Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-08, 15:58   #1351
gosikk_s
Zakorzenienie

Dot.: Kielce

Jeśli można bez zapisów, to muszę zacząć przekonywać mojego TŻ do tygodniowego kursu A a propos zaświadczeń, my od księdza kiedy rezerwowaliśmy termin nie dostaliśmy żadnej kartki z rozpiską. Mam nadzieję że na kursie albo w poradni nie będą jej wymagać bo chciałabym iść do kancelarii dopiero tak trzy miesiące przed ślubem z załatwioną większością spraw....
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-08, 18:02   #1352
mika_am
Raczkowanie

Julies i Kalex a ile trwało to spotkanie na Karczówce? dużo osób chodziło na nie?o której godzinie było?
mika_am jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-08, 18:43   #1353
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Jeśli można bez zapisów, to muszę zacząć przekonywać mojego TŻ do tygodniowego kursu A a propos zaświadczeń, my od księdza kiedy rezerwowaliśmy termin nie dostaliśmy żadnej kartki z rozpiską. Mam nadzieję że na kursie albo w poradni nie będą jej wymagać bo chciałabym iść do kancelarii dopiero tak trzy miesiące przed ślubem z załatwioną większością spraw....
to masz tak ja ja...żadnej kartki tylko wiadomość ze mamy sie zgłosić 3 miesiące przed wiec tez jestem ciekawa co i jak
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-08, 20:26   #1354
mimezis
Raczkowanie

Znacie kogoś kto mógłby pod kościołem podczas życzeń grać na saxie???

I może polecicie kogoś jeszcze, kto śpiewa na ślubach? Ten pan tu polecany wcale mi sie nie podobał. Sama śpiewam Ave Maria na ślubach, ukończyłam różne kursy i mam teraz bardzo wyczulone ucho, dlatego też za kapele place 3 tys bo jakikolwiek zgrzyt, fałsz spowodowałby tragiczne miny na zdjęciach! Sama sobie przecież nie zaśpiewam ani siebie nie polecę, tu nikomu, bo nie jestem z Kielc. Znacie jeszcze kogoś z okolic Kielc? poradzcie

Nasza dzidzia
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev299pr___.png
mimezis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-08, 20:32   #1355
mimezis
Raczkowanie

A! Jeśli chodzi o kursy przedmałżeńskie weekendowe to troche szperalam i moge dac namiary na 1 dniowe (sobotnie) w Warszawie, ktore zaliczaja też 1 spotkanie w poradni - koszt 75zł od osoby. I pare kontaktow na weekendowe kursy w Krakowie - koszt 70żł od os. Czytalam tez o tych kursach wyjazdowych w okolice Wadowic, osoby bardzo sobie go chwalily (chyba miejscowość Radocze??) - koszt takiego weekendu to 120 zł od os., bo tam zapewniaja nocleg i obiad. Jakby ktoś był zainteresowany nr telefonu to pytajcie.

Nasza dzidzia
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev299pr___.png
mimezis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-09, 07:21   #1356
asiulka84
Raczkowanie

mimezis podaj mi namiary na ten kurs 1 dniowy w warszawie, prosze
asiulka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-09, 07:30   #1357
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oniaczeq Pokaż wiadomość
to masz tak ja ja...żadnej kartki tylko wiadomość ze mamy sie zgłosić 3 miesiące przed wiec tez jestem ciekawa co i jak

To cieszę się że nie tylko ja tak mam. Bo już się zaniepokoiłam że może czegoś nie dopilnowaliśmy i trzeba było się upomnieć... Ale widocznie księża mają różne zwyczaje
Stary 2008-01-09, 07:53   #1358
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
To cieszę się że nie tylko ja tak mam. Bo już się zaniepokoiłam że może czegoś nie dopilnowaliśmy i trzeba było się upomnieć... Ale widocznie księża mają różne zwyczaje

Widocznie taka juz myślałam ze będę musiała biec jeszcze raz
Co do kursu to chyba zdecyduje sie na ten na Karczówce skoro tak wszyscy sobie go zachwalają

Biustonosze:

Stary 2008-01-09, 08:40   #1359
dagunia24
Raczkowanie

GG do dagunia24

mimezis jak możesz to ja też proszę o namiary na Wadowice na prv

agniesia- a masz jakieś namiary, jak tak to będę wdzięczna

Kalex
ale zdzierstwo, wszędzie tylko kasa, może uda mi się namówić mojego, tyle że my cały czas jesteśmy w rozjazdach za granicą wątpię, że uda nam się to pogodzić, będę szukać ekspresowego kursu Do księdza idę w tą niedziele wpisać się do ksiąg to zapytam najwyżej czy nie da się jakoś inaczej bo nie mamy możliwości chodzić tam razem, najwyżej będę chodzić sama bez niego. Dzięki za informacje i miłego robienia wykresu
dagunia24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-09, 08:51   #1360
EVEEELIN
Raczkowanie

