|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2311 |
Rozeznanie
|
Dot.: Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow
Rus jak będziesz to daj znać. Można się przespacerować z kawą w ręku
![]() Mój książę dziś wstał przed 10. Na drzemkę zasnął po 11 ale obudziłam go odkurzaczem po 20 minutach. Udało mi się go znów ukołysać. .. tylko że śpi już od 1,5 h. Fajnie bo posprzatalam chatę ,zrobiłam obiad i zjadłam ciepły ,a teraz się trochę nudzę. . Poszłabym na spacer już ![]() Nie ogarniam tego dziecka czasami. Zrobiłam mu jaglanke z nektarynką ( Dotka mnie zainspirowała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2312 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow
Kurna, królewna zaczęła dzisiaj ryczeć - nie płakać, nie jeczeć, tylko normalnie ryczeć.... leży, purpurowa cała, ryczy, łzy lecą - ale tak naprawdę nic się nie dzieje, tylko jest nudno.... masakra.
![]() |
#2314 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Opryszczka ok tygodnia się trzyma Na obiad były pierogi, kupne oczywiscie ale z eko sklepu, same naturalne składniki ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Matka warzywa na parze gotuje a Książę nimi tylko rzuca ![]() ![]() Cytat:
![]() Jaka? ![]() Dziś 40 minut od rana spał ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2315 |
Zakorzenienie
|
Mój Bartek nauczył się gdzie matka ma cyca. I jak jest głodny to łapie mnie za bluzkę i mi ściąga. A jak się w pizamie to mam luźna na tyle przy dekolcie że sam sobie odsuwa i zabiera się do jedzenia hahha
![]() Ewusia indio nachtblau gold <3 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2316 |
Raczkowanie
|
Ewusia a moze zucila Ci sie w oczy albo ktorejs z was? http://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0366710005.html chodzi o to czy jest mega krotka czy na taki metr pięćdziesiąt przejdzie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2317 |
Raczkowanie
|
Heloł
![]() Ale tu cisza, myślałam że będę miała tyle do nadrabiania, a tu w 3 minuty przeczytane 😜 Russ, przepraszam za niedyskretne pytanie, ale Twój tż nie może czasem do Kuby wstawać w nocy? Bo Ty się tam zameczysz! Magda, indio super! Tęcze mnie w ogóle nie kręcą na szczęście ![]() Ech, ja jestem praktycznie zdecydowana, że indio następne. Tylko jakie, oto jest pytanie 😜 bo dziś to przemyślałam w aucie i nie chce sommerbrise, bo mi nieładnie w takich kolorach jest 😛 dylematy kraju 1. świata 😉 My się meldujemy z Gdyni 😊 podróż taka sobie, był moment że Młoda nam płakała bardzo w aucie a byliśmy na autostradzie i nie było gdzie zjechać. Myślałam, że mi serce pęknie ![]() ![]() Na plaży wypas, głowa jej chodziła jak szalona. Nawet nam pozwoliła obiad w knajpie zjeść 😉 Ale jak jesteśmy w pokoju, gdzie śpimy, to nie mogę jej na krok zostawić, bo płacze biedna ![]() Edytowane przez MietaZCytryna Czas edycji: 2016-06-29 o 19:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mieta super, że podróż udana, oj to jest najgorsze jak się rozplacze a nie ma gdzie stanąć. Nam Szymek się tak kilka razy już rozplakal, raz to była masakra nawet nie chce wspominać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2319 |
Raczkowanie
|
Oo Kinga, ja też bym chciała uniknąć czegoś takiego. Mam znajomą, której już drugie dziecko tak robi i mnie to razi jakoś. Rozumiem miłość do cyca, ale to też moje ciało jest przecież 😊 tylko jak dziecku wytłumaczyć 😜
W ogóle Magda, Twój Bartek nieźle ogarnięty jest, Jagoda to tylko cyca łapie jak jej gołego podstawię 😜 No ja też o tym dzisiejszym płaczu nie chce myśleć, straszne mam wyrzuty sumienia, że nie mogłam jej pomóc ;( aż się w pewnym momencie z nią popłakałam. Wiadomo, normalnie też mi płacze czasami, ale jednak inaczej jak można przytulić i na ręce wziąć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2320 |
Zakorzenienie
|
Rodzice mają plany na wieczór to to coś oczywiście nie chce spać!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2321 |
Zakorzenienie
|
Magda u nas to samo...
Mieta -bede sprzedawac Indio Szmaragd ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2322 |
Zakorzenienie
|
Ooooo no ja też wolałbym uniknąć sytuacji kiedy dziecko mi się do cycka dobiera, myślę że receptą na to jest wcześnie skończyć kp, póki jeszcze nie jest taka kumata.
![]() |
#2323 |
Rozeznanie
|
Mój ostatnio przekonuje się do butli a mi się odwiedziło i szkoda mi kończyć kp ; D zaczynam być stuknieta. ..
