzywdzenia faceta o dobrym sercu może się również odbić rykoszetem na ewentualnym dziecku w przyszłości. Dowiedzieć się, że Twoja matka w przeszłości puszczała się za kasę to jest jak wyrok dla dziecka.
Owszem. Dzięki temu, że istnieją wciąż tacy wspaniali ludzie, którzy uważają za słuszne obrażać innych tylko ze względu na to, z kim sypiają.

Nie ma to jak rzucać kamieniami w prostytutkę i jeszcze uważać, że ma się kręgosłup moralny.

Cytat:
Licz się ze słowami.

Cytat:
Nazwijmy rzeczy po imieniu - to była prostytucja.
Łoł, poważnie?

Cytat:
Kuźwa, argument roku...
Chłopie, dorośnij. Tutaj nie ma NIC do zrozumienia, to jest jedej z niższych i bardziej prymitywnych instynktów, znanych większości ludzi, żadna tam skomplikowana logika męskich umysłów. Nikt nikomu nie broni się nim kierować przy doborze partnera, ale wypadałoby to kontrolować na tyle, żeby nie naskakiwać na niczemu nie winnych ludzi w necie.

Cytat:
Napisane przez robcia Pokaż wiadomość
Nie pochwalam tego co robiła autorka i nie mogłabym tak ale jakoś nie czuję się lepsza tylko z tego powodu
Można? Można.

Cytat:
Napisane przez cygan Pokaż wiadomość
Pisanie z pozycji sędziego czy ktoś zasługuje na szczęście czy też nie, czy fakt prostytuowania się skreśla kogoś do końca życia czy też nie, moim zdaniem świadczy to o małej dojrzałości i próbie dowartościowania się kosztem drugiej osoby
No to mamy podobne opinie.

[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;62432111]Prostytucja to bardzo poważna sprawa ,tak samo jak sutenerstwo ,handel ludźmi czy igranie z prawem
[/quote]

[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;62432111]

Na szczęście niczego nie powinna.

Cytat:
Dla mnie to, co Ty teraz wyprawiasz, jest tysiąc razy bardziej obrzydliwe.

Cytat:
Żaden fuck logic, po prostu nie chcą wiedzieć i być zmuszonym bić się z myślami i, być może, myśleć później gorzej o takiej osobie. Najlepszy dowód, że nie jesteś odosobniony, że Cię to odrzuca, ale jednocześnie oni nie chcą, by prymitywne odruchy miały wpływ na tę relację.

Cytat:
Nie, to tylko droga, żeby staczać się coraz niżej w swoich wypowiedziach.

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Kucias Pokaż wiadomość
Myślę, że nie warto, z pewnością, wchodzić do związku z człowiekiem pokroju topdog. Zresztą, z tymi lżejszymi przypadkami też. Załóżmy, że chłopak autorki to wielki moralniak i jedyna opcja by z nim być, to kryć się ze wszystkimi tego typu sprawami. Co za przyjemność być z kimś takim? Z jednej strony oklamywanie w sprawie ważnej "ukochanego", z drugiej wieczne poczucie, że ten ktoś tak naprawdę wcale nas nie akceptuje, zerwał by z nami w momencie, rozpowiedzial w razie jakiejś wpadki.

Przy osobie z odpowiednimi poglądami, nie byłoby żadnej potrzeby spowiadania w ogóle. Albo nie byłoby w ogóle potrzeby wywalania brudów, bo przeszłość to przeszłość, albo koleś nie uważałby seksu za rzecz świętą (z tym całym idiotycznym przypisywaniem ideologii co możesz robić ze swoim ciałem, a co nie) i także nie byłoby potrzeby klekania i spowiadania w ogóle. Kwestia opowiadania o swoim życiu pozostalaby czymś dobrowolnym, a próba zapomnienia i nie wracania do tego, przy ewentualnym nie opowiadaniu, łatwiejsza. Z jednej strony robisz ze swoim sekretem co chcesz, z drugiej jesteś w pełni akceptowana.
Wydrukować i powiesić nad łóżkiem, bardzo dobrze napisane.
201705042038 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-30, 15:14   #116
Sheev
BAN stały

@anna87
Cytat:
"Nie na wszystkie tematu, ale na podstawowe warto znać. "
Bardzo miałkie stwierdzenie, z którego nic nie wynika.
(Co dla kogo jest podstawowe, różnie bywa.)
Cytat:
"A już przynajmniej na temat seksu."
Seksu, ale nie pod względem techne, bo mówimy tu o podejściu do rozwiązłości. Tyle że sam związek zakłada z reguły wierność, więc przejście z tematu seksu do tematu rozwiązłości nie jest takie oczywiste.

Cytat:
"Równie dobrze można powiedzieć, że facet który przez pięć lat się krył ze swoją pogardą do prostytucji oszukuje. "
Masz rację (o dziwo), "oszukiwanie" to nie do końca precyzyjne słowo. Lepsze będzie "tuszowanie". Przy czym jest różnica między pogardą, a popełnionym nierządem. Pewna pogarda w stosunku do dziwek jest w społeczeństwie, że tak powiem, znacznie bardziej "domyślna" niż przeszłość dziwkarska. Trochę jak krycie się z heteroseksualizmem a homoseksualizmem - pierwsze brzmi kuriozalnie.

Cytat:
"Nie ma żadnego obowiązku się spowiadać z czegokolwiek każdemu chłopakowi, z którym randkuje."
Tutaj wychodzą różnice w podejściu do początkowych etapów związku.
Z czegokolwiek, powiadasz? Wychodzę z założenia, że potrzeba się dobrze poznać, żeby sobie zaufać, żeby wejść w relację głębszą (jeśli komuś zależy na jakości). Spowiedź to określenie przesadne, w tym kontekście o pejoratywnym wydźwięku, ale szczerość jest wymogiem.

Cytat:
"Był tu swego czasu chłop z podobną obsesją, co Ty"
A zdefiniuj tę moją obsesję, będę mógł się znów pośmiać z błędności Twoich osądów. Błędnie myślisz, że to, co ja tutaj pisuję jest głosem serca dyktowane. Żeby to lepiej zobrazować: czasem działam jak przeciwwaga dla środka ciężkości. Jeśli przesunie się on za bardzo na lewo, będę "prawicowy" lub na odwrót.

Cytat:
"Jest też masa ludzi, którzy nie pytają bo i nie chcą być tą wiedzą uszczęśliwiani, dlaczego postulujesz wciskanie takich informacji na siłę komuś, kto wcale nie musi być nimi zainteresowany?"
Gdzie ja cokolwiek postuluję? Kolejna brednia: do tej pory co najwyżej neguję opinie innych i podaję argumenty. Jedyna moja sugestia wprost dotyczyła tego Matrixa i zawoalowanego pytania. W tamtym planie autorka wybadałaby subtelnie, czy koleś chce znać prawdę, czy woli słodycz iluzji. Co zrobi dalej to jej rzecz.
Cytat:
"No tak, to wiele wyjaśnia...."
Znów jakiś trybik przeskoczył za daleko i gdzieś między kropkami pojawia się kolejny bardzo ciekawy wniosek.
Cytat:
"Tak, dokładnie tak to w normalnym, zdrowym związku wygląda, że ludzie uzgadniają i pytają o pewne rzeczy. "
Normalność jest cechą relatywną. I wspomniane "pewne rzeczy" również bywają różne. Przechodzisz od danego szczegółu do twierdzeń ogólnych, komunałów.

Łatwo mi jest wyobrazić sobie człowieka, który nie zapyta o przeszłość seksualną partnerki, ale jednocześnie wolałby, żeby ona sama ubiegła go, gdyby ta przeszłość miała być wypaczona (gwałt, prostytucja, zbiorowe orgie etc).

Nie podważysz mojego twierdzenia, że nie ma żadnej pewności, że jeśli facet ten nie chciałby wiązać się z ex-dziwką (tudzież chciałby zostać o jej dziwkarskiej przeszłości uprzedzony) to zapytałby o to wprost. W związku z czym główna oś Twojej argumentacji "ludzie ze sobą takie rzeczy zawsze uzgadniają i jeśli miałby coś przeciwko to by powiedział" krótko mówiąc ssie.