Agniesia Mogłabym cie prosic o namiary na ta twoja pania kosmetyczke?
EVEEELIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-09, 08:53   #1361
EVEEELIN
Raczkowanie

Gazelcia Ty tez pisałas cos o dobrej kosmetyczce moge Cie prosic takze o namiary?
EVEEELIN jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-09, 08:55   #1362
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

dagunia nie będę robić tego wykresu
i tak nie mam czasu (ani ochoty) na robienie go, a jaki sens jest go ściągać z netu? jak będę miała kiedyś chęć to sobie zrobię takie pomiary i ponotuję. Poza tym nie zrobię tego wykresu z jeszcze jednego powodu - kolejne spotkanie jest z mężem tej pani i nie wyobrażam sobie rozmowy z nim na temat mojego cyklu
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-09, 09:21   #1363
julies
Raczkowanie

Cytat:
Ojj suknie moja zmora póki co przeglądam , oglądam i coraz bardziej sie w tym gubię..szukam czegoś skromnego , podkreślającego talie..póki co znalazłam na stronie Paryżanki coś co bardzo wpadło mi w oko ,ale w realu zapewne wygląda całkiem inaczej, muszę sie jakoś wybrać na dniach i wszystko obejrzeć..ale z tego co słyszałam ceny w Paryżance są dość wygórowane...
Kalex ja również poproszę fotkę
to byla moja faworytka, jednak wybralam model 220. suknia na zywo jest piekna, ale podpowiem ze w czestochowie sprowadzic ja mozna bylo taniej. nie wiem jak jest teraz. nawet w krakowie w madonnie byla tansza niz w paryzance.
julies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-09, 09:26   #1364
julies
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mika_am Pokaż wiadomość
Julies i Kalex a ile trwało to spotkanie na Karczówce? dużo osób chodziło na nie?o której godzinie było?

my zaczelismy w poniedzialek mszą, potem chyba o 18, potem bylo spotkanie chyba do 21. My skonczylismy juz w srode bo w czwartek byl dzien kobiet wiec ksiadz nam zrobil prezent . Chodzilismy na 19:30 i trwalo 2-2,5h. Ale ksiadz tak ciekawie je prowadzi ze czas szybko mija.Gdy my chodzilismy to bylo bardzo duzo osob.
Stary 2008-01-09, 11:19   #1365
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julies Pokaż wiadomość
my zaczelismy w poniedzialek mszą, potem chyba o 18, potem bylo spotkanie chyba do 21. My skonczylismy juz w srode bo w czwartek byl dzien kobiet wiec ksiadz nam zrobil prezent . Chodzilismy na 19:30 i trwalo 2-2,5h. Ale ksiadz tak ciekawie je prowadzi ze czas szybko mija.Gdy my chodzilismy to bylo bardzo duzo osob.
O mamo, to tyle godzin trwa.... A ja myślałam że godzinka i po robocie Ale też mi się ta Karczówka podoba. No chyba że jednak u Kapucynów, właśnie wyczytałam że nowy cykl kursów zaczyna się 11 lutego
Stary 2008-01-09, 11:42   #1366
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

ech, widzę, że julies odpowiedziała już na pytanie - ja oczywiście go nie widziałam, bo dziś przejrzałam tylko ostatnią stronę wątku
ja chodziłam na nauki na Karczówkę na jesieni i te spotkania trwały raz 2 godziny, raz trochę ponad dwie godziny, ale potwierdzam, to co napisała julies - ksiądz mówi bardzo interesująco i dzięki temu nie nudzi się człowiekowi
Stary 2008-01-09, 11:46   #1367
julies
Raczkowanie

Cytat:
O mamo, to tyle godzin trwa.... A ja myślałam że godzinka i po robocie Ale też mi się ta Karczówka podoba. No chyba że jednak u Kapucynów, właśnie wyczytałam że nowy cykl kursów zaczyna się 11 lutego
oj Kapucynow to ja nie polecam. kolezanka tam chodzila i mowila ze uczyli ja np. ze jak sie czlowiek masturbuje to bedzie bezplodny, albo jak sie stosuje antykoncepcje to sie rodza dzieci bez nozek....takze ja odradzam
Stary 2008-01-09, 11:50   #1368
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
to byla moja faworytka, jednak wybralam model 220. suknia na zywo jest piekna, ale podpowiem ze w czestochowie sprowadzic ja mozna bylo taniej. nie wiem jak jest teraz. nawet w krakowie w madonnie byla tansza niz w paryzance.