Pytanie mam bo młody za tydzień kończy pół roku i myślę żeby to rozszerzenie diety jakoś pociągnąć bo na razie to takie raz na jakiś czas. .. Czy Dajecie juz mięso , jajko ? Czy Dajecie gluten , te niby małe ilości codziennie , jak kiedyś zalecali do obiadku ? Czy któraś z was schodzi Juz pomału z kp na rzecz mm . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2324 |
Zakorzenienie
|
Ewula moj tez ma odruch wymiotny na jakiekolwiek kawalki.... Tylko papka i to rzadzka przejdzie 😒 wiec tez sie obawiam blw no ale my mamy jeszcze troche czasu i tu pytanie czy dziec sie sam z tym tematem ogarnie czy trzeba cos wymyslnego robic by okielznal odruch?
Glutenu jeszcze nie podaje, na razie bezglutenowa kaszka na wodzie idzie i poki co to kupy sa srednie wiec musi sie przyzwyczaic. Tak w ogole to moj dziec juz godzine spi! Nie wierze, ze tak szybko udalo sie go uspic ![]() ![]() Co do podrozowania to moj raz mi sie rozdarl na autostradzie i 30km z zanoszacym sie wyjcem jechalam... Gdy byla mozliwosc zatrzymania to zjadl, byl super zadowolony, a jak tylko wlozylam do fotelika to ryyyyyk.... Czyli w dupsko parzylo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2325 |
Zakorzenienie
|
Ewula ja już powoli myślę kończyć karmienie. Tylko zabrać się nie mogę, chce w przyszłym tygodniu zacząć raz podawać mm. Pewnie mi zejdzie z dwa miesiące to akurat. Sporo dziewczyn tez juz mm podaje. U nas pół na pół blw ( tu na razie jadł tylko warzywa i owoce, czekam na książkę z przepisami żeby coś innego zrobić.) słoiczki i kaszki je i te z glutenu też i sam chleb wcina. Mięso w tym tygodniu po raz pierwszy zjadł.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2326 |
Raczkowanie
|
Casaa ile tej kaszki podajesz? I raz dziennie? Pytam bo miedzy naszymi dziecmi jest tydzien roznicy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2327 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja jestem dziś super wyspana bo Konradek obudził się raz tylko po 4 i do 8 spalismy ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2328 |
Zakorzenienie
|
Ewula nasze dzieci z tego samego dnia i tak daje Mlodemu od czasu do czasu kawalek bulki, ostatnio mi zjada ok. pol sloiczka obiadku z gerbera. Z rzeczy ktore daje w calosci, to marchewka, ziemniak, czeresnie, poziomki. Sezonowe owoce. Banana jeszcze daje, bo lubi. W sumie to nie wiem co jeszcze idzie. Kalafiota mu rozdziabuje
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2329 |
Zakorzenienie
|
Keas na oko sypie na ciepla wode tak zeby bylo rzadkie bo inna konsystencja nie wchodzi w gra. Robie w malej miseczce bo zjada max 10lyzeczek, a pozniej cycem poprawia 😊
Malwi, a po kalafiorze nie ma problemow brzuszkowych? Bo gdzies mi sie przewinelo, ze jest wzdymajacy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2330 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Daję. Nie żadne male ilosci, to juz nieaktualne zalecenia. Kiedys sie robilo ekspozycje na gluten i podawalo po pol lyzeczki, potem lyzeczka itp. Teraz sie daje normalnie. Jak ma miec celiakie to i tak bedzie mial, niezaleznie od tego jak wprowadzisz gluten. Wprowadzaj teraz poki KP, bo ponoc najlepiej go wprowadzac pod oslona mleka matki. Ja po prostu zrobilam kasze manna na mleku owsianym i podalam z musem z borowek 3. nie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2331 |
Zakorzenienie
|
Casa nie zauwazylam
![]()
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2332 |
Raczkowanie
|
Hejoo my po bioderkach za 7 tygodni kolejna kontrola ehh my to mamy szczescie...
My dzis czekamy na kuriera ![]() ![]() Mieta widzisz serce moj kubula mnie preferuje ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Kurcze malo mi ta zołza je... myslicie ze od upałów ? Wczoraj przez dobe wypil tylko pol litra mleka z kleikiem i zjadl sloik moreli ... kurcze a niedawno to po 170 ml na posilek wciagal ... dzis tez sredni apetyt ma... wody pije duzo moze go zapycha ta woda... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2333 |
Zakorzenienie
|
Aaaaa... Poltorej godziny ryku o. Właśnie do jasnej Anieli o co?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2334 |
Zakorzenienie
|
Magda, to jest ból istnienia..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2336 |
Zakorzenienie
|
Spoko, my też mamy ból istnienia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2337 |
Zakorzenienie
|
Wpakowałam swoją
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2338 |
Zakorzenienie
|
Bo chusty to maja udzwig bodajze do 170kg czy jakos tak?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2339 |
Zakorzenienie
|
Ewula, ja też chciałbym kończyć kp, ale jakoś nie mogę się zdecydować. Chciałam 6 mcy karmić, a teraz myślę że może jeszcze przez lato?
---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Ale u nas tak naprawdę już jest sposób mieszany, bo jak wychodzę to mm dostaje, czasem jak wariuje na cycku to też sięgam po butle, sama też na spacerze jej dałam - nie widzi mi się siedzieć z cyckiem na wierzchu na dworze i czekac jak się królewna rozgląda...
![]() |
#2340 |
Zakorzenienie
|
O lnianych słyszałam że tira pociągną. Ja weszłam w bawełnę. W konopiach właśnie młody siedzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:30.