Cytat:
"Sądziłam, że skoro niemal w każdym ze swoich przydługich postów tutaj zajmujesz się tropienie i tępieniem szeroko rozumianego ku*estwa to nie pozwoliłbyś sobie na jakiekolwiek niedomówienie w realu."
Doceniam cytowanie, ale "niemal każdy" to troszeczkę troszeczkę zawyżona ocena dla kilku ze 130 postów. I daruj sobie odnoszenie się do wizji tego, czym Sheev jest po drugiej stronie ekranu. Jest to skazane na porażkę, szczególnie z Twojej strony.
Cytat:
"Dokładnie tak to wygląda, jak coś dla kogoś jest ważne, to pyta, nie wiem, co Ty robisz na randkach poza patrzeniem w dekolt. Chyba, że się boisz, że jak zapytasz wprost to kobitę spłoszysz."
Jak wyżej. Ad personam wynikłe z wątłego toku rozumowania nie poprawi Twojej pozycji w dyskusji, wręcz przeciwnie.

Cytat:
"To nie jest żadne uzasadnienie. "
Przeprowadź ankietę w reprezentatywnej grupie mężczyzn. Pytanie: czy wściekłbyś się na partnerkę, gdyby wyjawiła Ci, że w przeszłości trudniła się nierządem (bo ubranka są takie fajne) i zataiła ten fakt przed tobą?
Pytanie o dalsze kroki po wkurzeniu mijają się już z celem, bo reakcja emocjonalna a chłodna kalkulacja przy wypełnianiu ankiety dają zbyt rozbieżne wyniki.
Cytat:
"Myślę, że gdyby było mniej ludzi głupio sugerujących się takimi wyliczeniami, to i sytuacja by się poprawiła."
A na postawione pytanie nie znalazłaś odpowiedzi. Nie ma odpowiedzi, więc wstawmy kolejny banał...
Cytat:
"Idąc Twoim tokiem myślenia ofiara zbiorowego gwałtu też powinna odtąd już każdego ostrzegać. "
Byłoby to całkiem uzasadnione. Choć główny powód ku temu byłby inny. Czy może sugerujesz, że ofiara gwałtu zbiorowego powinna taić przed partnerami, że nią jest?
Cytat:
"Co w tym jest złego? Jak ktoś chce to niech docieka"
Złego tam złego, do piekła taki człowiek pójdzie...
"Ej, a jęczałaś jak robiliście tamten anal? Uprawiałaś z nim seks podczas miesiączki? Brałaś z odbytu do ust? Jaki był największy penis w tobie? Ilu partnerów kończyło w tobie?"
Jeśli po wyobrażeniu sobie sytuacji, w której partner/kandydat zadaje taki zestaw pytań, Ty droga czytelniczko(ku) nie poczułaś się zdegustowana, to punkt ląduje na konto Anny 87.

Cytat:
"Autorko - nie przejmuj się tym trollem, on tak w każdym wpisie"
Oho, kolejna z braku mocniejszych argumentów stosuje zabieg "nie słuchajcie go, to troll, zły człowiek i on tak zawsze".
Jest w tym coś jeszcze, mianowicie protekcjonalna sugestia, że się rozumie więcej niż osoba, do której kieruje się takie słowa. Próbujesz myśleć za nią, bo ona sama wniosków nie wyciągnie. Pogratulować, tak się okazuje szacunek. A mówiłaś coś o pogardzie ze strony Lejdi Madelajn, czy jak jej tam...
Cytat:
" on tak w każdym wpisie"
A to można sprawdzić osobiście, poprzez "zobacz wszystkie posty". Co "tak" w każdym wpisie? Konkrety proszę. Do tej pory mamy próbę zamknięcia moich krucjat do walki z xxx. Analiza 10 ostatnich postów już wykazuje fałsz.
Cytat:
"dodatkowo mimo kilometrowych postów ponoć nikt go tu nie rozumie i błednie go interpretują, przynajmniej sam autor tak twierdzi. "
Nie wiem czy doceniać jakąkolwiek lekturę moich parsekowych postów, czy besztać za ich błędną interpretację (mamy pętelkę!), czy śmiać się ze stalkowania ludzi, których uważa się za szkodliwych trolli z fobiami.
"Nikt mnie nie rozumie" to raczej teksty emosów (jeszcze do niedawna słyszało się coś o takiej subkulturze, czyżby już wyginęła? Darwin approves). "Nikt" to za dużo powiedziane, choć prawdą jest, że osoby tak marnie wnioskujące jak Ty mogą mieć z tym problem.

@kiciun
Cytat:
"Ale skąd on się ma dowiedzieć, jeśli ona mu nie powie. "
A skąd założenie, że ona mu nigdy nie powie, że się nie wyłamie, że on się nie zapyta, temat nie zejdzie na te tory, nie zdradzi się niczym, nie powie mu o tym osoba trzecia? Think think think.
Cytat:
"Zresztą, czy ja mam obowiązek informowania ew przyszłych partnerów o tym, że np kiedyś dłubałam w nosie, bo a nuż poczuliby się zgorszeni?"
Tylko jeśli robiłaś to budzącymi zgorszenie penisami kolegów.
Cytat:
"Moim zdaniem nie ze wszystkiego powinno się spowiadać."
Ty też zrób ankietę, pytanie: czy chciałbyś zostać uprzedzony, że dziewczyna, która jest Twoją kandydatką na partnerkę trudniła się nierządem.
Cytat:
"Czy faceci powinni informować przez reszte życia swoje przyszłe partnerki, że np w liceum opowiadali dziewczynom bajki, żeby je przelecieć?"
Nie tak kategoria, again.
Cytat:
"Rozumiem Twój punkt widzenia"
Chciałbym się nie zgodzić, ale nie chcę wyjść na emo, więc powiem tylko: "powiedzmy, że wierzę, że w to wierzysz".
Cytat:
"ale uważam, że informowanie o tym facetów nikomu nie przyniesie nic dobrego. "
("Każdy ma prawo do jakichś tam poglądów", ewentualnie "nie masz prawa do poglądów - masz prawo do uzasadnionych poglądów" - tutaj musiałabyś udowodnić, że wyznanie nie może przynieść nic dobrego)

Cytat:
"Czy do końca życia ma się przedstawiać jako ta, co dawała za pieniądze? Czy do końca życia faceci mają tak na nią patrzeć?"
Myślę, że znalezienie kogoś, kto będzie w stanie to zaakceptować nie jest w żadnym wypadku niemożliwe. Ale lepiej wiedzieć, czy to właśnie taka osoba, czy wręcz przeciwnie. Partner, który zaakceptowałby ją, uznał jej zmianę, byłby też czymś, co najlepiej wpłynęłoby na jej samoocenę, psychikę, terapię. Jak widać ona jest tym przytłoczona, potrzebuje terapii. Nie należy więc do osób, po których to spływa i mogłyby bez mrugnięcia okiem taić to przed partnerem.
Dlaczego zamiast rad "nic mu nie mów!" / "nie możesz tego ukrywać!" nie pojawiły się pytania o jej podejście do tego?

@topdong
Cytat:
"Tak sobie czytam ten wątek i jestem po prostu zdruzgotany upadkiem moralnym licznych osób z wypowiedziami "nic mu nie mów, trzymaj to dla siebie". "
Chamstwo i degrengolada! Upadek obyczajów!

@gidran
Cytat:
"A żeby się zmienić na lepsze trzeba być niestety gorszym, popełnić kilka błędów, zrozumieć je, przepracować."
Nie trzeba, jeśli ma się rozum. Intelekt pozwala wyciągnąć więcej słusznych wniosków i zmienić się na lepsze kosztem mniejszej ilości błędów i nauczek. Po tym można rozróżniać głupszych od mądrzejszych.
Cytat:
"Wolę kogoś takiego niż wiecznego świętoszka rozprawiającego o swoim idealnym życiu, a któremu nagle po prostu odbija."
Good cop/bad cop attempt failed.