A można wiedzieć jak cenowo to wyglądało, bo nawet nie mam czasu sie tym zając póki co:/

Biustonosze:

Stary 2008-01-09, 12:01   #1369
julies
Raczkowanie

Cytat:
A można wiedzieć jak cenowo to wyglądało, bo nawet nie mam czasu sie tym zając póki co:/

z tego co pamietam to w czestochowie mozna bylo sprowadzic za 2850zl, w krakowie cos ok. 3150zl kosztowala, a w paryzance chyba 3500zł. ale mozesz sprawdzic bo ona z zeszlego roku jest i moze akurat jest na wyprzedazy.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-09, 12:04   #1370
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

bardzo możliwe,że ta suknia będzie już tańsza, bo faktycznie to model z zeszłej kolekcji
ja w tym roku nie widziałam jakiś powalających cen w Paryżance (za to w Cymbeline były), albo akurat wszystkie suknie, które wybrałam nie kosztowały więcej niż 2800 zł - może te kobietki z Paryżanki przeczytały opinie o sobie, o salonie i cenach w tym wątku i spuściły z tonu?
Stary 2008-01-09, 12:24   #1371
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
z tego co pamietam to w czestochowie mozna bylo sprowadzic za 2850zl, w krakowie cos ok. 3150zl kosztowala, a w paryzance chyba 3500zł. ale mozesz sprawdzic bo ona z zeszlego roku jest i moze akurat jest na wyprzedazy.

O rany kupa kasy..ja mam ten problem ze suknie dostaje w prezencie od świadkowej wiec głupio mi wybrać coś tak drogiego...a ona nie chce słyszeć o tym żebym jej dołożyła...no nic mam nadzieje ze sa na wyprzedaży bo jak nie to będę mogla o niej zapomniec

Biustonosze:

Stary 2008-01-09, 12:31   #1372
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

oniaczeq a mniej więcej do jakiej kwoty chcesz kupić suknię?
Stary 2008-01-09, 12:34   #1373
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
oj Kapucynow to ja nie polecam. kolezanka tam chodzila i mowila ze uczyli ja np. ze jak sie czlowiek masturbuje to bedzie bezplodny, albo jak sie stosuje antykoncepcje to sie rodza dzieci bez nozek....takze ja odradzam
O mamo... To ja chyba faktycznie wolę te 2 godziny na Karczówce. Jak bym miała takich bzdur słuchać, to bym chyba wyszła z siebie... Szkoda nerwów

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-09, 12:35   #1374
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
oniaczeq a mniej więcej do jakiej kwoty chcesz kupić suknię?

Myślałam o takiej do 2 tys ...ale jak widzę chyba takiej nie znajdę a na pewno nie taka która bedzie mi sie podobać...wiedziałam ze są drogie ale cena za ta co sobie upatrzyłam mnie powaliłatym bardziej ze jak mowie nie ja za nią będę płacić bo tak to pewnie kwota trochę urosłaby

Biustonosze:

Stary 2008-01-09, 12:42   #1375
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

w Busku znajdziesz dużo sukni, których cena obraca się wokół 1800 - 2000 zł.
w Kielcach spróbuj zajrzeć do salonu KIARA na Warszawskiej http://sukniekiara.pl/ofirmie.php - może tu znajdziesz coś, co Ci się spodoba

EDIT:
jeszcze jest salon sukien ślubnych Rossalie na Sienkiewicza (mnie akurat nic się tam nie podobało , ale każdy ma inny gust): http://www.rossalie.kielce.pl/oferta.php

i jeszcze kilka ciekawych sukien można znaleźć w salonie Contessa w Centrum Rondo na Paderewskiego: http://contessa.kielce.com/
mają m.in. kilka modeli sukien sincerity i polskiej firmy gala http://www.galasuknieslubne.com/
Stary 2008-01-09, 12:49   #1376
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
w Busku znajdziesz dużo sukni, których cena obraca się wokół 1800 - 2000 zł.
w Kielcach spróbuj zajrzeć do salonu KIARA na Warszawskiej http://sukniekiara.pl/ofirmie.php - może tu znajdziesz coś, co Ci się spodoba
No właśnie, gdzie lepiej się wybrać, do Buska czy do Jędrzejowa? Gdzie jest więcej salonów?

Stary 2008-01-09, 12:54   #1377
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

w Jędrzejowie polecany salon to MłODA PARA na ul. Partyzantów 14; jeszcze jest fajny, ale mały salon w Jędrzejowie na ulicy Kieleckiej

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-09, 13:02   #1378
asiulka84
Raczkowanie

ja w Jedrzejowie polecam salon na ul Glowackiego oraz ten na Kieleckiej. bardzo mile panie tam pracuja.
asiulka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-09, 13:13   #1379
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez asiulka84 Pokaż wiadomość
ja w Jedrzejowie polecam salon na ul Glowackiego
jeśli się nie mylę to ten salon VIVIENNE się nazywa?

EDIT:
gosik_s - chyba jednak lepiej wybrać się do Buska, tam jest więcej salonów
Stary 2008-01-09, 13:17   #1380
gosikk_s
Zakorzenienie

A to o tych salonach już słyszałam Chyba po prostu wybiorę się i tu i tu, biorąc pod uwagę że nic mi się jakoś specjalnie nie podoba to im więcej sklepów oblecę tym lepiej

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości