|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 | |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie Panie !
![]() Zwracam się z prośbą :P. Pół roku temu zafarbowałam włosy, moje naturalne to brązowe, niestety pieknie nie wyszło, kolor jest taki jasny braz, podchodzi pod rudy ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2008-01-05 o 20:51 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Straszne odrosty :O. Pomocy !
hahah, nie wiem kto ci takich bzdur nagadał.. że szamponetka miałaby działać jak ściągacz koloru? i do tego zostawiający naturalny kolor? niemożliwe
![]() jedyna rada jest taka, żebyś poszukała farby/szamponu koloryzującego dobrej firmy [na pewno nie pallete ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Kolor napewno nie zmyje sie wraz z szamponetką. Black sun ma rację, najlepiej pofarbować włosy na kolor zbliżony do naturalnego. Musisz tylko pamietać, ze nawet jak pofarbujesz na taki kolor to na rozjaśnianych włosach i tak bedzie sie spierał, wiec farbowanie trzeba bedzie powtarzać. Jak kiedys pofarbowałam włosy (ale to było bardzo dawno temu) i miałam potworne odrosty, fryzjerka dorównywała mi je coraz rzadszym balejażem do naturalnych. W efekcie mogłam w końcu swobodnie zapuszczać do naturalnych, bo stary kolor wygląda jak rozjaśniony przez słońce. Ale kosztowało mnie to kupe kasy :/
Niedawno znów pofarbowałam włosy i znów żałuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Haha
![]() Wlasnie chcialabym uniknac farbowania. Ale jak mus to mus xD. Albo zafarbować, albo niech dalej wlosy rosna xD. A moze najpierw jakas szamponetka zafarbuje i zobacze jak to bedzie wygladac, ten braz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
większość szamponetek [w sensie szampon koloryzujący a nie szamponetka w saszetce na 3 mycia] tak naprawdę się nie spiera, więc nie ma różnicy jakiejś większej w trwałości, a podobno farby mniej szkodzą włosom bo nie oblepiają tak silnie, tylko wnikają wgłąb
![]() tylko pamiętaj że brązy wychodzą często za ciemne. lepiej zrobić za jasno za pierwszym razem i poprawiać niż zmyć głowę i zobaczyć piękną czerń ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ojej xD. Jakby mi czern wyszlo przy mej twarzy bladej ;o. Nie ma takiej opcji
![]() ![]() ![]() http://img220.imageshack.us/my.php?i...jcie007fy7.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
jak na moje oko farba ktora sie nazywa 'ciemny blond' wyszlaby za ciemno nawet
![]() ![]() tzn to se te jasniejsze? naturalne sa duzo ciemniejsze? swoja droga mnie ten kolorek sie bardzo podoba, zdjecie moze przeklamuje mocno bo ja tam rudosci nie widze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Na zdjeciu to sa wlasnie te farbowane :P. Moja mama też mówi, ze ladny ale ja już go nie chce
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
a czy roznica miedzy tymi farbowanymi a naturalnymi jest bardzo widoczna? bo jesli nie bardzo i jakos to zniesiesz to lepiej poczekac
![]() farby ktore maja w nazwie sredni blond tak naprawde blondu nie przypominaja ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() teraz mam blodn odrost i ciemne włosy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
chyba sobie poczekam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Popieram
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:22.