Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniowe 2016 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-06-29, 12:39   #2311
86ewula
Rozeznanie

Dot.: Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow

Rus jak będziesz to daj znać. Można się przespacerować z kawą w ręku

Mój książę dziś wstał przed 10. Na drzemkę zasnął po 11 ale obudziłam go odkurzaczem po 20 minutach. Udało mi się go znów ukołysać. .. tylko że śpi już od 1,5 h. Fajnie bo posprzatalam chatę ,zrobiłam obiad i zjadłam ciepły ,a teraz się trochę nudzę. . Poszłabym na spacer już

Nie ogarniam tego dziecka czasami. Zrobiłam mu jaglanke z nektarynką ( Dotka mnie zainspirowała ) nawet buzi nie otworzył .. ale jak mu dałam cala to gęby szerzej to już nie umiał rozdziabić. .. ok tak samo było do marchewki , fasolki szparagowej ,arbuza. .. super szykuje nam się Blw. .. tylko że on ma odruch wymiotny jak poczuje większy kawałek. Arbuza wypluwał normalnie ale fasolkę i marchewkę nie umie rozdziamdziać tylko od razu od wypluwa. Więc jest bunt na łyżeczkę ale i Blw średnio idzie. .. juz mnie męczy to rozszerzenie diety.
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-29, 13:48   #2312
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d
Dot.: Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow

Kurna, królewna zaczęła dzisiaj ryczeć - nie płakać, nie jeczeć, tylko normalnie ryczeć.... leży, purpurowa cała, ryczy, łzy lecą - ale tak naprawdę nic się nie dzieje, tylko jest nudno.... masakra.

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-29, 15:54   #2313
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Przyszła chusta
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-29, 16:06   #2314
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Jakie zamówiłaś?

To była pierwsza z 5 pobudek

Śpi, a ja męczę tą opryszczkę na zmianę czosnkiem i aloesem, jak długo ona jeszcze będzie, wygląda strasznie.

Co macie na obiad?

Opryszczka ok tygodnia się trzyma

Na obiad były pierogi, kupne oczywiscie ale z eko sklepu, same naturalne składniki uwielbiam je
Cytat:
Napisane przez 86ewula Pokaż wiadomość
Rus jak będziesz to daj znać. Można się przespacerować z kawą w ręku

Mój książę dziś wstał przed 10. Na drzemkę zasnął po 11 ale obudziłam go odkurzaczem po 20 minutach. Udało mi się go znów ukołysać. .. tylko że śpi już od 1,5 h. Fajnie bo posprzatalam chatę ,zrobiłam obiad i zjadłam ciepły ,a teraz się trochę nudzę. . Poszłabym na spacer już

Nie ogarniam tego dziecka czasami. Zrobiłam mu jaglanke z nektarynką ( Dotka mnie zainspirowała ) nawet buzi nie otworzył .. ale jak mu dałam cala to gęby szerzej to już nie umiał rozdziabić. .. ok tak samo było do marchewki , fasolki szparagowej ,arbuza. .. super szykuje nam się Blw. .. tylko że on ma odruch wymiotny jak poczuje większy kawałek. Arbuza wypluwał normalnie ale fasolkę i marchewkę nie umie rozdziamdziać tylko od razu od wypluwa. Więc jest bunt na łyżeczkę ale i Blw średnio idzie. .. juz mnie męczy to rozszerzenie diety.
My od 4 dni rozszerzamy dopiero a mnie też już męczy mógłby z cyca cały czas jeść, przynajmniej nie trzeba kombinować
Matka warzywa na parze gotuje a Książę nimi tylko rzuca dziś zjadł jedną małą różyczke brokula a mamlal to 15 minut
Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
Kurna, królewna zaczęła dzisiaj ryczeć - nie płakać, nie jeczeć, tylko normalnie ryczeć.... leży, purpurowa cała, ryczy, łzy lecą - ale tak naprawdę nic się nie dzieje, tylko jest nudno.... masakra.

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Przyszła chusta
Jaka?