@kiciun
Cytat:
" Ja raczej bym nie przełknęła takiej wiadomości i najprawdopodobniej facet byłby stracony, nawet gdybyśmy byli już jakiś czas parą. Ale jakby miał być wobec mnie fair i byłby wymarzonym facetem, to wolałabym żeby to zachował dla siebie i oboje bylibyśmy szczęśliwi."
Sweet dreams.
To dopiero podejście przewrotne "jeśli byłby fair, to by ukrył przede mną prawdę".

@cygan
Cytat:
"Pozwolę sobie jeszcze dodać, że osobiście nie chciałbym wiedzieć, nie mam nic do dużej ilości partnerów a nawet preferuje doświadczone kobiety, jednak prostytucja to inna para kaloszy."
"Jednak." Tutaj jest granica dla wielu ludzi. Rozwiązłość w przeszłości a prostytucja.

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2016-07-13 o 23:32 Powód: Słownictwo.
Sheev jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-30, 15:19   #117
201607111028
Konto usunięte

O czym tu pisać w ogóle. Człowiek, który lubi oceniać innych, pakować ich do swoich ram z napisem "obrzydliwość", "puszczalstwo" i inne ciekawe określenia, to nie może być osoba szczęśliwa i zadowolona z siebie. Jeżeli czuję, że "coś jest ze mną nie tak", to szukam u innych czegoś, co podbuduje moją kwiczącą samoocenę, bo przecie "ja bym tak nie mógł/mogła", "w życiu bym czegoś takiego nie zrobił/a" i już mamy skok samooceny. Ojejusiu, ktoś jest "gorszy", siebie sprzedał, ciuszki chciał kupić, bla, bla. Rzucę jakieś pierdoły o tonącym raku, pojadę po człowieku, lepiej mi się zrobi na chwilę, co z tego, że smród został tylko zamaskowany działającym na chwilę "odświeżaczem powietrza".
Człowiekowi usatysfakcjonowanemu, zadowolonemu, wystarczy napisać, że "ja akurat bym tak nie mógł, ale to jest twoje ciało, twoja sprawa, twoje życie". Ludziom "śmierdzącym" to nie wystarcza. Bo przecież jak to tak, zostawi się człowieka z jakimkolwiek poczuciem własnej wartości?
To naprawdę prześmieszne, że jakieś topdongi i kasie piszą z zadowoleniem i dumą o tym, czego powinni się wstydzić. Jesteście śmieszni, żenujący i biedni jednocześnie. Żal Was, po prostu. Waszych małych rozumków i smutnych jak ciemny, listopadowy dzień egzystencji. Tylko współczuć.

Autorko, cokolwiek postanowisz - przepracuj swoją przeszłość ze sobą. Zrozum, że zasługujesz na wszystko, czego chcesz i masz do tego prawo. Ja bym nie mówiła, ale to jest Twoja decyzja. W każdym razie, cokolwiek zrobisz, nie wchodź dla własnego dobra w związku z takimi osobistościami, jakie opisała mpowyżej. Niech się takie dzióbaski we własnym sosie taplają. Tak będzie lepiej dla ludzkości

Edytowane przez 201607111028
Czas edycji: 2016-06-30 o 15:20
201607111028 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-30, 15:33   #118
Sheev
BAN stały

Jeszcze jedną pominąłem do zmasakrowania...

@green way
Cytat:
"Tylko nasze zaklamane i obludne spoleczenstwo bezczelnie uwaza, ze ma prawo grzebac brudnymi lapskami w czyims zyciu. Kazdy ma prawo miec tylu partnerow seksualnych, ilu mu sie podoba, a takze robic z nimi to, na co ma ochote."
Tak jak każdy ma prawo oceniać jak chce takie zachowanie. Nie stosujmy podwójnych standardów.
Cytat:
"Skoro obie strony sa zadowolone z transakcji, to o co biega? Aaaa, bo moralnosc, czystosc i inne bzdety?? Szkoda tylko, ze te szczytne hasla glosza Ci, ktorzy maja sporo za skora i w gaciach."
Naturalnie jest tak zawsze, w 100%. Tylko Ci, którzy mają na sumieniu zło oceniają innych, potwierdzone przez hamerykańskich naukowców. A moralność i czystość to bzdety - uderzasz w wartości wielu ludzi.
Cytat:
"A pieprzenie o moralnosci i sumieniu jest im potrzebne tylko do tego, zeby zniewolic i uzaleznic od siebie ludzi."
Ojej, jakie teorie spiskowe. Opis pasuje do wojującego ateusza, któremu w dzieciństwie Kościół dopiekł i teraz wali takimi generalizacjami.
Cytat:
" Strach to najwieksza ze wszystkich broni, a ten kto go wykorzystuje zeby rzadzi sam jest maly i slaby."
Poparte w 100% przez światowe grono psychospecjalistów.
Cytat:
"U nas niestety takich karlow umyslowych i emocjonalnych nie brakuje i to jest zalosne."
U nas, w domyśle w Polsce? No tak, polaki, katolaki, cebulaki. (Proszę wybaczyć te moje domysły, ale na poważnie ciężko podchodzić do takiego pieprzenia).

Na początek słusznie negujesz n'tą generalizację w tym wątku, że "takie rzeczy zawsze wychodzą":
Cytat:
"E tam, za duzo telenoweli sie naogladalas"
Tylko po to, żeby następnie walnąć kilka równie idiotycznych, wymienionych wyżej.
Sheev jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-30, 15:46   #119
kiciun
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sheev Pokaż wiadomość
@kiciun

A skąd założenie, że ona mu nigdy nie powie, że się nie wyłamie, że on się nie zapyta, temat nie zejdzie na te tory, nie zdradzi się niczym, nie powie mu o tym osoba trzecia? Think think think.

Tylko jeśli robiłaś to budzącymi zgorszenie penisami kolegów.

Ty też zrób ankietę, pytanie: czy chciałbyś zostać uprzedzony, że dziewczyna, która jest Twoją kandydatką na partnerkę trudniła się nierządem.

Nie tak kategoria, again.

Chciałbym się nie zgodzić, ale nie chcę wyjść na emo, więc powiem tylko: "powiedzmy, że wierzę, że w to wierzysz".

("Każdy ma prawo do jakichś tam poglądów", ewentualnie "nie masz prawa do poglądów - masz prawo do uzasadnionych poglądów" - tutaj musiałabyś udowodnić, że wyznanie nie może przynieść nic dobrego)

@kiciun

Sweet dreams.
To dopiero podejście przewrotne "jeśli byłby fair, to by ukrył przede mną prawdę".
Hehehe

zielone- Będąc fair miałam na myśli to, że nie zdradziłby mnie. Nie uważam żeby facet musiał mi się spowiadać z błędów przeszłości. Więc jeśli zachowałby takie rzeczy dla siebie, to nie uważam, żeby to było nie fair.

No dobra, wyznanie może przynieść jej dobre rzeczy, o ile jakiś dobry facet to zaakceptuje i autorka nie skończy samotna albo nieszczęśliwa. Ja po prostu liczyłabym, że się nie wyda, a jakby się wydało to trudno, wtedy partner mógłby się zastanowić czy to akceptuje, czy nie. Uważam, że zatrzymanie takich rzeczy dla siebie, nie jest oszustwem, ani kłamstwem.
Stary 2016-06-30, 15:49   #120
201712242137
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Sheev Pokaż wiadomość
Myślę, że znalezienie kogoś, kto będzie w stanie to zaakceptować nie jest w żadnym wypadku niemożliwe. Ale lepiej wiedzieć, czy to właśnie taka osoba, czy wręcz przeciwnie. Partner, który zaakceptowałby ją, uznał jej zmianę, byłby też czymś, co najlepiej wpłynęłoby na jej samoocenę, psychikę, terapię.
Zgadzam się. Chyba nic mądrzejszego tu nie da się poradzić, niż właśnie szukanie osoby, która taką przeszłość zaakceptuje.
Ja na miejscu autorki wybadałabym jakoś delikatnie podejście faceta do prostytucji i prostytutek. Nie związałabym się z nim, jeśli by się okazało, że ma np. poglądy jak topdong i że gdyby wiedział, to by mnie skreślił. Zalatuje masochizmem bycie z kimś ze świadomością, że ta osoba czułaby do nas pogardę, gdyby znała pewne fakty z naszego życia.
201712242137 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości