|
|
#2071 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017
O matko, a ja codziennie jem pół kilo czereśni! To jedna z niewielu rzeczy która mi smakuje i nie powoduje mdłości.
Koniecznie daj znać co lekarz powiedział. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2072 |
|
Przyczajenie
|
Melduję się po USG - wszystko dobrze!! Uffff.... Cały dzien mnie bolał brzuch z nerwów
Dziecior ma 6,7 cm, rusza się, ma rączki, nóżki, nawet palce było widać. Termin porodu przesunięty z 11 na 2 stycznia.. Słabo No ale, w sylwestra będę zaciskać nogi i leżeć plackiem, nastawiam się że dotrwam do nowego roku A jak Wy liczycie te tygodnie? Wg okresu, wg pierwszego usg czy drugiego? Bo teraz to ja już nie wiem, czy jestem po staremu na początku 12 czy po nowemu w środku 13.. Wiem, że to nie jest jakieś super ważne, no ale mnie nurtuje ![]() U nas też remontowo, dopiero co odebraliśmy mieszkanie, więc praca wre. Teraz jesteśmy na etapie wybierania agd... Masakra, jak dla mnie za duży wybór
|
|
|
|
#2073 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mąż mnie wkurza, że na święta urodzę i go uświadomiłam, że to o wiele za wcześnie :p
|
|
|
|
|
#2074 |
|
Zadomowienie
|
Ja jestem z 4 stycznia
ogólnie spoko poza tym ze po maratonie świąteczno noworocznym wszyscy na moich urodzinach wyglądają jak przegrane skrzypce ale przynajmniej nikt nie ma ochoty na wystawne dania bo każdy przejedzony no i na 18stce nikt nawet mlody mi się nie opil Super ze na usg wszystko ok ![]() A ja kurka jem wszystko, ostatnio wyłącznie białe pieczywo, dużo owoców i niestety słodyczy, a cukier mały. Ale od kilku dni słodkie mnie odrzuca. Mam ochotę głównie na mięso... Jeśli chodzi o sprzęty AGD to przerabialam to niedawno. Lodówkę mogę szczerze polecić Samsung - najlepsze, ale to mówi większość sprzedawców. Gość nas w sklepie namówił na Amice jeśli chodzi o piekarnik i zmywarkę - mówił ze to praktycznie to samo co samsung tylko wyprodukowane w Polsce. Działa bez zarzutu. Ja mam małą zmyware i bardzo sobie cenię to ze nie mam koszyka na sztućce tylko szufladę która nie zajmuje tyle miejsca. Płyta indukcyjna - od początku się uparlismy na Electrolux i jesteśmy super zadowoleni. Okap mamy Kernau i jest ok ale tu się kompletnie nie znam. Generalnie wszyscy nam odradzali duże inwestycje jeśli chodzi o piekarnik bo ceny potrafią być kosmiczne a różnice niewielkie i to w totalnie nieprzydatnych funkcjach. Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Edytowane przez furjatka Czas edycji: 2016-06-29 o 22:54 |
|
|
|
#2075 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() AGD przerabialam pół roku temu i ostatecznie mamy Samsunga. Piekarnik mamy dual Cook i dupy nie urywa. normalnie działa, z programów rzadko korzystam zmywarka Boscha - podobno jest liderem w tej dziedzinie i póki co działa bez zarzutu. Lodówki nie wymienialismy, ale jak ta nam się zepsuje to bym chciała liebherra - wg mnie bardzo dobry jakościowo sprzęt.Niestety każdy ma inną opinię o AGD i producentach, więc chyba trzeba się kierować swoimi potrzebami i budżetem, bo nie ma uniwersalnych rozwiązań
|
|
|
|
|
#2076 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2077 | ||||||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
My też próbowaliśmy i może trochę poprawy jest, ale chyba nie jesteśmy w stanie sami osiągnąć poziomu zadawalającego. Musi nie ciągnąć na smyczy (bo nikt oprócz nas nie jest w stanie z nim wyjść) i musi nie psuć mieszkania pozostawiony sam (bo nie możemy go nikomu z rodziny podrzucić :P). Dobrze jakby przychodził na zawołanie, to mógłby sobie hasać na wolności, a tak to tylko na wybiegu. To beagle, jest słodziak, wszyscy go uwielbiają, tylko że rojber :P Cytat:
U mnie też gruba sprawa, skuwanie ścian z wielkiej płyty, stawianie nowych, wyrównywanie wszystkiego, wymiana wszystkich rur, grzenijków, parapetów, przenoszenie gazu... i dopiero potem malowanie, panele itp. Ale te lekkie prace już sobie zrobimy sami ![]() Wczoraj oddałam trochę płytek do Leroy (bo chciałam całą łazienkę w płytkach ale jednak wystarczy tylko koło prysznica umywalki - oszczędność :P I kupiłam farbę do mebli i wszystkie akcesoria, będę odnawiać szafki kuchenne i przerabiać je A i jeszcze klamki kupiłam. Już praaawie koniec zakupów.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;62349416]My w sumie już pięć lat na swoim, ale jak byłam w pierwszej ciąży to robiliśmy gruntowny remont: zrywanie podłóg, wymiana instalacji, nowa kuchnia. Strasznie brudzace i upierdliwe prace, a my jeszcze się codziennie z tym syfem meczylismy! Zresztą moj mąż w znacznej mierze robił wszystko sam, więc strasznie długo nam się ciągnęło! A teraz chcemy położyć cegiełkę w salonie, pora wymienić meble, bo zawsze było szkoda kasy. I sypialnię chciałabym pomalować przez pojawieniem się nowego lokatora trochę pracy przed nami [/QUOTE]Łoo, mieszkaliście tam w trakcie remontu? :O Też tak chciałam, ale rodzinka mi to wybiła z głowy - przenosimy się do mojej mamy, będziemy mieszkać na 8m2 - ja, on i pies ![]() Cytat:
Ja się mieszczę prawie we wszystko, jedna sukienka zaczęła mnie cisnąć ok 10cm pod biustem, po prostu jest w tym miejscu wąska i nieelastyczna. Ale resztę rzeczy mam na gumce, albo przewiewne sukienki więc nie mam problemu :P Teraz mam obwód brzucha w pępku dokładnie 78cm i jest to rano przed jedzeniem :P Zobaczę wieczorem, ale spodziewam się dużej różnicy :P Cytat:
Cytat:
Ha, remont sam w sobie jest super, ja też uwielbiam! Ale papierologia... O mamo... Już prawie rok załatwiam ten remont od strony formalnej. Zaczyna się za 10 dni, a ja nadal nie mam pozwolenia na budowę... Tak, budowę! Bo kuchenkę gazową przesuwam. A do tego potrzebny był projekt budowlany! Tak! Nic w nim nie było czego bym wcześniej nie wiedziała, ale musi być. I już uradowana, że mam wszystko, zaniosłam to do urzędu, oni oczywiście po mcu stwierdzili że brakuje czegoś - opinii kominiarskiej. Jak wczoraj im ją zaniosłam, to stwierdzili, że nie podoba im się, bo nie ma obrazków. Myślałam że padnę. Mam nadzieję, że już nie będą robić problemów, bo remontu przesunąć nie mogę, a czasu jest super mało. Masakra. [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;62383751]a pokrecilam w moim poście, bo u mnie z wartość tsh jest poniżej normy czyli mam nadczynność. Jakbym miała za wysokie to lekarka by mi przepisala leki, a tak muszę skonsultować z endo czy jest konieczne leczenie... U nas dziecko będzie przez pierwszy rok w naszej sypialni. wg mnie to najlepsze rozwiązanie. Z synkiem mieliśmy przez cały pierwszy rok gotowy i niezamieszkany pokój. a Franek przeprowadził się tam dopiero jak wracałam do pracy zresztą może wam wrzucę jakieś zdjęcia jego pokoju, bo jestem z niego bardzo dumna :pI witam się w pierwszym dniu zwolnienia lekarskiego ![]() ![]() [/QUOTE]Ja też mam TSH poniżej normy - 0,23 a norma jest 0,3 - 4. Ale olałam, bo mówiłyście tylko, że macie powyżej i że to źle :P Mam się martwić? Ile Ty masz MrsDorota? Pokój pokaż! U mnie TŻ chce, żeby dziecko spało u siebie w pokoju, a ja chyba nie będę chciała wstawać w nocy i łazić przez całe mieszkanie :P Zobaczymy jak to wyjdzie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja liczę tak na logicznie. Jeśli pierwszy dzień okresu jest pierwszym dniem ciąży, to wtedy zaczyna się też pierwszy tydzień ciąży. 8 dzień od okresu - zaczyna drugi tydzień. 68. dzień = 9t i 5d, czyli 10. tydzień. A jak się wg USG termin zmienia, to analogicznie, 9t0d - koniec 9. tygodnia, 9t1d - początek 10. tygodnia.Co do AGD, to kuchenkę mam starą (ale wygląda jak nowa) gazową, lodówkę z IKEA, zmywarka Indesit i wszystko działa. Również polecam półeczkę na sztućce zamiast koszyka. [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;62410691]Ja jestem z 23 grudnia, więc kto wie czy nie będziemy razem obchodzić urodzin ![]() [/QUOTE] Heh, mój wujek jest z 24. grudnia i ma na imię Adam.... 3w1.
Edytowane przez pequenina_ Czas edycji: 2016-06-30 o 08:41 Powód: kopsnęłam się w matematyce :P |
||||||||||||
|
|
|
#2078 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2079 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiadomo że zależy wszystko jak ciąża się rozwija, ale jestem dobrej myśli.Cytat:
Ale lepiej jak w razie czego teraz będziesz rezygnować, niż jakby miała się rozwinąć cukrzyca ciążowa. No ale wierzymy że wyniki będą dobre ![]() Cytat:
Termin terminem, a wyjdzie kiedy będzie chciał ![]() Wy to widzę takie jesteście remotowo ucharakteryzowane, a u nas to wybór np. agd wygląda tak - idziemy do sklepu, to ładne i cena spoko, to kupujemy ![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#2080 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mieszkania podczas remontu nie polecam, ale my nie mieliśmy większego wyboru. remont trwał pół roku i nie wyobrażam sobie mieszkania wtedy z rodzicami. wiadomo z dzieckiem jest dużo gorzej i pewnie bym się nie zdecydowała. Kilka lat temu też malowalam stara kuchnie, bo nie było kasy na nową. Wyszło całkiem ok, ale jednak te nowe rozwiązania są dużo praktyczniejsze. Od kiedy mamy kuchnię na wymiar to komfort korzystania z niej znacząco wzrósł
|
|
|
|
|
#2081 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Starzy nie jesteście Cytat:
Cytat:
![]() U, spora różnica. Ale z tego, co czytam, jest wieksze prawdopodobieństwo na poród po terminie niż przed... Cytat:
![]() Co do beagli - one chyba tak mają z charakteru. Odnośnie ślubów - teraz jest tyle możliwości ze ślubami cywilnymi w plenerze lub humanistycznymi, że aż szkoda z tego nie skorzystać ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Moja mama zaczęła się wczuwać i wymyślać imiona dla dziecka. Nic a nic mi się nie podoba, a ona się obraża
|
|
#2082 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jeszcze co do psów. Jednego szkoliliśmy z instruktorem, drugiego sami w domu. I nie ma żadnej różnicy, oba się średnio słuchają dopóki nie pojawi się smakołyk
A nasz problem był taki że jeden psiak na spacerach uciekał i wracał po kilku godznach (urok tej rasy). Kupiliśmy mu taką obróżkę z dźwiękiem i jak za bardzo się oddali to go tym przywołujemy I problem zniknął.Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2083 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2084 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2085 |
|
Zadomowienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;62422251]Ja zaczynam rzucać propozycjami imion mężowi i żadne mu się nie podoba. póki co przoduje Wojtuś i Kalina
[/QUOTE]Śliczne Wojtusiów u mnie w rodzinie dużo, gdyby nie to pewnie byłby wysoko i u nas ;-)
|
#2086 |
|
Rozeznanie
|
Łoooo ale się u Was dzieje w tematach remontowych... u nas narazie pokoik dla Kropki jest z tym, że zawalony bo jeszcze po przeprowadzce nie wypakowaliśmy wszystkiego. No i jak już się to ogarnie to pokoik podobnie jak u niektórych z Was będzie w odcieniach szarości i do tego białe meble
z tym, że łóżeczko na pare mies pewnie będzie u nas... fajnie by było mieć 2 łóżeczka, żeby w nocy maluch był u nas a w ciągu dnia u siebie, żeby sie przyzwyczajał ale liczymy sie z każdym groszem więc nie wiem jak będzie.---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- A co do urodzin to ja jestem z 31.12 moja mama miała termin na 15.01 więc podobnie do mnie także jeszcze w urodziny moge mieć prezent:P
|
#2087 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dostanie łomot albo kupię mu drugą Cytat:
![]() Wszystkie tu piszecie, że chudniecie...a ja cholera przytyłam już. Startowałam z wagą 57,5 kg a dziś zobaczyłam 59,4 kg. No prawie 2 kg.
♥♥♥ Żona - 27.08.2016 r. Mama - styczeń 2017 r. Edytowane przez chupacabra88 Czas edycji: 2016-06-30 o 11:53 |
||
|
|
|
#2088 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na mnie źle działa słodkie, jak zjadłam butyń czy kanapkę z nutellą, to szybko się ich pozbyłam z mojego brzucha ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam zatem kciuki, aby się udało! Cytat:
A rozmawiacie o ślubie, czy nie masz ciśnienia i cierpliwie czekasz? ![]() Na TŻ zaraz możesz zaczać mówić "Ojciec mojego dziecka" przecież Cytat:
A dalsze studia planujesz w Wwa czy Kr?Niby tak, wyjdzie kiedy będzie chciał, ale jednak fajnie byłoby wiedzieć, nawet jak ktoś zapyta, na kiedy masz termin. ![]() Tak patrzę choćby na tp naszych mam styczniowych i są dziewczyny, które miały OM dzień po mnie, a TP mają o kilka dni przede mną. A ja wyliczyłam wg najprostszego schematu OM + rok - 3 miesiące + 7 dni i moj gin tak samo mi wyliczył. Teraz na dodatek wg usg Bąbel starszy o kilka dni w stosunku do OM i już w ogóle jestem głupia. ![]() Cytat:
Ja miałam się urodzić 29.12, ale byłam przenoszona na 15.01. Bardzo bym chciała mieć taki cudny prezent na moje urodziny! Dziś umówiłam się z koleżankami z pracy na obiad, ciekawe co mi się uda zjeść... Wczoraj zjadłam w takim zaufanym barze mlecznym obiad i przez 5 godzin czułam sie jakbym połknęła kamień, a wcale dużo nie zjadłam.
Edytowane przez NiEBiE Czas edycji: 2016-06-30 o 12:38 |
|||||||
|
|
|
#2089 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no właśnie ja była z mężem na tej kolacji i niestety prawie nic nie zjadłam a takie danie sobie zamówiłam specjalnie rybe wzięłam i aby trochę podziubałam a kelnerka się pytała czy mi nie smakuje
|
|
|
|
|
#2090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też pochłaniam nektarynki. W ogóle nigdy nie jadłam tyle owoców, co teraz.A propos ryby, właśnie idę przygotowywać sandacza na obiad dla TŻ. Mój tata był w Szwecji tydzień na rybach i przywiózł. Zastanawiam się, jak zniosę zapach...
|
|
#2091 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a randka jak najbardziej, rzadko mamy czas wyjść więc liczy się każda chwila razem no ja jak byłam w 8tc to postanowiłam że zrobię rybę na obiad i aby ją poczułam to już byłam w wc ale dałam rade zrobić
|
|
|
|
|
#2092 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny
![]() mnie też ryby nie podchodzą, szczególnie jak czuję pieczonego łososia ...w sob wybieramy sie na kolacje ze znajomymi i mam nadzieje że nikt ryby nie weźmie. ja w zeszłym roku przerabiałam wykańczanie domu i jakoś za bardzo za tym nie tęsknię w 1.5mieś musieliśmy się wprowadzić i jakoś udało się nam to, mimo wielu problemów po drodze.we wtorek mam usg i bardzo dobrze,bo się trochę niepokoję.W sumie jakoś bez powodu,bo poza bólem brzucha i mdłościami nic mi nie jest, no ale juz taką nature panikary mam i nic nie poradzę. |
|
|
|
#2093 |
|
Raczkowanie
|
No ja juz po wizycie prawdopodobnie bedzie synek choc lekarz zastrzegł ze na tym etapie ciezko w 100 pr powiedzieć
|
|
|
|
#2094 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2095 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, polecicie mi jakieś fajne miejsce nad polskim morzem na kilkudniowy wyjazd?
Nie jestem wielką fanką polskiego morza, ale w tym roku wyjazd za granicę odpada, a nie wyobrażam sobie nigdzie nie pojechać...
|
#2096 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale najlepiej szukać najpierw gdzie są wolne miejsca, jest oblężenie w tym roku. Wiele osób zrezygnowało z wyjazdu za granicę, a do tego sporo obcokrajowców wybrało właśnie Bałtyk na cel urlopowy. Moja mama rezerwowała domek w lutym i miała spory problem. Wszędzie gdzie dzwoniła wszystko zajęte
|
|
#2097 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez Lidka99 Czas edycji: 2016-06-30 o 15:31 |
|
|
|
|
#2098 |
|
Raczkowanie
|
14 tydzień
Z polskiego morza z całego serca polecam Świnoujscie - graniczy z Niemcami duzi Niemców wg mnie wyższy standard apartamentów ( polecam z Baltic ) duzo kafejek przy promenadzie ( restauracja Amsterdam pycha ) piękna czysta plaza !! |
|
|
|
#2099 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;62418361]O matko! Ale się rozpisalas! TSH mam bardzo podobne do twojego. W przyszłym tygodniu rozejrze się za tym endokrynologiem i może umowie na wizytę. Mieszkania podczas remontu nie polecam, ale my nie mieliśmy większego wyboru. remont trwał pół roku i nie wyobrażam sobie mieszkania wtedy z rodzicami. wiadomo z dzieckiem jest dużo gorzej i pewnie bym się nie zdecydowała. Kilka lat temu też malowalam stara kuchnie, bo nie było kasy na nową. Wyszło całkiem ok, ale jednak te nowe rozwiązania są dużo praktyczniejsze. Od kiedy mamy kuchnię na wymiar to komfort korzystania z niej znacząco wzrósł [/QUOTE]Ja właśnie sprawdzałam kiedy jest wolny termin do endokrynologa u mnie w pakiecie medycznym, ale nie ma. Wnioskuję, że na NFZ pewnie kilka miesięcy (lat?) się czeka na termin :P Za jakieś 2 tygodnie mam wizytę u gina, to spytam się go co i jak. Ale jakbyś coś wcześniej wiedziała na ten temat to daj znać proszę ![]() Faktycznie, co do mieszkania podczas remontu, wszystko zależy od sytuacji. Na pewno czas trwania i obecność dzieci sporo zmienia. Co do mebli kuchennych, ja właśnie spróbuję przerobić część moich i zrobić imitację IKEI - tych wysuwanych półek z szafki dolnej, ta szafka, która ma szerokość 20cm. W ten sposób połączę funkcjonalność tego co by było nowe, z prostotą tego co mam. Jak mi się uda. W sumie nie narzekam na te meble, dużo jest kwestią zorganizowania się w środku. Niestety nasza kuchnia teraz będzie miała tylko 7m2 i będzie równocześnie korytarzem, który prowadzi do wszystkich innych pomieszczeń i do którego się wchodzi z klatki schodowej. Inaczej nie udało mi się tego sensownie zaprojektować. Ale w mojej wyobraźni będzie i tak dosyć funkcjonalnie. Teraz przed remontem kuchnia ma 12m2 to nawet kanapę tam mamy To jest komfort! ![]() Cytat:
No, zachodu sporo. Dzisiaj znowu byłam w urzędzie (nawet 2 razy). Pan mówił, że teraz już sprawę przepchną. JUŻ. I sam przyznał, że prowadząca sprawę przesadza i się czepia. Eh. Tak, wiem, że nasz psiak jest typowym beaglem, ale już widziałam beagle chodzące grzecznie bez smyczy i przychodzące na zawołanie, więc mam nadzieję :P Hah, jak powiedziałam tacie jakie mamy imiona, to zaczął się oburzać, że co to za tradycja mieć imię po ojcu, że chyba nie polska, a dziecko jest Polakiem i ma mieć polskie imię A sęk w tym, że dziecko będzie nie tylko Polakiem :P Nie przejęłam się tym gadaniem, ale mnie trochę rozbawiło, bo.. jakim prawem?! ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ta, papierologia.. Mam nadzieję że dzisiaj była moja ostatnia wizyta w urzędzie... Dzięki za kciuki, potrzebuję ich ![]() Rozmawiamy o ślubie, ale temat jest dość skomplikowany ze strony formalnej, więc wiem, że brak postępu w tej kwestii nie jest do końca z wyboru, a trochę z przymusu. Kwestia czasu, dlatego jestem cierpliwa, ale jasne, że temat poruszam A "ojciec mojego dziecka" - trochę długie, może w skrócie, OMD? ![]() Ja mam sentyment do Łeby i do wydm. Kiedyś był tam fajny kemping, ale od lat podobno jest coraz gorzej, więc nie będę polecać. |
|||||
|
|
|
#2100 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za pierwsze propozycje.
będę myśleć.Nadia Świnoujście jest super, ale dla nas jednak za daleko, żeby jechac na dwie, trzy noce. Celuje bardziej na okolicę trójmiasta. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:42.

Dziecior ma 6,7 cm, rusza się, ma rączki, nóżki, nawet palce było widać.
No ale, w sylwestra będę zaciskać nogi i leżeć plackiem, nastawiam się że dotrwam do nowego roku

ale przynajmniej nikt nie ma ochoty na wystawne dania bo każdy przejedzony
no i na 18stce nikt nawet mlody mi się nie opil 

Termin terminem, a wyjdzie kiedy będzie chciał