Dziś 40 minut od rana spał ale spacer mimo to długi zaliczony, nawet do H&M na wyprzedaż wpadłam, polecam przymierzanie ciuchów z krzyczącym bobasem, niezapomniane przeżycia

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-29, 16:17   #2315
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Mój Bartek nauczył się gdzie matka ma cyca. I jak jest głodny to łapie mnie za bluzkę i mi ściąga. A jak się w pizamie to mam luźna na tyle przy dekolcie że sam sobie odsuwa i zabiera się do jedzenia hahha

Ewusia indio nachtblau gold <3
Stary 2016-06-29, 16:49   #2316
russiandoll
Raczkowanie

Ewusia a moze zucila Ci sie w oczy albo ktorejs z was? http://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0366710005.html chodzi o to czy jest mega krotka czy na taki metr pięćdziesiąt przejdzie
russiandoll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-29, 19:29   #2317
MietaZCytryna
Raczkowanie

Heloł

Ale tu cisza, myślałam że będę miała tyle do nadrabiania, a tu w 3 minuty przeczytane 😜

Russ, przepraszam za niedyskretne pytanie, ale Twój tż nie może czasem do Kuby wstawać w nocy? Bo Ty się tam zameczysz!

Magda, indio super! Tęcze mnie w ogóle nie kręcą na szczęście
Ech, ja jestem praktycznie zdecydowana, że indio następne. Tylko jakie, oto jest pytanie 😜 bo dziś to przemyślałam w aucie i nie chce sommerbrise, bo mi nieładnie w takich kolorach jest 😛 dylematy kraju 1. świata 😉

My się meldujemy z Gdyni 😊 podróż taka sobie, był moment że Młoda nam płakała bardzo w aucie a byliśmy na autostradzie i nie było gdzie zjechać. Myślałam, że mi serce pęknie (( Ewusia - doskonale Cię rozumiem z analogiczną sytuacją niestety. Poza tym płaczem, była super dzielna całą drogę
Na plaży wypas, głowa jej chodziła jak szalona. Nawet nam pozwoliła obiad w knajpie zjeść 😉 Ale jak jesteśmy w pokoju, gdzie śpimy, to nie mogę jej na krok zostawić, bo płacze biedna nawet jak tż z nią był, jak poszłam pod prysznic, to mu płakała. Więc leżę unieruchomiona z cycem obecnie, bo reszta na openerze...

Edytowane przez MietaZCytryna
Czas edycji: 2016-06-29 o 19:30
MietaZCytryna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-29, 19:38   #2318
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Mój Bartek nauczył się gdzie matka ma cyca. I jak jest głodny to łapie mnie za bluzkę i mi ściąga. A jak się w pizamie to mam luźna na tyle przy dekolcie że sam sobie odsuwa i zabiera się do jedzenia hahha

Właśnie ja chcę tego uniknąć, nie lubię jak dziecko podciąga bluzka i nachalnie dobiera się do cycka. Tak wiem, no normalne etc, ale mnie to jakoś zniechęca.

Mieta super, że podróż udana, oj to jest najgorsze jak się rozplacze a nie ma gdzie stanąć. Nam Szymek się tak kilka razy już rozplakal, raz to była masakra nawet nie chce wspominać.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-29, 20:00   #2319
MietaZCytryna
Raczkowanie

Oo Kinga, ja też bym chciała uniknąć czegoś takiego. Mam znajomą, której już drugie dziecko tak robi i mnie to razi jakoś. Rozumiem miłość do cyca, ale to też moje ciało jest przecież 😊 tylko jak dziecku wytłumaczyć 😜
W ogóle Magda, Twój Bartek nieźle ogarnięty jest, Jagoda to tylko cyca łapie jak jej gołego podstawię 😜

No ja też o tym dzisiejszym płaczu nie chce myśleć, straszne mam wyrzuty sumienia, że nie mogłam jej pomóc ;( aż się w pewnym momencie z nią popłakałam.
Wiadomo, normalnie też mi płacze czasami, ale jednak inaczej jak można przytulić i na ręce wziąć.
MietaZCytryna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-29, 20:55   #2320
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Rodzice mają plany na wieczór to to coś oczywiście nie chce spać!
Stary 2016-06-29, 21:24   #2321
Dotka90
Zakorzenienie

Magda u nas to samo...

Mieta -bede sprzedawac Indio Szmaragd
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-29, 21:51   #2322
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Ooooo no ja też wolałbym uniknąć sytuacji kiedy dziecko mi się do cycka dobiera, myślę że receptą na to jest wcześnie skończyć kp, póki jeszcze nie jest taka kumata.

Stary 2016-06-29, 22:07   #2323
86ewula
Rozeznanie

Mój ostatnio przekonuje się do butli a mi się odwiedziło i szkoda mi kończyć kp ; D zaczynam być stuknieta. ..

Pytanie mam bo młody za tydzień kończy pół roku i myślę żeby to rozszerzenie diety jakoś pociągnąć bo na razie to takie raz na jakiś czas. ..
Czy Dajecie juz mięso , jajko ?
Czy Dajecie gluten , te niby małe ilości codziennie , jak kiedyś zalecali do obiadku ?
Czy któraś z was schodzi Juz pomału z kp na rzecz mm .
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-29, 22:19   #2324
Casaa
Zakorzenienie

Ewula moj tez ma odruch wymiotny na jakiekolwiek kawalki.... Tylko papka i to rzadzka przejdzie 😒 wiec tez sie obawiam blw no ale my mamy jeszcze troche czasu i tu pytanie czy dziec sie sam z tym tematem ogarnie czy trzeba cos wymyslnego robic by okielznal odruch?

Glutenu jeszcze nie podaje, na razie bezglutenowa kaszka na wodzie idzie i poki co to kupy sa srednie wiec musi sie przyzwyczaic.

Tak w ogole to moj dziec juz godzine spi! Nie wierze, ze tak szybko udalo sie go uspic chyba na basenie go wymeczylam

Co do podrozowania to moj raz mi sie rozdarl na autostradzie i 30km z zanoszacym sie wyjcem jechalam... Gdy byla mozliwosc zatrzymania to zjadl, byl super zadowolony, a jak tylko wlozylam do fotelika to ryyyyyk.... Czyli w dupsko parzylo.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-29, 23:19   #2325
kinga1701
Zakorzenienie

Ewula ja już powoli myślę kończyć karmienie. Tylko zabrać się nie mogę, chce w przyszłym tygodniu zacząć raz podawać mm. Pewnie mi zejdzie z dwa miesiące to akurat. Sporo dziewczyn tez juz mm podaje. U nas pół na pół blw ( tu na razie jadł tylko warzywa i owoce, czekam na książkę z przepisami żeby coś innego zrobić.) słoiczki i kaszki je i te z glutenu też i sam chleb wcina. Mięso w tym tygodniu po raz pierwszy zjadł.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-30, 04:40   #2326
keas
Raczkowanie

Casaa ile tej kaszki podajesz? I raz dziennie? Pytam bo miedzy naszymi dziecmi jest tydzien roznicy tak mnie korci zeby juz zaczac mu cos podawac
keas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-30, 07:24   #2327
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

Super
Cytat:
Napisane przez russiandoll Pokaż wiadomość
Ewusia a moze zucila Ci sie w oczy albo ktorejs z was? http://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0366710005.html chodzi o to czy jest mega krotka czy na taki metr pięćdziesiąt przejdzie
Ja wpadłam jak burza do tego H&M więc nie widziałam niestety
Cytat:
Napisane przez MietaZCytryna Pokaż wiadomość
Heloł

Ale tu cisza, myślałam że będę miała tyle do nadrabiania, a tu w 3 minuty przeczytane 😜

Russ, przepraszam za niedyskretne pytanie, ale Twój tż nie może czasem do Kuby wstawać w nocy? Bo Ty się tam zameczysz!

Magda, indio super! Tęcze mnie w ogóle nie kręcą na szczęście
Ech, ja jestem praktycznie zdecydowana, że indio następne. Tylko jakie, oto jest pytanie 😜 bo dziś to przemyślałam w aucie i nie chce sommerbrise, bo mi nieładnie w takich kolorach jest 😛 dylematy kraju 1. świata 😉

My się meldujemy z Gdyni 😊 podróż taka sobie, był moment że Młoda nam płakała bardzo w aucie a byliśmy na autostradzie i nie było gdzie zjechać. Myślałam, że mi serce pęknie (( Ewusia - doskonale Cię rozumiem z analogiczną sytuacją niestety. Poza tym płaczem, była super dzielna całą drogę
Na plaży wypas, głowa jej chodziła jak szalona. Nawet nam pozwoliła obiad w knajpie zjeść 😉 Ale jak jesteśmy w pokoju, gdzie śpimy, to nie mogę jej na krok zostawić, bo płacze biedna nawet jak tż z nią był, jak poszłam pod prysznic, to mu płakała. Więc leżę unieruchomiona z cycem obecnie, bo reszta na openerze...
Super że dojechaliscie współczuję płaczu

Ja jestem dziś super wyspana bo Konradek obudził się raz tylko po 4 i do 8 spalismy nie pamiętam już tak dobrej nocy

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-30, 08:08   #2328
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Ewula nasze dzieci z tego samego dnia i tak daje Mlodemu od czasu do czasu kawalek bulki, ostatnio mi zjada ok. pol sloiczka obiadku z gerbera. Z rzeczy ktore daje w calosci, to marchewka, ziemniak, czeresnie, poziomki. Sezonowe owoce. Banana jeszcze daje, bo lubi. W sumie to nie wiem co jeszcze idzie. Kalafiota mu rozdziabuje

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-30, 09:37   #2329
Casaa
Zakorzenienie

Keas na oko sypie na ciepla wode tak zeby bylo rzadkie bo inna konsystencja nie wchodzi w gra. Robie w malej miseczce bo zjada max 10lyzeczek, a pozniej cycem poprawia 😊

Malwi, a po kalafiorze nie ma problemow brzuszkowych? Bo gdzies mi sie przewinelo, ze jest wzdymajacy.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-30, 10:09   #2330
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 86ewula Pokaż wiadomość
Mój ostatnio przekonuje się do butli a mi się odwiedziło i szkoda mi kończyć kp ; D zaczynam być stuknieta. ..

Pytanie mam bo młody za tydzień kończy pół roku i myślę żeby to rozszerzenie diety jakoś pociągnąć bo na razie to takie raz na jakiś czas. ..
Czy Dajecie juz mięso , jajko ?
Czy Dajecie gluten , te niby małe ilości codziennie , jak kiedyś zalecali do obiadku ?
Czy któraś z was schodzi Juz pomału z kp na rzecz mm .
1. Tak / tak
2. Daję. Nie żadne male ilosci, to juz nieaktualne zalecenia. Kiedys sie robilo ekspozycje na gluten i podawalo po pol lyzeczki, potem lyzeczka itp. Teraz sie daje normalnie. Jak ma miec celiakie to i tak bedzie mial, niezaleznie od tego jak wprowadzisz gluten. Wprowadzaj teraz poki KP, bo ponoc najlepiej go wprowadzac pod oslona mleka matki. Ja po prostu zrobilam kasze manna na mleku owsianym i podalam z musem z borowek
3. nie
Stary 2016-06-30, 11:05   #2331
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Casa nie zauwazylam kupa jak zawsze byla. Czasami mu sie zdarzy, ze nie ma kupy 4 dni, ale to nie jest zalezne od kalafiora

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-30, 11:43   #2332
russiandoll
Raczkowanie

Hejoo my po bioderkach za 7 tygodni kolejna kontrola ehh my to mamy szczescie...

My dzis czekamy na kuriera złożyliśmy krzesełko

Mieta widzisz serce moj kubula mnie preferuje nie a tak na serio to tz pomaga jak moze ale on zapierdziela ciezko od rana do nocy a w robocie musi byc w miare trzeźwy (przywyklismy juz z Kuba ze tata ma dwie nogi i dwie rece ) ale pomaga pomaga bo zaupy trza ogarnac cos zjesc a przy Kubie ciężko ... usypia lepiej niz ja ale juz w nocy to musi byc mama bo ryk

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Kurcze malo mi ta zołza je... myslicie ze od upałów ? Wczoraj przez dobe wypil tylko pol litra mleka z kleikiem i zjadl sloik moreli ... kurcze a niedawno to po 170 ml na posilek wciagal ... dzis tez sredni apetyt ma... wody pije duzo moze go zapycha ta woda...
russiandoll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-30, 12:04   #2333
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Aaaaa... Poltorej godziny ryku o. Właśnie do jasnej Anieli o co?
Stary 2016-06-30, 12:53   #2334
Dotka90
Zakorzenienie

Magda, to jest ból istnienia..
Stary 2016-06-30, 13:02   #2335
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Dotka
Stary 2016-06-30, 13:08   #2336
czarnulax
Zakorzenienie

Spoko, my też mamy ból istnienia
Stary 2016-06-30, 14:23   #2337
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Wpakowałam swoją do hamaka na balkonie. Wytrzymał. To się nazywa nośność
Stary 2016-06-30, 14:24   #2338
Dotka90
Zakorzenienie

Bo chusty to maja udzwig bodajze do 170kg czy jakos tak?
Stary 2016-06-30, 14:38   #2339
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Ewula, ja też chciałbym kończyć kp, ale jakoś nie mogę się zdecydować. Chciałam 6 mcy karmić, a teraz myślę że może jeszcze przez lato?

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Ale u nas tak naprawdę już jest sposób mieszany, bo jak wychodzę to mm dostaje, czasem jak wariuje na cycku to też sięgam po butle, sama też na spacerze jej dałam - nie widzi mi się siedzieć z cyckiem na wierzchu na dworze i czekac jak się królewna rozgląda...

Stary 2016-06-30, 14:40   #2340
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Bo chusty to maja udzwig bodajze do 170kg czy jakos tak?
O lnianych słyszałam że tira pociągną. Ja weszłam w bawełnę. W konopiach właśnie młody siedzi.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości